Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'da Bir Astronom.
MertSerhanÖ.
13-08-2018, 15:18
Forumda bir çoğumuz 140journos'un videolarını biliyordur zaten.
Video hakkında birşey yazmayacağım,anlamak isteyen çok şey anlayacaktır zaten.
Ülkede böyle değerler,böyle yetenekler etnik kimliğinden,mesleğinden,diplomasından ötürü böyle eziliyorken,
bir halttan anlamayan,torpille okul bitirmiş kişilerin üst statüte çalışıyor olmaları ne denli zayıf bir ülke olduğumuzu gösteriyor zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=d1fFAGQQyRs
https://astroturk.net/wp-content/uploads/2018/04/Giorgia-Hofer-lunar-phases-giorgia-Hofer-768x535.jpg
Skyhawk34
13-08-2018, 20:17
Bu tür boş işlerle uğraşacagına yutupta ayşe hanım gibi "tofaşın üzerine çivi attık" videoları çekse daha fazla kazanır.
Ülke lise mezunu bile olmayıp bir mühendisin zekasının kaç gömlek üstü insanlarla dolu. Ama sadece dolu. Ailesinden veya ondan bundan destek alıp yürüyen sayısı çok az.
coolvtec
13-08-2018, 21:20
Yazık olmuş teleskopa da abiye de. Başka ülkede olsa idi sonuç çok farklı olurdu...
Geçen biyerde dinledim. Ülkede zeki adama ihtiyaç yok. Dürüst adama ihtiyaç var diyordu.
Tabiki hali hazırdaki gök bilimciler de sürekli izliyordur ayı güneşi ancak ayın yörüngesindeki değişkenler yüzbinlerce yıl öncesinde kaydedilmiş zaten. Bize daha uzaklar lazım.
Keşke bu dayı gibi şevk ile contayi yakmadan göğü izleyebilecek en önemlisi izlediğini yorumlayabilecek bilim adamlarımız olsa.
Ayrıca bu dayı için teleskop ayarlamış ekşiciler.
MertSerhanÖ.
14-08-2018, 11:39
Farkındaysanız ülkenin yetiştirdiği zeki,genç ve gelecek vaad eden tüm mühendislerimiz,bilim adamlarımız doktorlarımız yurtdışında çalışıyor.
Zaten yeterinde açıklıyor içinde bulunduğumuz durumu.Adam biliyor Türkiye'de kaldığında biryere gelemeyeceğini,onun olması gereken mevkiiye nede olsa birinin yeğeni falan gelecek:)
Bu arada amcaya teleskop alınacakmış,belki yeterli olmaz ama yinede bi tebessüm ettirdi.Helal olsun yardımda bulunan herkese.
NakkaSss
14-08-2018, 12:56
Ekşide yapılan kampanya ile sonunda alındı teleskop :) Çok sevindim.
coolvtec
14-08-2018, 15:00
Çok sevindim teleskop alınmış olmasına. Hayırda bulunanlara teşekkürler.
MertSerhanÖ.
14-08-2018, 21:05
Valla kendim gibi sevindim.Umarım bir daha böyle üzüntüler yaşamaması dileğiyle amcamızın :)
Aziz Sancar'ın değeri şimdi daha iyi anlaşılmıştır umarım