Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanın En İyi Otoyolu
MetalliHead
16-08-2018, 20:12
Çavuşesku'nun emriyle 70lerde yapılan, tonlarca dinamit harcanan ve 40 kişinin öldüğü, manzarası ve virajlarıyla ünlü olan bu yolun adı transfăgărășan otoyolu.
https://www.youtube.com/watch?v=AxLlPISzK-M
Bu da top gear'ın gezisi:
https://www.youtube.com/watch?v=Tq4ydUVgYTY
May-Clarkson ve Hammond bu yol için en iyisi demişler.
GokhanRS
16-08-2018, 20:24
Top gear a cv yolladım, talep edilen ücret kısmına öğle yemeği yeter yazdım :)
Onlar gelsinler bide Fatsa dan Aybastı yaylası yoluna girip manzaraya ve yol kalitesine baksınlar. Ne tarafa bakacaklarını şaşırırlar o manzaralarda. Yolun kalitesi de virajları da buna bin basar.
denizhandinc
17-08-2018, 07:34
yolun bi esprisi mi var benim anlamadıgım? Türkiyede bi ton otoyol var bundan daha güzel
Onlar yol görmemiş
http://icdn.ensonhaber.com/resimler/diger/bayburt-yol_1576.jpg
Bu yol gerçekten keyifli,biz de bunun gibi tonlarca var ama reklam iste...
yolun hiç bi numarası yok , gayet kötü hatta zeminde. Ama işte avrupada adamlar pazarlamış. arkadaşların dediği gibi bizde alası vardır. Zaten yoldan başka bi bokumuz yok övünecek :)
GokhanRS
17-08-2018, 10:27
Yolu boşverin top gear adı yeter. Aslında masraflarını karşılayıp tr de cektirtsek şöyle video süper etkiler turizm açısından.
MetalliHead
17-08-2018, 10:57
Yolu boşverin top gear adı yeter. Aslında masraflarını karşılayıp tr de cektirtsek şöyle video süper etkiler turizm açısından.
orta doğu özel bölümünde türkiye için pek de iyi konuşmamışlardı
GokhanRS
17-08-2018, 11:04
İşimiz ön yargıları yıkmak olmalı. Yoksa hâlâ otobanda deve kullandığımızı düşünen geri zekalılar bile mevcut dünyada.
Kıskanıyorlar işte :)
ahmet3425
17-08-2018, 13:29
baslık biraz iddalı olmus ''dunyanın en iyi'' yolun cevresi manzarası doğası falan cok guzel ayır konu ama kendisi pek iyi durmuyor :)
bir kac ay once ordu fatsa da yayla yollarına cıktım bu tarz daglardın tepelerinnden gidiyorsun. samsun da bafra- vezirkopru arasında bir yol var manzara doğa dağ tepe ırmak gol baraj rakım viraj hayvan ne ararsan var yol guzerganında :D
Karadenizdeki tüm yayla yollarından yukarıdaki video çıkar, hatta Sinop - Kemalpaşa(Artvin) arası çevre yolundan da sağın dağ, solun deniz, ortada kıvrım kıvrım kıvrılan jilet gibi asfalt bence dağ yollarından çok daha keyifli :D Akdeniz tarafında da Kaş - Demre arası yol aynı şekilde :D
Denizyaren
21-11-2018, 15:35
Tam yaşanacak mis gibi yerlere yol yapmışlar arkadaş :D
speedy34
26-11-2018, 10:40
Tam yaşamalık alanlar gerçekten. Manzarası ile yol müziklerine layık bir yol olmuş :D
İşimiz ön yargıları yıkmak olmalı. Yoksa hâlâ otobanda deve kullandığımızı düşünen geri zekalılar bile mevcut dünyada.
jeremy clarkson zamanında mail atmıştım. Türkiyeye gelin toros, şahin alıp yola çıkın çok eğlenceli olur diye yazdım da ses çıkmadı.
dragon07
26-11-2018, 19:47
çaykara bayburt yolunu kullandım
yollarda kayalar var kayaların arasından slalom yapıyosun bariyerleri kayalar hep ezmiş gerçekten çok enteresan bir yoldu
bLackModeL
05-12-2018, 10:13
rize artvin yolu bile bundan daha güzel bırakın bayburt yolunu :)
dünyanın en iyi yolu derken asfalt kalitesimi yoksa yolla beraber etrafındaki manzaramı? türkiye de bundan daha hatta çok iyi birsürü yol var. karabük-bartın, elazığ- erzincan vs. asfalt kalitesi olarakta yazın geçmiştim yanlış hatırlamıyorsam fethiye - burdur arasında asfalt kalitesi türkiyede hiç görmediğim pürüzsüz bir yol vardı 320d ile avusturya plaka a4 allroad quarttro ile çok iyi gazlamıştık.