Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışı ve vekaletname
Arkadaşlar merhaba cümleten hayırlı bayramlar dilerim.Aracımı satma arefesindeyim bir müşiteriside çıktı ancak ben memleketteyim araç istanbulda.Kuzenime vekaletname versem, karşı taraftaki noter vekaletnamenin aslını istermi yoksa sanal ortamda görebiliyorlar mı? Konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.Tekrardan iyi bayramlar..
vekaletin aslı gerekmektedir. Fotokopi veya elektronik ortamdan gönderdiğiniz vekaletin fotoğrafı ile satış olmaz.
Bayram tatilinden önce şehir dışındaki bir arkadaşımın aracını bana faks ile yolladığı vekaletle sattım. Herhangi bir sıkıntı da çıkmadı noterde.
İş gereği belki 50 civarı araç aldım sattım hep fotokopiyle
Satışı yapacak noter alır eline tam ve okunaklı fotokopiyi vekaleti veren noteri arar teyid alır satışı yapar. Kuralı budur
serhadocak
23-08-2018, 23:27
İşlem yapılacak noter kabul ederse faksla işi çözersiniz...
Peki ben Edirne’de unuttuğum vekaleti tekrar çıkarttırabilir miyim bilen var mıdır? Babamı yormiyim derdim :)
aykutsafakyaman
24-08-2018, 00:07
Faksla satışa izin veriyorum ibaresi olacak . Bu şekilde satış yapılabiliyor.
Peki ben Edirne’de unuttuğum vekaleti tekrar çıkarttırabilir miyim bilen var mıdır? Babamı yormiyim derdim :)
VEkaleti veren yeniden çıkarabilir
Çok teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.Dediğiniz gibi fax çekme ile iş hallediliyormuş pazartesi günü notere gidip hem sağlamasını yapacağım hemde satışımı vereceğim inşallah.
Sağ olun iyi bayramlar.
Arkadaşlar bu sabah vekalet ile satışımı yaptım.Söylediğiniz gibi çıkarılan vekalet faks yolu ile karşı notere iletildi ve bu şekilde satışımı gerçekletirebildim.Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Ben yazana kadar iş bitti fotokopi ile işlem yaparsınız yeter ki okunaklı olsun.
Arkadaşlar yeni konu açmayayım..
Benim üzerime kayıtlı olan aracımı eşime satmıştım şimdi tekrar aynı aracı geri üzerime almak istiyorum bunda yasal bir sıkıntı olur mu?
Hayır olmaz.
Teşekkürler.