Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yağında benzin kokusu

semehe
25-08-2018, 19:00
arkadaşlar merhabalar,

1.2 cgp motor kodlu polo aracım var.Bu araçta motor yağında aşırı derecede benzin kokusu olduğunu farkettik.Vcds yle bağlandıgımız zaman katalizörün üzerinde olan oksijen sensörü arızası verdi.Aracı soğukken çalıştırdığımızda ilk 2-3 dk sarsıntılı çalışıyor sonra normale dönüyor.Gözle görülen bir duman vs söz konusu değil.Yağ seviyesi yükselmiyor ancak benzin kokusu aşırı derecede mevcut.Bu arada bujilerini 5 bin km önce değişmiştim.Bu konuda bilgisi olan var mı? benzin kokusu normalmidir?

turboman
25-08-2018, 20:10
Sekmanların yani motor zayıflamıştır kompresyonu alt tarafa verir sürekli benzinde kullanıyorsanız ondan yağda benzin kokusu olabilir başka nedenlerde olabilir aklıma bu geldi şimdi

semehe
25-08-2018, 21:23
Arac 79 binde lpg yok 79 binde aracin segmanlarinin asinmasi normalmisir?

turboman
26-08-2018, 00:21
Oksijen sensörü bozuk demişsiniz aracın teklemesi yani fazla benzin vermesinden zenginde çalışması demek eğer sekmanlardanda bu benzini aşağı indiriyorsa yağa karışıyordur yağı kontrol edin fazla inceyse veya su gibiyse benzin karışmıstır eğer az karıştıysa bu sadece koku olarak kendini belli eder bide dip gaz yaptığınızda teklediği zaman kara duman atıyorsa benzin gereğinden fazla geliyor demek

Dou
26-08-2018, 05:10
Benzin kokusu daha cok arac kisa mesafe kullaniliyorsa olur. Arada bir otobana cikartip 30-40 dakika devirli kullanirsaniz yagin icindeki benzin buharlasir ve koku azalir.

ercan26esk
26-08-2018, 08:33
öncelikle sersörü değiştirin oksijen sensörü önemli bir sensördür. 79 bin km deki aracın segmanların da problem olduğunu düşünmüyorum ama en azından kontrol amaçlı kompresyon testi yaptırın pistonların silindir içindeki sıkıştırmasını görmüş olursun eğer değerler normal ise ince bir yağ mı kullanıyorsunuz bilemiyorum ama sensör den sonra düzeleceğini düşünüyorum. Oksijen sensörü farklı araçlarda farklı tepkiler verebilmekte bir tanesi aşırı yakıt sarfiyatı...

semehe
26-08-2018, 16:56
Anladim peki bu sensorle ilgili bir sorum olucak.Aracta motor ariza isigi yakmiyor,ama ne zman makinaya baglasak ariza olarak goruyor.arizali olsa motor ariza isigini yakmasi gerekmezmi?

ercan26esk
27-08-2018, 07:25
Anladim peki bu sensorle ilgili bir sorum olucak.Aracta motor ariza isigi yakmiyor,ama ne zman makinaya baglasak ariza olarak goruyor.arizali olsa motor ariza isigini yakmasi gerekmezmi?

arıza olarak kayda düşüyorsa sensör arızaldır. motor arıza ışığını yakmaz ...