PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YARDIM ! Yeni Araç Seçimi

Rs6
28-08-2018, 21:00
A3 Cabrio aracımı Haziran ayında satmış bulunmaktayım. Yeni okul donemi yaklaşıyorken yeni bir araba arayışına girmiş bulunmaktayım.

150 HP’den daha güçlü, FWD olmayan ve daha fazla sürüş odaklı; keyif veren bir ama ayni anda donanımlarından da feragat etmemiş araba peşindeyim. Aldığımda ise ufak tefek dış kozmetiğine ekler ve valvetronic bir egzoz sistemi yaptırmak istiyorum. Bütçe olarak ~250.000 TL civarlarinda ayırmış durumdayım.

Kafamda bir kaç bulunan seçenekleri sizlerle paylaşıp araçlar hakkında yorumlarınızı ve diğer olası araba önerlerinizi almak istiyorum.

• Cabrio’dan sonra roadstar keyfini de sürebileceğim, 245 HP ve 9G sanzimana sahip olmasının büyük bir artısı olan ve arkadan itiş olmasının verdiği büyük cazibeyle birlikte sadece donanımsal acıdan, depolama alanı konusunda ve fiyatlarının uçuşa geçtiği su donemdeki eksilere sahip olan ilk aklıma gelen seçenek, SLK 300

• Mercedes’lerden diğer seçeceğim ise A45 ya da CLA 45; stock bir aracın sanki yüklenmiş bir araba karakteristiğine sahip olması beni gerçekten kendine aşık ettirdi ancak hem FL olanların pahalı ve az bulunmasi ile non-FL olanlarının ise yüksek kilometre olması veya küçük ekran gibi donanımlarla beraber daha 21-22 yaslarımda 360 ya da 380 HP bir araba icin erken olduğunu düşünüyorum.

• Tekrar Audi’den devam edersem S3 mantıklı bir tercih olacağını konusunda arkadaşlarımdan yorumlar aldım. Hem bir A / CLA 45 kadar güçlü olmamasının bir artı mi eksi mi olduğuna emin değilim. Fakat A3’ten ise donanımsal acıdan bir farki olmamasi biraz sinir bozucu. Farklılığın iyi olduğunu savunucularındanım.

• Diğer Audi seçeceğim ise, TT. En son çıkan kasanın ikinci elleri arasında sadece ufak bir çoğunluğu bütçeme uymakta. 1998 yılında çıkan MK 1 - 1.8 T olanlarından ilk kez 2005’te görmüştüm ve o zamandan beri benim icin bir dream car haline gelmiş bir araçtır. Bütçe olarak; geriye yaptırmak istediklerime ulaşmak imkansız gibi duracak. Ayrıca depolama alanı sıkıntısı da cabası...

• Çokta fanatiği olmamakla berbar ama neden olmasın düşüncesiyle, aklımdaki son seçenek ise; 4.20d Cabrio. Yukarıda saydıklarımından sonra yakıt tüketimini konusunu farklı bir boyuta ulaştırıp hem cabrio keyfini sürebileceğim hem depolama alanım oldukça fazlayken ayni anda da hafızalı - elektrikli deri koltuk ve geniş ekran gibi donanımlarının olmasi da benim icin büyük artılar. Ancak herhangi bir reel egzoz sistemi uygulamasında bulunamayacağım bir dizel motora sahip olması, genel olarak hem fiyatları ve kilometrelerin yüksek olmasının ulaşılabilirlikte beni zorlayacağını düşünüyorum.

turbo&quattro
28-08-2018, 21:04
Sadece 250k tl butce ayirdim iyiymis :)

Bu listede a45 tercihim olurdu.

Yigit-Y
28-08-2018, 21:16
A3 ü satmamalıydın

Rs6
28-08-2018, 21:25
Sadece 250k tl butce ayirdim iyiymis :)

Bu listede a45 tercihim olurdu.

Evet, biraz garip durmuş. Söylemek istediğim sekil o değildi. :) Kusuruma bakmayın ve öneri icin teşekkür ederim.

A3 ü satmamalıydın

Açıkcası, satmakla memnunum. Sürüş ihtiyaçlarımı karşılamakta çok eksikleri vardı.

Yigit-Y
28-08-2018, 21:31
A3 için Yazılım bir kaç parçayla zevkli olabilirdi bence

İşin zor kolay gelsin

207_TR
28-08-2018, 21:37
Mercedes - Benz / CLA / 45 AMG / 381hp+opsyon egzoz+suruşmodu sahibinden.comda - 431476352 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-381hp-plusopsyon-egzoz-plussurusmodu-431476352/detay)

Araç gayet güzel. Tavsiye ederim.

381 değil 360 hp bu makyaj öncesi.

Ama f/p mantıklı bir araç.

Rs6
28-08-2018, 21:39
A3 için Yazılım bir kaç parçayla zevkli olabilirdi bence

İşin zor kolay gelsin

Yazılım, yay, yeni lastik takımı ve birbirini tamamlayan parçalar düşündüm. Ancak getirileri ve götürüleri birbirinden orantısız olduğu icin parça yapmanın daha olanaklı bir araç arıyorum.

Gerçekten zor isim teşekkür ederim. :)

Mercedes - Benz / CLA / 45 AMG / 381hp+opsyon egzoz+suruşmodu sahibinden.comda - 431476352 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-381hp-plusopsyon-egzoz-plussurusmodu-431476352/detay)

Araç gayet güzel. Tavsiye ederim.

381 değil 360 hp bu makyaj öncesi.

Ama f/p mantıklı bir araç.

Daha önceden incelemiştim. Hatta lacivert halindeyken favorilerimdeydi. Maalesef, 17.640 TL’lik bir hasar kaydı bulunmakta ve değişen parçalar arasında tutucu şasi gibi ne olduğunu bilmediğim ama stratejik parçalardan biri olduğunu düşündüğüm değişenleri mevcut.

Grimlord
28-08-2018, 21:43
O bütçeyle kesinlikle A45 alırdım, güzel bir egzoz yaptırıp binerdim. Çok yırtıcı bir araç bence.

207_TR
28-08-2018, 22:01
Yazılım, yay, yeni lastik takımı ve birbirini tamamlayan parçalar düşündüm. Ancak getirileri ve götürüleri birbirinden orantısız olduğu icin parça yapmanın daha olanaklı bir araç arıyorum.

Gerçekten zor isim teşekkür ederim. :)

Daha önceden incelemiştim. Hatta lacivert halindeyken favorilerimdeydi. Maalesef, 17.640 TL’lik bir hasar kaydı bulunmakta ve değişen parçalar arasında tutucu şasi gibi ne olduğunu bilmediğim ama stratejik parçalardan biri olduğunu düşündüğüm değişenleri mevcut.

Bu bilgiye nereden ulaştın istersen ben sana yarın servis geçmişini çıkartabilirim. Emsalleri 300k üstünde.

Rs6
28-08-2018, 22:29
Bu bilgiye nereden ulaştın istersen ben sana yarın servis geçmişini çıkartabilirim. Emsalleri 300k üstünde.

5664’e plakasını mesaj attığımda 17.640,31 TL parça ve 1412,91 TL işçilik olmak üzere toplamda 19.053 TL hasar kaydı gözüküyor. Ayni şekilde değişen parçaları da mesajin iceriginde görebiliyorum.

GokhanRS
28-08-2018, 22:42
20bin hasarı olan mercedes alma zaten. parçalarının fiyatının farkında olmadan pert muamelesi yapandan, saçma sapan tekliflerde bulunanlara kadar kanser ederler ilerde satacağın dönem.

mantıklı düşünüyorsun yani. bence de alma. ancak acele de etmemek lazım. şu sıra piyasa durgun. belki sıkışan eden düzgün fiyat veren olur.

Gökhan Bilgin
28-08-2018, 23:02
Cla’ya bakarken dikkatimi çekti bir aralar otopark.comda corvette’i olan kişimi yoksa isim benzerliğimi

berkaym
28-08-2018, 23:45
Cla’ya bakarken dikkatimi çekti bir aralar otopark.comda corvette’i olan kişimi yoksa isim benzerliğimi

Onun aracı diye biliyorum

Erdem K.
29-08-2018, 07:34
liste içinden 420d cabrio'yu seçerdim.
S3 veya A/CLA45 kadar agrasif olmasa da performansının A3 cabrio.dan üstün olduğu aşikar, ayrıca cabrio keyfini 4 ay gibi kısa bir süre de olsa tatmış birisi olarak cabrionun tadı halen damağımda :)
S3 veya A/CLA45 gibi araçlar dışardan bakıldığında A3 veya CLA200'den herkes ayıramaz, herkes bu araçların özel olduğunu bilemez,anlayamaz ama cabrio her zaman dikkat çeker diye düşünüyorum.
hele ki imkanlar çerçevesinde 4 serisi cabrio alınabiliyorsa kaçırmamak gerek :)

Rs6
29-08-2018, 08:37
20bin hasarı olan mercedes alma zaten. parçalarının fiyatının farkında olmadan pert muamelesi yapandan, saçma sapan tekliflerde bulunanlara kadar kanser ederler ilerde satacağın dönem.

mantıklı düşünüyorsun yani. bence de alma. ancak acele de etmemek lazım. şu sıra piyasa durgun. belki sıkışan eden düzgün fiyat veren olur.

Kesinlikle benim oyle bir takıntım olmasa da sadece kritik parçaları değişmiş araçları alırken illa bir insanın aklında soru işareti oluşuyor. Eylül ayının sonuna kadar almayı düşünüyorum. O surece kadar spesifik olarak ne lacagima odaklanmak istiyorum. :)

liste içinden 420d cabrio'yu seçerdim.
S3 veya A/CLA45 kadar agrasif olmasa da performansının A3 cabrio.dan üstün olduğu aşikar, ayrıca cabrio keyfini 4 ay gibi kısa bir süre de olsa tatmış birisi olarak cabrionun tadı halen damağımda :)
S3 veya A/CLA45 gibi araçlar dışardan bakıldığında A3 veya CLA200'den herkes ayıramaz, herkes bu araçların özel olduğunu bilemez,anlayamaz ama cabrio her zaman dikkat çeker diye düşünüyorum.
hele ki imkanlar çerçevesinde 4 serisi cabrio alınabiliyorsa kaçırmamak gerek :)

Yani, bir yonden haklısınız. Ancak ben bu arabayı kendim icin alıyorum. Pek dışarının nasıl baktığı ya da ne dediği umrumda degil. Ayni şekilde de dikkat çekme konusunda da bir uğraşım yok. :) Hatta, A3 veya CLA 200 sananlar içinde yolda guzel bir sleeper havasına bürünebilecegimi düşünmekte bana daha fazla heyecan veriyor.

MK8800
29-08-2018, 09:02
2014/15
E250 Cabrio ya da Coupe

cnzdmr
29-08-2018, 09:32
21 yaşında olduğun için hothatch bi araç almanı öneririm. 420d cabrio fln alırsın ilerde. Bu zamanlarında iyi giden iyi duran performanslı ama çok fazla da dikkat çekmeyen bi araç alman sanki ilerisi için daha iyi olur.

Önerim 45amg, Golf R, S3, Type-r gibi araçlar olur. Dediğim gibi ilerde sınıf atlayarak araçlarını değiştirirsin.
Önümüz kış cabrio araç alsan tadını pek çıkaramayacaksın Eylül'den sonra. Bir sonraki aracını cabrio yap ve hothatch performanslı bir araç al bence..

Rs6
29-08-2018, 10:26
2014/15
E250 Cabrio ya da Coupe

Düşünülebilinir.

21 yaşında olduğun için hothatch bi araç almanı öneririm. 420d cabrio fln alırsın ilerde. Bu zamanlarında iyi giden iyi duran performanslı ama çok fazla da dikkat çekmeyen bi araç alman sanki ilerisi için daha iyi olur.

Önerim 45amg, Golf R, S3, Type-r gibi araçlar olur. Dediğim gibi ilerde sınıf atlayarak araçlarını değiştirirsin.
Önümüz kış cabrio araç alsan tadını pek çıkaramayacaksın Eylül'den sonra. Bir sonraki aracını cabrio yap ve hothatch performanslı bir araç al bence..

Cabrio gerçekten cok keyifli oluyor. Üstüne İzmir’de yaşayınca yağmur yağmadığı surece üstü kapatıyordum. :D
Sanirim hot hatch’lerden en uygunu A45 gibi gözüküyor. Ancak onlarda da bütçeme uygun olanlarda küçük ekran mevcutken, sürüş modlari, hafızalı koltuk gibi donanımlari bulmak gerçekten cok zor.

cnzdmr
29-08-2018, 10:34
Düşünülebilinir.

Cabrio gerçekten cok keyifli oluyor. Üstüne İzmir’de yaşayınca yağmur yağmadığı surece üstü kapatıyordum. :D
Sanirim hot hatch’lerden en uygunu A45 gibi gözüküyor. Ancak onlarda da bütçeme uygun olanlarda küçük ekran mevcutken, sürüş modlari, hafızalı koltuk gibi donanımlari bulmak gerçekten cok zor.

Cabrio tabi ki keyifli. bambaşka bi zevk ona lafım yok. Ama 300+ hp bir aracı da kullanmak ayrı keyif.
Karar senin tabi ki ama dediğim gibi yaşın tam hot hatch yaşı :) iyice düşün araçları test et gerekirse öyle karar ver.
250k güzel bir bütçe.

B16
29-08-2018, 11:07
F30 al geç kardeşim.

Rs6
29-08-2018, 11:13
Cabrio tabi ki keyifli. bambaşka bi zevk ona lafım yok. Ama 300+ hp bir aracı da kullanmak ayrı keyif.
Karar senin tabi ki ama dediğim gibi yaşın tam hot hatch yaşı :) iyice düşün araçları test et gerekirse öyle karar ver.
250k güzel bir bütçe.

Kesinlikle katılıyorum. Bir donem 300 HP tadını 3.0 TDI’da almıştım. Daha uzun devir bandı, daha fazla güç ve daha kompakt bir araba combosu gerçekten daha fazla heyecan yaratıyor. :)
Golf R’i hic düşünmemiştim aslinda. Biraz baktim simdi, A / CLA 45’ten daha az güçte olsa da donanım açısından bayagi zengin duruyor. Ufak tefek dokunuşlarla bi’ Merc. 45 kadar güç almis olanlardı da mevcut. Kanım ısınmaya başladı Golf R’a :D

F30 al geç kardeşim.

Cok benlik bir araba degil.

Eworen
29-08-2018, 11:19
Şu an alıcak olsam s3-golf r arasında gider gelirdim a45 in makyajlı versiyonu ok ama önceki nesil iç ve dış olarak eski ve vasat
Ama 21 yaşına geri dönecek olsam bunları kesinlikle almazdım nihayetinde ne olursa olsunlar biri Golf biri A3 işte görüntü olarak
E250 en ideal alternatif imaj tavan..

Mehmetmert
29-08-2018, 11:35
Golf R aralarında en dolu ve mantikli olani, yuklenebilirlik konusunda tsi ayri önu cok acik ama disaridan bakinca Golf yani baska bir sey degil....

Mercedestende cla45 tercih ederdim alacak olsam,ama makyajsizlarinin ici gercekten dusunduruyor.Kotu duruyor :/

S3 sedanda guzel olabilir, onceden kullandim diye dusunmeyin.Motor, yuruyen ...vs her sey farkli.

Rs6
29-08-2018, 11:48
Şu an alıcak olsam s3-golf r arasında gider gelirdim a45 in makyajlı versiyonu ok ama önceki nesil iç ve dış olarak eski ve vasat
Ama 21 yaşına geri dönecek olsam bunları kesinlikle almazdım nihayetinde ne olursa olsunlar biri Golf biri A3 işte görüntü olarak
E250 en ideal alternatif imaj tavan..

A / CLA 45’in gerçekten tek ve en büyük eksiği o iç aksamı ve benim icin ise cok büyük bir kriter.
Gerçekten dışarı imaj ile hic isim yok. :) Sadece bana maximum sürüş hazzı verecek, dogru arabayı almayı istiyorum.

Golf R aralarında en dolu ve mantikli olani, yuklenebilirlik konusunda tsi ayri önu cok acik ama disaridan bakinca Golf yani baska bir sey degil....

Mercedestende cla45 tercih ederdim alacak olsam,ama makyajsizlarinin ici gercekten dusunduruyor.Kotu duruyor :/

S3 sedanda guzel olabilir, onceden kullandim diye dusunmeyin.Motor, yuruyen ...vs her sey farkli.

Dışarıdan normal bir Golf gibi gözükmesi, tam bi’ sleeper havası yarattığı icin beni daha fazla kendine cekiyor. :)

A / CLA 45’lerin iç aksamı icin yorumumu yukarıda belirttim.

S3, sürüş dinamiğinin tamamen farki olduğunun farkındayım ancak A3 ile iç aksamı arasında bir fark yok ve Audi’nin multimedia sistemi hic haz vermiyor.

Rs6
29-08-2018, 11:49
(mesaj iki kere gitmiş)

excellency23
29-08-2018, 17:26
o kadar para verdikten sonra a serisine binmezdim. o paralara düzgün porsche cayman - 911 falan varsa mantikli olabilir :)

turbo&quattro
29-08-2018, 18:20
o kadar para verdikten sonra a serisine binmezdim. o paralara düzgün porsche cayman - 911 falan varsa mantikli olabilir :)

Buralar degerlenir yerimizi alalim :)

Gecen bir konuda 135is gormustum satilik ama yabancidan yabanciyami hatirlamiyorum. Degisik bir alternatif olabilir gibi .

Rs6
29-08-2018, 20:15

Eski kasaları o fiyata mevcut ancak yakıt ve bakım masrafları biraz yüksek.

Buralar degerlenir yerimizi alalim :)

Gecen bir konuda 135is gormustum satilik ama yabancidan yabanciyami hatirlamiyorum. Degisik bir alternatif olabilir gibi .

Sahibi arkadasim olur. N55 bloklu, cok guzel bir makina. Su an mat renge kaplandı hatta. Maalesef yabancıdan yabancıya

Mehmetmert
30-08-2018, 19:29
Cok mu masrafli ve eski model olur acaba
HUNCAR,AUDİ S5,4 KAPI,TAM DOLU,52.000KM'DE,460HP!!,BOYASIZ!!
İlan No: 533040701
Audi / S Serisi / S5 / 3.0 TFSI Quattro / HUNCAR,AUDİ S5,4 KAPI,TAM DOLU,52.000KM'DE,460HP!!,BOYASIZ!! sahibinden.comda - 533040701 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-huncar,audi-s5,4-kapi,tam-dolu,52.000km-de,460hp-boyasiz-533040701/detay)

enes_srb
30-08-2018, 20:40
Audi / S Serisi / S5 / 3.0 TFSI Quattro / HUNCAR,AUDİ S5,4 KAPI,TAM DOLU,52.000KM'DE,460HP!!,BOYASIZ!! sahibinden.comda - 533040701 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-huncar,audi-s5,4-kapi,tam-dolu,52.000km-de,460hp-boyasiz-533040701/detay)

Başlıkta 52 K da yazıyor ama 70 K girilmiş ilana .Bence S3 olabilir kasa olarak güncel ve önü açık

Erdem K.
31-08-2018, 10:25
3 sene STI kullandım, 4 ay cabrio
hangisinden daha çok keyif aldığımı sorarsan cabrio derim :)
sürekli sıkarak araç kullandığını düşünmüyorum. 420d'nin de güçsüz bir araç olmadığı aşikar olduğundan, hem yerine göre güç (a3 cabriodan daha güçlü) hem de cabrio olduğundan şiddetle 420d cabrio :D

Rs6
01-09-2018, 23:19

Kilometresi ve bakımı açısından biraz sorunlu olacağını düşünüyorum açıkcası.

3 sene STI kullandım, 4 ay cabrio
hangisinden daha çok keyif aldığımı sorarsan cabrio derim :)
sürekli sıkarak araç kullandığını düşünmüyorum. 420d'nin de güçsüz bir araç olmadığı aşikar olduğundan, hem yerine göre güç (a3 cabriodan daha güçlü) hem de cabrio olduğundan şiddetle 420d cabrio :D

İste su an +300 HP keyfi mi daha ağır basıyor yoksa cabrio keyfi mi, ona karar vermeye çalışıyorum. Zaten arabayı alana kadar 177 HP dizelle geziyorum da ne kadar akıl kârı bir türlü dizelin dinamiğini sevemiyorum.
Ama arkadan itiş bir BMW’nin keyfini de hic yaşamadım.
Bi’ de, bütçeme uygun olan 4 Cabriolar genelde kazalı, cok yüksek kilometrede ve genellikle boş oluyor :)

onn_dear
02-09-2018, 10:35
E250 coupe derim... duruşu çok tarz ve kalite bence parasının hakkı bir araç.

Caner B.
02-09-2018, 12:06
Sürüş hissi üst düzey araç istiyorum diyen kişiye 4.20d, e250 öneriliyor ilginç şekilde.400 hp lerde awd epey keyifli oluyor.250 nin biraz üstü sanırım fiyatları ama 2.0 tt de ekleyebilirsin listeye.

Gko
02-09-2018, 18:41
z4 neden bakmıyosun kardeşim ? hem cabrio hem güzel, hızlı alet. Yürüyene yapıcağın bikaç güzelleştirme ile çok daha iyi sürüş hissine sahip ollursun

Rs6
03-09-2018, 03:00
Sürüş hissi üst düzey araç istiyorum diyen kişiye 4.20d, e250 öneriliyor ilginç şekilde.400 hp lerde awd epey keyifli oluyor.250 nin biraz üstü sanırım fiyatları ama 2.0 tt de ekleyebilirsin listeye.

Sonunda beklediğim yorum geldi. Cok teşekkür ederim :)
TT bakiyordum ancak fiyatları cok yüksek ve over steeling gereğinden fazla yaşandığına dair yorumlar okudum onlar kafamı kurcalıyor.

z4 neden bakmıyosun kardeşim ? hem cabrio hem güzel, hızlı alet. Yürüyene yapıcağın bikaç güzelleştirme ile çok daha iyi sürüş hissine sahip ollursun

Z4 düşündüm hatta N54’lere bayagi bi’ baktim. Ancak genel olarak kilometreler yüksek ve iç donanımında ekran falan olmamasi benim icin büyük eksi

Ufuk
03-09-2018, 09:00
Seçenekler arasında en mantıklısı s3. Hatta sedan ve füme olursa.
Bu arada arkadaşımda A45 var fazlasıyla kullandım. Hatta yaklaşık 5000km kadar a250 kullandım. İçi bana çok kötü geliyor. Opsiyon koltuk olmayan arabanın ilanını direk kapat zaten. Egzoz olursa iyi olur. İlla Mercedes alacaksan cla değil, A al bence. Clanın arkası daha dar. Ve kesinlikle egzoz ile koltuk olsun.
https://i.hizliresim.com/MDZNqQ.jpg (https://hizliresim.com/MDZNqQ)
A45 az yakıyor. Normal bir şehir içi kullanım, az buçuk gazlama ile.
Ama o paralara füme s3 sedan ve tte525 der bırakırım.
İki aracında 4 çeker sisteminden çok bişey bekleme, en fazla kalkışta sarmayı önler, ıslakta karda biraz kayar. Evo yada dccd'li sti gibi olmasını asla bekleme.

Rs6
03-09-2018, 14:44
Seçenekler arasında en mantıklısı s3. Hatta sedan ve füme olursa.
Bu arada arkadaşımda A45 var fazlasıyla kullandım. Hatta yaklaşık 5000km kadar a250 kullandım. İçi bana çok kötü geliyor. Opsiyon koltuk olmayan arabanın ilanını direk kapat zaten. Egzoz olursa iyi olur. İlla Mercedes alacaksan cla değil, A al bence. Clanın arkası daha dar. Ve kesinlikle egzoz ile koltuk olsun.
https://i.hizliresim.com/MDZNqQ.jpg (https://hizliresim.com/MDZNqQ)
A45 az yakıyor. Normal bir şehir içi kullanım, az buçuk gazlama ile.
Ama o paralara füme s3 sedan ve tte525 der bırakırım.
İki aracında 4 çeker sisteminden çok bişey bekleme, en fazla kalkışta sarmayı önler, ıslakta karda biraz kayar. Evo yada dccd'li sti gibi olmasını asla bekleme.

Kesinlikle iç aksamı konusunda bende düşünüyorum ve üstüne bütün özellikleri, multimedia olsun koltuk düzenegi olsun, hepsini aktif olarak kullanıyorum. Zaten bu özellikler olduğunda A veya CLA olmasının pek farkını görmüyorum.

Yakıt açısından ise 1.4 TFSI’m bile boyle yakıyordu. :D

quattro’da bolca vakit geçirdim ama 4 matic’i hic kullanmadım desem yeri var. Hatta bazen tatlı oversteerler yasamakta tatlı olacağını düşünüyorum. S3 tarzi bir aracın gücünün yeteceğini düşünüyorum Stage 3 çıkmak hem ekstra masraf hemde fazla güçlü :) Guzel bir egzoz ile crackle map yeterli olacağını düşünüyorum.

Tek düşüncem, A3’ten sonra ayni iç dizayna sahip S3’e binmek

berkaym
03-09-2018, 15:05
Slk 300 bence duruş kullanım performans ve donanım olarak hepsinde tatmin eder. Harmanlı bir slk300 düşürdüm ben olsam yada 718 öncesi cayman düşük km’li varsa yine bakılabilir.

Rs6
03-09-2018, 15:48
Slk 300 bence duruş kullanım performans ve donanım olarak hepsinde tatmin eder. Harmanlı bir slk300 düşürdüm ben olsam yada 718 öncesi cayman düşük km’li varsa yine bakılabilir.

Yakın bir arkadasim SLK 250 aldı. Onu sürdükten sonra dinamikleri cok hoşuma gitti. Elektrikli koltuk ve harmanli olan tek araç var ve ederinin bayagi üzerinde bir fiyata sahip.

Cayman kesinlikle cok içimde olan ve istediğim bir arac. 981 Cayman’i diyorsanız maalesef bütçeme uyan yok. 987’lerde var ancak yakıt ve bakım masraflarının genel olarak fazla olduğu yorumu var ancak su ana kadar sürücü yorumu almadım.

Bu iki aracın maalesef depolama alanı biraz sorun olabilir sonucta günlük kullandığım bir araba olacak. Sadece okula git gel kullanmıyorum. Kışın, Bilecik - İzmir arası yazınsa Bodrum’a yüklü valizlerle bolca gidiyorum. :)

berkaym
03-09-2018, 23:08
Yakın bir arkadasim SLK 250 aldı. Onu sürdükten sonra dinamikleri cok hoşuma gitti. Elektrikli koltuk ve harmanli olan tek araç var ve ederinin bayagi üzerinde bir fiyata sahip.

Cayman kesinlikle cok içimde olan ve istediğim bir arac. 981 Cayman’i diyorsanız maalesef bütçeme uyan yok. 987’lerde var ancak yakıt ve bakım masraflarının genel olarak fazla olduğu yorumu var ancak su ana kadar sürücü yorumu almadım.

Bu iki aracın maalesef depolama alanı biraz sorun olabilir sonucta günlük kullandığım bir araba olacak. Sadece okula git gel kullanmıyorum. Kışın, Bilecik - İzmir arası yazınsa Bodrum’a yüklü valizlerle bolca gidiyorum. :)

Boy kilo olarak içine sığmak sorun değilse alınır bence. Her sene bodruma valizleri kargoluyorum bagaj çok dert değil :D

Rs6
04-09-2018, 20:26
Boy kilo olarak içine sığmak sorun değilse alınır bence. Her sene bodruma valizleri kargoluyorum bagaj çok dert değil :D

Biraz arabanın işlevsel olmasi da önemli benim icin bazen garajdan baska bir arabayla çıktığımda geri kalanların sığabileceği bir araba olmasi gerekiyor. :)

Dolayısıyla TT ve SLK’yi bir nebze de olsa silmeye başladım.

Carmageddon
06-09-2018, 08:59
Sürüş dinamikleri olarak A45 hepsinin önünde bence. Zaten SLK, 4.20, E Serisi vb. araçları AMG bir arabayla mukayese etmek oldukça saçma.
Senin kendi içinde şunun kararını vermen lazım cabrio bir binek otomobil mi, yoksa sürüş odaklı bir yarış otomobili mi? Yarış otomobili olarak gönül isterdi ki bütçene uygun bir M araç al fakat güncel piyasa ile e60 ve e63 alabilirsin ki bunlarda yaş ve km itibariyle verimli olmayacaktır.

Yukarda Cayman lafı geçmiş ve bence gerçekten alınabilecek bir araba. Petrolheadler genellikle bu arabayı gerçek bir Porsche olarak görmez fakat arkadaşımın 1999 Boxter'ını kullandığım zaman Porsche'nin modeli ne olursa olsun gerçekten bir pist otomobili olduğuna ikna olmuştum.

Fakat hem yaş olarak hem a45 en mantıklı gibi geliyor bana. Kalan binek otomobiller için gözüne hangisi hoş geliyorsa onu al.

Eworen
06-09-2018, 11:19
Şartlara göre gözüken en ideal seçim Golf 7.5 R ama ilanlara nadiren düşer oda hangi fiyata düşer muamma, yok çıkmadı ;
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-6500-kmde-2016-golf-r-601218882/detay)
Hayırlı olsun..

Rs6
10-09-2018, 09:39
Sürüş dinamikleri olarak A45 hepsinin önünde bence. Zaten SLK, 4.20, E Serisi vb. araçları AMG bir arabayla mukayese etmek oldukça saçma.
Senin kendi içinde şunun kararını vermen lazım cabrio bir binek otomobil mi, yoksa sürüş odaklı bir yarış otomobili mi? Yarış otomobili olarak gönül isterdi ki bütçene uygun bir M araç al fakat güncel piyasa ile e60 ve e63 alabilirsin ki bunlarda yaş ve km itibariyle verimli olmayacaktır.

Yukarda Cayman lafı geçmiş ve bence gerçekten alınabilecek bir araba. Petrolheadler genellikle bu arabayı gerçek bir Porsche olarak görmez fakat arkadaşımın 1999 Boxter'ını kullandığım zaman Porsche'nin modeli ne olursa olsun gerçekten bir pist otomobili olduğuna ikna olmuştum.

Fakat hem yaş olarak hem a45 en mantıklı gibi geliyor bana. Kalan binek otomobiller için gözüne hangisi hoş geliyorsa onu al.

Benimde büyük önceligim A45, ancak istediğim donanımlarla birlikte uygun kilometre bulduğum surece :)

Şartlara göre gözüken en ideal seçim Golf 7.5 R ama ilanlara nadiren düşer oda hangi fiyata düşer muamma, yok çıkmadı ;
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-6500-kmde-2016-golf-r-601218882/detay)
Hayırlı olsun..

A45’lerle ayni anda Golf R ve S3’lerin ilanlarını da izliyorum.

Bu arada bir güncelleme yapayım; arabayi almam Aralık ayını bulacak, daha cok araç kiralama firması arıyorum su anda :D

ahmetgurlek
11-09-2018, 09:09
4.20d alacağıma bi yolunu bulur 4.28 alırdım.

ama yaşın gereği a45 veya golf r gibi bi hothatch daha uygun sanki

Rs6
06-03-2019, 21:53
Bir güncelleme yapma ihtiyacı duydum; uzun süre süren karar aşamasından sonra beklenmeyen etkenlerle artan bekleme süresiyle birlikte son kararı vermiş bulunmaktayım ve bir araç almış bulunmaktayım.

İki hafta sonra teslim alacağım ve detaylıca konusunu açacağım. :)

https://i.ibb.co/7NMmqmq/IMG-9965.jpg (https://ibb.co/gFqKxKx)

SK10
10-03-2019, 19:34
bütün kriterleri birleştiren bir araba olmuş resmen :)
4çeker
benzin
cabrio