Orijinalini görmek için tıklayınız : Paslı Su Lekeleri..
Herkese merhabalar,
Hayırlı günler.
Dün gece aracımı mecburen park ettiğim yerde klimanın motoru varmış. Bu motorun demiri bir hayli paslıydı..
Tüm gece araca bu paslı su damlamış. Kaputa ve tavana.. Aracımda NXT Boya Koruma vardı.
Üzerine yine Meg. Kil + Ultimate Compound + NXT uygulamama rağmen bu izler kaybolmadı.. Fotoğraftaki görüntüye nazaran daha az ama güneşte yine belli oluyor. kesin sonuç olarak önerilerinizi alabilir miyim? bu arada polisaj makinem yok maalesef. elle uygulama yapmaktayım.
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
https://i.hizliresim.com/WDz2B4.jpg (https://hizliresim.com/WDz2B4)
i-vtec07
03-09-2018, 13:52
Demir tozu sökücü alıcaktır . Oda olmazsa polisaj oda sonuç vermezse zımpara polisaj, bu son ihtimal tabi. Sonrası boya ..
Demir tozu sökücü alıcaktır . Oda olmazsa polisaj oda sonuç vermezse zımpara polisaj, bu son ihtimal tabi. Sonrası boya ..
Cevap için teşekkürler. Demir tozu sökücü için önerebileceğiniz ürün var mıdır?
i-vtec07
03-09-2018, 16:22
Cevap için teşekkürler. Demir tozu sökücü için önerebileceğiniz ürün var mıdır?
Bölünmüş koch chemie alabilirsin. Ben memnunum
imprezaWRC
04-09-2018, 10:56
Demir tozu sökücü ile su lekesini gidermen zor. Su lekeleri için içeriğinde asit olan bir ürün kullanman lazım.
En iyi cozum aseton cikarmayagi leke yok
Tabii seramik vs varsa onuda alir
Su lekeleri için sirke ile silmek çözüm ama "paslı" olunca işe yarar diye kesin bir kanıda bulunamıyorum.
canatakann
04-09-2018, 12:46
3d eraser kireç sökücü ürünü deneyebilirsiniz çok yerleşmemiş lekeler ise %90-95 sonuç verir
öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.
İlk aklıma gelen kil uygulamasını mı yanlış yaptım acaba? bir video denk geldi aynı tür lekeyi söküp alıyor.
Meg. ile iletişime geçtim, kil kiti işe yaramadığını söyledim bana başka bir ürünlerini tavsiye ediyorlar şimdide :) anlaşılan bana her ürünü aldırtacaklar.
Aseton denesem, boya koruma var araçta boyaya kadar inip zarar verme imkanı var mıdır acaba?
Asetonda olmaz ise 3d eraser kireç sökücü ürününü deneyeceğim :icon_tup:
Su lekeleri için sirke ile silmek çözüm ama "paslı" olunca işe yarar diye kesin bir kanıda bulunamıyorum.
Sirkeyi bende duydum ama çok fazla buna karşı olumsuz cevaplarda var :( ne yapacağımı şaşırdım.
Camda olsa leke korkmadan yapacağım ama maalesef kaput ve tavanda :(
aynı dert bendede var,camda ve kaputta beyaz lekeler,renkli cila ve düzenli cila attıgımda kapanıyor ama,bir kaç ay sonra tekrar cıkıyor.camdakiler ise hiç gitmiyor.
Geçmiş olsun.
aynı dert bendede var,camda ve kaputta beyaz lekeler,renkli cila ve düzenli cila attıgımda kapanıyor ama,bir kaç ay sonra tekrar cıkıyor.camdakiler ise hiç gitmiyor.
Geçmiş olsun.
teşekkür ederim :( size de geçmiş olsun.
Aseton veya sirke uygulaması denediniz mi?
Bir oto yıkamada kireç sökücü uyguladılar bir arabaya,dedim bi deneyelim,camda bile işe yaramadı (: . Malesef hiç çıkacak gibi gözükmüyor (:
Otelin otoparkına bırakılan arabalara havuzdan su damlıyordu kireçli. Damladığı yer beyazlaşıyor ve leke çıkmıyordu.
Bu ürünü kullanmaya başladılar otoparkta hiç sıkıntı kalmamıştı. Ama işin içinde pas var aynı etkiyi gösterir mi bilemiyorum.
Johnson Diversey Taskı Clonet Extra Kirec Cozucu/Banyo Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/johnson-diversey-taski-clonet-extra-kirec-cozucu-banyo-temizleyici-750-gr-p-HBV0000045BTV?magaza=Kenan%20Toptan&wt_gl=cpc.nelk.6818.diger-pla&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeL6-QUyAAlbZrDd3_M4UsUaOB5LUSpadf4ws8r3ey63iHpqZj34FVu BoCbecQAvD_BwE)
Diversey Taskı Clonet Extra Kirec Cozucu/banyo Temizleyici 750ml - n11.com (https://urun.n11.com/temizlik-setleri/diversey-taski-clonet-extra-kirec-cozucubanyo-temizleyici-750ml-P247357335?cid=604001&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeL82_LtZqOypfiCidB9B3 kwWwGfWM0reyRuvyr3RQNmi_HgWPvl9wVxoCJuwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Otelin otoparkına bırakılan arabalara havuzdan su damlıyordu kireçli. Damladığı yer beyazlaşıyor ve leke çıkmıyordu.
Bu ürünü kullanmaya başladılar otoparkta hiç sıkıntı kalmamıştı. Ama işin içinde pas var aynı etkiyi gösterir mi bilemiyorum.
Johnson Diversey Taskı Clonet Extra Kirec Cozucu/Banyo Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/johnson-diversey-taski-clonet-extra-kirec-cozucu-banyo-temizleyici-750-gr-p-HBV0000045BTV?magaza=Kenan%20Toptan&wt_gl=cpc.nelk.6818.diger-pla&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeL6-QUyAAlbZrDd3_M4UsUaOB5LUSpadf4ws8r3ey63iHpqZj34FVu BoCbecQAvD_BwE)
Diversey Taskı Clonet Extra Kirec Cozucu/banyo Temizleyici 750ml - n11.com (https://urun.n11.com/temizlik-setleri/diversey-taski-clonet-extra-kirec-cozucubanyo-temizleyici-750ml-P247357335?cid=604001&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeL82_LtZqOypfiCidB9B3 kwWwGfWM0reyRuvyr3RQNmi_HgWPvl9wVxoCJuwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Teşekkür ederim, en kısa sürede deneyeceğim
Bir oto yıkamada kireç sökücü uyguladılar bir arabaya,dedim bi deneyelim,camda bile işe yaramadı (: . Malesef hiç çıkacak gibi gözükmüyor (:
Çok geçmiş olsun tekrardan.. Çözümünü bulursam inşallah, sizi de bilgilendireceğim.
Teşekkür ederim, en kısa sürede deneyeceğim
2009 veya 2010 du forumdan otelin otoparkına gelen Type-R lar vardı onlara uygulamıştık. Konuyu baya aradım ama bulamadım fotoğraf vs de çekmiştik
sirkeyi dene hiç sıkıntı olmaz benzinle silmeyi denedin mi ?
canatakann
04-09-2018, 17:43
öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.
İlk aklıma gelen kil uygulamasını mı yanlış yaptım acaba? bir video denk geldi aynı tür lekeyi söküp alıyor.
Meg. ile iletişime geçtim, kil kiti işe yaramadığını söyledim bana başka bir ürünlerini tavsiye ediyorlar şimdide :) anlaşılan bana her ürünü aldırtacaklar.
Aseton denesem, boya koruma var araçta boyaya kadar inip zarar verme imkanı var mıdır acaba?
Asetonda olmaz ise 3d eraser kireç sökücü ürününü deneyeceğim :icon_tup:
Kil kireç lekesine çok fayda gösteremeyebilir aynı zamanda harelenme arttırmanız kaçınılmaz koruma her türlü zarar görecek gibi kullandığınız ürünlerle,sirkede korumayı zayıflatacaktır, aseton boyanın sevdiiiği bir ürün değil en sağlıklısı kaput tavanı güzelce eraser ile temizleyip ardından tekrar nxt uygulamanız :)
Ben sirkeyi camurluga uyguladim bisey olmadi korkmayin
Dün akşam eve gidince aseton, sirke, tekrar kil vs denedim hiç bir faydası olmadı.
sabah meguiars bakırköy'e gittim :) pasta cila ile (makine) hemen çıktı çok şükür.
Eğer sizinde başınıza böyle birşey gelirse hiç uğraşmayın arkadaşlar, aldığınız ürünlerin masrafına değmiyor. zaten ufak bölgeler olduğu için ve aracı genelde orda yıkattığım için çok uygun fiyata yaptılar sağolsunlar. Tavsiyem ve kesin çözümü bu yöndedir :)
Herkese teşekkür ederim tekrardan ilgi ve cevaplarınız için,
Hayırlı günler herkese.
alphamzagil
10-09-2018, 12:25
Camda Sonax Glass Polish ve yün pedin gücüne dayanacak leke daha gelmedi bu dünyaya. Bu kombinasyonu denemenizi öneririm.
alphamzagil
10-09-2018, 12:27
Dün akşam eve gidince aseton, sirke, tekrar kil vs denedim hiç bir faydası olmadı.
sabah meguiars bakırköy'e gittim :) pasta cila ile (makine) hemen çıktı çok şükür.
Eğer sizinde başınıza böyle birşey gelirse hiç uğraşmayın arkadaşlar, aldığınız ürünlerin masrafına değmiyor. zaten ufak bölgeler olduğu için ve aracı genelde orda yıkattığım için çok uygun fiyata yaptılar sağolsunlar. Tavsiyem ve kesin çözümü bu yöndedir :)
Herkese teşekkür ederim tekrardan ilgi ve cevaplarınız için,
Hayırlı günler herkese.
Benzer problem yazın benim başıma geldi. Araç plajda tozlanmıştı. Üstündeki toz aksın diye akşam güneş batınca kuyu suyu tuttum üstüne. Tutmaz olaydım. Ertesi gün heryer leke. YIkama ile çıkmadı, polisaj ile cillop gibi oldu.
Camda Sonax Glass Polish ve yün pedin gücüne dayanacak leke daha gelmedi bu dünyaya. Bu kombinasyonu denemenizi öneririm.
bi deneyeyim bunu,polisaj makinesi ile yapacagız sanırım değil mi ? el ile olmaz sanırım