Orijinalini görmek için tıklayınız : CRDI Motorda neye bakmalı?
Merhaba kuzenime araç arıyorduk, 1.6 dizel ceed concept bulduk 128hp otomatik, araç 162.000 km de, yarın ekspertiz yaptırtıcaz, alırken CRDI da neye baktırmalı, bu km de CRDI motor alınır mı? motorun ne gibi kronik arızaları olur?
5 yıl aynı kombinasyonun wagonuna bindik sıfır almıştık, 88 bin km de sattık, sadece turbo ses yaptığı için değişmişti komple, ama bunun km onun 2 katı, o yüzden şüpheliyim biraz.
195kda 1.5 crdı var 110luk vgt 2 bin kmdir sürüyorum alırken iyi baktırırsanız bir sorun yaşamazsınız crdı motorların sağlam olduğunu araştırarak öğrendikten sonra almaya karar vermiştim motor performansı olarak sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum
195kda 1.5 crdı var 110luk vgt 2 bin kmdir sürüyorum alırken iyi baktırırsanız bir sorun yaşamazsınız crdı motorların sağlam olduğunu araştırarak öğrendikten sonra almaya karar vermiştim motor performansı olarak sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum
Wagonu bayağı tatmin etmişti bizi 5 sene boyunca, 128 likdi, şimdi alacağımız 3 kapı hb, bakalım memnun kalırız diye düşünüyorum, tek çekindiğim şey enjektör ve turbo, umarım yarınki ekspertizde iyi çıkar.
Wagonu bayağı tatmin etmişti bizi 5 sene boyunca, 128 likdi, şimdi alacağımız 3 kapı hb, bakalım memnun kalırız diye düşünüyorum, tek çekindiğim şey enjektör ve turbo, umarım yarınki ekspertizde iyi çıkar.
sonuç ne oldu abi
Otomatik biraz yakar bastan uyariyim sonra bu ne diye şaşırtmasin :). Pek bisey olacağını düşünmüyorum Facebook grubunda cilgin kmliler var çünkü .bende ayni donanim manuel var 98000 bine geldim egr arizasi disinda birseyim olmadi onuda iptal ettirdim 3 4bin km once
kia satış danışmanı günkut arkadaşımız size en detaylı bilgiyi veriri görürse yazar burdan
mikelazi
04-09-2018, 14:14
triger zinciri değişmişse sizin için iyi olur.
150bine kadar enjektörler sıkıntı çıkarmaz.300k yapıp enjektörlerini elletmeyende çok.
servis her 15binde yağ değişir 5w30,bence her 10k de 5w40 a geçin.
düzgün kullanıldıysa turbosu sıkıntı çıkarmaz.
ama yakıtı sever :)
Aracı baktırdık, beğenmedik, satıcının söylediğinin dışında kusurlar çıktı, bizde vazgeçtik. :)