Orijinalini görmek için tıklayınız : Borusan çıkışlı olmayan bmw alınırmı?
bosporuss06
04-09-2018, 11:32
2005 model e60 kasa bi araç ile ilgilenmekteyim,araç borusan çıkışlı değil.Satan kişi ilk sahibinden almış,alırkende fatura ile satın almış.Çevremdeki galericiler ve otomobille ilgili arkadaşlarım alma aracı,sıkıntı olabilir diyorlar.Bu durumda bi araç alınırken yapılması gerekli bişeyler varmıdır,yoksa bu ithal araç mevzusu sadece yeni araçlarımı ilgilendiriyor?Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...
Güncel bir model olsa grey market garanti vs de sorun cikartirlar belki ama, sonucunda, 13 senelik araba, bu saatten sonra nereden çıktığınin cok bir onemi yok.
geçenlerde bende böle bi ilana denk gelmiştim ,benim de merak ettiğim bi konu
kastettikleri sıkıntı ithalatında kaynaklanan ödenmesi gelen vergi,harçların eksik ve ya farklı şekilde illegal yapılmasından dolayı çekinme durumu olsa gerek diye düşünmekteyim.
bosporuss06
04-09-2018, 12:36
Ödenmesi gerekenlerin ödenip ödenmediğini yani aracın legal olduğunu nasıl anlayacağız...?
2005'te eksik ötv diye bir olay yoktu bile. hangi galeri size sıkıntı çıkabilir demiş çok merak ediyorum. hiç araç ithal etmiş mi? konsinye olarak bile sıfır ithal bir araç sattığını zannetmiyorum.
keza yeni araçlarda da düşük ötv katakullisini çoktan kapattılar seneler oluyor. bütün ithal araçlar tam ötv'li olarak çıkabiliyor trafiğe şuan. land rover hariç hepsinin servis garantisi bile var.
bahsedilen eksik ötv'li araçlar hatırladığım kadarıyla 2012-2013 seneleri arasında trafiğe sokuldu. alanlar satmaya çalışırken sıkıntılar baş gösterdi, devir yasağı geldi vs. ki 2017'nin başında eksik ötv li araçlarla ilgili af çıktı. yani şuan 2012 model eksik ötv'li bir s class alıp kullanabiliyorsunuz tamamen legal ve olması gerektiği gibi.
sonuç olarak aracı beğendiyseniz gönül rahatlığıyla alın. kendini floryada lüks ithalatcı zanneden çok bilmişlere de kulak asmayın.
2005 araçla ilgili bir sorun olmaz gönül rahatlığı ile alıp binebilirsiniz.
bosporuss06
04-09-2018, 13:43
Bi sıkıntı olsa şimdiye kadar zaten patlardı diye düşünüyorum...Ki alacağım araç 2005 model ve 2005 yılı kasım ayı trafiğe çıkışlı...
bosporuss06
04-09-2018, 16:42
Yinede insanın aklı bulanıyor.Yani devlet nezninde nedir bu bayi çıkışlı olmayan araçların durumu?Neye göre araç alınmalı?
zaten sıkıntısı olsa satışı olmaz borcu vs olsa da hacizli olurdu zaten modelli araç değil sigorta şirketinden kaç kişiye satılmış baktırabilirsin
Şu an tam model yılımı hatırlamıyorum ama 2 yıl önce .Bi Vw Tiguan'a talip olmuştum.Araca baktırdık,anlaştık.Notere gittik,satış işlemi yaparken noter çalışanı Araçta yakalama kararı olduğunu söyledi.Satıştan haliyle vazgeçtik.Sonrasın da aracın durumunu bilmiyorum
huseyinturk
04-09-2018, 17:50
Sana alma sıkıntı olur diyen galericide olsa o araba aynı şeyi dermiydi?
gümrük üzerinden yapılan ithalatlarda evrak saklama süresi azami 5 yıldır. dolayısıyla herhangi bir inceleme sonucu doğacak cezalar veya yaptırımlar bu 5 yıllık süre zarfı içinde gelir. sizin söylediğiniz araçta herhangi bir sorun çıkmaz.
dj ugurcan
05-09-2018, 22:43
şu 2005 mevzusuna bir açıklık getireyim. arkadaşımın 2005 model porschesine geçen sene çıkan aftan 2 ay önce tedbir geldi
serhadocak
05-09-2018, 22:58
Beklediğim cevap, yorum yazmamıştım şimdi yazacağım, 2001 model 330 Ci den vazgeçmiştim bu sebepten dolayı ki Fatih aracı sen de iyi biliyorsun eminim. Aracın ithal edildiği zamanki evraklarına ulaşıp kontrol edebiliyorsan al edemiyorsan alma. Diyelimki ÖTV sıkıntısı var aracın ödersin 15 20 araç senin olur satarkende resmi ithalatmış gibi rahat rahat satarsın alırken de uygun aldıysan mantıklı.
İşin bir başka boyutu daha var, ya araç çalıntıysa? İşte o zaman aracı alırlar altından...
Araba sıkıntı çıkarmaz greyden çıksaydı otuz defa çıkardı şimdiye kadar
Burada soru isareti zaten herkesin yazdigi gibi eksik otvli girmis olma ihtimali. Zaten nasil sorulacagini nasil ogrenilecegini yazmislar.
Ben sadece suna aciklik getirmek isterim; aracin garantisi biteli zaten coooooook olmus. Yani alindigindan beri borusan cikisli olmamasi sadece garantiyi etkilerdi. Eger arac duzgun ustalar tarafindan guzel malzemelerle bugune gelmisse temizse zaten alinir.
Yani borusan=bmw demek degil. Borusan bir firma, bmw firmasinin araclarini getirip satma faaliyeti yurutuyor.
Bu tarz arabalarda
Ruhsatda yazan motor şase plaka
Numaraları eğer tutuyorsa sıkıntı çıkmaz
Taşlanıp lazerle tekrar yazılabiliyor
Onlara dikkat etmek daha iyi
Ötv kafasına takılıyorsa da vergi dariesine 5 dk öğrenilir
bosporuss06
06-09-2018, 07:41
Beklediğim cevap, yorum yazmamıştım şimdi yazacağım, 2001 model 330 Ci den vazgeçmiştim bu sebepten dolayı ki Fatih aracı sen de iyi biliyorsun eminim. Aracın ithal edildiği zamanki evraklarına ulaşıp kontrol edebiliyorsan al edemiyorsan alma. Diyelimki ÖTV sıkıntısı var aracın ödersin 15 20 araç senin olur satarkende resmi ithalatmış gibi rahat rahat satarsın alırken de uygun aldıysan mantıklı.
İşin bir başka boyutu daha var, ya araç çalıntıysa? İşte o zaman aracı alırlar altından...
Araç 2. veya 3. sahibinde.Alacağım kişi aracı 2013 te bi galeriden faturalı olarak almış,faturası duruyor.Araç 2005 model,ve 2005 trafik çıkışlı...
bosporuss06
06-09-2018, 07:43
Burada soru isareti zaten herkesin yazdigi gibi eksik otvli girmis olma ihtimali. Zaten nasil sorulacagini nasil ogrenilecegini yazmislar.
Ben sadece suna aciklik getirmek isterim; aracin garantisi biteli zaten coooooook olmus. Yani alindigindan beri borusan cikisli olmamasi sadece garantiyi etkilerdi. Eger arac duzgun ustalar tarafindan guzel malzemelerle bugune gelmisse temizse zaten alinir.
Yani borusan=bmw demek degil. Borusan bir firma, bmw firmasinin araclarini getirip satma faaliyeti yurutuyor.
benim sıkıntım bakım,aracın geçmiş durumu vb.şeyler değil,gümrük veya ithal olmasından dolayı olabilecek mevzular...
Sase ve motor numarası ruhsatta yazan numara ise al gitsin. Faturayi eksik kesen düşünsün. Şirket adına almıyorsun ki.