PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikada yaşam hakkında

KÖROĞLU
12-09-2018, 15:17
2 gündür bu arkadaşların videolarını izliyorum bu video dikkatimi çekti, yaşadıkları yeri paylaşmış.

Neden dikkatimi çekti ön bilgi vereyim, bu videodaki arkadaş eşi hanımefendiyle birlikte 2012 de tek kelime ingilizce bilmeden green card çıkması sonucu atlayıp gelmişler Cepte 2000 USD ile.

Şuanda bu videodaki arkadaş pizza teslim işi yapıyor aylık 3k USD kasanıyorum diyor.

Başka bir video da 2 kişilik giderlerini vs de paylaştı aylık 1700-2000 usd arası (kira,yiyecek, içecek vs dahil) giderleri varmış.

Yaşadıkları ev videoda var, 2 araçları var, yakıt güvenlik sorunları var.

Ve videoyu paylaşmadaki asıl sebep "ben diyor amerikada alt tabaka yaşayan biriyim cümlesi"

Alt tabakada yaşayan insanın hayat standardı ile bizdekini bir karşılaştırmak lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=dPFkK6JzHKM

KÖROĞLU
12-09-2018, 15:19

* güvenlik sorunları yok, yaşamlarını idame ettirme konusunda sorunları yok yazacaktım yazamamışım.

srknzfr
12-09-2018, 15:42
yeri geldiğinde tek maaşı ile eski de olsa eli ayağı düzgün 1 araba alabilmektedir.

Burada 3000 liraya araba almayı deneyelim..

başka sözüm yok hakim bey.

turbo&quattro
12-09-2018, 15:46
Bende bi ara video cekip ekliyim bari :)

KÖROĞLU
12-09-2018, 15:49
Şu da 9 Temmuz 2018 de market yapmışlar fiyatlara göre alım gücü yüksek.

Bu arkadaşın kendi deyimi ile alt tabaka bir hayatı var, günde 3-4 saat çalışarak ayda 3K dolar yapıyor.

Bu ifadeye de takıldım kazanmak değil ".... kadar dolar yaptım" diyor hep.

900 USD kirası var, ev bahçeli, spor salonlu ve havuzlu.

https://youtu.be/WWvt_K30FKk

KÖROĞLU
12-09-2018, 15:54

Bunlar sanırım senin yaşadığın yerde "Fort Lauderdale" (bunu da okuyamıyorum ben daha :D) yaşıyorlar sanırım bi videoda öyle diyor.

Güzel olur sen de böyle bilgilendirici bir seri yapsan izleriz.

turbo&quattro
12-09-2018, 15:56
Dogrudur. Ben ilk zamanalarimda pizza dagitarak gunde ortalama $250 kazaniyordum. Komple ev kiram $700 du . Toyota camry 2.4 dagitim yaptigim arabam eglence amacli nissan 350z cabrio almistim . Miami ye tatile gidiyordum vs vs. Amerikanin hayat standartlarini TR ile karsilastirmaya calismayin uzulursunuz.

KÖROĞLU
12-09-2018, 15:57
Hep yastayız zaten :)

XoR
12-09-2018, 16:00
Şu da 9 Temmuz 2018 de market yapmışlar fiyatlara göre alım gücü yüksek.

Bu arkadaşın kendi deyimi ile alt tabaka bir hayatı var, günde 3-4 saat çalışarak ayda 3K dolar yapıyor.

Bu ifadeye de takıldım kazanmak değil ".... kadar dolar yaptım" diyor hep.

900 USD kirası var, ev bahçeli, spor salonlu ve havuzlu.

I make 900 box weekly vs gibi bir tabir kullanıyorlar genel anlamda :) Çevirisi ile yaptım ettim oluyor

KÖROĞLU
12-09-2018, 16:04
I make 900 box weekly vs gibi bir tabir kullanıyorlar genel anlamda :) Çevirisi ile yaptım ettim oluyor

Hımm çok mantıklı earn kullanmıyorlar o zaman, değişik işte b1 ile anca bu kadar müdürüm :)

fussy
12-09-2018, 16:05
Dogrudur. Ben ilk zamanalarimda pizza dagitarak gunde ortalama $250 kazaniyordum. Komple ev kiram $700 du . Toyota camry 2.4 dagitim yaptigim arabam eglence amacli nissan 350z cabrio almistim . Miami ye tatile gidiyordum vs vs. Amerikanin hayat standartlarini TR ile karsilastirmaya calismayin uzulursunuz.

instagramdan seni takipte üzüyor abi :D

emoro
12-09-2018, 16:11
Herkesin bir pizza macerası var yurt dışında ne kadar faal bir meslek, tek yedikleri şey pizza heralde bu amerikalıların :)

KÖROĞLU
12-09-2018, 16:16
Herkesin bir pizza macerası var yurt dışında ne kadar faal bir meslek, tek yedikleri şey pizza heralde bu amerikalıların :)

Merak uyandırdı yusuf da yazdı 250 usd gün yapıp @XoR 700 usd kira veriyordum diyor. Bu arkadaş da benzerini söylüyor.

Peki ben pizza dağıtıcam diyen herkese gel kardeş dağıt mı diyorlar o kısma takıldım turbo&quattro

XoR
12-09-2018, 16:31
Hımm çok mantıklı earn kullanmıyorlar o zaman, değişik işte b1 ile anca bu kadar müdürüm :)

Evet make tabiri çok yaygın. Bende dizilerden öğrendim :D

XoR
12-09-2018, 16:32
Merak uyandırdı yusuf da yazdı 250 usd gün yapıp @XoR 700 usd kira veriyordum diyor. Bu arkadaş da benzerini söylüyor.

Peki ben pizza dağıtıcam diyen herkese gel kardeş dağıt mı diyorlar o kısma takıldım turbo&quattro

Yusuf'da sürekli yapıyorum diyor :D Amerikada yaşayan tüm arkadaşlarım aynı şekilde yapıyorum diyor en fakiri Yusuf hep 1000 altı konuşuyor :D :D

johnie
12-09-2018, 16:33
Hocam lafım sana değil ama şu Dolar ve Euro'ları TL' ye çevirip düzen, hesap yapmayın.

_opeth
12-09-2018, 16:36

http://24.media.tumblr.com/f2cf4f3f455fd43a0a798e38c13b24c2/tumblr_mquvl3K2Wa1s0obffo5_250.gif

turbo&quattro
12-09-2018, 16:38
instagramdan seni takipte üzüyor abi :D
Ise gidio gelirken, kosarken, gittigim barlarda vs.. gundelik seyler paylasiyorum cok extrem olmayan :)

Ben bir Turkun dukkaninda calisiyordum kagit kurek isleri gerekmiyordu. Ama ehliyetin olsun yeter kurumsal ( dominos, pizza hut ) yerlere gidilmedikce calisma izni fln soracaklarini hic sanmiyorum.

turbo&quattro
12-09-2018, 16:40
Yusuf'da sürekli yapıyorum diyor :D Amerikada yaşayan tüm arkadaşlarım aynı şekilde yapıyorum diyor en fakiri Yusuf hep 1000 altı konuşuyor :D :D

Ama ben gunluk bin alti konusuyom haha

XoR
12-09-2018, 16:42
Ama ben gunluk bin alti konusuyom haha

You are the man :D

bir ADAMSIN yazabilmek bu kadar uzun olmamalı :D

KÖROĞLU
12-09-2018, 16:59
Hocam lafım sana değil ama şu Dolar ve Euro'ları TL' ye çevirip düzen, hesap yapmayın.

O şekilde hesap yapan zaten sınıfta kalır :) Ben de öyle bir hesap asla yapmam zaten, adam 3K usd kazanıyorum 24 lü su 4 usd diyor mesela,

kazancına göre ve çalışma şartlarına göre (yineliyorum alt tabaka bir yaşam diyor kendi tabiriyle) alım gücü yine çok iyi. TL hiç yok hesapta herşey döviz ile hesaplandığında bile.

hddsheriff
12-09-2018, 17:52
Ver elini amerika
Serkan yürekli
Özgür ile amerika

Ben bu kanalları takip ediyorum tavsiye ederim.

b.arica
12-09-2018, 18:22
Şu Amerika videolarını izlerken çok moralim bozuluyor.

semavi
12-09-2018, 18:25
Video çeken herkese güvenmeyin :)

enes_srb
12-09-2018, 18:33
Video çeken herkese güvenmeyin :)

Abi burda yusuf abinin yazdiklariyla ortusuyor bence kazanc olarak, ayda 3k denmis yusuf abi gunde 250 dolar diyor , seninde eklemek istediklerin varsa seve seve okuruz bence. Benim arkadasim work and travel la gitti okulu birakti donmedi kaldi orda uber tarzi bisey yapiyor suan camaroya biniyor . Gidipte sartlsrin kotulugunden donene hic denk gelmedim

Shadow_Dancer
12-09-2018, 18:47
İnsanoglu sever hayatının güzel yönlerini göstermeyi..

turbo&quattro
12-09-2018, 18:52
İnsanoglu sever hayatının güzel yönlerini göstermeyi..

Evet cnm . Bi ikilemde kaldim bugun havuzami gitsem yoksa beach emi ? ;(

Met
12-09-2018, 18:59

kendimizi keseriz abi yapma :D

delta0o
12-09-2018, 19:00
Trump in itlikleri hiç etkilemiyormu halkı ya

i-vtec07
12-09-2018, 19:02

Abi bişey sorucam trump sevilen bi başkan mı orda genel kanı nasıl ? Ve orda yaşayan birisinin gözüyle bakarsan şartlar iyileştirdimi kotüleştirdimi ? Gidişat nasıl yani ? :)

Shadow_Dancer
12-09-2018, 19:07

Rüzgar yapma saffet...

turbo&quattro
12-09-2018, 19:16
Abi bişey sorucam trump sevilen bi başkan mı orda genel kanı nasıl ? Ve orda yaşayan birisinin gözüyle bakarsan şartlar iyileştirdimi kotüleştirdimi ? Gidişat nasıl yani ? :)

Trump i bizim uzun adam gibi dusunun. Cikari olan yada cahil halktan albiliyor oyunu, akli basinda birinin sevecegi afsm degil trump. Ben 12 sene once ilk tasindigimda olan sartlar daha iyiydi ama hala gayet guzel, yasanilabilir.

_opeth
12-09-2018, 19:23
Konuşma stiliyle 4. Sınıfa kadar okumuş birisinin anlayabileceği tarzda konuşması büyük etken olabilir. Bi de adam bildigin satisci

semavi
13-09-2018, 05:00
Abi burda yusuf abinin yazdiklariyla ortusuyor bence kazanc olarak, ayda 3k denmis yusuf abi gunde 250 dolar diyor , seninde eklemek istediklerin varsa seve seve okuruz bence. Benim arkadasim work and travel la gitti okulu birakti donmedi kaldi orda uber tarzi bisey yapiyor suan camaroya biniyor . Gidipte sartlsrin kotulugunden donene hic denk gelmedim

Enes Ben genel anlamda dedim... Söylediğin videoyu izlemedim ve ona istinaden de demedim... Benim konum var Usa gurbet spec diye... Şeffaf ve detaylı yazdım oraya bir şeyler... Şu sıralar pek ekleye.esemde yine de fikir verecek şeyler bulabilirsin benim düşüncelerim adına ..

KÖROĞLU
13-09-2018, 07:26
Enes Ben genel anlamda dedim... Söylediğin videoyu izlemedim ve ona istinaden de demedim... Benim konum var Usa gurbet spec diye... Şeffaf ve detaylı yazdım oraya bir şeyler... Şu sıralar pek ekleye.esemde yine de fikir verecek şeyler bulabilirsin benim düşüncelerim adına ..

Abi ben senin konuyu da hatim ettim neredeyse, videolar genel olarak poziitif yönleri öne çıkarıyor haliyle.

Şuan TR dekilerin yani bizlerin en büyük dramı geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı. Benim paylaşma amacım herhangi bir yeterliliğe haiz olmayan iki insanın tr deki yaşam standardı ile oradaki standardını karşılaştırmak idi.

Şu videodaki arkadaş muhasebe ofisinden çalışıyormuş bu gün alsın 2K eşi de alsın 2K TR de 4K para ile anca ev geçindirir kira öder ya da ahret vade bir kredi ile ev sahibi olurlar.

Yani burada 2 araç ayda 6 depo yakıt, havuzlu fitnees lı bir sitede oturmak ve oradaki gibi bir sosyal hayat yaşamaları imkansız. Bu bağlamda değerlendirmek lazım.

He zorlukları yok mudur ? Sosyolojik olarak etrafında bir aile kavramı yok tek başınasın bu büyük sıkıntı.

Ama TR de akrabalık ilişkileri süper on numara olan kaç insan evladı var, ben şunu gördüm akraba yerine sağlam kurulmuş bir arkadaşlık çok daha faydalı zor durumda kaldığında, defalarca da yaşadım bunu.

Diğer bir eksisi sağlık giderleri ve hizmete ulaşım konusunda TR daha iyiymiş, bunu da izlediğim videolardan edindiğim bilgilere göre söylüyorum aslını bilmiyorum.

Tabi ki her şey toz pembe değildir orada hem fikiriz ama aktarılanlar her koşulda tr den iyi olduğu yönünde. Zaten iyi olacağına inanmasan sen kalkıp buradaki düzenini bozup gider miydin ? Muhtemelen gitmezdin :)

semavi
13-09-2018, 14:24
Bilgisayar başına geçince uzun bir yazı yazayım :)

KÖROĞLU
13-09-2018, 14:39
Bilgisayar başına geçince uzun bir yazı yazayım :)

İlk ağızdan bilgi alırsak güzel olur abi bekliyorum :)

turbo&quattro
13-09-2018, 14:47
Abi ben senin konuyu da hatim ettim neredeyse, videolar genel olarak poziitif yönleri öne çıkarıyor haliyle.

Şuan TR dekilerin yani bizlerin en büyük dramı geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı. Benim paylaşma amacım herhangi bir yeterliliğe haiz olmayan iki insanın tr deki yaşam standardı ile oradaki standardını karşılaştırmak idi.

Şu videodaki arkadaş muhasebe ofisinden çalışıyormuş bu gün alsın 2K eşi de alsın 2K TR de 4K para ile anca ev geçindirir kira öder ya da ahret vade bir kredi ile ev sahibi olurlar.

Yani burada 2 araç ayda 6 depo yakıt, havuzlu fitnees lı bir sitede oturmak ve oradaki gibi bir sosyal hayat yaşamaları imkansız. Bu bağlamda değerlendirmek lazım.

He zorlukları yok mudur ? Sosyolojik olarak etrafında bir aile kavramı yok tek başınasın bu büyük sıkıntı.

Ama TR de akrabalık ilişkileri süper on numara olan kaç insan evladı var, ben şunu gördüm akraba yerine sağlam kurulmuş bir arkadaşlık çok daha faydalı zor durumda kaldığında, defalarca da yaşadım bunu.

Diğer bir eksisi sağlık giderleri ve hizmete ulaşım konusunda TR daha iyiymiş, bunu da izlediğim videolardan edindiğim bilgilere göre söylüyorum aslını bilmiyorum.

Tabi ki her şey toz pembe değildir orada hem fikiriz ama aktarılanlar her koşulda tr den iyi olduğu yönünde. Zaten iyi olacağına inanmasan sen kalkıp buradaki düzenini bozup gider miydin ? Muhtemelen gitmezdin :)

Uc bes kurus icin sigorta yaptirmayan insanlar icin hastaneler pahali tabiki . Sigortan varsada sigortanin turune gore odeme yapiyorsun. Benim sigortamin buyuk bir bolumunu calistigim firma oduyor ben haftalik sadece $22 mi ne oduyorum. Doktor ziyaretlerim sigortamin anlasmali oldugu bir doktor ise $15 degil ise $35 .

hddsheriff
13-09-2018, 18:08
YouTube (https://youtu.be/b9cZ5uYJENo)

Sigorta ve sağlık giderlerini kabaca anlatmış

Yigit-Y
13-09-2018, 18:14
Trump in itlikleri hiç etkilemiyormu halkı ya

Trump a ABD de bir kesim isanın yeni oğlu gözüyle bakıyor

Türkiye de öcü kaka :):)

Dıj güjler falan filan

KÖROĞLU
14-09-2018, 09:26
Güzel bir video hddsheriff 'in önerisiyle izlemeye başladım. Bunu mutlaka izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=ppor4DdixYY

semavi
14-09-2018, 18:14
2 gündür bu arkadaşların videolarını izliyorum bu video dikkatimi çekti, yaşadıkları yeri paylaşmış.

Neden dikkatimi çekti ön bilgi vereyim, bu videodaki arkadaş eşi hanımefendiyle birlikte 2012 de tek kelime ingilizce bilmeden green card çıkması sonucu atlayıp gelmişler Cepte 2000 USD ile.

Şuanda bu videodaki arkadaş pizza teslim işi yapıyor aylık 3k USD kasanıyorum diyor.

Başka bir video da 2 kişilik giderlerini vs de paylaştı aylık 1700-2000 usd arası (kira,yiyecek, içecek vs dahil) giderleri varmış.

Ve videoyu paylaşmadaki asıl sebep "ben diyor amerikada alt tabaka yaşayan biriyim cümlesi"

Alt tabakada yaşayan insanın hayat standardı ile bizdekini bir karşılaştırmak lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=dPFkK6JzHKM

Evet... Bir seyler yazayim... Turboquattro gibi elit amerikalilar yerine belki yeni yetme, lower class birinden bir seyler okumak istersiniz :) Kendileri uctu, Amerikanin sayili koleksiyonerleri ile falan calisiyorlar... Oncelikle suan icin dusuncelerimi yazacagim ve bunu diger konuma da kopyalayacagim... Konuyu okuyanlar dusuncelerimde yada gozlemlerimde ki degisiklikleri de gorebilecekler... Celisen seyler, degisen seyler olacaktir elbet... Cunku bizlerde ogreniyoruz... Biz burada superiz, herkes gelsin sapsalligi yapmayacak kadar olgun hissediyorum kendimi cunku :) Yazdiklarim ise samimi bir sekilde belki de gereksiz bir sekilde ozelimi dokmek aslinda... Lutfen hava atma gibi algilanmasin... Biz burasi icin giris seviyesine yakin yasiyoruz videodaki arkadasinda dedigi gibi... Birilerine fikir versin diye yazmak istiyorum sadece...

2200 dolar ile basladigim is hayatima suan daha yukselterek devam ediyorum... En az parayi gereksiz bir is olan depo isinde kazandim... Sonrasinda yine turk bir firmaya girdim ve 3500 kazanmaya basladim... Bu rakamlar Brut rakamlar... Yani elinize %15 azi geciyor....

3500 dolar gorece iyi bir rakam... Tek yada cocuksuz cift iseniz mukemmel... Cocuklu iseniz ucu ucuna... Bende de iki cocuk var... Bu rakam bana buranin ortalamasinda bir ev alma, 2008 model ML550 ve yanina bir adett aile tipi minivani alma imkani sagladi... Herhangi bir ek is yapmadim bu donemde...

Haziran ayi gibi araba ve ek is durumlarina agirlik vermeye basladigimda gordum ku artik maasli bir ise ihtiyacim yok... Ya kendime calisayim yada yer acayim istedim... Zaten 1 senedir her turlu arabanin tamirini vs yaptik ustamla beraber...

Isten ayrildim, ufak tefek araba alim satimi ve UBER yapiyorum... Uberi mortgage odesin, sehri ve sehirdeki insanlari taniyayim, iletisim kurayim diye yapiyorum... Sadece CUMA-CUMARTESI gece 10-4 arasi... Ortalama 250-350 dolar arasi net kazanci oluyor eger arabaniz bir ariza yapmadi ise... Soranlar icin cevap vereyim... Evet uber ile ayda 3bin civarina ulasabilirsiniz devamli calisir ve isiniz sadece uber olursa (LYFT ayni zamanda)

Sigortaniz yok ise saglik pahali, evet... Dis pahali gibi gelse de bir cok Turkun aklinda ki sey 'Turkiyeye donsem su kadara yaptiririm' olayi... Yoksa 1 dolar 1 TL mantigi ile giderseniz bir cok sey alim gucune gore ucuz...

Suan yogun bir sekilde kendi yerimi acmak icin cabaliyorum ama bir turlu beceremedik... Nasip olmadi guzel bir yer diyelim... Acik artirmalara gitmeye basladim arabalar ile alakali...

Simdi bitirmek zorundayim... Sunu soyleyebilirim sonuc olarak... ABD mukemmel bir sistem kurmus... Azicik kicini kaldirip calisan bir kisi hesap etmeden Et yiyebiliyor, arabasini aliyor, buranin standarti olan havuzlu fitnessli bir apartmanda oturabiliyor... Yani calismanin br karsiligi var... Trukiye deki alt gelir seviyesi ile asla ve asla karsilastirilamaz... Evet.. tuvalet temizleyerek luk araba ile Turkiye ye donulup hava atmak mumkun... Cunku Tuvalet temizleyerek Turkiye de ki orta duzey yoneticiden daha iyi maas alabiliyor ve belki daha iyi imkanlariniz olabiliyor... soru cevap seklinde giebiliriz alsinda... cevap vermeye calisalim suan ABD de yasayan arkadaslar olarak...

BarışSever
14-09-2018, 18:32
Bir abim 2 Gün önce Letgo dan televizyon ve sehpa sattı,kadın yaşlıymış siz getirir misiniz diye rica etmiş,biz de gidip kurulumu yaptık.kadın çay koydu falan bu Almanyada yaşıyormuş başladı fakir edebiyatı yapmaya yok işte Almanya ile Türkiye arasında fark yok.ben ordayken 800 euro kira veriyodum 1800 euro ile zor geçiniyodum,artık kesin dönüş yapıcaz dedi. ben de dedim e ablacım zor geçiniyosan bu yazlığı nasıl aldın:) ben de fakir olmasam neden letgodan ikinci el televizyon alayım diyor,iyi akşamlar deyip kalktık hemen:D

semavi
14-09-2018, 18:50
Türkiye çalışmadan daha rahat yaşanacak bir yer...

Birde klasiktir .. gurbetçiler Türkiye de herkes bizi zengin zannedip kaziklayacaklar psikolojisi ile hareket eder (bir çoğu)

KÖROĞLU
14-09-2018, 19:01
Samimi bir cevap olmuş. Soru olursa soracağım.

Ülkeye girişte mesela velayeti anne de olan çocuk için sıkıntı oluyor mu?

hddsheriff
14-09-2018, 19:47
Ben artık bu ülkeden vazgeçtim. İş yapıyorum ödeme alana kadar göbeğim çatlıyor alınca da bir halta yaramıyor açıkçası. Halkımızın ticaret anlayışını az çok biliyorsunuz.

GC çıkar da gidersek eğer eşşek gibi çalışır vaktinde paramı cebime koyarım. Elektrikçiyim araştırdığım kadarıyla pense getir çekiç götür ile başlangıç yapsam 100$ günlük para alırım. Başlangıç için kötü değil sonuçta sıfırdan başlıyoruz.

En önemli sebebim ise 6 yaşında ve 4 aylık kızlarıma iyi bir gelecek sağlayabilmek.

İlk hedef gc , olmazsa e2 için bütün şartları zorlamayı düşünüyorum.

semavi
14-09-2018, 20:37
Ben artık bu ülkeden vazgeçtim. İş yapıyorum ödeme alana kadar göbeğim çatlıyor alınca da bir halta yaramıyor açıkçası. Halkımızın ticaret anlayışını az çok biliyorsunuz.

GC çıkar da gidersek eğer eşşek gibi çalışır vaktinde paramı cebime koyarım. Elektrikçiyim araştırdığım kadarıyla pense getir çekiç götür ile başlangıç yapsam 100$ günlük para alırım. Başlangıç için kötü değil sonuçta sıfırdan başlıyoruz.

En önemli sebebim ise 6 yaşında ve 4 aylık kızlarıma iyi bir gelecek sağlayabilmek.

İlk hedef gc , olmazsa e2 için bütün şartları zorlamayı düşünüyorum.

Kazanırsan benim elektrik isim var :)

emrhn28
14-09-2018, 20:50
Work and Travel ile gittiğimde döndüğüme pişman olmuştum. Çalıştığım iki yerde gelirsen işin hazır demişlerdi ama okul, aile buradaydı. Şimdi de kaldık türkiye'de gidemiyoruz. Bazı şeylerine çok imrensemde bazı kpnularda abd'de gerçekten zor. Şans olursa turbo&quattro abi gibi çok iyi imkanlar elde edilebilir. Allah yardımxınız olsun gurbet sonuçta, ama dönmeyin sakın tırmalayın orayı :)

semavi
14-09-2018, 21:01

Çok teknik bir konu. Yanıltmak istemem yorum yapıp acikcasi

hddsheriff
14-09-2018, 21:06

Kazanalımda gerisi dert değil her türlü çözeriz :D

hddsheriff
14-09-2018, 21:10

Pasaport çıkartma kısmında anne ve babadan noter kanalı ile muvafakatname istiyorlar o aşamayı geçebilirsen ülkeye girişte sıkıntı çıkmaz zaten.

KÖROĞLU
14-09-2018, 23:03

Ben gelirsem çıraklık yaparım abi sana :) mobilya işinden de baya anlarım, aç kalmam zaten de maksat düzgün insanlar ile bir arada olabilmek.

Velayet işini şundan sordum kızım annesiyle yaşıyor, dolayısıyla alıp gitmek anneye haksızlık olur bize de yakışmaz çocuk kaçırmak (fazlasını hak ediyor da neyse) ama bir şekilde gelmesi gerekse sanırım muvafakat k lazım noterden ona da karşı taraf razı olmaz. Bu iş kitliyor beni yoksa kiriş fena kırdım. 25k usd yaparım mevcutları elden çıkarsam, o da 6 ay yeter. Dil ifade edecek kadar var, kız ark zaten ana dili gibi biliyor her türlü ekmeği çıkartırım ama işte evlat kısmı elimi kolumu bağlıyor.

semavi
15-09-2018, 00:10
Bekar adam 10bin altı ile rahat hayat kurar burada ...

KÖROĞLU
15-09-2018, 07:57
Bekar adam 10bin altı ile rahat hayat kurar burada ...
Ah bekar olsaydım :)

turbo&quattro
15-09-2018, 15:27
Evet... Bir seyler yazayim... Turboquattro gibi elit amerikalilar yerine belki yeni yetme, lower class birinden bir seyler okumak istersiniz :) Kendileri uctu, Amerikanin sayili koleksiyonerleri ile falan calisiyorlar... Oncelikle suan icin dusuncelerimi yazacagim ve bunu diger konuma da kopyalayacagim... Konuyu okuyanlar dusuncelerimde yada gozlemlerimde ki degisiklikleri de gorebilecekler... Celisen seyler, degisen seyler olacaktir elbet... Cunku bizlerde ogreniyoruz... Biz burada superiz, herkes gelsin sapsalligi yapmayacak kadar olgun hissediyorum kendimi cunku :) Yazdiklarim ise samimi bir sekilde belki de gereksiz bir sekilde ozelimi dokmek aslinda... Lutfen hava atma gibi algilanmasin... Biz burasi icin giris seviyesine yakin yasiyoruz videodaki arkadasinda dedigi gibi... Birilerine fikir versin diye yazmak istiyorum sadece...

2200 dolar ile basladigim is hayatima suan daha yukselterek devam ediyorum... En az parayi gereksiz bir is olan depo isinde kazandim... Sonrasinda yine turk bir firmaya girdim ve 3500 kazanmaya basladim... Bu rakamlar Brut rakamlar... Yani elinize %15 azi geciyor....

3500 dolar gorece iyi bir rakam... Tek yada cocuksuz cift iseniz mukemmel... Cocuklu iseniz ucu ucuna... Bende de iki cocuk var... Bu rakam bana buranin ortalamasinda bir ev alma, 2008 model ML550 ve yanina bir adett aile tipi minivani alma imkani sagladi... Herhangi bir ek is yapmadim bu donemde...

Haziran ayi gibi araba ve ek is durumlarina agirlik vermeye basladigimda gordum ku artik maasli bir ise ihtiyacim yok... Ya kendime calisayim yada yer acayim istedim... Zaten 1 senedir her turlu arabanin tamirini vs yaptik ustamla beraber...

Isten ayrildim, ufak tefek araba alim satimi ve UBER yapiyorum... Uberi mortgage odesin, sehri ve sehirdeki insanlari taniyayim, iletisim kurayim diye yapiyorum... Sadece CUMA-CUMARTESI gece 10-4 arasi... Ortalama 250-350 dolar arasi net kazanci oluyor eger arabaniz bir ariza yapmadi ise... Soranlar icin cevap vereyim... Evet uber ile ayda 3bin civarina ulasabilirsiniz devamli calisir ve isiniz sadece uber olursa (LYFT ayni zamanda)

Sigortaniz yok ise saglik pahali, evet... Dis pahali gibi gelse de bir cok Turkun aklinda ki sey 'Turkiyeye donsem su kadara yaptiririm' olayi... Yoksa 1 dolar 1 TL mantigi ile giderseniz bir cok sey alim gucune gore ucuz...

Suan yogun bir sekilde kendi yerimi acmak icin cabaliyorum ama bir turlu beceremedik... Nasip olmadi guzel bir yer diyelim... Acik artirmalara gitmeye basladim arabalar ile alakali...

Simdi bitirmek zorundayim... Sunu soyleyebilirim sonuc olarak... ABD mukemmel bir sistem kurmus... Azicik kicini kaldirip calisan bir kisi hesap etmeden Et yiyebiliyor, arabasini aliyor, buranin standarti olan havuzlu fitnessli bir apartmanda oturabiliyor... Yani calismanin br karsiligi var... Trukiye deki alt gelir seviyesi ile asla ve asla karsilastirilamaz... Evet.. tuvalet temizleyerek luk araba ile Turkiye ye donulup hava atmak mumkun... Cunku Tuvalet temizleyerek Turkiye de ki orta duzey yoneticiden daha iyi maas alabiliyor ve belki daha iyi imkanlariniz olabiliyor... soru cevap seklinde giebiliriz alsinda... cevap vermeye calisalim suan ABD de yasayan arkadaslar olarak...

Abi ben insanlari yonlendirici seyler yazmak istemiyorum pek. Benim 2007 de yanliz basima gelip kurdugum duzen ile ailesiyle bugun yarin gelmeye calisan birinin takip edecegi yol farkli olacaktir. Lutfen beni kistas almasin kimse burada. Ben bekarim Allaha sukur kazancim cok iyi, bizim cografya insani hic arkadasim yok, kafa olarak biraz daha farkli, gecim sikintisiz hayatimi daha nasil eglenceli yapabilirim modunda takiliyorum. Standart olarak evli, iki cocuk ve es bakan biri ile farkliliklar olmasi cok normal. Beni instagramdan takip edenler aa bende giderim o sekilde yasarim diye dusunmesinler. O standardi tutturmak yillar aliyor egerki babadan fln gelen guzel paralar yoksa.

KÖROĞLU
18-09-2018, 09:33
https://www.youtube.com/watch?v=VhH-huI_mnE

Şu videoda TR / ABD (Genel olarak teksas) farklarını anlatıyor, okul servisi ile ilgili anlattığı dikkatimi çekti.

Filmlerde gördüğünüz sarı otobüsler var ve ücretsiz dedi.

Akabinde ise bu araçlar öğrencileri indirmek için durduğunda yanlarında stop tabelaları açılıyormuş bundan bahsetti.

En can alıcı kısım ise eğer araç durmuş ve öğrenci indiriyor iken sen o aracı sollarsan ehliyetine sınırsız süre ile el konuluyormuş.

Bizdeki servislerin durumu ile oradaki servislerin ve çocuklara verilen önem ne kadar farklı. Evet bizi kıskanıyorlar kesin inandım şuan !!!

Anıl E.
18-09-2018, 09:36

Şu videoda TR / ABD (Genel olarak teksas) farklarını anlatıyor, okul servisi ile ilgili anlattığı dikkatimi çekti.

Akabinde ise bu araçlar öğrencileri indirmek için durduğunda yanlarında stop tabelaları açılıyormuş bundan bahsetti.

En can alıcı kısım ise eğer araç durmuş ve öğrenci indiriyor iken sen o aracı sollarsan ehliyetine sınırsız süre ile el konuluyormuş.

Bizdeki servislerin durumu ile oradaki servislerin ve çocuklara verilen önem ne kadar farklı. Evet bizi kıskanıyorlar kesin inandım şuan !!!

https://i.hizliresim.com/PDZXpv.jpg (https://hizliresim.com/PDZXpv)

:D :D

M_PROJECT
18-09-2018, 10:52
Abi ben insanlari yonlendirici seyler yazmak istemiyorum pek. Benim 2007 de yanliz basima gelip kurdugum duzen ile ailesiyle bugun yarin gelmeye calisan birinin takip edecegi yol farkli olacaktir. Lutfen beni kistas almasin kimse burada. Ben bekarim Allaha sukur kazancim cok iyi, bizim cografya insani hic arkadasim yok, kafa olarak biraz daha farkli, gecim sikintisiz hayatimi daha nasil eglenceli yapabilirim modunda takiliyorum. Standart olarak evli, iki cocuk ve es bakan biri ile farkliliklar olmasi cok normal. Beni instagramdan takip edenler aa bende giderim o sekilde yasarim diye dusunmesinler. O standardi tutturmak yillar aliyor egerki babadan fln gelen guzel paralar yoksa.

Adam bizi begenmiyor :D

Yakinda Brickell'e tasinacam ozaman gorursun :D

Amerika'da calismadan hic bir sey sahibi olamazsiniz arkadaslar. Bu yuzden macasi yiyen adamlar her zaman sabir ve calisma ile bir noktaya geliyorlar.

Ben o isi yapmam , ben bu isi yapmam diyen bir yapiniz varsa Amerika size pek yaramaz.

Aklinizi kullanir , cevre edinir , ve cabalayarak calisirsaniz , zaten burda yasam ucuz bir cok seyin sahibi olmak ozaman kolay oluyor.

KÖROĞLU
18-09-2018, 10:56
Adam bizi begenmiyor :D

Yakinda Brickell'e tasinacam ozaman gorursun :D

Amerika'da calismadan hic bir sey sahibi olamazsiniz arkadaslar. Bu yuzden macasi yiyen adamlar her zaman sabir ve calisma ile bir noktaya geliyorlar.

Ben o isi yapmam , ben bu isi yapmam diyen bir yapiniz varsa Amerika size pek yaramaz.

Aklinizi kullanir , cevre edinir , ve cabalayarak calisirsaniz , zaten burda yasam ucuz bir cok seyin sahibi olmak ozaman kolay oluyor.

Haksız değil bence, farklı kişilerin videolarını izliyorum genel edindiğim izlenim Türklerden uzak dur,

adamları üç otuz paraya çalıştırmalar, ev kirasını ödüyorum deyip ödememeler neler neler.

Adam haklı dağılalım :)

M_PROJECT
18-09-2018, 11:05
Haksız değil bence, farklı kişilerin videolarını izliyorum genel edindiğim izlenim Türklerden uzak dur,

adamları üç otuz paraya çalıştırmalar, ev kirasını ödüyorum deyip ödememeler neler neler.

Adam haklı dağılalım :)

Yok isin sakasindayim bana da sorsalar 5 kisi sayarim hepi topu gorustugum Turk olarak.

Insanlari kucumsemek gibi algilanmasin ama bazi kesimlerden - zumrelerden zamaninda acayip akin akin insan gelmis , gelmis ama Turkiye'de nasil yasiyorsa aynen devam etmis adam. Bir tas bile ustune koymamis e hal boyle olunca o anlatilanlarin hepsi gercek oluyor.

Cok sukur biz bizle calisan kimseye hele Turk ise bir kere bile yanlis davranmadik , tam tersi coktur ama.

Bir ornek daha vereyim , ortadogu cografyasindan gocup gelen cogu isletme ya da is yeri assagi yukari bu kafada calisiyor. Hep kendi cografyasindakilere cakma pesindeler.

Gelirseniz ilk isiniz bunlari deneyimleyip aralarindan siyrilmak olsun ki yolunuz acilsin.

KÖROĞLU
18-09-2018, 12:20
Yok isin sakasindayim bana da sorsalar 5 kisi sayarim hepi topu gorustugum Turk olarak.

Insanlari kucumsemek gibi algilanmasin ama bazi kesimlerden - zumrelerden zamaninda acayip akin akin insan gelmis , gelmis ama Turkiye'de nasil yasiyorsa aynen devam etmis adam. Bir tas bile ustune koymamis e hal boyle olunca o anlatilanlarin hepsi gercek oluyor.

Cok sukur biz bizle calisan kimseye hele Turk ise bir kere bile yanlis davranmadik , tam tersi coktur ama.

Bir ornek daha vereyim , ortadogu cografyasindan gocup gelen cogu isletme ya da is yeri assagi yukari bu kafada calisiyor. Hep kendi cografyasindakilere cakma pesindeler.

Gelirseniz ilk isiniz bunlari deneyimleyip aralarindan siyrilmak olsun ki yolunuz acilsin.

konuyu asıl açış amacıma geleyim o zaman :D

Oralarda yaşayan kim varsa konumunu öğrenip geldiğimde "abey yap bi güzellik yolsuz kaldık" demekti :)

Enteresan insanlarız içimiz (iyileri tenzih ediyorum) hep hinlik / kolay para kazanma / birinin üzerinden nasıl geçiniriz'i düşünmekle dolu.

Bir çift vardı saatlik ücret 8 usd iken 3 usd ye çalıştırmışlar bunları, çalıştıkları yer de Türk marketiymiş maalesef.

hddsheriff
18-09-2018, 13:01

Serkan yürekli var o da atlantayı anlatıyor. Alkollü araba kullanmayı geçtim arabanın içinde ağzı açık içki şişesi varsa veya yanında oturan adam içiyorsa 12 ay hapis ve ehliyete elveda ediyormuşsun. Keşke bizde de öyle olsa

hddsheriff
27-09-2018, 12:57
Başvuru tarihleri açıklandı 3 ekim - 6 kasım arasında dv2020 ye başvurabilirsiniz.

Grimlord
27-09-2018, 12:59
Bu yıl da karavana olmaz inşallah :D

ilkerrrrr
28-09-2018, 11:24
Vize var. Gözü karartıp gelsek, bir süre rezillik çekmek falan da kabulüm. Sonunda legal olabiliyor muyuz?

johnie
28-09-2018, 11:24

Biraz daha detaylandırayım bunu ;

18 Yaşına kadar Yurt dışına çıkarken&girerken muvafakat name gerektirir. Anne&Baba Noter onaylı alınan bir belgedir. Bu olmadan çocuk Anne veya Baba ile yurt dışına çıkamaz.
Bu belge olduğu sürece bir sorun sıkıntı olmaz. 6-12 Yaş arasında çocuklar anne baba olmadan da uçak seyahati yapabilir, muvafakat name de tek başına seyahat edebilir ibaresi var ise.

semavi

Abi, çok tatlı dille anlatmışsın gerçekten. Umarım aradığın yeri bulursun ve devam edersin oralarda.

Yusuf abi zaten baya çıtayı yükseltti "Klasik Amca" ile tanışarak :)

semavi
28-09-2018, 11:35
Bende bir kaç video cektim...

Bir iki youtuber izledim. Dertleri insanları ipten alacak bilgi vermek yerine nasıl daha çok izlenebiliriz...

3 saat çalıştım 18.5k TL kazandım başlığı bile ilgi çekip iç geçirmeye yönelik (videoyu izlemedim)

Gerçekten çok vakit harcıyorum yeni gelecek bazı arkadaşlar için... Sadece empati yapıp yardım etmek istiyorum ama limitlerimi zorluyor yeni gelenler...

Kimse burada ki Türkler kötü demesin .. Türkiye nin bir yansıması olarak bakın buraya ... Neysek oyuz... Şimdilik 3 video çektim... Bir iki hayati konuda daha çekerim...

Geniş bir bakış açısı sağlamaya çalışıyorum yeni gelenlere... Bakkalda ucuza bulduğum ürün üzerinden prim yapmak değil amacım. Insanlar çoluk çocuk geliyor, bazıları bu sovmenlikleri yuzunden o çocukların bile hakkına giriyor... Amaç ünlü olmak, YouTube dan para kazanmak, gelenlerin komisyonlarına konmak... Yahu kon kon da adamları geri dönulmez yollara sokmayin... Neyse
..

YouTube (https://youtu.be/54ceEe-brpo)

semavi
28-09-2018, 11:39
Yeni yerlesecek arkadaşlarınıza önerebilirsiniz... Faydalı olur diye düşünüyorum...

https://youtu.be/54ceEe-brpo

https://youtu.be/brKgrXdKY3Y

https://youtu.be/EIMhhgrFTzc

Mert-
28-09-2018, 12:00
Bizde Kasım ayının ilk haftasında eşim ile İngiltereye gidiyoruz, bundan sonra hayatımıza orada devam etmeye çalışacağız.

Senelerce gerek ülkenin durumu olsun gerek hayallerim olsun hem ağzımdaydı, kaçacağım, gideceğim, yaşanmaz buralarda artık diyordum. şimdi konuştuğum, fikir aldığım, aynı kafa yapısındaki olan herkes de aynı şeyleri söylüyor herkeste bir gitme hevesi var ama zaman azaldıkça iş ciddiye bindikçe garip duygular içine girdim, her şeyi sorguluyorum, sürekli iyi - kötü yönleri tartıyorum, alışkanlıklardan, standartlardan kopmak zorluyor, aileden kopmak zorluyor, korkuyorum. fakat hayallerimden de dönmek istemiyorum.

Bu gerçekten büyük bir kararmış onu öğrendim. Semavi, sizi de tebrik ediyorum. umarım biz de başarırız.

b.arica
28-09-2018, 12:18
Bizde Kasım ayının ilk haftasında eşim ile İngiltereye gidiyoruz, bundan sonra hayatımıza orada devam etmeye çalışacağız.

Senelerce gerek ülkenin durumu olsun gerek hayallerim olsun hem ağzımdaydı, kaçacağım, gideceğim, yaşanmaz buralarda artık diyordum. şimdi konuştuğum, fikir aldığım, aynı kafa yapısındaki olan herkes de aynı şeyleri söylüyor herkeste bir gitme hevesi var ama zaman azaldıkça iş ciddiye bindikçe garip duygular içine girdim, her şeyi sorguluyorum, sürekli iyi - kötü yönleri tartıyorum, alışkanlıklardan, standartlardan kopmak zorluyor, aileden kopmak zorluyor, korkuyorum. fakat hayallerimden de dönmek istemiyorum.

Bu gerçekten büyük bir kararmış onu öğrendim. Semavi, sizi de tebrik ediyorum. umarım biz de başarırız.

En yakın arkadaşım da bedelli askerliğini yaptıktan sonra İngiltere'ye gidecek. Muhtemelen 1 sene içerisinde bende oraya yerleşmeyi planlıyorum. Bekarken bağlayan bir sebep yokken gitmek çok güzel bir fikir gibi geliyor. Zorluklar falan illa ki çekilecektir fakat en azından burdaki kadar geleceğe yönelik kaygılarım olacağını düşünmüyorum. Sizeİngiltere ve hayallerinizde başarılar :)

MetalliHead
28-09-2018, 12:42
Videoları ağır küfürlü olsa da idris usta usa efsanedir :D :D hafif kafadan çatlak usta, tecrübelerini anlatıyor.

Anıl E.
28-09-2018, 12:42
Herkes bir yere gidiyor,biz gidemiyoruz

biz nolacağız,giderken düşünüyor musunuz :( :(

i-vtec07
28-09-2018, 12:57
Şurda 3-5 iyi insan var onlarda alip başını gidiyo anasıni satayım.

_opeth
28-09-2018, 13:12
param olsa ben de kaçarım diye düşünüyorum. Bulgaristan bile bizden daha iyi

KÖROĞLU
28-09-2018, 13:22
semavi izliyorum abi videoları sonra yorum yapacağım. Eline sağlık şimdiden.

TarikS
28-09-2018, 14:40
Youtube soytari kayniyor resmen, ve tablo her yerde oldugu gibi orada da asagidakinden farksiz. Umarim siz durumu degistirebilirsiniz :) semavi

https://pbs.twimg.com/media/DduovHSVAAADNSQ.jpg

GokhanRS
28-09-2018, 14:51
param olsa ben de kaçarım diye düşünüyorum. Bulgaristan bile bizden daha iyi

abartmayalım :) tamam amerika avrupa filan fırsatlar ülkesi, çok çalışırsan ilerde emekliliğinde Türkiye de çok çok iyi şartlarda yaşarsın. Ancak bulgaristan rusya ve balkanlar ülkeleri v.s ciddi cacık. sadece hayat güzel, ortam güzel, yani gerçekten çok iyi bir iş ile gitmiyorsan, taşınıp gideyim 2 uber yapar 1 pizza dağıtır köşe olurum sistemi işlemez, aç kalırsın. körü körüne gidip ilerde tr için zengin sayılabilecek bir varlıkla dönebileceğin ülkeler sınırlıdır ve bunların başını amerika çeker.

GokhanRS
28-09-2018, 14:53
bu arada kahrolsun ameriga, pis dıj güç. nasıl ülkenizi bırakıp 1 numaraları düşmanımızın ülkesine taşınıyorsunuz anlamıyorum, dermişimmm :)

_opeth
28-09-2018, 15:04
abartmayalım :) tamam amerika avrupa filan fırsatlar ülkesi, çok çalışırsan ilerde emekliliğinde Türkiye de çok çok iyi şartlarda yaşarsın. Ancak bulgaristan rusya ve balkanlar ülkeleri v.s ciddi cacık. sadece hayat güzel, ortam güzel, yani gerçekten çok iyi bir iş ile gitmiyorsan, taşınıp gideyim 2 uber yapar 1 pizza dağıtır köşe olurum sistemi işlemez, aç kalırsın. körü körüne gidip ilerde tr için zengin sayılabilecek bir varlıkla dönebileceğin ülkeler sınırlıdır ve bunların başını amerika çeker.

Bulgar levası bile TL'ye göre değer kazanınca açıkçası öyle düşünüyorum. En kötü Edirneden alışveriş yapar geri gidersin mesela.

imprezaWRC
28-09-2018, 16:35

O zaman İngiltere ile ilgili zorlukları, kolaylıkları senden bekliyor olacağız. Gider gitmez 200 pounda otomobil aldım dersen ekip toplar ilk uçakla bulunduğun yere gelip kibar yöntemler ile altından otomobili alırız :D :D

hddsheriff
28-09-2018, 17:15
O zaman İngiltere ile ilgili zorlukları, kolaylıkları senden bekliyor olacağız. Gider gitmez 200 pounda otomobil aldım dersen ekip toplar ilk uçakla bulunduğun yere gelip kibar yöntemler ile altından otomobili alırız :D :D

gc bana çıkarsa alacağım ilk subarunun arka camına komple senin resmini yaptırıcam :D

turbo&quattro
28-09-2018, 18:21
semavi hic usenmedinmi yahu o videolari cekmeye ;)

Cok guzel, objektif bilgiler. Sacma sapan goz boyayan youtuber ler yerine semavi yi takip edin /)

hddsheriff
28-09-2018, 19:10
semavi 3 saat çalıştım 18 k para yaptım diyen vatandaşın videolarını bu konu sayesinde buldum. Adamın gc alma hikayesi izleyince kapattım ve bir daha izlemedim :D adam usa de kutu kola fiyatına bakmış bizde 1 tane kutu kola aldığı paraya orada 1 kasa alabiliyormuş o yüzden kabul etmiş.

İnsanları görünüşlerine göre yargılamayı sevmem ama bu adamın hal hareketleri konuşması vs müptezel torbacı kıvamında :D

Ben birini takip ediyorsam bakıyorum adam ne anlatıyor ve ne yapmış ? Yukarıda bahsettiğim adam 2007 de gitmiş daha yeni vatandaşlık alabilmiş toplamda 10-15 k lık 2 araba alıp kirada oturuyor. Hal böyle olunca adamı ciddiye almıyorum.

Benim örneğim sensin o yüzden videolara devam....

turbo&quattro
28-09-2018, 19:27
semavi 3 saat çalıştım 18 k para yaptım diyen vatandaşın videolarını bu konu sayesinde buldum. Adamın gc alma hikayesi izleyince kapattım ve bir daha izlemedim :D adam usa de kutu kola fiyatına bakmış bizde 1 tane kutu kola aldığı paraya orada 1 kasa alabiliyormuş o yüzden kabul etmiş.

İnsanları görünüşlerine göre yargılamayı sevmem ama bu adamın hal hareketleri konuşması vs müptezel torbacı kıvamında :D

Ben birini takip ediyorsam bakıyorum adam ne anlatıyor ve ne yapmış ? Yukarıda bahsettiğim adam 2007 de gitmiş daha yeni vatandaşlık alabilmiş toplamda 10-15 k lık 2 araba alıp kirada oturuyor. Hal böyle olunca adamı ciddiye almıyorum.

Hocam buraya takildim ben. Abd de vatandaslik almak cok uzun soluklu ve masrafli is . Kagit kurek isleri, avukatlar onlar bunlar, uzun surmesi cok normal ki bende vatandasligimi anca gecen sene alabildim .
Ayrica birseyleri oturtana kadar yatirim yapmak istememis olabilir ki vatandasliga basvuruldugunda adres degistirmek seni baya bir geriye atiyor bekleme acisindan . Yani bahsettigin arkadasi tanimiyorim, videosunu izlemedim ama sirf isaretledigim yerden dolayi ciddiye almamak biraz tuhaf geldi bana .

hddsheriff
28-09-2018, 19:57
Hocam buraya takildim ben. Abd de vatandaslik almak cok uzun soluklu ve masrafli is . Kagit kurek isleri, avukatlar onlar bunlar, uzun surmesi cok normal ki bende vatandasligimi anca gecen sene alabildim .
Ayrica birseyleri oturtana kadar yatirim yapmak istememis olabilir ki vatandasliga basvuruldugunda adres degistirmek seni baya bir geriye atiyor bekleme acisindan . Yani bahsettigin arkadasi tanimiyorim, videosunu izlemedim ama sirf isaretledigim yerden dolayi ciddiye almamak biraz tuhaf geldi bana .

Videoları izlemeyince garip gelmiş benim yazdıklarım Yusuf. 3 saatte 18k tl para yaptım diye hava atan bir adamdan bahsettiyorum ben , madem bu kadar çok kazanıyor görünürde bir şey yok demeye çalıştım. Kısaca bu ve bunun gibi adamlar örnek alınmamalı yoksa giden adam hayal kırıklığına uğrar.

Kendini bu adamla aynı kefeye koyma sakın aynı dönemde gitmişsiniz ama sen uzaydasın adam magmada :D

5-6 dk izle yeter
YouTube (https://youtu.be/miHoAXFeIts)

turbo&quattro
28-09-2018, 20:07
Videoları izlemeyince garip gelmiş benim yazdıklarım Yusuf. 3 saatte 18k tl para yaptım diye hava atan bir adamdan bahsettiyorum ben , madem bu kadar çok kazanıyor görünürde bir şey yok demeye çalıştım. Kısaca bu ve bunun gibi adamlar örnek alınmamalı yoksa giden adam hayal kırıklığına uğrar.

Kendini bu adamla aynı kefeye koyma sakın aynı dönemde gitmişsiniz ama sen uzaydasın adam magmada :D

5-6 dk izle yeter
YouTube (https://youtu.be/miHoAXFeIts)

Bende biraz yanlis anlamisim sanirim, vaktim oldugunda bakacagim videoya ;)

Vatandaslik ile ilgili yazdigim bir iki cumlede konuya biraz ek bilgi olsun o zaman. Uzun zaman alan, masrafli, stresli bir macera .

Mert-
28-09-2018, 23:57

Haha yok yok merak etme sürekli şikayet edeceğim :D

semavi
28-09-2018, 23:58

En son Lise de bir konser vermiştim... O zaman böyle ünlü hissetmistim kendimi :)

Şaka bir yana...

Saf bilgi aktarmaya çalışıyorum... Birazda aileye ve geleceğe dayalı bilgiler...

Yusuf bana göre daha tecrübeli tabi... Benim ise yeni yerlesecek birine daha fazla taze bilgi verme imkanım olabilir... Yoksa genel mana da çok yaşayan daha çok hakimdir. Bende arada soruyorum Yusuf'a bir şeyler...

Koleksiyoncu amcayi bulunca bizi tanımıyor artık ama olsun :)

turbo&quattro
29-09-2018, 06:44
En son Lise de bir konser vermiştim... O zaman böyle ünlü hissetmistim kendimi :)

Şaka bir yana...

Saf bilgi aktarmaya çalışıyorum... Birazda aileye ve geleceğe dayalı bilgiler...

Yusuf bana göre daha tecrübeli tabi... Benim ise yeni yerlesecek birine daha fazla taze bilgi verme imkanım olabilir... Yoksa genel mana da çok yaşayan daha çok hakimdir. Bende arada soruyorum Yusuf'a bir şeyler...

Koleksiyoncu amcayi bulunca bizi tanımıyor artık ama olsun :)

Tr den doneli 3 hafta fln oldu daha iki gun fln bos kullanabildim cok yogunum ;)

Ekim 22 - 27 arasi Montana - Fort Lauderdale road trip yapacagiz tesla model X p100d ile toplam 4bin km civari bisey olacak. Amcamiz senden benden rahatsiz . Ocak ayinda davetlisi olarak Arizona dayim VIP olarak davet etmisler bunu ulkenin en buyuk acik arttirmalarindan birine . Oradan bana corvette ve/veya m3-m4 fln ckarmaya calisacagiz O’nun araciligi ile . Valla hep yziyorum boyle birini arasan bulamazsin.

PS fotosuz gecmiyim . Iki hafta oncesinden fln snaa video atmistim bol bol ;) ozlemissindir allante yi turlayalim vol 7382266228 dan birkac kare :) bu arada galiba ilk araba selfie m bu ;p

https://s3.eksiup.com/6691bfdfb618.jpeg (https://eksiup.com/6691bfdfb618)

https://s3.eksiup.com/3058d4836620.jpeg (https://eksiup.com/3058d4836620)

https://s2.eksiup.com/6548bab14587.jpeg (https://eksiup.com/6548bab14587)

https://s3.eksiup.com/4d8b09e9f822.jpeg (https://eksiup.com/4d8b09e9f822)

semavi
29-09-2018, 15:09
Macera dolu amk :)

Amk: Amerika :)

semavi
02-10-2018, 22:06
semavi hic usenmedinmi yahu o videolari cekmeye ;)

Cok guzel, objektif bilgiler. Sacma sapan goz boyayan youtuber ler yerine semavi yi takip edin /)

Valla Yusuf çok vakit harcadım yeni geleceklere... Dedim en iyisi video çekmek...

Bir kaç tane daha çekeceğim... Iyi kötü hepsi olacak içinde. Sonra araba videolarına geçerim :)

Bu arada açtım ulan galeriyi millet :)

Servis açamadım ama en azından galeri işine şimdiden başlayayım sonra yer bakarım dedim...

Resim falan paylaşırım yakında...

BarışSever
02-10-2018, 22:56
Bulgar levası bile TL'ye göre değer kazanınca açıkçası öyle düşünüyorum. En kötü Edirneden alışveriş yapar geri gidersin mesela.

Akrabalarım eskiden bulgaristana gidip alışveriş yapıp depoyu doldurur gelirlerdi:)Şimdi sıra bulgarlarda, aynı şeyi onlar yapıyorlar.ama bulgaristan harbi bitik durumda artık,her yer şopar hırsız kaynıyor hele anlasınlar Türk olduğunu yandın,kendini iyi kollaman lazım.polis bile oralı değil.

hddsheriff
02-10-2018, 23:33
Valla Yusuf çok vakit harcadım yeni geleceklere... Dedim en iyisi video çekmek...

Bir kaç tane daha çekeceğim... Iyi kötü hepsi olacak içinde. Sonra araba videolarına geçerim :)

Servis açamadım ama en azından galeri işine şimdiden başlayayım sonra yer bakarım dedim...

Allah utandırmasın, hayırlı olsun. Bize de müşteri olmal nasip olsun :D

GokhanRS
03-10-2018, 09:01

vay bee hayırlı olsun. amerika salça olabileceğimi kapılar her geçen gün artıyor :D

_opeth
03-10-2018, 11:58
Akrabalarım eskiden bulgaristana gidip alışveriş yapıp depoyu doldurur gelirlerdi:)Şimdi sıra bulgarlarda, aynı şeyi onlar yapıyorlar.ama bulgaristan harbi bitik durumda artık,her yer şopar hırsız kaynıyor hele anlasınlar Türk olduğunu yandın,kendini iyi kollaman lazım.polis bile oralı değil.

valla İstanbul çok farklı değil be ya. tüm sokağa girdiler yakalanan yok. kapalı açık iki otoparkımız var kelebek camını kırdılar saat sabah 5'te alarma kaçtılar, ondan beridir kapalı otoparka yer olmasa bile istif şeklinde park ediyorum. eve girdiler ziynet eşyası aradılar bulamadılar, bakkala girdiler iş ortasında yakalandılar yine salındılar. Muz cunhuriyetinden selamlar :)

semavi
03-10-2018, 22:44
Basit bir şey çektim....https://youtu.be/KVKKoQsla2E

darkred
04-10-2018, 08:49
Yeri gelmişken yazayım dün itibariyle 2020 için başvurular açıldı :)

speed_emre
04-10-2018, 09:10
Yeri gelmişken yazayım dün itibariyle 2020 için başvurular açıldı :)

Link alabilirmiyiz? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor ?

hddsheriff
04-10-2018, 09:28
Link alabilirmiyiz? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor ?

Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov/(S(1m2chuzyoku3fwvd4nsy4q1f))/default.aspx)

7 mayıs gibi açıklanması öngörülüyor.

KÖROĞLU
04-10-2018, 13:14
semavi junk yard videosu bilgilendirici olmuş, ama fiyatlandırma kısmı olsa daha güzel olurmuş ?

Mesela gittin oradaki jaguar'ın silindir kapağını söktün aldın ne ödeyeceksin ? Ya da 3000gt nin farı aldın ?

Fiyatlama neye göre yapılıyor ?

Bir de özel soru olsun orada mobilya (özellikle mutfak ve modüler olanlar) sektörü nasıl işliyor, bizdeki gibi tadilat durumları var mı ?

Atölyeler vs. var ve orada mı imal ediliyor ?

hddsheriff
04-10-2018, 13:25
Az önce esenlerde otogarın yakınlarında oklohama plakalı x5 çıktı karşıma :D bu bir işaret olmalı

TarikS
04-10-2018, 14:00
semavi junk yard videosu bilgilendirici olmuş, ama fiyatlandırma kısmı olsa daha güzel olurmuş ?

Mesela gittin oradaki jaguar'ın silindir kapağını söktün aldın ne ödeyeceksin ? Ya da 3000gt nin farı aldın ?

Fiyatlama neye göre yapılıyor ?

Bir de özel soru olsun orada mobilya (özellikle mutfak ve modüler olanlar) sektörü nasıl işliyor, bizdeki gibi tadilat durumları var mı ?

Atölyeler vs. var ve orada mı imal ediliyor ?

Junkyard fiyatlaması için, bi programda (Gas Monkey Garage'ınkiydi ggaliba) parçayı söktün çıkaken kapıda her şeyin fiyatı belliydi onun üzerinden para alıyorlardı diye hatırlıyorum

Marangozluk için de, NJ'de benim yanında bi süre çalıştığım bir adam vardı, her türlü dükkan rafı, ev mutfağı, masa sandalye vs işleri yapıyordu ve yetişemiyorduk. Ve bu adam ne mükemmel iş yapıyordu ne de düzenli çalışıyordu, müşteriler de çoğunlukla Türk olunca geç tesslimleer sorunlu montajlar vs çok dert olmuyordu ama Smerikalı müşteri denk gelince başına bela alıyordu tabii. Düzgün iş yapan kafası çalışan ve elinden iş gelen adama iş de çook para da çok ABD'de. Benim ustamsı adam hala iş yapar hiç sorun yaşamaz ama onun yerinde düzgün çalışan ve işi yönetebilen biri olsa milyoner olurdu

semavi
04-10-2018, 14:57
Burada mutfak dolabı gibi mermer gibi işleri yapan çok fazla Türk var. Elinizde bir sanat varsa aç kalmazsınız burada.

Fiyatları koyabilirim aslında ama isterseniz siteyi koyayım Direk buraya. Siz oradan girip fiyatları kontrol edebiliyorsunuz hangi arabaların olduğuna da baka biliyorsunuz.

Ben alternatör aldım çıkma 50 dolar civarı idi.
Komple Cadillac motoru aldık 3.6. 370 dolar civarıydı
Bobin aldım 15 Dolar tuttu Ama bence çok fazlaydı.
Bazen arabaların plastik Akşamları falan 1-2 dolara verilebiliyor

Tabii ki bu rakamları 1 dolar 1 TL mantığı ile karşılaştırin

Bu arada videoyu eklemeyi unuttum Buraya giriş 3 artı 2 dolar... 3 dolar eski serilere bakmak için yeni tarafa geçtiğinizde yeni arabaların olduğu yere yani, 2 dolar daha ödüyorsunuz...

semavi
04-10-2018, 16:03
Used Auto Parts Recyclers | LKQ Pick Your Part (https://www.lkqpickyourpart.com/locations/LKQ_Pick_Your_Part_-_Houston_SW-239/)

Buradan parts ve inventory kısımlarından o araba var mı yok mu yada parça fiyatı ne kadar görebiliyorsunuz.

KÖROĞLU
04-10-2018, 16:33
Junkyard fiyatlaması için, bi programda (Gas Monkey Garage'ınkiydi ggaliba) parçayı söktün çıkaken kapıda her şeyin fiyatı belliydi onun üzerinden para alıyorlardı diye hatırlıyorum

Marangozluk için de, NJ'de benim yanında bi süre çalıştığım bir adam vardı, her türlü dükkan rafı, ev mutfağı, masa sandalye vs işleri yapıyordu ve yetişemiyorduk. Ve bu adam ne mükemmel iş yapıyordu ne de düzenli çalışıyordu, müşteriler de çoğunlukla Türk olunca geç tesslimleer sorunlu montajlar vs çok dert olmuyordu ama Smerikalı müşteri denk gelince başına bela alıyordu tabii. Düzgün iş yapan kafası çalışan ve elinden iş gelen adama iş de çook para da çok ABD'de. Benim ustamsı adam hala iş yapar hiç sorun yaşamaz ama onun yerinde düzgün çalışan ve işi yönetebilen biri olsa milyoner olurdu

Yeterlilik konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmam, şuan profesyonel olarak üretim yapan bir işletmem var. Ve oldukça kaliteli işler çıkartıyoruz.

Kendi adıma da 1 sene önce fayans- su tesisatı - elektrik tesisatı + mutfak mobilyası tasarım ve montajını kendim yaptığım bir mutfağım var.

Elim beceriklidir o konuda. Teknik olarak pek bişi kurtulmaz elimden.

Peki bu tür bir iş yapsak kazanç ne kadar olur ?

El emeği olan işler orada gördüğüm kadarıyla ücret açısından (pizza dağıtımı garsonluk vs) basit işlere göre daha fazla kazandırıyor.

Böyle bir oluşum içine girmek için yeterlilik gerektiren bir belge isteniyor mu yada kurs/eğitim gibi bir şeye katılıp böyle bir sertifika mı almak gerekiyor ?

Örnek açısından showwrom'umdaki modelleri kendim tasarlayıp toplayabilirim.

?2YAPI SHOWROOM FOTOĞRAFLARI?? - Google Drive (https://drive.google.com/open?id=1tTZ1LHgaLlbe19i7w9fpcjYGh59ae5Tw)

Soru: Bir mutfak ya da mobilya işi yaptırmak istesek fiyat işe mi veriliyor yoksa metraj üzeriden mi hesaplanıyor ?

hddsheriff
04-10-2018, 17:06
Yeterlilik konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmam, şuan profesyonel olarak üretim yapan bir işletmem var. Ve oldukça kaliteli işler çıkartıyoruz.

Kendi adıma da 1 sene önce fayans- su tesisatı - elektrik tesisatı + mutfak mobilyası tasarım ve montajını kendim yaptığım bir mutfağım var.

Elim beceriklidir o konuda. Teknik olarak pek bişi kurtulmaz elimden.

Peki bu tür bir iş yapsak kazanç ne kadar olur ?

El emeği olan işler orada gördüğüm kadarıyla ücret açısından (pizza dağıtımı garsonluk vs) basit işlere göre daha fazla kazandırıyor.

Böyle bir oluşum içine girmek için yeterlilik gerektiren bir belge isteniyor mu yada kurs/eğitim gibi bir şeye katılıp böyle bir sertifika mı almak gerekiyor ?

Örnek açısından showwrom'umdaki modelleri kendim tasarlayıp toplayabilirim.

?2YAPI SHOWROOM FOTOĞRAFLARI?? - Google Drive (https://drive.google.com/open?id=1tTZ1LHgaLlbe19i7w9fpcjYGh59ae5Tw)

Soru: Bir mutfak ya da mobilya işi yaptırmak istesek fiyat işe mi veriliyor yoksa metraj üzeriden mi hesaplanıyor ?

Ben elektrik ile ilgili araştırma yaptım biraz, burada almış olduğun hiç bir belge orada geçerli değil. 4 yıl elektrik lisansı olan birinin yanında çalışmadan lisans alamıyorsun. Genelde lisans kiralayarak bu sorunu çözüyorlarmış.

YouTube (https://youtu.be/Xm1mqa6RQHs)

Bu adamın kanalını kurcala kansasta ev alıp yaptırıp satıyor , diğer zamanlarda da tamirat tadilat vs yapıyor.

semavi
04-10-2018, 18:00
Yukarıda bir sürü şey yazmışsınız Ya soru olarak bana... Bu soruların hepsi saçma sapan ve anlamsız .... Öyle soru mu olur? Yapamazsınız siz burada. amerika zor bir yer ve benim gibi mükemmel üstü insanlar başarılı olabilir ancak :) (işin şakası)

Bu özellikleriniz var ise ki olduğu belli....zaten İşin başında olan birisiniz :)

Vizeyi al, benim mutfaktan başla...

Benden daha iyi olursun :)

Gerçekten korkma burada çivi Çakmak bana göre akademi'den daha fazla para kazandırıyor...

Buraya yasal bir şekilde gelen Teknik arkadaşlar Kesinlikle Korkmasın.

Umarım bir şekilde vize bulur gelirsiniz Ben elimden gelen ne varsa yardımcı olmaya çalışırım...

semavi
04-10-2018, 18:03
Hadi inşallah 2020 için bekliyorum forumdan birilerini araba muhabbeti yapacak...

Ege vardı... Arada bir geliyordu telefonlasiyorduk Deşarj oluyorduk... O da gitti kimse kalmadı :)

Farz edelim ki Green card çıktı hiçbir şey yapmıyorsanız houston için söylüyorum...

Gidin bir berberin yanında Green card süreci tamamlanana kadar çalışın berberlik öğrenin gelin burada 2 gün işiniz hazır...
Hemen bir yer kiralırız size söz ben yapacağım reklamınızı...

teknik iş yapan arkadaşlar dediğim gibi burada başarılı olur her zaman sormanıza bile gerek yok. Belge yeterlilik lisans gibi şeyler bir şekilde hallediliyor dert etmeyin bu kadar.

KÖROĞLU
05-10-2018, 07:21
teknik iş yapan arkadaşlar dediğim gibi burada başarılı olur her zaman sormanıza bile gerek yok. Belge yeterlilik lisans gibi şeyler bir şekilde hallediliyor dert etmeyin bu kadar.
semaviAbi aŞimdi sistemi bilmiyoruz ya biraz da orada işleri yasal yapmamanın sonuçları buradaki gibi "hallederiz yahu" modunda gelmiyor bana pek o yüzden merakımız tavan :)

gc sayfası önümde açık 2 gündür fotoğraf ı çekip başvuruyu yapacağım çıkar çıkmaz orası herkes te olduğu gibi muamma.

KÖROĞLU
05-10-2018, 14:46
semaviAbi aŞimdi sistemi bilmiyoruz ya biraz da orada işleri yasal yapmamanın sonuçları buradaki gibi "hallederiz yahu" modunda gelmiyor bana pek o yüzden merakımız tavan :)

gc sayfası önümde açık 2 gündür fotoğraf ı çekip başvuruyu yapacağım çıkar çıkmaz orası herkes te olduğu gibi muamma.

Kendime alıntı yaptım başvuruyu çıkarsa eğer durum ne olur bilinmez ama en azından başvuru kısmını hallettim.
hddsheriff attığın linkteki arkadaşı dinledim, güzel anlatıyor ama biraz boş bir arkadaş gibi geldi bana.

özellikle bir videosunda kamera alıcam destek olun falan gibi bir paylaşımı vardı irrite etti beni açıkçası. Tarzını da pek sevemedim :)

Kanal önerilerine açığım, çıkarsa gideriz orada ben mobilya sen elektrik işlerini yaparsın, Şirket adı da "we can handle it ltd" olur muhakkak :)

hddsheriff
05-10-2018, 15:09
Kendime alıntı yaptım başvuruyu çıkarsa eğer durum ne olur bilinmez ama en azından başvuru kısmını hallettim.
hddsheriff attığın linkteki arkadaşı dinledim, güzel anlatıyor ama biraz boş bir arkadaş gibi geldi bana.

özellikle bir videosunda kamera alıcam destek olun falan gibi bir paylaşımı vardı irrite etti beni açıkçası. Tarzını da pek sevemedim :)

Kanal önerilerine açığım, çıkarsa gideriz orada ben mobilya sen elektrik işlerini yaparsın, Şirket adı da "we can handle it ltd" olur muhakkak :)

izleyecek video kalmadığı zaman bu adamı izliyorum , anlatımı konuşması vs bayıyor insanı odtü bilgisayar müh. ni nasıl bitirmiş ben ona şaşıyorum aslında :D el işçiliğinin değerli olduğunu anlatan başka kanal bilmediğimden paylaştım bunu.

hele bir gidelim de ben her işi yapmaya razıyım ve hazırım şirkette kurarız işte yaparız sıkıntı yok.

başvuru için totem yaptım o günü bekliyorum :D

benim sürekli takip ettiğim kanallar

ver elini amerika (çok sık video koymuyor)
serkan yürekli (çok sık video koymuyor)
evrim tayanç (geçen ay gittiler houston'a - gün aşırı video koyuyor )
trakyadan amerikaya ( 1 haftadır oradalar neredeyse her gün video koyuyorlar)

özgür ile amerika ( bu kanalda merak ettiğim konuların videolarını izliyorum adamın tavrını çok beğenmesem de )

semavi
05-10-2018, 17:03

Bunu yasal dışı anlamında demedim. Lisans almak ve yasal olmak kolay anlamında dedim...

Amerika da çalışkan ve dürüst olan kazanır

turbo&quattro
05-10-2018, 17:07
haftaya bende video cekeyim bari atayim foruma, youtube a ;)

semavi
05-10-2018, 23:17
haftaya bende video cekeyim bari atayim foruma, youtube a ;)

Lutfen Araba videosu olmasın :) otelden şöyle şeker bir şeyler olsun :)

halilcan9455
08-10-2018, 09:56
Bunu yasal dışı anlamında demedim. Lisans almak ve yasal olmak kolay anlamında dedim...

Amerika da çalışkan ve dürüst olan kazanır

Elektrik Elektronik Mühendisi olan birisi amerikada da bu ünvana sahip olabilmesi için geçmesi gereken işlemler ne oluyor mesela ?

lucky Jackal
08-10-2018, 14:37
Önerebileceğiniz, Amerika'da satılık iş yerlerini inceleyebileceğim bir web sitesi var mı acaba? fikir olması açısından, yatırımcı vizesi için incelemek istiyorum.

semavi
08-10-2018, 14:38
Mühendislik tip dişçilik gibi bazı mesleklerde belli sınavların verilmesi gerekebiliyor. Her birinin ayrı prosedürü olabiliyor. Benim lisanstan kastim tamirciliği, el sanatları gibi şeylerdi.

semavi
08-10-2018, 16:33
LoopNet: Commercial Real Estate For Sale and Lease (http://www.loopnet.com)

turbo&quattro
30-10-2018, 18:20
Trump efendi ABD de doganlarin direkt vatandas oldugu kanunu degstirmeye calisiyor su anda. Cekilisle GC yalan olacak gibi yakin zamanda.

_opeth
31-10-2018, 09:41
Trump efendi ABD de doganlarin direkt vatandas oldugu kanunu degstirmeye calisiyor su anda. Cekilisle GC yalan olacak gibi yakin zamanda.

kendi bacaklarına sıkarlar gibi geldi. yetişmiş beyin göçü de duracaktır. zaten yeni güç Çin olacak gibi.

Denizyaren
08-11-2018, 16:20
Adamlar asgari ücrete deli gibi yaşıyorlar biz kendi ülkemizde sürünüyoruz gerçekten. Alım gücü bu kadar önemli işte.

GokhanRS
08-11-2018, 19:05
kendi bacaklarına sıkarlar gibi geldi. yetişmiş beyin göçü de duracaktır. zaten yeni güç Çin olacak gibi.

Çin'in her tarafı güç olsa ne olur? Aynı Türkiye mantığı onlarda da, zengin daha zengin, fakir daha fakir olsun mantığı gidiyorlar hâlâ.