Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic ies & Renault Megane rxi
http://image1.sahibinden.com/photos/415/big_11710305_386746_k249415.jpg
Renault Megane;
Motor Hacmi : 1598
Silindir Sayısı : 4
Beygir Gücü (BG/d/d) : 110/5750
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) : 148/3750
0-100 km/s Hızlanma : 9.9sn
Son Hız : 195km/s
Ağırlık: 1160kg
http://image1.sahibinden.com/photos/912/big_11764279_463633_kx2s912.jpg
Honda Civic;
Motor Hacmi : 1590
Silindir Sayısı : 4
Beygir Gücü (BG/d/d) : 120/6400
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) : 144/5000
0-100 km/s Hızlanma : 10.3sn
Son Hız : 192km/s
Ağırlık: 1030kg
Her yönden.
0-100 0-400 Roll vs?
degerlere bakilirsa kafa kafaya giderler.
alcak olsam hangisini alirdim,renoyu alirdim turkiyede hondadan soguttular sahsen.
ben civic diyorum. Hem hafif hem daha güçlü. Honda hayat onda:D
melih güçlü diyosun ama renonun verileri daha iyi
0-100 ü 0-4sn daha iyi.
birde verdiği değerler cok düşük devirlerde honda deli gibi devir cevirmeliki anca gitsin.
rollde bence kaybeder honda.
0.4 sn gercek hayatta cok anlam ifade etmeyebilir.. kafa kafaya giderler bence..
ama alacak olsam Honda alirim.. modifiye secenegi yok..
ama alacak olsam Honda alirim.. modifiye secenegi yok..
+1.. header, filtre takabilirsin.. ama megane da bunları yapamazsın.. hem o bir reno :D :D
PROMINENT
31-12-2008, 20:57
megane...1.6 megane lar entresan arabalar...
üstüne birde konfor veriyor...
PROMINENT
31-12-2008, 20:57
degerlere bakilirsa kafa kafaya giderler.
alcak olsam hangisini alirdim,renoyu alirdim turkiyede hondadan soguttular sahsen.
:icon_tup::icon_tup:
bende renoyu alırdım rollde civic a acımaz megane arkadaşımda var 2003 megane1 dynamique deri döşemeli falan gayet güzel araç :) beykent ünide hatta belki bilen vardır 17 li fln..
ya dayımda var 2001 megane rxi gecen gün kullandım aracı direksiyon ve debriyaj cok sert geldi.hondada alısmısım yumusacık :)
bide gidişi ne biliyim sanki hondadan yavas ggi ya tamam alt devirleri güçlü gaza basınca düşük devirde bile torku hissettiriyor ama devir arttıkca sanki güç düşüyo.
honda devir cevire cevire önce gecebilir die düşünüyorum ben.
ies her zmn aynı hissi veriyor ama yolda öyle olmuyor işte deneyince :)
en iyisi denemek :D
ama bizim dayıoluda sağlam kullanamıoki verimsiz bi test olur :)
Civic 1.4 İs
Motor Hacmi 1396
Silindir Sayısı 4
Beygir Gücü 90
En Yüksek Tork 130
Son Hız 182
0-100 km/s Hızlanma 11
Ağırlık 995
suda var 1.4 civicler ieslerle hemen hemen aynı gidio arada 30 hp 14nm olmasına rağmen?
1.6 ies'lere pek güvenmiyorum ben. daha az önce eve gelirken yolda denk geldik bi tanesiyle rampa aşağı iyi gidiyor ama düz yolda sadece gittiğini sanıyor :D
PROMINENT
31-12-2008, 22:11
devir çevirmek iyimi?
devir çeviricem diye tüm gücü torku yaymak?
zaten az torku var..
devir cevirmek ii değil ama honda da devir cevirmeden gücü vermiyorki baksana max güç 6400dv max tork 5000dv sole 6400-6500de vites ataraktan diyorum kesiciye girmekten bahsetmiyorum.
Speed_TurN
31-12-2008, 23:09
K4M alır..
nightkids_han
01-01-2009, 13:36
+1.. header, filtre takabilirsin.. ama megane da bunları yapamazsın.. hem o bir reno :D :D
meganedede yaparsın SS headers we filtre kitleri mevcut ....
dragon07
01-01-2009, 13:40
orda bi seçenek daha yok ama corolla alırdım :)2sininde geçer roll,drag dahil...ama tabiiki 2seçenekte birini alcak olsam honda alırdım...
nightkids_han
02-01-2009, 08:07
corolla'nın hangi kasası 2 sinide geçebilior acaba ?
1160 kg denmiş megane a, normalde 1115 kg dir. ancak rxi donanımı dolayısyla 1160 kg olblr...
stok haliyle bile k4m güzel bir motordur
megane güzel gider 1.6 ies flan dinlemez.
8.000rpm
02-01-2009, 10:50
ies tork fakiri...
5.vites acaip uzun...
ama ies megane'dan kat kat keyifli , her ikisini de uzun uzun kullandım...
bence tabii...
:)
Shadow_Dancer
02-01-2009, 11:07
Hondayı alırdım jdm king olurdum, headers takar kendimi geçilmez king sanardım, VTH sayesinde en iyi ben olurdum alemin kralı olurdum
dragon07
02-01-2009, 11:09
pörtlek gözlüler geçiyor mesela ;)ve bi sonraki kasada geçiyor...
corolla'nın hangi kasası 2 sinide geçebilior acaba ?
1.6 motorlu her corolla kasası şakasını yapar ikisinede.ae101-111-e12 :heyoo:
bizde 2000 pörtlek far corolla varken arkadaşın megane ile denemiştik 1. vites yanyana 2. vitesten sonra benim araba kopup gidiyordu efe'nin dediği doğru ;)
ama ies megane'dan kat kat keyifli , bence tabii...
:)
+1... :icon_tup:
reno nun sadece vites oranları ıyı bence baska bısıyını begenmıorum:)
o zamn iese ufak bi son dişli operasyonuyla rahat rahat ayıklarız meganları :D
bence şu haliyle de ayıklar.
emretorlak
04-01-2009, 01:27
1.6 ies lerin gitmediği fikrine katılmıyorum.Aksine çok perf. araçlar. Hele hele 1.4 civiclerin 1.6 iesler ile kafa kafaya gitmesi söz konusu bile değil.Denenen 1.6 aracın motorunun sağlıksız olmasından kaynaklanıyordur.
Megane ve civic öyle aman aman birbirlerinin bileğini bükemez.Zaten değerler ortada.Konu tercih ise civic alırdım.Lezzet meselesi.
Renault firmasının güzellik açısından gereken özeni göstermediğini düşünüyorum.Motoruna hayranlık duyduğum clio rs'i yıllardır almayıp hala iç çekmeme neden olan renault firmasına :nokta: :D
nightkids_han
05-01-2009, 09:23
walla bilemiyorum ama fab verilerinde megane önde nasıl ies alıor denilior anlamadım
markaya önyargı var bence renault olunca zaten herkes nedense düşman kesiliorr
megane motoruyla atmosferik çok güsel oynanıorr , bizde wardı walla şaka makinası
5 kişi bagaj dolu , 2 kişi 115 hp'lik yeni astrayı düzde geçiyorduk , bu yeterli bence
ies'in şanzuman oranları biras saçma 4 te 220 wuruyor 5e atınca orada kalıor hatta geriliyor bile olabilir,1.4 şanzumanı atılsa daha iyi yürüyeceğine inanıyorum ama 2 side C segmentinin en hızlılarından ama megane 2 'de megane 1 'in gidişi yok bu da 1 gerçek....
1,6 ies le megane 1,6 denemesi yapmıştık hatta videoyu ysn çekmişti 1.6 ieste gekido idi diğer meganlı ark. tanımıyordum kısa bir mesafe denemişlerdi ama 3ün sonu olmuştu hala ies öndeydi.. video belki ysn de vardır..
Bence de Megane gecer ;)
Tabiki pilotaj da önemli, birbirlerine yakın otomobiller oldugu icin...
Ama Renault ilk 3 vitesi cok iyidir, bunu unutmamak lazım...
1.6ies eskiden böyle yürüyor diye tabir edilen bir otomobil degildi, nolduysa son 1-2 sene icerisinde 1.6iesler 1.4isler cok hızlı zannedilmeye baslandı.
Bir arkadas da devir cevirerek gecer demis, 10k cevirmiyor bu meretler :D
Bu arada 1.4is olur, 1.6ies olur ben de bi ara denemek istiyorum ;)
nightkids_han
06-01-2009, 11:03
ies 'in motoruylada atmos. iyi oynanıyor
k4m ile de ama ies'lere dereceli egzantirik uygulayan pek gormedim
megane'ye gore dr.shrick ler war güsel sonuç weren clio RS gaz kelebeği takılabiliyorki çok değiştiriyor gidişini meganenin .....
DaRkNeSs-
12-01-2009, 02:01
Bence de Megane gecer ;)
Tabiki pilotaj da önemli, birbirlerine yakın otomobiller oldugu icin...
Ama Renault ilk 3 vitesi cok iyidir, bunu unutmamak lazım...
1.6ies eskiden böyle yürüyor diye tabir edilen bir otomobil degildi, nolduysa son 1-2 sene icerisinde 1.6iesler 1.4isler cok hızlı zannedilmeye baslandı.
Bir arkadas da devir cevirerek gecer demis, 10k cevirmiyor bu meretler :D
Bu arada 1.4is olur, 1.6ies olur ben de bi ara denemek istiyorum ;)
bayramda ies le istanbuldaydım sende orda olsaydın keşke de deneseydik..
benimkinden başka da stock ies bulamazsın heralde istanbulda :D:D 106binde katalizörü üstünde orjinal filtresi olan ies :hahaha: egzos kafasıyla teypten başka herşeyi orjinal :hahaha:
110 luk megane ile bi drag bide roll deneyimim oldu
ikisinde de geçemedi :)
dragda 1buçuk 2 boya yakın attım
rollde de 1 boydan biraz daha fazla geçtim.. hava filtresinden başka da bişeyim yoktu..
devir olayı şöyle bi avantaj sunuyor, reno sanırım 6500 de kesiyo,o bir üst vitese atıp atalet kaybettiği sırada ben 700 devir fazla çevirp o 700 devirin artısını kullanıp öne çıkıyorum.
komik gibi geliyo ama iki araba da denk olunca çevirdiğin ekstra 700 devir senin ivmelenmeni 700 devir daha koruman demek :) bu da her viteste ufak ufak da olsa öne çıkman demek
tabi bahsettiğim roll 50 km den yapılan roll
daha alttan deneseydik megane alırdı tahminim ama gene de üst devire çıktıkça yakalardım gibi geliyo o hissi verdi bana
bu arada sanırım megane ile civic verilerinde bi ayarsızlık var, 10.3 sn hondanın test verisi fabrikası 9.8 biliyorum ben meganın ki de fabrika verisi sanırım.
nightkids_han
12-01-2009, 16:54
hayır ies 'in fab. verisi 10.3 dür
megane'nin 9.9 dur
bunlar fab. verileridir
k4m motor biras alışkanlık gerektirir 4000 lerde kaldırılması gerekilirve kesiciye düşürülmeyi fazla sewmez ....
fabrika verilerine göre megane daha hızlı , deneyen ark. varmış honda geçiyomuş.
araba alırken benim baktığım bir diğer şeyde güzel durması , spor durması megane da güzel ama honda fanatikliği olmasın ama bence 1,6ies daha bi yakışıklı duruyo :)
Ömer burada da mı ?
Gene diyorum getirin megane yi bende katılacağım önce benimle denesin geçebilirse senle denesin. Ben denedim
1.4 2 kişi
1.6 megane tek kişi
Sonuç : Başabaş alt devirlerde az ara bile açıyorum üst devirlerde yetişiyor ne kadar yetişsede çok zorlanıyor kafa kafaya kalıyoruz , son süratte cc ve hp farkından alır alırsada.
megane alma sansı çok zor çok defalar farklı farklı meganela denedim daha yiyen çıkmadı şahsen ;)
Ömerin tatmin olmaya niyeti yok .Ömer megane yi ver bana söz geçilcem sana :p
Speed_TurN
12-01-2009, 18:26
http://www.youtube.com/watch?v=RUUCkF4VbVU
Dip Not : Megane 1 , Megane II yi geçiyor.. Denenmiş yani. :)
megane2 gıtmeyen bı araba zaten sınıfında
Speed_TurN
12-01-2009, 18:38
megane2 gıtmeyen bı araba zaten sınıfında
videoyu izlemeden yorum yaptın sanırım :hahaha:
DaRkNeSs-
12-01-2009, 18:46
videoda kimin kimi geçtiği belli değil ki?
kaldı ki bu vtec2 bunun fabrika verisi 10 sn nin altında kaldıran arkadaş kaldıramamış sanırım...
varsa izmirde megane 110 luk bende ies var deneyelim merak ettim bende..
ama standart olsun benimki gibi,kat iptali egzos ve filtreyi artık modifiyeden saymıyo millet :D
Speed_TurN
12-01-2009, 18:49
videoda kimin kimi geçtiği belli değil ki?
kaldı ki bu vtec2 bunun fabrika verisi 10 sn nin altında kaldıran arkadaş kaldıramamış sanırım...
varsa izmirde megane 110 luk bende ies var deneyelim merak ettim bende..
ama standart olsun benimki gibi,kat iptali egzos ve filtreyi artık modifiyeden saymıyo millet :D
videodaki açıklama bölümünü oku
DaRkNeSs-
12-01-2009, 18:54
okudum
dediğim gibi hondanın iyi kalkamadığını düşünüyorum..
ben ies le megane lara geçilmedim,egzos filtreli vtec2 pilotaj hariç geçilmemeli teknik verilere göre zaten arasında fark var modifiyesi ile fark 1 saniye olur...
Videodaki Megane'nın geçmesi gayet normal bence videoya göre yorum yapılmaması lazım
Çünkü meganın diğer videolarınıda izleyin e36 320 miafori 2.0 falan hepsini geçmiş belliki araçta bişeyler var..
DaRkNeSs-
12-01-2009, 19:17
arabayı kullanan harbi pilot heralde... helal olsun diyelim..
honda harcar megane a yapıcaın hiçbi modifiye yok bi kere arabada estetik yok :) bu honda ya bi vtec jantı iş biter :))
Ömerin tatmin olmaya niyeti yok .Ömer megane yi ver bana söz geçilcem sana :p
:D:D
yok yok tatmin olmaya basladım artık güzel gidio ies ama 3500 altında harbi sağır ya arac atak gitmek için hep üst devir istio :)
videoyu izlemeden yorum yaptın sanırım :hahaha:
ızlememe gerek yok
:D:D
yok yok tatmin olmaya basladım artık güzel gidio ies ama 3500 altında harbi sağır ya arac atak gitmek için hep üst devir istio :)
O zaman işitir hale getir.
nightkids_han
13-01-2009, 14:39
honda harcar megane a yapıcaın hiçbi modifiye yok bi kere arabada estetik yok :) bu honda ya bi vtec jantı iş biter :))
vtec jantı + 10 hp zaten .... Allah'ım ya .....
akbaba78
13-01-2009, 14:43
honda iidir iyi sen hondadan sasma;)
vtec jantı + 10 hp zaten .... Allah'ım ya .....
Arkadaş ESTETİK adına konuşmuş :heyoo: yapılacak bir şey yok derken :icon_tup:
nightkids_han
14-01-2009, 14:58
Arkadaş ESTETİK adına konuşmuş :heyoo: yapılacak bir şey yok derken :icon_tup:
belirtmemiş de o yüzden bu arada honda old. için düzhesap honda alır olayıda yanlış katılmıyorum....
her 2 aracıda kullanmış biri olarak megane 1 ler ieslerin önünde oluyor ..
her 2 aracıda kullanmış biri olarak megane 1 ler ieslerin önünde oluyor ..
bu büyük bir cesaret tebrikler, birazdan hondacılar size saldırabilir :D konu baya bi hortlamış ama :) megane 1 ler iyi yürüyen araçlar 3 4 farklı megane 1 kullandım, ies e de yolcu olarak bindim ama aralarında çok fark hissetmedim açıkçası.
konu hortlamıs ama bu megane moda oldu son zaman demin bi konu daha gördüm bi arada vti gecen 206gti lar vardı ama cok sürmedi :D
zamanında denemiştik şimdi o tür arbalarla uğraşmıyoruz gerçi ben yorumumu yaptım megane 1 ,honda 1.6 iesin önünde oluyor, bakın aça aça gidiyor demiyorum ,aksini iddaa eden stok 2 arabanında videosunu koyup herkese gösterebilirler vti geçen 206 değilde 106 gti çok gördüm :) ;)
Throttle
22-01-2014, 23:37
megane 1 candır :)