Orijinalini görmek için tıklayınız : 13 cm hoparlör tavsiye
Unarmedpower1
19-09-2018, 01:57
Merhaba arkadaşlar, araç lada samara
Arka pandizotta
-2 adet Sony XS-F693N Peak Power: 220WRated Power:45W oval kolon
teyp olarak
-PIONEER DEH-S5050BT
subwoofer olarak
-Alphine SWE- 815 kendinden amfili subwoofer ım var. (henüz takmadım)
Ana ünitenin şimdilik 4 hoparlörü besleyebileceğini düşünüyorum. O yüzden amfi almayacağım.
Ön kapılarda 13 cm boş yuva var sizce 150-250 tl arasında nasıl birşey tavsiye edersiniz? Sanırım tweeterlı olması gerekiyor.
Talih.b16
19-09-2018, 20:37
Kardeşim biraz operasyonla 16 cm e çıkarabilirsiniz.
Senin elinde yatkın bu işlere.
Audison apx 6.5 çok güzeldir, birde çok bilinmez ama impact kullandim ben çok memnun kalmıştım.
13 cm ne olsa pek işe yaramaz.
Komp. Al yada anfisiz bağla, ilerisi içinde faydası olur.
immortalboss
23-09-2018, 08:33
Kapılara ceplik yapılabilir veya kasnakla 16 cm. oturtulabilirse çok güzel olur.Teyp çıkışı ve 13 cm hoparlörlerden teneke sesi duyma olasılığınız bayağı yüksek.Bir de ben sizin yerinizde olsam ne olsa sub için tesisat hazırlanacak.Amfili bir sisteme yönelir 4 hoparlörü de amfiden beslerim.Emin olun 200 liralık bir amfi bile ses kalitesini çok değiştirecektir.
Unarmedpower1
24-06-2019, 17:15
Kardeşim biraz operasyonla 16 cm e çıkarabilirsiniz.
Senin elinde yatkın bu işlere.
Audison apx 6.5 çok güzeldir, birde çok bilinmez ama impact kullandim ben çok memnun kalmıştım.
13 cm ne olsa pek işe yaramaz.
Komp. Al yada anfisiz bağla, ilerisi içinde faydası olur.
Geç gördüm, konuya yazıldığında bildirim gelmiyor :) 16ya çıkmayı pek düşünmüyorum kapı döşemeleride ona müsait değil gibi. Zaten şuan müzik sistemi olayını biraz erteledim :D Ama yinede 13cm tavsiyeniz olursa beklerim yazdığınız audison bana göre pahalı.
pandizottaki ovallerinde o fitil kısımlarında açılma falan var ufaktan ama sesi çok açmayınca tatmin ediyor. Çok ahım şahım bir beklentim yok yani.
Konuyu tekrar güncellemiş gibi olayım
öndeki kapılara 13 cm
arka pandizotada 2 hoparlör
Gerekirse tweeter hoparlör
ve bu hoparlörleri besleyecek bir amfi (subwooferın kendi üzerinde amfi mecvut)
Tüm frekanslar dengeli olacak şekilde bir sistem istiyorum artık midrange mi almam daha iyi olur
çok fazla bir beklentim yok(fazla hoparlör) eldeki hoparlörler net çalsın sesi sonuna kadarda açsam zırıltı olmasın yeter
Elimdekiler
teyp olarak
-PIONEER DEH-S5050BT
subwoofer olarak
-Alphine SWE- 815 kendinden amfili subwoofer
Unarmedpower1
24-06-2019, 17:18
Kapılara ceplik yapılabilir veya kasnakla 16 cm. oturtulabilirse çok güzel olur.Teyp çıkışı ve 13 cm hoparlörlerden teneke sesi duyma olasılığınız bayağı yüksek.Bir de ben sizin yerinizde olsam ne olsa sub için tesisat hazırlanacak.Amfili bir sisteme yönelir 4 hoparlörü de amfiden beslerim.Emin olun 200 liralık bir amfi bile ses kalitesini çok değiştirecektir.
subwooferın kendi üzerinde amfisi var ama diğer hoparlörler için amfi tavsiye edebilirsiniz
Ben zamanında tek kapı clio 1’ime orj yerlerine toplamda 4 tane tweeterlı 10cm Sierra, bagajda da amfi-sub takmıştım. Teyp üst seri pioneer dı. Sesten inanılmaz memnundum. Çok temiz ve doyurucu idi.
Bahsettiğim hoparlörün tweeter’ı kendi üzerinde sabit (6985 gibi düşün)
Unarmedpower1
25-06-2019, 23:08
Ben zamanında tek kapı clio 1’ime orj yerlerine toplamda 4 tane tweeterlı 10cm Sierra, bagajda da amfi-sub takmıştım. Teyp üst seri pioneer dı. Sesten inanılmaz memnundum. Çok temiz ve doyurucu idi.
Bahsettiğim hoparlörün tweeter’ı kendi üzerinde sabit (6985 gibi düşün)
bir tanıdığın aracındaki tesisatı dinleyip çok beğenmiştim arkadaki hoparlörlerin bassı gayet iyiydi(bahsettiğim orta frekanslar) sorduğumda midrange demişti o kendinden tweeterlı olanların ismi tam ne oluyor bilmiyorum ama
subwooferı daha önce 2004 lagunanın orjinal tesisatına bağlamıştık sadece. Alt frekansları iyi tizlerde iyiydi ama o aradaki sesleri tam alamamıştım hiç beğenemedim bu yüzden