Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne olacak Bu Otomobil piyasası?
Beyler 2017 arteon 2.0 tdı 240 hp 4 motıon araba sıfır bir kaç opsiyonu var cam tavan nappa koltuklar geri kamera araba beyaz 340’a alalım mı dersiniz ?
Parasını yerine koyacak bir araba değil premium segmente yönelin, al-sat yapacaksanız.
Gökhan Bilgin
20-11-2018, 16:18
Parasını yerine koyacak bir araba değil premium segmente yönelin, al-sat yapacaksanız.
Bir arkadaşıma alıcaz satmak için değil c180’i var şuan km arttı iyice diye tribe girdi:D bu arabayı önermişler doğuşta arada kalmış önerileri değerlendiririz
Ben 340.000TL'ye Arteon almazdım. Adam gidecek yarı fiyatına alacak 1.4TSI yanıma koyacak ben de aldığımla kalıcam. İçi passat...
Shadow_Dancer
20-11-2018, 16:37
Ben 340.000TL'ye Arteon almazdım. Adam gidecek yarı fiyatına alacak 1.4TSI yanıma koyacak ben de aldığımla kalıcam. İçi passat...
her ne kadar kagıt üzerine çok güzel olsa da arkadaşın dedigine katılıyorum...
Arteon yolda g30 dan bile çok çok yakışıklı ve algısı premium bir araç. Bu arada bir gidişi var anlatamam
Arteon yolda g30 dan bile çok çok yakışıklı ve algısı premium bir araç. Bu arada bir gidişi var anlatamam
Algısı premium vs değil arabadan anlayan adam aaa arteon diyor yoksa VW. Test edildi onaylandı. Hatta şöle söleyim Car Guru olmayan bir ortamda muhabbet arasında S60'ınız olması size Arteondan daha fazla sükse yaptıracaktır. Çünkü Volvo.
Gidişi ve teknik özellikleri çok güzel o konuda yorumum yok zaten. Ama onu istiyorsam 100 lira altına Passat 2.0TDI 240 alırım, Passatçılar arasında forsum olur. Bu millet VW dedin mi Arteon vs dinlemez Passat olacak.
Algısı premium vs değil arabadan anlayan adam aaa arteon diyor yoksa VW. Test edildi onaylandı. Hatta şöle söleyim Car Guru olmayan bir ortamda muhabbet arasında S60'ınız olması size Arteondan daha fazla sükse yaptıracaktır. Çünkü Volvo.
Gidişi ve teknik özellikleri çok güzel o konuda yorumum yok zaten. Ama onu istiyorsam 100 lira altına Passat 2.0TDI 240 alırım, Passatçılar arasında forsum olur. Bu millet VW dedin mi Arteon vs dinlemez Passat olacak.
Bassat olacah bassat :D
Mesela hangi test akreditasyonlu firma yaptı testi :D Ya arkadaşlar bu herkesin kişisel görüşü. Ben belli yaşa gelmiş babadan otomotivci ve bizzat otomotivle ilgilenen makina mühendisi bir adamım. Ben bile kriter olarak kendimi veremem mesela. Diyemem yani "ben test ettim onayladım bu artık böyledir". sadece kişisel deneyimime göre gayette likit sarısı r line bir arkadaşımızın aracı, benim f80 body kitli f30 umdanda, yine aynı gruptaki m teknik taba koltuklu 520i g30 undanda yolda daha fazla dikkat çekiyor. Mekan önlerinde bile albenisi diyebilirimki bizimkilerden fazla (zaten f serisi bmw zebil gibi ilgi çekmesi mümkün değil). Bunun yanında g30 un iç kalitesi su götürmez bir gerçek. Yalnız normal bir g30 ilede m teknik taba koltuklu g30 un iç kalitesi arası dağlar var bence yan yana getirip bakın.
Tüm bunlarınm yanında arteon 240 hp yi gerçekten 240 hp bir araç gibi gidiyor. Hatta şaka değil denenmişini söylüyorum 240 hp lik arteon, 250 hplik g30 530i yi bile çooooook incede olsa geçiyor yan yana rollde
Gökhan Bilgin
20-11-2018, 17:12
Ben söyledim artık kendi fikrimi karar kendinde :D
Shadow_Dancer
20-11-2018, 17:13
Mesela hangi test akreditasyonlu firma yaptı testi :D Ya arkadaşlar bu herkesin kişisel görüşü. Ben belli yaşa gelmiş babadan otomotivci ve bizzat otomotivle ilgilenen makina mühendisi bir adamım. Ben bile kriter olarak kendimi veremem mesela. Diyemem yani "ben test ettim onayladım bu artık böyledir". sadece kişisel deneyimime göre gayette likit sarısı r line bir arkadaşımızın aracı, benim f80 body kitli f30 umdanda, yine aynı gruptaki m teknik taba koltuklu 520i g30 undanda yolda daha fazla dikkat çekiyor. Mekan önlerinde bile albenisi diyebilirimki bizimkilerden fazla (zaten f serisi bmw zebil gibi ilgi çekmesi mümkün değil). Bunun yanında g30 un iç kalitesi su götürmez bir gerçek. Yalnız normal bir g30 ilede m teknik taba koltuklu g30 un iç kalitesi arası dağlar var bence yan yana getirip bakın.
Tüm bunlarınm yanında arteon 240 hp yi gerçekten 240 hp bir araç gibi gidiyor. Hatta şaka değil denenmişini söylüyorum 240 hp lik arteon, 250 hplik g30 530i yi bile çooooook incede olsa geçiyor yan yana rollde
Senin arabanın yanında dikkat çeker usta, yanlış anlama da :)
Senin arabanın yanında dikkat çeker usta, yanlış anlama da :)
Ne yanlış anlıcam ben F serisi araç beğenmiyorumki :D ama sen yinede linkte bir son haline bak :D
Vw ın sevdiğim tek modeli vardı pheaton,arteon ikincisi oldu.Vw sevmem marka olarak ama bu iki modelin yeri ayrı bence.
Araba konusuna verecek cevabım şu
herkesin hayatına kimse karışamaz
a3 aldım diyosun, adam sana nasıl alınmaması gerektiğini anlatıyo ve bir boka benzemezle başlıyor, nasıl bi empoze var inanılmaz, lan güle güle kullan diyeceksin bu kadar zor olmamalı.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JR9eB4JjYBY)
Babadan otomobilci ya da makine mühendisi olmayla alakası yok bu işin ben de o markaların reklamlarını yapan, komumlandıran algısını oluşturan mesleğe sahibim. Senin markan VW ise VW nokta. Sokaktaki adam bakar oo çok yakışıklı der yanına A6 koyarsın abi Audi yaa der bu kadar basit. Arabanın özellikleri veya tasarımıyla alaksı yok. Golf nasıl disiplnlerde 1 serisinden iyi olmasına rağmen premiun olamıyor ama çok iyi bir sınıf belirleyici oluyorsa Arteon da aynı. Tasarımını ve özelliklerini ben de çok beğeniyorum o ayrı.
Piyasa resmen durdu 2.elde.
2010 focus dizel titanyum aracımı satamiyorum. Kac kişi aradi kredi cekemiyorum dedi vazgeçti. 40 bin lira çekse 36 ayda 2.80 faiz oranı 70 bin ödüyor geri. Adamlar haklı. Allah borcu olana sabır versin
denizhandinc
20-11-2018, 20:41
valla bizim otoparkta var bitane arteon hicte öyle premium gibi durmuyor benim gözümde :D
SerkanYazgan.
20-11-2018, 21:04
sarı rengi güzel, diğer renkler passatla aynı gibi duruyor :D
İbrahim33
20-11-2018, 22:05
Araba konusuna verecek cevabım şu
herkesin hayatına kimse karışamaz
a3 aldım diyosun, adam sana nasıl alınmaması gerektiğini anlatıyo ve bir boka benzemezle başlıyor, nasıl bi empoze var inanılmaz, lan güle güle kullan diyeceksin bu kadar zor olmamalı.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JR9eB4JjYBY)
ya abi tabi ki , allah güle güle kullanmayı nasip etsin. gözümüz yok. hatta daha iyilerini nasip etsin. ama 130 bin tl para veripte vites atsam gece rüyalarıma kabus olarak girerdi o araba herhalde. :p
Piyasa resmen durdu 2.elde.
2010 focus dizel titanyum aracımı satamiyorum. Kac kişi aradi kredi cekemiyorum dedi vazgeçti. 40 bin lira çekse 36 ayda 2.80 faiz oranı 70 bin ödüyor geri. Adamlar haklı. Allah borcu olana sabır versin
2.el öleli epey oldu.Faiz oranları bitirdi bütün piyasayı mayıs tan beri satamadık :(
2.el bitti de adama fiyat teklif ediyorum burnundan kıl aldırmıyor, salak faize koysa 3 aydır satamadığı arabanın fiyatını katlıcak haberi yok.
Erdem K.
21-11-2018, 09:27
2.el bitti de adama fiyat teklif ediyorum burnundan kıl aldırmıyor, salak faize koysa 3 aydır satamadığı arabanın fiyatını katlıcak haberi yok.
gaza gelip saçma sapan araba alma başının etini yerim, araçtan soğuturum bak :angel:
SinanAdalı
21-11-2018, 16:37
Mal satanın sonuçta kafasında fiyat belirlemiştir klasik tok satıcıdır. Madem sizin verdiğiniz para 3 aydır faizle kendini katlayacak, siz koyun o parayı faize daha iyi bi arabaya teklif verin? :)
Mal satanın sonuçta kafasında fiyat belirlemiştir klasik tok satıcıdır. Madem sizin verdiğiniz para 3 aydır faizle kendini katlayacak, siz koyun o parayı faize daha iyi bi arabaya teklif verin? :)
Ben salak mıyım ederinden fazla vereyim aynı arabaya, başka muadilleri var teklif ettiğim fiyat sadece renk farkından dolayı ben ona o teklifi yaptım. ben de 100 liralık arabaya yazayım 113.000TL 3 tl de pazarlık bırakayım, 105 teklif edildiğinde de artislik yapayım. Yok öle dünya ellerinde patlasın 3 aydır ilanda araba.
Ben salak mıyım ederinden fazla vereyim aynı arabaya, başka muadilleri var teklif ettiğim fiyat sadece renk farkından dolayı ben ona o teklifi yaptım. ben de 100 liralık arabaya yazayım 113.000TL 3 tl de pazarlık bırakayım, 105 teklif edildiğinde de artislik yapayım. Yok öle dünya ellerinde patlasın 3 aydır ilanda araba.
Dolaylı olarak bizde alacağımız 500 X den olduk spor gazetesi :D
Akıllı ya gelmiş bir de ciddi alıcı değilsin sen yazmış ahahaha. Aklı sıra kar edicek arabadan muadilleri boyasız bu 4 parça boyalı arabaya aynı fiyatı istiyor.
SinanAdalı
21-11-2018, 17:17
kimse salak değil hocam, ederinden fazla yazdıysa kendide biliyordur gitmeyeceğini. Renk fark fiyatı heryerde var sende biliyorsun zaten. Bu tarzda kişiler zaten çokça patlıyor ilanlarda... Benim söyleme amacımda faizle kazanacağı parayı senin kazanman ve nihayetinde daha iyi bi araba alman içindi :)
Araç falan satılmıyor beyler. Ben f30 a 320d hemde 130 diyorum arayan bile yok. Sahibinde.com a girince ağır hasar kayıtlısı ve bomboşu bile 118 den başlıyor o ayrı. Ben 135 den kapı açtım 130 diyorum hala alıcısı yok ortda. Varda olmayacak takaslar sunanlar onlarda bitmiyor *****
10.lincoln
21-11-2018, 21:41
4 aydir yeni kasa 1.6 tdi jetta aracimi satamiyorumm.
En ucuz arac benimki sitede, 4-5 ay önce 73e aldim. 70e veriyorum alan yok.
1 hafta once 70 veriyordu galericiler vermedim simdi 61-62 diyorlar :)
Bu piyasada araba satana helal olsun
Gökhan Bilgin
21-11-2018, 21:47
Trendline plus çok zor satılıyor bende iki sene önce 2015 26 binde şöför kapısı boyalı arabayı 72’ye iki ay bekleyerek zor satmıştım.
10.lincoln
21-11-2018, 21:53
Bir daha zaten isim olmaz 80-90 bin kmden fazla yapmış, trameri aşırı fazla araba almam. 5-10 bin fazla verip dusuk km en fazla 70-80 bin olan, km trameri 5-6 lira max araba alirim.
Sonra satarken deveye hendek atlatiyoruz :)
Satılamama hususunu genel olarak mı söylediniz,ikinci el için mi?
Araç falan satılmıyor beyler. Ben f30 a 320d hemde 130 diyorum arayan bile yok. Sahibinde.com a girince ağır hasar kayıtlısı ve bomboşu bile 118 den başlıyor o ayrı. Ben 135 den kapı açtım 130 diyorum hala alıcısı yok ortda. Varda olmayacak takaslar sunanlar onlarda bitmiyor *****
Şu aralar 31 Aralığa kadar ötv indirim düzenlemesi sürecek. Bu döneme kadar zatewn şuan Gebzede Şekerpınarda yada Bursa açık alanlarda gördüğümüz araçların stoğu eritilsin diye yapıldı. Eriyorda zaten çünkü Egea, Doblo vs kalmamamay başlamış stokta. Şimdi Distr salak değilse Yeni ithalat açarken zaten yılın planlamasını yapıp sayı azaltmasına gidecektir. Çok sattım yine stokları doldurayım yapmazlar eğer ötv de birdaha dahada iyileştirme haberi olmayacaksa. Kısacası evet zor bir durum var ama marta kadar çok sıkıntı yaşamayız, artış olsada şuan bu balonu frenleyebilecek kadar vakitleri var. Yalnız millet bu defa da balonu önceden patlatırlarsa "bakın döviz uçtu yine bize verin söndürelim" diyemeyeceklerini biliyor
1.Eller peynir ekmek gibi satılıyor. 2.Ellerde ise.yaprak kımıldamıuor. Yanş eskiye rabet yok anlamında
TaGo
Abi senin araç gerçekten şu piyasada evet mantıklı ama tavsiyem orjinale dönmen komple
Hem ekstra gördüğün parçaları elden satabilirsin ya da ileride kullanabilirsin hemde alıcıya laf anlatmak zorunda kalmazsın diye düşünüyorum . Işin gereği çok özenle aldığın her parça satarken mevcut kullanıcı kitlesinden dolayı senin arabada eksi puan ( kendi yorumum )
baskan96
21-11-2018, 22:15
Pazartesi günü ***** Audi A3 1.6 TDi Manuel araçlar için Ankara Doğuş Oto Çankaya'ya gittim. Dediği aynen şuydu: '' Sabahtan beri arıyoruz 1 tane dahi araç kalmadı. Galericiler 10'ar 15'er tane alıp gittiler, istersen 1.0 TFSi Manuel var 122'ye bırakıyorlar'' dedi.. Piyasada para var, maksat nasıl yaladığına bağlı sözüm meclisten dışarı..
driver_can
21-11-2018, 22:38
Forumda da konularını açıyordum geçen seneden beri vag grubu golf/Leon alıp satıyordum.Ama piyasa şuan ikinci el de cidden berbat evlilik üzeri araba lazım oluyor diye son aldığım 2014 act 32.000 deki aracımı ilana koymadım yaz sonu,geçtiğimiz ay koydum başlarda nakit teklifler geliyordu ama gelen teklife satsam 1 saat sonra aynısını alamazdım diğerleri o kadar yüksekti.Son on gündür sırf takas teklifi geliyor.Aracımın 1 model düşük sunroofsuz olanına benden yüksek istiyorlar ama piyasa da nakit sıkıntısı var eskiye döndük takasla alışveriş peşinde millet.
Kendimi gördüm bir an :) bende yaklaşık 3 aydır highline passat var satılmıyor araba en ucuza ilanda olmasına rağmen vardır bi hayır nasip duruyorum ama kimse araç almıyor satarsam bende almicam muhtemelen ülkenin bu gidişatı ile,
insanlarında aynı düşüncede olduğunu tahmin ediyorum.
Hibe konusundan ayrı bir takas konusu mu açsak, zevkine araç değiştirecekler fotolarını yüklesin :D
https://www.youtube.com/watch?v=Oe4Zlix8CDQ
kaç zamandır ekleyeceğim unutuyorum. xtrail bu zamana kaldıysa sıfır olarak bakılabilir.
streetracer_nos
22-11-2018, 14:15
http://www.resimag.com/p1/825ad485fc.jpeg
Tatlı tatlı geziniyorum sayfalarda fakat şöyle bi tablo görünce tuhaf hissediyor insan:Deli:
Alamayan çıksın kasıyor. Elhamdülillah
Elimizde cok ucuza BMW’ler var! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/elimizde-cok-ucuza-bmwler-var-2752952/amp/)
Opel corsa C 1.7 dti full yüklü ve kaliteli parçalarla yapıldı herşeyi, kozmetik eksiksiz piyasadaki en diri duranlardan belki de fakat abuk subuk takas teklifleri dışında ne arayan ne soran var arabayı. Bu kadar uzun süre duran bir piyasa hiç görmedim ben. Çok hızlı araba alıp satmamla tanırdı arkadaşlar şimdi 3 yılda 1 değiştiriyorum şaşırıyorlar. :)
coolvtec
22-11-2018, 17:51
Parasını olan faize yatırdı arkadaşlar. Getirisi tatlı, ondan satılmıyor. Faizler düşmeden de zor açılır piyasa.
Parasini faize yatiranlara tatli geldi faiz. 25.000 tl gibi bir rakama bile 550tl gibi bir faiz aliyorsun. Neden araba alsinlar ki? Hem sigortası,kaskosu,yakıtıymış gibi dertleri yok :D Valla evdekileri kandirsam bende astrayi sattirip faize koydurtacaktım ama piyasada araba satılmıyor malesef. Satsam aynısını aynı paraya alamayız öyle saçma bir piyasa var şuan.
denizhandinc
22-11-2018, 19:01
Parasını olan faize yatırdı arkadaşlar. Getirisi tatlı, ondan satılmıyor. Faizler düşmeden de zor açılır piyasa.
faizden hakikaten cok temiz kazanc var su an
Grimlord
22-11-2018, 22:44
Opel corsa C 1.7 dti full yüklü ve kaliteli parçalarla yapıldı herşeyi, kozmetik eksiksiz piyasadaki en diri duranlardan belki de fakat abuk subuk takas teklifleri dışında ne arayan ne soran var arabayı. Bu kadar uzun süre duran bir piyasa hiç görmedim ben. Çok hızlı araba alıp satmamla tanırdı arkadaşlar şimdi 3 yılda 1 değiştiriyorum şaşırıyorlar. :)
Senle kader ortağıyız abi :D
dj ugurcan
22-11-2018, 22:53
maalesef piyasa öyle. ben de galeri sahibiyim. 2017 model transporter dizel otomatik 22 bindeki aracı 4 aylık çekle 150 bin tl ye aldığım transportera 146 bin verdiler vermedim. sıfırı 220 bin tl idi. ötv-kdv indirimi + enflasyonla mücadele + yıl sonu indirimleri ile aracın sıfırı 160 bin tl ye düştü. şaka gibi. bu sefer aracımı 135 bin tl ye vericem arayan yok
baskan96
22-11-2018, 23:10
Şahsi fikrim şu ki, bence psikolojik bir sınır var halkta:79.999 Tl. Bu rakam üstündeki araçlara sahipleri ne kadar iskonto yapacak olursa olsun zor gözüyle bakıldığı için mesaj dahi atmıyorlar. Özellikle Hondalar piyasanın reşat altınları 2004 2005 araçlar 63 64 liraya satılıyor.. Orta sınıf bir aile mensubu olarak hem ben hem ailemizdeki akrabalarım ne kadar temiz ve uygun olursa olsun ne güzel bir e36'ya ne de bir w124'e cesaret edemiyoruz..
excellency23
22-11-2018, 23:38
Yıl sonu dolar düştü, ötv indirimi, sirketlerin bilanco ayarlamalari derken sıfır araç satisinin yuksek olmasi normal.
Millet sifira yoneldiginden talep düşük, millet araba satmaya calistigindan arz yuksek dogal olarak piyasa durgun. Ikinci el 3-4 ay sonra hareketlenmeye baslar acele etmezdim şu an satmak için.
1 aydır aracım ilanda. Arayan soran yok , cok doğal karsılıyorum. Ülkenin ekonomisi belirsizliğini korudugu ıcın parası olan bile vadelide yada başka bir şekilde parasını tutmakta. Ha araç konusu böyle . Firmamızda çalışacak eleman arıyoruz , kimseninde iş aradığı yok. Herkes halinden memnun galiba.
SinanAdalı
23-11-2018, 16:58
1 aydır aracım ilanda. Arayan soran yok , cok doğal karsılıyorum. Ülkenin ekonomisi belirsizliğini korudugu ıcın parası olan bile vadelide yada başka bir şekilde parasını tutmakta. Ha araç konusu böyle . Firmamızda çalışacak eleman arıyoruz , kimseninde iş aradığı yok. Herkes halinden memnun galiba.
iş konusunda size katılıyorum.. Dışarda zibille işsiz var. Ama adamlara iş teklif edip maaşı söylüyorsun cebinde 5tl yok ama maaş beğenmiyor. Bende artık acımıyorum açıkçası. Geçen gün babam yaşında adam eli yüzü düzgün belki benden sağlam ama çorba parası diye para istedi. Şaşırdım açıkçası. Kolay paralar insanlara daha tatlı geliyor sanırım.
Kredi faizleri yükseldi, faizde parası olanların getirisi yüksek. Yıl sonu geliyor, 0 araç satışlarının yükselmesi şirketlere yönelik. O da eminim eski yıllar kadar yoktur. Çünkü şirketlerin çoğu da battı. Yani 2.el satışlarının düşmesi şu ortamda gayet normal. Bundan yalnızca birkaç ay önce bankayla, dolarla,altınla kazanacağınıza piyasada belirli araçları alsaydınız daha fazla kazanıyordunuz hem de eskiterek.
streetracer_nos
24-11-2018, 10:32
Sıkışan esnafın araçlar nerde peki?
***** site vitrin oldu tabela yuksek reel rakam xxx premiumda
Ufaktan al satci bi ark. 14 525xd 120 k da tramer temiz 150k ya aldim galeride bu rakami veriyor dedi
Beyler merhaba
2018 modl golf 7.5 1.4 tsi dsg highline 18 binde aracim satiliktaydi epeydir, 140 yazmistim 135 teklif edildi aklindan gecende 138 vs di sizce rakam nasil deger mi vermeye kararsiz kaldim ? Bu paraya versem tekrar ayni arabayi almam cok zor sizce ederi nedir? Musteriye dusunucem dedim beklemeye deger mi yoksa verip kurtulayim mi? On camda 5 cm kadar catlak mevcut tek kusuru da budur.
140 istediğin rakam ve 138 teklif ediliyorsa düşünmeden sat. Ama piyasası hakkında bilgim yok belki 160 ediyordur belki 110. Fakat dediğim gibi istediğin rakama çok yakın rakam gelmiş.
Gökhan Bilgin
24-11-2018, 15:07
Beyler merhaba
2018 modl golf 7.5 1.4 tsi dsg highline 18 binde aracim satiliktaydi epeydir, 140 yazmistim 135 teklif edildi aklindan gecende 138 vs di sizce rakam nasil deger mi vermeye kararsiz kaldim ? Bu paraya versem tekrar ayni arabayi almam cok zor sizce ederi nedir? Musteriye dusunucem dedim beklemeye deger mi yoksa verip kurtulayim mi? On camda 5 cm kadar catlak mevcut tek kusuru da budur.
2017 highline cam tavan tdı dsg kırmızı 142’ye satıldı geçen hafta hatasızdı sizin arabada tavanda yoksa çok iyi rakam vermişler kaçırmayın
2017 highline cam tavan tdı dsg kırmızı 142’ye satıldı geçen hafta hatasızdı sizin arabada tavanda yoksa çok iyi rakam vermişler kaçırmayın
Cam tavan uzun kisa led , mid viraja duyarli farlara kadar mevcut , sadece geri gorus ve ergo koltuk yok. İci bej. 140 yazmistim 138 dusunuyordum son ama 135 verdiler bugun o yuzden kararsizligim mevcut.
kelalper
24-11-2018, 15:34
abicim 100 bin liralık araba aldın aylık yakıt vs sana masrafı min 2500 liraya gelir sigortası kaskosu vergisi yakıtı servisi yüzünden. 1000 bini yatır bankaya sana 2500 tl getirir. 2500 tl lik taksiye binmezsin 1 ayda. Hergün işe taksi ile git gel 50 liradan 100 lira ödesen 22 gün çalışsan 2200 lira eder ki manyak değilsen metro denen alete binersin daha hızlı ulaşmak için. Evden metroya metrodan iş yerine taksiye bin hem paran cebinde kalır hem de çok daha hızlı gider gelirsin hem de sinir stres kalmaz. Aç kitabını oku. Lan arabayı bıraktım deli gibi kitap okuyorum metroda. Ayda 2 kitap bitiyo. Gittiğim mesafede 19 dakika .Günde min 45 dakika kitap okuyorum metroda merdivende asansörde.
kunteper
24-11-2018, 17:13
abicim 100 bin liralık araba aldın aylık yakıt vs sana masrafı min 2500 liraya gelir sigortası kaskosu vergisi yakıtı servisi yüzünden. 1000 bini yatır bankaya sana 2500 tl getirir. 2500 tl lik taksiye binmezsin 1 ayda. Hergün işe taksi ile git gel 50 liradan 100 lira ödesen 22 gün çalışsan 2200 lira eder ki manyak değilsen metro denen alete binersin daha hızlı ulaşmak için. Evden metroya metrodan iş yerine taksiye bin hem paran cebinde kalır hem de çok daha hızlı gider gelirsin hem de sinir stres kalmaz. Aç kitabını oku. Lan arabayı bıraktım deli gibi kitap okuyorum metroda. Ayda 2 kitap bitiyo. Gittiğim mesafede 19 dakika .Günde min 45 dakika kitap okuyorum metroda merdivende asansörde.
Abi metro ev ve is istasyonlara yurume mesafesinde ise guzel olur ama metrodan sonra taksi...
Sabah ve aksam peak saatlerde metro cikisinda taksi kovalarsa insan, 1 haftaya kalmaz sinir hastasi olur :D
Mutlu ulkeler siralamasinda Kuba' ya yaklasiyoruz. Kimsede 5 kurus para yok , soyleniyorlar ama mutluyuz :)
denizhandinc
25-11-2018, 16:51
abi Stockholm merkezdesin galiba :D keske böyle dedigin kadar rahat olsa
sanctuary35
25-11-2018, 20:33
bırakın istanbulu izmirde bile izban metro mesai saatlerinde sabah akşam büyük ızdırap. kaldı ki forumda çoğu insan 100bin bankada durmasındansa altında araba olmasını tercih eder hepimiz arabadan zevk alıyoruz.
SinanAdalı
26-11-2018, 02:01
Mutlu ulkeler siralamasinda Kuba' ya yaklasiyoruz. Kimsede 5 kurus para yok , soyleniyorlar ama mutluyuz :)
Para mı yok.. Bende böyle düşünüyordum ama bu gün şans eseri sinemaya giderken kız arkadaşımla aynı konuyu konuştuk millette para yoksa buralar nedir böyle diye, biz evlilik hazırlığı yaparken kılı kırk yarıyoruz.. Çıktığımız kat yemek katı idi ve bütün masalar full çakılıydı. Yani para gerçekten onlarda mı çok ? yoksa bizdemi yok ? Arabayı satılığa çıkardım kenara 3-5 bişey atıyım diye arayan mezarcı gibi fiyat veriyor. Şaşırıyorum ben hala.
Ahmetfikri
26-11-2018, 10:15
piyasayı avm ile ölçmek yanlış avmlerde lcw gibi markalar özel günlerde ciro rekorları kırabiliyor ama yanındaki orta kalite mağazalar gelen müşteri için divane oluyor satışlar çok düşük
yemek katıda bana çok tuhaf geliyor insanlar aşırı kalitesiz hatta msg içeren yiyeceklere hücum ediyor :)
i-vtec07
26-11-2018, 10:32
Fiat Fiorino Combi 1.3 Multijet Premio Model 55.500 TL - 627418480 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-fiat-orjinal-hatasiz-aile-arabasi-627418480/detay)
Konuyla biraz alakasız ama şu araç ne eder arkadaşlar ? Diger konuda kimse bişey yazmadı takas teklif ediyo sahibi ısrarla benim 1.2 tsı polo m ile .
piyasayı avm ile ölçmek yanlış avmlerde lcw gibi markalar özel günlerde ciro rekorları kırabiliyor ama yanındaki orta kalite mağazalar gelen müşteri için divane oluyor satışlar çok düşük
yemek katıda bana çok tuhaf geliyor insanlar aşırı kalitesiz hatta msg içeren yiyeceklere hücum ediyor :)
Abi katılıyorum ve ekliyorum, Çiğköfteciler çok memnun işler süper memleket uçuyor diyorlar çünki 100gr et döner 20 Tl ve üstü olmuş. Asgari ücrete çalışan adam nasıl et dürüm döner yesin abi? Çiğköfte dürüm ayran 5 TL birde çift lavaş işlem tamam. Ah ah yazık ettiler memleket insanıma, kalite yerlerde.
AliGizda
26-11-2018, 11:08
Network markasına danışman olarak gidiyorum, satışları gayet iyi :)
imprezaWRC
26-11-2018, 11:13
Bir düzeltme yapayım, LCW'nin fiyatları da eskisi gibi değil. Geçen haftalarda çocuk reyonundan birşeyler alayım nasılsa bunların fiyatlar uygun dedim, fiyatlar almış başını gitmiş.
Bir düzeltme yapayım, LCW'nin fiyatları da eskisi gibi değil. Geçen haftalarda çocuk reyonundan birşeyler alayım nasılsa bunların fiyatlar uygun dedim, fiyatlar almış başını gitmiş.
Ben de şantiyede giyeceğim kıyafetleri LCW'den alıyordum. Geçenlerde mont almak için girdim. En ucuzu 150tt. Aynı fiyata nette indirim günlerinde marka kovalamak daha mantıklı.
Aldıklarımın alayı lcw, defacto, koton eskiden Zara, igs, Mavi idi. Bu arada igs nasıl bir gömlek yaptıysa siyah olmasına rağmen rengi solmadı 15 seneyi geçmiştir gömleği alalı.
SinanAdalı
27-11-2018, 01:37
Aslında tam olarak avm bu işler için biçilmiş kaftan... İnsanların hunharca alışverişlerini ne şekilde yaptığını en yakın örneğini ve çeşitlerini buralarda görürsün. Örneği verdiğim gün özel bir gün yoktu. Yani bizde mağaza gezip bakıyoruz sonuçta.. Ülkede orta kalite diye bişey kalmadı artık onu bitirdiler. Ya düşük ya da yüksek kalite.. lcw'de ki fiyatları bi görmeni tavsiye ederim :)
2ay önce filan 2. elde alım zamanı demiştim,fiyatlar artacak diye, şu an piyasa kötü, sıfır indirimleri filan etkiledi.. Faizler yüksek vs..
Gümrükten çekilmesi gereken sıfır km araçlar'ın 2019 Haziran'a kadar çekilmesi uzatıldı diye bir bilgi duydum ama haberi bulamadım.
Gümrükten çekilmesi gereken sıfır km araçlar'ın 2019 Haziran'a kadar çekilmesi uzatıldı diye bir bilgi duydum ama haberi bulamadım.
Bakanlıktan gumrukte bekleyen 100 bin arac icin ek sure - Gundem - T24 (https://t24.com.tr/haber/bakanliktan-gumrukte-bekleyen-100-bin-arac-icin-ek-sure,760669)
Araç satıcıları zam yapmayı düşüyormuş.
Sıfırlara en az 50.000tl zam yapsınlar.
lann bu daha neyin zammı alamıyozz ertık bogazımızdan çıkcak soktuklarınız :D
İbrahim33
03-12-2018, 16:29
2.elde piyasa düşüyor. mal toplama ayı bu ay.
sanctuary35
03-12-2018, 20:52
ofisten arkadaşa clio icon dci edc bakıyoruz sitesinde kampanyalı 95 yazıo ama hiç bir bayi bu fiyattan vermiyor.
Gökhan Bilgin
03-12-2018, 21:02
ofisten arkadaşa clio icon dci edc bakıyoruz sitesinde kampanyalı 95 yazıo ama hiç bir bayi bu fiyattan vermiyor.
Bursa otostok’ta 91.900’den veriyorlar ve stokta araba var model yılı 2017 olarak
Hatasız boyasız TDI/DSG Passat Comfortline B8'i 10 gündür arayan soran yok, arayanı soranı geçtim at eşşek takası teklif eden, çekle dolandırmaya çalışan dahi yok. :D
Oradan hesap edin ikinci elin halini.
beyler bayılere nakıtle gıttıgınız takdırde alamaycagınız araba yok fıyatlara hıc aldanmayın hele baktıgnız araba kdv ındırım dılımıne gırıyosa zorla verıolar resmen. listesi 83+klima (3000 gıbı bı rakam sanırım) doblo cargoyu 58,5 liraya aldım gecen hafta.
Araç konusu açmayacağım için buraya yazayım müsaadenizle.
Forumdan Emre'nin paylaştığı fiyat teklifi üzerine a3'ü almaya niyetlendim. Ertesi sabah renk için aradım iki bayiyi. Biri hemen dönüş yaptı. Gidip peşinat verdim ben de. Aynı hafta teslim ettiler. Plaka için yine para ödemeye kıyamadım. Bari güzel rakam denk gelsin diye içimden geçirdim. 35xyz555 şeklinde oldu şansıma :)
Hali hazırdaki aracım için düşük fiyat teklif edeceklerini biliyordum. Fakat bir hayli iyi kondisyondaki araç için kasko bedelinin %80'ini önereceklerini hesap etmemiştim. Kalan kısmı nakit ödedim. Aracımı ise dün sattım. Alan arkadaş benden daha fazla keyfini sürer umarım.
Bu süreçte gördüğüm; ikinci el piyasasının zorlu olduğu. Alıcı var mı; ziyadesiyle var. Belli rakamlarda zaten nakit dönüyor çoğu satış. Ama sıfır fiyatını iyi gözetmek gerek. C segmentte 100 bin rakamları çok tehlikeli sular mesela. Golf'un hem sıfır hem de ikinci el satışları düşmüş Kasım ayında. Çünkü çok fazla uygun alternatif vardı. A3, Civic ve Megane; Golf'ün içinden geçtiler sıfır fiyatlarıyla. (Dediklerine göre bilhassa benzinli araçlarda stoksuz yakalanmış Vw distribütörü).
D segmentte ise A4 1.4 otomatik dynamic (sunroof, cruise, geri görüş vs var) 188 bine satılmış. Şimdi aynı fiyata deri koltuklusu satılacak deniliyor. Dizel otomatik Passat 144'e satılmış yanılmıyorsam (baz donanım).
Fiyatlar biraz artsa da bu furya Aralık'ta da devam eder bence. Sonrasında öngörüm yok maalesef. Şartlar çok çabuk değişiyor.
Dizel oto. passat nasıl 144 e satılmış? onda yanlışlık vardır. Hele 1.4 tsi audi otomatik ve deri koltuklu 180 lerden satılacaksa direkt bekleyelim :D
Dizel oto. passat nasıl 144 e satılmış? onda yanlışlık vardır. Hele 1.4 tsi audi otomatik ve deri koltuklu 180 lerden satılacaksa direkt bekleyelim :D
impression paketli Passat'ı (dizel otomatik) 160'a satmışlar. Trend için normal değil mi rakam.
a4'ler 188-190 civarına satıldı bitti. Şimdi aynı fiyattan deri koltuklu dynamic konuşuluyor. Yine rivayete göre bir kısım galericilere bu fiyattan satılmış bile. Onlar da 200+ fiyattan ilana koyacakmış. Birkaç tane ilan da var hatta.
Bizim aracı ise 150+ fiyattan listeleyenler olmuş. Hayırlı başarılar diliyorum o arkadaşlara. Galeriler bile öyle marjinal kar bulamaz bu aylarda. Ya tutarsa diye olta atıyorlar herhalde.
Impression passat 168 e geliyor suan. Trendline de indirim bu kadar yok o da 165 civari. Impression da adet fazla oldugu icin indirim orani fazla, 140 li rakamlara dizel otm passat satilmadi sene basini saymazsak. Hatta suan ki rakamlarin altina hic satilmadi.
Ilgilenen olursa 60 bin 12 ay sifir faiz var, yardimci olurum.
impression paketli Passat'ı (dizel otomatik) 160'a satmışlar. Trend için normal değil mi rakam.
a4'ler 188-190 civarına satıldı bitti. Şimdi aynı fiyattan deri koltuklu dynamic konuşuluyor. Yine rivayete göre bir kısım galericilere bu fiyattan satılmış bile. Onlar da 200+ fiyattan ilana koyacakmış. Birkaç tane ilan da var hatta.
Bizim aracı ise 150+ fiyattan listeleyenler olmuş. Hayırlı başarılar diliyorum o arkadaşlara. Galeriler bile öyle marjinal kar bulamaz bu aylarda. Ya tutarsa diye olta atıyorlar herhalde.
Dun audideydim birton a4 cekmisler gumruge dedigne gore kapisiliyormus. Dynamic ve sport. Sportlarda nubukmu alcantramsi olan koltuk + hafizali sunroof cc falan guzel donanimli 237 derili olursa 239 küsür. Sport olmasin dynamic olsun dersen 7 8 bin asagi iniyor fiyat. Dizel olsun dersen 350den kapi aciliyor, dizel quattro dersen 400e dayaniyor baslangic.
A3 sedan ve hb hiç yok kasimda bitmis
A3 cabrio vardi güzel gayet dolu sayılabiliecek sekilde 190 dediler.
A5lerde 350 400 semalarinda baskada birseyi sormadim :)
Ekliyim ayrica 1sene 100bine 0 faiz, 200e 2sene 1.14 yada 24lu gibi secenekleride vardi
Shadow_Dancer
05-12-2018, 20:00
Impression passat abimde var hayatimda gordugum en sacma donanim paketi..
Trendline dan fazlası ne impressionun
onn_dear
05-12-2018, 21:07
1.4 tsı 125hp dsg highline passat için 184 bin fiyat aldık.
Sonrasında Audi ye gidip baktik pazarliga oturduk. A4 1.4 tsi 150hp stronic musson gri renk araci 194 bine satın aldık bir abimize.
5 gün önce passat 1.4 tsi dsg comfortline beyaz renk araç için 180 bin fiyat verdi bayi, bugun tiguan fiyati almak istedim akrabaya 200 bine highline satılmış , comfort dsg istedim hiç bir yerde yokmuş stoklarda dahi yok doğuşu aradım halen dönüş yapcak, Honda civic rs soralım dedik 141 biri diyor 140 biri diyor. Honda da çalişan arkadaş eş dost varsa hafta sonu gelip bakıcaz kapora vericez tanıdıktan alalım bari varmı tanıdık. ?
5 gün önce passat 1.4 tsi dsg comfortline beyaz renk araç için 180 bin fiyat verdi bayi, bugun tiguan fiyati almak istedim akrabaya 200 bine highline satılmış , comfort dsg istedim hiç bir yerde yokmuş stoklarda dahi yok doğuşu aradım halen dönüş yapcak, Honda civic rs soralım dedik 141 biri diyor 140 biri diyor. Honda da çalişan arkadaş eş dost varsa hafta sonu gelip bakıcaz kapora vericez tanıdıktan alalım bari varmı tanıdık. ?
Valla bir kamyon sorun sikayete ragmen hala hondami meşhur Facebook gruplarinda hergun ilginç ilginç sikayetler arizalara dair konular basliklar acilirken :)
Valla bir kamyon sorun sikayete ragmen hala hondami meşhur Facebook gruplarinda hergun ilginç ilginç sikayetler arizalara dair konular basliklar acilirken :)
Amcam düşünüyor hondayı ben şahsim olarak almayı tercih etmem, ne dediysem vazgeçiremedim, İlla 30 bin 0 faiz'den yararlanıcakmış paraya bakıyorsun 140 bin tl o paraya benzin passatta bulunuyor diyince bankadan kredi çekme faiz ödeme niyetine girmiyor :) kafalar karışık gerçekten.
RafetAraç
05-12-2018, 22:34
abi civic rs gerek tasarm gerek performans olarak aşırı kötü bence diğer muadillerine oranla. 50bin tl olsun sıfırı şahsen ben yine almam. ama herkesin kendi fikri tabii
Volvodan son günlerde V40 ve S60 için teklif alan var mı?
Erdem K.
06-12-2018, 08:52
Volvodan son günlerde V40 ve S60 için teklif alan var mı?
v40 benzinli 150 küsür aldı arkadaşım
detayları öğrenirim ama şartımı biliyorsun ...
Sıfır fiyatların avantajını bilmem ama bugün Ankara Doğuş'ta 25 tane personel çıkartılmış, varsa aramızda Allah yardımcıları olsun.
Bu ucuz gelecek a4ler için forumdan yardım alabileceğimiz yetkili bir abi yok mu? yazdırsak kendimizi önden listeye :D
Yada bilenler bir işin aslını anlatırsa sevinirim :D
Sıfır fiyatların avantajını bilmem ama bugün Ankara Doğuş'ta 25 tane personel çıkartılmış, varsa aramızda Allah yardımcıları olsun.
Balgat Borusan'da da 10 kişilik kadro 5'e düşürülmüş muhabbet esnasında arkadaş söyledi gerçekten üzüldüm.
Ama aralık için memnunlardı son döneme satışlar baya düzelmiş
Dolu c coupe için en son 305 fiyat almıştım güncel değeri hakkında bilgisi olan var mı yada 5.20i m paket için
Dolu c coupe için en son 305 fiyat almıştım güncel değeri hakkında bilgisi olan var mı yada 5.20i m paket için
Burmester,19 Jant ıvır zıvır güzel dolulukta olanını 2 ay önce kardeşime o fiyatlardan aldık,siyah renk gayet keyifli tavsiye ederim. Model yılı 2017 ise daha zorlanabilir
Burmester,19 Jant ıvır zıvır güzel dolulukta olanını 2 ay önce kardeşime o fiyatlardan aldık,siyah renk gayet keyifli tavsiye ederim. Model yılı 2017 ise daha zorlanabilir
Tam aklımdan geçen kombin nokta atışı
Balgat Borusan'da da 10 kişilik kadro 5'e düşürülmüş muhabbet esnasında arkadaş söyledi gerçekten üzüldüm.
Ama aralık için memnunlardı son döneme satışlar baya düzelmiş
GOP taki MINI showroom uda kapattılar çok ciddi personel çıkartıyorlar.
İşin aslı satışlar son ötv indirimi olsun, dövizin biraz daha aşağılara çekilmesiyle hareketlendi , 1-1.5 ay öncesine kadar sinek avlıyorlardı. Ancak, yönetim iyi biliyor ki 2019 ciddi zor geçecek ve önlerini göremedikleri için şimdiden önlem alıyorlar gibi bir şey yapılan.
Doğuştaki arkadaşım hafta sonu görüştüğümüz de araba yok , şöyle satıyoruz böyle satıyoruz primin gözüne vurduk derken 3 gün sonra çıkartıldığını öğrendi. Gerçekten üzücü.
Bu ucuz gelecek a4ler için forumdan yardım alabileceğimiz yetkili bir abi yok mu? yazdırsak kendimizi önden listeye :D
Yada bilenler bir işin aslını anlatırsa sevinirim :D
Anlattigim gibi iste asli o zaten nolsun daha.
Liste falan yok cogu burda veya girmek üzere olan arabalarin zaten.
Anlattigim gibi iste asli o zaten nolsun daha.
Liste falan yok cogu burda veya girmek üzere olan arabalarin zaten.
Hocam bu sabah esenyurt Doğuş ve Özön ile görüştüm; Audi Özön'de sport alcantra var, 240a veriyorlar. İki bayide 188-190a satılan araçların bittiğini ve tekrar gelmeyeceğini söylediler.
Doğuş için _AS_ Ahmet bey aracı oldu, saolsun. Özön'ü de ben tanıyorum.
Hocam bu sabah esenyurt Doğuş ve Özön ile görüştüm; Audi Özön'de sport alcantra var, 240a veriyorlar. İki bayide 188-190a satılan araçların bittiğini ve tekrar gelmeyeceğini söylediler.
Edit: 1.4tfsi sport donanım + alcantra + katlanır arka koltuk(opsiyonelmiş) a4, birde ful sedan tdi s-tronic a3 var onada 181 diyorlar.
Gectigimiz hafta persembe renault'tan 2 adet dokket stepway aldık. Birisinde cruise + deri direksiyon var toplam 156.750e verdiler.
Araclardan birisi problemli cikti bugun geri biraktık degisim talep ettik sonucu bekliyoruz.
diger araclara kapora verince elimizdeki 3 adet dokkeri ilana koydum yarım saatte satıldı. bayi 91 vermisti 104e sattım.
Evet aynen oyle ucuz yollu olanlar tukendi heralde. Hafiza falanda var sportta buarada
Volvo s60'larda bir indirim varmış.
Evet aynen oyle ucuz yollu olanlar tukendi heralde. Hafiza falanda var sportta buarada
Aynen öyle araçlar dolu artık fakat rakamsal olarak çok bir cazibesi kalmadı
KingoAtmo
11-12-2018, 11:12
"0" km araçlarda fırsat gördüğünüz güncel indirim var mı?
renoda iyi indirim var diye biliyorum bir kontrol edin
"0" km araçlarda fırsat gördüğünüz güncel indirim var mı?
A4 1.4LER 190A inmiş süper rakam.
GokhanRS
12-12-2018, 10:09
Adam en azından dürüst esnaf, büyük markalar gibi kıçı başı oynamıyor.
https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/vp/62a873119dc8ddce73458f77aed48161/5CB21354/t51.2885-15/sh0.08/e35/c13.0.1054.1054a/s640x640/44907300_285293522122031_3662572219613528723_n.jpg
onn_dear
12-12-2018, 18:42
Aslında zaten olması gereken rakamlara gerilediler. Balon gibi şişmişti fiyatlar normal seviyelere geldi bence şimdi.
Bir kac fiyat paylasabilirim avantajli olan,
Rakamlar ortalamadir aksesuarlara gore degisiklik gosterebilir.
Passat 1.6 tdi trend man. 140 bin seviyesi
Tiguan 1.4 trend man 130 bin seviyesi
Tiguan 1.6 highline man. cam tavan 185 bin seviyesi
Passat 1.6 imp dsg 168 bin seviyesi
Passat 1.6 comf dsg 189 bin seviyesi
Polo tum otomatikler bitti
Tiguan otv alt dilime gelen tum otomatik araclar bitti
Geçen hafta özel müşteri indirimi bilmem ne fiyat aldığım araç için borusan bugün akşam gün düzenlemişti ortalama 130.000 gibi bir indirim daha yaptılar
Sanırım 3 serisi benzin dizel ve 5 serisi benzinlilerde de çok güzel indirimler olmuş almayacağım için sormadım ama düşünen varsa özellikle son gelen dolu F30'ları değerlendirebilir.
baskan96
12-12-2018, 21:39
Geçen hafta özel müşteri indirimi bilmem ne fiyat aldığım araç için borusan bugün akşam gün düzenlemişti ortalama 130.000 gibi bir indirim daha yaptılar
Sanırım 3 serisi benzin dizel ve 5 serisi benzinlilerde de çok güzel indirimler olmuş almayacağım için sormadım ama düşünen varsa özellikle son gelen dolu F30'ları değerlendirebilir.
Bir abim Havaalanı yolu Borusan'da 520d için oturmuş masaya. Araca eklemeler vs'de yapmış, 428'e kadar indirdim dedi. Doğruluk payı nedir, böyle bir indirim var mıdır ?
Bir abim Havaalanı yolu Borusan'da 520d için oturmuş masaya. Araca eklemeler vs'de yapmış, 428'e kadar indirdim dedi. Doğruluk payı nedir, böyle bir indirim var mıdır ?
Doğrudur neden olmasın bana teklif edilen araç liste fiyatı 1.500.000
Satış için 1 hafta önce 1.050.000 fiyat verildi 1 tl dahi düşmeyiz dediler
Bugün aynı araca 130.000 daha indirim yaptılar
Aslında zaten olması gereken rakamlara gerilediler. Balon gibi şişmişti fiyatlar normal seviyelere geldi bence şimdi.
Orası öylede,o aracın 2. eli 2017leri bile 175 180 bandında.
aynı şekilde c180 pahalı, 318 bilmiyorum ondada indirim varmış, son demlerini yaşıyor.
dragstar
20-12-2018, 16:29
mercedes türkiye genel müdürlüğü %30 civarında küçülüp işçi çıkardı
2019 da 0 araç fiyatları ne olur 2.eller düşer mi çıkar mı fikirleriniz neler arkadaşlar
2019 da sıfır araçlara zam gelmezse 2.ellerde daha düşer gibi duruyor çünkü
ötv indirimi devam etse bile gümrükten çekilecek araçlar yüksek kurdan girecek ve daha pahalı olacak
mercedes türkiye genel müdürlüğü %30 civarında küçülüp işçi çıkardı
İşçi mi sadece, yoksa beyaz yaka da varmı*?
arkadaşlar bir sorum olacak
engelli üzerine araç alma ihtimalimiz var
yasada anahtar teslim fiyatı 200nini geçmeyecek şekilde diyor
ama audide kağıt üzerinde 300bin liralık bir arabayı 190 bine alabiliyorsunuz pazarlıkla
bu durumda a4 alabilir miyiz mesela yoksa liste fiyatı katalogta 200 k altı araç mı bakmalıyız
fiyat kalite verim olarak siz ne önerirsiniz?
olursa a4 olmazsa passat superb ve tiguan düşünüyoruz
dragstar
21-12-2018, 08:42
İşçi mi sadece, yoksa beyaz yaka da varmı*?
yanlış tabir kullanmışım, beyaz yaka olarak %30
Başlığı görünce her seferinde şu cümle beliriyor kafamda;
Sınıf fark etmeksizin, hala bu fiyatlarla bizde otomobil satılıyorsa "ne olacak bu otomobil piyasası" sorusu cevaplanıyor, "hiç bi halt olmaz, ne olacak". Anca biraz daralır. Ama 110 bine sıfır Polo satıyor adamlar hala.
İndirimle en dandik 30-40bin TL edecek araba 70lerde geziniyor.
Millet de of indirim aldık süper aldık diye seviniyor.
Bu fiyatlarla sıfır otomobil alınmaz. İkinci el bile alınmaz, herkes sıfırlar artınca ikinci elde de bindirdi bi güzel üzerine...
ama audide kağıt üzerinde 300bin liralık bir arabayı 190 bine alabiliyorsunuz pazarlıkla
bu durumda a4 alabilir miyiz mesela yoksa liste fiyatı katalogta 200 k altı araç mı bakmalıyız
Fatura fiyatı üzerindendir muhtemelen.
Fatura fiyatı üzerindendir muhtemelen.
yani 340 liralık a4e 190 bin fatura kesiyorlarsa alabiliyoruz
sonuçta pazarlık hakim
sonuçta pazarlık hakim
Aracın vergisiz fiyatına kdv ve ötv ekleyin 200bin TL'yi geçmiyorsa diye bir bilgi okudum. Sonuçta o indirimi yapmak üzere ham fiyatta indirim yapıyorlardır. iyisi mi bir bayiye sormalı
Aracın vergisiz fiyatına kdv ve ötv ekleyin 200bin TL'yi geçmiyorsa diye bir bilgi okudum. Sonuçta o indirimi yapmak üzere ham fiyatta indirim yapıyorlardır. iyisi mi bir bayiye sormalı
konuştum şimdi bir bayiyle öğlen de vw de çalışan bir arkadaşı arayacağım buradan referans oldular
ilk niyetimiz a4 bunun için de audide çalışan bir tanıdık lazım
eski sayfalarda pazarlıkla güzel fiyata a3 hb alan bir arkadaş vardı
aynısını a4e de yapıyorlar mı onu merak ediyorum
sonuçta sahibinden de 190k civarına 0 a4 satılıyor ama liste 340 binden başlıyor
konuştum şimdi bir bayiyle öğlen de vw de çalışan bir arkadaşı arayacağım buradan referans oldular
sonuçta sahibinden de 190k civarına 0 a4 satılıyor ama liste 340 binden başlıyor
Hocam altındaki 3-5 mesajla beraber okuyabilirsiniz, ben en son görüştüğümde verdikleri rakamlar bu şekilde.
Liste fiyatı sizin için önem arzetmiyor. Aracın ham (vergisiz) fiyatı üzerine %kaç ise kdv ekleyin. 200bini geçmiyorsa sıkıntı yok. zaten bayideki arkadaslar gerekli açıklamayı yaparlar
188 bin liralık A4'ler bitti hemen. Pazarlıktan ziyade kampanyalı fiyattı. Aralık başında deri koltuklu dynamic gelecek denildi. Fakat onları da galeriler kapışmış. (Sitede ilanları var).
Superb, Passat, Tiguan gibi alternatifleri donanımhaber'deki arkadaşlar daha iyi kovalıyor.
SIFIR ARAC ALANLAR ,OTV İNDİRİMİ SONRASI BAZI FİYATLAR İLK MESAJDA (SADECE FİYAT PAYLAŞIM KONUSUDUR) >> Sayfa 1 - 832 (https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-alanlar-otv-indirimi-sonrasi-bazi-fiyatlar-ilk-mesajda-sadece-fiyat-paylasim-konusudur--132918743)
Liste fiyatı sizin için önem arzetmiyor. Aracın ham (vergisiz) fiyatı üzerine %kaç ise kdv ekleyin. 200bini geçmiyorsa sıkıntı yok. zaten bayideki arkadaslar gerekli açıklamayı yaparlar
teorikte öyle o doğru
ama pratikte liste fiyatı 340 lira olan arabayı 190 bine veriyorlar (audi için konuşuyorum)
e bu aracın liste fiyatındaki (340k) ham fiyatı 180k buna ötv ve kdv ekleyip 190a veremeyeceklerine göre ham fiyattan pazarlığını yapıyorlar demekki
aramızda vw audi skoda çalışanı varsa pm atarsa sevinirim bu arada
sanctuary35
22-12-2018, 00:20
2018 clio icon edc dci stepne ile beraber 100.500e bıraktılar. hurda onlardan (4000tl) ve kredi ile beraber (4000tl)
ÖTV kararı 3 ay daha uzamış.
driver_can
02-01-2019, 09:40
2018 clio icon edc dci stepne ile beraber 100.500e bıraktılar. hurda onlardan (4000tl) ve kredi ile beraber (4000tl)
Stepneyi de donanım olarak mı satıyorlar eskiden teyp falan olmazmış araçlarda git gide ona doğru yol alıyoruz.
Motosikletlerde 250 CC'ye kadar ÖTV sıfırlanmış.
Stepneyi de donanım olarak mı satıyorlar eskiden teyp falan olmazmış araçlarda git gide ona doğru yol alıyoruz.
Sağ ayna opsiyon oluyordu
Bunu ben de merak ettim,
RFT lastikle ya da tam boy olmayan stepne ile mi veriyorlar da bu pazarlığa konu olmuş acaba?
Rft falan yok Clio'da. Lastik tamir kiti ya da + ücret karşılığı stepne veriyorlar.
SUBARU FORESTER, Teknik Özellikleri, Fiyatları ve Test SürüşÃ¼ (http://www.subaru.com.tr/SUBARU-Forester-2-0i-Premium-Plus-EyeSight)
bu araç hakkında yorumlarınız nedir arkadaşlar?
kalipson
02-01-2019, 16:07
BMW 116d icin yakin zamanda fiyat alan olduysa paylasabilir mi lutfen?
Racing27
02-01-2019, 19:48
BMW 116d icin yakin zamanda fiyat alan olduysa paylasabilir mi lutfen?
17 Aralık’ta kuzenim 1.16d premium line+ plus paket beyaz aracı 173.500e Borusan Adana’dan aldı. Avcılar Borusan aynı arabaya beyaz olana kur farkı bahanesiyle 189, siyah olana 168 fiyat vermişti.
coolvtec
02-01-2019, 19:57
SUBARU FORESTER, Teknik Özellikleri, Fiyatları ve Test SürüşÃ¼ (http://www.subaru.com.tr/SUBARU-Forester-2-0i-Premium-Plus-EyeSight)
bu araç hakkında yorumlarınız nedir arkadaşlar?
Bu aracın 2017 2.0 turbo olanını kullanıyorum. Gayet memnunum. Otobanda gayet konforlu ve hızlı. Arazide XMODE sayesinde çok etkili. Çakma 4x4 değil yani. Kulladım güzel çalışıyor. Benim arabada EYESIGHT özelliği yok ama olmasını çok isterdim. Çok güzel çalışan bir sistem. Öndeki araca çarpma riskiniz nerede ise sıfır. Yüksek hızlarda da çalışıyor. Eşim de çok memnun. Yapmadıysanız bi test drive yapmanını öneririm. Turbo olanlarına lpg de takılıyor ve gayet te uyumlu. Çok km yapmadığımız için düşünmüyoruz ama.
Bu aracın 2017 2.0 turbo olanını kullanıyorum. Gayet memnunum. Otobanda gayet konforlu ve hızlı. Arazide XMODE sayesinde çok etkili. Çakma 4x4 değil yani. Kulladım güzel çalışıyor. Benim arabada EYESIGHT özelliği yok ama olmasını çok isterdim. Çok güzel çalışan bir sistem. Öndeki araca çarpma riskiniz nerede ise sıfır. Yüksek hızlarda da çalışıyor. Eşim de çok memnun. Yapmadıysanız bi test drive yapmanını öneririm. Turbo olanlarına lpg de takılıyor ve gayet te uyumlu. Çok km yapmadığımız için düşünmüyoruz ama.
Hocam bizim düşündüğünüz bu linkini paylaştığım donanım
Bunda da turbo yok yakıt olarak ne yakıyorsunuz
Bunlara lpg okumuyor mu?
Rahatsız olduğunuz bir yanı var mı
3008 kodiak ve tiguan ile kıyaslarasak daha önde diyebilir miyiz?
sanctuary35
02-01-2019, 20:31
hele ki en dolu clio alıosun icon edc ama yine stepne 400tl
kalipson
02-01-2019, 21:22
17 Aralık’ta kuzenim 1.16d premium line+ plus paket beyaz aracı 173.500e Borusan Adana’dan aldı. Avcılar Borusan aynı arabaya beyaz olana kur farkı bahanesiyle 189, siyah olana 168 fiyat vermişti.
M paketleri kaça yaslıyolar acaba? ¿ Eheühüü..pardon veriyolar?
Racing27
02-01-2019, 21:54
M paketleri kaça yaslıyolar acaba? ¿ Eheühüü..pardon veriyolar?
M paket araçlar ÖTV indirimi kapsamına girmiyor denildi o yüzden fiyat almadık. 200+ olacağı muhakkak
kalipson
02-01-2019, 22:38
M paket araçlar ÖTV indirimi kapsamına girmiyor denildi o yüzden fiyat almadık. 200+ olacağı muhakkak
Allah Allah.. İlk defa böyle bişey duyuyorum. Neden ki acaba? İndirim denen şey neden hepsine yansımaz ki
Allah Allah.. İlk defa böyle bişey duyuyorum. Neden ki acaba? İndirim denen şey neden hepsine yansımaz ki
TR giriş fiyatı belirlenen ÖTV matrahının üzerinde ise kapsamaz. Yani ÖTV indirimi her araç için değil. Örneğin ; Tam rakamları hatırlamıyorum yapılan indirimin ama , indirim diyor ki "Türkiye girişi 70 bin TL altı olan araçlarda bu indirimi uygulayabilirsiniz değilse standart ÖTV devam eder" haliyle M pakette dolu bir araç olduğu için Türkiye giriş rakamı belirlenen tutarın üzerinde kalıyorsa kapsamıyordur.
kalipson
03-01-2019, 00:00
Ee iyi o zaman. Hayrını görsünler M tekniklerin. :)
1,6 litreye kadar tüm araçlarda var ötv indirimi
1,6 litreye kadar tüm araçlarda var ötv indirimi
Aslında tam olarak öyle değil ,
Tam çıkan indirim şunu diyor ;
Motor silindir hacmi 1600cc yi geçmeyen araçlar için ;
ÖTV matrahı 70 bin tl geçmiyorsa eskiden "%45" olan ÖTV şuan "%30" olarak hesaplanıyor.
ÖTV matrahı 70 bin tlyi geçip 120 bin tl yi geçmiyorsa "%50" olan ÖTV şuan "%35" olarak hesaplanıyor.
Kaba taslak bir hesap yaptığımızda şuan 116 M paketlerin BMW nin sitesinde satış rakamı ; 254.100 TL
%60 ÖTV oranı var diyor ; ÖTV hariç rakam 152.460 - KDV 1.18 ; 125.017
Aracın KDV VE ÖTV düşüldüğünde Türkiye giriş rakamı 125.017 oluyor
Dolayısıyla belirlenen matrahın üzerinde kalıyor , bu çok düz mantık ama yine de fikir verir :) Borusanın şuan euro yu kaçtan aldığı da önemli , aşağı yukarı bu araç TR ye 20 bin euro bandında giriyor , donanımına göre vs. standart M üzerine bir kaçta opsiyon varsa hayli hayli yukarıda kalıyor.
Ülkeye girişi 120 bin üstü olan araçlar Ötv indiriminden yararlanamıyor.
Otomotivde OTV ve KDV indirimi 3 ay uzatıldı! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/otomotivde-otv-ve-kdv-indirimi-3-ay-uzatildi-2940215/)
kalipson
03-01-2019, 10:04
Aslında tam olarak öyle değil ,
Tam çıkan indirim şunu diyor ;
Motor silindir hacmi 1600cc yi geçmeyen araçlar için ;
ÖTV matrahı 70 bin tl geçmiyorsa eskiden "%45" olan ÖTV şuan "%30" olarak hesaplanıyor.
ÖTV matrahı 70 bin tlyi geçip 120 bin tl yi geçmiyorsa "%50" olan ÖTV şuan "%35" olarak hesaplanıyor.
Kaba taslak bir hesap yaptığımızda şuan 116 M paketlerin BMW nin sitesinde satış rakamı ; 254.100 TL
%60 ÖTV oranı var diyor ; ÖTV hariç rakam 152.460 - KDV 1.18 ; 125.017
Aracın KDV VE ÖTV düşüldüğünde Türkiye giriş rakamı 125.017 oluyor
Dolayısıyla belirlenen matrahın üzerinde kalıyor , bu çok düz mantık ama yine de fikir verir :) Borusanın şuan euro yu kaçtan aldığı da önemli , aşağı yukarı bu araç TR ye 20 bin euro bandında giriyor , donanımına göre vs. standart M üzerine bir kaçta opsiyon varsa hayli hayli yukarıda kalıyor.
O, 5bin 17 TL fark yuzunden eminim bi dunya M Teknik bence elde kalacak. Elde kalmasa bile cok zor elden cikacak. 250bin TL.ye 1.5 dizel arabaya, BMW de olsa milletin siraya girdigini dusunmuyorum cunku. Hele ki su kriz ortaminda. :)
Mercedes in satis rakamlarina hayranim gercekten
Dogru durust indirim yok kredi kampanyasi yok 250-300 bin TL ler havada ucusuyor baslangic modellerde..
Ama satislar fena degil gercekten helal olsun
coolvtec
03-01-2019, 19:29
Hocam bizim düşündüğünüz bu linkini paylaştığım donanım
Bunda da turbo yok yakıt olarak ne yakıyorsunuz
Bunlara lpg okumuyor mu?
Rahatsız olduğunuz bir yanı var mı
3008 kodiak ve tiguan ile kıyaslarasak daha önde diyebilir miyiz?
Biz bu aracı almadan önce, xtrail, tiguan, compass, crv hepsine baktık. İçi, ferahlığı, japon olması vb en çok foresterı beğendik. Bir şikayetimiz yok gayet memnunuz. Amerikanın en çok satan jipi diye biliyorum. Türkiye için tek olumsuz yanı 2. eli ve allah korusun bir kaza anında parçalarının eğer türkiyede yoksa geçe gelebilmesi olabilir. LPG uyumlu araçlar. Bir bakarsınız, eğer fala gelirse takılır. Artık yol şartlarında çok kaliteli LPG ayar yapanlar var. Motora zarar verme olasılığını da sıfıra indiriyorlar. Bizim yakıt yüksek biraz . 240hp sonuçta. şejirlar arası full dolu yolcu eşya vb kilima açık 8,2lt gibi yaktık. Şehir içi 10-12lt arası yakıyor.
Ben dizel olanı sanmıştım. Benzinli olanmış. Yakıtı LPG dediğim gibi
Biz bu aracı almadan önce, xtrail, tiguan, compass, crv hepsine baktık. İçi, ferahlığı, japon olması vb en çok foresterı beğendik. Bir şikayetimiz yok gayet memnunuz. Amerikanın en çok satan jipi diye biliyorum. Türkiye için tek olumsuz yanı 2. eli ve allah korusun bir kaza anında parçalarının eğer türkiyede yoksa geçe gelebilmesi olabilir. LPG uyumlu araçlar. Bir bakarsınız, eğer fala gelirse takılır. Artık yol şartlarında çok kaliteli LPG ayar yapanlar var. Motora zarar verme olasılığını da sıfıra indiriyorlar. Bizim yakıt yüksek biraz . 240hp sonuçta. şejirlar arası full dolu yolcu eşya vb kilima açık 8,2lt gibi yaktık. Şehir içi 10-12lt arası yakıyor.
Ben dizel olanı sanmıştım. Benzinli olanmış. Yakıtı LPG dediğim gibi
Eyw hocam yarın bakıcaz hayırlısıyla
EYESIGHT bu özellik 2014 modellerde yok sanırım baktimda ilanlara ,bence de çok güzel bi sistem
kazasız belasız kullanın aracınızı
bunda yok mesela
2014 Subaru Forester 2.0 159.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 639755411 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-master-otomotiv-den-subaru-forester-2.0-xt-adventure-639755411/detay)
bide bişey sorcam bunlarda alacagımız düşük modellerdeki yıl hangisi olmalı ,yani sıkıntılı filan olan varmıdır düşük modellerde
hddsheriff
04-01-2019, 11:09
bunda yok mesela
2014 Subaru Forester 2.0 159.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 639755411 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-master-otomotiv-den-subaru-forester-2.0-xt-adventure-639755411/detay)
bide bişey sorcam bunlarda alacagımız düşük modellerdeki yıl hangisi olmalı ,yani sıkıntılı filan olan varmıdır düşük modellerde
imprezaWRC detaylı bilgiyi verir
imprezaWRC
04-01-2019, 12:06
EYESIGHT bu özellik 2014 modellerde yok sanırım baktimda ilanlara ,bence de çok güzel bi sistem
kazasız belasız kullanın aracınızı
Eyesight, bizim memlekette satılan XT versiyonlarda malesef yok. Bu özellik bizim memleketteki Forester serisinde benzinli turbosuz modellerde mevcut. XT ve Sport Diesel'de ASP diye bir seçenek var. (Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şerit Değiştirme Asistanı
ile Geri Manevra Trafik Uyarısı var bu pakette)
Bildiğim kadarıyla kronik sıkıntıları yok. Arkadaşımda 2015 XT modeli var, 3 senedir tepe tepe kullanıyor, motoru veya şanzımanı halletse söylerdi. XT'yi yarış otomobili gibi kullananlar haliyle şanzıman veya motor ile ilgili sorunlar ile karşılaşabilirler, ki bu dediğim Subaru'ya özel değil.
Alınacak ise 2016 ve sonrasını tavsiye ederim. Hiç değilse makyajlısını, kalın camlısını ve biraz daha sessiz çalışan amortisör-süspansiyonlara sahip olurlar.
Eyesight, bizim memlekette satılan XT versiyonlarda malesef yok. Bu özellik bizim memleketteki Forester serisinde benzinli turbosuz modellerde mevcut. XT ve Sport Diesel'de ASP diye bir seçenek var. (Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şerit Değiştirme Asistanı
ile Geri Manevra Trafik Uyarısı var bu pakette)
Bildiğim kadarıyla kronik sıkıntıları yok. Arkadaşımda 2015 XT modeli var, 3 senedir tepe tepe kullanıyor, motoru veya şanzımanı halletse söylerdi. XT'yi yarış otomobili gibi kullananlar haliyle şanzıman veya motor ile ilgili sorunlar ile karşılaşabilirler, ki bu dediğim Subaru'ya özel değil.
Alınacak ise 2016 ve sonrasını tavsiye ederim. Hiç değilse makyajlısını, kalın camlısını ve biraz daha sessiz çalışan amortisör-süspansiyonlara sahip olurlar.
anladım
verdiğini bilgiler için teşekkürler ama 2016 sonrası biraz bütçe konusunda sıkıntılı bi numara büyük gelir bana :D
peki bu 2014 ler de çok mu kötü kronik sıkıntıları çok mu vvar nelerdir ?
individual
04-01-2019, 13:41
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Kasım'da yıllık %39.1 düştü
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Kasım'da %39.1 duştu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2186215-trafige-kaydi-yapilan-tasit-sayisi-kasim-da-391-dustu)
imprezaWRC
04-01-2019, 14:44
anladım
verdiğini bilgiler için teşekkürler ama 2016 sonrası biraz bütçe konusunda sıkıntılı bi numara büyük gelir bana :D
peki bu 2014 ler de çok mu kötü kronik sıkıntıları çok mu vvar nelerdir ?
Dediğim gibi, bildiğim ve duyduğum kadarıyla özellikle sorduğun 2014'ler ile ilgili kronik sıkıntısı yok. Yağına suyuna dikkat edersen, bakımlarını aksatmazsan, yarış otomobili gibi kullanmazsan sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.
coolvtec
07-01-2019, 08:15
Arkadaşlar seçimlerden sonra ne olur bu otomobil piyasası öngörüsü olan var mı? Araç satmak için doğru zaman mı, yoksa seçim sonrasını mı beklemeli?
Şu an 1.0 polo bile satılmıyor diyorlar. Şu ilandaki aracım Ekimden beri satılık (gerçi fiyat yükselttim yavaş yavaş) Ekimde 160 nakit vermişlerdi, Aralıkta 155'e düştü. Dün de en son 150 verdiler nakit. Sizce ne yapayım? Acil paraya ihtiyacım yok Allaha şükür. Bekleyebilirim. (BRZ'ye de haftada 1 gün anca biniyorum 10km. kadar o da)
Nedir, ne değildir? Bekleyeyim mi 150-155 gibi satayım mı?
Subaru / BRZ / 2.0R Premium / 27.400 KM, Duz vites, Değişensiz-Boyasız! sahibinden.comda - 586644000 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-27.400-km-duz-vites-degisensiz-boyasiz-586644000/detay)
Arkadaşlar seçimlerden sonra ne olur bu otomobil piyasası öngörüsü olan var mı? Araç satmak için doğru zaman mı, yoksa seçim sonrasını mı beklemeli?
Şu an 1.0 polo bile satılmıyor diyorlar. Şu ilandaki aracım Ekimden beri satılık (gerçi fiyat yükselttim yavaş yavaş) Ekimde 160 nakit vermişlerdi, Aralıkta 155'e düştü. Dün de en son 150 verdiler nakit. Sizce ne yapayım? Acil paraya ihtiyacım yok Allaha şükür. Bekleyebilirim. (BRZ'ye de haftada 1 gün anca biniyorum 10km. kadar o da)
Subaru / BRZ / 2.0R Premium / 27.400 KM, Duz vites, Değişensiz-Boyasız! sahibinden.comda - 586644000 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-27.400-km-duz-vites-degisensiz-boyasiz-586644000/detay)
satınca alacağın bişey var mı?
coolvtec
07-01-2019, 08:43
satınca alacağın bişey var mı?
Yok. Tek araca düşeceğim artık. Bankada kalacak yatırım amaçlı.
Şahsi görüşüm.İkinci araç olmasından dolayı nakite dönmesi bu ortamda daha karlı olabilir diye düşünüyorum.
durduğu yerde banka faizi gibi yükselmeyeceğini düşününce müşterisi varken satmaya bakın bence.
İhtiyaç değilse mutlaka satılmalı bence araç duracağı yerde masraf yazacağına bankada duracağı yerde kar yazar ( faiz döviz altın vb )..
sonuçta pazarlık hakim
Bu ay içinde a4 için görüşen varmı fiyat ne durumda acaba.
Bu ay içinde a4 için görüşen varmı fiyat ne durumda acaba.
240 bir tanıdığım aldı ama hangi paket bilmiyorum
bilgi alınca bana da yazarsanız sevinirim
Gökhan Bilgin
07-01-2019, 10:15
Tiguan aldı arkadaşım 287’den 190’a düştüler 1.4 150 act dsg highline araba cam tavan anahtarsız ve elektrikli bagaj opsiyonu var
Shadow_Dancer
07-01-2019, 10:17
Tiguan aldı arkadaşım 287’den 190’a düştüler 1.4 150 act dsg highline araba cam tavan anahtarsız ve elektrikli bagaj opsiyonu var
Fiyat avantajlı olmasına ragmen yüksek.. Vallahi şaka gibi.
Gökhan Bilgin
07-01-2019, 10:23
Fiyat avantajlı olmasına ragmen yüksek.. Vallahi şaka gibi.
Alanlar var ama tek tük bir başka arkadaşta 1.4 125 dsg comfortline caddy almış 124’e :) ikiside iyi para ama lapin gibi alanlar var
alınıyor çünkü seneye daha da artacak her sene uçuyor fiyatlar bir nevi yatırım olarak görüyor insanlar belkide
hala gücü yetenler var sürekli artan fiyatlardan dolayı alıyorlar ama bir noktada onların da alım gücü yetmeyecek
bizde alacağız ama engelli indirimiyle yoksa 2. elin gözünü seveyim
piyasa öyleki 2016 full fluencei satıp sıfır dacia alabiliyorsun :D
ama o kadar araba baktım 3 haftadır imkanı yok vw ye para vermem
fiyatını kesinlikle haketmiyor sırf popüler diye o paralara gidiyor
150.000 TL yaklaşık ayda 2,5 getiriyor faizde. Ekimde 150'ye vermiş olsaydın ocak sonu 160'ın olacaktı bankada.
Ben olsam verirdim, koyardım bankaya faize
kalipson
07-01-2019, 12:20
Borusan tekrar manuel 116d getirse keske. Yapistirirdim bu sefer valla. Hem otv indirimine girerdi hem de manuel bi 10bin daha uyguna geliyo kabaca.
Audi a4 dinamik paket 192 bin.
Audi a4 sport paket 138 bin
5 ay önce 2017 10 binde olan 180e satıldı, tavanlı, 190 güzel rakam..
Dynamic için 192 iyiymiş. Kasım ayında en düşük 188'e sattılar diye biliyorum. Sunroof ve dijital klima var. Parasına göre iyi araç.
a3 mü a4 mü?
hangi bayi?
individual
07-01-2019, 13:47
vay be rakam'a bak nerden nereye inmişler.şimdi sıfır araba alırken 50 kere düşünür insan 250 yazmışlar ben 200'e aldım acaba 180'e alan oldumu diye.
a3 mü a4 mü?
hangi bayi?
Bursa
Audi a4
hmm 2 hafta olsa a4 e atlardık hemen ama şimdi forester o kadar dolu ki gidip kapora vericez
sizce FORESTER, Teknik Özellikleri, Fiyatları ve Test SürüşÃ¼ (http://www.subaru.com.tr/FORESTER) bu forester mı
dinamik paket a4 mü?
a4 engeli de 150ye gelecek
forester 130a
imprezaWRC
07-01-2019, 14:20
hmm 2 hafta olsa a4 e atlardık hemen ama şimdi forester o kadar dolu ki gidip kapora vericez
sizce FORESTER, Teknik Özellikleri, Fiyatları ve Test SürüşÃ¼ (http://www.subaru.com.tr/FORESTER) bu forester mı
dinamik paket a4 mü?
a4 engeli de 150ye gelecek
forester 130a
Forester kasa değiştirdi. Bu bilgi de bir köşe de dursun :) Forester'ın hangisi 130'a gelecek? XT'mi, dizel mi, eyesight'li benzinli mi?
Forester kasa değiştirdi. Bu bilgi de bir köşe de dursun :) Forester'ın hangisi 130'a gelecek? XT'mi, dizel mi, eyesight'li benzinli mi?
eyesight benzinli abi
birazdan kapora verecektik şimdi bursa bayi ile a4 görüşüyorum
çok kararsız kaldık bu arada a4 143e geliyor
Gökhan Bilgin
07-01-2019, 14:32
vay be rakam'a bak nerden nereye inmişler.şimdi sıfır araba alırken 50 kere düşünür insan 250 yazmışlar ben 200'e aldım acaba 180'e alan oldumu diye.
Başka bir esnaf almış mesela onun aldığında anahtarsız giriş çalıştırma eksik 265 yazmış ilana koymuş
individual
07-01-2019, 14:37
Başka bir esnaf almış mesela onun aldığında anahtarsız giriş çalıştırma eksik 265 yazmış ilana koymuş
valla sıfır araba almak'da bu devirde zor onuda anlamış olduk.İnternet sitelerinde resmi satış fiyatı yazıyor onun üstünden 50.000 - 75.000 - 100.000TL indirim yapıyorlar.Nasıl bir oran bu :)
Hayır o satan bayi içinde ilerde sıkıntı olucak.Biri gidecek 1-2 hafta sonra geçen arkadaşım almış 287.000TL olan arabayı 190.000TL vermişsiniz şimdi bu bana verdiğiniz fiyatlar nedir nasıl oluyor denir.
imprezaWRC
07-01-2019, 15:25
eyesight benzinli abi
birazdan kapora verecektik şimdi bursa bayi ile a4 görüşüyorum
çok kararsız kaldık bu arada a4 143e geliyor
Kasa değişikliğini kafaya takmazsan Forester neden olmasın ki. Zaten, yeni kasa ile şu an satışta olan arasında özellikle yandan baktığında çok fark göremezsin. Subaru'yu da takip eden oldukça az kişi var. Pırıl pırıl gezinirsen, 1 sene sonra bile abi hayırlı olsun diyen çok kişi çıkar.
Benim 2009 Outback'i 2015'de değiştirene kadar neredeyse her sene en az bir kişi abi bu Subaru'nun yeni modeli mi diye sormuştu :D :D
kalipson
07-01-2019, 15:27
Bu 190binlik Audi alimlarinda kredi kolayligi saglaniyor mu peki? Ya da ne kadar saglaniyor?
Kasa değişikliğini kafaya takmazsan Forester neden olmasın ki. Zaten, yeni kasa ile şu an satışta olan arasında özellikle yandan baktığında çok fark göremezsin. Subaru'yu da takip eden oldukça az kişi var. Pırıl pırıl gezinirsen, 1 sene sonra bile abi hayırlı olsun diyen çok kişi çıkar.
Benim 2009 Outback'i 2015'de değiştirene kadar neredeyse her sene en az bir kişi abi bu Subaru'nun yeni modeli mi diye sormuştu :D :D
143e a4 mü 130a premium forester mı konusunda foresterı seçtik abi bizde son kararı verdik
yeni kasaya baktım makyajlı gibi çok büyük fark yok bizim içinde çok sorun değil zaten bizi etkileyen ötv indirimindeki avantaj ve donanım oldu
yoksa bu paraya başlangıç paket insignia veriolardı
Ticari araç kiralama hususu yeniden düzenlenmiş,izin verilmiş.
Bu 190binlik Audi alimlarinda kredi kolayligi saglaniyor mu peki? Ya da ne kadar saglaniyor?
ben konuştum henüz belli değilmiş ama 0 faiz kampanyası yapsalar da onlara uygulamazlarmış büyük ihtimal
imprezaWRC
07-01-2019, 16:00
143e a4 mü 130a premium forester mı konusunda foresterı seçtik abi bizde son kararı verdik
yeni kasaya baktım makyajlı gibi çok büyük fark yok bizim içinde çok sorun değil zaten bizi etkileyen ötv indirimindeki avantaj ve donanım oldu
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :) (artık hava durumuna bakmazsınız, kar mı varmış, buz mu varmış, peeh :D )
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :) (artık hava durumuna bakmazsınız, kar mı varmış, buz mu varmış, peeh :D )
eyw abi saolasın
30 cm karı iple çekiyorum
videolarını izlemekten beynim yandı :D
imprezaWRC
07-01-2019, 16:10
eyw abi saolasın
30 cm karı iple çekiyorum
videolarını izlemekten beynim yandı :D
Sağ aynadaki kamerayı da çok seveceksin :) (sağ ön tekerleğin olduğu tarafa bakıyor, kaldırıma sürtme riskin 0 hatta -1 )
Sağ aynadaki kamerayı da çok seveceksin :) (sağ ön tekerleğin olduğu tarafa bakıyor, kaldırıma sürtme riskin 0 hatta -1 )
onun için yok dediler abi ya
xtlerde var o donanım premium pluslarda eyesight olduğu için yokmuş dediler ama onlarda emin olamadılar birbirlerine sordular bi
Hayırlı olsun cesur bi seçim olmuş :)
imprezaWRC
07-01-2019, 16:37
onun için yok dediler abi ya
xtlerde var o donanım premium pluslarda eyesight olduğu için yokmuş dediler ama onlarda emin olamadılar birbirlerine sordular bi
Aynadaki kameranın eye sight ile bir bağlantısı yok ki.
https://imagenes.km77.com/fotos/bbtcontent/clippingnew/KM7KPH20180207_0003/full.jpg
Bu rakamları nerden nasıl aldınız engelli indirimi falan mı ?
Hangi bayiden aldı acaba. Antalya da ellerinde olmadıklarını söylemişlerdi donanım ve fiyat malül gerçi 2 sene önce 120 bine almıştık orası ayrı tabi de
Gökhan Bilgin
07-01-2019, 17:38
Hangi bayiden aldı acaba. Antalya da ellerinde olmadıklarını söylemişlerdi donanım ve fiyat malül gerçi 2 sene önce 120 bine almıştık orası ayrı tabi de
Doğuş oto Bursa 22 aralık teklif tarihi 3 ocak teslim alınış
Doğuş oto Bursa 22 aralık teklif tarihi 3 ocak teslim alınış
Sabah arıyım umarım bize de denk gelir
138bini bir sonraki mesajda 238bin olarak düzeltmiş bende şok oldum da görünce :)
coolvtec
07-01-2019, 21:28
Hayırlı uğurlu olsun. Güzel araç.
Aynadaki kameranın eye sight ile bir bağlantısı yok ki.
https://imagenes.km77.com/fotos/bbtcontent/clippingnew/KM7KPH20180207_0003/full.jpg
Bir çok fotoya baktım ama hem eyesightli hem kameralı foto ilk defa görüyorum abi
Bize de sürpriz olacak anlaşılan bayiye gelince göreceğiz
Bursa doğuş tan 192 olan dinamik paketi aldık.
Sertaç bey var satışta.
Bursa doğuş tan 192 olan dinamik paketi aldık.
Sertaç bey var satışta.
Hayırlı olsun. Sıfır faiz olayı devam ediyor mu acaba?
Mutlu Değerli
11-01-2019, 12:32
Honda / Civic / 1.6 / i ES / BOYASIZ - GUVENLİK PAKET - 95.000 KİLOMETREDE sahibinden.comda - 640288952 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-boyasiz-guvenlik-paket-95.000-kilometrede-640288952/detay)
Hayırlı olsun. Sıfır faiz olayı devam ediyor mu acaba?
Sormadım ama bu aracı sırf ötv indirimine girsin diye getirmişler. Bir üst pakete çıkınca ötv %60.
kalipson
11-01-2019, 14:59
Sormadım ama bu aracı sırf ötv indirimine girsin diye getirmişler. Bir üst pakete çıkınca ötv %60.
Ya sormayin.. Ayni muhabbet 116d M paketlerde de var. Boyle sacmalik mi olur yahu? Indirim dedigin herseyi kapsar, kapasamilidir... Normal bi 116d ile (indirime girenlerden) M paket olanlar arasinda 70-80bin TL fiyat farki olur mu yahu Allah askina?? Sacma sapan donanimda araclar sardi zaten her yeri. Araba full, farlar halojen falan.. Jant kapaklilari soylemiyeyim bile diyecem ama dedim bile. :/
Honda / Civic / 1.6 / i ES / BOYASIZ - GUVENLİK PAKET - 95.000 KİLOMETREDE sahibinden.comda - 640288952 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-boyasiz-guvenlik-paket-95.000-kilometrede-640288952/detay)
benim ilk göz agrım hondam gp ies :D 17500 liraya almıştım sene 2008 opel astra hb almaya gitmiştik bian kendimi noterde buldum arkadaşımın ısrarı üzerine lanet olsun hondaya bulaştıgım o güne :D heyy gidi
benim ilk göz agrım hondam gp ies :D 17500 liraya almıştım sene 2008 opel astra hb almaya gitmiştik bian kendimi noterde buldum arkadaşımın ısrarı üzerine lanet olsun hondaya bulaştıgım o güne :D heyy gidi
Neden oyle dedin ki abi?o zaman ki hondam com günlerini ,buluşmaların tadini suan bulabiliyor musun?
Neden oyle dedin ki abi?o zaman ki hondam com günlerini ,buluşmaların tadini suan bulabiliyor musun?
herşey zamanında güzel :D evet o zamanlar güzel günlerdi nası unuturuz ilk göz agrımız hondam.com u
benim ne olacağını esas merak ettiğim konu model olarak 3 yaş farklı araçlar arasında 80bin lira fark olması ;
2015 model levorg : Subaru / Levorg / 1.6 / GT-S CVT / acil satılık sahibinden.comda - 609282437 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-acil-satilik-609282437/detay)
2017 model levorg : Subaru / Levorg / 1.6 / GT-S CVT / 2017 KASIM SUBARU LEVORG sahibinden.comda - 646019316 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2017-kasim-subaru-levorg-646019316/detay)
arada 80 bin tl fark var
diyebilirsiniz ki 2017 modeli çok pahalı satıyor
ama aynı aracın 2018 modelini bayi şuan 225 bin tlye bırakıyor
subaru sadece bir örnek 2015-2017 model arasındaki tüm araçların 2. elinde fahiş bir fark var
benim ne olacağını esas merak ettiğim konu model olarak 3 yaş farklı araçlar arasında 80bin lira fark olması ;
2015 model levorg : Subaru / Levorg / 1.6 / GT-S CVT / acil satılık sahibinden.comda - 609282437 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-acil-satilik-609282437/detay)
2017 model levorg : Subaru / Levorg / 1.6 / GT-S CVT / 2017 KASIM SUBARU LEVORG sahibinden.comda - 646019316 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2017-kasim-subaru-levorg-646019316/detay)
arada 80 bin tl fark var
diyebilirsiniz ki 2017 modeli çok pahalı satıyor
ama aynı aracın 2018 modelini bayi şuan 225 bin tlye bırakıyor
subaru sadece bir örnek 2015-2017 model arasındaki tüm araçların 2. elinde fahiş bir fark var
Sırf 2015 olsa iyi, birçok aracın ikinci elinde saçma sapan fiyatlamalar var. Hepsi bu sıfır piyasası ile birlikte kafadan 20 bin TL kadar yukarı oynadı.
80-85bin TL bandında alıcı bekleyen ilanlar şimdi 110-115 civarında.
Ucuza alıp elinde tutan/kalan galeriler şimdi ağlıyor bu ara, "ötv indirimi ile fiyatları bizimkilere yaklaştı" diye. Siz stokçuluk yapıp fiyatları çakarken iyiydi tabi.
ben ötv indiriminin hakkıyla yapıldığını sanmıyorum
geçen seneki fiyatlar ile ötv indirimli fiyatlar arasında bile çok ciddi fark var
ötv indirimli megane 4 dci edc icon 164 bin tl
ötv olmasa 200e mi satacaklar bu arabayı?
Hocam zaten küçük araba olmuş 100 bin TL, İbiza'lar falan, az dolu Polo 120-130lara geliyor.
Astra Megane bilmemne "kampanya" adı altında 130dan başlayıp, donanıma göre 180lere çıkıyor. Golf de keza öyle.
Haliyle aynen, ÖTV indirimi sözkonusu olmasa 200 olacak etiketi.
İndirimle bile çoğu fiyat hala hikaye benim gözümde. Sıfır alınmaz... İkinci el "eh işte". Aracına göre değişebilir.
Gökhan Bilgin
25-01-2019, 15:59
Golf highline 125 tsı dsg cam tavan app connect çift usb ve tungsten gri iki hafta önce fiyat sordum. Biraz zorda olsa stok buldu st 182’den 157’ye düştü indirimli hemen teslim muhtemelen satılmıştır hatta
coolvtec
26-01-2019, 17:15
69322E64-426A-4A4B-B5E2-CAC94573602F - Eksi Up (https://eksiup.com/5e801bb1a960) golf r 718 bin olmuş :D
:D 1 trilyor liraya yaklaşmış. ;)
Seçimlerden sonra IMF gelecek deyolla. O zaman 2.el de sıfır da biraz düzelir belki.
Dün alma ihtimalim olan aracı bugün almayı bırak yanından bile geçemiyorum. Her geçen gün model düşürüyorum. Ne kadar güzel değil mi?
Eskiden milli gelir kişi başı 10 bin dolar seviyesindeydi bu da bizi orta gelir ülkeleri seviyesinde tutuyordu
Şimdi kişi başı milli gelir 8 bin doların altında
Bu da artık çok şükür orta gelir tuzağından kurtulfuğumuzun göstergesi
Nasıl fakirleştik ama Bi anda
Kıvırcık olmuş 5 lira ot lan altı üstü tat yok bişi yok
Artık g20 zirvelerine de giremicez çünkü 21. Büyük ekonomi olduk
Neyse allahtan bizde var bir şekilde yaşıyoruz halimiz yerinde Allah olmayanlara versin ne diyim fakirlik zor yokluk çekmek daha zor..
Geçen hafta 3008 pazarlığı yaptık:
60bine kadar 12 ay sıfır faiz
Beyaz hariç bir sürü renk stokta hazır hangisini istersen
Takasta şöyle güzellik böyle güzellik
Uzatılmış garanti kolay, ayarlarız
Bu hafta eşimle gittim:
Sıfır faizle kredi yok
Sadece bronz renk diğerlerini o fiyata veremem
45bini görmüş arabayı 35e saymak
Uzatılmış garanti 1400 lira
Piyasadaki durgunluk iyi oldu diyorum, belki o eski esnaflık müşteri memnuniyeti geri gelirde bu şımarık tavırlar bir son bulur
fiyatlara ağlıyoruzda herkesin bir tanıdığı eşi dostu anası babası kendisi 200-250 ye araba alıyor , anlamadım ben bu işi.bayağı fakirim sanırım ben
fiyatlara ağlıyoruzda herkesin bir tanıdığı eşi dostu anası babası kendisi 200-250 ye araba alıyor , anlamadım ben bu işi.bayağı fakirim sanırım ben
benim çevremde kimse almıyor bazen üçe beşe bakma sıfır al diyorum ama kıçı kırık araba demeye binşahit lazım fransız lanet cliosu 120 bin görünce aklıma sokayım alanın mk diyorum,sıfır araç alanlara hakikaten farklı gözle bakıyorum dünyanın vergisini verip yanında araç alıyolar yazık vallahi
Şu andaki hiç bir araç güncel fiyatını haketmiyor. Polo yaris clio vs 100 150 lira arası, golf a3 megane astra 150 200 arası halde.
Ortalama maaş ise 4bin 5bin civarı sanırım ülke genelinde. Teknisyen mühendis doktor memur vs.
Neresinden baksan rezillik diz boyu. Golf lan bu. Bütün dünyada giriş seviyesi aile aracı olarak bilinen, öyle davranılan araç. Dandik bir mahalleden ev parasıyla aynı olmak ne.
İkinci el zaten bitik. Ama vag grubu ve merso bmw harici güzel indirimler yaptırabilirsiniz gibi. Kimse belli başlı markalar hariç araç falan almıyor çünkü artık.
Geçen sene 486bin adet sıfır BİNEK araç satılmış. Ticariyi hafif ticariyi hesaba katmıyoruz.
Hadi bu sıfır araçların totalde 150binini şirketler filo olarak almış olsa, 335bin araç yapar, şahsi olarak satın alınan. Tabi ki bunların da önemli bir kısmının ruhsatında şirket adı yazıyor, misal benim gibi sürekli kendi adı soyadı yazan adam çok az, çak gitsin şirkete sabit amortisman 5 yıl oh. Neyse konumuz bu değil.
Toplam nüfus 80 milyonsa, hadi bunlardan yaşlı ve bebeleri çıkardık, 335bin araç toplumun %1i bile anca ediyor etmiyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin %1lik kesimi bile sıfır araç alıp kapısına anca koymuş veya koyamamış.
Bu rezillik hepimize yeter. Otomobil gibi artık bütün dünyada buzdolabı ile aynı öneme sahip olan bir eşyayı bu şekilde göklere çıkardık.
Neresinden baksan başarılı.
Şu andaki hiç bir araç güncel fiyatını haketmiyor. Polo yaris clio vs 100 150 lira arası, golf a3 megane astra 150 200 arası halde.
Ortalama maaş ise 4bin 5bin civarı sanırım ülke genelinde. Teknisyen mühendis doktor memur vs.
Neresinden baksan rezillik diz boyu. Golf lan bu. Bütün dünyada giriş seviyesi aile aracı olarak bilinen, öyle davranılan araç. Dandik bir mahalleden ev parasıyla aynı olmak ne.
İkinci el zaten bitik. Ama vag grubu ve merso bmw harici güzel indirimler yaptırabilirsiniz gibi. Kimse belli başlı markalar hariç araç falan almıyor çünkü artık.
Geçen sene 486bin adet sıfır BİNEK araç satılmış. Ticariyi hafif ticariyi hesaba katmıyoruz.
Hadi bu sıfır araçların totalde 150binini şirketler filo olarak almış olsa, 335bin araç yapar, şahsi olarak satın alınan. Tabi ki bunların da önemli bir kısmının ruhsatında şirket adı yazıyor, misal benim gibi sürekli kendi adı soyadı yazan adam çok az, çak gitsin şirkete sabit amortisman 5 yıl oh. Neyse konumuz bu değil.
Toplam nüfus 80 milyonsa, hadi bunlardan yaşlı ve bebeleri çıkardık, 335bin araç toplumun %1i bile anca ediyor etmiyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin %1lik kesimi bile sıfır araç alıp kapısına anca koymuş veya koyamamış.
Bu rezillik hepimize yeter. Otomobil gibi artık bütün dünyada buzdolabı ile aynı öneme sahip olan bir eşyayı bu şekilde göklere çıkardık.
Neresinden baksan başarılı.
Nüfusun %1 hesabını biraz düzeltmek lazım bence.
Turkiye Nufusu Yaş Gruplarına Gore Dağılımı 2017 (https://www.nufusu.com/turkiye-nufusu-yas-gruplari)
Bu linke göre 0-19 yaş aralığı nüfusumuz 26 milyon civarında. Bunların zaten araba alma durumu söz konusu olamaz.
Keza 70 yaş üstü de araba almasa 5 milyon desek, eder 31 milyon.
Kalır 50 milyon insan. Arabaya ihtiyacı olmayanlar, şirket arabası kullananlar, evde tek araba yeterli aileleri, illa sıfır araba almak şart değil ikinci el alanları (senin 335k hesabın sıfır araba satışı) falan düşünerek pazar aslında daha küçük nüfus.
Senin %1 biraz düşük kalmış gibi :).
Zamanında burnundan kıl aldırmayan firmaların en ufak zorlukta hemen ağlamaya başlamasını etik bulmuyorum. Kriz yokken 1000 TL inmiyordun fiyattan, şimdi beter ol demek geliyor içimden.
Nüfusun %1 hesabını biraz düzeltmek lazım bence.
Turkiye Nufusu Yaş Gruplarına Gore Dağılımı 2017 (https://www.nufusu.com/turkiye-nufusu-yas-gruplari)
Bu linke göre 0-19 yaş aralığı nüfusumuz 26 milyon civarında. Bunların zaten araba alma durumu söz konusu olamaz.
Keza 70 yaş üstü de araba almasa 5 milyon desek, eder 31 milyon.
Kalır 50 milyon insan. Arabaya ihtiyacı olmayanlar, şirket arabası kullananlar, evde tek araba yeterli aileleri, illa sıfır araba almak şart değil ikinci el alanları (senin 335k hesabın sıfır araba satışı) falan düşünerek pazar aslında daha küçük nüfus.
Senin %1 biraz düşük kalmış gibi :).
Zamanında burnundan kıl aldırmayan firmaların en ufak zorlukta hemen ağlamaya başlamasını etik bulmuyorum. Kriz yokken 1000 TL inmiyordun fiyattan, şimdi beter ol demek geliyor içimden.
Ikinci el sayilmiyor zaten bu tur hesaplarda. Sirket araclarini da zaten dustum. Bir de ben bundan 12 sene once ilk arabami kendim aldim, cunku o donem golf bile 30bin tl bile degildi, yani o donem alinabiliyordu :). Simdi 30 yasindayim sifir golf alamiyorum.
Kalanlari da 50 milyon kisi degil, 35 milyon kisi olarak dusununce 335bin arac %1 yapar. 50 milyon kisi dusunsek dedigin gibi %0.6 yapar, daha da vahim :D
Ikinci el sayilmiyor zaten bu tur hesaplarda. Sirket araclarini da zaten dustum. Bir de ben bundan 12 sene once ilk arabami kendim aldim, cunku o donem golf bile 30bin tl bile degildi, yani o donem alinabiliyordu :). Simdi 30 yasindayim sifir golf alamiyorum.
Kalanlari da 50 milyon kisi degil, 35 milyon kisi olarak dusununce 335bin arac %1 yapar. 50 milyon kisi dusunsek dedigin gibi %0.6 yapar, daha da vahim :D
Onu diyorum işte. İkinci el araba alanlar senin listende yok. Belki sıfır satışlarının birkaç katı ikinci el satış var. Bilemiyorum. Yani insanlar araba almıyor değil, sıfır araba almıyor.
2017'de 5.2 milyon ikinci el araba satılmış. Sıfır satışın belkide 9-10 katı.
İkinci el oto satışı 5 milyonu gecti - Ekonomi Haberleri (https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2018/02/19/ikinci-el-oto-satisi-5-milyonu-gecti)
Sıfır araba almak kriter olmamalı bence. Sen, ben her sene araba alıyor muyuz?
Tükiyede trafiğe kayıtlı 22 milyon araç varmış. 30 milyon kişi desen, araba alabilecek nüfusun %75'ünde herhangi bir araç var demek :).
Onu diyorum işte. İkinci el araba alanlar senin listende yok. Belki sıfır satışlarının birkaç katı ikinci el satış var. Bilemiyorum. Yani insanlar araba almıyor değil, sıfır araba almıyor.
2017'de 5.2 milyon ikinci el araba satılmış. Sıfır satışın belkide 9-10 katı.
İkinci el oto satışı 5 milyonu gecti - Ekonomi Haberleri (https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2018/02/19/ikinci-el-oto-satisi-5-milyonu-gecti)
Sıfır araba almak kriter olmamalı bence. Sen, ben her sene araba alıyor muyuz?
Tükiyede trafiğe kayıtlı 22 milyon araç varmış. 30 milyon kişi desen, araba alabilecek nüfusun %75'ünde herhangi bir araç var demek :).
Bu benim kriterim değil, bütün dünyanın kriteri ben onu söylüyorum. Hiç bir ülkede ikinci el satışı hesaba katılmaz, çünkü ikinci el araçlar o kadar ucuzdur ki ya hurdaya gider ya hediye edilir ya da üç kuruşa satılır. Bir ekonomik devinimi yok yani. Ayrıca sen ben her sene sıfır araç alabilmeliyiz normalde, almanyadaki adam nasıl 5 aylık maaşıyla golf alıyor sıfır km? Onlar bizden daha mı değerli insanlar? Bi biz mi değersiziz de milletin 5 6 ayda aldığı sıfır aracı 100 ayda anca alabiliyoruz?
SinanAdalı
27-01-2019, 15:06
Bu benim kriterim değil, bütün dünyanın kriteri ben onu söylüyorum. Hiç bir ülkede ikinci el satışı hesaba katılmaz, çünkü ikinci el araçlar o kadar ucuzdur ki ya hurdaya gider ya hediye edilir ya da üç kuruşa satılır. Bir ekonomik devinimi yok yani. Ayrıca sen ben her sene sıfır araç alabilmeliyiz normalde, almanyadaki adam nasıl 5 aylık maaşıyla golf alıyor sıfır km? Onlar bizden daha mı değerli insanlar? Bi biz mi değersiziz de milletin 5 6 ayda aldığı sıfır aracı 100 ayda anca alabiliyoruz?
Ülkemizdeki yaşam standartları vergiler vs göz önünde bulundurursak biz değersiziz. Ama suriyeliler daha değerli :)
ben ötv indiriminin hakkıyla yapıldığını sanmıyorum
geçen seneki fiyatlar ile ötv indirimli fiyatlar arasında bile çok ciddi fark var
ötv indirimli megane 4 dci edc icon 164 bin tl
ötv olmasa 200e mi satacaklar bu arabayı?
Tek segmentte değerlendirmemek lazım. 64 bine otomatik micra, 65-70 civarına Egea, 70 küsura Corolla satıldı. Bunlar gayet iyi rakamlardı sıfır araç için.
Önümüzdeki iki aylık süreçte az da olsa fırsat araçları denk gelebilir.
i-vtec07
06-02-2019, 12:59
2016 29 binde hatasız manuel 1.2 tsi comfortline polo yu 2.5 ayda zor sattım. Sitedeki en ucuz ilanlardan birisiydi üstelik.
Cimmeria
06-02-2019, 13:12
valla üretildiği ülkede 27 bin oyroyo satın alınabilen pejo 3008i burda 250 bin lira verip almak isteyenler bu kadar çokken bence çok da şeyetmemek lazım. Bence hakkımızdır bu fiyatlar
+27 yaşındayım lisansı yeni bitirdim. benim ne zaman arabam olacak ?
-yarın diyenler çok yaklaştı :D
Şaka bi yana , yıllardan beri okul bitince x marka model aracı alacağım hayalleri kurarken artık hiç bir zaman sahip olamayacağım gerçeği ile karşılaşmak. Nereden nereye geldik.