Orijinalini görmek için tıklayınız : 2014 Nissan Qashqai
Selamlar , bir tanıdıgımda 55.000km de 2014 Nissan Qashqai 1.2 otomatik var. Geçenlerde arac ekranında bu arıza ışıklarını yakmış. Servis , sorunu çözememiş fakat daha sonra bujilerin çatlak oldugunu söylemiş. Buji ve ateşleme kablolarının değişmesi gerektiği söylenmiş.
Böyle bir durumla karşı karşıya kalan oldumu acaba ?
http://i.hizliresim.com/vP3AYz.jpg
http://i.hizliresim.com/Azj8ZL.jpg
bizde de 1.2 otomatik var , motoru arıza yapıp duruyordu , garantiden yapıyorlardı sürekli motor içini. en sonunda motor alev aldı yandı. garantiye de sokmadılar. bu araçlar inanılmaz problemli.
aynı aracın 1.6 tdi otomatiği var , şimdiye kadar sadece start stop motoru bozuldu.
bizde de 1.2 otomatik var , motoru arıza yapıp duruyordu , garantiden yapıyorlardı sürekli motor içini. en sonunda motor alev aldı yandı. garantiye de sokmadılar. bu araçlar inanılmaz problemli.
aynı aracın 1.6 tdi otomatiği var , şimdiye kadar sadece start stop motoru bozuldu.
Peki arızanın sebebi nedir . Herhangi birşey denildimi. Bize buji çatlamış dendi , bir çatlama bu arızları yakarmı.
Peki arızanın sebebi nedir . Herhangi birşey denildimi. Bize buji çatlamış dendi , bir çatlama bu arızları yakarmı.
tam hatırlayamıyorum şimdi benzinli olanı amcamda , sorup buraya yazarım.
tam hatırlayamıyorum şimdi benzinli olanı amcamda , sorup buraya yazarım.
Teşekkür ederim ilgi ve alakana.
Üçgen uyarısı varsa takip sistemi veya buna benzer birşey,
öteki ise ESP-traction control uyarısı gibi.
Kitapçığı yok mu aranın?
Üçgen uyarısı varsa takip sistemi veya buna benzer birşey,
öteki ise ESP-traction control uyarısı gibi.
Kitapçığı yok mu aranın?
Suan serviste arac. Lakin bujilerde kirilma var denmis. Gostergedeki isaretlerin sebebi olarak soyleniyor. Hic buji ile bunlarin alakasi nedir anlayamadik.
verilen hata ile bana da alakasız geldi buji muhabbeti ama en nihayetinde servistir vardır bir bildikleri diyorum
qashqai ler cok garip, geçen egt sensorunun borusu kurum yapmış tıkanmış, araçta sadece sama sapan bir abs arızası verioyirdu motor arızası namına hiçbirşey yoktu, boruyu değiştirdik araç düzeldi :)
Sistem Arızası hatası, Nissan servislerinin çözemediği en büyük problem. Aracın genel hata kavramı adı altında çıkar. Aklınızın alamayacağı derecede herşeye bakarlar değiştirirler bu sefer oldu der sizi yollarlar ama o da ne ! 2 hafta sonra yine aynı arızayı verir. Bu sefer kesin çözdük deyip birşeyleri değiştirirler. Sonuç yine hüsran.
Biz 2016 model dizel otomatik versiyonunda aynısı yaşadık. Sistem arızası hatası sebebiyle 9 kere servise girdi araç 0-30.000 km arasında. Finalde sorun hukuki mahkemelerce çözüldü.
Benim tavsiyem sorunu kısa sürelide olsa çözüp aracı satmanız ve kurtulmanız.
Kolay gelsin.
Edit : 2016 yılında yine bu sorunları yaşayan başka bir kullanıcının açtığı konuya yazdığım cevap;(servis sorunu çözemeyince forumdaki kullanıcıların yaşadıkların sorunlardandır belki bizimkide deyip, servise biz öneride bulunuyorduk;
Sezgin
10.Şubat.2016, 11:32
akü değiştirince sistem hatası arızasında bir düzelme oldu mu ?
Bizim araç 1 hafta içinde 3 farklı kod ile 5 kere daha arıza verdi. Servise bıraktık dün yine. Bu sefer sizin söylediğiniz öneriyide sundum, problemin akü kaynaklı olabilme ihtimalini.
Bunun sonucunda Akü ile ilgili bakımda yapmışlardı gerçi :) yine değişen bir şey olmamıştı.
Çarpışma önleme sistemi hatası vermiş bu araç.
Radar sensörleri kontrol edilmeli.