PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2014 Nissan Qashqai

Vtec_2
26-09-2018, 12:44
Selamlar , bir tanıdıgımda 55.000km de 2014 Nissan Qashqai 1.2 otomatik var. Geçenlerde arac ekranında bu arıza ışıklarını yakmış. Servis , sorunu çözememiş fakat daha sonra bujilerin çatlak oldugunu söylemiş. Buji ve ateşleme kablolarının değişmesi gerektiği söylenmiş.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalan oldumu acaba ?

http://i.hizliresim.com/vP3AYz.jpg

http://i.hizliresim.com/Azj8ZL.jpg

HaKo
26-09-2018, 13:48
bizde de 1.2 otomatik var , motoru arıza yapıp duruyordu , garantiden yapıyorlardı sürekli motor içini. en sonunda motor alev aldı yandı. garantiye de sokmadılar. bu araçlar inanılmaz problemli.

aynı aracın 1.6 tdi otomatiği var , şimdiye kadar sadece start stop motoru bozuldu.

Vtec_2
26-09-2018, 13:52
bizde de 1.2 otomatik var , motoru arıza yapıp duruyordu , garantiden yapıyorlardı sürekli motor içini. en sonunda motor alev aldı yandı. garantiye de sokmadılar. bu araçlar inanılmaz problemli.

aynı aracın 1.6 tdi otomatiği var , şimdiye kadar sadece start stop motoru bozuldu.

Peki arızanın sebebi nedir . Herhangi birşey denildimi. Bize buji çatlamış dendi , bir çatlama bu arızları yakarmı.

HaKo
26-09-2018, 13:56
Peki arızanın sebebi nedir . Herhangi birşey denildimi. Bize buji çatlamış dendi , bir çatlama bu arızları yakarmı.

tam hatırlayamıyorum şimdi benzinli olanı amcamda , sorup buraya yazarım.

Vtec_2
26-09-2018, 13:58
tam hatırlayamıyorum şimdi benzinli olanı amcamda , sorup buraya yazarım.

Teşekkür ederim ilgi ve alakana.

DOHC
26-09-2018, 19:11
Üçgen uyarısı varsa takip sistemi veya buna benzer birşey,
öteki ise ESP-traction control uyarısı gibi.
Kitapçığı yok mu aranın?

Vtec_2
26-09-2018, 20:13
Üçgen uyarısı varsa takip sistemi veya buna benzer birşey,
öteki ise ESP-traction control uyarısı gibi.
Kitapçığı yok mu aranın?

Suan serviste arac. Lakin bujilerde kirilma var denmis. Gostergedeki isaretlerin sebebi olarak soyleniyor. Hic buji ile bunlarin alakasi nedir anlayamadik.

SkY
27-09-2018, 09:38
verilen hata ile bana da alakasız geldi buji muhabbeti ama en nihayetinde servistir vardır bir bildikleri diyorum

utkunoa
27-09-2018, 11:51
qashqai ler cok garip, geçen egt sensorunun borusu kurum yapmış tıkanmış, araçta sadece sama sapan bir abs arızası verioyirdu motor arızası namına hiçbirşey yoktu, boruyu değiştirdik araç düzeldi :)

Sezgin
27-09-2018, 12:53
Sistem Arızası hatası, Nissan servislerinin çözemediği en büyük problem. Aracın genel hata kavramı adı altında çıkar. Aklınızın alamayacağı derecede herşeye bakarlar değiştirirler bu sefer oldu der sizi yollarlar ama o da ne ! 2 hafta sonra yine aynı arızayı verir. Bu sefer kesin çözdük deyip birşeyleri değiştirirler. Sonuç yine hüsran.

Biz 2016 model dizel otomatik versiyonunda aynısı yaşadık. Sistem arızası hatası sebebiyle 9 kere servise girdi araç 0-30.000 km arasında. Finalde sorun hukuki mahkemelerce çözüldü.

Benim tavsiyem sorunu kısa sürelide olsa çözüp aracı satmanız ve kurtulmanız.

Kolay gelsin.

Edit : 2016 yılında yine bu sorunları yaşayan başka bir kullanıcının açtığı konuya yazdığım cevap;(servis sorunu çözemeyince forumdaki kullanıcıların yaşadıkların sorunlardandır belki bizimkide deyip, servise biz öneride bulunuyorduk;

Sezgin
10.Şubat.2016, 11:32
akü değiştirince sistem hatası arızasında bir düzelme oldu mu ?

Bizim araç 1 hafta içinde 3 farklı kod ile 5 kere daha arıza verdi. Servise bıraktık dün yine. Bu sefer sizin söylediğiniz öneriyide sundum, problemin akü kaynaklı olabilme ihtimalini.

Bunun sonucunda Akü ile ilgili bakımda yapmışlardı gerçi :) yine değişen bir şey olmamıştı.

207_TR
28-09-2018, 20:36
Çarpışma önleme sistemi hatası vermiş bu araç.

Radar sensörleri kontrol edilmeli.