PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komple Boya mı Folyo kaplama mı?

_opeth
27-09-2018, 15:40
Selamlar,
Konuyu doğru yere açmadıysam taşınabilir en uygun burası olarak gördüm.

Aracımın hem doludan dolayı çekilen kısımlarındaki boyanın kalkması ve RS servisin işini yarım yapmasından hem de siyah rengin zahmetinden dolayı aracımı Nardo Gri yapmayı planlıyorum.

Sorum ise Komple boya mı yapmak mantıklı yoksa folyo yapıp geçeyim mi? güncel komple boya fiyatı veya komple folyo fiyatı alan var mıdır yakın zamanda?

Hangisini neden tavsiye edersiniz?

Teşekkür ederim.

wolkanku
27-09-2018, 15:57
selamlar aracınız nedir bilmiyorum ancak,

mayıs ayında a5 aracım için komple boya ya da kaplama alternatiflerine yönelmiştim.

gerek boya süresinin uzunluğu, gerekse konuştuğum fikir aldığım detailing guru'larının uyarıları neticesinde, çıkan işçiliğin beni tatmin etmeyeceğini, boya içinde silikon kalıntıları, portakal görüntüleri vb. olacağından ben kaplamaya yöneldim.
çok da mutluyum kaplama ile.
mayıs ayından bugüne kurlar çok değiştiği için fiyat için bir şey diyemeyeceğim.
detaylı bilgi burada mevcut;
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/228917-2010_audi_a5_1_8_tfsi_170hp-13.html

_opeth
27-09-2018, 16:03
Araç 2011 lancer. Tanıdık boyacılar var. hatta benim aracın aynısını boyayan usta var Octane blue yapıldı. Boyasında bir kusur görmedim açıkçası.

_opeth
27-09-2018, 16:04
selamlar aracınız nedir bilmiyorum ancak,

mayıs ayında a5 aracım için komple boya ya da kaplama alternatiflerine yönelmiştim.

gerek boya süresinin uzunluğu, gerekse konuştuğum fikir aldığım detailing guru'larının uyarıları neticesinde, çıkan işçiliğin beni tatmin etmeyeceğini, boya içinde silikon kalıntıları, portakal görüntüleri vb. olacağından ben kaplamaya yöneldim.
çok da mutluyum kaplama ile.
mayıs ayından bugüne kurlar çok değiştiği için fiyat için bir şey diyemeyeceğim.
detaylı bilgi burada mevcut;
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/228917-2010_audi_a5_1_8_tfsi_170hp-13.html

folyo gibi durmamış başarılı gözüküyor.

rain man
27-09-2018, 16:21
Folyo bence.

Her ne kadar aracı şu an kullanmayı düşünüyor olsanız da yarın bir gün satacaksınız ve komple boyalı bir aracın neden boyandığını anlatmak için gerekirse takla atacak daha çok uğraşacaksınız. Bu millet için güneş yanıklı veya göçüklü araba boyalı arabaya göre daha tercih edilir. Volkan abinin kaplamasına her baktığımda içim gidiyor benim aracımda hayal ediyorum falan :) Kesinlikle iyi bir kaplama sizi memnun eder.

wolkanku
27-09-2018, 16:26
benim önereceğim renk 3m dark rose olur.
ben bu renge kaplatacaktım, folyocumun " abi bu kısa sürede yorulur, çizikler neticesinde solgun durmaya başlar" demesi neticesinde vazgeçttim.
ancak folyoyu 6 aydır kullanıyorum, bazen su tutup siliyorum yıkamıyorum bile, ona rağmen kılcal çizik yok denecek şekilde.
bugünkü aklım olsa kesinlikle dark rose yapardım.

https://i.ytimg.com/vi/l5Wct-y0fsE/maxresdefault.jpg
https://scontent-dfw5-2.cdninstagram.com/vp/3399458040dddc839a2d5c971ac1f944/5C1CEEEC/t51.2885-15/e35/c135.0.810.810/s480x480/40727519_1679484382161525_8468010752365622164_n.jp g

_opeth
27-09-2018, 16:32
Folyo bence.

Her ne kadar aracı şu an kullanmayı düşünüyor olsanız da yarın bir gün satacaksınız ve komple boyalı bir aracın neden boyandığını anlatmak için gerekirse takla atacak daha çok uğraşacaksınız. Bu millet için güneş yanıklı veya göçüklü araba boyalı arabaya göre daha tercih edilir. Volkan abinin kaplamasına her baktığımda içim gidiyor benim aracımda hayal ediyorum falan :) Kesinlikle iyi bir kaplama sizi memnun eder.

ya açıkçası kaput, 2 kapı, arka tampon değişmiş ön tampon boyanmış bir araç kullanıcısı olarak komple boya konusunda çok da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. yani fiyatı düştü düştüğü kadar
wolkanku koyu renk ilallah ettirdi nardo grey olarak düşünüyorum. belki rotor glow orange

::ZaFeR::
27-09-2018, 16:36
Ticari düşünce ön planda olacaksa kaplamak mantıklı.Gerçi ben uzunca bir süre bineceğim diye kapı içleri hariç komple boyattım :D

Kaplama olmadan önce kaplanacak yüzeyin kusursuz olması şart araştırdığım kadarıyla.Boyaya ihtiyacı olan bir aracı göz önüne aldığımız zaman illaki bir kaporta ve boya işlemi olması gerekiyor.Şahsen benim kendi aracımda çizikler ve taş izleri olduğu için,kaplama yaptırmadan önce o yerlerin düzeltilmesi gerekiyordu.

Ben de boya mı kaplama mı derken.Komple boyattım gitti :D Pişman mıyım derseniz ? Rengine baktıkça bakıyorum.Piyasanın hali belli.Kendi arabamın doluluğunda başka bir araba alabilmem için kendi arabamın fiyatının üstüne bi araba parası daha koymam lazım ki güzel bir araba alabileyim kendime.

osmanaydo
27-09-2018, 16:59
Renk değişecekse kaplama
Aynı renk olacaksa boya

osmanaydo
27-09-2018, 17:07
Renk değişecekse kaplama
Aynı renk olacaksa boya

sekizsilindir
27-09-2018, 20:31
Plasti-dip seçeneğide var. Forumda bide TaGo var

https://i.hizliresim.com/7Dj5nl.jpg (https://hizliresim.com/7Dj5nl)

TaGo
27-09-2018, 20:38
Ben bile boya öneririm :)

ancak yanlış anlaşılmasın şu sebeple bu öneriyi yaparım. Plastidip aynı folyo gibi bir kaplama türü. Ben kaplamaların aracın orjinal boyasını koruyup renk değişiminide sağladığı için öneririm. Ortada korumaya gerek olan bşr durum zaten yoksa direkt boyansın diyorum bende

_opeth
28-09-2018, 08:14
Ben bile boya öneririm :)

ancak yanlış anlaşılmasın şu sebeple bu öneriyi yaparım. Plastidip aynı folyo gibi bir kaplama türü. Ben kaplamaların aracın orjinal boyasını koruyup renk değişiminide sağladığı için öneririm. Ortada korumaya gerek olan bşr durum zaten yoksa direkt boyansın diyorum bende

plastidip ile zaten mat bir görünüm elde edilir herhalde doğru değil mi? Mat olmasını açıkçası istemiyorum.

Kaplama ile boya arasında fiyat ve uygulama zorluğu kısmına bakmak gerekecek gibi. iki işlem için de kaportada biraz düzeltme yaptırmam gerekecek anlaşılan. macun atıp üzerine folyo uygulayanlar ile aynı modda işlem olacak gibi.

Skyhawk34
28-09-2018, 08:39
ben aracın boyasında problem olmadıgı sürece (eskime solma vs.) kaplamadan yanayım

punto_multijet
28-09-2018, 08:53
aynı kararsızlıkta kaldım boya yaptırdım kafamı taşlara vuruyorum desem yeridir. keşke kaplatsaydım.

_opeth
28-09-2018, 09:10
aynı kararsızlıkta kaldım boya yaptırdım kafamı taşlara vuruyorum desem yeridir. keşke kaplatsaydım.

sebebini de alabilirsem sevinirim.

cnzdmr
28-09-2018, 09:12
Aracınınızdaki boyanmış parçalar kaplama sonrası sökülmek istendiğinde boyayla birlikte gelecek zaten. Yine boya ihtiyacı olacak.

E bir de kaplama yapılması için pürüzsüz bir yüzey gerekiyor. Yine boya gerekecek.

Bu kadar boya yapılana kadar boyayın komple gitsin...

SULTANOGLU
28-09-2018, 09:15
Günümüz folyo teknolojisi her ne kadar gelişsede, hiç bir folyo bir araç boyasının yerini tutamaz. Benim tavsiyem boyatmanız.

MCN21
28-09-2018, 09:21
Aracın dolu hasarı ve üstüne düzgün tadilat yapılmamasından ötürü boya daha mantıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Görsel olarakta boya>kaplama. Ayrıca araçta hali hazırda zaten değişen ve boyanan parçalar mevcut.

Kaplama için yine problemli yerlerin onarılması astarlı şekilde yaptırmanız lazım. Yeni boyanan araçlar kaplanınca, kaplama sökülürken boyalı kısımlarda tekrar atma, soyulma problemi oluyor.

Sadece düzgün bir boyacı bulmaya çalışın :)

_opeth
28-09-2018, 09:46
bi kaç tanıdık var bakalım. tabi bir de fiyat almak ve para biriktirmek durumu var. bakalım bakalım

punto_multijet
28-09-2018, 10:08
sebebini de alabilirsem sevinirim.

doğru duzgun zımpara yapılmamış, maskeleme de aynı sekilde doru duzgun değil. fitiller boya olmus ama parça parça, daha 1 ayda boyada catlayan yer oldu vs vs

onurc
28-09-2018, 10:12
folyo mat bir renk olmadıkca bence hıcbır esprısı yok.boyatılması taraftarıyım bende.
ıstedıgı kadar guzel olsun bır zaman sonra folyo o parlaklıgını yıtırecek ve cızıkler kalacak uzerınde.
Boyatın guzel bır yere kafanız rahat olsun.

TaGo
28-09-2018, 10:24
Arkadaşlar hala Plasti Dip sadece mat sanan varmı ya :D Abi boya teknolojisi ile aynı atılıyor. Üürmler kauçuk bazlı ve soyulabilmesi için içinde birkaç extra ürün daha var. Soyulabilir boya diyoruz zaten. Bunları daha önce anlatmadıkmı :D

Bakın aşağıda arabamın yıkanmamış pis hali hemde

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yy423LwuEvM)

TaGo
28-09-2018, 10:29
Buda yine 1.5 sene kaplı kullandığım Z4 ümü sökerkenki videom. Aracım zaten bel altı komple boyalıydı yani söküm sonrası boyalı yüzeyden bir parça almaz. Çünkü plasti dip vakum teknolojisi ile yerinde tutunuyor. Folyolardaki gibi yapışkanla değil. Folyodaki yapışkan zamanla yaz ve kış gördüğünden kemikleşip boyalı aracın verniğine penetre yada entegre oluyor. Oda soymada vernik tabakasını alabiliyor. Kesin alır demiyorum bakın alabilir diyorum. Ama Plasti Dip zaten yapışkanlı bir sisteme sahip değil.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=XJMqhW6sggI)

_opeth
28-09-2018, 10:32
Arkadaşlar hala Plasti Dip sadece mat sanan varmı ya :D Abi boya teknolojisi ile aynı atılıyor. Üürmler kauçuk bazlı ve soyulabilmesi için içinde birkaç extra ürün daha var. Soyulabilir boya diyoruz zaten. Bunları daha önce anlatmadıkmı :D

Bakın aşağıda arabamın yıkanmamış pis hali hemde

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yy423LwuEvM)

tamam hocam kızma. konuyla çok ilgilenmediğimden sadece mat olarak geldiğini sanıyordum. öğrettiğin için sağol :)

TaGo
28-09-2018, 10:34
Estağfurullah kızma değil yahu bende boyamak daha mantıklı dedim. Ama tabi mantıklı boya. Öyle 2-3 bin tl ler olmaz. en az 5-6 bin tl lik işlem

by_hayali
28-09-2018, 11:15
Estağfurullah kızma değil yahu bende boyamak daha mantıklı dedim. Ama tabi mantıklı boya. Öyle 2-3 bin tl ler olmaz. en az 5-6 bin tl lik işlem

yıkamalarda falan tanzikli tabanca zarar veriyormu aklımı hep bu kurcalıyor benim plastidip te

TaGo
28-09-2018, 11:21
Kesinlikle zarar vermez. Ama buradaki kesinlikleden kastım. Biri alıp makinayı 200 bar üzerine tutup en ince hale getirip taş yada mermer kesme kıvamında dalmasın araca :D Normal araç orjinal boyasına ne zarar veriyorsa o zarer verebilir ancak bunada diyeyim :D

safaks
28-09-2018, 11:37
Ben gecen sene tarkan abi (tago) den plasti dip alip jantlari kaplamistim. 1 senedir kullaniyorum. Tek sorunum balata tozu cok tutunuyor. Su benzinlikteki basincli yikamalarla o kadar yikadim hic bisi olmadi. Gecen gun dalmisim jantin dibine kadar soktum. O halde bile sadece biyerden kalkti onuda hemen tadilat yaptim. Ben tavsiye ederim cok mmnunum. Arada sirada janti temizleyip metalizer atiyorum bir iki fis sanki rengi yenilenmis gibi oluyor. Bide su parlak olani spreyle atabilsek manyak olacakta olmuyomus iste :)