Orijinalini görmek için tıklayınız : Yetkili Servis Bakım Fiyatları
babayimben
30-03-2023, 12:27
X1 arka balata fiyat aldım, yetkili servis 3900, sanayi orijinal parça 3500, ferodo 1400
yetkiliye giderim, başım beynim rahat
prodorian
30-03-2023, 15:30
Her kulvarda bu konuyu tartışabiliriz.
Vag grubu tüm araçlar yetkili servislerde Ufi filtre markası ile çalışır. Bende Ufi ile çalışıyorum. Yağ da shell kullanıyorum Multi. isterseniz Castrol de kullanabiliriz problem değil.
motor yağı
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
motor temizliği
yıkama
2000 tl
ve bu rakamdan para da kazanırız.
Her kulvarda bu konuyu tartışabiliriz.
Vag grubu tüm araçlar yetkili servislerde Ufi filtre markası ile çalışır. Bende Ufi ile çalışıyorum. Yağ da shell kullanıyorum Multi. isterseniz Castrol de kullanabiliriz problem değil.
motor yağı
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
motor temizliği
yıkama
2000 tl
ve bu rakamdan para da kazanırız.ufi filtre orjinal degildir. Adi ve markasi ustunde Ufi dir… yazinizi yazarken kaliteli yan sanayi kullanip bu rakama yapiyorum deseydinizbhicbirsey seoyleyemezdim. Fakat orjinal denilen parca yetkili servisten alinan parcadir. Eger disardan buldugunuz filtrelerin kabina bakip orjinal saniyorsaniz yazacagim hicbirsey yok. Kisacasi orjinal malzeme aracin ureticisinden alinan malzemedir. Diger hepsi yan sanayidir. Isterse oem supplier olsun, farketmez. Markasi neyse o dur..
prodorian
30-03-2023, 17:05
beyfendi vag grubunun servisine giderseniz ufi marka filtre kullandıklarını göreceksiniz.
mesela size şöyle bir örnek vereyim
audi a4 2,0 tdi bir araç audi de egr değişimi yapılmak isteniyor aracın orjinal egr soğutucusu VALEO marka. 19,000 tl bir rakam bildiriliyor müşteriye
bizde aynı ürünü VALEO olarak değiştiriyoruz bizim rakamımız da 7,000 tl yan sanayi mi kullanmış oluyoruz ?
yada kontrol ünitesi bosch bizde bosch kullanıyoruz yan sanayi mi kullanmış oluyoruz?
beyfendi vag grubunun servisine giderseniz ufi marka filtre kullandıklarını göreceksiniz.
audi a4 2,0 tdi bir araç audi de egr değişimi yapılmak isteniyor aracın orjinal egr soğutucusu VALEO marka. 19,000 tl bir rakam bildiriliyor müşteriye
bizde aynı ürünü VALEO olarak değiştiriyoruz bizim rakamımız da 7,000 tl yan sanayi mi kullanmış oluyoruz ?
yada kontrol ünitesi bosch bizde bosch kullanıyoruz yan sanayi mi kullanmış oluyoruz?
Beyfendi yazim cok acik degil mi? Urunun uzerinde markasi ne yaziyorsa o dur. Orjinal denilen urunun uzerinde marka logosu olur parca numarasi yazar. Valeo orjinale uretim yapiyor olabilir ama siz valeo alip takarsaniz orjinal degil valeo alip takmis olursunuz. Cok mu zor bunu anlamak? Trw orjinale balata uretir ama trw kutusundakiyle orjinal urun arasinda daglar vardir mesela. Bu arada, ben de yillardan beri otomotiv isindeyim. Yaklasik 20 yildir da servis isletiyorum..
Evet yan sanayi kullanmış oluyorsunuz. Orjinal demeniz için logolu ürün olması gerekiyor. Bazı parçalarda bu bir fark yaratmasa da bir çok parçada aynı üretici bile olsa logolu ürün ile kendi sattıkları ürün arasında çok ciddi fark oluyor. Mesela disk ve balatalar.
O yüzden argümanınız yanlış malesef.
Oem e çalışan tedarikçilerin kendi markası ile ürettiği hat ile markaya çalıştığı hatları aynı düşünmeyin. Misal firmanın 4 bandının 3ü Oem'e 1'i kendisine çalışıyor. Markaya çalışan o 3 bant yılda kaç kere audit görüyor? Diğeri markanın insafına bağlı. :) Zaten çoğu tedarikçinin elini kolunu bağlayan sözleşmeleri de mevcut.
Sizin mantığınızın doğru olması için Tommy'ye fason çalışan Türk tekstilcinin, markanın logoları yerine kendi logosunu basıp size orjinal ürün verdiği söylemine hem sizin hem müşterinizin inanması gerekiyor :D
135.000km bakımı
Yetkili servis İzmir Audi / Eröz
Mazot filtresi dahil 5.460 TL
Biraz önce bıraktım akşama alıcam :D
Not:Araç 2015 Audi A3 1.6 TDI.
baskan96
31-03-2023, 15:37
2020 Dacia Duster 1.0 TCe 100 HP
İkinci bakım yapıldı, garanti kapsamında olduğu için yetkili servise götürdüm.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişti. Kilometre 13 binde olduğu ve dedemin klima-kalorifer vs. pek işi olmadığı için poleni değiştirtmedim nitekim usta ile de tanış çıkarttığım için usta da abi değişmeye gerek yok dedi.
İşlemler Renault Mais Ankara’da yapıldı, 2.414₺ ödemiş bulundum maalesef..
Hayatımda ilk defa yetkili serviste güncelleme vs. harici araç bakımı yaptırdım. Büyük konuşmayım ama garanti bittikten sonra kapılarını açmam gibime geliyor bu fiyatlarla. Kaldı ki Renault’un yetkili servisleri diğer firmalardan çok daha makul rakamlar veriyorlar..
Beyfendi yazim cok acik degil mi? Urunun uzerinde markasi ne yaziyorsa o dur. Orjinal denilen urunun uzerinde marka logosu olur parca numarasi yazar. Valeo orjinale uretim yapiyor olabilir ama siz valeo alip takarsaniz orjinal degil valeo alip takmis olursunuz. Cok mu zor bunu anlamak? Trw orjinale balata uretir ama trw kutusundakiyle orjinal urun arasinda daglar vardir mesela. Bu arada, ben de yillardan beri otomotiv isindeyim. Yaklasik 20 yildir da servis isletiyorum..
Evet yan sanayi kullanmış oluyorsunuz. Orjinal demeniz için logolu ürün olması gerekiyor. Bazı parçalarda bu bir fark yaratmasa da bir çok parçada aynı üretici bile olsa logolu ürün ile kendi sattıkları ürün arasında çok ciddi fark oluyor. Mesela disk ve balatalar.
O yüzden argümanınız yanlış malesef.
Merhaba dostlar,
Branding, logo vs olayını kenara bırakalım. evet VW grubu yada başka üretici UFI,MANN+Hummel vs markalarına tabiki filtre grupları yaptırıyor (bu fabrikanın tüm dışarıdan alınan parçalarda geçerlidir)
ama tedarikçi OEM firmaların fabrikaya ve aftermarket olarak verdiği parçalar bire bir %100 aynı spec değildir. Gerek performansında gerek kalitesinde (hammadde, üretim prosedüründe kullanılan teknoloji) mutlaka değişkenlik gösterecektir.
Hatta şunu da diyebilirsiniz bazı ekstrem ürünlerde (Off-road grubu kamyon,makine ekipmanlarında çok vardır) x OEM imalatçısı aynı anda x marka için x parçayı üretiyor. bu parçayı direk üreticiden almak için talep edebilirsiniz temsilcisine. Fakat ürün parça koruma anlaşması olacağı için fabrika ile
size 10 katını versen satışını yapmazlar.
Şunu sorabilirsiniz biz bu farkı anlayabilir misiniz? Belli gruplarda hayır.
Saygılarımla
Bu arada pazartesi işçiliğie %20 zam var Doğuş gurubunda bilginize. Ben o yüzden bugünden yaptırdım :D Ayrıca %35 + %35 yaş ve Zubizu fiyatı bu normalde mazot filtresi yok bu km de ama yine de değiştirttim.
individual
31-03-2023, 16:08
Bu arada pazartesi işçiliğie %20 zam var Doğuş gurubunda bilginize. Ben o yüzden bugünden yaptırdım :D Ayrıca %35 + %35 yaş ve Zubizu fiyatı bu normalde mazot filtresi yok bu km de ama yine de değiştirttim.
aynen dogru servis danismani dun soyledi.randevu almak icin gittim dun kayit acti.pazartesi gelirseniz zam ve indirimden yararlanamazsin abi dedi.komple filtreler yag ve on fren disk balata degisimi 6.000TL geliyor suan.
izmirlicem
17-04-2023, 22:30
17.04.2023 Yetkili serviste Audi a3 1.6 tdi 2018 için filtreler ve yağ değişimi ile triger seti 19.000, ön arka fren balatası 4000, kavrama 35000 TL fiyat aldım bugün
17.04.2023 Yetkili serviste Audi a3 1.6 tdi 2018 için filtreler ve yağ değişimi ile triger seti 19.000, ön arka fren balatası 4000, kavrama 35000 TL fiyat aldım bugün
Ben bakımda sordum merakımdan 16K fiyat verdiler kavramaya o nasıl oluyor :)
Ben bakımda sordum merakımdan 16K fiyat verdiler kavramaya o nasıl oluyor :)
Diğeri kart da dahildir belki. Bunlar nasıl rakamlar yaşasın 3 pedallı manuel araçlar. ;)
Diğeri kart da dahildir belki. Bunlar nasıl rakamlar yaşasın 3 pedallı manuel araçlar. ;)
Şu an bir baskı balata setinin de işçilikle 5-10 arası olduğunu düşünüyorum yetkili serviste. Ama tamamen piyasaya göre uydurdum :D
Bu logolu, logosuz parcanin ayni olduguna inan arkadaslar icin --> Audit, Procurement, QA vs derken ayni fabrikada uretilen, farkli banddan cikan urunlerin kalitesi asla ayni olmaz, olamaz.
Ticari acidan, out-source edilen urunun ayni kalitelisini, ayni speclerinde uretemezsiniz. Yan sanayinin mantigi ise budur, daha dusuk kalitede ya da standartlarda parca uretmek. (toplu imalatlar ve daha uygun fiyatli urunler icin konusuyorum). Yasal acidan da, ayni urunu, ayni kalitede farkli markayla daha dusuk fiyatla pazarlayamazsiniz, market neden kendine cannibalization yapmasina izin versin. Olur da yapilirsa, sub-processor/taseron anlasmasini iki gunde hakli fesih eder urettiren firma. Burada toyotaya, mercedese, hondaya parca ureten firmalar var, kimisi direk markayla calisiyor, kimisi direk markanin contacti ile calisiyor ve yuzlerce kez audit goruyorlar, kalite standartlari geliyorlar.
Yani, sanayi jargonunda, sadece logoyu basiyorlar, kutuyu degistiryorlar, geri kalani ayni mantigi dogru degil, dogru olamaz. Ticari acidan sacma zaten.
Bu logolu, logosuz parcanin ayni olduguna inan arkadaslar icin --> Audit, Procurement, QA vs derken ayni fabrikada uretilen, farkli banddan cikan urunlerin kalitesi asla ayni olmaz, olamaz.
Ticari acidan, out-source edilen urunun ayni kalitelisini, ayni speclerinde uretemezsiniz. Yan sanayinin mantigi ise budur, daha dusuk kalitede ya da standartlarda parca uretmek. (toplu imalatlar ve daha uygun fiyatli urunler icin konusuyorum). Yasal acidan da, ayni urunu, ayni kalitede farkli markayla daha dusuk fiyatla pazarlayamazsiniz, market neden kendine cannibalization yapmasina izin versin. Olur da yapilirsa, sub-processor/taseron anlasmasini iki gunde hakli fesih eder urettiren firma. Burada toyotaya, mercedese, hondaya parca ureten firmalar var, kimisi direk markayla calisiyor, kimisi direk markanin contacti ile calisiyor ve yuzlerce kez audit goruyorlar, kalite standartlari geliyorlar.
Yani, sanayi jargonunda, sadece logoyu basiyorlar, kutuyu degistiryorlar, geri kalani ayni mantigi dogru degil, dogru olamaz. Ticari acidan sacma zaten.
Adres çubuğunu kontrol ettim, linkedinde geziyorum sandım kral naptın sen :D
2015 jetta 1.4 tsi 120.000 bakımı tüm filtreler + yağ, ekstra v kayışı, bujiler, kalorifer motoru sökülüp temizlenmesi, arka balatalar değişimi
maslak doğuşta 8.110,62TL
izmirlicem
18-04-2023, 15:59
kavrama 35 k mı ?
işçilik dahil diye hatırlıyorum
işçilik dahil diye hatırlıyorum
İşçilikle ben 16K fiyat aldım senin fiyat kavrama + volant olabilir mi indirimsiz olarak? :)
kalipson
18-04-2023, 16:35
08' Megane 2 RS direksiyon kolonu. Yetkili serviste 58.100'den 46.xxx'e düştüler.
Ağır ihale aldık ama yapacak bişey de yok, çünkü parça yok ve hassas/hayati malzeme. 40bindeki arabaya da uydurma iş yapamadım açıkçası :/
Renault Megane 1.3 tce EDC aracıma geçtiğimiz hafta yaptırdığım ilk bakımı için %20 indirim kampanyası ile 3100 tl ödedim.
2016 Vw Polo 1.2 Tsi 90.000Km için yağ bakımı+bujilere 5100₺ fiyat aldım yetkiliden. Araç manuel olduğu için bujileri yetkiliden filtreleri Mann distüribitöründen alıp dışarda yaptırdım.
08' Megane 2 RS direksiyon kolonu. Yetkili serviste 58.100'den 46.xxx'e düştüler.
Ağır ihale aldık ama yapacak bişey de yok, çünkü parça yok ve hassas/hayati malzeme. 40bindeki arabaya da uydurma iş yapamadım açıkçası :/
Tutar fenaymış.
Direksiyon kolonu değişimi niçin gerekti abi?
kalipson
18-04-2023, 17:04
Tutar fenaymış.
Direksiyon kolonu değişimi niçin gerekti abi?
Akünün zayıflığından dolayı kolon hata verdi (kolonda da belki bişey vardı, emin değilim) ve direksiyon taş gibi oldu, çok güç sarfederek dönebildi. Biz de akünün zayıflığını anlamadığımız için direksiyonu zorlaya zorlaya servise götürdük ve o dakikadan itibaren aslında kader artık bi tarafıyla bize gülmeye başlamıştı. :)
Hikaye uzun.. ama işin özeti bu. Donunla inatlaşmıycan bir! Bi sorun varsa şayet, bi bilene sormadan arabayı yürütmüycen ikiii!
izmirlicem
18-04-2023, 19:57
İşçilikle ben 16K fiyat aldım senin fiyat kavrama + volant olabilir mi indirimsiz olarak? :)
Volan demediler. Kavramam sağlam daha meraktan sordum ama trigeri değişeceğim dışarda.
2020 A3 35 TFSI
3. yıl bakımı.
6750 TL + KDV eder 8k TL
Bu rakam içinde extradan ön balatalar var 1450 TL+KDV
2020 A3 35 TFSI
3. yıl bakımı.
6750 TL + KDV eder 8k TL
Bu rakam içinde extradan ön balatalar var 1450 TL+KDV
Aynı araçtan arkadaşımda var; onda balatar değişmeden 5200 ya da 5400 mü ne tuttu bayramdan hemen önce
Balata ve işçiliği için rakam nedir?
2023 bmw 5 borusan çorlu 9k yağ bakımı 6027 tuttu
Aynı araçtan arkadaşımda var; onda balatar değişmeden 5200 ya da 5400 mü ne tuttu bayramdan hemen önce
Balata ve işçiliği için rakam nedir?
Balata 1450 TL
İşçiliği 630 TL
Teker sökme-takma 270 TL. Buna bile para yazmış şrfszlr.
131mirafiori
24-05-2023, 10:05
VW T-Cross 1.0 TSI ilk bakımı için dün götürdüm Bursa Doğuş'a, bakımı yapacak olan arkadaşım olduğu için %10 indirimle 3525 TL ödedim.
Sadece yağ ve yağ filtresi değişti...
Artık 15 binde hava polen değişmiyor mu? Onlarda yok ise acayip yükselmiş
individual
24-05-2023, 10:36
iki bakımda bir değiştiriyorlar.
0-15bin-30bin'de değişmiş oluyor.
24binde MINI countryman 1.5 aracın yağ + yağ filitresi + hava filitresi + polen filitresi + buji + fren hidroliği değişimi 14.000 TL
131mirafiori
24-05-2023, 10:59
Hava için değişime ihtiyacım yok ama poleni değiştirselerdi iyi olacaktı.
Aynen dediğiniz gibi oluyormuş artık ya 2 yılda bir ya da 2. bakım km si geldiğinde...
24binde MINI countryman 1.5 aracın yağ + yağ filitresi + hava filitresi + polen filitresi + buji + fren hidroliği değişimi 14.000 TL
İnanılır gibi değil…
2019 leon fr 150dsg 60bin bakımı 3332tl avek tekstilkent (buji ve gergiler hariç)
2021 egea 1.3 mjet 40bin bakımı erkay yenibosna 4000tl
Motor yağı da aynı tozlu topraklı havaya maruz kalmıyor mu?
Yağ değişimi neden 30k km olmamış?
Bence insanları servislere çekmek için yapılmış bir oyun bu fiyatlardan ötürü.
Yağ değişimi de 30k km olsa inanacağım ama buna inanmıyorum.
individual
24-05-2023, 11:51
Motor yağı da aynı tozlu topraklı havaya maruz kalmıyor mu?
Yağ değişimi neden 30k km olmamış?
Bence insanları servislere çekmek için yapılmış bir oyun bu fiyatlardan ötürü.
Yağ değişimi de 30k km olsa inanacağım ama buna inanmıyorum.
zaten öyle yetkili servis fiyatları daha uygun gözüksün diye yapılmış birşey.ben her bakımda değiştirin diyorum mesela.
benimle ilgilenen servis danışmanı zaten söylüyor.bu bakımda biz değiştirmiyoruz ama isterseniz değiştiririz diyo.
(abi değiştirmende fayda var zaten demişti)
eminkilic61
26-05-2023, 17:23
Hyundai i20N-yetkili servis
periyodik bakım+fren hidroliği 3.700tl
2020 mercedes estate 45000 km bakımı filterler yağ değişti 12500 demişleri 10000 yaptılar hasmer 9500 flyat verdi. Ücretsiz olarak sanroof bakımı yapıldığı yazıyor.
kia bongo 10bin bakımı
3000tl
yag-yag fıltresı-hava fıltresi
garantıde olmasa kendım degısırdım
derviscapaci
29-05-2023, 21:48
Merhaba 1.4 tsi cth triger zinciri devirdaim gibi ağır bakım fiyatları nedir bilgisi olan var mı yakın zamanda.
Merhaba 1.4 tsi cth triger zinciri devirdaim gibi ağır bakım fiyatları nedir bilgisi olan var mı yakın zamanda.
Geçen hafta 175bin km'de Bosch Car Service'de değiştirdim 1.4 tsi 122hp golf 7. 1800 triger seti parça, 1800 işçilik, buji, akü bosch 70 amper, yağ, yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi değiştirdim. 9000 TL ücret ödedim.
Carmageddon
30-05-2023, 13:24
308 yağ, filtre rutin bakım 3900TL.
derviscapaci
31-05-2023, 00:30
Geçen hafta 175bin km'de Bosch Car Service'de değiştirdim 1.4 tsi 122hp golf 7. 1800 triger seti parça, 1800 işçilik, buji, akü bosch 70 amper, yağ, yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi değiştirdim. 9000 TL ücret ödedim.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben yetkili servis olarak 180 lik CTH motor kodu işlemi merak etmiştim.
1.5tsi tiguan
yağ-yağ filtresi-fren hidroliği-polen 4489 lira
antuarri
04-06-2023, 13:40
fiesta 1.0 ecoboost motor için yetkilide standart yağ bakım fiyatı ne çıkar bilen yaptıran var mı ?
hothatch
04-06-2023, 14:28
fiesta 1.0 ecoboost motor için yetkilide standart yağ bakım fiyatı ne çıkar bilen yaptıran var mı ?
Ford Puma 1.0 Ecoboost 45 bin bakımı 3400 tuttu
a4 2.0 tfsi doğuş maslak periyodik yağ bakımı ve filtreler zubizu %15 indirimle 5100tl
2013 Seat Ibiza 1.2 TSI DSG - Sakarya Öztürkler Seat
10. yıllık bakım
Yağ, Yağ filtresi, polen filtresi 1950 lira kampanyalı fiyat.
Geçen sene de, hava filtresi 2 bakımda bir değişiyor demişlerdi ama 6 bin km olmasına rağmen içim rahat etmedi onu da değiştirdiler.
Toplan 2448 Lira ödedim.
Bir de araç bakımdayken arayıp aküsünün bittiğini akü fiyatının 3750 lira olduğunu söylediler:) Aracı çalışır durumda teslim edin deyip dışarıda değiştirdim. O da günün bonusu oldu.
eminkilic61
13-07-2023, 08:45
Hyundai i20N-yetkili servis
periyodik bakım+fren hidroliği 3.700tl
i20N güncel periyodik bakım fiyatları, bayiden bayiye değişmekte olup;
3800-4300 tl arası
tuner faruk
27-07-2023, 15:01
Bugün 2016 VW Golf 1.6 TDİ 120.000km bakım için MEZ' den fiyat aldım 30.556,70₺ indirimle 23.168,17₺ fiyat verdiler.
erdem325
27-07-2023, 15:20
2017 ikinci yarı üretimli skoda rapid spaceback 1.0 tsi,
yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, karter tapası ve contası ve fren hidroliği.
5500küsür tuttu.
ankara efe skoda.
yüzde 25 indirimim varmış bir de..
2016 f10 520i
yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, buji, arka fren balatası toplam 24 bin tl indirimle 20 bin tl fiyat verdiler.
yağ ve yağ filtresi değiştirdim sadece 4300 tl tuttu. kalanını oem alıp dışarda değiştireceğim.
tequila818
27-07-2023, 15:42
2016 f10 520i
yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, buji, arka fren balatası toplam 24 bin tl indirimle 20 bin tl fiyat verdiler.
yağ ve yağ filtresi değiştirdim sadece 4300 tl tuttu. kalanını oem alıp dışarda değiştireceğim.
Bir gün herkes Egea alacak. :)
Bir gün herkes Egea alacak. :)
1 takım lastik için 18 bin tl dediler ona yeni yeni alışırken bu çıktı :D en iyisi güzel bir scooter
2017 Megane 1.5 Dci Edc
65bin kilometrede araç daha önce hep yetkili servise girdiği için korkarak verdim ama yıl sonuna kadar 4 yaş üstü araçlarda işçilikte %30, yedek parçada %20 indirim varmış periyodik bakım yapıldı ekstra olarak fren hidroliği değişti 4300 TL ödedim.
2017 Megane 1.5 Dci Edc
65bin kilometrede araç daha önce hep yetkili servise girdiği için korkarak verdim ama yıl sonuna kadar 4 yaş üstü araçlarda işçilikte %30, yedek parçada %20 indirim varmış periyodik bakım yapıldı ekstra olarak fren hidroliği değişti 4300 TL ödedim.
Benzer km(68000km), periyodik bakıma ilave fren hidroliği dahil 4200 TL tuttu.
2020 Civic - Bursa İnallar
Ancak hava filtresi hariç bu fiyat. K&n kutu içi filtre vardı.
4'lü rakamlar makulmuş
Özel serviste meggy 1.5 dci rutin bakım 3 bine yakın patlıyor zaten :) ben iki bakımın parasını tek seferde verdim geçen hafta, önceki bakımda polen değişmemişti, 5 bin tuttu emenike
önceki ay ön balata mais diğerleri trw vb. aftermarket olcak şekilde 4 disk balata aldım 5 tutmuştu :D işçilik de 700'dü. yetkili servisler ucuz kalmış nerdeyse. Borusan bi tek çizgiyi bozmamış diye anlıyorum :D :D
İlk defa Yetkili servis dışına çıktım.. Benden bu kadar..
Orijinal yağını ve ürünleri tedarik ettim arabamdan anlayan tanıdık ustayla 1700 TL ye hallettim rutin bakım..
Doğuş'tan fiyat bile almadım..
Bi ferahlama geldi resmen psikolojik baskı oluşturmuş yetkili servis bakımı varsın satarken 3-5 aşağısına olsun dedim artık yeter ulan yeter :D
2022 ECO Civic 18k periyodik bakım
Ayışığı 5668
Damla 6500
Cem 6000
Mutluhan 5300 %20 iscilik kampanyasi var
2022 Mercedes CLA 200 FWD - 15.000 KM ilk bakımı - yağ, hava, polen, 5w30 (5,1 L) motor yağı = 8.860 TL
Konuyu açan kişi olarak bu konudan emekli olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çevremdeki fiyatlar özellikle premium segmentte uçmuş durumda.
Artık yetkisiz servislerde de bakım fiyatları güzel rakamlar tutuyor :)
Elektrikli alıp gruptan ayrılanlar kendini kurtardı :) Onlar artık sadece cam suyu ve lastik için para harcarlar, yazarken bile insanın içi rahatlıyor gerçekten.
***** kendi bakımlarımı kendim yapıyorum, iyi malzeme ile 2005 model D sınıfı bir aracın yağ bakımı filtre ile birlikte 2500 TL işçilik yok.
torsiyon sifer değiştireyim istiyorum 2x sifer + 2 x torsiyon 8k
İlk defa Yetkili servis dışına çıktım.. Benden bu kadar..
Orijinal yağını ve ürünleri tedarik ettim arabamdan anlayan tanıdık ustayla 1700 TL ye hallettim rutin bakım..
Doğuş'tan fiyat bile almadım..
Bi ferahlama geldi resmen psikolojik baskı oluşturmuş yetkili servis bakımı varsın satarken 3-5 aşağısına olsun dedim artık yeter ulan yeter :D
ahahahahahahahaha bende de aynı durum valla :)
Ama servis bakımlı değil diye satarken 3-5 aşağısına kısmına katılmıyorum :) şahsen servise öküz gibi para harcayıp, servis bakımlı olmayan arabaların benden daha pahalıya sattığına şahit oldum :)
Ben de filtre vs. servisten alıp, yağı Liqui Moly ile devam ediyorum..
eminkilic61
09-10-2023, 09:10
Konuyu açan kişi olarak bu konudan emekli olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çevremdeki fiyatlar özellikle premium segmentte uçmuş durumda.
'yetkili servis batarya fiyatları' başlığı ne zaman gelir acaba :D :D :D
'yetkili servis batarya fiyatları' başlığı ne zaman gelir acaba :D :D :D
Muhtemelen o zaman çocuğum ehliyetini almış fln olur bende de Model Z fln olur :hehe:
tuner faruk
09-10-2023, 09:21
Cuma günü VW Mez'de 2016 Golf 1.6 TDİ için;
-Yağ
-Yağ Filtresi
-Polen Filtresi
-Yakıt filtresi
(hava filtresi KN kutu içi olduğu için yok)
7.865,00TL %30 indirimli olarak 5.510,00TL ödedim.
:)
Doğuş yine insaflı da bmw ve mercedes acımıyor. Bir de doğuş gibi iyi niyet garantisi falan da yok.
Geçen ay sanayide yağ bakımı yaptım. Şirket Spec 301'im 174.000 e geldi.
Hava - Polen - Yağ - Yağ Filtresi
Yağ olarak Motul 8100 Xclean FE kullandık.
İşçilik dahil 1600 TL :)
Bundan sonra sanayi candır. Yakında Amerika gibi herkes kendi yağını suyunu kendi değiştirecek :)
Geçen ay sanayide yağ bakımı yaptım. Şirket Spec 301'im 174.000 e geldi.
Hava - Polen - Yağ - Yağ Filtresi
Yağ olarak Motul 8100 Xclean FE kullandık.
İşçilik dahil 1600 TL :)
Bundan sonra sanayi candır. Yakında Amerika gibi herkes kendi yağını suyunu kendi değiştirecek :)
Aslında TR de apartman mantalitesi yerine garaj kültürü olsaydı çok kolay bir şekilde Türk halkı bunları yapardı ama malzeme ve yer sıkıntısı mevcut. Yoksa bir arabanın yağ ve filtre bakımını yapmak gayet basit ve kolay.
Geçen hafta Bosch Car serviste opet yağ 4,5lt, yağ filitresi, polen filitresini değiştirdim. Hava filitresine hava tuttuk ;) 1800 TL tuttu.
baskan96
09-10-2023, 10:37
2011 Honda Civic FD6 Benzin/LPG Otomatik.
Servisten ayrılma Ankara Şaşmaz'da ustam var. Yılmaz Honda - Doğan Yılmaz. Ankara'da dürüstlük, esnaflık, insanlık her konuda tek geçeceğim Honda ustasıdır herkese tavsiye ederim.
10 bin bakımı gelmemişti ama yılı doldu diye 7 bin km olmasına rağmen bakımı yaptırdım. Arka balataların zamanı gelmemişti ama hazır lifte alınmışken değiştirelim dedim. Bir de kronik arka süspansiyonlar özellikle yüklüyken pat küt vuruyor bu kasada. Arka amortisörlere de takoz koydurdum bu vesileyle.
- 10/40 Castrol Magnatec yağ ile hava, yağ, polen filtresi bakımı 1200 TL.
- Arka amortisörlere takoz koyma 1200 TL.
- Arka fren balataları 600 TL.
Forum dışı denk gelenler vs. de olur diye yazayım, şanzıman yağına varana kadar orijinal Honda logolu kullanılıyor serviste. Arızaları nokta atışı çözüyor, arı gibi bir ekibi var Trabzon'dan getirdi. 2018'den beri hep elimde Honda araç oldu ama 1. ama 2. araç olarak. Tüm araçlarımı gözüm kapalı teslim edeceğim yegane ustadır..
lazerboy
09-10-2023, 14:11
Geçen sene aldığım audi q3 35tfsi 1.5tsi motor servise götürdüm 10.100tl istediler inmediler de ilk bakımda iskonto yokmuş :)
Vag grubuna yabancı olduğum için okey dedik zaten aracı çok sürmez satıcam diyerek
Ama liste çok komik
Bakım 16fiyat 170 miktar 2720tlcik
Yağ filtresi 358.42
Hava filtre tertibatı söküldü takıldı? 160tl
Castrol yağ 2726,20
Hava filtre elemanı 681,14
Polen filtre 941,40
Su kanalı kontrol edildi 16fiyat miltar 10 160tl??
Polen filtresi söküldü takıldı 16fiyat 10 miltar 160tl??
Sızdırmaz conta 36.64
Karter tapası(2-3 bakımda bir değişir inş değişmişlerdir :) ) 69tl
Sarf malzeme 400tl
Toplam işçilik 3600
Parça 4812
Kdv dahil 10.095tl (5tl imiş cam suyu istemedim hhhahahahhahh)
Sanayide 3600 e hepsini hallederdik sanırım :)
Bu yine iyi 30bin bakımı için otomatik vites vitomuza araç 500k tl(şuan 1.5m üstü) ederken 30bin tl bakım ücreti istemişlerdi kitapçığında 60-70bin bir değişir yazıyordu şanzıman yağı için
derviscapaci
09-10-2023, 14:56
CTH İbiza Cupram var . Yetkili servis triger seti bakımı fiyatını merak ediyorum yakın zamanda giden gelen var mıdır ?
eminkilic61
09-10-2023, 15:08
Karter tapası(2-3 bakımda bir değişir inş değişmişlerdir :) ) 69tl
plastik tapa olması lazım aracınızda, her bakımda değiştirirler plastik tapayı
lazerboy
09-10-2023, 17:57
Emin abi sen diyorsan doğrudur ben vag grubu cahiliyim
Borusan 16’f30 320i ed 13bin tl klasik yağ bakımı km 140 civarı
yeni Peugeot 308 p5 (1.2 puretech) Opel odak yetkili servis 15000 bakımı
hava filtresi hariç 4800 tl
2021 audi a3 8y (35 tfsi) 45000 bakımı Otomol y. servis (özel bir iskonto ile) 8200 tl hava polen yağ yağ filtresi
2 ay önce 2020 bmw 118i (f40) Otomol bmw servis yağ hava polen yağ filtresi 9000 di sanıyorum (10 bine yakın küsurat da olabilir)
saygılar.
IbizaFR150
11-10-2023, 06:49
2016 Mini Countryman 1.6s All4, yağ ve filteler 10, buji de eklenince 12-13 civarına geliyor. Sanayi yarı fiyatı. 7 yaşında araca biraz indirim yapılsaydı da öyle bir dertleri yok. Internette filtre seti 2500 civarına var yağ dahil! Yetkili bana gelmeyin diyor açıkçası. 3-4 tutacak iş 13 olursa bu öpmek oluyor.
1.3 clio tc. yıllık rutin bakım+4 buji+fren hidroliği kampanyalı 8900 tl fiyat.
Ellerinde 2 buji varmış. Bujileri değiştirmedim. 6500 tl istediler.
1.3 clio tc. yıllık rutin bakım+4 buji+fren hidroliği kampanyalı 8900 tl fiyat.
Ellerinde 2 buji varmış. Bujileri değiştirmedim. 6500 tl istediler.
Motor koruma da yaptırmıştım.
individual
11-10-2023, 10:56
yag
yag filtresi
polen filtresi
yag tapasi
iscilik
3.600TL seat avek tekstilkent
131mirafiori
11-10-2023, 11:56
Şirket araçlarımızdan olan Dizel Ford Kuga'yı ilk bakımı için bıraktım sabah biraz önce aradılar 7000 TL...
8.000rpm
11-10-2023, 12:10
az önce aradım k.tepretoğulları'nı 4. yıl bakımı için fiyat aldım
km'miz 6.500 ama yine senesi geldi :D
2018 juke 1,6 otomatik
yağ-yağ filtresi-karter tapası
filtreler-cam suyu vs hayati dokunuşlar yani :D
4.750.-TL kaadeeveesi içinde :D
2017 Pugeot 308 1.6 bluehdi
03.10.2023 tarihinde Samsun Demir Otomotiv yetkili servis
Yağ bakımı (mazot filtresi hariç) 4000 TL
ön disk ve balatalar 5000 TL tuttu
individual
13-10-2023, 14:41
yag
yag filtresi
polen filtresi
yag tapasi
iscilik
3.600TL seat avek tekstilkent
edit:hava filtreside var.
30 Aralık için app'den randevu almıştım 1.4 Tsi Tiguan 2013 model. 2 gün geç gitsem 2024 haşırt fiyatları ile olacaktı ***** asgari ücret zammı :D
-Yağ
-Yağ Filtresi
-Polen Filtresi
-Yakıt filtresi
-Hava filtresi
-Yağ tapası
-İşçilik
5.500 lira verdiler yetkili servis VW Lena Bodrum. Hiç sektirmediğim için %30 indirimli olduğunu söyledi danışman.
2023 Honda Civic Executive plus 182lik, araçtan çok çok memnunum ama cidden sizlerdeki bakım fiyatlarını görünce biraz can sıkmıyor değil.
1) aracım bakım aralığı çok kısa her 10binde bir, diğer markalar hep 15-20binde bir
2) aracın garip şekilde her 20binlik bakımlarında bir CVT şanzıman bakımı var ve cidden cep yakıyor.
10bin bakımı: 5000tl
20bin bakımı: 9500tl
yani 20bin binmenin bakım maaliyeti 14500tl civarına denk geliyor yada her 15binde bir olan araçlarla kıyaslarsak onların 10875tl sine denk geliyor
Birkan61
21-12-2023, 13:21
2022 Renault Megane 1.3 Tce, Edc 40.000km 2.bakım
Yağ
Yağ filtresi
Polen Filtresi
Hava Filtresi
İşçilik
Kışlık jant lastik takımı hazırdı kendi bünyesindeki lastikci sök-tak yaptı bedelsiz
5600 TL indirimli
huseyinturk
21-12-2023, 16:01
Şirket araçlarımızdan olan Dizel Ford Kuga'yı ilk bakımı için bıraktım sabah biraz önce aradılar 7000 TL...
Motor ne aracın? Yılı dolduğu için 1.2 moccayı yaptırdık biz opele 3500 liraya
Mazda mx-5 2017 model, bu sene 7. ayda 4014 tl vermişim. Yakın zamanda gidenler de 4300-4500 civarı veriyor. Bizde polen yok.
Hava, yağ filtresi
Cam Suyu
Ve yağ değişimi.
Bitanedir Mazda. :)
MG HS 1,5 ilk bakım,
Polen, hava, yağ, karter tapası, yağ şeklinde 5500 tl şuan
Cupra Formentor 15 bin km bakımı yapıldı. 6600 tl tuttu.
kanashibari
21-12-2023, 18:47
2023 Honda Civic Executive plus 182lik, araçtan çok çok memnunum ama cidden sizlerdeki bakım fiyatlarını görünce biraz can sıkmıyor değil.
1) aracım bakım aralığı çok kısa her 10binde bir, diğer markalar hep 15-20binde bir
2) aracın garip şekilde her 20binlik bakımlarında bir CVT şanzıman bakımı var ve cidden cep yakıyor.
yani 20bin binmenin bakım maaliyeti 14500tl civarına denk geliyor yada her 15binde bir olan araçlarla kıyaslarsak onların 10875tl sine denk geliyor
Honda Türkiyenin acilen bakım fiyatlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Sıfır Honda civic almama engel olan bu fahiş bakım fiyatlarıdır. CVT gibi garabet bir şanzımanı koyup birde 20 binde bir ütopik bir rakama yağ değiştiriyorlar. Benzinli 1.5 bir aracın bakımı nasıl 5000 tl tutar orası da muamma. Yaklaşık 150 bin km dir leon dizel kullanıyorum ortalama yetkili servis bakım fiyatlarım 3500 tl bu araç dizel sözde dizelin bakımı ağır derler. Honda kendini giderek tr de bitirmeye ant içmiş gibi.
individual
21-12-2023, 21:33
abi ben bunu hep söylüyordum.honda ve toyota 10.000km çok kısa.Vag 15.000 diyor renault 20.000 diyor.
toyota ve honda senede 20.000KM yapan biri 3 yıl yada 4 yıl sonundaki bakım fiyatlarının karşılaştırmak lazım.
honda ve toyota çok pahalı kalır kesin.
derviscapaci
21-12-2023, 21:35
rutin bakım + buji ye 15 bin fiyat verdi Konya attarlar. Aracım 1.4 Tsi ibiza cupra . Neden bu kadar pahalı oldu. Gitmedim tabi.
geçen ay 1.5 tsi için yağ+yağ filtre+buji+hava için 8.5k fiyat verdiler gitmedim 3k km var daha diye, asgari ücret zammını bekliyorum zamlı fiyattan yaptıracağım
rutin bakım + buji ye 15 bin fiyat verdi Konya attarlar. Aracım 1.4 Tsi ibiza cupra . Neden bu kadar pahalı oldu. Gitmedim tabi.
işletme maliyetleri tamamen. İşçilik sat ücreti ve yetkili servis olmanın getirdiği büyüklüğün bakım üzerine düşen kısmı.
800 tl filtre
VW Polo GTI 1.4 TSI 180Hp MANN Filtre Bakım Seti 2011-2014 Hava+Yağ+Standart Polen (https://www.uzmanparca.com/urun/vw-polo-gti-1-4-tsi-180hp-mann-filtre-bakim-seti-2011-2014-hava-yag-standart-polen-22789)
1500 tl buji
Volkswagen Polo 5 GTI İridyum Ateşleme Buji Seti 1.4 TSI 180 Beygir 4 Adet 2010-2017 NGK | otosupermarket.com (https://www.otosupermarket.com/urun/volkswagen-polo-5-gti-iridyum-atesleme-buji-seti-1-4-tsi-180-beygir-4-adet-2010-2017-ngk)
motul 8100 xclean 5w40 900 tl 4 lt
Motul 8100 X-Clean 5W-40 - 4 L - Motul 8100 X-Clean 5W-40 - 4 L (https://www.yagmarket.com/motul-8100-x-clean-5w-40-4-l)
liqui moly molygen 5w40 koysak 1500 tl
https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w40-motor-yagi-molygen-new-generation-5-litre-8536
Ne yaptı:
filtre: 800
buji: 1500
Yağ: 1500 = 3800 TL
Serviste liqui tadında bir yağ sanmıyorum konsun. Ki servislere bu yedek paraçların maliyetleri inanılmaz düşük. 500 TL yi geçmez servis maliyeti filtre için mesela.
15.000-3800 desek = 11.200 TL Kira + Personel ücreti kısaca. O büyüklükte bir yeri devam ettirmek için bu rakamları almasalar zaten batarlar.
El becerisi varsa eğer yağ değişimi için
1 kriko
2 tane sehpa
1 tapa anahtarı
1 buji anahtarı 4K civarı alınır. Bakımı kendin yaparsın.
abi ben bunu hep söylüyordum.honda ve toyota 10.000km çok kısa.Vag 15.000 diyor renault 20.000 diyor.
toyota ve honda senede 20.000KM yapan biri 3 yıl yada 4 yıl sonundaki bakım fiyatlarının karşılaştırmak lazım.
honda ve toyota çok pahalı kalır kesin.
gerçekten öyle, şöyle düşün benim 10875tlye gelen 15bin bakım maaliyetime kıyasla sizler seatda,audide vs hep 5000 civarı yazmışsınız yani ben her 15binde bir 6bin tl kazık yemişim bu 90bin kmde total 36bin tl sadece bakımdan dolayı zarar etmek demek.
ama Allah var hakkınıda yememem lazım geçen 120bin kmde 1.5 Turbo FC5 RS'e bindim saat gibiydi ne bir motor,turbo nede şanzımanda en ufak yorulma belirtisi yoktu öbür yandan burada herkes VAG'cı ama ben yurtdışında iş için daha 1 yaşında 30küsür binlerde son kasa 1.5 tsi A3 kiraladım valla kimse kusura bakmasın öyle çalışan şanzımana bineceğime kafama sıkarım daha iyi 1-2 geçisleri özelliklede vites düşürürken cidden çok çok kötü.
ceratoniaorg
22-12-2023, 08:36
MG HS benzinli aracımız bugün 15.000 km bakımına girecek telefonda standart olarak 8.500TL fakat fatura üzerinden indirim uygulanacak dendi. Muhtemelen işçilikte %20 fln yaparlar diye düşünüyorum. 2 ay önce aradığımızda ise 7.500TL fiyat vermişlerdi, 2 ayda fazla bir artış olmamış.
eminkilic61
22-12-2023, 08:39
korkunç bir rakam, garanti yoksa ben gitmezdim şahsen
Bir yanlislik olmali GTI icin
9.ay da yani yaklasik 3 ay once buji yoktu ama fren hidroligi vardi 4.264 TL vermisim Avek te
MG HS benzinli aracımız bugün 15.000 km bakımına girecek telefonda standart olarak 8.500TL fakat fatura üzerinden indirim uygulanacak dendi. Muhtemelen işçilikte %20 fln yaparlar diye düşünüyorum. 2 ay önce aradığımızda ise 7.500TL fiyat vermişlerdi, 2 ayda fazla bir artış olmamış.
Bunu hangi bayii verdi acaba? MG servis danışmanıyım hs 1.5 benzinli için yukarıda fiyat yazdım.
Büyük ihtimaller bujiler pahalıdır orjinal olduğu için. Suziki için yağ bakımı 5500 6000 tl civarında tutuyor, sadece orjinal 4 buji 5500 tl tutuyor oradan pay biçebilirsiniz :)
12.000km oldum tek yaptığım bakım silecek suyu :hehe:
eminkilic61
22-12-2023, 12:46
duracell linki paylaşmak serbest mi? ***** birkaç seneye lazım olur :D :D :D
derviscapaci
22-12-2023, 13:06
işletme maliyetleri tamamen. İşçilik sat ücreti ve yetkili servis olmanın getirdiği büyüklüğün bakım üzerine düşen kısmı.
800 tl filtre
VW Polo GTI 1.4 TSI 180Hp MANN Filtre Bakım Seti 2011-2014 Hava+Yağ+Standart Polen (https://www.uzmanparca.com/urun/vw-polo-gti-1-4-tsi-180hp-mann-filtre-bakim-seti-2011-2014-hava-yag-standart-polen-22789)
1500 tl buji
Volkswagen Polo 5 GTI İridyum Ateşleme Buji Seti 1.4 TSI 180 Beygir 4 Adet 2010-2017 NGK | otosupermarket.com (https://www.otosupermarket.com/urun/volkswagen-polo-5-gti-iridyum-atesleme-buji-seti-1-4-tsi-180-beygir-4-adet-2010-2017-ngk)
motul 8100 xclean 5w40 900 tl 4 lt
Motul 8100 X-Clean 5W-40 - 4 L - Motul 8100 X-Clean 5W-40 - 4 L (https://www.yagmarket.com/motul-8100-x-clean-5w-40-4-l)
liqui moly molygen 5w40 koysak 1500 tl
https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w40-motor-yagi-molygen-new-generation-5-litre-8536
Ne yaptı:
filtre: 800
buji: 1500
Yağ: 1500 = 3800 TL
Serviste liqui tadında bir yağ sanmıyorum konsun. Ki servislere bu yedek paraçların maliyetleri inanılmaz düşük. 500 TL yi geçmez servis maliyeti filtre için mesela.
15.000-3800 desek = 11.200 TL Kira + Personel ücreti kısaca. O büyüklükte bir yeri devam ettirmek için bu rakamları almasalar zaten batarlar.
El becerisi varsa eğer yağ değişimi için
1 kriko
2 tane sehpa
1 tapa anahtarı
1 buji anahtarı 4K civarı alınır. Bakımı kendin yaparsın.
Haklısınız ilgilenip böyle bir analiz hazırladığınız için teşekkürler.
Bir yanlislik olmali GTI icin
9.ay da yani yaklasik 3 ay once buji yoktu ama fren hidroligi vardi 4.264 TL vermisim Avek te
Ben de anlamadım alternatif çevre illerde Seat servislerini araştırmaya karar verdim. Bu fiyatları Konyadan almıştım.
korkunç bir rakam, garanti yoksa ben gitmezdim şahsen
Katılıyorum, yakın zamanda yukarılarda bahsedilen diğer araçların rakamlarına katlanabilirim 4-5 bin 6-7 bin civarına fakat 15 fazla geldi %20 iskontodan bahsediyorlar fakat eklemek istediğim şeyler için korkutuyor bu seferde. Fren diskleri sunroof bakımı vs. gibi bir takım şeyler de kontrol edilsin değişsin istiyorum. Bu pozisyonda bu taleplerde bulunamam.
Bütün bunlarla beraber araç 2015 model 8 yıl boyunca her yıl aynı ayda km dolmasa dahi yetkili serviste bakımları yapılmış. Bu yüzden ben de bu süregelen yetkili servis serisini delmeyeyim yetkili serviste yaptırmak istedim, aksi halde dışarda da nispeten güvenilir bir özel serviste çok daha uygun maliyetlere fazla parça değişikliği bile yapılabilir diye düşünüyorum.
duracell linki paylaşmak serbest mi? ***** birkaç seneye lazım olur :D :D :D
1.000.000km deki arabaya lazım olmuyorsa bana da olmaz :)
131mirafiori
22-12-2023, 20:35
Motor ne aracın? Yılı dolduğu için 1.2 moccayı yaptırdık biz opele 3500 liraya
1.5 Dizel Ecoblue geçenlerden... Dün diğer araçlardan birini (Fiorino 1.3 Mjet) teslim aldık 150k bakımından 4250 TL ödedik.
snan1910
23-12-2023, 08:56
Renault Zoe - 20.000 km bakımı - polen filtresi değişiyor, rutin kontroller ile 1.450 TL - Mais İzmir
2020 A3 Sedan 1.5 TSI- 60bin(4. bakım)-Doğuş Oto Çankaya
-4buji
-4 balata(ön arka)
-fren hidroliği
-v kayışı ve gergisi
-standart bakım(yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi)
20.750TL
serkanOC
23-12-2023, 16:40
[url=https://resimlink.com/rz930R5][img]https://r.resimlink.co
bilgi amaçlı
W205 makyajlı C200d 45.000 bakımı (A bakımı yani standart bakım) + ön balatalar + sunroof bakımı toplamda 18.500 tl.
Bursa - İnallar yetkili servis
2020 Civic 1.5 - 78.000km
Rutin bakım 4665 TL
Yağ 0w-20 Type 2.0
kelalper
25-12-2023, 08:06
Borusan E39 525 için 10 bin bakımına 17000 dedi. Değişecekler yağ filtresi yağ polen filtreleri ve hava filtresi dedi. Hadi bende kutu içi performans tip filtre var onu düş 16k eder heralde. Abarthta yaptırdım 6000 verdim. Castrol edge 0-40 ve ceratec katkı ile.
2019 Polo 1.0 TSI 4.Yıl Bakımı (Hava-Yağ-Polen Filtresi ve Yağ) 8300 TL Maslak Doğuş
ceratoniaorg
25-12-2023, 15:20
Bunu hangi bayii verdi acaba? MG servis danışmanıyım hs 1.5 benzinli için yukarıda fiyat yazdım.
Telefonda verilen fiyat oydu fakat işlem sonrası fatura 6.000 TL olarak aşağıdaki şekilde düzenlendi. Antalya Özkurlar MG-Suziki bayi
https://ibb.co/0mV7N1g
ceratoniaorg
25-12-2023, 15:23
[QUOTE=ceratoniaorg;8782943]Telefonda verilen fiyat oydu fakat işlem sonrası fatura 6.000 TL olarak aşağıdaki şekilde düzenlendi. Antalya Özkurlar MG-Suziki bay
edit: foto çıkmamış.
https://i.ibb.co/Cmscd4k/Ekran-g-r-nt-s-2023-12-25-161157.png
2020 A3 Sedan 1.5 TSI- 60bin(4. bakım)-Doğuş Oto Çankaya
-4buji
-4 balata(ön arka)
-fren hidroliği
-v kayışı ve gergisi
-standart bakım(yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi)
20.750TL
şanzıman yağı yok sanırım, daha önce değişti mi
serkanOC
26-12-2023, 09:45
tekrar deniyorum;
https://i.hizliresim.com/gwqjs3f.jpeg (https://hizliresim.com/gwqjs3f)
110k km 2011 corolla D4D standart bakım Netaş 5800₺
[QUOTE=ceratoniaorg;8782943]Telefonda verilen fiyat oydu fakat işlem sonrası fatura 6.000 TL olarak aşağıdaki şekilde düzenlendi. Antalya Özkurlar MG-Suziki bay
edit: foto çıkmamış.
https://i.ibb.co/Cmscd4k/Ekran-g-r-nt-s-2023-12-25-161157.png
Güzel fiyat bende bu fiyatlara yakın fiyat veriyorum müşteriye
Renault Clio 1.0 TCe 90 hp otomatik; ilk sene bakımı indirim, kampanya vs. dahil 4400 tl
2014 model Golf 180.000 km bakımı Altur un verdiği fiyat ve liste. Toplam indirimlerden sonra 7500 tl ye düştüler en son.
https://hizliresim.com/de81u31
Foto çıkmamış..
https://i.hizliresim.com/de81u31.png (https://hizliresim.com/de81u31)
Bilgi olarak kalsın diye yazıyorum.
Araç: SLK 200 KOMPRESSOR M111.943 MOTOR
Yağ: Liquimoly Molygen 5w40 5+1 LT = 1900 TL
Fren Hidroliği: dot4 500 ML x 2 adet = 420 TL
MANN HU7271X -A1041800109-YAKIT FİLTRESİ = 200 TL
DELPHI EFP218-A0024772701 YAKIT FİLTRESİ = 235 TL
BSG -60145004-A2028300018 POLEN FİLTRESİ = 243 TL
__________________________________________ +_ _ _ _ _
= 3.000 TL
İşçilik yok. Hava filtresi kutu içi k&n onu temizleyip takacağım.
MeHMeT-INC
29-12-2023, 15:15
2015 Seat Leon 1.2 TSI DSG periyodik bakım + DSG temel ayar 6090 TL Ankara ARCA'da daha dün yapıldı.
murat182
31-12-2023, 18:44
Yetkisiz servis olarak krikoyla kaldırıp bakımı kendim yaptım :D e36 316i
Liqui molly 10w40 mos2 5 lt : 1166 tl
Mahle yağ filtresi : 141 tl
Mahle hava filtresi : 213 tl
Polen filtresi yok:D toplam 1520 tl
ali_utku
31-12-2023, 21:59
2023 320i yol bilgisayarında bakıma kalan km 4000 olarak görünse de 10.000 km de yağ + yağ filtresi değişimi yaptırdım.
5900 TL Konya Köprülü Oto
Fiat Egea yıllık bakım, araç 5000 km de. Filtreler, yağ vs değişti genel kontrol yapıldı. 2100 TL Alanya.
şanzıman yağı yok sanırım, daha önce değişti mi
Şanzıman ile alakalı bakımda hiçbir şey yapılmadı. Arabam 54bin km'de bende hiçbir şey yapmadım.
Değişmesi gerekiyor mu, bilmiyorum açıkçası. DSG tüp vs de bir şeyler diyorlar sosyal medyada. DSG'ye bilgi ve ilgi olarak uzağım açıkçası. :D
Şanzıman ile alakalı bakımda hiçbir şey yapılmadı. Arabam 54bin km'de bende hiçbir şey yapmadım.
Değişmesi gerekiyor mu, bilmiyorum açıkçası. DSG tüp vs de bir şeyler diyorlar sosyal medyada. DSG'ye bilgi ve ilgi olarak uzağım açıkçası. :D
dsg de mekatronik ve şanzıman yağı değişimi biraz zahmetli. doldurma kısmına ulaşmak için havafiltre kazanı, akü, marş motoru sökülüyor. o yüzden çoğu yerde pas geçiliyor o işler. yetkili servis neden pas geçiyor gerçekten anlamıyorum. dsg leonumda ilk şanzıman ve mekatronik yağ değişimini 75 bin km deyken yapmıştım. baya kıvamlı ve koyu renkli çıkmıştı. 125 bin km deyken mekatronik tüp değişimini yaptım o zaman da mekatronik yağ baya kıvamlı olmaya başlamıştı. sıradaki bakım 135 bin de o zaman şanzıman yağ değişimini de yapmayı düşünüyorum.
bu arada bende vites geçişlerinde gecikme vardı tüp değişimini kendim yaptım o sorun ortadan kalktı. ısındığında tek viteslerde kaçırma var ona bir yararı olmadı. o kavramadan yapıyormuş ondan emin oldum
bu arada yaz başında aldığım malzemelerle bakım yapıldı geçen ay
engine flush
ceratec
5 litre lqui moly toptec 4200
mann karbonlu polen filtresi
mann yakıt filtresi
vw oem yağ filtresi
karter tapası
2450 malzemeler + 750 işçilik
2020 mini countryman all4 -
yag + filitre değişimi
4 disk + 4 balata
32.000 tl
Özgür Güneş
08-01-2024, 10:47
2017 1.0 A3, yetkili servis 12500 yağ+filtreler+hidrolik+buji, dışarda orj filtre+motul yağ+orj buji 6500
baskan96
01-02-2024, 12:00
Herkese selamlar. 17 binde bir Duster 2020 1.0 TCe aracımız var. Geçtiğimiz yıl 3. ayın sonunda 13 binde yetkilide bakıma girmişti. 1.0 motor olduğu için garanti bitmesine rağmen yine yetkili serviste bakımını yaptırayım aradan çıksın dedim.
Ankara içinde Renault yetkili servisinde çalışan veya tanıdığı olan var mıdır?
'21 tiguanda 60k değil 120k da değişiyormuş servisten aldığım bilgiye göre, 3 farklı şehirdeki yetkiliden teyit aldım.
Madem öyle ben de parayı ağaçtan toplamıyorum değiştirmeyelim o zaman dsg yağını dedim.
2020 fl amg w205 estate 60000 km b4 bakim 17928 lira Hasmer mudanya.
Arkadaşım geçen hafta 2014 308 inin triger devirdaim ve antifirizini değiştirdi yetkili serviste
İşçilik dahil 8000 TL ödedi
Arkadaşım geçen hafta 2014 308 inin triger devirdaim ve antifirizini değiştirdi yetkili serviste
İşçilik dahil 8000 TL ödedi
Hangi motor ? Benzin dizel ?
Peugeot yetkili serviste tanıdığı, yedek parça tedariği konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı ?
prodorian
05-02-2024, 08:22
sadece triger kayışı için doğru fiyat
set içinde su pompası antifriz v kayışı ve v kayış gergisi yok
eminkilic61
05-02-2024, 08:26
Hyundai i20N
19 Ocak 2024 Ankara Şaşmaz'da ismi lazım olmayan Hyundai Yetkili serviste, 30.000 bakımına girdik.
polen filtresi 333 tl
hava filtresi 332 tl
yağ filtresi 628 tl
balata spreyi 81 tl
4.8 litre Shell helix 0-20 yağ 2200 tl
işçilik 1768 tl
toplam 6416 tl
1.6 e hdi abi manuel 2014 T9 kasa
individual
05-02-2024, 16:08
Avek mesaj atmış.5Yaş ve üzeri leon modellerinde periyodik bakım 4250TL'den başlayan fiyatlarla yazmışlar.
Yetkili servisler sanayiden ucuz hale gelmeye başladı artık.
baskan96
05-02-2024, 19:26
Kendime güncel çekeyim.
2020 Dacia Duster 1.0 TCe - 2.665 TL - 17600 km, 3.bakım - Çelik Oto Ankara Şaşmaz - Yalnızca yağ ve yağ filtresi değişimi.
Ankara Çelik Oto Yetkili Serviste cuma günü bakımı yaptırdım. İnternette Çelik Oto'ya ait olan numarayı arayıp telefona çıkan hanımefendi vasıtasıyla randevu aldım. Üstteki mesajımda da belirttiğim gibi araç 10 ayda yalnızca 4500 km yaptı dolayısıyla sadece yağ ve yağ filtresi değişimi talep ettim. Diğer yetkili servislerin tüm ısrarlarıma rağmen yapmadığı paket bakımdan hava ve polen filtresi çıkarma işlemini hanımefendi sağolsun sorunsuz yaptı. İlk etapta 2800 küsür TL fiyat aldım ardından biraz daha oynayamaz mıyız dediğimde 2.665 TL net fiyata bakımı hallettim. 13.30'da aracı teslim ettim. 17.00'da iç-dış yıkaması da hallolmuş bir şekilde teslim aldım, Ankara'da yetkili servis arayanlar için tavsiye ederim.
sadece triger kayışı için doğru fiyat
set içinde su pompası antifriz v kayışı ve v kayış gergisi yok
Hocam yukarda yazmıştım Triger + Devirdaim + Antifiriz değişimi yapıldı işçilik dahil 8000 Tl ödedi. 10 bin fiyat vermişler. Tanıdığına iskonto yaptırmış sanıyorum.
V karışı ve V kayış gergisi yok. Aynı araçtan bendede var bende yaptıracağım birkaç ay içinde bende yazarım buraya rakamı
Avek mesaj atmış.5Yaş ve üzeri leon modellerinde periyodik bakım 4250TL'den başlayan fiyatlarla yazmışlar.
geçtiğimiz cuma günü hava-mazot-polen filtre-castrol yağ ve tapa 8100 tl fiyat verdi yetkili. kampanya mı başladı bayiye özel mi acaba.
individual
06-02-2024, 11:52
geçtiğimiz cuma günü hava-mazot-polen filtre-castrol yağ ve tapa 8100 tl fiyat verdi yetkili. kampanya mı başladı bayiye özel mi acaba.
kampanya olabilir seat online uyelik istiyorlar duruma göre.
SEAT, 5 yaş ve üzeri Leon modellerinde SEAT Online mobil uygulama ve ZUBİZU üyelerine özel servis kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan SEAT Yetkili Servislerinde geçerli olan bu kampanyada periyodik bakım işlemi KDV dahil 4.250 TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı fiyatlarla sunuluyor.
01.01.2024 - 31.12.2024 tarihleri arasında kampanyaya katılan tüm SEAT Yetkili Servislerinde geçerli bu kampanya sayesinde, SEAT Leon sahipleri motor yağı, yağ filtresi, karter tapası ve polen filtresi değişimlerini içeren periyodik bakım işlemlerinde yüzde 30’a varan; işçilik ve motor yağında ise yüzde 20’ye varan tavsiye edilen indirimlerden faydalanabiliyorlar.
Demiş Doğuş oto Seat.. Bende kararsız kaldım yağ değişimi-bakımı olacak bir öncekini dışarıda yaptırmıştım kendi parçalarıyla ama artık fiyat ölçemiyoruz ***** normal midir 4.250 TL’den başlayan fiyat dediği şey.. ''Başlayan'' kısmı biraz kurcalayıcı :))
alper_pug
17-02-2024, 12:12
Araç I20N 20.000 bakım yaptırdım İstanbul Coşkun bayisinde.
5780 TL tuttu.
derviscapaci
17-02-2024, 21:55
SEAT, 5 yaş ve üzeri Leon modellerinde SEAT Online mobil uygulama ve ZUBİZU üyelerine özel servis kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan SEAT Yetkili Servislerinde geçerli olan bu kampanyada periyodik bakım işlemi KDV dahil 4.250 TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı fiyatlarla sunuluyor.
01.01.2024 - 31.12.2024 tarihleri arasında kampanyaya katılan tüm SEAT Yetkili Servislerinde geçerli bu kampanya sayesinde, SEAT Leon sahipleri motor yağı, yağ filtresi, karter tapası ve polen filtresi değişimlerini içeren periyodik bakım işlemlerinde yüzde 30’a varan; işçilik ve motor yağında ise yüzde 20’ye varan tavsiye edilen indirimlerden faydalanabiliyorlar.
Demiş Doğuş oto Seat.. Bende kararsız kaldım yağ değişimi-bakımı olacak bir öncekini dışarıda yaptırmıştım kendi parçalarıyla ama artık fiyat ölçemiyoruz ***** normal midir 4.250 TL’den başlayan fiyat dediği şey.. ''Başlayan'' kısmı biraz kurcalayıcı :))
Seat uygulamasından ben de aynı şeyi okudum. 2015 ibiza cupra aracım var. Öncesi hep yetkili servis bakımlı yıldan dolayı bakıma girmek istiyorum 80 bin km şuan acaba triger zinciri değişimine gerek var mı . Gerek yoksa rutin bakımda nasıl bir fiyatla karşılaşacağım kestiremiyorum açıkçası.
2018 Model Ford Focus MK4 Tdci 45.000 bakımı, mazot filtresi hariç Ankara Tan Oto 5600 TL.
2013 model 320ied 180bin km. 40bin kmden sonra servis dışında bakım yapılmış. şu an için araç gayet güzel çalışıyor tek problemi yok. ama geçmiş bakımları muamma. bu aracı rutin kontrol + ağır bakım şeklinde borusana götürsem kaç yüzlük olurum acaba merak ediyorum. dışarıda yaptırmaktan cok daha pahalıya gelir mi? ***** esnafımız da çakallık yapabiliyor ve işten çok anlamayabiliyor gerçekten.
A6 2023 15000 km bakımı sadece yağ hava polet filtre karter tapası 17000 tl normalmidir
A6 2023 15000 km bakımı sadece yağ hava polet filtre karter tapası 17000 tl normalmidir
Normalliği tartışılır ama bu seviyelerde fiyatlar.
2014 TOYOTA COROLLA dizel Manuel Toyota yetkili servisinde 160.000 km bakımı 6800 TL
Sanayide yaptırdaydım 4000-5000 e çıkardı biliyorum ama çok bilen ustalarımızın nazını çekmek istemiyorum
sanayide 7000 civarı çıkabilirdi. toyota bakımda en uygun firma. model yıl fark etmeksizin sanayide merdiven altı bir yere gitmiyorsanız yetkili her zaman daha uygun toyota da.
Vay be 17K yağ değişimi demek Audide :)
eminkilic61
13-05-2024, 09:22
Vay be 17K yağ değişimi demek Audide :)
Aslan besleyen yemine bakmayacak :D ama rakam bana da korkunç geldi...
500 usd neredeyse. Yani global baksak bile bizdeki gelir oranıyla çok saçma rakamlar bence.
sarf malzemelerin maliyeti 150usd max dır :)
Yemişim öle Aslanı :D
Gerçekten bu ülke özelinde konuşuyorum çok saçma geliyor bana bu rakamlar bakım araç fiyatları vs. 2.0 dizel araba yani bir özelliği de yok.
blackday
13-05-2024, 10:35
2022 clio 1.0 otomatik için İstanbul'da bakım yaptırabileceğim yer tavsiyesi yapabilecek var mı? yetkili servisler pahalı olduğundan dışarda yaptıracağım
Seat uygulamasından ben de aynı şeyi okudum. 2015 ibiza cupra aracım var. Öncesi hep yetkili servis bakımlı yıldan dolayı bakıma girmek istiyorum 80 bin km şuan acaba triger zinciri değişimine gerek var mı . Gerek yoksa rutin bakımda nasıl bir fiyatla karşılaşacağım kestiremiyorum açıkçası.
Gittiniz mi bilmiyorum; aradan vakit geçmiş çünkü. Fakat randevu için aradığınızda rutin bakım haricinde yapılması gereken (yaş ya da km'den ötürü) ekstra bir işlem varsa maliyetiyle birlikte söylüyorlar. Vag grubu bu bakımdan iyi diyebilirim.
Mesela husqvarna motosiklet kullanıyorum. Yıllık bakıma (yağ değişimi ve genel kontrol için) gireyim diye aradım. 7500km bakımına almaya çalıştılar. Neler yapacaksınız diyorum, cevap yok. Başlarım sizin garantinize deyip kapattım ben de.
2023 Opel corsa 1.2T Eat8 bugün servise bıraktım. Hava filtresi olmadan 6200tl. Ben hava filtresi değişimi de istedim oda ek 1500tl civarında.
derviscapaci
13-05-2024, 12:04
Gittiniz mi bilmiyorum; aradan vakit geçmiş çünkü. Fakat randevu için aradığınızda rutin bakım haricinde yapılması gereken (yaş ya da km'den ötürü) ekstra bir işlem varsa maliyetiyle birlikte söylüyorlar. Vag grubu bu bakımdan iyi diyebilirim.
Mesela husqvarna motosiklet kullanıyorum. Yıllık bakıma (yağ değişimi ve genel kontrol için) gireyim diye aradım. 7500km bakımına almaya çalıştılar. Neler yapacaksınız diyorum, cevap yok. Başlarım sizin garantinize deyip kapattım ben de.
Evet gittim, rutin bakım olacak dediler. Yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, karter tapası ve tabiiki işçilik, 4850 TL ye yaptırdım. Bana normal geldi.. Fakat bundan sonraki fren diski ya da buji bobin gibi bakımları artık dışarıda yapmayı düşünüyorum. Triger için en az 140 bin km de değişim öneriyoruz dediler serviste.
Anadolu yakası Maltepe Rentaş, Kartal Yazı kardeşler
FTHBRK28
13-05-2024, 13:46
3 hafta önce Hyundai i20 2022 model 1.4 otomatik için gittim. 30.000 bakımı polen+hava+yağ+fren hidroliği 5300 tuttu. Fren hidroliğini dimenden değiştiler diye tahmin ediyorum ama, fiyat yine de uygun geldi.
2016 leon 1.6 tdi 135k km periyodik bakım + fren hidroliği değişimi 6800 tl ödedim. Tüm bakımları yetkilide yapılmış bir araç olmasına rağmen bu durumun fark etmediğini seat uygulamasından gelen iskontonun olduğunu söylediler
2020 model A3 1.5 TFSI, 55k km, yıldan dolayı 60k bakımı yapıldı.
Indirimler mindirimler (işçilik %25, malzeme %12) fatura tutarı.
Extra ön silecekler 1000 TL, arka balatalar 1850 TL
Toplam 23k TL, yetkili servis
derviscapaci
13-05-2024, 17:14
2016 leon 1.6 tdi 135k km periyodik bakım + fren hidroliği değişimi 6800 tl ödedim. Tüm bakımları yetkilide yapılmış bir araç olmasına rağmen bu durumun fark etmediğini seat uygulamasından gelen iskontonun olduğunu söylediler
Evet geçmişten süregelen bakımlı olması umurlarında olmuyor birşey değiştirmiyor :( .
eminkilic61
14-05-2024, 08:26
2020 model A3 1.5 TFSI, 55k km, yıldan dolayı 60k bakımı yapıldı.
Indirimler mindirimler (işçilik %25, malzeme %12) fatura tutarı.
Extra ön silecekler 1000 TL, arka balatalar 1850 TL
Toplam 23k TL, yetkili servis
60.000 bakımında neler değişiyor acaba bu rakama?
FatihDemirel
14-05-2024, 08:31
Hanımın Tcross gidecek bu ay bakıma, ilk bakım km 3500, 8000 tl civarı tutuyormuş :)
60.000 bakımında neler değişiyor acaba bu rakama?
Periyodik kontrol (2880 TL)
Yağ ve filtresi
V kayış ve gergisi
Bujiler (sökme takma işçiliği 1440 TL bu arada)
Hava ve polen filtresi
Lastik sökme takma diye gereksiz bir işçilik (720 TL)
Extradan
Arka balata (2074 TL, işçiliği 1680 TL)
Silecekler 1100 TL
Golf 8R 25k km 2. yıl bakımı 17,9k
Hava - Polen - Yağ Filtreleri
Motor, Fren , Haldex ve tork vektörleme sıvıları
Buji
Yağ ve filtresi
V kayış ve gergisi
Bujiler (sökme takma işçiliği 1440 TL bu arada)
Hava ve polen filtresi
Lastik sökme takma diye gereksiz bir işçilik (720 TL)
Extradan
Arka balata (2074 TL, işçiliği 1680 TL)
Silecekler 1100 TL
aynı araç, aynı km
gitmem yetkiliye. gerçi bende buji, hava filtresi, balata, silecek değişmeyecek ama yine de çok
reset garaj paklar beni :)
Peugeot Türkiye resmi instagramında paylaşmış.
5 yaş üstü binek peugeot modellerinde yağ, yağ filtresi ve cam suyu işçilik dahil 2.999TL
1 yılda yol yardım hediye ediyorlarmış. Anlamadığım yağ değişince hava ve polende değişir bunları da dahil etselermiş güzel rakammış.
Cam suyu nedir :)
EnesAksu
17-05-2024, 13:56
Focus 4 ST 1.5 105 bin bakımı 13 bin TL bundan sonra sanayiye döneceğim artık
2023 model 208. İlk 15bin bakım. Rutin değişiklikler. Mersin Öğütler 6400 tl
2023 egea 1.3 ilk bakımı mazot filtresi hariç 5782tl tuttu.
snan1910
19-05-2024, 09:10
2023 Corsa Elektrik ilk bakım 25.000km 2.570 TL
Polen filtresi değişimi ve kontroller
2023 Corsa Elektrik ilk bakım 25.000km 2.570 TL
Polen filtresi değişimi ve kontroller
Doktora muayene olmaya gitmek gibi olmuş genel kontrol paraları :D
Megane 1.3 tce aracım için 15 nisanda 2. yıl bakımına gittim. Olağan bakım, hiç bir ekstra olmayacak şekilde 6800TL ödedim %20 kampa indirimli şekilde yetkili serviste.
aynı araç, aynı km
gitmem yetkiliye. gerçi bende buji, hava filtresi, balata, silecek değişmeyecek ama yine de çok
reset garaj paklar beni :)
Bilgi olsun diye yazıyorum
58k km 2020 model aracın kayışı son derece iyi durumdaydı. gergi bilyası da aynı şekilde neredeyse sıfır gibiydi. parçaları sipariş etmiş bulunduğumdan değiştirdim.
arka balataları geçen sene değiştirmiştim, bitmiş. diskler de iyi değildi. hem disk hem balata değiştirdim.
işçilik dahil 7500 tl tuttu.
kayış, gergi bilyası, balata, disk.
kolay kolay yetkili servise gitmem herhalde bir daha.
belki iyi niyet garantisi sürsün diye yağ değişimine, anca o kadar
MG HS 1,5 ilk bakım fiyatı 6900 TL
Suzuki Scross ve Vitara 1.4 Hybrit ilk bakım 6650 TL
fiyatları mevcut şuan için.
eminkilic61
23-05-2024, 10:06
CLA 45s AMG, rodaj yağ ve yağ filtresi 30.000 tl. hayır yanlış okumadınız, 'otuzbin'
CLA 45s AMG, rodaj yağ ve yağ filtresi 30.000 tl. hayır yanlış okumadınız, 'otuzbin'
Açıklamaya “ Hayırlı olsun bakımı “ yazsınlar bari
Fiyatların yüksekliğini asla tasvip etmiyorum, ama yetkili serviste şu durumlar var.
Bakım periyodu aksatılmamış araçlarda
1 yıl boyunca yol yardım hizmeti
1 yıl boyunda ikame araç hizmeti ( aracın servise kaldığı sürece )
Her servisin bekleme alanı, içeride verdiği hizmet, evden al,çarşıya bırak vs,
1 yıl boyunca yapılan işlemin garantisi
vs vs vs
Bu hizmetlerinde bir bedel yansıması oluyor tabi.
Buradaki hizmetleri sizlerin araç markasının servisleri ne kadar veriyor doğru şekilde bilemem tabi, yada bu hizmetler sizin için ne kadar önemli ayrı konu.
Sanayide de benzer hizmetleri veren yerler var ikame araç vs gibi
Benim bir arkadaşım Detailing işleri yapan iyi bir yeri var o bile ikame veriyor aracın işlemleri süresince. Ama orada iş yaptırma fiyatıyla x tuning de cam filmi yaptırma bedeli de farklı.
Audi q3 2022 model yıllık bakıma girdi.
Yağ değişimi filtreler normal periyodik bakım yani. 16 bin TL doğuş oto esenyurt.
Corvette c7 2015 model
Yağ tüm filtreler, 4 orjinal balata , disk tornalatma , diğer ufak tefek eksikler
19 bin TL Maslak Sanayi kendi ustam
Söyleyeceklerim bu kadar :)
eminkilic61
23-05-2024, 15:57
Fiyatların yüksekliğini asla tasvip etmiyorum, ama yetkili serviste şu durumlar var.
Bakım periyodu aksatılmamış araçlarda
1 yıl boyunca yol yardım hizmeti
1 yıl boyunda ikame araç hizmeti ( aracın servise kaldığı sürece )
Her servisin bekleme alanı, içeride verdiği hizmet, evden al,çarşıya bırak vs,
1 yıl boyunca yapılan işlemin garantisi
vs vs vs
Bu hizmetlerinde bir bedel yansıması oluyor tabi.
Buradaki hizmetleri sizlerin araç markasının servisleri ne kadar veriyor doğru şekilde bilemem tabi, yada bu hizmetler sizin için ne kadar önemli ayrı konu.
sizin de belirttiğiniz gibi, o saydığınız birçok hizmet lazım olduğunda hep bir bahaneleri oluyor :D
bu olmayan hizmetleri kaldırıp fiyattan düşsünler, muhtemelen her müşteri tamam der :D :D
Honda insaflı o zaman buradaki fiyatları görünce :)
Bakım 4290, akü 2565₺
Civc 2020 - 1.5 88000km
https://i.hizliresim.com/4q7nsrz.jpeg (https://hizliresim.com/4q7nsrz)
individual
23-05-2024, 19:34
yag
yag filtresi
hava filtresi
polen filtresi
yağ tapası
plakalık ampul
castrol 5-30 Motor yağı
4.016TL seat avek yetkili servis istanbul
Bakım 4290, akü 2565₺
Civc 2020 - 1.5 88000km
Honda ve Toyota 10.000 km de çağırıyor galiba servise.
X bir marka 30.000 km de 2 defa bakıma girerken bu markalar 3 defa giriyor yanlış bilmiyorsam.
PiscocuK
23-05-2024, 22:20
Skoda kamiq
1.yil bakim bugun yaptirdim
7300 TL
Araba yaşı da önemli. Çoğu markada 3 yada 4 yaş üstü indirimi oluyor.
20K oldum silecek suyu aldım kendime. Güzel oluyor konuyu okuyunca :D
eminkilic61
24-05-2024, 08:23
20K oldum silecek suyu aldım kendime. Güzel oluyor konuyu okuyunca :D
musluktan doldursaydın abi :D
musluktan doldursaydın abi :D
garanti dışı kalıyor olabilir
https://us-tuna-sounds-images.voicemod.net/6297d0b6-c457-4a8a-af15-99dbf0c79540-1661538238191.jpg
garanti dışı kalıyor olabilir
https://us-tuna-sounds-images.voicemod.net/6297d0b6-c457-4a8a-af15-99dbf0c79540-1661538238191.jpg
Cin koyuyorum ben alkol ile sinekleri çok güzel temizliyor.
YTD.
08.10.2023
2022 Mercedes CLA 200 FWD - 15.000 KM ilk bakımı - yağ, hava, polen, 5w30 (5,1 L) motor yağı = 8.860 TL
-------------------------------
23.05.2024
30.000 KM - İkinci Bakım
Servis aynı Birollar Mercedes Yetkili
Yapılanlar aynı
Fiyat 11.450 TL
Yetkiliye göre 7 aylık enflasyon %29
08.10.2023
-------------------------------
23.05.2024
30.000 KM - İkinci Bakım
Servis aynı Birollar Mercedes Yetkili
Yapılanlar aynı
Fiyat 11.450 TL
Yetkiliye göre 7 aylık enflasyon %29
Fiyat yüksek ama enflasyon oranları makul. :)
erhanarici18
24-05-2024, 15:58
RENAULT güzel geçiriyor valla WV grubu japon grubunun fiyatlarını görünce şaşırdım
1.3 tce 2021 model 3. bakım sadece yağ su hava polen 8.500 bujiler ve fren hidroliği dahil 15.500 fiyat verdiler
%15 indirim ile 13e bakım yaptırdık bujiler ve fren hidroliği dahil
2023 Honda Civic 1.5 Eco (Fabrikasyon LPG)
10.000 km periyodik bakım
6.000 TL Honda Cem.
Bakım 4290, akü 2565₺
Civc 2020 - 1.5 88000km
Enteresandır önceki hafta bana 30bın bakımı için akü hariç işlem için 5500 fiyat verdi yetkili.
neye göre değişiyor bu iş bilemiyorum. bu hafta diğerinide arayıp fiyat karşılaştırıcam hangisi daha düşük fiyat verirse duruma göre değerlendirip ona göre randevu alırız artık.
Honda ve Toyota 10.000 km de çağırıyor galiba servise.
X bir marka 30.000 km de 2 defa bakıma girerken bu markalar 3 defa giriyor yanlış bilmiyorsam.
aynen 10 bınde bır cagırıyor.
Türkiyede bile 15 e dondu iş yurt dışında 20 bin 25 bin olduğunu söyleyenler var bilmiyorum ne kadar doğru. hadi diyosun benzin kaliteli değil yağ çabuk yıpranıyor filan diye kendimizi kandırıyoruz.
Türkiyede bile 15 e dondu iş yurt dışında 20 bin 25 bin olduğunu söyleyenler var bilmiyorum ne kadar doğru. hadi diyosun benzin kaliteli değil yağ çabuk yıpranıyor filan diye kendimizi kandırıyoruz.
Vaag grubuda galiba Almanya da 20.000 km yada 1 yıl
Giulietta gruplarında bunun kavgasını çok verdim ben. Yetkili servisin 15 binde bir çağırdığı doblo motorlu araç için ''Hayır 10 binde bir yapılmalı'' diye tutturan çakma alfistiler'le baş edemedim. Doblo motorunu da kötülemek için söylemiyorum aslında. Bilakis dayanıklı bir motordu.
İtalya'da bakım aralığı daha da uzun olsa gerek (20-25 bin km gibi).
km den bağımsız yılda 1 kere yağ değişimi şart değil mi zaten ? Yağ hiç kullanılmasa bile 1 yılda özelliğini yitirmeye başlıyor diye okumuştum.
Ben ayrıca pinpirikliyim 7-8k km de bir değişiyorum genelde yılda yaptığım km de bu seviyelerde olduğu için.
fabrikanın öngörüsü neyse ideali o aslında. 15k km yılda yapılıyorsa yine yılda bir değişim mantıklı. Ben 10k olunca 6 ay bile olsa değiştiririm gerçi yine :)
ozturk1661
27-05-2024, 12:00
2016 Audi A3 1.6 tdi için 105000 km periyodik bakım
mazot filtresi hariç 14000 tl fiyat verdiler. Bursa Arca
eski bir alfacı olarak her markanın fanı farklı ama takılan alfacılar biraz fazla italyan takılıyo :D sanarsın modena doğumlu :D alfanın yapımında birebir bulunmus gibi davranabiliyorlar.
kendi grubumuzda bir arkadas vardı :D arabasına 15 lt yaktırıyomus hakkını veriyomus bizim gibi yandan alfacı degılmıs fılan :D neler neler.. bununla ovunen bır vatandas :) neyse konuya gelelım.
doblo motorlu bır cok gıu 10 da goturuyordu halada oyleler ama bu eskı alıskanlık dolaylı. nıtekım yakın bır arkadasım servıs 15 te cagırıyo bende 15 te yaptırcam dedı ne performans ne bakım herhangı bır eksısını gormedı. yanı kı haklısınız.
ama honda da mısal su an cıvıc kullanıyorum 10 bınde bır cagırıyor ya 2001 de siena vardı o da 10 bınde bır gıdıyordu. ustune kac jenerasyon motor cıktı yağlardakı teknolojı aldı basını gıttı bu kadar motor verımlılıgı su bu calısmalar yapılıyor bu perıyot neden hala aynı ?
eminkilic61
10-06-2024, 10:24
Hyundai İ20N 42.000 kilometre Periyodik Bakım + Ekstralar Ankara Şaşmaz'da bulunan Yetkili Servis Fiyatları:
Periyodik Bakım 7.000tl
Ön-Arka Silecekler 1.300tl
Fren Hidroliği 330tl
4 Adet Buji 7.000tl
Karter Muhafaza kapağım rüzgardan kırılmıştı 1.800tl
Motor Temizleyici 250tl
Klima Temizleyici 200tl
Balata Spreyi 120tl
İşçilik 2.300 tl
Garanti olmasa önlerinden geçmem, o derece yani.
Hidrolik desen eski hissiyatla aynı, değiştirmemiş bile olabilirler. bugün kendi ustamda Ate typ200 koyduracağım.
yağ boşaltılırken ve doldurulurken, motor temizleyici vs bir işlem görmedim.
Klima temizleyici hep koltuklara gelmiş, koltuklar lekeli. bezle onu almak akıllarına gelmez...
Bujilerin adedi, F90 M5 Borusan Bujisiyle aynı para....
Bujileri değiştirince arabanın hissi ve sesi kendine geldi, eski bujiler kurum bağlamaya başlamış zaten.
Dogus Esenyurt - Scala 1.6 TDI 135k bakım.
Rutin yağ değişimi + arka disk balata değişimi 11.800-TL.
tequila818
20-06-2024, 13:54
2023 1.5 benzinli a3 ilk yıl bakımına avek izmir 12.528 TL dedi, arabayı satıp Polo aldım. :) Küçüle küçüle gidiyoruz bakalım hayırlısı. 2 seneye de Poloyu satar motosiklet alırız bu gidişle...
En güncel olarak bayramdan önceki perşembe günü
Periyodik yağ bakımı İzmirdeki iki yetkili Honda da 4600 / 4700
0/20W yağ
Honda logolu hava/polen/yağ filtreleri. + YIKAMA :D
razzmatazz
25-06-2024, 09:08
RENAULT güzel geçiriyor valla WV grubu japon grubunun fiyatlarını görünce şaşırdım
1.3 tce 2021 model 3. bakım sadece yağ su hava polen 8.500 bujiler ve fren hidroliği dahil 15.500 fiyat verdiler
%15 indirim ile 13e bakım yaptırdık bujiler ve fren hidroliği dahil
aynı bakım 1.0 sce için bugün fiyat aldım 8670 tl renault gerçekten geçiriyor bakım fiyatlarında
En güncel olarak bayramdan önceki perşembe günü
Periyodik yağ bakımı İzmirdeki iki yetkili Honda da 4600 / 4700
0/20W yağ
Honda logolu hava/polen/yağ filtreleri. + YIKAMA :D
İşçilik kaça gelmiş oluyor
Grimlord
25-06-2024, 11:03
Peugeotda 3 yaş üzerine kampanya var, fikis menü yapmışlar
3008 benzinli aracım için yağ bakımı + hava filtresi
TOPLAM SERVİS ÜCRETİ. 4824,84 KDV Dahil.
Randevu aldım, haftaya yaptıracağım.
aynı bakım 1.0 sce için bugün fiyat aldım 8670 tl renault gerçekten geçiriyor bakım fiyatlarında
1.0 Xtronic sanayide Bakım +buji +balata dahil 7 bin tl ödedim. Renault Servis pişmanlıktır.
Yakın zamanda debriyatj volan set olarak değiştiren varsa eğer fiyat bilgisi paylaşabilirse çok sevinirim.
Suzuki S-cross 1.4 Hybrid İlk Bakım(15.000) - 6811,74 TL
Yağ,hava,polen,karter tapası pulu,balata spreyi,cam suyu, 0w20 ecstar suzuki yağ.
2023 ds4 1.2 benzin.
15.000 bakimi 9.500 ₺
Yag, hava, polen filtresi, yag degisimi
serkanokan
27-06-2024, 08:46
Vespa GTS 125 | ilk bakım 2450TL
Mazda MX-5 | 3. yıl rutin bakımı 9000TL
Sti_Ozan
27-06-2024, 09:18
2019 1.5 Tsi Octavia,
120 Bin bakımı (Triger+kayışlar+buji değişimi dahil - Polen ve hava filtresi hariç) 19.000TL.
razzmatazz
27-06-2024, 15:27
1.0 Xtronic sanayide Bakım +buji +balata dahil 7 bin tl ödedim. Renault Servis pişmanlıktır.
garanti olmasa kapısının önünden geçmem
Temmuz itibari ile fiyatlari iyice ucurmuslar
Avek polo icin 10 bin TL ye yakin ( 9 bin kusurat TL )fiyat verdi sadece periyodik bakim extra hic bir sey yok ve araba 12 yasinda!!
Grimlord
04-07-2024, 12:57
Peugeotda 3 yaş üzerine kampanya var, fikis menü yapmışlar
3008 benzinli aracım için yağ bakımı + hava filtresi
TOPLAM SERVİS ÜCRETİ. 4824,84 KDV Dahil.
Randevu aldım, haftaya yaptıracağım.
Güncelleme, bu kampanya her bayi için yokmuş dendi ve fiyat bir anda 7600e yükseldi :D
aslında fiyat uygunmuş, neden düşünmezmişiz bla bla bla
7600 liraya hava filtresi ve polen filtresi dahil mi ondan bile emin değilim, o kadar da mokunu çıkarmaya gerek yok.
zaten aracın garantisi yok.
Eurorepar servisten 3075 lira fiyat aldım, gidip onlara yaptıracağım.
Yağ + yağ filtresi + hava filtresi + polen filtresi.
25.000km oldum silecek suyu doldurmaya devam. 0 tl online.
Mazda mx-5 sene bakımı 6750 tl. :Bravoo:
2017 725 Ld 90.000 km bakım 6.500 tl
Borusan oto, fiyat doğru :)
murat182
04-07-2024, 21:22
Abi bu bakımın içeriği nedir yağ Bmw mi Shell mi fiyat çok çok iyi.
1 sonraki bakımı da şimdiden ödeseydin veya yaptırsaydın :)
Abi bu bakımın içeriği nedir yağ Bmw mi Shell mi fiyat çok çok iyi.
Yağ, yağ ve hava filtresi genel kontroller. Yetkılı servısın anlaşmalı olduğu bır fırmadır. Markaya malesef bakmadım.
1 sonraki bakımı da şimdiden ödeseydin veya yaptırsaydın :)
asbaohaahqu çok mantıklı :))
Ankara 2015 i20 1.2 Benzinli
Yetkili: 4300, Sanayi: 2500
Temmuz itibari ile fiyatlari iyice ucurmuslar
Avek polo icin 10 bin TL ye yakin ( 9 bin kusurat TL )fiyat verdi sadece periyodik bakim extra hic bir sey yok ve araba 12 yasinda!!
Kizginlikla kendi ustama herseyi hallettirdim ustelik bi kaç bakimdir soyledigim sıkıntımi ( ara ara tekleme ) servis hep gecistirmisti yok biz bisey bulamadik cihazda ariza gozukmuyo bla bla.. bobinlermis sıkınti ..orjinalleri ile degistirdim bujilerle beraber meger arabam ucuyomus te ben unutmusum muazzam bi performans farki ve rahatlama oldu
Bodruma bunla gideyim bari dedim yuzum gule gule gittim.
O gazla heyecanla geleni geceni elek ettim hehe :D
aybarsdnr
08-07-2024, 22:13
2021 5.20i, filtreler ve yağ değişimi. 10.250 TL Otomol Ataşehir
individual
10-07-2024, 08:32
Skoda Seat VW Audi CUPRA yetkili servise giden arkadaşlar bir sorum var.
1.5 eTSI 150HP DSG bakımda hangi marka yağ ve Viskozite değerlerini yazabilirmisiniz ?
Skoda Seat VW Audi CUPRA yetkili servise giden arkadaşlar bir sorum var.
1.5 eTSI 150HP DSG bakımda hangi marka yağ ve Viskozite değerlerini yazabilirmisiniz ?
Castrol edge 5-30 LL diye aklımda kalmış.
individual
10-07-2024, 11:34
Castrol edge 5-30 LL diye aklımda kalmış.
Aslında öğrenmek istediğim konu bu değil ama bakıma gidenler olduğu için buraya yazdım.
castrol sitesinde ve yurt dışında Castrol EDGE 0W-20 LL IV kullanın yazıyor ama bizim servisler sanki 5-30 koyuyor yada tam tersiydi 5-30 ile araba geliyor sıfır ama servis 0-20 ilk bakımda değiştiyor gibi bir durum vardı diye hatırlıyorum.
yedek 1 litre yağ alıcam servis'i aradım ama danışmana ulaşamadım.servis bakalım ne diyecek.
individual
10-07-2024, 11:41
Aslında öğrenmek istediğim servis hangi yağı koyuyor öğrenmek istediğim konu başlığı yanlış yer ama servis bakımları olduğu için buraya yazdım.
castrol sitesinde ve yurt dışında Castrol EDGE 0W-20 LL IV kullanın yazıyor ama bizim servisler sanki 5-30 koyuyor yada tam tersiydi 5-30 ile araba geliyor sıfır ama servis 0-20 ilk bakımda değiştiyor gibi bir durum vardı diye hatırlıyorum.
yedek 1 litre yağ alıcam servis'i aradım ama danışmana ulaşamadım.servis bakalım ne diyecek.
imla hatası düşük cümle oldu.
Aslında öğrenmek istediğim servis hangi yağı kullanıyor.sorumun yeri yanlış olabilir.
ilk mesajımda düşük cümle yanlış yazdım telefondan baktığım için.
individual
10-07-2024, 11:51
Evet arkadaşlar Seat AVEK Yetkili servis'den benimle ilgilenen arkadaşa ulaştım usta ile görüşüp teyit aldı.
https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/car-engine-oil-and-fluids/engine-oils.html
Castrol EDGE 0W-20 LL IV
cupra leon 1.5 eTSI DSG motor'da servis bu yağı koyuyormuş.Belki başkasınında işine yarar yazılı kalsın.
diğer servislerde aynı marka model kullanıyorlarmı bilmiyorum ama telefondaki danışman ve yanındaki usta 5-30 sakın alıp koymayın diye belirtti.
EnesAksu
10-07-2024, 11:59
Evet arkadaşlar Seat AVEK Yetkili servis'den benimle ilgilenen arkadaşa ulaştım usta ile görüşüp teyit aldı.
https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/car-engine-oil-and-fluids/engine-oils.html
Castrol EDGE 0W-20 LL IV
cupra leon 1.5 eTSI DSG motor'da servis bu yağı koyuyormuş.Belki başkasınında işine yarar yazılı kalsın.
diğer servislerde aynı marka model kullanıyorlarmı bilmiyorum ama telefondaki danışman ve yanındaki usta 5-30 sakın alıp koymayın diye belirtti.
focus st 1.5 var. kaputta kocaman 0/20 yazıyor. ford servisi kendi opet yağını 5/30 koyuyordu. şansa gördüm. yağ şart nağmesine bakmadan rastgele opet yağlarını doldurdular.
o zaman beri servisin önünden geçmem. yazın 0/30 kışın 0/20 koyar geçerim.
ford tepretoğulları adamlardan ruhsatlık istiyorum. müşterimiz değilsiniz. yanlış yere çekerseniz plakalıktan bizi arıyorlar diyor. servis dedin mi midem bulanıyor. Sıfır aldım gene gitmedim.
individual
10-07-2024, 12:11
focus st 1.5 var. kaputta kocaman 0/20 yazıyor. ford servisi kendi opet yağını 5/30 koyuyordu. şansa gördüm. yağ şart nağmesine bakmadan rastgele opet yağlarını doldurdular.
o zaman beri servisin önünden geçmem. yazın 0/30 kışın 0/20 koyar geçerim.
ford tepretoğulları adamlardan ruhsatlık istiyorum. müşterimiz değilsiniz. yanlış yere çekerseniz plakalıktan bizi arıyorlar diyor. servis dedin mi midem bulanıyor. Sıfır aldım gene gitmedim.
bu etsi150hp yeni geldiğin dediğim gibi araba 5-30 la geliyordu 0-20 servismi değiştirdi yoksa 0-20 geliyor 5-30 koydular diye yazanlar vardı yanlışda hatırlıyor olabilirim.
mesela doğuş shell koyuyordu bildiğim kullanma kılavuzunda yazan marka modele tek sadık kalan avek'di.
servis 0-20 diyor.castrol sitesindede aynısını söylüyor aracın üstündeki etikete bakmadım daha ama 5-30 koydular diyenlerde vardı.
EnesAksu
10-07-2024, 12:48
bu etsi150hp yeni geldiğin dediğim gibi araba 5-30 la geliyordu 0-20 servismi değiştirdi yoksa 0-20 geliyor 5-30 koydular diye yazanlar vardı yanlışda hatırlıyor olabilirim.
mesela doğuş shell koyuyordu bildiğim kullanma kılavuzunda yazan marka modele tek sadık kalan avek'di.
servis 0-20 diyor.castrol sitesindede aynısını söylüyor aracın üstündeki etikete bakmadım daha ama 5-30 koydular diyenlerde vardı.
0/20 de kendi içinde bir sürü çeşidi var 1.5 etsi yağ şart namesi acea c5, api sn kullanılıyor. ford da mesela 1.5 tdci 0/20 WSS-m2c952-a1 eski 1.6 larda Ford WSS-M2C 950-A araştırmadan biraz iş yapıyoruz.
Castrol EDGE 0W-20 LL IV
Daha 2 ay önce 4 yıldır kullandığım Audi A3 35 TFSI aracım değişti. Tüm bakımlarda VW erel servisi 5-30 koydu. Aracı verirken bu belgeleri de vermiştim.
https://www.techturkey.com/forum/asiri_besleme/243005-2020_model_audi_a3_8v_35_tfsi_motor_yagi.html
2020 Ford Focus için 60 bin bakımına Çetaş Ford 16 bin tl fiyat verdi. Yapılan işlemleri sorduk periyodik bakım dışında sadece fren hidroliği değişecek dediler. Bosch car da periyodik bakım için 6250 fiyat aldık orda yaptırdık. Fren hidroliğini kontrol edip şimdilik gerek yok dediler o da değişse +1500 tl ekstra alacaklardı.
2020 Ford Focus için 60 bin bakımına Çetaş Ford 16 bin tl fiyat verdi. Yapılan işlemleri sorduk periyodik bakım dışında sadece fren hidroliği değişecek dediler. Bosch car da periyodik bakım için 6250 fiyat aldık orda yaptırdık. Fren hidroliğini kontrol edip şimdilik gerek yok dediler o da değişse +1500 tl ekstra alacaklardı.
2 yıl dolduysa hidrolik değişseydi keşke.