Orijinalini görmek için tıklayınız : Vag grubu 1.6 tdi yazılımlı dsg şanzıman kullananlar
izmirlicem
08-10-2018, 13:53
Merhaba, haziranda 0 km Audi a3 aldım. Yazılım yaptırmak istiyorum ama şanzıman konusunda 250 torka kadar dayanıklı deniyor. Şanzımanlar 1.6 tdi
dsg-stronic lerin hepsinin aynı sanırım. Yazılımda sorun yaşarmıyız 150 hp ye kadar? Sonrası için turboda büyütmek istedim diyelim 200 beygir için şanzımana neler yapmak lazım, yoksa stronic için limit yazılım yap bırak olacağı o akadar mı?
Şanzımanın 250 torka kadar dayandığını belirtenler, hangi kaynağa neye istinaden söylüyorlar bende çok merak ediyorum. VW nin workshop unda sadece 250 torka kadar olan araçlarda DQ200 kullanılmasını belirtmiş. 350 360 nm ye kadar doğru tork kalibrasyonu ile sağlıklı kullanabilrsiniz. Sadece kavrama ömrü etken
Merhaba, haziranda 0 km Audi a3 aldım. Yazılım yaptırmak istiyorum ama şanzıman konusunda 250 torka kadar dayanıklı deniyor. Şanzımanlar 1.6 tdi
dsg-stronic lerin hepsinin aynı sanırım. Yazılımda sorun yaşarmıyız 150 hp ye kadar? Sonrası için turboda büyütmek istedim diyelim 200 beygir için şanzımana neler yapmak lazım, yoksa stronic için limit yazılım yap bırak olacağı o akadar mı?
Big turbo setuplu, MK3 kasa Leon kullanan tanıdığım var. Mekatronik yönünden sıkıntı yaşamadı, 95 binde değiştirdi kavramasını.
Aynı zamanda, bende MK2 kasa Leon kullanıyorum. 117 binde ilk defa kavraması değişti, 107 binde attırmıştım yazılımı.
canatakann
08-10-2018, 18:22
DSG Passat aracımda yazılımlı biniyorum dikkat etmeniz gereken torku fazla araca bırakmamak yani alt devirlerden çok yüklenmemeye gayret ederseniz sağlıklı olacağını düşünüyorum, kavramalar aslında manuel şanzımandaki baskı balata tamamen kullanıma bağlı,orjinal araçlarda da çok erken km’lerde bitirebiliyor.
Benim aracım için log aldığımızda 320 nm tork değeri almıştık.
emreogut
09-10-2018, 09:33
şanzıman yüzünden bende ellemedim korkudan stok biniyorum...
dsg adamı korkutuyor bu kavrama illaki bitiyor zaten önemli olan mekatronik...
40.000 de DP ve yazılım yaptırdım ( Duman yok denecek kadar az)
Aracım şuan 100k oldu şimdilik bir sıkıntı yok
i-vtec07
09-10-2018, 09:57
Bizim a3 1.6 tdı stronic te sıkıntı yaşamıştık 38 binde mi neydi araç . Ama bence sorun yazılımın fazla açık olmasıydı. Ve zaten sorun çıkacaktı sadece süresi kısaldı. Stock sorun yaşayan da çok yani sonuçta..
Soft yazılımla falan bisey olmaz bence.
İbrahim33
10-10-2018, 17:11
km de önemli unsur. şimdi tutup kavraması çok önceleri değişmiş 200 bindeki arabaya yaparsanız ileride mutlaka sorun yaşarsınız her yönden. eski ortağımın arabasına yaptık soft olarak 80 binde komple servis bakımlıydı. 120 binde kadar en ufak sorun yaşamadı. ama sonraki akıbetini bilmiyorum. ama kesinlikle yazılımlı binmek lazım. arabanın kaderi değişiyor resmen.
Tholl-ga
10-10-2018, 17:38
11binde yazılım yapıldı su an 80.000 hiç bir sıkıntı yaşamadım
bilinçli kullanırsanız dsg üzmez.dsg nin kavramasının bitme sebebi kesinlikle kullanıcı hatasıdır arabanın hatası değil
a3 1.6tdi aracımın kavraması yeni değişti yazılım önerir misiniz ?
a3 1.6tdi aracımın kavraması yeni değişti yazılım önerir misiniz ?
neden bu kadar zaman yazılımsız kullandım diye üzülürsün :)
stage 1 ilan olur
mk2 leon dsg de kullanıyorum sıkıntı yok.
63owen63
11-10-2018, 09:36
Dsg biraz şans biraz da kullanım işi, polo da 1 seneye yakındır bigturbo dsg kullanıyor arkadaşım, 200 hp civarındadır tahminen