Orijinalini görmek için tıklayınız : Orjinal X-Force Varex ile ilgili bir soru
Yiğit G.
11-10-2018, 00:56
Artık biliyorsunuz çevirmelerde polislerin elinde vanalı egzos kumandası oluyor , ona basıp kontrol ediyorlar çevirdikleri aracın egzosunu... Bende jdmworks den aldığım X-force varex var , acaba o polislerin elindeki kumanda bizim orjinal varexleride açıp kapayabilir mi ? Sinyal kodları aynı mıdır bunların ? Sessiz diye güvenip giriyoruz çevirmelere de pişti olmayalım sonra merak ettim.
Matchless
11-10-2018, 06:22
Aynı düşünce bendede vardı. En son rahatlatıcı çare olarak arka sislere bağladım elektriğini abi.arka Sisleri açmadan elektrik gelmiyor. Böyle bi çözüm buldum ama benimkide Hks kazan hiç bi türlü kurtarır yanı yok en azından sadece ihtimal olarak böyle düşündüm. Belki örnek olur abi :D
Aynı düşünce bendede vardı. En son rahatlatıcı çare olarak arka sislere bağladım elektriğini abi.arka Sisleri açmadan elektrik gelmiyor. Böyle bi çözüm buldum ama benimkide Hks kazan hiç bi türlü kurtarır yanı yok en azından sadece ihtimal olarak böyle düşündüm. Belki örnek olur abi :D
Evet sağlam çözüm bu. Bende arka parklara bağladım. Parkları açmadığım sürece sorun yok :)
Artık biliyorsunuz çevirmelerde polislerin elinde vanalı egzos kumandası oluyor , ona basıp kontrol ediyorlar çevirdikleri aracın egzosunu... Bende jdmworks den aldığım X-force varex var , acaba o polislerin elindeki kumanda bizim orjinal varexleride açıp kapayabilir mi ? Sinyal kodları aynı mıdır bunların ? Sessiz diye güvenip giriyoruz çevirmelere de pişti olmayalım sonra merak ettim.
Abi, olmaz olmaz polis kumandaya bastım mı çalışırsa eğer hiç şaşırmam.
Umarım sıkıntı çıkmaz..
NakkaSss
11-10-2018, 15:37
Bu kadar önemli ise bi anahtarcıya gidin farklı frekans da kumanda ve sinyali kodlatın bitsin gitsin :)
Yiğit G.
12-10-2018, 00:45
Bu kadar önemli ise bi anahtarcıya gidin farklı frekans da kumanda ve sinyali kodlatın bitsin gitsin :)
anahtarcı varex in içine nasıl kodlayacak ? Varex'in içinde değil mi alıcı
NakkaSss
12-10-2018, 09:15
anahtarcı varex in içine nasıl kodlayacak ? Varex'in içinde değil mi alıcı
Eğer iyi bir anahtarcıysa ve kodlama cihazı varsa frekansını değiştirebiliyor.
içeriye her ihtimale karşı bir düğme yapın siz istediğiniz sürece enerji gitsin
onursumer
12-10-2018, 14:19
enerjisini kesicek bi buton yapmak en mantıklısı olur
iyide polis her türlü durumda zaten arabada eksoz var deyip ceza kesmecekmi
Yiğit G.
12-10-2018, 15:30
iyide polis her türlü durumda zaten arabada eksoz var deyip ceza kesmecekmi
arabada egzos a ceza kesilmez ki , sesli egzosa ceza kesilir , ses yapmıyorsa bakmaz bile.Birsürü çevirmeye girdim varex ile sessiz konumda hiç sorun olmadı ama youtube da polis çevirmeye giren araca elindeki kumanda ile egzosu açıp yakalıyordu ona kıllandım.
onursumer
12-10-2018, 19:42
çevirmenin nerde ve ne amaçla yapıldığıda çok önemli
bende dp, duz boru, milltek son susturucu var illaki çevirmeye giriyorum özellikle avrupa yakasında bence polislerin önceliği değil yoksa çoktan şimdiye kadar takardı biri
ama anadolu yakasında geriliyorum valla :D
Mehmetmert
13-10-2018, 01:57
En kötü kaputu açıp aküye bakıyor ısrar ederseniz , kabloyu gördüğünde direkt sa as yapıyor burda :)
arka sis olmaz bence gereksiz yere kullanımı hem insanları rahatsız edecek, hemde cezası var.
arka parklarda olmaz akşamları aydınlatmayı açınca yine sorun yaşanır, enerji hep olacağından polisin kumandası işler.
en güzeli harici bağımsız bir düğme.
Kumandalı eksozlarda normal alarm sistemindeki anahtarlar kullanılıyor. Hepsinin de frekansı kodu ayrı , polis elindeki kumandayla acabiliyorsa aynı alarm sistemi takılı aracların hepsinin kapsını da acar :) Sen eksozu actıgında yanındaki diger aracın eksozuda acılıyor mu ? :D
Mevzu bana da çok ilginç geldi, mantıken üretilen her varex kitinin kodlaması farklı olmalı.
Çok kafanız rahat etsin istiyorsanız bence de alakasız bir yere konulacak düğmeye bağlanıp uzaktan kumanda tamamen devre dışı bile bırakılabilir. Ya bir gün açıkken pili biterse? :D Tersi durum da can sıkıcı
Kumandalı eksozlarda normal alarm sistemindeki anahtarlar kullanılıyor. Hepsinin de frekansı kodu ayrı , polis elindeki kumandayla acabiliyorsa aynı alarm sistemi takılı aracların hepsinin kapsını da acar :) Sen eksozu actıgında yanındaki diger aracın eksozuda acılıyor mu ? :D
Bu işin en güzel testi bu olsa gerek, aslında çok basit bir şey deneyip görmek lazım. Başka bir arkadaşta bağlı olan varex ile kendi aracımızın kumandasını deneyip anlayabiliriz.
Bu arada hiç canlı şahit olan var mı ? Elinde kumandası olan polise denk gelen ve bu şekilde test eden ? Ben youtube da video izlediğim de genelde doğan-şahin türdeki araçlara aç-kapa kumanda ile deniyorlardı.
Bu işin en güzel testi bu olsa gerek, aslında çok basit bir şey deneyip görmek lazım. Başka bir arkadaşta bağlı olan varex ile kendi aracımızın kumandasını deneyip anlayabiliriz.
Bu arada hiç canlı şahit olan var mı ? Elinde kumandası olan polise denk gelen ve bu şekilde test eden ? Ben youtube da video izlediğim de genelde doğan-şahin türdeki araçlara aç-kapa kumanda ile deniyorlardı.
Benim arkadasın F30'una kumandayla kontrol yapmışlardi. Ek olarak bu egzozun calısmasını sport veya sport+ a falan kodlayamaz mıyız ? Yeni düğme yerine
arabada egzos a ceza kesilmez ki , sesli egzosa ceza kesilir , ses yapmıyorsa bakmaz bile.Birsürü çevirmeye girdim varex ile sessiz konumda hiç sorun olmadı ama youtube da polis çevirmeye giren araca elindeki kumanda ile egzosu açıp yakalıyordu ona kıllandım.
ne yazkki polıs ın mantıgı ses degıl eksoz var ıse ses cıkmasa bıle ceza kesıp parka cekıyor
benım basıma geldı orta susturucu dahı uzerınde olan 106 ya supersprınt eksoz ıle ceza yedım kesınlıkle ses cıkmıyordu
Benim arkadasın F30'una kumandayla kontrol yapmışlardi. Ek olarak bu egzozun calısmasını sport veya sport+ a falan kodlayamaz mıyız ? Yeni düğme yerine
Olmaz değil mantıken düşünüldüğünde ama kim o işle uğraşır bilmiyorum. Sport ve Sport+ a getirdiğin de vana açılacak egsoz aktif olacak mantık kolay ama kodlamak zor olsa gerek :) Aslında en güzeli manuel kibar ve kötü durmayacak bir yere bir buton gibi bir şey yapmak böylece o universal kumandayla ilişkisi kalmaz.
Yiğit G.
18-10-2018, 11:40
ne yazkki polıs ın mantıgı ses degıl eksoz var ıse ses cıkmasa bıle ceza kesıp parka cekıyor
benım basıma geldı orta susturucu dahı uzerınde olan 106 ya supersprınt eksoz ıle ceza yedım kesınlıkle ses cıkmıyordu
dediğin eskiden oluyordu biliyorum ama son zamanlarda pek rastlamadım.Hala varsa kötü.
ercan26esk
18-10-2018, 12:21
ben uç kısımları çift çıkış ama 76 lık onlardan çok kıllanıyor lar ben de düşüreceğim 60 lık olsun büyük gözükmesin sesi kapattım aşırı bir ses çıkmıyor motor sesi öne çıkıyor bir kaç kez bu şekilde geçtim fakat dediğim gibi çıkışlar büyük olunca çok dikkat çekiyor frekans olayına gelince extra bir düğme yapıp komple elektriği kesmek mantıklı bence...
dediğin eskiden oluyordu biliyorum ama son zamanlarda pek rastlamadım.Hala varsa kötü.
Ankara berbat durumda orjınal vw ag yazan eksoz başlıklarını sökmüş durumdayız
halilcan9455
18-10-2018, 13:04
Eğer ceza yazmaya niyetli ise yazabilir maddeyi hatırlamıyorum ama açıklaması şöyle ; araç üzerinde teknik değişiklik yapmak.
mikelazi
18-10-2018, 13:07
şuanki aracım
60mm düz
63mm freeflow
eksoz ucu yok.herşey tampon altında
senelerdir bu şekilde bir çok aracımla polis kontrolünden geçmişimdir.hiç sıkıntı yaşamadım.
Selamlar,
Bugün saha da olan bir trafik memuru müşterimiz var biraz sohbet ettik. Ankara da eskişehir yolu başkent üni tarafında alkol,egsoz vs kontrolü yapan tayfada. Meşhur kavşak bilenler bilir, özellikle sordum bu kumandadan kontrol olayı vs. var mı diye , yok öyle bir şey varsa da Ankara da biz bilmiyoruz ama olsa özellikle Ankara da olurdu diye belirtti. Nasıl tespit ediyorsunuz vanalı, kumandalıları dedim altına eğilip bakıyoruz diye cevapladı. Yani, warex'i sona gözle görülecek şekilde değil de biraz ortaya doğru yerleştirilirse kapalı halde pek anlaşılacağını düşünmüyorum en azından kendisi öyle belirtti :)
Bu arada her egsoz cezası yiyenin de arkadan çevre ve şehircilik bakanlığından o meşhur cezayı yediğini söyledi, makbuzlar tek tek bakanlığa fakslıyoruz diye iletti ama yemeyenler de var biraz karışık :)
TonyMontana
23-10-2018, 09:51
Haftasonu izmir de saat 00.40 gibi kavşakta asayiş uygulamasına denk geldim. Yavasladım camı actım baktım geçmemi söyledi ve evime doğru yol aldım. Sabah tarafıma ceza maili geldi egzoz sesinden ve araçta yüksek seste müZik dinlemekten ceza göndermiş. Şimdi sormazlarmı memura çevirmede neden durdurmadında arkamdan yazdın? Dilekçelerimi yazıyorum mahkemeye vereceğim bu kadar da karaktersizlik yapılmaz. Sadece para için bu şekilde saçma sapan ceza yazılması durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor
Yiğit G.
26-10-2018, 21:35
Ankara berbat durumda orjınal vw ag yazan eksoz başlıklarını sökmüş durumdayız
valla sabır diliyorum o zaman istanbul da bir ara öyle idi hatırlayanlar vardır subarulara falan kanat var diye ceza yazıyorlardı.İstanbul uzun süredir en azından anadolu yakası rahat.Ben en son sahilde idealtepe köprüsünün orada çevirmeye girdim 2-3 polis aracı inceledi sonra yanıma gelip "bu araç fabrika çıkışlı böyle değil mi" dediler bende gülerek evet dedim iyi yolculuklar diyip bıraktılar.Ama son duyduğa göre polisler yanlarında kumanda taşıyormuş ondan patlamayalım dedim yani polislerdeki kumanda kesin dandik olanların kumandasıdır da sinyal uyabilir ondan korktum.
şurada poliste var kumanda
https://www.youtube.com/watch?v=1zKfZkyh5Po