Orijinalini görmek için tıklayınız : Sogukken isteksiz giden motorun ısınınca kendine gelmesi
Herhangi arıza kodu okumuyoruz. Benzini farkli markalardan denedik. Benzin pompasi filtresi temizlendi.
Sogukken patırtılı çalışan motorun ısınınca kendine gelmesinin sebebi ne olabilir.
Bujiler yeni. Buji piposu buji kablosunda problem yok.
90°C olunca sorun ortadan kalkıyor
Motor soğutma suyu sıcaklık sensörü böyle bir şeye sebep olabilir.Araca bilgisayar ile bağlandığınızda afr değerini görebiliyormusunuz?
turboman
14-10-2018, 17:21
Silindir kapağında su sıcaklık sensörü vardır onun fişini kontrol edin aracın markasını ve modelini yazarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Motor soğutma suyu sıcaklık sensörü böyle bir şeye sebep olabilir.Araca bilgisayar ile bağlandığınızda afr değerini görebiliyormusunuz?
Bilgisayara bağladık ancak afr okunabilir mi bilmiyorum. Ariza vermiyoruz. Verse okuyup çözeceğiz.
Silindir kapağında su sıcaklık sensörü vardır onun fişini kontrol edin aracın markasını ve modelini yazarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Suzuki gsxr 600 . 2009 model motosiklet
Dediğinize bakacagm
Otomobillerde supap lastikleri eskiyince de dediginiz sorunu yapiyor
turboman
15-10-2018, 15:59
Aklıma geldi eğer conta yanık oluncada tekleme yapabilir yanma odasına su iniyorsa tekleme yaptırabilir.
aykutsafakyaman
15-10-2018, 16:02
Sensorleri kontrol edin. Arkadaşım benzer bir sorunu hyosungta yaşadı. Tps sensoruydu galiba değişince sorun düzeldi.
Bilgisayara bağladık ancak afr okunabilir mi bilmiyorum. Ariza vermiyoruz. Verse okuyup çözeceğiz.
Suzuki gsxr 600 . 2009 model motosiklet
Dediğinize bakacagm
Soğutma suyu sıcaklık sensörü bozulursa arıza yakmaz fakat direnci değiştiği için motoru daha uzun süre jiklede çalıştırabilir buda tabiri caiz ise boğulmaya sebebiyet verebilir.Belirttiğiniz sorun da bunu gösteriyor gibi.Ben bu sorunu aracımda tecrübe etmiştim sizinde aklınızda olsun yeni bir sensör ile tekrar deneme yapın.
Sensorleri kontrol edin. Arkadaşım benzer bir sorunu hyosungta yaşadı. Tps sensoruydu galiba değişince sorun düzeldi.
biraz geç yazdım ama evet TPS sensörü değişince düzelmişti