PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Smart ses sistemi tavsiyesi

HaKo
19-10-2018, 10:12
Arkadaşlar selam , ses sistemi işi hiç anlamadığım bir konu , 2016 model smartım var, ses sistemi vasatın bile altında.

Ana üniteyi değiştirmek istemiyorum.

1. sorum , sadece mevcut hoparlorlerini değiştirerek iyi ses alabilir miyim , burmester bang olufsen kalitesinde ses beklemiyorum , bmw nin hi-fi si kadar çalsa yeter ufacık araba zaten. Eğer bu mümkün ise ne önerirsiniz ?

Eğer 1. şık mümkün değilse sanırım amfi ve mid-tiz takımı ve kablolama gerekiyor sanırım. 2 bin lirayı geçmeden bu tarz bir sistem kurulabilir mi ?

teşekkürler,

safaks
19-10-2018, 10:57
Plug and play amfiler var. Direk orjinal üniteni soketiyle aracın soketine takılan bir amfi. Sanırım dsp ayarlarıda var. Kullananlar çok memnun gözüküyor ama denemek kısmeyt olmadı. Match diye bir model var. Sanırım helix markasına ait. Bakmakta yarar var.
Amplifiers | MATCH | Audiotec Fischer (https://www.audiotec-fischer.de/en/match/amplifiers/)

turboman
19-10-2018, 12:44
Bence sisteme ek olarak arkaya veya koltuğun altı müsayitse küçük kendinden anfili kaliteli bass koymanız yeterli olur orjinal kolonları ne derece ses veriyor bilmem ama yeterli olacaktır

HaKo
19-10-2018, 13:30
Bence sisteme ek olarak arkaya veya koltuğun altı müsayitse küçük kendinden anfili kaliteli bass koymanız yeterli olur orjinal kolonları ne derece ses veriyor bilmem ama yeterli olacaktır

hiç bir işe yaramaz çünkü ses sitemi berbat. biraz iyi bile diyemem.

Yok mu fikri olan ?

01ayk01
19-10-2018, 13:49
Hakan abi en önemli soru ; bu işe ne kadar bütçe ayırdın ? sonrası çözülür bir şekilde

HaKo
19-10-2018, 14:14
Hakan abi en önemli soru ; bu işe ne kadar bütçe ayırdın ? sonrası çözülür bir şekilde

Aykut kardeşim 2 bin lirayı geçsin istemiyorum açıkçası. öyle abartı bir şey lazım değil.

01ayk01
19-10-2018, 14:17
Aykut kardeşim 2 bin lirayı geçsin istemiyorum açıkçası. öyle abartı bir şey lazım değil.

2. El sfır takıntın varmı abi ? Birde senin arabanın kapılar kaç cm acaba ? Ön kapılarda yada direklerde tweeter yeri mevcutmu ?

HaKo
19-10-2018, 14:19
2. El sfır takıntın varmı abi ? Birde senin arabanın kapılar kaç cm acaba ? Ön kapılarda yada direklerde tweeter yeri mevcutmu ?

hiç bir fikrim yok :) 2. el az kullanılmış düzgün bir arabadan sökülmüş olabilir ama onu araştıracak vaktim yok tabiki.

01ayk01
19-10-2018, 14:25
hiç bir fikrim yok :) 2. el az kullanılmış düzgün bir arabadan sökülmüş olabilir ama onu araştıracak vaktim yok tabiki.

Abi kaç cm olduğunu öğrenebilirsen öneride bulunabilirim. Hatta Timur abi vs görürse çok çok daha iyi yardımcı olurlar. Ama onlarında ilk soracağı soru kapılar kaç cm olacaktır.

fussy
19-10-2018, 14:27
uğraşmaya vakit yoksa yakın bir yerdeki yönlendirmeye gidilmesi daha iyi olur. Şirinevler tarafı uygunsa audiozone tufan ceylan ı tavsiye ederim.

01ayk01
19-10-2018, 14:29
bir de düzgün çalsın diye düşünüyorsan. 1 çift hoparlör takımı , 1 amfi , 1 subwoofer + kablo + çevirici + işçilik montaj 2000 liraya biraz zor abi. biraz daha çıkman gerekebilir. İstanbulda işçilikler ne kadar bilmiyorum ama kablo + çevirici + işçiliğe 500 - 700 civarında isterler diye düşünüyorum

HaKo
19-10-2018, 14:38
bir de düzgün çalsın diye düşünüyorsan. 1 çift hoparlör takımı , 1 amfi , 1 subwoofer + kablo + çevirici + işçilik montaj 2000 liraya biraz zor abi. biraz daha çıkman gerekebilir. İstanbulda işçilikler ne kadar bilmiyorum ama kablo + çevirici + işçiliğe 500 - 700 civarında isterler diye düşünüyorum

ben 1. alternatife yoğunlaşmak istiyorum zaten. gerek yoksa öyle arabayı söktürmek istemiyorum kabloydu amfiydi. çok ufak zaten araba arkaya bas falan istemiyorum.

01ayk01
19-10-2018, 14:41
ben 1. alternatife yoğunlaşmak istiyorum zaten. gerek yoksa öyle arabayı söktürmek istemiyorum kabloydu amfiydi. çok ufak zaten araba arkaya bas falan istemiyorum.

Abi amfisiz sistem biraz zor. Teyp çıkışlarına hoparlör bağlanabilir ama besleyemedikten sonra anlamı yok çok. amfi + güzel bi takım hoparlör diyosan bi nebze olabilir. Ama orda da bass olmadığı için canlı olmayacaktır çok

ChtArdARSL
19-10-2018, 16:53
hako abı,

gel benım arabamda dınle ben cok memenunu,

1 adet mıd takını 1 adet ufak anfı 1 adet ufak bas.

Not:Orjınal teypın ses watt ları cok az oyukden duzgun olmuyor.

turboman
19-10-2018, 17:15
Aracı sökmeden bişey yapılmaz o zaman jbl extrem modeli var bluetouthlu koltuğun arkasına atın gümbür gümbür çalsın suya sabuna dokunmadan ;)

ugursmh
21-10-2018, 22:30
2010 smart var arkadaşımda cidden berbat bir ses sistemi var. Müzik dinlemek dahi istemiyor insan :icon13:

HaKo
22-10-2018, 10:21
Aracı sökmeden bişey yapılmaz o zaman jbl extrem modeli var bluetouthlu koltuğun arkasına atın gümbür gümbür çalsın suya sabuna dokunmadan ;)

aracı sökmeden gayet bir çok işlem yapılıyor. Plug+play bir çok sistem var ama aracın tesisatının bunu destekliyor olması önemli. Ben de bilen biri var ise bunu soruyorum

Sökmekten kastım hoparlorlerin kapağı tabiki sökülecek.

Ben sadece bas eklemek istemiyorum ısrarlı tavsiyen için teşekkür ederim yinede :)

mrwope
23-10-2018, 22:32
kapilara buyuk ihtimal 16 cm uyacaktir;yabanci smart forumlara baktim.
Sizin icin en ideali 2 yollu mid takimi alip ufak bir kaliteli amfi ile beslemek olacak.

Hoparlor tavsiyem : Morel MAXIMOULTRA602COMP 16 Cm 180W 90 Rms Komponent Sistem - Aktepe Sound - Oto Muzik Goruntu Navigasyon Sistemleri ve Teyp Cercevesi Satış Merkezi (https://www.aktepesound.com/morel-maximo-ultra-602-180w-90-rms-component-sistem?c=1882) Morel Maximo Ultra 602 2 yollu
Amfi tavsiyem : Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-rockford-fosgate-p300x2-616608542/detay)
Ceviriciniz yok ise : Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-sahibinden-sifirdan-farksiz-audison-connection-sli-4-599646636/detay)
Kablo kiti : Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-audison-connection-kablo-seti-4-awg-fsk-700-524985569/detay)