PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cvt yağı ve değişimi hakkında

Grimlord
19-10-2018, 17:44
Arkadaşlar selamlar, 2011 model Nissan micra 1.2 aldım. Araçta CVT şanzuman var, şuan 83 bin kmde. Sanıyorum daha önce şanzuman yağı hiç değişmemiş.
Kitapçıkta sadece düzenli kontrol yazıyor, kaç binde bir değişmeli acaba yada hakikaten değişmiyor mu? Daha önce hiç cvt şanzumanlı bir araca sahip olmadım, ondan merak ediyorum.

::ZaFeR::
19-10-2018, 19:31
Kendi aracım - 2009 mitsubishi lancer 1.8 cvt adına konuşacak olursam.
-zorlu koşullarda kullanılırsa 40bin kmde bir değişim tavsiye ediliyor ama normal koşullarda kullanılırsa 80bin kmde bir değişim öneriliyor.

onur_si
19-10-2018, 19:51
yeni hondalardaki cvt için servis 40 binde bir değişim yapıyor. ben olsam 60 binde bir falan değiştiririm garanti vs durumu yoksa ama yağı servisten orjinal alın

Grimlord
19-10-2018, 21:23
Kendi aracım - 2009 mitsubishi lancer 1.8 cvt adına konuşacak olursam.
-zorlu koşullarda kullanılırsa 40bin kmde bir değişim tavsiye ediliyor ama normal koşullarda kullanılırsa 80bin kmde bir değişim öneriliyor.

O zaman değiştireyim abi, çoktan geldi geçmiş bile :) Teşekkür ederim

yeni hondalardaki cvt için servis 40 binde bir değişim yapıyor. ben olsam 60 binde bir falan değiştiririm garanti vs durumu yoksa ama yağı servisten orjinal alın

Yok abi servise falan götürmem zaten, yağı alır çıkarım. Önceki sahibinin servis faturası çıktı, ön disk balata değişim 900 lira vermiş. Sanayiden devam :) Teşekkür ederim

19-10-2018, 22:07
Kendi aracımda yağ değişimi yaparken,temiz yağ gelene kadar doldur boşalt yapmıştık.Nissan'da da ona benzer bi değiştirme prosedürü olabilir.Normalde 5-6 lt civarı yağ çıkıyor boşalttığımız zamana ama temiz yağ gelmesi için koyduğumuz yağı boşaltıp tekrar dolduruyoruz.Kendi aracımın konusunda bahsetmiştim.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/188426-lancer_1_8_cvt-post8242933.html#post8242933

Grimlord
19-10-2018, 22:45
Kendi aracımda yağ değişimi yaparken,temiz yağ gelene kadar doldur boşalt yapmıştık.Nissan'da da ona benzer bi değiştirme prosedürü olabilir.Normalde 5-6 lt civarı yağ çıkıyor boşalttığımız zamana ama temiz yağ gelmesi için koyduğumuz yağı boşaltıp tekrar dolduruyoruz.Kendi aracımın konusunda bahsetmiştim.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/188426-lancer_1_8_cvt-post8242933.html#post8242933

Bunu söylediğin çok iyi oldu abi, bu şekilde yapacak usta bulmak lazım o zaman. Çıkan yağ cidden rengini yitirmiş gibi senin attığın fotolarda. Kitapçıkta 7 litre diyor cvt yağı için, demek ki 12-13 litre gidecek :D

19-10-2018, 23:04
Bunu söylediğin çok iyi oldu abi, bu şekilde yapacak usta bulmak lazım o zaman. Çıkan yağ cidden rengini yitirmiş gibi senin attığın fotolarda. Kitapçıkta 7 litre diyor cvt yağı için, demek ki 12-13 litre gidecek :D

Ankara'da İba Otomotiv'de yaptırmıştım ben yağ değişimini.Servis kitapçığında denilen gibi yaptık biz.Büyük ihtimalle Nissan'ın da prosedürü aynıdır.Bir de CVT yağını değiştirdikten sonra bilgisayardan yağın bozulma seviyesini sıfırladık.Bizim araçlarda CVT'nin beyni var.Nissan'da öyle bir şey var mı bilmiyorum.

Grimlord
19-10-2018, 23:12
Ankara'da İba Otomotiv'de yaptırmıştım ben yağ değişimini.Servis kitapçığında denilen gibi yaptık biz.Büyük ihtimalle Nissan'ın da prosedürü aynıdır.Bir de CVT yağını değiştirdikten sonra bilgisayardan yağın bozulma seviyesini sıfırladık.Bizim araçlarda CVT'nin beyni var.Nissan'da öyle bir şey var mı bilmiyorum.

Bunda da büyük ihtimal beyin var abi, servis kağıdında "cvt beyni yazılım güncelleme " tarzı bir ifade var. Ben de senin dediğin yere götürürüm, zaten japoncu usta lazım :)
Tahmini işçilik ne alırlar peki, yağ , filtreler ve cvt yağ değişimi için?

20-10-2018, 08:20
Bunda da büyük ihtimal beyin var abi, servis kağıdında "cvt beyni yazılım güncelleme " tarzı bir ifade var. Ben de senin dediğin yere götürürüm, zaten japoncu usta lazım :)
Tahmini işçilik ne alırlar peki, yağ , filtreler ve cvt yağ değişimi için?

En son Motul'un CVT yağını kullandım ben.Litresi 50 tl civarıydı.Zamlardan sonra ne oldu bilmem.CVT'nin içersinde bir tane filtre var ama benim CVT'nin yağ soğutucusu var onun filtresiydi.Nissan'ın CVT'sinde yağ soğutucu var mı bilmiyorum.

Grimlord
20-10-2018, 11:47
En son Motul'un CVT yağını kullandım ben.Litresi 50 tl civarıydı.Zamlardan sonra ne oldu bilmem.CVT'nin içersinde bir tane filtre var ama benim CVT'nin yağ soğutucusu var onun filtresiydi.Nissan'ın CVT'sinde yağ soğutucu var mı bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim abi bilgiler için

Özgür Güneş
24-10-2018, 09:40
Merhaba, prosedürünü tam öğrenip Şaşmaz’da Gençmer otomatik şanzımana gidebilirsiniz, işi istediğiniz şekilde yaparlar, epey araştırarak bulduk, dsg 6 ileri ıslak şanzıman yağı değiştik ve istediğimiz gibi değişti.

Grimlord
24-10-2018, 09:44
Ortalama işçilik ne alırlar peki bu iş için? Epey tutacak gibi Gözüküyor, 12 13 litre yağ alınacak zaten :)

Özgür Güneş
24-10-2018, 10:02
Ortalama işçilik ne alırlar peki bu iş için? Epey tutacak gibi Gözüküyor, 12 13 litre yağ alınacak zaten :)

200-300 ü geçmez diye düşünüyorum işçilik.

0312 278 35 61 numarası, ara sor bi

dragstar
24-10-2018, 14:14
jukelarda cvt yağı değişiyor, hatta değişmezse şanzımanı bozuyor ama micrayı bilmiyorum

Yiğit G.
27-10-2018, 08:58
Bende mini nin değiştirmiştim serviste ama çok çok fena bir para ödemiştim :) Ha bide bizim araçlarda işçiliği acaip zor çünkü yağı boşaltmak ve koymak için olan tıpa inanılmaz zor bir yerde.Baya bir saat uğraştı işlem için. Micrayı bilemicem.

Grimlord
27-10-2018, 14:01
Bende mini nin değiştirmiştim serviste ama çok çok fena bir para ödemiştim :) Ha bide bizim araçlarda işçiliği acaip zor çünkü yağı boşaltmak ve koymak için olan tıpa inanılmaz zor bir yerde.Baya bir saat uğraştı işlem için. Micrayı bilemicem.

Valla ben de korkmuyo değilim abi, aracın motoru 3 litre yağ alıyor ama değişim için şanzuman yağı neredeyse 12-13 litre gidiyormuş, üstüne bir de zor bir işçilik olunca iyi bir para isterler diye düşünüyorum. Maalesef erteledim biraz :D

Özgür Güneş
28-10-2018, 00:54
Valla bizim şanzımancı çok iyiymiş, bugün f20 1 serisindeki 8 ileri zf şanzıman yağı değişimi için fiyat konuşmaya gittik, adamla konuştuk, işte orj parçaları alıp gelelim dedik, şok olduk, çünkü satan yeri bulana kadar karnımız çatladı, herifte orj filtre ve yağ vardı, iyi biliyo işini, prosedürü de doğru anlattı yine, beğendim.

Grimlord
28-10-2018, 14:03
Valla bizim şanzımancı çok iyiymiş, bugün f20 1 serisindeki 8 ileri zf şanzıman yağı değişimi için fiyat konuşmaya gittik, adamla konuştuk, işte orj parçaları alıp gelelim dedik, şok olduk, çünkü satan yeri bulana kadar karnımız çatladı, herifte orj filtre ve yağ vardı, iyi biliyo işini, prosedürü de doğru anlattı yine, beğendim.

Haftaya ben de gidiyorum, bakalım kaçlık olacağız :D
Hiç bir yerde nisssanın orjinal cvt yağı yok, belki bu adam bulur
Castrol falan koyanlar sıkıntı yaşamışlar diye okudum

asscutter
28-10-2018, 15:21
1500 falan tutar diye düşünüyorum

Özgür Güneş
28-10-2018, 18:46
Haftaya ben de gidiyorum, bakalım kaçlık olacağız :D
Hiç bir yerde nisssanın orjinal cvt yağı yok, belki bu adam bulur
Castrol falan koyanlar sıkıntı yaşamışlar diye okudum

NS 2 yağ değil mi seninki? Arkadaşın 2001 primera ya bile cvt için şanzıman yağı buldu, elinde yoksa servisten orj yağ getirtirsin.

Grimlord
28-10-2018, 20:25
NS 2 yağ değil mi seninki? Arkadaşın 2001 primera ya bile cvt için şanzıman yağı buldu, elinde yoksa servisten orj yağ getirtirsin.

NS-1miş sanırım, dediğin gibi en kötü servisten alacağım

Özgür Güneş
29-10-2018, 09:34
NS-1miş sanırım, dediğin gibi en kötü servisten alacağım

NS 1 çok zor, neyse kolay gelsin :)