Orijinalini görmek için tıklayınız : Imei Kayıt Ücret Zammı
Yeni kararname ile birlikte 170TL olan kayıt ücreti 500TL olmuş. Hayırlı olsun.
https://i.hizliresim.com/JZrpEE.png (https://hizliresim.com/JZrpEE)
Sağolsun. Falan amcası filan yeğenine üç kuruş ucuza telefon getiriyodu o da yalan olmuş. Millet olarak devlet bize iyiyi yakıştıramıyor heralde. Elin alman hansı 1 ay asgari ücretle çalışıp iphone xs max alırken, benim asgari ücretli mehmet kardeşimin 8-9 ay çalışması lazım. Ben şimdi devletim, vatandaşıma diyorum ki hans 1 ayda aldı hadi bakim sen en iyi ihtimalle 5 ay mikil (yurtdışından getirt) bide gel bana 500 mikil sen de hans gibi ol. Ne de olsa senin refahın içinim. Utanmam tabi çünkü halkımın sahip olmakta zorlandığı şeyleri daha da zorlaştırmak hatta imkansızlaştırmak hoşuma gidiyor.
Şaşırtmadı, fiyatlar o kadar yükselince insanlarda yurtdışına yüklenmiştir haklı olarak.
GokhanRS
09-11-2018, 06:32
Biz ayvayı yedik yani, çok komik. Ben şimdi telefonu yenilesem tr geldiğim de öpecek. Diyorki eski telefonunun imei adresini çak. Neden devlete 100 küsür lira ödeyesin ki? Uğraş emek ver beleşe getir bu işi diye zam yaptım :)
Aynı zamanında sigaraya fais zamlar yapıp ülkenin her yerinin kaçak sigara satışcısı doldurdukları gibi.
Ben 08.11.2018 saat 17.30 dan telefon kaydi yaptim 170 TL den, bi sorun cikmasin :D
Ben 08.11.2018 saat 17.30 dan telefon kaydi yaptim 170 TL den, bi sorun cikmasin :D
Paçayı kurtarmışın sen :=)
hakansonmez
09-11-2018, 07:06
Konuyu görür görmez kayıt işlemini yaptım 170 liradan 1saat once sanırım son anda yirttim gün baslangicinda guncellenicek sistem heralde
Zengin fakir belli olsun demiş yine reis
1000TL olsun yine yaparız yine kurtarıyor sitcom ülkesi olduk iyice.
Caydırıcılığı olsun diye insanları illegal yollara itecekler farkında değiller. Çakarsın eski telefonun IMEI'sini devam...
SekoLive
09-11-2018, 08:04
bu konuda bundan sonra zam yok ötvden karşılanacak
Kasada para bitince böyle oluyor.
TorqueTuning
09-11-2018, 08:12
X3 resmen, sonra da enflasyonu dış mihraklar yapıyor, kriz yok ülkemizde, ama ekonomik saldırı altındayız derler! (yersen!!)
redbull35
09-11-2018, 08:15
Sistemde hala 170 TL gözüküyor
Paralel ihracat tlf fiyatlarida magaza fiyatlarina gelir artik. Yahu ille geciricez diye goz gore gore arayistilar. Halende bunlari farketmeyen bir kesim var. Nasil yasiyorsunuz bu ulkede bi tiyosu hilesi vs varsa Allah askina bizimlede paylasin. Daha az kufur edelim bari.
2 sektör daha patladı.
1 kayıt hakkını satanlar
2 yurt dışı telefon getirip satanlar
Yazık gerçekten ne hallere düştük.
CloudGrey
09-11-2018, 08:47
asıl olay köprüde..
artık dönüşlerdende ücret alınacak...
Neye niyetlensem elimde patlıyor. ABD'den iphone getirelim XS serisi satarız dedik işe bak 500 tl yaptılar :D Ne şans var ama bende...
Cimmeria
09-11-2018, 09:06
Başkanlık böyle güzel bir şey işte, kafana göre çak gitsin vatandaşa... Neyse bunlara oy veren bunları başımıza getiren herkese teşekkür ediyoruz.
Dünyanın en teknolojik yıllarında bir ülkeyi teknolojiden bu kadar uzak tutmaya çalışan cahil bırakmaya uğraşan hükümete ve zihniyete denk geldik ya ne diyeyim
benimde bikaç gündür cihazım vardı acele etmedim sabah kalktım haberleri görür görmez kayıt yaptırdım benden de 170 tl aldı umarım sonradan ekstra bişe çıkartmazlar :D
Sonraki adımda yaşanılan şehre göre vergilendirmeyi bekliyorum :)
yilmazcatalbas
09-11-2018, 09:31
Kayıt hakkı satanlar patladı, Apple getirenler patladı, android getirenler aynen devam da asıl konu o değil bir nevi insanları imei çakmaya, kanunsuz iş yapmaya teşvik etmiş oldular.
eski telefonları atmayalım o zaman copy paste devam
İmei çakanlarada 5 yıldan 10 yıla hapis gelir
Birazdan o iş de biter
Oy verenlere düşünemedi ama yaşayarak zorla düşünecekler bunun gibi şeyleri
individual
09-11-2018, 10:14
suan bu olaydan haberi olmayan telefon satanlarin fiyatlarina baktim.trden kayitli garantili almak daha mantikli.bence eskidende mantikliydi aradaki farka tr den almak garantili daha mantikli geliyordu bana.
Cimmeria
09-11-2018, 10:41
suan bu olaydan haberi olmayan telefon satanlarin fiyatlarina baktim.trden kayitli garantili almak daha mantikli.bence eskidende mantikliydi aradaki farka tr den almak garantili daha mantikli geliyordu bana.
Mesela amerikadan 256 gb iphone 8 plus alsan 849 dolores. Çarp 5.5 ile 4.669 Tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini. 4.839 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 7.999tl Aradaki fark 3000 tlden fazla . Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
Mesela amerikadan 256 gb 12.9 Ipad pro alsan 1.299 dolores. Çarp 5.5 ile 7.144 tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini 7.315 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 9600 tl. Aradaki fark 2300 tl. Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
alirizaatilla
09-11-2018, 10:46
sabah 9,30 da yatırdım parayı 170 tl olarak ancak e devlet üzerinden halen ödeme görünmüyor.Sanırım ben yakalandım :)
ben hep vestel aldığımdan beni ilgilendirmeyor
Zam haberini görünce bende ilk oha dedimde 330₺ daha pahalıya gelcek sadece aldığınız cihaz. Her türlü arada yine büyük fark olcak yurtdışı yine çok daha uyguna gelcek. Önünü kesmek isteseler daha ciddi birşey gelirdi bence :D
Yine tüm fitne fücurlar takip ediyor konuyu,eleştirileri orantılı yapın :D
individual
09-11-2018, 11:00
Mesela amerikadan 256 gb iphone 8 plus alsan 849 dolores. Çarp 5.5 ile 4.669 Tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini. 4.839 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 7.999tl Aradaki fark 3000 tlden fazla . Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
Mesela amerikadan 256 gb 12.9 Ipad pro alsan 1.299 dolores. Çarp 5.5 ile 7.144 tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini 7.315 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 9600 tl. Aradaki fark 2300 tl. Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
garanti işini nasıl yapıyoruz ? süresine ne kadar abd'den alınan bir ürünün türkiyedeki garanti süresi ?
Cimmeria
09-11-2018, 11:15
şurdan tüm sorularına cevap bulabilirsin Official Apple Support (https://support.apple.com/)
garanti işini nasıl yapıyoruz ? süresine ne kadar abd'den alınan bir ürünün türkiyedeki garanti süresi ?
1 Yıl. Yani en azından benim dün kaydını yaptığım XS'i sorgulayınca apple resmi sitesi 1 yıl olarak gösteriyor.
individual
09-11-2018, 11:20
şurdan tüm sorularına cevap bulabilirsin Official Apple Support (https://support.apple.com/)
1 yıl garantili olduğunu biliyorum ben.
1 yıl içinde açıkcası 4,839 TL yada 7,315TL bağlamak uzun süre için risk benim için.1 yıl sonra arıza çıkarsa ki cevremde 10 kişiden 2-3 'den çıkardı TR garantili olanlar 1.5 sene geçmişti telefon değişimi yaptı.
ABD'den 7,315TL getirip 1 yıl sonr arızalanın yedek parça parası vermek yada yaptıramamak benim için risk.
Az buz paralar değil eğer 4,839 TL verip 1 yıl sonra bozulduğunda ya yeniden alırım diyen varsa bilemem.
Shadow_Dancer
09-11-2018, 11:22
1 yıl içinde açıkcası 4,839 TL yada 7,315TL bağlamak uzun süre için risk benim için.1 yıl sonra arıza çıkarsa ki cevremde 10 kişiden 2-3 'den çıkardı TR garantili olanlar 1.5 sene geçmişti telefon değişimi yaptı.
ABD'den 7,315TL getirip 1 yıl sonr arızalanın yedek parça parası vermek yada yaptıramamak benim için risk.
Az buz paralar değil eğer 4,839 TL verip 1 yıl sonra bozulduğunda ya yeniden alırım diyen varsa bilemem.
iphone bozulmaz baba :)
individual
09-11-2018, 11:24
iphone bozulmaz baba :)
iphone 3-4-5s 6sPlus kullandım.
ilk çıktıklarında aldım açıkcası benim telefonlarımda bozulmadı hiç.Ama dediğim gibi böyle bir riske niye gireyim.kasko gibi düşünün.
Shadow_Dancer
09-11-2018, 11:27
iphone 3-4-5s 6sPlus kullandım.
ilk çıktıklarında aldım açıkcası benim telefonlarımda bozulmadı hiç.Ama dediğim gibi böyle bir riske niye gireyim.kasko gibi düşünün.
Haklısın... :icon_tup:
8 plus tr garantili 4200 tl ye sıfır aldım
1 ay sonra dolar uçtu
Telefona kendi çocuğum gibi bakıyorum
Ülkede birşeye sahip olmak büyük mesele
8 plus tr garantili 4200 tl ye sıfır aldım
1 ay sonra dolar uçtu
Telefona kendi çocuğum gibi bakıyorum
Ülkede birşeye sahip olmak büyük mesele
aynen üstat egonomi şahlanıyo ne işse hep bize giriyo ! daha dün aspitaröün lambasını led olanla değiştirdim modeme zaman saati aldım gece çalışmasın diye ev içinde az harcama mühendisi oldum nerden ne kadar kar yapsam diye düşünüyorum hergün
Cimmeria
09-11-2018, 12:52
Telefon türkiyede 8000 tl, 1 yıl garantilisini 4800e alırım alacak olsam, bozulursa ki kolay kolay bozulmaz, gider amerikadan yenisini alırım zararım 800 lira olur sadece. kalkıpta bir telefona 8000 lira vermem ben.
Ama herkesin kendi tercihidir tabii ki
Ya arkadaşlar siz hala olayı zanneedersem çakmadınız :) Size benzer bir durum yazayım sonra bence bir daha değerlendirelim.
Geçen sene bu aylarda MTV'nin yüzde 25 zamlanacağı söylendi, sonra ortalık tabi toz duman yüzde 25 zam olur mu diye. Maliye bakanı geri adım atmayacağız vs. dedi, sonra ne oldu konu tabikide her konudan yetkili devlet büyüğümüze iletildi ve nasıl böyle bir saçmalık oluyor ben halkıma nasıl yüzde 25 zam ödetirim denilerek bir kahramanlık destanı yazıldı. Konu yüzde 15 zamma bağlandı ve uyku moduna geçtik son 16 senede olduğu gibi.
Şimdi gene bir nabız yoklaması yapılacak, ortalık yüzde 193 zam olur mu diye calkalanıcak ve neticede yüksek karar mercii çıkıp dicek yüzde 193 de olur mu yuh benim vatandaşım nasıl ödesin bu zammı, konu yüzde 50 zamla 340 350 de tatlıya baglanıcak ama her türlü kazık gene bize girmiş olacak tabiiki.
Ya arkadaşlar siz hala olayı zanneedersem çakmadınız :) Size benzer bir durum yazayım sonra bence bir daha değerlendirelim.
Geçen sene bu aylarda MTV'nin yüzde 25 zamlanacağı söylendi, sonra ortalık tabi toz duman yüzde 25 zam olur mu diye. Maliye bakanı geri adım atmayacağız vs. dedi, sonra ne oldu konu tabikide her konudan yetkili devlet büyüğümüze iletildi ve nasıl böyle bir saçmalık oluyor ben halkıma nasıl yüzde 25 zam ödetirim denilerek bir kahramanlık destanı yazıldı. Konu yüzde 15 zamma bağlandı ve uyku moduna geçtik son 16 senede olduğu gibi.
Şimdi gene bir nabız yoklaması yapılacak, ortalık yüzde 193 zam olur mu diye calkalanıcak ve neticede yüksek karar mercii çıkıp dicek yüzde 193 de olur mu yuh benim vatandaşım nasıl ödesin bu zammı, konu yüzde 50 zamla 340 350 de tatlıya baglanıcak ama her türlü kazık gene bize girmiş olacak tabiiki.
İkisi farklı şekilde yalnız. Biri %25 olacak iddialarıyla ortaya atıldı, diğeri bizzat kendisinin imzası ile resmi gazetede yayınlanıp, yürürlüğe girdi. 500 TL değişmez, geçmiş olsun herkese :)
GokhanRS
09-11-2018, 13:24
zammı yapan kısmında ne yazıyor? recep tayyip erdoğan, CUMHURBAŞKANI.
yani o konu, bu konu değil. çıkar der ki, yerli telefonlar para kazansın diye yaptık, adamlar hüloğğğ yapar ve vestel casper bayilerini talan ederler. :D haklı çıkar bir şekilde. o yüzden geri adım atmaz. 1000 tl olsa gene koymaz.
Hayır oy verenlerinin kaç tanesi avrupa amerika gezisine gidip ayfon alıyor ki?
ChuckBartowsKi
09-11-2018, 13:38
Vatandaşın bir şey almasını istemiyorlar ekonomik strateji bunun üzerine ama kendilerinin çok konuştuğu Ecevit dönemi gibi olmamak adına böyle gizliden gizliye yapıyorlar bakalım hayırlısı ne olacak sonu o dönemlerde zenginlere de dokunmuşlar ben bilmem pek öyle okudum umarım şimdi de tüm halka aynı politikayı izlerler de herkes biraz sıkar dişini.
Arkadaş "telefonunu T-mobile aldım, kayıt derdim falan yok" dedi ama tam anlamadım.
Bilen var mı?
mehmet6r
09-11-2018, 13:49
İşin kötü yanı bunlar öyle ya da böyle bir gün gidecek ama gelecek adamlar bunların koydukları vergileri, zamları geri alacağını zannetmiyorum. Geleceğimizi de zora soktular. Ülkede en kibar tabirle ciddi reformlar gerekiyor.
Arkadaş "telefonunu T-mobile aldım, kayıt derdim falan yok" dedi ama tam anlamadım.
Bilen var mı?
Hareket çekebilirsin :D
Yurtdışından gelen her telefon IMEI'si kayıt olacak. İllegal olsun istenirse, kayıtlı bi IMEI çakılacak bi telefoncu tarafından. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
Herhangi bir Türk hattı bu telefonlara takılınca süreç başlıyor.
Arkadaşın T-Mobile hattı almışsa anca olabilir. O da nasıl olacak? Almanya'da falan ikamet ediyorsa vs. gibi şartlarda. Yoksa yabancı hattı da orada oturmadan alamazsın.
Çok büyük ihtimalle sadece Samsung, iPhone falan kayıt ettiriliyor sanıyor herhalde :D
Bunlara oy verip durumu olmayanlar zaten alamıyordu. Oy veren zenginler zaten yurtiçinden rahatça alıyorlardı. Olan bizim gibi hem muhalif hemde zengin olamayanlara oldu.
turbo&quattro
09-11-2018, 16:33
Bilen var mı?
Abd den alinan tmobile hattini diger ulkelerde kullanabiliyorsun hicbir extra ucret fln odemeden.
Abd den alinan tmobile hattini diger ulkelerde kullanabiliyorsun hicbir extra ucret fln odemeden.
Roaming olmuyor mu o zaman?
IMEI Kayıt ile o farklı, SIM Kilitsiz almış oluyor o unlock yapmasına gerek kalmıyor telefonu.
tatava yapmayın
alın Vestel'i, millet bahçesine gidip operatör interneti kullanmadan ücretsiz wireless ile tinderda sağa sola atın
turbo&quattro
09-11-2018, 17:11
Roaming olmuyor mu o zaman?
Oluyor olmuyor bilmiyorum. Cok samimi bir arkadasim Tr de buradan aldigi hattini o sekilde kullaniyor geldiginde.
IMEI Kayıt ile o farklı, SIM Kilitsiz almış oluyor o unlock yapmasına gerek kalmıyor telefonu.
Biliyorum farkli oldugunu arkadasin sorusuna cevap verdim sadece :)
Oluyor olmuyor bilmiyorum. Cok samimi bir arkadasim Tr de buradan aldigi hattini o sekilde kullaniyor geldiginde.
Biliyorum farkli oldugunu arkadasin sorusuna cevap verdim sadece :)
Muhtemelen mevzu;
Benim Turkcell hattımı italya'da, yunanistan'da kullanabilmem gibi bir şeydir.
Turkcell'e günlük belli bir ücret ödeyerek diğer ülkelerde kullanabiliyorum. Aynı yöntemdir herhalde...
Shadow_Dancer
09-11-2018, 18:29
250'ye baglarlar o işi..
turbo&quattro
09-11-2018, 19:07
Muhtemelen mevzu;
Benim Turkcell hattımı italya'da, yunanistan'da kullanabilmem gibi bir şeydir.
Turkcell'e günlük belli bir ücret ödeyerek diğer ülkelerde kullanabiliyorum. Aynı yöntemdir herhalde...
Aynen bunun gibi birsey. 2gb data, unlimited text vs oluyor. Sadece konusma icin extra ucret odeniyor ama o da whatsapp, facetime hallediliyor.
livaneli
09-11-2018, 19:29
Yeni kararname ile birlikte 170TL olan kayıt ücreti 500TL olmuş. Hayırlı olsun.
https://i.hizliresim.com/JZrpEE.png (https://hizliresim.com/JZrpEE)
İlginç bir karar...Normalde cumhurbaşkanlığı kararı seçme,atama işlerinde kullanılır.Böyle bir mali konuda kararname yayımlaması gerekirdi.
Danıştay bu kararı ancak yargısal yönden denetleyebilir,doğal olarak o şekilde yırtmamız zor. Kararın iptali için tek yol var:meclis aynı konuda kanun çıkaracak.Çıkarır mı? Sanmam.
turbo&quattro
09-11-2018, 20:10
İlginç bir karar...Normalde cumhurbaşkanlığı kararı seçme,atama işlerinde kullanılır.Böyle bir mali konuda kararname yayımlaması gerekirdi.
Danıştay bu kararı ancak yargısal yönden denetleyebilir,doğal olarak o şekilde yırtmamız zor. Kararın iptali için tek yol var:meclis aynı konuda kanun çıkaracak.Çıkarır mı? Sanmam.
Isvicrede fln yasiyorsun heralde ;D
livaneli
09-11-2018, 20:32
Isvicrede fln yasiyorsun heralde ;D
Gönül ister tabii İsviçre'de yaşamayı ama Türkiye'deyim. :)
Siz kesin Türkçenin pek konuşulup yazılmadığı bir yerde yaşıyorsunuz. :)
turboman
09-11-2018, 20:32
2 hafta önce yurt dışındaydım telefon fiyatları dolar yüzünden tr ile aynı rakamları buluyordu bende almadım gerçi alsaydım pasaport yerine telefoncudan 30 liraya imei attırırdım ama yinede almamışım iyiki 5s le yola devam napalım ;)
Olsun 500 TL devletimizin kasasına gidiyeeahhh.. CB biz böyle ölmeyiz atom bombası felan atman lazım :D
8.000rpm
09-11-2018, 21:09
General mobile ile temasım var
Kesinlikle satış yapamadıklarını söylüyorlar
Krizden önce hiç de fena değillerdi bu da ayrı konu
S.Özeren
10-11-2018, 01:58
Beyefendiler kulagimizin arkası kaldı onu atladınız lütfen buraya gelip sikiniz.
Firat.M3
10-11-2018, 21:48
media markt vb yerlerdeki teşhir telefonları almayın. imeisi %90 başka bir telefona çakılmış olacaktır çünkü.
imei bulma tavsiyesidir ayrıca. çakın geçin..
Telefon harcına yeni zam geliyor! - Haberler (https://m.haberturk.com/telefon-harcina-yeni-zam-geliyor-2242339-teknoloji)
Shadow_Dancer
02-12-2018, 12:54
Telefon harcına yeni zam geliyor! - Haberler (https://m.haberturk.com/telefon-harcina-yeni-zam-geliyor-2242339-teknoloji)
Dün bişkekteydim, fiyatlar kura ragmen bir hayli ucuz,özellikle android cihazlar.. Ama son pasaport zammından sonra hiç bir esprisi kalmadı artık dışardan almanın.. Ki Kırgızistan telefon işinde benim gördügüm dünyanın en ucuz yerlerinden biri.
Vergi Krallığı koymalı ülkenin adını artık.
GokhanRS
02-12-2018, 15:10
https://2.bp.blogspot.com/-d1Px1J9y4OA/WvrMThRR14I/AAAAAAAAAYU/YfAL72UWy4IU_Os3Djsde5fWlv4Qw2l4gCLcBGAs/s1600/benzin%2Bzamm%25C4%25B1%2Bcaps.png