Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw F20 multimedya ekranında "No Signal" hatası
dasemert
21-11-2018, 17:26
Merhaba iyi forumlar,
Dün akşam aracımı normal şekilde kapattım.Sabah bindiğimde ekranda "no signal" uyarısı ile karsılastım.Ne geri görüş kamerası açılıyor ne şarkı.Hiçbir tepki yok.Sebebi ne olabilir daha önce başına gelen var mıdır,kendi çözebileceğim birşey midir?
http://i67.tinypic.com/1imu0n.jpg
Geçen hafta arkadaşın F20 teybi komple gitmişti. Servise sormuş, komple değişiyor, 20700 TL demiş. Hata yok yazımda 20k TL :).
Sonra 1-2 tatlı sert dokunma ile enerji tekrar gelmiş teybe. Şu an diken üstünde ama :P
dasemert
21-11-2018, 19:59
Geçen hafta arkadaşın F20 teybi komple gitmişti. Servise sormuş, komple değişiyor, 20700 TL demiş. Hata yok yazımda 20k TL :).
Sonra 1-2 tatlı sert dokunma ile enerji tekrar gelmiş teybe. Şu an diken üstünde ama :P
20 bin 700 TL mi diye tekrar okudum.Devamını okuyunca cevaplamışsınız. :D Umarım sorun o kadar büyük değildir ekranda sadece no signal yazıyor aktif olarak hiç gitmeden can sıkıcı durum..
Day Walker
21-11-2018, 20:05
Garanti yokmu gidin servise
dasemert
21-11-2018, 20:27
Var belki kendim yapabileceğim bir şeydir başına gelen vardır diye sormak istedimde, öyle yapacağım aksi halde abi mecburen.
Day Walker
21-11-2018, 20:31
Bence kendin hiç uğraşma bmw sonra sen yapmışsın falan der en güzeli al randevunu git güzelce hallettir
Tholl-ga
22-11-2018, 08:17
Orta konsoldaki ses düğmesine 30 saniyeden uzun basın. Yaklaşık 30 saniye basılı tuttuktan sonra Idrive boş kalacak ve yeniden başlayacaktır. Düğmeyi bırakın ve Idrive'ın yeniden başlatılmasını bekleyin.
bununla da olmazsa servis yolu gözüküyor
dasemert
23-11-2018, 18:41
Bence kendin hiç uğraşma bmw sonra sen yapmışsın falan der en güzeli al randevunu git güzelce hallettir
Orta konsoldaki ses düğmesine 30 saniyeden uzun basın. Yaklaşık 30 saniye basılı tuttuktan sonra Idrive boş kalacak ve yeniden başlayacaktır. Düğmeyi bırakın ve Idrive'ın yeniden başlatılmasını bekleyin.
bununla da olmazsa servis yolu gözüküyor
Dediğiniz gibi basılı tuttum tuş titriyor ekran kapanıyor bir süre sonra ancak tekrar başlatmıyor yine no signal yazısı geliyor.Maalesef servis yolu gözüktü sanırım bir oto elektrikçinin dediğine göre sonradan yüklenen navigasyonla alakalı bir durummuş kendini kitliyormuş.Dediğiniz gibi servis yolu gözüktü başkasına kurcalatmakta istemiyorum..Bu arada konuyu ilk yanlış yere açmışım teşekkürler taşıdıgınız ve verdiğiniz bilgiler için. :)
Bolkar1st
06-01-2019, 23:07
Ne oldu sonuç merak ettim :)
.::EmrE::.
07-01-2019, 04:05
Edit : Konu eskiymiş :)
dasemert
27-01-2019, 21:36
Ne oldu sonuç merak ettim :)
Edit : Konu eskiymiş :)
Araç Kıbrıs'ta.BMW bayiisine götürdüm kontrol edildi radyomun bozulduğunu öğrendim. Sonuç 1.500 euroya Almanya'dan yenisini getiriyorlarmış..İstanbul'daki bayiilerden fiyat alacağım hangisi uygunsa artık mecbur yaptırcam. Radyo aynı zamanda bilgisayar olduğu için çıkma parçanın sağlıklı olmadığını,her aracın radyosunun şasi no işlenerek o araca özel gönderildiğini söylediler. :(
28-01-2019, 12:52
Araç Kıbrıs'ta.BMW bayiisine götürdüm kontrol edildi radyomun bozulduğunu öğrendim. Sonuç 1.500 euroya Almanya'dan yenisini getiriyorlarmış..İstanbul'daki bayiilerden fiyat alacağım hangisi uygunsa artık mecbur yaptırcam. Radyo aynı zamanda bilgisayar olduğu için çıkma parçanın sağlıklı olmadığını,her aracın radyosunun şasi no işlenerek o araca özel gönderildiğini söylediler. :(
Oyle birsey yok iki BMW değiştirdim ikisine de cikma NBT ekran aldim, NBT ile beraber radyo unitesi de degisiyor şasiyi tekrar tanitiyorlar arabaya.
dasemert
28-01-2019, 17:41
Oyle birsey yok iki BMW değiştirdim ikisine de cikma NBT ekran aldim, NBT ile beraber radyo unitesi de degisiyor şasiyi tekrar tanitiyorlar arabaya.
Ekranımda sorun yok,sadece o alttaki radyo ünitesini çıkma ünite ile değiştirsem oluyor mu yani ?
şaseye tanıltılma vs diye bir şey yok.. servislerin hikayesi o..
öyle bişey olsa çatır çutur bmw lere girilip nbt ler çalınmaz. piyasa geçen yıl, 2 yıl önce zibil gibi nbt ile gırtlak dolu idi.. çoğu çalıntı ürün.
şase muhabbeti olsa çalıntı ürünlerin çöp olması lazım. çöp olmuyor ne yazık ki, taktıran taktırıyor o çalıntı ürünlerden, paşa paşa da çalışıyor/çalıştırıyorlar.
28-01-2019, 23:32
Ekranımda sorun yok,sadece o alttaki radyo ünitesini çıkma ünite ile değiştirsem oluyor mu yani ?
Ondan emin değilim, öğrenip döneceğim size.
Kodlamayla yeniden resetlense düzelir mi acaba ?
dasemert
09-06-2019, 17:43
8 ay gibi bir süredir radyosuz sistem bu sekilde geziyorum,iş güç,taşınma derken fırsat bulamadım bir türlü.Sorun sistemin çökmesinden kaynaklıymış.Tekrar uyandırmayı,kodlamayı denediler ancak başarılı olunamadı.Bizim radyo ünitesi ince olanlardan değil,kare kutu gibi olanlardanmış ondan dolayı maliyeti yüksek cıktı.Bu hafta görüştük ya android sistem takacağım ya da cok fazla bir fark cıkmıyorsa orjinalini İngiltere'den getirttireceğiz.
Garantisi var yazılmış konu açıldığında,neden garantiye sokmuyorlar?
dasemert
09-06-2019, 18:49
Garantisi var yazılmış konu açıldığında,neden garantiye sokmuyorlar?
Maalesef süresi dolmuş. :(
dasemert
07-07-2019, 16:50
Çok şükür sonunda teybim çalışıyor artık.Daha doğrusu yeni takmak zorunda kaldık.Sadece geri görüş kamerasında sorun var,kamera ile uyumsuzluğundan muhtemelen ama onu da dert etmiyorum pek çalışırkende baktığım bir şey değildi.Park sensörlerim ekranda aktif durumda o yeterli.Müziksiz sessiz araba kullanmak nasıl sıkıcı bir şeymiş :D
Bu arada yeni gelen cihaza şasi tanıtıldı ve kodlama yapıldı.Söylendiği gibi imkansız değilmiş 1 saat içerisinde halledildi herşey.