PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor numarası farklı olması

xpluns
30-11-2018, 21:11
Merhaba arkadaşlar arkadaşıma baktıgımız aracın motoru m52b20 den m52b28e geçirilmiş lakin stroker degil direkmen motor atmışlar ve motor numaralı farklı bu bir sorun yaratırmı yaratırsa ruhsata degiştirmek mümkünmü yoksa sanayide ruhsatta yazan numarayı basabilirmiyiz ?

Yigit-Y
30-11-2018, 21:26
Bu konu illegal işe girer cevaplanması haberiniz olsun

Evrenoz
30-11-2018, 21:34
Ad-Soyad-Telefon da yaz bari de memur arkadaşlar zorlanmasın..

ef186
30-11-2018, 21:36
motorun faturası yok ise uzak durun. Motorun faturası var ise satın almadan satıcıya işletmesini solwyin o şekilde alın.

Zorbey
30-11-2018, 22:33
Aracın bağlanması şikayete bakar. Motor faturalı ise 2000 cc yi 2500 e kadar işletebilirsin. Ancak işletme ücreti motor parası kadar çıkıyor. Haberiniz olsun

xpluns
30-11-2018, 22:45
Arkadaşlar peki ne yapıcaz araba cididen çok temiz ve alıncak durumda bir e36 lakin böyle bir durum var karşımızda

uniquel
30-11-2018, 23:35
bile bile lades demek olur, eger hala ne yapıcaz diye soruyorsanız :)

yapılacak islem net. faturasıyla birlikte satıstan once isletilecek. baska yasal yolu yok.

ghibli06
01-12-2018, 07:18
Merhaba arkadaşlar arkadaşıma baktıgımız aracın motoru m52b20 den m52b28e geçirilmiş lakin stroker degil direkmen motor atmışlar ve motor numaralı farklı bu bir sorun yaratırmı yaratırsa ruhsata degiştirmek mümkünmü yoksa sanayide ruhsatta yazan numarayı basabilirmiyiz ?

geyiğe girmeden açıklayayım, 10 yıldan başlar mahkemesi, 3 yıl civarı yatarı çıkar...

ef186
01-12-2018, 08:48
geyiğe girmeden açıklayayım, 10 yıldan başlar mahkemesi, 3 yıl civarı yatarı çıkar...

Tanju Çolak diye yetenekli ama fırlama bir fitbolcu var idi zamaninda. Boktan yere hapse girdi hayati bitti diye de eklerim...

immortalboss
01-12-2018, 09:02
Aslında olay şöyle.Yaptığınız işlemin adı change (çenç). Sanayi dilinde motor attık devam et kardeş diyebilirler.Ama yapılması gereken işlemler sırasıyla şöyle.
Motorun faturası alınır.Güzel bir proje çizilir,proje onaylanır,araç vizeye girer vs.
Günümüzde motor no okunamıyor diye hafif kusur var.Mantığını hala anlayamadığım.Ancak başınıza bela olur.
:heyoo:

razzmatazz
01-12-2018, 09:11
en son motor yedek parça kategorisine girecek ve değişimi muayenede sıkıntı olmıycak diye bir muhabbet dönüyordu abiler nolu o olay bilen varmı ?

Eray
01-12-2018, 09:26
zamanında arkadaşım da bebekler bebeği bi e36 almıştı. Tabi o zamanlar şimdiki gibi expertiz sistemi de yoktu sağolsun sanayideki ustamızda bakmamış şase numarasına filan. Araba change çıktı devlet şebekeyi çökertip arkadaşın altından aldı arabayı yedi emine çekti. Haberde gördüğümüze göre adamlar change yaptığı en kötü araba e36 ydı o zaman :) En son öğrendiğimiz satılmış araç ordan ama dava hala devam ediyor. 6-7 sene oldu söylediğim olaya sanırım

ghibli06
01-12-2018, 10:27
Tanju Çolak diye yetenekli ama fırlama bir fitbolcu var idi zamaninda. Boktan yere hapse girdi hayati bitti diye de eklerim...

Onunki tam ceteydi, organize suctan Almanya-Kibris-Turkiye ayaginda cok ciddi bir dolandiricilik vardi, ama unutulan ya da bilinmeyen su 'muayenede okunmuyor hafif kusur geciyor' diye yutturulan olay Tanju'nun sucunun sebekeye girmemis halidir...

xpluns
01-12-2018, 10:29
tüm cevaplar için teşekürler o vakit e36 muhabbeti bitmiştir.

Emre911
01-12-2018, 10:38
en son motor yedek parça kategorisine girecek ve değişimi muayenede sıkıntı olmıycak diye bir muhabbet dönüyordu abiler nolu o olay bilen varmı ?

Bizde öyle bişey çok zor. Olsa olsa aynı motoru umursamazlar m52 denince 2.0 da var 2.8 de -araç yaşını hesaba katmadan- MTV sini düşünürseniz, kanunda açık olur.

O.Ozgur
01-12-2018, 17:13
Motoru ruhsata işletebilmek için (diğer tüm şartlara uygun olduğunu varsayarak) hurdacıdan veya çıkmacıdan alınan fatura yeterli mi ? Oradaki prosedür tam olarak nasıl acaba yakın zamanda işletmiş birisi varsa bilgilendirebilir mi ?

BERKİN
01-12-2018, 22:04
Yani bi şikayet kıl bi polise denk gelip motor noyu okumadığı sürece muane de hafif kusur olarak geçiyor.Madde şöyle
( Motor no okunamıyor veya farklı hafif kusur ) diye.

BERKİN
01-12-2018, 22:06
Yani bi şikayet kıl bi polise denk gelip motor noyu okumadığı sürece muane de hafif kusur olarak geçiyor.Madde şöyle
( Motor no okunamıyor veya farklı hafif kusur ) diye.

Octane
02-12-2018, 02:06
Motorun faturasi varsa faturayla bir alinir. Islemleri siz yaparsiniz. En temiz cozum bu.
Ha binmeye biner misiniz binersiniz. Muayeneden gecer motor no okunamadi diye.
Ama en ufak biri sikayet etse izdirap, aci...

gemsazr9
02-12-2018, 05:51
Araba tesadüf çalınır ve bulunursa polis arabayı kriminale çeker inceletir motor değişikliği ortaya çıkar . İşler çok karışır .itiraf ederseniz size hukuki sorun olur . Etmezsenizde araba bu iş aydinlanmaz ve araba otopark ta sonsuza kadar kalır

dorukky
02-12-2018, 10:45
pekı 2.0 motor bı arabaya aynı motoru yurtdısından sıfır olarak getırıp taktık dıyelım faturası gumruk beyanı herseyı var.Hacım de aynı vergısel bı sorunda yok.Ama ısletmedık faturayı ruhsata koyup bınıyoruz yıne aynı sıkıntılar yasanırmı?

tylan
02-12-2018, 11:04
Silivri soğuktur haberiniz olsun

hddsheriff
02-12-2018, 11:38
Cuma günü babamın araba blok patlattı, faturalı aynı motordan alırsak prosedür nasıl işleyecek bilgisi olan var mı ?

Yigit-Y
02-12-2018, 12:04
Motor numarası çaktırdığınız anlaşılırsa

Çok büyük ihale kalacaktır

ghibli06
02-12-2018, 15:49
Cuma günü babamın araba blok patlattı, faturalı aynı motordan alırsak prosedür nasıl işleyecek bilgisi olan var mı ?

sıkıntı yok, sıfır motorsa fatura, çıkmaysa hurdacı faturasıyla işletilir...

mbulur
02-12-2018, 16:17
Motorun kaynağının ne olduğu önemli. Hurdacıdan mı alındı? Gürcistan'dan yada başka bir ülkeden mi bir şekilde geldi? Hurda belgesi çıkarılmadan sökülmüş bir araçtan mı alındı?
İşletilemeyecek motoru araca takanlar genellikle aracın kendi motorunu depoya koyar, bu sayede ileride yakalanırsa bile aracını elinde eski motoru olduğu için geri alabilir.
Fakat eski motor yoksa ve aracın üzerindeki motorun kaynağı belli değilse uzak durun. Çalıntı yada yasa dışı şekilde sökülmüş bir araçtan çıkma değil, yurt dışı kaynaklı bile olsa kaçakçılıktan başınız derde girer. Ayrıca aracı ilerde satma konusunda da sıkıntı yaşarsınız.

YAS
02-12-2018, 16:20
Kocaeliorganizeşube

Quantum
02-12-2018, 16:31
İnsanların çok mu rutin/monoton bir hayatı var da kendisine aksiyon arar? Niye durduk yere kaşınır hiç bir zaman anlamayacağım.. Bu kadar mı bezdiniz bu hayattan anlamıyorum ki..
Ya da böyle kaşınmanın tanımı bizim Türk insanının genlerinde kodlu olan;

"En iyisini, en uygun fiyata aldım.. Ben aldım.. Tek başıma aldım.. Kendim aldım.. Hepinizden daha uyanığım hepinizden daha zekiyim allaaan enayileri!.. Ayık olun layn!" içgüdüsü mü..

Anlamıyorum, vallahi billahi anlamıyorum bunu..