Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot'a karşı olan tutum

mhatch
04-12-2018, 10:25
Selamlar forum halkı çevremde de çok denk geliyorum. Bu tür konuşmalara ve düşüncelere bugünde denk geldim.
Genel olarak milletin gözünde peugeot arabası kötü o araba alınmaz peugeot alıp napcan sanayiden çıkamazsın berbat bir araba gibi bir düşünce var.
Size fikrinizi sormak istiyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz ?
Kötüyse neden ?
İyiyse neden ?
Bunu tartışabilir miyiz?
Bende bir peugeot sahibi olarak anlam vermeye çalışyıorum. :)
Şimdiden teşekkürler.

DMR
04-12-2018, 10:30
https://www.youtube.com/watch?v=9TnGjq9mWSI

GokhanRS
04-12-2018, 10:31
yenilerini bilmem ama bende 2006 cam tavanlı 307 vardı. cam tavanın perdesi sık sık bozuluyordu. onun dışında çok ekonomik ve dolu bir araçtı. parçası uygundu. benzinli versiyonuydu bendeki ve hiç arıza durumu yaşamadım. hatta en arızasız aracımdı. impreza sti da bile daha fazla bozulan parça olurdu amortisör v.s

mhatch
04-12-2018, 10:39
https://www.youtube.com/watch?v=9TnGjq9mWSI

Bu videoya acayip güldüm yalnız :D

individual
04-12-2018, 10:40
topgear'da sağolsun öldürmüşler koskoca markayı.o kadar'da değil.her marka belli dönemlerle çıkışlar ve yükselişler yakalar.örnek olarak zamanında fiat tipo tempra en iyi arabaydı.sonra japonlar atak yaptı ondan sonra fransızlar biraz lider gitti sonra vw (vag) gurubu tahta geçti.(türkiye için yazdım bunları)

golf 4 satılırken piyasada bora'da vardı ama çok satılmadı.bora aslında jettaydı ama ismi bora diye herhalde TR'de çok talep görmedi.sonra jetta olarak geldi satışlar çıktı.

birazda bu üreticilerin markaların strateji hataları'da var.

Peugeot motorları mesela çok güzeldir çoğu marka onun motorunu kullandı.Örnek olarak 1.6 270HP motorları var.

mhatch
04-12-2018, 10:43
topgear'da sağolsun öldürmüşler koskoca markayı.o kadar'da değil.her marka belli dönemlerle çıkışlar ve yükselişler yakalar.örnek olarak zamanında fiat tipo tempra en iyi arabaydı.sonra japonlar atak yaptı ondan sonra fransızlar biraz lider gitti sonra vw (vag) gurubu tahta geçti.(türkiye için yazdım bunları)

golf 4 satılırken piyasada bora'da vardı ama çok satılmadı.bora aslında jettaydı ama ismi bora diye herhalde TR'de çok talep görmedi.sonra jetta olarak geldi satışlar çıktı.

birazda bu üreticilerin markaların strateji hataları'da var.

Peugeot motorları mesela çok güzeldir çoğu marka onun motorunu kullandı.Örnek olarak 1.6 270HP motorları var.

Evet bu araçların nedense 206 da ve 106 da motorlarına bayılıyorum. Çok atik hızlı motorlar benzinlisi değil dizelide aynı şekilde ama dediğim gibi hani öldürdükçe öldürüyorlar. Çevrede çok boş muhabbet var anlamayan usta yapıştırıyor Peugeot bu bir işe yaramaz sat kurtul. Sonra böyle dilden dile dolaşıyor. :D halbuki ben aracımdan memnunum 207 ile değiştireceğim dediğimde kıyamet kopartıyor millet ne çok biliyorlar :D

Aranel Ciryatan
04-12-2018, 10:46
topgear videosu cok amacsiz olmus. ben firma sahibi olsam dava acardim.

uzun zamandir PSA grup araclari kullaniyorum ve memnunum. Bir sonraki aracim yine bir psa olacak. TR insanlar kulaktan dolma bilgiler ile konusur hep. fiyatinin daha uygun olmasi nedeniyle Peugeot ve Citroen kullanicilari arasinda bilincsiz kullanici fazladir. Aracin sadece yagini degistirmenin bakim oldugunu sanan bu arkadaslar sonra etrafta markayi kötülerler. Benim fikrimce en başlıca sebep bu maalesef

mhatch
04-12-2018, 10:48
topgear videosu cok amacsiz olmus. ben firma sahibi olsam dava acardim.

uzun zamandir PSA grup araclari kullaniyorum ve memnunum. Bir sonraki aracim yine bir psa olacak. TR insanlar kulaktan dolma bilgiler ile konusur hep. fiyatinin daha uygun olmasi nedeniyle Peugeot ve Citroen kullanicilari arasinda bilincsiz kullanici fazladir. Aracin sadece yagini degistirmenin bakim oldugunu sanan bu arkadaslar sonra etrafta markayi kötülerler. Benim fikrimce en başlıca sebep bu maalesef

Kesinlikle katılıyorum. Şöyle bir bilgilendirmede vereyim bir marka fanatiği değilim. Körü körüne bir markayada bağlı değilim olamamda bence her markanın kendince eksileri artıları vardır. Ama benim gördüğüm kadarıyla ülkemizde alman aşkı çok fazla araba almansa o araba mükemmeldir gözüyle bakılıyor.

ChuckBartowsKi
04-12-2018, 10:52
Otomatik vitesli yeni model araçlarında secdeye yatma problemi var vites atarken bildiğiniz öne gidip geliyorsunuz ve o kadar rahatsız edici bir durum ki asla aldırtmam dedirtiyor adama :)

Yigit-Y
04-12-2018, 10:54
Video saçmalık olmuş

Utku85
04-12-2018, 11:02
2001 - 306 1.8 xt
2004 - 307 1.6 xs (tek kapı)

306 sıfır alındı, 207 ikinci el fakat 2004'te satın aldım.

İki araç güzeldi fakat 306 ufak bir kazada haşat oldu, gerçi bize bir şey olmadı fakat kaporta çok ciddi hasar aldı. Yolcuları korudu.
307 şanzımanı kadar nazik bir şansızman daha görmedim.
Sert vites geçişinde bir dişliyi kırmışım o dişli parçası şanzımanı parçaladı.
Tamirden sonra aracın 3 kere baskı balatası değişmesine rağmen sürekli kaçırdı.
307 sürekli elektrik arızası veriyordu ve tavandan su alıyordu, sürekli tahliye boruları tıkanır mı bir aracın :)

Parça kalitesi ise özellikle 307'de vasat hatta vasatın altındaydı.
Her plastik parçası her an elinize gelecek gibi hissettirir adamı.

Ama kullanması çok keyifli bir araçtı, hala daha temiz bir tek kapı 307 bulsam alır Harun ustaya bırakırım:)
Bu arada Peugeot ile biraz oynamak isterseniz sanayide ömür boyu sürecek dostluklar edinebilirsiniz, 307 sayesinde bostancı sanayide tanımadığım usta kalmadı ama hala daha görüşürüz çoğuyla, artık nasıl bir müşteriysem vakti zamanında :D

SinanTT
04-12-2018, 11:02
1.6 hdi motorlu olarak 3 araç ile toplamda 450k km yaptık.Çok memnunuz.307 ve Partner Tepee kullandık şirkette.Partner için sınıfında donanım olarak daha dolu araç olduğunu düşünmüyorum.

mert_can 41
04-12-2018, 11:03
Peugeotun eskilerini çok severim yeni modellerini bir türlü sevemedim bu zamana kadar 3 tane peugeot eskittik tek sıkıntı yaşadığımız arabamız 2002 model peugeot 307xs ti oda ilk çıkan serileri kronik sıkıntılıydı o yüzden onun dışında bizi hiç üzmedi şimdiye kadar bir tek biz kullandığımız zamanlar ikinci eli çok kötüydü şuan nasıldır bilmem ama ne bizim kullandığımız araçlarda hemde yakın arkadaşlarımın kullandığı peugeotlarda rutin dışında garip bir sorun çıkmadı ülkemizde bir fransız algısı var sanırım bu yüzden ön yargıyla yanaşıyorlar :) Onca araba eskittik 106 ve 307 mizi halen unutamadım çok zevkli çok güzel araçlardı :)

serkanokan
04-12-2018, 11:05
2018 Nisan ayında 2. el 208 1.4 dizel otomatik aldım.

2012 model, 70bin km'de ve boyasızdı. 45bin km'e kadar olan bakımları yetkili serviste yapılmış, sadece 60 bin bakımı dışarıda yapılmış ve o da özel servisin iş emri ile birlikte kayıt altına alınmıştı. Kağıt üzerinde her şey çok güzeldi yani.

Aldığımın ertesi günü yolda kaldım. 1.viteste harekete geçtiğimde arabam bir çok hata verdi ve kendini korumaya aldı. 8-9 hatayı art arda sıraladı yol bilgisayarı. Hatalardan bazıları: Fren sistemi arızası aracı acil durdurun, hill holder arızası aracı acil durdurun, vites kutusu arızası aracı durdurun... Yolun kenarına çekip stop ettikten sonra 1.5 saat boyunca arabam çalışmadı ve yolda kaldım. Sonrasında ilk marşta çalıştı ve sadece arıza ışığı yanık kaldı.

Arabam, 106 zamanlarından beridir 10 yıldır gittiğim özel Peugeot servisine çekildi ve bilgisayara bağlandığında 4-5 tane hata çıktı. 1 gün önce arabayı alırken ekspertize aynı serviste ekspertize soktuğumda hiç bir hata çıkmamıştı. (orjinal servis cihazı).

Hatanın şarj dinamosu veya start&stop sisteminden kaynaklanabileceği söylendi. Hata kodlarını Peugeot yetkili servisindeki arkadaşıma gönderdiğimde o da aynı maddeler üzerinde durdu. İnternette yaptığım bazı araştırmalarda zayıf akünün de bu sorunlara neden olabileceği yazıyordu.

208'lerde şarj dinamosunun tamirinin olmaması ve sıfırına da 3750tl, start&stop beynine de 2000tl civarlarında bir fiyat vermeleri üzerine en ucuz ihtimal olan aküyü değiştirme yoluna gittim. Yeni aküden sonra yolda kalmamayı umarak bastım marşa.

4-5 gün sonra ikinci kez yolda kaldım ve bu sefer arabamı Peugeot yetkili servisine çektim. Herhangi bir hata bulamadıklarını ve yazılım güncellemesi yapacaklarını aktardılar. Düşünün, 80'le giderken birden 10'a yakın hata art arda sıralanıyor ve araba kendini korumaya alıyor 30km/hızı geçmiyor. Yetkili servis bir sorun bulunamadı diyor..
Arabamın sadece 1 bakımı dışarıda yapıldığı için kendimi savunacak bir hak göremedim, servis yetkililerinin bunu savunma mekanizması olarak önüme sunacakları için. Her neyse, yazılım güncellemesi yaptılar ve bazı araçların benimkine benzer sorunla servise geldiğini, yazılım güncellemesinden sonra bir daha sorunla karşılaşmadıklarını söylediler. Benim bildiğim yazılım güncelleme genellikle minör hataları düzeltmek amacıyla yapılır. 80'le giderken sıra sıra hatalar veren arabalar için değil..

Aradan 1 hafta geçtikten sonra otobanda en sol şeritte 120km/h hızla giderken tekrar aynı sorunlar baş gösterdi ve yolda kaldım. Sabah trafiğinde 120 ile giderken gaz pedalı çalışmayan bir arabada en sol şeritten en sağ şeride geçmek 3 yıl götürdü ömrümden. Arabam tekrar yetkili servise çekildi. Bu sefer bilgisayara bağladıklarında arabamın gaz pedalında bir sorun olduğunu söylediler. Yapılan incelemelerde gaz pedalımın soketinin oksitlendiği ve bu sebepten dolayı bu sorunlarla karşılaştığımı aktardılar. Ellerinde parça olmamasından dolayı parça tedarik süresi ile birlikte 3 gün içimde aracımı teslim ettiler. Madem sorun gaz pedalındaydı, neden son 3 sefer kaldığımda bu sorun bilgisayarda hiç çıkmadı diye sorduğumda, "bilgisayar ne derse biz onu yapmakla hükümlüyüz, öncekilerde bilgisayar bunu söylemedi, şimdi söyledi" dediler.

2 hafta boyunca aynı sorunu bir daha yaşamadım. 2 hafta sonra bir akşam eşim aradı. "Arabayı parkederken direksiyonu taş gibi oldu dönmüyor veya ben döndüremiyorum artık güç bela bir yerlere bıraktım" dedi. Ben taksi ile bulunduğu yere gittim, çalıştırdığımda sorun kendiliğinden düzelmiş, direksiyon kendine gelmişti. Özel serviste orjinal cihaz ile arabaya bağlanıldığında "Direksiyon elektrik motorunun aşırı ısınması" uyarısı çıktı. Demek ki motor soğuyunca direksiyon kendine gelmiş.

Otomatik vitesli bir arabada 3 tane komut kullanılır. Direksiyon, gaz, fren. Ben bunların ikisinde sorun yaşadım ve hayati tehlikesi olabilecek problemlerdi.

Motor & şanzıman & amortisör & konfor & iç-dış genişlik tamamen tercih ve zevk sebebidir, kişiden kişiye değişir, o yüzden bu konulara hakkındaki memnuniyetsizliğimden hiç bahsetmedim.

Ancak yaşadığım bu 2 aylık kötü deneyimden sonra bir daha hiç bir güç bana 106 GTI dışında bir Peugeot modeli aldıramaz.

Low-Rider
04-12-2018, 11:06
Otomatik vitesli yeni model araçlarında secdeye yatma problemi var vites atarken bildiğiniz öne gidip geliyorsunuz ve o kadar rahatsız edici bir durum ki asla aldırtmam dedirtiyor adama :)

Tüm yarı otomatik şanzımanlı araçlar öyle neredeyse.

Yeni model araçlarında tekrar tam otomatiğe döndü ve dediğin secdeye yatma problemi yok.

Peugeot rakiplerine göre fiyat olarak her zaman daha uygun ve donanım olarak daha zengin olmuştur.

Kötü/bakımsız araba alırsan,bilinçiz kullanıcının elinden geçmiş araba alırsan sonrasında sorun yaşaman kaçınılmaz, Mercedes'te olsa VW'de olsa aynı şey yaşanır.

Şu an 7. Peugeot marka aracıma biniyorum.20 yaşında ki modelden tut sıfır modeline kadar, 15.000km'den tut 190.000km kadar geniş bir skala'da araçlarım oldu ama hiç saç baş yolduracak bir problem yaşamadım

tuner faruk
04-12-2018, 11:13
Yaklaşık 5 aydır Citroen C2 1.4 HDİ sahibiyim bundan önceki aracım 98 model Audi A3'dü.
Belki yaş ile de alakası vardır fakat A3'e neredeyse 1 A3 parası daha harcamıştım ve hala harcasam yerim diyecek gibiydi :D Evet konforu yol tutuşu daha güvenliydi fakat her ay mutlaka bir eksiği vardı.
A3'den önceki aracım Corsa C'ydi ve harcadığım rakam aldığım rakamın üstündeydi yine aynı şekilde harcamaya devam etsem hayır demezdi :)

Şuanki Citroen'im evet çok konforlu değil evet diğer araçlarım gibi mutlu etmiyor fakat diğerlerinin 5 ay içinde çıkartmış olduğu hiç bir sorunu çıkartmadı:)
İlk aldığımda trigerini baskı balatasını yağını suyunu fren balatalarını değiştirdim ki her aldığım araçta gerekmese bile debriyaj haricinde hepsini değiştirim bunların haricinde bir röleden başka bir sıkıntı çıkartmadı :)

İnsanların Fransız araçlarına karşı bir ön yargısı var evet ama bu bence markaya göre değil aracın eski sahipleri ve nasıl bakıldığıyla alakalı olmalı :)
Kötü araç yoktur bakımsız araç vardır :)

HaKo
04-12-2018, 11:21
artık kötü araba diye bir şey yok , her markanın hatta modelinin kendine göre artısı eksisi kronik sorunu vs. var. tüketici olarak bunları değerlendirip takip edip karar vermek gerek. Bu tarz fanatik söylemler genel geçer olarak halk arasında konuşulan şeyler çok takmamak lazım.

Ormanci
Aracıyla sorun yaşayan da tövbe edebiliyor. Arkadaş belli ki "sorunlu" bi araba almış gibime geldi.

Peugeot'ya böyle bakarsak VAG'a ne demeli, kimsenin binmemesi gerekir :) Ben de bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Alman diyeceksek, kalite diyeceksek zaten VAG'a da ... yemek düşer, Merdeces BMW'ye gideriz direkt... Ki BMW'de de ekran bozuldu bilmemne diye şikayet eden arkadaşım var. Ekran niye bozulur, niye çalışmaz bilmemne olmaz, Fiat mı bu anasını satayım. Servis 20.000 TL diyormuş. Direk mahkemelik olay, kullanıcı hatası vs olması imkansız, aşınma bilmemne olacak parça değil.

Arkadaşım yukarıda 208'de yaşananların çok benzerlerini Audi A3'te yaşadı. Milyarlarca para verdiler zamanında, en süper araba çok süper bilmemne diye. Çıkmadık sorun kalmadı. Adamlar tövbe etti bi daha Audi almam diye :)

Opel de çok yerden yere vuruluyor mesela ama ben halen inanmıyorum.

106 ve 207 kullandım, senelerce Vectra kullandık 2 ayrı kasa. Salak sulak problem çok çıkarırlar, ama ufak tefektir, hallolur genelde. Öyle tövbe ettirecek hiç sıkıntı yaşamadım şahsen.

Şimdi 500x kullanıyorum. Fiat önyargısı olan adamımdır bir de :) Aptal aptal sınıfına özgü sorunları yok mu, elbette var. Peugeot'lar da öyle. Ama örneğin bi 308'i tercih ederim, "olmuş" alet. 3008, 5008, bunlar hep "olmuş" araçlar.

fthdrn
Ön yargıları yıkma postu :D

https://c1.staticflickr.com/5/4199/34860730255_85347417cd_k.jpg

onn_dear
04-12-2018, 11:28
Babamda 2004 model 307 hdi var. 4 yıldır yağ su filtre dışında masraf çıkarmadı. Sadece 1 defa sinyal kolu arıza yaptı o da kronik miş zaten hemen hepsinde bozuluyormuş.

denizhandinc
04-12-2018, 11:34

polis degilim ama uygulama yapasım geldi :D

mhatch
04-12-2018, 11:41

Maşallah güzelmiş aracınız.

2001 - 306 1.8 xt
2004 - 307 1.6 xs (tek kapı)

306 sıfır alındı, 207 ikinci el fakat 2004'te satın aldım.

İki araç güzeldi fakat 306 ufak bir kazada haşat oldu, gerçi bize bir şey olmadı fakat kaporta çok ciddi hasar aldı. Yolcuları korudu.
307 şanzımanı kadar nazik bir şansızman daha görmedim.
Sert vites geçişinde bir dişliyi kırmışım o dişli parçası şanzımanı parçaladı.
Tamirden sonra aracın 3 kere baskı balatası değişmesine rağmen sürekli kaçırdı.
307 sürekli elektrik arızası veriyordu ve tavandan su alıyordu, sürekli tahliye boruları tıkanır mı bir aracın :)

Parça kalitesi ise özellikle 307'de vasat hatta vasatın altındaydı.
Her plastik parçası her an elinize gelecek gibi hissettirir adamı.

Ama kullanması çok keyifli bir araçtı, hala daha temiz bir tek kapı 307 bulsam alır Harun ustaya bırakırım:)
Bu arada Peugeot ile biraz oynamak isterseniz sanayide ömür boyu sürecek dostluklar edinebilirsiniz, 307 sayesinde bostancı sanayide tanımadığım usta kalmadı ama hala daha görüşürüz çoğuyla, artık nasıl bir müşteriysem vakti zamanında :D

Peugeotunun ismini kötü andıran aracın 307 olduğunu duymuştum. Kronik sıkıntılı araca yada bakımsız araca denk geldiniz herhalde geçmiş olsun :D

2018 Nisan ayında 2. el 208 1.4 dizel otomatik aldım.

2012 model, 70bin km'de ve boyasızdı. 45bin km'e kadar olan bakımları yetkili serviste yapılmış, sadece 60 bin bakımı dışarıda yapılmış ve o da özel servisin iş emri ile birlikte kayıt altına alınmıştı. Kağıt üzerinde her şey çok güzeldi yani.

Aldığımın ertesi günü yolda kaldım. 1.viteste harekete geçtiğimde arabam bir çok hata verdi ve kendini korumaya aldı. 8-9 hatayı art arda sıraladı yol bilgisayarı. Hatalardan bazıları: Fren sistemi arızası aracı acil durdurun, hill holder arızası aracı acil durdurun, vites kutusu arızası aracı durdurun... Yolun kenarına çekip stop ettikten sonra 1.5 saat boyunca arabam çalışmadı ve yolda kaldım. Sonrasında ilk marşta çalıştı ve sadece arıza ışığı yanık kaldı.

Arabam, 106 zamanlarından beridir 10 yıldır gittiğim özel Peugeot servisine çekildi ve bilgisayara bağlandığında 4-5 tane hata çıktı. 1 gün önce arabayı alırken ekspertize aynı serviste ekspertize soktuğumda hiç bir hata çıkmamıştı. (orjinal servis cihazı).

Hatanın şarj dinamosu veya start&stop sisteminden kaynaklanabileceği söylendi. Hata kodlarını Peugeot yetkili servisindeki arkadaşıma gönderdiğimde o da aynı maddeler üzerinde durdu. İnternette yaptığım bazı araştırmalarda zayıf akünün de bu sorunlara neden olabileceği yazıyordu.

208'lerde şarj dinamosunun tamirinin olmaması ve sıfırına da 3750tl, start&stop beynine de 2000tl civarlarında bir fiyat vermeleri üzerine en ucuz ihtimal olan aküyü değiştirme yoluna gittim. Yeni aküden sonra yolda kalmamayı umarak bastım marşa.

4-5 gün sonra ikinci kez yolda kaldım ve bu sefer arabamı Peugeot yetkili servisine çektim. Herhangi bir hata bulamadıklarını ve yazılım güncellemesi yapacaklarını aktardılar. Düşünün, 80'le giderken birden 10'a yakın hata art arda sıralanıyor ve araba kendini korumaya alıyor 30km/hızı geçmiyor. Yetkili servis bir sorun bulunamadı diyor..
Arabamın sadece 1 bakımı dışarıda yapıldığı için kendimi savunacak bir hak göremedim, servis yetkililerinin bunu savunma mekanizması olarak önüme sunacakları için. Her neyse, yazılım güncellemesi yaptılar ve bazı araçların benimkine benzer sorunla servise geldiğini, yazılım güncellemesinden sonra bir daha sorunla karşılaşmadıklarını söylediler. Benim bildiğim yazılım güncelleme genellikle minör hataları düzeltmek amacıyla yapılır. 80'le giderken sıra sıra hatalar veren arabalar için değil..

Aradan 1 hafta geçtikten sonra otobanda en sol şeritte 120km/h hızla giderken tekrar aynı sorunlar baş gösterdi ve yolda kaldım. Sabah trafiğinde 120 ile giderken gaz pedalı çalışmayan bir arabada en sol şeritten en sağ şeride geçmek 3 yıl götürdü ömrümden. Arabam tekrar yetkili servise çekildi. Bu sefer bilgisayara bağladıklarında arabamın gaz pedalında bir sorun olduğunu söylediler. Yapılan incelemelerde gaz pedalımın soketinin oksitlendiği ve bu sebepten dolayı bu sorunlarla karşılaştığımı aktardılar. Ellerinde parça olmamasından dolayı parça tedarik süresi ile birlikte 3 gün içimde aracımı teslim ettiler. Madem sorun gaz pedalındaydı, neden son 3 sefer kaldığımda bu sorun bilgisayarda hiç çıkmadı diye sorduğumda, "bilgisayar ne derse biz onu yapmakla hükümlüyüz, öncekilerde bilgisayar bunu söylemedi, şimdi söyledi" dediler.

2 hafta boyunca aynı sorunu bir daha yaşamadım. 2 hafta sonra bir akşam eşim aradı. "Arabayı parkederken direksiyonu taş gibi oldu dönmüyor veya ben döndüremiyorum artık güç bela bir yerlere bıraktım" dedi. Ben taksi ile bulunduğu yere gittim, çalıştırdığımda sorun kendiliğinden düzelmiş, direksiyon kendine gelmişti. Özel serviste orjinal cihaz ile arabaya bağlanıldığında "Direksiyon elektrik motorunun aşırı ısınması" uyarısı çıktı. Demek ki motor soğuyunca direksiyon kendine gelmiş.

Otomatik vitesli bir arabada 3 tane komut kullanılır. Direksiyon, gaz, fren. Ben bunların ikisinde sorun yaşadım ve hayati tehlikesi olabilecek problemlerdi.

Motor & şanzıman & amortisör & konfor & iç-dış genişlik tamamen tercih ve zevk sebebidir, kişiden kişiye değişir, o yüzden bu konulara hakkındaki memnuniyetsizliğimden hiç bahsetmedim.

Ancak yaşadığım bu 2 aylık kötü deneyimden sonra bir daha hiç bir güç bana 106 GTI dışında bir Peugeot modeli aldıramaz.

Gerçekten tehlikeli sorunlar yaşamışsınız geçmiş olsun.

fthdrn
04-12-2018, 11:41

Alışkınım babam da hırsız arabası diyordu :D

SpeedlinE™
04-12-2018, 11:42

Muazzam :D

Burak Mehmet
04-12-2018, 11:45
eski peugeot yetkili servis çalışanıyım. Daha sonraları honda-hyundai -opel - toyota gibi firmalarda da çalıştım.. peugeot bu saydığım firmalar içinde gerçekten araba üreten bir firma ..
2004-2010 yılları arasındaki modelleri ( 307-407-206 sedan) problemleri olan araçlardı. öncesi ve sonrası iyidir ama...

individual
04-12-2018, 12:01
zamanında böyle bir video izlemiştim.

https://www.youtube.com/watch?v=rlgFikv1uHA

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rlgFikv1uHA)

mhatch
04-12-2018, 12:14
zamanında böyle bir video izlemiştim.

https://www.youtube.com/watch?v=rlgFikv1uHA

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rlgFikv1uHA)

Ana etken aslında 307 olarak görünüyor.

Ahmetfikri
04-12-2018, 12:24
aynı sözleri bende duydum defalarca ama 6 yıl ies kullandıktan sonra 2014de değiştirmeye karar verdiğimde cebimdeki paraya kredi çekmeden 30bin bandındaki en mantıklı araba 207 1.6hdi premium oldu lafa bakmadım aldım pişman değilim aksine çok huzurluyum

şu ana kadar 1 kere meşhur antipollution fault arızası verdi yakıt basınç müşürü değiştirdim birde 198binde de egzoz manifold contasını yaktım onun dışında motordan sorun yaşamadım

fakat 3er kere dandik yan sanayi parçalar yüzünden şanzıman alt takozu ve z rot değiştirdim

YAS
04-12-2018, 12:34
-ER- eğer bu gerçekse yer yerinden oynar :D

EOZDAG
04-12-2018, 12:40
307 bana göre çok sorunsuz bir araç 2004-2011(emin değilim +/-1 sene oynar) arası 1.4hdi manuel modelini sıfır km olarak anneme aldık şehir içi 200k+ km yol yaptık bu esnada çıkardığı 3-5 ufak ve çözülebilir arızanın dışında hiç bir sıkıntısı olmadı. 6lı changer vardı bir ara sürekli arıza yapıyordu, sinyal kolunun tetiği bozulmuştu ve sunroof bir kere açık kalmıştı o kadar bunun dışında hiç bir sıkıntı olmadı. Aracı bizden sonra dedem aldı, hala daha biniyor, yaylaya gidip geliyor 300k+ km'lere geldi turbo ve enjektör dışında masraf açmadı. Fakat bizim araba dışında denk geldiğim 2 tane daha 307 vardı 2si de 1.6 tüplü ve otomatikti; biri şanzumanı yedi, diğeri motoru.

mikelazi
04-12-2018, 12:49
2011de 2. sahibi amcadan 120binde bordo,klimalı,hiç lpg koklamamış 106xr aldım.
yağ bakımı hariç hiçbişey yapmamış.
1 sene kafama göre ağır ağır ve sırayla trigeridir,devirdaimi,frenleri,amortisörleri,sensö rlerini,pompasını,tıkırtısını, gacirtisini,yayını jantını,eksozu,hidroliğini,antifirizini değiştirdim...kafama göre mis gibi yaptım.

sonuçta 98 model araba aldım.

toplamda 2 sene bindim.sattığımda 150bin km.deydi ve klimasına kadar herşeyi çalışıyordu.ilana koyduğum.ilk gelen aldı.dertsiz tasasız 1 sene bindi.oda apaçinin birine sattı.1,5ay sonra conta yaktı.beni arıyorlar abi bu arabada conta yakmak kronikmiş ne yapıcaz diye :D :D :D

Utku85
04-12-2018, 12:58
Maşallah güzelmiş aracınız.

Peugeotunun ismini kötü andıran aracın 307 olduğunu duymuştum. Kronik sıkıntılı araca yada bakımsız araca denk geldiniz herhalde geçmiş olsun :D

Gerçekten tehlikeli sorunlar yaşamışsınız geçmiş olsun.

Araç bakımısız değildi aksine oldukça temiz bakılıyordu fakat dediğim gibi biraz motora yüklenelim, biraz yürüsün araç dediğiniz an bunlar başınıza geliyor.

mhatch
04-12-2018, 13:09
-ER- Saygılar abicim :D

Doğu
04-12-2018, 13:30
Peki peugeotlarda bulunan 4 ileri otomatikler hakkında ne düşünüyrosunuz?
207 outdoor veya 308 1.6 VTİ tam otomatikler hakkında bilgisi olan var mı?

individual
04-12-2018, 13:36
307 ilk çıktığı zaman çok yakın bir arkadaşımız abimiz almıştı.1.4HDI olanından.

Valla şöyle söyleyim haftanın 7 günü yollardaydı.Şehir içi şehir dışı kullandı.Klasik bakımlarına gitti km'den dolayı yetkili servisi gitti.

Açıkcası oda çok sorun yaşamadı ama genel bir söylem var.Bunu'da yıkmak çok zor.

razzmatazz
04-12-2018, 13:45
Söylemlere göre peugeot 'un en sorunsuz serileri 106-206-306-406 imiş yani sonu 6 ile biten seriler en az kronik problemi olan serilermiş. Bana göre tüm seriler türkiye şartlarına göre hassas araçlar. 2 tane 206 xs im oldu çok şükür lanet edecek bir problem yaşamadım ufak tefek sensör arızaları dışında motorları gerçekten çok sağlam. şimdi nasip olursa 106 gti peşindeyim :D

Redfish16V
04-12-2018, 13:46
Toyota-Honda'dan sonra peugeot'a geçtim.Kesinlikle aşırı memnunum.Tek dezavantajı elektronik aksamları bir japon gibi stabil değil.Gerçi japonda da elektronik yok ama neyse :D Bence her aracın bakımlısı üzmez :)

mhatch
04-12-2018, 13:46

Otomatik kullananlar daha iyi bilir ama yani manuel gibisi yok bence. Eski peugeot otomatik şanzımanlarından daha iyi olduğunu duydum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.

307 ilk çıktığı zaman çok yakın bir arkadaşımız abimiz almıştı.1.4HDI olanından.

Valla şöyle söyleyim haftanın 7 günü yollardaydı.Şehir içi şehir dışı kullandı.Klasik bakımlarına gitti km'den dolayı yetkili servisi gitti.

Açıkcası oda çok sorun yaşamadı ama genel bir söylem var.Bunu'da yıkmak çok zor.

Evet genel algıyı yıkmak çok zor.

Grimlord
04-12-2018, 13:58
Tam otomatik olduğu için sıkıntısız, sadece diğer otomatiklere göre 1-2 litre fazla yakıyor
Mini countryman dahil aynı motor ve şanzumanı kullanıyor diye biliyorum. VTI motorların kendine has güzel bir motor sesi var, filtre kiti ile acaip oluyor.

CloudGrey
04-12-2018, 14:04
problemimiz " marka " algısı sanıyorum.
daha spesifik ele alabirsek konuyu birçok dertten arınırız.

örnek vereyim ;

Benim için arabalar 2 ye ayrılır, önden çekerler ve arkadan itişler.
Önden çeker arabadan konfor rahatlık ekonomi beklerken arkadaş itişli arabadan güç ve zevk beklerim.
Tabi eldeki paranın alabileceğine görede standartlar belirlenir.

ve bütcenin alacağı mantık çervesindenki her araba / mal mantıklıdır.

gerisi milletin tatavası...

mhatch
04-12-2018, 14:07
problemimiz " marka " algısı sanıyorum.
daha spesifik ele alabirsek konuyu birçok dertten arınırız.

örnek vereyim ;

Benim için arabalar 2 ye ayrılır, önden çekerler ve arkadan itişler.
Önden çeker arabadan konfor rahatlık ekonomi beklerken arkadaş itişli arabadan güç ve zevk beklerim.
Tabi eldeki paranın alabileceğine görede standartlar belirlenir.

ve bütcenin alacağı mantık çervesindenki her araba / mal mantıklıdır.

gerisi milletin tatavası...

Hay ağzını öpeyim abi ya :D

GokhanRS
04-12-2018, 14:16
https://s2-ssl.dmcdn.net/gbc7f/x1080-1pR.jpg

CloudGrey
04-12-2018, 14:18
Hay ağzını öpeyim abi ya :D

bende bundan 1 yıl önce araba alırken aynı şeyleri o kadar duydumki ;
51 bin tl verip 2009 otomatik megane cc aldım 35bin km'de.
Millet dedi sen delirdinmi manyakmısın reno alınırmı yok şunu alırdın yok bunu alırdın vites kopar ışık düşer yün kalkar vs vs vs ...

herbirine 51 bin tl bütçe verdim dedimki bana max 10 yaşında max 50binde üstü açık araba bulun onu alayım,
kimse bulamadı.

Demekki benim isteklerimi karşılayacak mal , o paraya ruhsatında reno megane cc yazan arabaydı.

şimdi o 50 bine megane cc mi alınırcılar , 55 vereyim bana ver diyolar :D
hele bi tane sapıgım var balıkesirden ayda bir arıyor - abi satıyomusun diyo :D yok diyorum tamam diyor kapatıyor :D

mhatch
04-12-2018, 14:20
bende bundan 1 yıl önce araba alırken aynı şeyleri o kadar duydumki ;
51 bin tl verip 2009 otomatik megane cc aldım 35bin km'de.
Millet dedi sen delirdinmi manyakmısın reno alınırmı yok şunu alırdın yok bunu alırdın vites kopar ışık düşer yün kalkar vs vs vs ...

herbirine 51 bin tl bütçe verdim dedimki bana max 10 yaşında max 50binde üstü açık araba bulun onu alayım,
kimse bulamadı.

Demekki benim isteklerimi karşılayacak mal , o paraya ruhsatında reno megane cc yazan arabaydı.

şimdi o 50 bine megane cc mi alınırcılar , 55 vereyim bana ver diyolar :D
hele bi tane sapıgım var balıkesirden ayda bir arıyor - abi satıyomusun diyo :D yok diyorum tamam diyor kapatıyor :D

Hahaha :D sorun aslında bizim millette cins milletiz :D

WooX
04-12-2018, 16:14
Peugeot arabasının 206 Gti,xs,xr,xt ve hdi sahibi oldum kullandım. Genel olarak yağ bakımı hariç herhangi bir problem yaşamadım.
Peşine 1 yıl kadar 207 1.4 hdi bindim, şarj dinamosu hariç herhangi bir problemle karşılaşmadım.(35bin km sürdüm.)
Daha sonra 2005 model 307 1.4 hdi aldım. Herkes gibi 307 modeline çok önyargılıydım, aldım ve keyifle kullandım, hava akış debimetresi bozuktu aldığımda onu değiştirdim o kadar. Sattığım kişiyle hala görüşürüm oda aynı şekilde sorunsuz sürmeye devam ediyor.
Şuan yaklaşık 6 aydır 1.6 hdi C3 sürüyorum. Bu aracımda da Şarj dinamosu problemi hariç herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

KÖROĞLU
04-12-2018, 16:35
PSA grubu ve fransızlar sanırım biraz daha nazik oluyorlar.

1 sene twingo 1,5 sene clio sport 2 sene xsara vtr 1 sene 106 quick 1.5 senedir de c5 kullanıyorum en büyük sorun torsiyonlarında.

Neredeyse hepsinde torsiyon sıkıntısı yaşadım. Clio da üretim hatalı egzantrik kasnağı yüzünden rolanti de trigerim koptu mesela.

Twingo da manyetik kaptör yüzünden boğaziçi köprüsünün üstünde yolda kaldım :) Böyle ufak tefek hikayeler var. Her araçta da olur.

Sorunsuzluk anlamında japonlar iyidir 2 sene colt'a bindim sıfır sıkıntı.

Fransızları seviyoruz bu cümle "alfaların parçası yok, protonun parçası yok" gibi efsanelerden biri bana kalırsa.

+ ları da var eksileri de var araç fanı olmak gereksiz geliyor bana. Beğendiğimi alıp biniyorum en güzeli bu bence.

KÖROĞLU
04-12-2018, 16:37
*Fransızları seviyoruz bu cümle /başlıktaki tutuma ithafen/"alfaların parçası yok, protonun parçası yok" gibi efsanelerden biri bana kalırsa.

c20let
04-12-2018, 16:41
Konunun tamamını okudumadım ama 407 1.6 hdi sahibiyim. Aracı aldığım fiyata bakıyorum sonra bide bana sunduklarına bakıyorum. Çift taraflı elektirikli koltuğu olsun, diz hava yastığı vs aklınıza gelecek her donanım standart olarak sunulmuş. Linea alabiliyordum bu paraya. Bence fiyatına göre mükemmel bi araç.

Rec.O
04-12-2018, 16:47
Şöyle anlatayım şu zamana kadar 2 adet peugeot model otomobilim oldu. Birisi 106 gti, diğerisi ise partner. 106 yı partnerden sonra korkarak almıştım. Ama çok şükür sorun yaratmadı ufak tefek şeyler harici.

Gelelim peugeta olan ufakda olsa ön yargıma ( başkası olsa tövbe peugeot a binmez) 3 sene boyunca bindğim 2004 model partnerdi.

1. Torsiyon mili kırıldı olacak ya arabanın arkası dip düştü aşağıdaki gibi. ve demiri 3 ay bulamadım en son kazalı bir peugeot partnerden buldum.
https://i.hizliresim.com/ZXWjBg.jpg

2. onu yaptık ardından ms beyni mi diyorlar tam hatırlamıyorum, durduk yere su kaçıp duruyor yağmurlu havalarda veya sudan geçtğinde o zaman 2011 yılları civarı, 1200 tl para verdim yaptırdım ( silecekler kendi kendine calısıyor araba stop etmiyordu vs )

3. arabanın yagını suyunu devamlı kontrol etmeme ragmen bir gün kardeşimdeyken aracın suyu komple boşalmış ve conta yaktı. ( askere gitmeme 1 ay vardı )

Sıfır motor yaptırdım. 4 bin tl ye yakın para harcadım. a dan z ye herşey sıfırlandı. ama aracın su eksiltmesi kesilmedi su full olmasına ragmen devir daim sorun yarattı gene conta yaktı araç bi 4 bin tl daha. Ardından motor yapıldıkdan sonra avans ayarına gitmiştim, usta dişlilerine arasına lokma düşürdü hadi buyur bi daha ( benden cıkmadı burdan yapılan iş ). ben askere gittim babamdayken gene aynı sorun ve tekrar bir daha motor yapılmadan başka bir araca motor arızalı şekilde satıldı. ( motoru ilk başka ustaya daha sonra peugeot servisine yaptırdım )

3. Elektrik arızasını cok sık yaşıyordum. izlenim olarak peugeot malesef suyu sevmiyor onu öğrenmiş oldum. 106 da hava yağmurluyken bir defa bastım, aracın rolantisi sapıttı beyni acıp temizledik düzelmişti. :)

Bu kadar sorun bi araba olmasına ragmen hala peugeot seviyorum. Ama malesef benim yaşadıklarımı yaşayanlar bir daha tövbe ediyor.

R.I.P
04-12-2018, 21:47
Yeni modellerdeki direksiyon ve gösterge paneli arasındaki çiçeklik donanımını kaldırmadıkları sürece sahibindende dahi açıp bakmıyorum

mimarsertac
05-12-2018, 06:59
Peugeot`u cok severim.

2006 model 206`im vardi 0 alindi gecen sene sattim. 11 sene buyuk keyifle kullandik. 8 senesi bende iskence gibiydi arabaya. Bakim disinda klima radyatoru ve benim hatamdan dolayi benzin pompasi degisti. 11 yilda yapilan butun is bu. Ne el freni ile donusler, ne dere gecisi ne de off road yaparken camura batmasi kaldi. Harika arabaydi.

2002 307 otomatik. Bir tek sanzuman arizasi verdi.

2010 beeper full sorunsuz.

2006 partner full sorunsuz.

Anti
05-12-2018, 08:03
2004'te pejo 307 (1.6xt) aldığında babama küsmüştüm başka araba mı yoktu diye, şimdi o zamandan bu yana 5. pejoyu aldık. Sırasıyla 307, Partner Tepee, eski 5008, yeni 3008 ve 308. Sadece 307 benzinliydi diğerleri dizel ve tepee hariç hepsi otomatik.

Yaşadığımız sıkıntılar(?);

1) 307'nin sağ arka stop lambası kronik olarak patlardı, max. 6 ay dayanmışlığı var :D
2) Eski 5008'in ETG şanzımanı insanı silkeler konsolu öptürürdü,

Yeni nesil EAT şanzımanlı modeller zaten herkesin sevgilisi olan ZF şanzıman muadili, çok hızlı, konforlu ve sağlam.

Önyargıyla hareket etmek doğru değil, özellikle yeni model Pejolar gerçekten çok kaliteli.

enderkinder
05-12-2018, 09:27
2013 senesinde 306 1.8XT aldım sorunsuz 5 yıl bindikten sonra artık benzine yetişemediğimden , 2006 model 206 1.4 dizel aldım. Torsiyon onarımı dışında bir problem yaşamadım. Epeydir araç kiralama sektöründeyim, üst segment araçların inanılmaz arızalarına şahit oluyorum. ZF şanzıman arızaları, Nox sensör arızaları, yakıt pompası arızaları, açılmayan sunroof'lar, kendini bırakmayan elektronik el frenleri vb gibi. Genelde yılın ilk yarısında üretilen araçların çoğunda problem oluştuğu kanaatindeyim. Mesela 3008'ler ilk çıktığında hayalet gösterge tablosu, bagaj kilitleri, ön salıncakları sürekli sorun çıkartıyordu ve servise davet mektupları ulaşıyordu garantiden değişim için. Sonradan düzeltmeye başladılar. BMW ve Mercedes vb. üst segment araçlarda da çok arızalarla karşılaşıyorum. Şahsen 206'dan istediğimi alıyorum. Yakıtı ekonomik, parçaları uygun ve bulunabilirliği kolay. Ufak tefek şirin bir araç :)

Ormanci
05-12-2018, 09:35
*Fransızları seviyoruz bu cümle /başlıktaki tutuma ithafen/"alfaların parçası yok, protonun parçası yok" gibi efsanelerden biri bana kalırsa.

Bu önyargı ile 2011de Giulietta aldığımda "ne yaptın" diyenler olmuştu. Neredeyse sıfır sıkıntı ile 70 küsür bin km'de sattım.

Yürüyeni bilmemne dediler, yürüyenle ilgili bir defa işlem yapılmadı...

Parçası hede hödö dediler, neyi nereden alacağını bilmek lazım. Çoğu parçası zaten Fiat, birbiri ile uyumlu, debriyajı Doblo ile aynı, 500TL'ye alıyordunuz, falan filan... Mesela birisi anlatıyordu, park sensörü alacak, Alfa diyince parçacı 80TL diyor, Doblo diye sorunca 10 TL...

Bu anlamda da sıkıntı yaşamadım.

Herkes çok biliyor ama kimse bi halt bilmiyor, konuşuyor millet anca.
Bizdeki çoğu salak saçma önyargı bundan.

Babama Octavia aldırırken "ben Skoda almam" diyordu. O çapraz arka tekerlekli skoda kamyoneti söylüyordu bana... Sadece git bak arabaya, sonra konuşalım dedim. Hayran hayran geri gelip sonunda satın almıştı :)

Japonlar aynı şekilde, "Caponların sacı ince" geyiği hala devam eder.

Hala önden çekişli Merso'ları "Merso Alaman değil mi ya, Alaman dediğin argadan itişlidir" diye arka çekişli sanan var.

Eh, onları da geçtik, hala 1.0 TSI "çekmez" diyenler var ya. Senin 1.6 100 beygir arabandan daha iyi gidiyor bunlar diyorum, inanamıyor adam.

Ama herkes çok bilir. Bunlara baksan Renault Megane falan almak lazım. Parçası ucuz, yaygın falan sanıyolar ya hala :D

Erdem K.
05-12-2018, 09:51
forumda ne çok pejocu varmış :)
Berkay henüz topici görmemiş sanırım, sayfalarca yazabilir :)

307 benzinli, 308 hdi, 407 hdi, 308 cc sahibi biri olarak Peugeot markasının fiyatına göre sunduğu donanımını ve motorunu (308cc hariç) çok beğendiğimi söyleyebilirim...

CloudGrey
05-12-2018, 09:55
Bu önyargı ile 2011de Giulietta aldığımda "ne yaptın" diyenler olmuştu. Neredeyse sıfır sıkıntı ile 70 küsür bin km'de sattım.

Yürüyeni bilmemne dediler, yürüyenle ilgili bir defa işlem yapılmadı...

Bu memleketi,insanları, toplumu 15 yıl önce reklamda anlattılar ama kimse anlamımıştı :D

https://www.youtube.com/watch?v=SxIac4HkFl0

KÖROĞLU
05-12-2018, 09:58
....... :D

bu forumda da var benzeri arkadaşlar, otomatik şanzımanları yok selam verdirir, yok arkadan tekme attı sanarsın vs gibi dehşetle okuduğum yorumlar var.

Yarı otomatik'in zaten saf konfor sunduğunu iddia eden üretici yok. Bu bilinçle alınırsa ve çok basit bir kullanım trik'i ile gayet keyifli binilir.

1 seneden fazla c4 kullandım yarı otomatik ne selam verdim ne teravih kıldım, vites geçiş anında hafif pedaldan çek ayağını gitsin.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok meşhur. Geçen serviste arka tampon boyandı usta diyor ki neden aldın bunu (c5 için)

aldığım rakamı söyledim bu rakama daha iyisi var mı dedim ? yok dedi. O zaman neden almayayım dedim ? Ses yok.

ilanım var satılıkta ağzına kadar dolu arabaya 35 istiyorum adam gidip o paraya 2000 model civic alıyor, 2004 model tok kapı sesli polo alıyor :)

yarın yine alacak olsam, f/p olarak aynı aracı alırım.net

Eworen
05-12-2018, 10:05
Fiyat/fayda oranları her daim en yüksek seviyede olmuştur
Son dönemlerde kendini çok geliştirmiş durumda özellikle kalite konusunda çok ciddi atılım söz konusu
Senelerdir yürüyen aksamlarında zayıflık vardır hep ama bunlarda kalmadı
Zaten son nesil araçlarına bakınca ( 3008-5008-508 vb.) selefindeki bir çok araca soğuk ter döktürür
Sıçrama aşamaları harika almanlar gibi daha stabil gitmiyorlar daha cesurlar

marikan
05-12-2018, 10:24
İki sene arkadaşın 207 aracını kullandım. Kaputu açıp suyuna bile bakılmadı. Ama motordan yana sorun yaşamadı.
Bir kere şanzıman kitledi. Okulda kaldık, çekici ile getirdik sanayiye :)
Ama genel olarak kalite çok düşük bence 207’de. Araç 60.000km’deydi ama ne bileyim aşırı yıpranmış duruyordu içi.
Bir de korna çaldığımda sanki korna aracın içinde çalıyordu :)
Kendi aracımdan kaynaklı heralde. Ben korna çaldığımda kendim bile zor duyuyorum Passat’ta.

serkanOC
05-12-2018, 10:27
herkes kendine gore yasadiklarini paylasmis.. bence birazda nereden baktiginizla alakali.. sikintı cikartmayan marka var mi ? vardir heralde bentley falan cikarmaz bence :)

hakikaten parasinin ederi bir araba.. ama bizim memlekette adama dsg sikinti diyosun sana kufur ediyo.. dolayisi ile cok tartismamak lazim.. anlamasi zor durumlar..

ben 3-5 ay gibi kisa sureli binip satiyorum.. genelde binmedigim markalari modelleri tercih eder oldum artik.. sahsi tecrubem pejo nun digerlerine nazaran daha sorunlu bir marka oldugu yonunde.. ozellikle eski modeller de sanziman arizasini bizzat yasadim, yaklasik 200k km (106 gti, 406 sedan, partner) pejo tecrubem oldu..

ben bmw severim.. istedikten sonra bmw yi bile gomerim.. dolayisiyla markayi kotulemek yerine sanziman kronigi oldugunu kabul etmek lazım pejo da diye dusunuyorum.. 3-5 sene satmadan binecek olsam, tercihim pejo olmazdi..sebebi de sikinti cikartma ihtimali daha dusuk olan markalar var..

-ER-
05-12-2018, 10:32
-ER- eğer bu gerçekse yer yerinden oynar :D

-ER- Saygılar abicim :D

Ne o yaa mevzuyu anlamadım galiba baştan sona mı okumam lazım ?

mhatch
05-12-2018, 10:35
Ne o yaa mevzuyu anlamadım galiba baştan sona mı okumam lazım ?

Konu pejoya laf etmeleri abi kısaca :D Senin bu konuya geleceğini düşünerek o 306 gti'nı görerek saygılar dedim bende :D

-ER-
05-12-2018, 10:55
mhatch Senin mesajını okudum sadece;

Peugeot sorunlu arabamıdır bence değildir sorunlu kullanıcılarla ucuz işliklere maruz kalandır.
Citroen de aynı şekilde , şöyle bi dönem atlattı Peugeot SAGEM ve MAGNETTİ MARETLLİ işletim sistemli yada elektronik malzemeli dönemi olmuştu 90lar da 2000ler biraz sorunlu geçti. Narindi yabancı müdaheleri sevmeyen bi elektrik elektronik yapısı vardı. Ufak tefek saçma Koltuk hareketinde bile airbag ikazı yakıyordu.
Tesisatını saçma ssapan şeyler bağladığında alakasız yerlerden arızalar veriyordu ki buda bence gayet normal. Eskisi için konuşuyorum, yok xenon taktım kadranlar sapıttı,farları yakınca klima çalışmıyor. Sunroof açarken teypte parazit falan bu gibiişler saçmasapanelektrikçilerden kaynaklı işler stok binen ve yetkili servisdemiyorum ama PSA nın huyusnu suyunu bilen elektrikçilerle halledilse böyle işler başlarına gelmez.
Ustalık hatasını markaya lanse etmek bence saçma.
2 adet 306 Gti'ım oldu biri 98 birisi 2001
98 model tesisat yapılmış sökülmüş, kaza yapmış işlem görmüş sökülmüş takılmış bir araçtı, konsol söküllmüş bir mid takım takılmış sökülmüş ama sonrasında güzel ustalara denk gelmiş ki elektrik elektronik arızası yaşatmadı.
İnsanlar şikayet ederken ben bana saydıkları şikayetleri neredeyse yaşamadım.
O2 sensörü ayda bir bozuyorlar mekatronik olarak bir arıza ne neyi tetikliyor anllamıyorum.
Sibop yakalıyıp duruyor diyo sente kaçık diyor vs vs
Abuk subuk saçma işler 306 Gti için konuşuyorum DS3'ümde bir sorun yaşamadım sadece yazılım yaptığıktan sonra elektrovana arızaları yaşadım başkada bir sorun yaşamadım.

Genel kanı çok değişik;
Başımdan geçen bir konuşma arkadaşım diyor Peugeot sorunlu araba babası da oradan evet-evet sorunlu vs olm niye aldın falan konuşuyor
Dedim abi senin kaç tane peugeot'un oldu.
cevap: hiç olmadı 2.sorum abi araban ne cevap linea
Başka sorum yok abi mko ne diyorsun sen ya kasjdhasjkdhsa
içimden tabi
Lan hiç Peugeot a binmemiş gelmiş bana ağız yapıyor.
Gerçekten kimi kitle ama sorun yaşamış ve sservislerin sorun çözme tarzından madurda olmuşlardır sanki VAG GM veya diğer gruplarda yaşanmıyor mu tabiki yaşanıyor ama servis veya distribtör yaklaşımıda insanı markadan soğutuyor yada sevdiriyor.

Neyse çok yazdım

atituti
05-12-2018, 11:44
1. alfa romeo 2. peugeot sorunlu klişesi bu ulkeden silinemez malesef kara cahil halk sebebiyle. hic bir araba sorunlu degildir ; sorunlu olan ustalar ve kullanan kişidir.ben bu zamana kadar peugeotta hic sorun yaşamadim. 406 nin sunroof borusu tarafindan su alip beyin gitti , sol diregi bi actik adam diregin icine cam kopugu sıkmış borudaki patlagı çatlagı gizlemek icin.ulan boru 10 lira , kara cahil biri olsam derimki aaaaaaaaaa pöjö sorunlu.yok oyle birsey , fukara zihniyetli karbüratör beyinli kullanici ve ustalardadir sorun.bi arkadastan duymustum arabasini servise goturdugunde alfasına çıkma motor yaği arayan adam varmış.daha ne olsun.

mhatch
05-12-2018, 11:48
mhatch Senin mesajını okudum sadece;

Peugeot sorunlu arabamıdır bence değildir sorunlu kullanıcılarla ucuz işliklere maruz kalandır.
Citroen de aynı şekilde , şöyle bi dönem atlattı Peugeot SAGEM ve MAGNETTİ MARETLLİ işletim sistemli yada elektronik malzemeli dönemi olmuştu 90lar da 2000ler biraz sorunlu geçti. Narindi yabancı müdaheleri sevmeyen bi elektrik elektronik yapısı vardı. Ufak tefek saçma Koltuk hareketinde bile airbag ikazı yakıyordu.
Tesisatını saçma ssapan şeyler bağladığında alakasız yerlerden arızalar veriyordu ki buda bence gayet normal. Eskisi için konuşuyorum, yok xenon taktım kadranlar sapıttı,farları yakınca klima çalışmıyor. Sunroof açarken teypte parazit falan bu gibiişler saçmasapanelektrikçilerden kaynaklı işler stok binen ve yetkili servisdemiyorum ama PSA nın huyusnu suyunu bilen elektrikçilerle halledilse böyle işler başlarına gelmez.
Ustalık hatasını markaya lanse etmek bence saçma.
2 adet 306 Gti'ım oldu biri 98 birisi 2001
98 model tesisat yapılmış sökülmüş, kaza yapmış işlem görmüş sökülmüş takılmış bir araçtı, konsol söküllmüş bir mid takım takılmış sökülmüş ama sonrasında güzel ustalara denk gelmiş ki elektrik elektronik arızası yaşatmadı.
İnsanlar şikayet ederken ben bana saydıkları şikayetleri neredeyse yaşamadım.
O2 sensörü ayda bir bozuyorlar mekatronik olarak bir arıza ne neyi tetikliyor anllamıyorum.
Sibop yakalıyıp duruyor diyo sente kaçık diyor vs vs
Abuk subuk saçma işler 306 Gti için konuşuyorum DS3'ümde bir sorun yaşamadım sadece yazılım yaptığıktan sonra elektrovana arızaları yaşadım başkada bir sorun yaşamadım.

Genel kanı çok değişik;
Başımdan geçen bir konuşma arkadaşım diyor Peugeot sorunlu araba babası da oradan evet-evet sorunlu vs olm niye aldın falan konuşuyor
Dedim abi senin kaç tane peugeot'un oldu.
cevap: hiç olmadı 2.sorum abi araban ne cevap linea
Başka sorum yok abi mko ne diyorsun sen ya kasjdhasjkdhsa
içimden tabi
Lan hiç Peugeot a binmemiş gelmiş bana ağız yapıyor.
Gerçekten kimi kitle ama sorun yaşamış ve sservislerin sorun çözme tarzından madurda olmuşlardır sanki VAG GM veya diğer gruplarda yaşanmıyor mu tabiki yaşanıyor ama servis veya distribtör yaklaşımıda insanı markadan soğutuyor yada sevdiriyor.

Neyse çok yazdım

Yaz abi yaz dök içini öğüt değerinde yazdıkların. :) Maalesef böyle abi ben konuyu açmadan önce bu kadar peugeot kullanan insan olduğunu düşünmüyordum açıkçası forumda. Şaşırdım doğrusu.

mhatch
05-12-2018, 11:49
1. alfa romeo 2. peugeot sorunlu klişesi bu ulkeden silinemez malesef kara cahil halk sebebiyle. hic bir araba sorunlu degildir ; sorunlu olan ustalar ve kullanan kişidir.ben bu zamana kadar peugeotta hic sorun yaşamadim. 406 nin sunroof borusu tarafindan su alip beyin gitti , sol diregi bi actik adam diregin icine cam kopugu sıkmış borudaki patlagı çatlagı gizlemek icin.ulan boru 10 lira , kara cahil biri olsam derimki aaaaaaaaaa pöjö sorunlu.yok oyle birsey , fukara zihniyetli karbüratör beyinli kullanici ve ustalardadir sorun.bi arkadastan duymustum arabasini servise goturdugunde alfasına çıkma motor yaği arayan adam varmış.daha ne olsun.

Yok artık çıkma motor yağı mı :D

Schumi
05-12-2018, 12:44
Size eli sopalı bir Peugeot'cu lazım aslında kafaya vura vura sorunlu olmadığını öğretecek ama. Birgün herkes Peugeot'cu olacak ULAN.

Şaka şaka. :D Şirket ortaklarımla aldığımız ilk Broadway harici hep Peugeot sahibi oldum. Arada bir tane yancı VAG Caddy 1.6 TDI aldım 10 ay kadar. Plastik su devirdaimi patlattı kronikmiş, yerine metal olanı takıldı. :)

Amma velakin yalan yok 307 ler yüzünden söylediğim bir laf vardı. Peugeot'un spor modellerini hothatch lerini alırım ama binek modellerini asla almam diyordum. Ama sonu 7 ile biten modeller sonlandırılıp 8 li modeller çıktığından beri (208,308,508 gibi) bu fikrim değişti. Velhasıl 8 yıl coiloverlı camber kitli 206RC'den sonra Caddy'in yüksek tavanlı hali hoşuma gitmedi değil. Hemen 2016 yılında sıfır Peugeot 2008 Crossover aldım. Test sürüşünü yarı otomatik şanzımanlı versiyon ile yaptım. Ve söylediğim şuydu satışçıya. "Bedava verseler almam bu şanzıman ile". Nitekim düz vites aldım 2.5 yılda 57.000 KM yaptım. Garanti bitmesine yakın kronik ön amortisörler değişti ücretsiz. Bir kerede silecek rölesi bozuldu garantiden değişti ama onda benim hatam var sanırım. Yakıt ve konfordan çok memnun halde daha büyüğüne geçmek için 10 gün önce takasa verip sıfır 3008 SUV aldım. Tam otomatik şanzıman ve oldukça dolu bir araç, şuan gayet memnunum. Audi ÖTV kampanyası ile 183.000 TL'ye Audi Q3 1.4 TSI veriyordu. Ama sadece logoya para verip boş araba almadım tabiki biraz daha üstüne dizel ve dolu araç aldım. Halihazırda 10'uncu yılındaki 206RC, 106 GTI (proje aracı) ve 3008 SUV ile 3 tane Peugeot ve 1 tanede projelik Citroen AX GTI ile Fransız otomobillerine karşı tutumumu belli etmişimdir sanırım.

Bence Peugeot lar oldukça sağlam araçlar. Bu kadar işkencelere rağmen halen daha sokaklarda yürüyorlar. Fiyatları ucuz olduğu için ikinci el alanlar sanayide en olmadık merdiven altı yerlerde kurcalatıyor. Sorun çıkarmalarına rağmen yürüyorlar. Her markanın bazı uzak durulması gereken motor / şanzıman / kasa / modelleri vardır. Mercedes konularında bile W bilmemkaç modellerden uzak dur. Şu motor olanı alma diyorlar. Ama marka Peugeot olunca komple alınmaz. :) İki yüzlü bir milletiz napalım. :)

ahmetgurlek
05-12-2018, 14:12
İki sene arkadaşın 207 aracını kullandım. Kaputu açıp suyuna bile bakılmadı. Ama motordan yana sorun yaşamadı.
Bir kere şanzıman kitledi. Okulda kaldık, çekici ile getirdik sanayiye :)
Ama genel olarak kalite çok düşük bence 207’de. Araç 60.000km’deydi ama ne bileyim aşırı yıpranmış duruyordu içi.
Bir de korna çaldığımda sanki korna aracın içinde çalıyordu :)
Kendi aracımdan kaynaklı heralde. Ben korna çaldığımda kendim bile zor duyuyorum Passat’ta.

benim eşim de 6 sene kullandı 207, sahip olduğumuz en kötü arabaydı. ihtiyacımız olduğu için, değiştirme imkanımız olmadığı için çaresizlikten kullanmak zorunda kaldık. şeklen otomatik gibi duran şanzımanı hiç değilse 5 kere falan kitlendi, ayrıca beyni 2 veya 3 kere değişti. sayısız defa yolda kaldık. iç mekan kalitesi bana göre 3. sınıf. direksiyon pimini gizleme gereği bile duymamışlar, öyle açıkta duruyor, paspasa falan sürtüyor çevirdikçe.

aracın iyi yanları tipinin güzel olması, fiyatının çok uygun olması, aşağı yukarı aradığınız tüm özelliklerin standart olarak ve uygun fiyata sunulması, tüketiminin çok düşük olması. bu yüzden kadınlar tarafından çok tercih ediliyor. yoksa araba kültürü olan bir insanın tercih edeceği bir raç değil bana göre

Birkan61
05-12-2018, 20:19
160km süratle bariyerlere çarpışım ve burnumun kanamadan indiği aracımdı 406 :) Her kuruşu helali hoş olsun

http://i.hizliresim.com/9gr2qN.jpg

http://i.hizliresim.com/g2YZVO.jpg

http://i.hizliresim.com/PnaP6O.jpg

Arabayı hurdaya verdikten sonra biraz daha açık renklisini aldım :D

Sahip olduğum araçlar içinde en keyif aldığım araçtan biridir

Şuan piyasası biraz arttı ama vakti zamanında ikisinede maksimum ödediğim para 19.300 TL'idi. Maviyi 27.000'e satmış olsamda :D

http://i.hizliresim.com/6rv5yE.jpg

http://i.hizliresim.com/1NZLJA.jpg

220T
05-12-2018, 20:26
13 yıldır Xsara 2 sahibiyim,söyleyeceklerim bu kadar. :)

denizhandinc
05-12-2018, 21:06
160km süratle bariyerlere çarpışım ve burnumun kanamadan indiği aracımdı 406 :) Her kuruşu helali hoş olsun

Şuan piyasası biraz arttı ama vakti zamanında ikisinede maksimum ödediğim para 19.300 TL'idi. Maviyi 27.000'e satmış olsamda :D

Taxi izledigimden beri severim bu kasayı :D

mhatch
05-12-2018, 21:13

Abi çok geçmiş olsun büyük bir kaza atlatmışsınız iyi bari bişey olmadan. Şu an kullandığınız aracınız nedir ?

13 yıldır Xsara 2 sahibiyim,söyleyeceklerim bu kadar. :)

Maşallah Abi :D

Birkan61
05-12-2018, 22:31
Taxi izledigimden beri severim bu kasayı :D

Etkisinde kalmış olmalıyım bende, arada halen ilanları incelemiyor değilim :D

Abi çok geçmiş olsun büyük bir kaza atlatmışsınız iyi bari bişey olmadan. Şu an kullandığınız aracınız nedir ?

Eyvallah kardeşim benim aynen öyle, Allah kimsenin başına vermesin. Şuan biraz komik olacak ama 2004 Transporter 2.5 TDI :D 174'lük

406'dan sonra, E46 3.18i, Citroen C5 dizel, tam 3 adet E39 5.20i kullandım

MARJINAL_SUFI
06-12-2018, 03:56
oldu olası hep bmw vardı.. 3 yıl olacak 206 gtı kullanıyoruz .. ailenin üyesi gibi oldu :)
bmw lere harcadığım onca paralardan sonra : 206 gtı kesinlikle sorunsuz bir araba diyebilirim
3 yılda boyunca aracı alırken yaptırdığım torsiyonu saymazsak ( zira onun maliyetini düşmüştük ):
bir kere debriyaj halatı.. bir kez bobin rölesi.. bir kez radyatör alt hortumu değiştirdim
bir ara kendi, kendine sinyal veriyordu düzeldi.. :)
şunuda belirteyim: e36 e46 3.20 3.25 3.28 3.30 da kıyasa dahil olmak üzre diyebilirim ki ben alt devirleri böyle verimli bir araba hiç kullanmadım :)
her ne kadar adı gtı olan bir arabanın üst değil altlarının dolu dolu olması traji komik olsada :)) resmen turbo şarj dizel gibi
birde inanması güç gelebilir sakin sürüşlerde 6 litre lpg ile 90 - 95 km yapabilmeside cabası..

taytay
06-12-2018, 06:01
Psa grubu candır millet ne kadar kötülese de ben o kadar çok seviyorum özellikle citroen'i çok severim beni tanıyanlarda iyi bilir zaten ne kadar süredir sahibi olduğumu.
Anlayan ustasına götürdükten sonra sorun çıkartacak arabalar değiller ben yıllardır ufak tefek şeyler dışında sorun yaşamadım, Türkiye şartlarında psa grubu fiyat performans arabası.
Daha yeni citroen aracımı sattım yine citroen alacağım nasipse :)

naci
06-12-2018, 07:58
99 astra hb den sonra 1 ay içinde 2 tane 406 aldık arkadaşımla ben, arkadaşımın ki boyalı 2003 model benimki az boyalı 2000 model di. Ama benim araç iyi bakılmamış olsa gerek sürekli sorun çıkarıyordu, üstelik sadece hafta sonu ve acil durumlar da kullanıyordum. Arkadaşımın ki ise sürekli yollarda olduğu halde hiç sorun çıkarmadı. Her şeye rağmen 406 nın konforu gidişi hele 200 km üstünde ki yol tutuşu mükemmeldi. İmkanım olsa yeni model pejo almaktan çekinmem.

Ahmetfikri
06-12-2018, 08:36
dün akşam işten çıktım kontağı çevirdim o iğrenç uyarı sesi ve ekranda bir yazı çıktı yazıyı göremedim tekrar kontak yaptım direction indicators faulty yazıyor aklıma direk bu konu geldi az daha 2 liralık ampül için bende ağğbi pejo sorunlu araba alınmaz moduna giriyordum :D

BARR
06-12-2018, 08:41
Pejo benim için Berkay Koçero'dur.
B.Koçer

mhatch
06-12-2018, 08:51
dün akşam işten çıktım kontağı çevirdim o iğrenç uyarı sesi ve ekranda bir yazı çıktı yazıyı göremedim tekrar kontak yaptım direction indicators faulty yazıyor aklıma direk bu konu geldi az daha 2 liralık ampül için bende ağğbi pejo sorunlu araba alınmaz moduna giriyordum :D

Çok sorun çıkarıyor yauv

-Murat Özcan-
06-12-2018, 10:34
Benim arkadaşım da vardı 207 1.4 Dizel yılmıştı çocuk arabadan.

Sürekli ıvır zıvır şeyler çıkıyordu. Sonrasın da büyük turbo arızası verdi.

Zararına sattı tövbe dedi bir daha alırsam..

meganes
06-12-2018, 10:52
o bir fransız bir şeyi sökmek için 10 şeyi sökmen gereken araç hep japon kullandım sevmem fransızların berbat işçiliğini

atituti
06-12-2018, 15:10

senin arabaya hastayim manisanın gülü :)

GEB
06-12-2018, 16:10
Millet bakımsız, hastalıklı arabayı alıyor sonra b*k atıp izi kalıyor :) Bu her marka için geçerli problemsiz araç yok ama maalesef Peugeot için biraz fazla söylem var. 7 Yıldır kullanmasam inanırdım da durum öyle anlattıkları gibi değil :no: Ya da ben temiz bakıp, iyi araştırıp düzgün insanlardan almışım... 2011 yılında 206 ile Fransız'a adım attım, attığım gibi de kaldı senelerdir :o

İlk 206'ıma 2 sene bindim 50 binde aldım, tek yaşadığım problem lpg taktırdığımda ibrenin düşmesi sonucu benzin almamaktan, benzin pompasını yakmak oldu. Onunda çözümünü yarım deponun üzerinde tutmakmış benzini. Pıtır pıtır bindim 30-35K km kadar.

İkinci 206'ım dizeldi 160 binler de aldım 190'larda sattım. Keyfi dışında bir şey harcamadım. Yaşadığım ekstrem problem kalorifer peteğinin patlaması oldu. Şubat ayıydı, bir sabah bir baktım gaz pedalının altı ıslak antifriz akmış. Kalorifer peteği değişimiyle bitti o zamanın parasıyla 150 lira ödemiştim. Başka markaları bilmiyorum da Peugeot'larda bu durum biraz fazla rastlanıyor ama maliyetli, markadan soğumaya sebep verecek problem değil. Arabanın 12 yaşında olmasını düşününce pekte sorun etmiyor insan.

Üçüncü ve en çok keyif aldığım aracım 307 idi. 1.6 HDi 110 binler de aldım 2. sahibinden 40'binden beri yazılımlı olan motor, ben aldıktan sonra bir kaç ufak dokunuş ve yeniden yazdırma sonrası hiç bir problem yaşamadan 130 binde sattım. 5-6 ay sonra geri almak istedim satmadı. Halen sorunsuz kullanıyor.

Dördüncü ve beşinci araçlarım 308 1.6 HDi. İlk 308'imi ucuza aldım 180 bindeydi. Aracın 1-2 parçasında kaporta masrafı vardı, sahibi ben motora bakarım kaporta önemli değil benim için diyordu araba bi geldi motor suyu yok araçta devirdaim'den kaçırıyor. Neyse aldık triger, devirdaim, arka patlak amortisörler falan derken bakımını yaptıktan araba çiçek gibi oldu. Abartmıyorum 4-5 kuruş yakıtı düşmüştü bakımdan sonra. 185 binler de sattım şuan kullandığım 308'e biniyorum halen..

Kıssadan hisse özet geçecek olursak bir kere de vay anasını diyerek sanayiye gitmedim, bir kere lanet etmedim bindiğim arabaya. Olabildiğince düzgün araç aldım ve düzgün, işi bilen ustaya emanet ettim.

Ama benim de çevremde vardı 307'si olup lanet eden. Sebep piyasasından ucuz araç, soldan kazalı ve düzgün toplanmamasından ötürü beyne su alması 1 beyin değişimi 1 beyin tamiri sonrası satarak kurtuldu. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyebiliriz buna da.

GEB
06-12-2018, 16:13
Millet bakımsız, hastalıklı arabayı alıyor sonra b*k atıp izi kalıyor :) Bu her marka için geçerli problemsiz araç yok ama maalesef Peugeot için biraz fazla söylem var. 7 Yıldır kullanmasam inanırdım da durum öyle anlattıkları gibi değil :no: Ya da ben temiz bakıp, iyi araştırıp düzgün insanlardan almışım... 2011 yılında 206 ile Fransız'a adım attım, attığım gibi de kaldı senelerdir :o

İlk 206'ıma 2 sene bindim 50 binde aldım, tek yaşadığım problem lpg taktırdığımda ibrenin düşmesi sonucu benzin almamaktan, benzin pompasını yakmak oldu. Onunda çözümünü yarım deponun üzerinde tutmakmış benzini. Pıtır pıtır bindim 30-35K km kadar.

İkinci 206'ım dizeldi 160 binler de aldım 190'larda sattım. Keyfi dışında bir şey harcamadım. Yaşadığım ekstrem problem kalorifer peteğinin patlaması oldu. Şubat ayıydı, bir sabah bir baktım gaz pedalının altı ıslak antifriz akmış. Kalorifer peteği değişimiyle bitti o zamanın parasıyla 150 lira ödemiştim. Başka markaları bilmiyorum da Peugeot'larda bu durum biraz fazla rastlanıyor ama maliyetli, markadan soğumaya sebep verecek problem değil. Arabanın 12 yaşında olmasını düşününce pekte sorun etmiyor insan.

Üçüncü ve en çok keyif aldığım aracım 307 idi. 1.6 HDi 110 binler de aldım 2. sahibinden 40'binden beri yazılımlı olan motor, ben aldıktan sonra bir kaç ufak dokunuş ve yeniden yazdırma sonrası hiç bir problem yaşamadan 130 binde sattım. 5-6 ay sonra geri almak istedim satmadı. Halen sorunsuz kullanıyor.

Dördüncü ve beşinci araçlarım 308 1.6 HDi. İlk 308'imi ucuza aldım 180 bindeydi. Aracın 1-2 parçasında kaporta masrafı vardı, sahibi ben motora bakarım kaporta önemli değil benim için diyordu araba bi geldi motor suyu yok araçta devirdaim'den kaçırıyor. Neyse aldık triger, devirdaim, arka patlak amortisörler falan derken bakımını yaptıktan araba çiçek gibi oldu. Abartmıyorum 4-5 kuruş yakıtı düşmüştü bakımdan sonra. 185 binler de sattım şuan kullandığım 308'e biniyorum halen..

Kıssadan hisse özet geçecek olursak bir kere de vay anasını diyerek sanayiye gitmedim, bir kere lanet etmedim bindiğim arabaya. Olabildiğince düzgün araç aldım ve düzgün, işi bilen ustaya emanet ettim.

Ama benim de çevremde vardı 307'si olup lanet eden. Sebep piyasasından ucuz araç, soldan kazalı ve düzgün toplanmamasından ötürü beyne su alması 1 beyin değişimi 1 beyin tamiri sonrası satarak kurtuldu. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyebiliriz buna da.

Yazı karakterlerinde sorun olmuş.

akay
08-12-2018, 07:07
peugeot pişmalıktır :) 2014 da 95k de aldım 307 xt. aldığımda triger değişmişti ve bakımları otomatik şanzuman dahil yapılmıştı. antalyaya tayinim çıktı ve şu kadarını söyleyim benim antalya da taksiye bindiğimden çok çekiciye bindi araba :) marş motoru gitti saklıkentte 5 saat mahsur kaldım, çekiciyle indim. . immo bozuldu evden çıkamadım araba çekiciyle gitti. alternatör gitti meşhur antipollition fault verdi, otomatik şanzuman automatic gear fault verdi bakıma girdi. bobinler gitti. yetmedi benzin pompası gitti. lpg sistemi ben ne duruyorum dedi o da gitti yeni sistem kuruldu. alt takım süspansiyonlar falan bunlar sarf malzemeleri onları saymıyorum. bi ara sudan etkilendi sanırım arka park sensörü gitti. beyni yanmış yenisi 800 dedi eyv dedim kalsın.. bu arada yaklaşık 70k km yaptığım için triger set değişti. kaput açılınca dediler motor takozu da kırılmış. o bu derken 1500 tl öpücük.. haa arabayı seviyormuyum, evet amk neden çünkü bu araba 30k 35k arasında. ve ben bu dolulukta araba alayım desem sıfırı 120k den başlar. ehh değişmesi gereken herşeyi değiştirdim seve seve biniyorum.. bu arada, peugeot pişmanlıktır demişmiydim :)

VW6R
08-12-2018, 19:19
2 sene önce hanıma 2013 model 208 aldım. Yakıt ve donanım olarak çok memnunuz. Kaporta sağlamlığı olarak çok vasat ayrıca dokunmatik ekran çok güneş ışığına maruz kaldığında kendini korumaya alıyor kapanıyor,akü kutup başını sökmezsen bir daha açılmıyor.

Alırken ailem çok karşı çıkmıştı pişman olursun elinde patlar vwden sonra binilmez felan diye. Tam tersi her depoyu fulledigimde iyi ki almışım bunu diyorum

.::EmrE::.
08-12-2018, 19:46
Peugeot nasıldır bilemem, hiç sahip olmadım ancak 3008'in kokpiti hayatımda gördüğüm en güzel kokpit tasarımlarından biri.

mhatch
08-12-2018, 20:35
2 sene önce hanıma 2013 model 208 aldım. Yakıt ve donanım olarak çok memnunuz. Kaporta sağlamlığı olarak çok vasat ayrıca dokunmatik ekran çok güneş ışığına maruz kaldığında kendini korumaya alıyor kapanıyor,akü kutup başını sökmezsen bir daha açılmıyor.

Alırken ailem çok karşı çıkmıştı pişman olursun elinde patlar vwden sonra binilmez felan diye. Tam tersi her depoyu fulledigimde iyi ki almışım bunu diyorum

Almandan peugeot gerçi yeni modele geçmişsiniz ama en çok ne farketti iki araç arasında yakıt tüketim konfor parça ücreti falan detaylıca

VW6R
08-12-2018, 20:56
Almandan peugeot gerçi yeni modele geçmişsiniz ama en çok ne farketti iki araç arasında yakıt tüketim konfor parça ücreti falan detaylıca

Polo ile kıyasladığım zaman malzeme kalitesi, konfor, sağlamlık ve sürüş keyfi olarak hissedilir fark var. ( 4 sıfır polo alıp en fazla 15k km de sattığım için de öyle gelmiş olabilir neticede pejoyu 50k km aldım.)

Donanım olarak polodan çok daha dolu ( Dokunmatik ekran teyip, katlanır ayna,hız sabitleyici,mercek & led far gibi )

LPG de km de 20-25 krs arası yakıyor bu değer Polo da imkansızdı ( 2 Poloya da alır almaz LPG bağlatmıştım )

Pejoyu Sanayi de bakıma sokuyorum parçalar servisten alıp max 300₺

Aklıma gelenler şuan için bunlar kısacası oldukça memnunum,sanırım uzun yıllar satmam pejoyu

mhatch
08-12-2018, 21:05
Polo ile kıyasladığım zaman malzeme kalitesi, konfor, sağlamlık ve sürüş keyfi olarak hissedilir fark var. ( 4 sıfır polo alıp en fazla 15k km de sattığım için de öyle gelmiş olabilir neticede pejoyu 50k km aldım.)

Donanım olarak polodan çok daha dolu ( Dokunmatik ekran teyip, katlanır ayna,hız sabitleyici,mercek & led far gibi )

LPG de km de 20-25 krs arası yakıyor bu değer Polo da imkansızdı ( 2 Poloya da alır almaz LPG bağlatmıştım )

Pejoyu Sanayi de bakıma sokuyorum parçalar servisten alıp max 300₺

Aklıma gelenler şuan için bunlar kısacası oldukça memnunum,sanırım uzun yıllar satmam pejoyu

Anladım teşekkür ederim. Güle güle kullanın uzun yıllar boyu kazasız belasız inşallah :)

Rockford
08-12-2018, 22:39
Daha önce 206plus hdi, 207hdi kullandım ve su an 508 sw hdi kullaniyorum. Pejoya karsi olan tutumdan memnunum. Alirken bu uygun fiyatla ekononik arac sahibi olmami sagladi bu onyargilar. Satarken de benim gibi bunlara aldirmadan düzgün aracsa alınır düşüncesindeki insanlar aldi araclarimi. Diğerleri de iyiydi fakat 508 cidden cok iyimis. 4bolgeli digital klima vs bunlar cogu aracta isteseniz bile opsiyona sokulamayacak ozellikler.
508i performans odakli kullanacagim diyen kimseye önermem ama gunluk kullaniyorsaniz alisiyorsunuz. Ozellikle chip sonrasi baya toparlandi araç. Özetle Pejo kötüsüne bakimsizina henüz denk gelmedigim icin iyidir. Tavsiye ederim

crazydog
08-12-2018, 22:54
1990 model 205 gti 1.6 tek sıkıntısı debimetreydi onuda ingiltereden getirdim sıkıntısız uzunca süre bindim
1992 model 205 gti 1.9 4 defa üst kapak söktüm sahip olduğum araçlar içinde kullanırken en çok keyif aldığım aracımdı
1 ay önce 98 VTS aldım map , benzin pompası ve oksijen sensörü onun dışında daha sıkıntı yaşamadım çok şükür :D

ggtoker
08-12-2018, 23:24
206 rc ye 1 senede 10bınden fazla masraf yaptım... kapıya bır daha eskı model peugeot kesınlıkle sokmam...

boosted_pug
10-12-2018, 01:26
106 ve türevleri hariç peugeot alınacak araç değil

serkanOC
10-12-2018, 11:16
herkes kendine gore yasadiklarini paylasmis.. bence birazda nereden baktiginizla alakali.. sikintı cikartmayan marka var mi ? vardir heralde bentley falan cikarmaz bence :)

hakikaten parasinin ederi bir araba.. ama bizim memlekette adama dsg sikinti diyosun sana kufur ediyo.. dolayisi ile cok tartismamak lazim.. anlamasi zor durumlar..

ben 3-5 ay gibi kisa sureli binip satiyorum.. genelde binmedigim markalari modelleri tercih eder oldum artik.. sahsi tecrubem pejo nun digerlerine nazaran daha sorunlu bir marka oldugu yonunde.. ozellikle eski modeller de sanziman arizasini bizzat yasadim, yaklasik 200k km (106 gti, 406 sedan, partner) pejo tecrubem oldu..

ben bmw severim.. istedikten sonra bmw yi bile gomerim.. dolayisiyla markayi kotulemek yerine sanziman kronigi oldugunu kabul etmek lazım pejo da diye dusunuyorum.. 3-5 sene satmadan binecek olsam, tercihim pejo olmazdi..sebebi de sikinti cikartma ihtimali daha dusuk olan markalar var..

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dclCz0Ss2P4)
3:45 ten yada 9:05 ten sonra da izleyebilirsiniz..

ahmetgurlek
10-12-2018, 14:33
konuyla ilgili olan arkadaşlar bu ayki otohaber dergisini mutlaka edinsinler. 3008 ile 100.000 km testi yapılmış. genel olarak problemsizliğinden bahsediliyor. hatta bizim gibi peugeot mağduru veya benzer deneyimlere sahip yazarların yorumu kısaca "hiç beklemiyorduk" şeklinde. ancak tabi burada şunu da göz önünde bulundurmak lazım, araç 3008, yani üst sınıf suv grubu ve 3008'de peugeot'nun baya bi çağ atladığı zaten yazılıp çiziliyordu ama yine de testin güvenilirliği ve sonuçları önemli

DOHC
10-12-2018, 14:38
konuyla ilgili olan arkadaşlar bu ayki otohaber dergisini mutlaka edinsinler. 3008 ile 100.000 km testi yapılmış. genel olarak problemsizliğinden bahsediliyor. hatta bizim gibi peugeot mağduru veya benzer deneyimlere sahip yazarların yorumu kısaca "hiç beklemiyorduk" şeklinde. ancak tabi burada şunu da göz önünde bulundurmak lazım, araç 3008, yani üst sınıf suv grubu ve 3008'de peugeot'nun baya bi çağ atladığı zaten yazılıp çiziliyordu ama yine de testin güvenilirliği ve sonuçları önemli

Otohaber pişmanlıktır, otomobil sektörünün AHaberi'dir. Taa Ahmet Çelik zamanından beri böyle......

ahmetgurlek
10-12-2018, 17:56
Otohaber pişmanlıktır, otomobil sektörünün AHaberi'dir. Taa Ahmet Çelik zamanından beri böyle......

orasını bilmem. ben verilere dayanan bi testten bahsediyorum. adamlar 100.000 km kullanmışlar, her bakımı her onarımı, değişeni km'sine kadar not etmişler. ilk günkü test verileri ile 100.000 km deki test verilerini koymuşlar (hızlanma vs dahil) yıpranmaları falan fotoğraflamışlar vs vs vs.

bana objektif geldi. merak edenler alır okur, önyargılılar almaz ve okumaz. bu kadar basit.

Schumi
10-12-2018, 19:14
orasını bilmem. ben verilere dayanan bi testten bahsediyorum. adamlar 100.000 km kullanmışlar, her bakımı her onarımı, değişeni km'sine kadar not etmişler. ilk günkü test verileri ile 100.000 km deki test verilerini koymuşlar (hızlanma vs dahil) yıpranmaları falan fotoğraflamışlar vs vs vs.

bana objektif geldi. merak edenler alır okur, önyargılılar almaz ve okumaz. bu kadar basit.

Valla merak ediyordum bakıcaktım bayadır unutuyorum. Ama kendi 100.000 testimi yapmayı tercih ediyorum. Bakalım 1.000km yi devirdim. Geriye kaldı 99.000 km. :)

stayfun
10-12-2018, 19:21
Arkadaşlar 407 1.6 hdi tecrübesi olan var mı? Fiyat/performans açısından makul duruyor, sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

hddsheriff
10-12-2018, 19:26
Arkadaşlar 407 1.6 hdi tecrübesi olan var mı? Fiyat/performans açısından makul duruyor, sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

lowrider özgür cevaplar

mhmtsrtp
10-12-2018, 23:00
İlk aracım hariç(fiat uno) kullandığım tüm araçlar peugeot hatta şuan kullandığım 207 sw outdoor şuan 5 nci peugeot um. Sorundan sıkıntıdan kasıt nedir öncelikle bunu tartışmak lazım. Evet belki kısa sürede sanayi yolu gözükür ama her gidişimde 50-100 lirayla işimi hallederim. Bu ülkede 106 quıcsılverlar bile gtı kullanır gibi gazlanırken ve gazlanırken hiçbişeye dikkat edilmiyorken, bırakında araç biraz sorun çıkartsın. Bence araçlar değil bizler sorunluyuz 68 hp aracı abi bu pecooo diyip sıkıp durursak, araçta buna karşılık verir :)
Şöle bir anım olmuştu 2004 model 307 xt araç almıştım. Sözde araçlardan çok iyi anlayan bir arkadaşım, bana bu alınırmı sanayiden çıkmazsın demişti. 307 mi 20250 tl ye almıştım ozaman ve bu fiyatlara 97 98 model polo almamı söylüyordu. Taki birgün aracıma binene kadar. Şuan o arkadaşım halen 307 kullanıyor. Yani içine dahi binmemiş kişilerin yorumu çokta ilgilendirmiyor beni.
Kim ne düşünürse düşünsün büyük ihtimalle sonraki aracımda PEUGEOT olacak.

Erdem K.
11-12-2018, 07:47

sanırım 2009 yılında 2007 executive 1.6hdi almıştık, burnunun yere yakınlığı dışında o zaman için parasına göre çok çok güzel bir araçtı, 15-20bin km kullanıp sattık, kontağı kapatırken volanttan gelen ses/vibrasyon dışında problem yaşadığımızı hatırlamıyorum.

Low-Rider
11-12-2018, 08:18

179.000km de aldım (alır almaz da yazılım yaptım), 1 sene de 15.000km yaptım.

Yağ su filtre,disk balata dışında para harcamadım. V kayışı değiştirdim bir tek rutin bakım dışında.

Konunun genelinde yazıldığı gibi düzgün bakımlı bir araç alırsan problem yaşamazsın. 407'nin donanımı, konforu, tüketimi güzeldir tavsiye ederim.

turkerrr
13-12-2018, 12:00
Galericiyim, Peugeot ve Citroen muadllerine göre ağır satılıyor. Birçok modelini kullandım, sahip olduklarımda oldu, denildiği gibi fiyat performans olarak iyiler.

CafCaf
15-12-2018, 01:03
onu bunu bilmem 7 aracım oldu bunun 3ü peugeot du peugeot araçlarını çok seviyorum eski yeni farketmez hatta 106 306 206 206cc ları alıp orjinal restore edeyimmi diye düşünmüyor değilim, ama gönlümde anneme 2008 kendime 308 gti ve ya rcz hanıma 208 kızımada 107 yakışırdı hani .

Anti
15-12-2018, 12:34
Valla merak ediyordum bakıcaktım bayadır unutuyorum. Ama kendi 100.000 testimi yapmayı tercih ediyorum. Bakalım 1.000km yi devirdim. Geriye kaldı 99.000 km. :)

16 bin km. de bende mevcut, şimdilik hala sağlam :)

B.Koçer
17-12-2018, 15:45
Psa grubunla cok hasırnesır bırı olarak sunu soylemeliyim bu ulkeden ıyıkı peugeotlar tutulmuyor cunku bızım ulkemızın ınsanına ustasına fazla bır araba bır kere sorunu bılmeyen adama sen sorun coz dıyemezsın dıger ınceleme vıdeolarında da paylastım korna calmıyor dıye role takan ustadan cok hayır gelmez

bu araclar konfoy beyınlerı olan araclar oyle elleyip mıncıklamaya gelmez ısının ehlı yere gıtmek lazım

307 ve yılı 2001-2005 familya araclarının tek sıkıntısı BSI beynıdır baş sorunu SU dur
tedavisi değişimtir ...

bsı beynı araca neler yapar

* aracı calıstırtmaz
* sılecekler kendı kendıne calısır
* korna basmaz
*selektor yapmaz
*kapılar kıtlenmez
*gosterge panelı calısmaz

bu ve bunun gıbı cesıtlı arızaları yerıne getırır cozumu degısımdır

2 - sıgorta kutusu

* mars basmaz calısmaz
*farlar tek yanar veya yanmaz

tek sıkıntısı SU

araclarınıza sess sıtemı yaparken ızolasyonunuda ıyı yapınız tek sıkıntısı budur

http://i.hizliresim.com/O0rO3P.jpg
http://i.hizliresim.com/DPOq4z.jpg
https://i.hizliresim.com/QVkpBg.jpg
https://i.hizliresim.com/9a5aDN.jpg
https://i.hizliresim.com/MVyVa1.jpg

KÖROĞLU
17-12-2018, 16:11
Su diyince aklıam geldi, biraderin komutanında cordoba vardı, beyin silecek kısmının altındaymış su almıştı, ta urfadan buraya gösterge ve beyin gönderip tamir ettirmiştik.

Ben bazen düşünüyorum bu adamlar bu aletleri neden daha izole yerlere koymazlar diye, kendi aracımda da (c5) akünün arkasında üstü kapalı bir kutunun içinde,

geçen söktüm temizlemek için o kapağı (motor yıkatmaya karşıyım) bilmeyen biri suyu bassa al sana citroen sorunlu araba olacak :)

B.Koçer
17-12-2018, 16:55
Su diyince aklıam geldi, biraderin komutanında cordoba vardı, beyin silecek kısmının altındaymış su almıştı, ta urfadan buraya gösterge ve beyin gönderip tamir ettirmiştik.

Ben bazen düşünüyorum bu adamlar bu aletleri neden daha izole yerlere koymazlar diye, kendi aracımda da (c5) akünün arkasında üstü kapalı bir kutunun içinde,

geçen söktüm temizlemek için o kapağı (motor yıkatmaya karşıyım) bilmeyen biri suyu bassa al sana citroen sorunlu araba olacak :)

Araç satılırken değil satıldıktan sonra para kazanılır reis :D

R.I.P
17-12-2018, 17:24

bu yazıdan sonra 3008i merak ettiğim için aldım okudum, açıkcası peugeot'un ''Back in race' yaklaşımı da zaten bir dönem ürettiği modellerideki kalite problemlerini kabul eder nitelikte.
3008 zaten listemde olan ama detaylarını hiç araştırmadığım gidip test sürüşü dahi yapmadığım bir modeldi (marka algısı nedeni ile) üstüne aisin üretimi tork konvertörlü eat6 şanzıman eklenince listemde daha üstlere çıktı, yapılan çalışma da oldukça faydalı

Schumi
17-12-2018, 22:50
bu yazıdan sonra 3008i merak ettiğim için aldım okudum, açıkcası peugeot'un ''Back in race' yaklaşımı da zaten bir dönem ürettiği modellerideki kalite problemlerini kabul eder nitelikte.
3008 zaten listemde olan ama detaylarını hiç araştırmadığım gidip test sürüşü dahi yapmadığım bir modeldi (marka algısı nedeni ile) üstüne aisin üretimi tork konvertörlü eat6 şanzıman eklenince listemde daha üstlere çıktı, yapılan çalışma da oldukça faydalı

Test sürüşü ile araba alınmaz bence. Seçenekleri iyice daraltın 3 arabaya. sonra 1 er gün yada hafta sonu kiralayın aracı. Ben 1 gün kiralayarak %100 karar vermiştim.

.::EmrE::.
17-12-2018, 23:32
3008 çok net bir şekilde piyasadaki en iyi SUV. Para olsaydı ben de alacaktım ancak benzer özelliklerde ve yaklaşık 40 bin lira daha ucuz olduğu için Kadjar tercih ettim.

R.I.P
18-12-2018, 10:12
3008 çok net bir şekilde piyasadaki en iyi SUV. Para olsaydı ben de alacaktım ancak benzer özelliklerde ve yaklaşık 40 bin lira daha ucuz olduğu için Kadjar tercih ettim.

Servisin bulunduğum şehirde olması ve servisin müşteri yaklaşımı nedeni ile kadjar da aklımda. Daha uygun fiyatlı al geç bozulursa servisin kafasına at fikri de cazip geliyor

b.arica
18-12-2018, 10:41
Dün akşam 508'leri inceledim niyeyse çok içime sindi siyah dizel otomatik bana çok yakışırdı :D Opel ve twingoyu satarsam sanırım 508 alacağım.

B.Koçer
18-12-2018, 10:41
Servisin bulunduğum şehirde olması ve servisin müşteri yaklaşımı nedeni ile kadjar da aklımda. Daha uygun fiyatlı al geç bozulursa servisin kafasına at fikri de cazip geliyor

Ya kadjar yuksek clıo dıyordu bı srefsz arkadasım haklı bencede :D

makif84
18-12-2018, 11:13
Ya kadjar yuksek clıo dıyordu bı srefsz arkadasım haklı bencede :D

Cilonun yüksek hali captur olmasın o :)

hamza_15
18-12-2018, 17:06
1.5 senedir 207 1.6 hdi dinamic aracım var.genel bakımları dışında çok şükür hiç bir masraf açmadı.Aynı fiyat bandında bir çok arabaya bindim.Honda civic es - Bmw e36 - ford fiesta - Wv scirocco bu araçların içinde en masrafsız en dertsiz olanı şuan kullandığım 207

B.Koçer
18-12-2018, 18:23
Cilonun yüksek hali captur olmasın o :)

İkiside sacma araba bence

bu ulkede suv dıye satılan her araba sacma orası ayrı :D

EOZDAG
18-12-2018, 18:29
İkiside sacma araba bence

bu ulkede suv dıye satılan her araba sacma orası ayrı :D

Hep mtv,ötv,yakıt,bakım :D yoksa bizde isterdik 5mt, 1600kilo arabada 1.6dci yerine 3.0v6 atmo olsun 4 çeker olsun :D

mhatch
18-12-2018, 19:31
Hep mtv,ötv,yakıt,bakım :D yoksa bizde isterdik 5mt, 1600kilo arabada 1.6dci yerine 3.0v6 atmo olsun 4 çeker olsun :D

Rüya onlar günümüz Türkiye'sinde :D

HondatugraL
19-12-2018, 13:00
fransızlar ev ve mutfak aleti falan üretsin bu konuda iyiler. Tefal çok yaratıcı şeyler üretiyor mesela. Araba yapamadıkları kesin. Sadece peugeot için söyemiyorum bütün fransız arabalarına salıyorrum şuan. Spor araçta japon konforda alman seçerim spor araçlara b5 rs4 ü konfor araçları lisetesinede lexus eklenebilir. Zaten fransızlara da kılım sevmem etmem sevene lafımız yok alan alır biner de benden uzak Allaha yakın.

GokhanRS
19-12-2018, 16:03
fransızlar ev ve mutfak aleti falan üretsin bu konuda iyiler. Tefal çok yaratıcı şeyler üretiyor mesela. Araba yapamadıkları kesin. Sadece peugeot için söyemiyorum bütün fransız arabalarına salıyorrum şuan. Spor araçta japon konforda alman seçerim spor araçlara b5 rs4 ü konfor araçları lisetesinede lexus eklenebilir. Zaten fransızlara da kılım sevmem etmem sevene lafımız yok alan alır biner de benden uzak Allaha yakın.

sorma ya, birde bu fransızların tavanları direkleri filan çöküp durmuyor mu, ifrit eder adamı. :D

HondatugraL
19-12-2018, 18:43
sorma ya, birde bu fransızların tavanları direkleri filan çöküp durmuyor mu, ifrit eder adamı. :D

Abi ben sevmıyorum fransızları da mallarınıda civic sorunlarını burda inceden yazmana gerek yok tavanına buzdolabı düşmüş gibi çökse de fransız arabası almamda binmemde binen binsin. Piyasada alabileceğin birçok fransız malı bozulma potansıyelıne sahıpken son kasası hariç alabılecegın hiçbir hondanın direği çökmüyor ona bakarsan.

GokhanRS
19-12-2018, 19:05
Abi ben sevmıyorum fransızları da mallarınıda civic sorunlarını burda inceden yazmana gerek yok tavanına buzdolabı düşmüş gibi çökse de fransız arabası almamda binmemde binen binsin. Piyasada alabileceğin birçok fransız malı bozulma potansıyelıne sahıpken son kasası hariç alabılecegın hiçbir hondanın direği çökmüyor ona bakarsan.

Fransıza sataşana, sataşasım geldi. Sen binme boşver. Zaten Honda daha ucuz olsa insanların öncelikli seçimi olurdu. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Cihan9
20-12-2018, 10:37
2005 model gırtlak dolu dizel bir megane2 aldığım paraya orta halli bi ies alabiliyorsam GokhanRS abinin dediği noktaya çıkıyor. ne kadar ekmek o kadar köfte ;) ama dediğim fiyat yanlış anlaşılmasın 2hava yastıklı güvenlik paket hondalar için öyle gp olmasa baya ucuz çok donanım olmayınca 2 hava yastığı donanım oluyor :D

kalipson
20-12-2018, 11:04
Herkes binmesin zaten Fransiza. Bindi de ne oldu.. En basit ornegi benim sahip oldugum araclar, Megane RS.ler. Fransiz mransiz ama fiyati uygun diye olmadik tiplerin eline gecti bir cogu da mundar spec oldu zamaninda.
Simdi yeni yeni bilincli ve mal kiymeti bilen ellerde hayat buluyolar. Tabii bunda ikinci el piyasasinin guncel durumunun etkisi olmasinin yani sira, sahsi gorusume gore bu paralara daha iyisinin alinamamasi. Kimisinin utuye benzettigi arabanin pist versiyonu zamaninda pist suresi goz onune alindiginda Porsche.lerle Ferrailerle kiyaslandiysa ve cogunu da geri biraktiysa bunu 1 kez daha degil, birden fazla kez dusunmek lazim. RS piyasasini costurmaya ya da gidiklamaya calismiyorum; yanlis anlasilmasin... :) Boyle Fransizlar da var demeye calisiyorum.
Korkutuk Fransiz manyagi da degilim; gozum arada M3lere de kayar yani. Ama yigidi oldurelim, hakkini da verelim. Her Fransizi b.klamayalim.

He bazi Fransizlar evet. Kaportasi incedir, vb. vb. katiliyorum. Marka model vermeye gerek yok. Ama bunlar adamlarin kalitesizligi ile ortusen bi durum degil ki. Musteri portfoyune gore uretilmis araclar. Fiyati uygun olsun, daha cok satilsin, dar gelirli adam da alirken mutlu olsun, satan adam da satarken cirosu yukseldigi icin mutlu olsun.
Cok da uzatip kafa utulemek istemiyorum ama net bi atasozu var. Bakarsan Bag olur bakmazsan hurda. Oyle miydi ? ? ?

Dragger
20-12-2018, 11:11
Son dönemde 3008 gibi başarılı araçları var ama ben de hiçbir zaman peugeot tercih etmem. Zevkler renkler diyelim, fiata bindim kiaya bindim ama peugeot hiç düşünmedim.

mhatch
20-12-2018, 11:47
Son dönemde 3008 gibi başarılı araçları var ama ben de hiçbir zaman peugeot tercih etmem. Zevkler renkler diyelim, fiata bindim kiaya bindim ama peugeot hiç düşünmedim.

Tabiki abi zevklerle ilgili birşey bu zaten kör kütük fanatikliğini yapmayada gerek yok kötü yanlarıda var ama mesela bende fiatı hiç sevmem tamamen kişinin tercihi zevkine göre birşey bu.

kalipson
20-12-2018, 11:54
Tabiki abi zevklerle ilgili birşey bu zaten kör kütük fanatikliğini yapmayada gerek yok kötü yanlarıda var ama mesela bende fiatı hiç sevmem tamamen kişinin tercihi zevkine göre birşey bu.

Katiliyorum. Mesela kosu ayakkabisi deyince en iyilerini Asics yapar. Deli divane arastirmaya gerek bile yok; atletlerin ayaklarina bakmak yeterli. :)
Algi da isin icinde yani. En iyisini de sunsalar, kimisi kosu ayakkabisi alacagi zaman gider Nike alir, kimisi Adidas.

dragstar
20-12-2018, 13:10
Narin ve kırılgan oluyor, 2. eldede diğer markalardan daha fazla değer kaybettikleri için tercih edilmiyor

Tüm bunlara rağmen 2008 özelliklede 3008 çok fazla var piyasada

By_Engin
20-12-2018, 14:29
Peugeot yaramaz, ben 8 yıldır şahsi araç olarak peugeot ya biniyorum. Şahsi aracım dışında da uzun kilometreler yaptığım şirket araçlarım oldu. 2013 ağustostan beri de şahsi aracım olarak 406 ya biniyorum. Arabaların elektronik/mekanik oynamadık yerini de bırakmadım. Şuanki 406 yı da 6 ileriye çevirdim. Kötü araba siz binmeyin. :)

Uzun süredir Peugeot kullanıcısı olarak (hususi/ticari birçok modeli uzun kmler kullandım) kötüleyenlerin %90 ı hiç peugeot sahibi olmamış, kalan %10 u da genelde haşat araçlara binmiştir. Bir çoğunun kullandığım araçtan haberi yok, peugeot un böyle arabası mı varmış diyenler var. TR de alman ve japona karşı özel bir ilgi var. Diğerleri onlara göre araba değil. Her aracın kendine göre artıları da vardır eksileride. Mercedes, Nissan, Audi, VW, Renault vs markaların birçok aracınıda uzun süre kullandım. Fiyat/performans/donanım tercih edilebilecek bir çok modeli var. Usta bulmak sorun, peugeot ustasıyım diyen ustalara fazla geliyor araç. Özellikle elektronik kısmı...

HondatugraL
20-12-2018, 21:07
Fransıza sataşana, sataşasım geldi. Sen binme boşver. Zaten Honda daha ucuz olsa insanların öncelikli seçimi olurdu. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Tercıh meselesı ben kişisel konuşuyorum zaten binen binsin beni bağlamaz.

Schumi
21-12-2018, 21:29
Tercıh meselesı ben kişisel konuşuyorum zaten binen binsin beni bağlamaz.

Konu başlığı aslında bunu anlatıyor. :) Ev eşyası yapsınlar araba yapmasınlar dedin. Kullanana saygı duyuyorum dedin. Ama neden demedin. :) Demek de zorunda değilsin ama işte tamda konu başlığı bu. Ön yargı ve tutum.

HondatugraL
22-12-2018, 00:53
Konu başlığı aslında bunu anlatıyor. :) Ev eşyası yapsınlar araba yapmasınlar dedin. Kullanana saygı duyuyorum dedin. Ama neden demedin. :) Demek de zorunda değilsin ama işte tamda konu başlığı bu. Ön yargı ve tutum.

bence bu ön yargıyı yaratan markanın kendisi kimse durduk yere yargı beslemez diye düşünüyorum. Bu saatten sora Honda da kaporta sorunu olur mu diye düşünmeyecek mi insanlar düşünecek durduk yere düşünecek halleri yok geçmişte bir halt yedin o yüzden. Tek bir marka için diyemem ama fransız araçlarının çoğu elektronik olarak sorunlu ha şu var mesela diğerleini bilmem ama peugeot için demem gerekirse ikinci elde 150 bın tl lık almanın donanımını 50-100 e alabiliyosun o konuda kullanışlı araçlar

asmisinsan
22-12-2018, 08:08
pejo yu sevmezdim almam diyordum taki 307 alana kadar temiz ve bakımlı arac alırsanız sorunsuz binersiniz simdi aracı degiştirecegim ilk tercihim 2015 model 308 dizel tam otomatik modeli olacak

dragstar
23-12-2018, 21:40
pejo yu sevmezdim almam diyordum taki 307 alana kadar temiz ve bakımlı arac alırsanız sorunsuz binersiniz simdi aracı degiştirecegim ilk tercihim 2015 model 308 dizel tam otomatik modeli olacak

eat6 tam otomatik şanzıman hakikaten güzel