PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ziraat OGS Saçmalığı ve İptal Bug'ı :))

Ormanci
04-12-2018, 16:04
Diğer bankalar da şu an böyle mi yapıyor bilemiyorum gerçi ama, Ziraat ile ilgili yaşadığım mallığı anlatmak istedim.

1. Durum;

Ziraat OGS'sini uzun süredir kullanıyordum, geçtiğimiz yaza doğru mesajlar gelmeye başladı, işte yok otomatik talimatınızı değiştirirseniz bundan sonra sadece Ziraat Kart Ziraat hesabı vs. ile işlem yapabileceksiniz diye. Ulan dedim manyaklığa bak, hangi devirde yaşıyoruz, adamlar iş kolaylaştıracağına zorlaştırıyor.

Ben de Cardfinans üzerinden talimat vermiştim, iyi dedim, hiç ellemeyeyim bari. Yazın tatile giderken bu köprüden geçerken bakiye olacak vs. geyiğine, şuna bakiye yükleyeyim dedim. İnternet uygulaması da varmış, girdim Bonus ile bakiye yükledim. Çat diye tekrar mesaj geldi, otomatik ödeme talimatınız düştü diye.

Burada klasik Ziraat manyaklıkları başladı; zaten hiç bi devlet kurumuyla bişey yapmayı sevmem, nefret ederim;

Telefon açtım, yahu dedim ben talimatı değiştirmedim ki, başka karttan bakiye yükledim sadece. İşte efendim onu da yapmayacaktınız. Sizin ananızı dedim kapattım.

Neyse dedim, talimat düşerse düşsün, online uygulamayı tekrar denedim, salaklar SMS ile böyle bilgi veriyorlar ama bir süre internet uygulaması ile başka karttan bakiye yükleyebilmeye devam ettim. Ama talimatı kesinlikle başka karta verdirtmiyor :)

Tatilin sonuna doğru yine bakiye yüklemek istedim, bu sefer hata verdi, tekrar deneyin falan diyor. 1 gün uğraştım, aklıma geldi, lannn dedim bunlar kesin bu işi de iptal etti. Müşteri hizmetlerini aradım, aynen tahmin ettiğim gibi, başka kartla yükleme de yapamıyorsunuz, buna da işlem kapandı. Bir de kız soruyor, başka yardımcı olabileceğim bişey var mı diye... Yok dedim zaten bankanız kulağımızı kolları bacakların arasından geçirip göstermeye çalışarak yeterince yardımcı oluyor, herkes koşa koşa ziraat kart alacak bunun için dedim. Kapattım.

2. Durum;

Duruma sinirlenince iptal edicem lan ben bunu dedim, telefon açtım iptal edin, efendim bunun için şubeye gitmeniz lazım. Ananızı avradınızı...

3. Durum;

Bi gün işi gücü bıraktım şubeye gittim, dedim "iptal etmek istiyorum":

- Efendim ama 2.50 TL eksi bakiyeniz var,
- E tamam buyrun?
- Yok olmaz, en düşük 10 kontör yatırmanız lazım, o da 40 küsür TL
- E yahu ben iptal edeceğim şeye niye para yatırayım mal mıyım, ee alabilecek miyim geri?
- Evet yatırdıktan sonra bi 15-20 gün bekleyin, sonra iptal ettirin, bakiyeyi de istiyorum diyin...
- Yaaa bırakın kalsın...

dedim çıktım. Ziraat'e beddualara devam...

Bi yerlerde OGS eksi bakiyede bekleyince kendi kendine iptal oluyor falan diyorlardı. 2.50 TL ile beklesin öyle dedim ekside. Sonra düşündüm, yaa bu Ziraat'in manyaklıkları bitmez, 10 sene sonra 25.000 TL diye bana bişey gönderirler ben yine bunu insan gibi halledeyim dedim :)

4. Durum (Bug :))

Ne yapabilirim diye bakınırken OGS S.S.S bölümünü gördüm, cihaz çalınır veya kaybolursa iptal için müşteri hizmetlerini arayın...

AHA! Dedim .....m belanızı :D

Açtım telefonu kayboldu çalındı dedim;
- Efendim işlem yapacağım ama eksi 2.50 TL bakiyeniz görünüyor, sıfırlamanız lazım
- (ya böle 25 kuruş halde eksi 2.50 TL'yi atasım geldi) Tamam sıfırlayayım, nasıl yapacağım?
- Herhangi bi bankadan EFT yapıp, hesap no.'ya OGS no, alıcıya kendi isminiz, açıklamaya da OGS para yatırma vs. yazın.
- E iyi de ben OGS'ye dışarıdan işlem yapmaya çalışınca bunların hiçbirini kabul etmiyosunuz, illa Ziraat Kart, yok Ziraat hesabı bilmemne isteniyor?
- Yok, böyle yaparsanız sıkıntı yok, yatırabilirsiniz
- (Aha sistemin bug'ı... Sadece oradan buradan bilmemne olur dedikleri hesaba bu şekilde para gönderebiliyorum) peki birazdan gönderiyorum eksi 2.50 TL'yi,

dedim kapattım, parayı yatırdım, hesap sıfırlandı, tekrar aradım. Kayboldu-Çalındı... Tamam iptal ediyoruz. Çat, iptal... Online takip ettiğim sistemden de anında düşürdüler...

Eee ne oldu hırbolar?
Hani dışarıdan para yatıramıyorduk?
Hani iptal için illa şubeye gitmek gerekiyordu?
Hani en düşük bilmemne yatırmam gerekiyordu?

Sabırla okuyanlara teşekkür ederim :D

CloudGrey
04-12-2018, 16:22
bankalarda birşeyi kapatmak / iptal etmek istiyorsanız calındı diye arayın (özellikle kredi kartı.)
sonra yeni kartı nereye yollayalım diyolar yollamayın dediniz ah banka böyle kalıyor ;

https://i.hizliresim.com/7aYW65.jpg (https://hizliresim.com/7aYW65)

KÖROĞLU
04-12-2018, 16:29
Aynısı geldi başıma, çok şerefli bir arkadaş satılan aracımın üzerindeki ogs ile çatır çatır geçmiş.

Araba ilana düştü mesaj attım adama umursamadı. Bakiyeyi yatırdım. Sonra aradım çalındı dedim tak iptal ettiler.

Saçmalığın daniskası.

HaKo
04-12-2018, 16:32
o mesaj bana da geldi , fakat yazan şu şekildeydi yanlış hatırlatmıyorsam ,

bundan sonra banka talimatınızı değiştirirseniz ziraat bankası dışında bir banka kabul edilmeyecektir, ama mevcut otomatik ödeme talimatınız aktif kalacaktır.

Benim hala garantiden ödeniyor ogs bir problem de yok.

997TT
04-12-2018, 17:27
Valla ıyı sabır varmıs sende....
Sıstem sadece vatandasa zorluk cıkarıp,cezai işlemlerle para almak uzerıne kurulu...
Su yasadıgını herhangı gelısmıs ulkede yasasan,tuketıcı hakları o fırmaya tuy dıker.

hddsheriff
04-12-2018, 21:36
Aynısı geldi başıma, çok şerefli bir arkadaş satılan aracımın üzerindeki ogs ile çatır çatır geçmiş.

Araba ilana düştü mesaj attım adama umursamadı. Bakiyeyi yatırdım. Sonra aradım çalındı dedim tak iptal ettiler.

Saçmalığın daniskası.

Noter satış kağıdını gömderseydin yeni sahibine iteliyorlardı borcu.

dj ugurcan
04-12-2018, 21:48
bir uzun hikayede ben anlatayım. üniversite yıllarımda akbank kredi kartı çıkarttım. öğrenci kartı 500 tl limitli. bana kredi kartının limitini tamamen doldurup parayı da yatırırsan kredi puanın yükseliyor dediler. hazır ticari taksi plakası işletiyoruz bütün yakıt harcamalarını kendi kredi kartımdan yapmaya başladım günlük 200-250 tl arası. bana 3-4 ay sonra kart aidat ücreti 20 tl yansıttılar. aradım bankayı iptal edin bu 20 tl yi dedim. olmaz dediler. madem alıyosunuz son ayda kaç paralık harcama yaptıysam limitimi yükseltin dedim olmaz öğrenci kredi kartı dediler. kartı iptal edin dedim o da yemedi sonra bana 100 tl chip para teklif ettiler kabul ettim. her sene yaparlar bu davayı 100 tl chip param anında hesabıma düşer :) hatta geçen gün yeni kredi kartımın limitinin 13550 tl olduğunu artık 500 tl lik kredi kartlarına ihtiyacım olmadığını kesin ipral etmeleresini istediğimi söyledim bu sefer de 150 tl chip paramı aldım. axess kazandırır :)

dj ugurcan
04-12-2018, 21:50
bir uzun hikayede ben anlatayım. üniversite yıllarımda akbank kredi kartı çıkarttım. öğrenci kartı 500 tl limitli. bana kredi kartının limitini tamamen doldurup parayı da yatırırsan kredi puanın yükseliyor dediler. hazır ticari taksi plakası işletiyoruz bütün yakıt harcamalarını kendi kredi kartımdan yapmaya başladım günlük 200-250 tl arası. bana 3-4 ay sonra kart aidat ücreti 20 tl yansıttılar. aradım bankayı iptal edin bu 20 tl yi dedim. olmaz dediler. madem alıyosunuz son ayda kaç paralık harcama yaptıysam limitimi yükseltin dedim olmaz öğrenci kredi kartı dediler. kartı iptal edin dedim o da yemedi sonra bana 100 tl chip para teklif ettiler kabul ettim. her sene yaparlar bu davayı 100 tl chip param anında hesabıma düşer :) hatta geçen gün yeni kredi kartımın limitinin 13550 tl olduğunu artık 500 tl lik kredi kartlarına ihtiyacım olmadığını kesin ipral etmeleresini istediğimi söyledim bu sefer de 150 tl chip paramı aldım. axess kazandırır :)

KÖROĞLU
05-12-2018, 07:14
Noter satış kağıdını gömderseydin yeni sahibine iteliyorlardı borcu.

Abi doğrudur o kadar uğraşmak istemedim açıkçası lanet olsun dedim iptal ettirdim.

Ormanci
05-12-2018, 08:16
o mesaj bana da geldi , fakat yazan şu şekildeydi yanlış hatırlatmıyorsam ,

bundan sonra banka talimatınızı değiştirirseniz ziraat bankası dışında bir banka kabul edilmeyecektir, ama mevcut otomatik ödeme talimatınız aktif kalacaktır.

Benim hala garantiden ödeniyor ogs bir problem de yok.

Tamam zaten ben gidip başka kartla bakiye yüklemeye çalışınca mevcut talimatımı düşürdü gerizekalılar... Sıkıntı orada. Talimatı bozmadım ki ben diyorum, yok diyor, bu şekilde işlem yaparsanız da düşer... Ananın şeyi...

Ormanci
05-12-2018, 08:18
Valla ıyı sabır varmıs sende....
Sıstem sadece vatandasa zorluk cıkarıp,cezai işlemlerle para almak uzerıne kurulu...
Su yasadıgını herhangı gelısmıs ulkede yasasan,tuketıcı hakları o fırmaya tuy dıker.

Kesinlikle...
Zaten Ziraat'e acayip kılım kendimi bildim bileli, tam eski klasik 30 yıl öncesi pislik devlet dairesi modunda. Çalışan tipler çok değişti güya da, zihniyet aynı.

ERK_RS
05-12-2018, 09:47
- Herhangi bi bankadan EFT yapıp, hesap no.'ya OGS no, alıcıya kendi isminiz, açıklamaya da OGS para yatırma vs. yazın.

hangi iban'a transfer yaptınız, onu da yazabilir misiniz lütfen.
Belki yarın öbür gün bize de lazım olur.
Benim de bir aracımın ogs'si Ziraat.
Diğer 3 aracımda Garanti kullanıyorum çok şükür :)

ERK_RS
05-12-2018, 09:48
hangi iban'a transfer yaptınız, onu da yazabilir misiniz lütfen.
Belki yarın öbür gün bize de lazım olur.
Benim de bir aracımın ogs'si Ziraat.
Diğer 3 aracımda Garanti kullanıyorum çok şükür :)

..EDIT..

aa, şimdi fark ettim.
sabit bir iban'a değil, direkt olarak OGS ye para eft yapıyoruz..
jeton geç düştü, kusura bakmayın :D

Ormanci
05-12-2018, 09:54
..EDIT..

aa, şimdi fark ettim.
sabit bir iban'a değil, direkt olarak OGS ye para eft yapıyoruz..
jeton geç düştü, kusura bakmayın :D

Rica ederim ne kusuru..
Önemli olan hangi banka şubesinde göründüğü, benimki Eminönü'den alınmasına rağmen Beşiktaş görünüyormuş mesela, MH görevlisi onu söyledi. Hesap no OGS no, isim sizin isminiz, açıklamaya da OGS bakiye yükleme mi ne öyle bişey yazdım.

Şubede görüştüğüm vatandaş mesela bu şekilde de yükleme yapamayacağımı söylüyordu, EFT falan dışarıdan yapamıyorsunuz diye...

Böyle gerizekalılık olamaz ya... Neyse kurtuldum çok şükür :)