Orijinalini görmek için tıklayınız : E60 530D Stage 2 yazılımlı uzun ömürlü olabilirmi?
bosporuss06
11-12-2018, 17:27
e39 530i sattığımdan beri,yaklaşık 4 aydır,e60 kasa 530d bakıyorum.Bi arkadaşım tarafından önerilen,resimlerinden beğendiğim bi araç var.Araçta turbo ve intercooler büyütülmesi vb. işlemler ve haliyle yazılım(stage 2) mevcut.Çok oynanmış,modifiye edilmiş araçlarla pek aram olmadığı için bu tarz bi aracın uzun vadede getirebileceği sıkıntılar,masraflar vb. ne olabilir?Bu tarz işlemleri +ları - leri ne olabilir?Not:Aracın sahibi bmwden anlayan,güzel bakan ve bu işleri iyi bilen birisi.
hayırlı olsun resimlerinide videolarını da görmek isteriz
Turbo büyümesi belki turbonun geç dolmasına sebebiyet verir , onun haricinde 2006 ve üstü ise dpf iptali güzel bir egzoz ohhhhh. Mükemmel kombin. Alırsanız mutlak bilgi verin uzun zamandır radarimda olan bir araç
rain man
11-12-2018, 21:55
Benzer soruları uzuuun zamandır barındıran biri olarak takipteyim. Benim duyduğum 530d'lerin 520d'lere oranla motor anlamında daha sorunsuz olduğu yönde. Ama 6 silindir dizel ve ortalama 200k km üstü araçlardan bahsediyoruz. Bakımlıysa elbet sorunlar göreceli olarak azdır ama bakımsızına denk gelirsen 6 enjektörü, turbosu, pompası, şanzımanı, yürüyeni, kozmetiği... Hepsi ayrı ayrı dert olabilir...
bosporuss06
12-12-2018, 07:44
hayırlı olsun resimlerinide videolarını da görmek isteriz
Daha almadım,haftasonu bakacam kardeşim.Alırsam paylaşacağım...
bosporuss06
12-12-2018, 07:47
Benzer soruları uzuuun zamandır barındıran biri olarak takipteyim. Benim duyduğum 530d'lerin 520d'lere oranla motor anlamında daha sorunsuz olduğu yönde. Ama 6 silindir dizel ve ortalama 200k km üstü araçlardan bahsediyoruz. Bakımlıysa elbet sorunlar göreceli olarak azdır ama bakımsızına denk gelirsen 6 enjektörü, turbosu, pompası, şanzımanı, yürüyeni, kozmetiği... Hepsi ayrı ayrı dert olabilir...
araç 2004 model.(yani 15 yaşında)204bin km de.Şanzıman türbini yeni revize edilmiş,turbo,cooler,yazılım vs.geçen sene yapılmış.Benim korkum bu tarz bi aracın(tahminin 250-300 hp,600-650nm tork) motorunun,şanzımanının vs.sinin ömrü?Veya böyle bi araç alırken dikkat etmemiz gerekenler...
bosporuss06
12-12-2018, 07:48
Turbo büyümesi belki turbonun geç dolmasına sebebiyet verir , onun haricinde 2006 ve üstü ise dpf iptali güzel bir egzoz ohhhhh. Mükemmel kombin. Alırsanız mutlak bilgi verin uzun zamandır radarimda olan bir araç
egzos vs.varmış,sahibide çok iyi oldu diyor.Ama bana geçerse bilemem belki değişir..:)
Limitlerine yaklaşan araç standart araca göre kullanım hatalarını daha az tolere edecektir bildiğimiz gibi.Sorunun cevabı aslında şu,bu araca hangi ellerde işlem yapıldı,yapıldıktan sonra araç nasıl kullanıldı..
bosporuss06
12-12-2018, 10:32
Aslında yapılan işlemler ve sonrasında nasıl kullanıldığı en önemli mevzu.Pozitif düşünüp düzgün modifiye edildiğini ve iyi binildiğini düşünürsek nasıl bi geleceğin aracı beklediği....
e39 530i sattığımdan beri,yaklaşık 4 aydır,e60 kasa 530d bakıyorum.Bi arkadaşım tarafından önerilen,resimlerinden beğendiğim bi araç var.Araçta turbo ve intercooler büyütülmesi vb. işlemler ve haliyle yazılım(stage 2) mevcut.Çok oynanmış,modifiye edilmiş araçlarla pek aram olmadığı için bu tarz bi aracın uzun vadede getirebileceği sıkıntılar,masraflar vb. ne olabilir?Bu tarz işlemleri +ları - leri ne olabilir?Not:Aracın sahibi bmwden anlayan,güzel bakan ve bu işleri iyi bilen birisi.
GJM plaka araçtan mı bahsedıyorsunuz ?
Aldiginiz dakika egr ve flapleri iptal edin
M57 motorlar tas gibidir bozulursa enjektor ve turbo onlarinda maliyeti 1-2 bin tl
bosporuss06
12-12-2018, 17:10
GJM plaka araçtan mı bahsedıyorsunuz ?
Yok,hayır.İlanda falan olan bi araç değil...
bosporuss06
12-12-2018, 17:12
Aldiginiz dakika egr ve flapleri iptal edin
M57 motorlar tas gibidir bozulursa enjektor ve turbo onlarinda maliyeti 1-2 bin tl
muhtemelen iptal edilmiş olabilir.Ekstra oluşan gücün motor ömrüne ve şanzımana etkisi ne olur?Aracı alıp motor,şanzıman vs.uğraşacaksam biraz sıkıntı...
Şanzıman için ekstra bir soğutucu takıp ekstra önlem alabilirsiniz . Ciddi manada güzel bir araç . İki turbo da elden geçti ise kolay kolay sorun çıkaracağını sanmıyorum. Yurt dışında onlarca yükleme yapılan var 535d de .
bosporuss06
12-12-2018, 20:27
Şanzıman için ekstra bir soğutucu takıp ekstra önlem alabilirsiniz . Ciddi manada güzel bir araç . İki turbo da elden geçti ise kolay kolay sorun çıkaracağını sanmıyorum. Yurt dışında onlarca yükleme yapılan var 535d de .
Araç 530d kardeşim...
Araç 530d kardeşim...
Bence tune 530d seni mutlu etmez hocam.Standart bi 530d senin için daha huzurlu olacak fikrindeyim.Yüklü arabayı kırbaçlamadıktan sonra bi anlamı yok,sıkıştırdığında illaki problem yaratacaktır.Pek kalmadı farkındayım ama ilk sahibinden insani km lerde bakım geçmişi belli bir dizel kovalamalısın..
Araç 530d kardeşim...
Kusura bakmayın 535d bakarken niyeyse 530d olduğunu atlamisim. Şanzıman sogutucusu ile ilgili fikrim 530 icinde geçerli .
İnsanî kullanıldığı sürece bi problem çıkarmaz ama bilinçsiz ellerde standart olanların bile can acıtabildiğini göz önünde bulundurursak, yüklülerin riski daha fazla.
Kendi aracım olsa kaç km olursa olsun yüklerim çünkü kullanım şeklimi biliyorum, kırılan bozulan bir yeri olursa gönül rahatlığıyla "orjinalde de olacaktı" derim geçerim. Ama ben genel olarak yüksek km dizele karşıyım zaten, ister istemez ne zaman turbo veya enjektör isteyeceği belli olmuyor. 545i alsam vergisi çok ama kafam rahat olurdu, masrafımı bilirdim en azından :)
Çelik contalı, döküm blok motor. Bulletproof diyebileceğimiz motorlardan. Yapılan işlemlerle 300hp bandını yakalamıştır. Kolay kolay arıza çıkartmaz; geçmişi belli, düzgün bakımlıysa gönül rahatlığıyla alınır.
80.000 km kullandık hybrıd turbo dpf egr flap ıptalı ıle halen kullanıyorlar sadece sorun sanjuman dan yasadık revıze gordu :) kolay kolay sıkıntı yasamazsın
bosporuss06
16-12-2018, 18:00
Aracı bugün kullandım,ciddi güzel yürüyen bi araç.Sahibi bmwden anlayan,iyi bakan bi abimize benziyor.özellik olarak ta dolu bi araç,bakalım bu hafta belki alabilirim...Ben çok zorlamadan araç kullanan,sadece keyfi arasıra gazlayan biri olduğumu söyleyince Sen bu arabaya bişey yapamassın geyiğide oldu aramızda.
bosporuss06
16-12-2018, 18:01
80.000 km kullandık hybrıd turbo dpf egr flap ıptalı ıle halen kullanıyorlar sadece sorun sanjuman dan yasadık revıze gordu :) kolay kolay sıkıntı yasamazsın
Bu arabanın şanzıman türbini yeni revize olmuş.Ama güç fazla olunca insan korkuyor...