Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Ocak 2019 AKN'siz İnternet

Evrenoz
12-12-2018, 21:54
1 Ocak itibari ile AKN kalkacak diyorlar ancak ISP'lerin buna yönelik kampanyalarına baktığımızda ya fahiş fiyat ya da kotalı / AKN'li seçenekler karşımıza çıkıyor.

Ocak ayında Turkcell ile taahhütüm dolacak, ne kullanmak gerek diye araştırmaya başladım. Öncelikle Turkcell oturduğum yere fiber olmadığından VDSL veriyor. Ancak vodafone fiber verebiliyor. Alt yapı aynı değil midir? 1'i verebilirken diğeri neden veremiyor anlayamadım.

Kampanyalara gelince;

Vodafone'da fiber seçenekler
25 Mbps, limitsiz / AKN'siz 90 TL 24 ay taahhüt ile
50 Mbps, limitsiz / 250Gb AKN, 80 TL 24 ay taahhüt ile
Ayrıca dandik de olsa 1 tane samsung tablet veriyorlar.. Modem fiyatın içinde..

Turk.net'te ise mevcut telefon hattı üzerinden limitsiz, AKN'siz, taahhütsüz 32Mbps 65 TL. Ayrıca sitelerinde çıkan kod ile ilk ay ücretsiz. Rakip operatör varsa kurulum ücreti de yok..

Turkcell ile devam etmek istersem 24Mbps limitsiz, 100Gb AKN 95TL 24 ay taahhüt ile

Var mıdır daha avantajlı paket bulabilen? Kotalılara hiç girmiyorum, belirtilen kapasiteye ulaşıldığında ya internet duruyor ya da GB başı ücret alıyorlar..

turboman
12-12-2018, 22:00
Kablonet kullanıyorum 1 yıldır 46 tl 50 gb akn li yeni yılda 50 gb aşarsam geçirmasyonmu yapacaklar ? yoksa ne olacak biraz cahilim bu konularda

Thracian
12-12-2018, 22:10
Şuan piyasada en akıllı seçenek Turk.Net 65tl ye gerçekten sınırsız ve kota vs olmayan paket bu.

Aynı zamanda referansla üye olunduğunda hem referans olan kişiye hemde yeni üyeye ücretsiz

Eğer geçemek isteyen olursa referans linki verebiliriö

Yigit-Y
12-12-2018, 22:25
Türk Net dışında hepsi ağır saçmalamış durumda

Taahhüt bittiği gibi döneklik yapmazlarsa türknete geçicem bende

2jz
12-12-2018, 22:44
Kablonet kullanıyorum 1 yıldır 46 tl 50 gb akn li yeni yılda 50 gb aşarsam geçirmasyonmu yapacaklar ? yoksa ne olacak biraz cahilim bu konularda

Benim anladığım 50 gb'yi aşınca gb başı ödeme yapmaya başlayacaksın.

HaKo
12-12-2018, 22:53
bu akn kalkınca ben hep aynı hızda kullanıcam sanıyordum ama çok iyimserim herhalde.

ne olacak şimdi atıyorum 50 gb bitince para mı yazacak ?

benim 24 ay taahütüm var şimdi ben o zaman eski akn li tarifeden mi devam edeceğim ?

SinanAdalı
12-12-2018, 23:17
Şuan piyasada en akıllı seçenek Turk.Net 65tl ye gerçekten sınırsız ve kota vs olmayan paket bu.

Aynı zamanda referansla üye olunduğunda hem referans olan kişiye hemde yeni üyeye ücretsiz

Eğer geçemek isteyen olursa referans linki verebiliriö

türkneti allah bildiği gibi yapsın... 3 kere evrak gönderdim eksik dediler. 2 haftada bi hat bağlayamadılar müşteri hizmetleri ve memnuniyeti sıfır. Tövbe..

dahan
12-12-2018, 23:30
türkneti allah bildiği gibi yapsın... 3 kere evrak gönderdim eksik dediler. 2 haftada bi hat bağlayamadılar müşteri hizmetleri ve memnuniyeti sıfır. Tövbe..

bende tukrnet abonesiydim internet hızı çok çok iydi 3 ay sonra teknik arıza yaşandı internet gitti çok aradım ilgilenin diye tam 1 hafta oldu ne gelen var ne giden...
sonra kafam attı kapatın dedim neden kapattırıyorsun diye aglamaya başladılar istemiyorum kapatın dedim sonra telefonda abone sahibi istediler annemi verdim kadın ne anlar internetten bunu kandırmaya çalışıyolar yok şöylede yok böylede telefonu hemen aldım kızdım...
sonra ttnete gectim iy kötü 1 senedir kullanıyorum en azından adamlara ulaşıyorsun zaten hiç bir teknik sorunda yaşamadım...

Anıl E.
12-12-2018, 23:31
bu akn kalkınca ben hep aynı hızda kullanıcam sanıyordum ama çok iyimserim herhalde.

benim 24 ay taahütüm var şimdi ben o zaman eski akn li tarifeden mi devam edeceğim ?

Aynı soruyu ben de merak ediyorum. Henüz 24 Aylık taahhütüm dolmadı ama domalmak da istemiyorum. Neler yapıcaz bu başlık altında bir şeyler çıkar

SinanAdalı
12-12-2018, 23:37
bende tukrnet abonesiydim internet hızı çok çok iydi 3 ay sonra teknik arıza yaşandı internet gitti çok aradım ilgilenin diye tam 1 hafta oldu ne gelen var ne giden...
sonra kafam attı kapatın dedim neden kapattırıyorsun diye aglamaya başladılar istemiyorum kapatın dedim sonra telefonda abone sahibi istediler annemi verdim kadın ne anlar internetten bunu kandırmaya çalışıyolar yok şöylede yok böylede telefonu hemen aldım kızdım...
sonra ttnete gectim iy kötü 1 senedir kullanıyorum en azından adamlara ulaşıyorsun zaten hiç bir teknik sorunda yaşamadım...

Aman abi hiç gerek yok.. 3-5 kuruş az verelim derken onun stresini yaşamak istemiyorum. Ttnet'in teknik binası bizim mahallede başvuru yaptım 1 gün sonra geldiler. Bütün arabaları bizim sokakta tek tek elden geçiririm :D ttnetten devam...

dahan
12-12-2018, 23:43
Aman abi hiç gerek yok.. 3-5 kuruş az verelim derken onun stresini yaşamak istemiyorum. Ttnet'in teknik binası bizim mahallede başvuru yaptım 1 gün sonra geldiler. Bütün arabaları bizim sokakta tek tek elden geçiririm :D ttnetten devam...

hele birde superonlıne maceram varki evlere şenlik adamlar resmen psikolojimi bozdu adamlar yok ortada hayaletler sen onları bulamıyorsun onlar seni buluyor tam 1 aya yakın adamlara ulaşmaya çalıştım yok adamlar yok bi telefon çalar bi bakmışın superonline ne konuştun konuştun sonra imkanı yok uşaşamıyon...
şimdi nasıldırlar bilmiyom....aynen maceraya gerek yok ttnet le devam nede olsa eski toprak

Ouz
12-12-2018, 23:50
Her ISP'nin her binada fiberi olmayabiliyor, benim tasındıgım yerde de Turkcell vermedigi icin TurkTelekom fibere gectim gecen ay. 100mbit 50gb akk'li, dusunce 24 oluyor. 82 TL ucreti var, 24 ay taahhutlu. Sitede yazdıgına gore taahhut bitene kadar 1 ocaktan itibaren limitsiz olarak devam edecek, ama hic sanmıyorum 100mbit limitsizi 82 liraya devam ettirsinler. Suan kullandıgım paketin adı da Fibernet/Hipernet Limitsiz olarak geciyor, ama 50 gb akk var.

Turknet ve Milleni icin ise bir sorun cıktıgında muhattap bulamadıgınızı soyluyorlar.

Gorky
12-12-2018, 23:53
internet biraz şans işi aslında. çünkü iyi bir fiber altyapı olan muhitte yaşıyorsanız adsl fiyatına cayır cayır fiber kullanıyosunuz.
50 Mbps 120GB Akn kullanıyordum ben. (90 TL) ara sıra geçiyodum akn'i. yani ortalama kullanım 120'di zaten.
geçen taahhüt bitince;
100 Mbps 200GB kotalı aldım. 120 tl ödüyorum. daha uygun paketler yok mu, var. ama takıntılıyım aga, 4k video bile donmayacak kesintisiz izlicem :D

Zorbey
12-12-2018, 23:56
Kablonet'te taahhüt ne ise o tarife devam ediyor. Ben uydunet 25 mb 150 akn kullanıyorum. Oyun , dizi ,video izlerken hiç sorun yaşamadım. Ayrıca en iyi müşteri hizmetleri kablonette bulunuyor.

Tecrübelerime göre şunları yazabilirim.

Kablonet ayda 1 gece kesiliyor, bulunduğunuz sokakta arızayı çözmek için bir ekip gelirse sizin bağlantınız yavaşlıyor. Sonrasında siz müşteri hizmetlerini arıyorsunuz.Gelip hattınızı düzeltiyor.Bu karmaşa hemen her ay oluyor. Bu durumu çok kez yaşadım.
Oyun camiasında en çok ping sorunu ttnet kullananlarda görülüyor.
Müşteri hizmetleri en kötü olan Türknet.(Sorun yaşadığında kesinlikle muhattab bulamıyorsun.)

Bad-Fast
13-12-2018, 00:00
200gb internet o hızda çabuk dolmuyor mu ama :) , bende süperonline var çok memnunum ama 9.ayda biticek sözleşme , fiyatlar şuan uçmuş oturur inş. zamanla 9 ayım var daha :)

dqn
13-12-2018, 00:16
Bende kotalı pakete geçtim, son 1 yıllık kullanımıma baktım hiç 80gb i gecmemis indirmem. Bundan dolayı 125 gb kotali 50mbit hizli superonline pakete gectim 75tl ye. Sınırsız diye yavas internet kullanmak istemedim

mehmet6r
13-12-2018, 00:25
Yaz aylarında ttnetten--> kablo nete geçiş yaptım.

Kablo net (25mbps hız /150gb akn) AKN sonrası hız 8mbps
Kablo TV (üst paket+ altın sinema paketi)
Kablo ses -ev telefonu-(her yöne 50dk)

24 aylık abonelik ile fiyat sabit Üçüne toplam 80 lira ödüyorum. Oyunla pek aram yok ama kardeşimin dediğine göre ttnette yıllarca işkence çekmişiz.
Ayrıca indirme hızım genelde 3mb/sn arada 4mb/sn bile oluyor. Yükleme hızım 1-1.5 mb/sn değişiyor. 4 ayda bir defa sıkıntı yaşadım, müşteri hizmetlerini aradıktan yarım saat sonra çözüldü. Verdikleri modem pek iyi değil harici bir modem alınsa değerler daha iyi çıkar diye düşünüyorum. AKN dolunca 25gb akn yanlış hatırlamıyorsam 5lira olması gerekiyor.

EnesAksu
13-12-2018, 06:46
Arkadaşlar turknet harici hepsi saçmalamış durumda.
3 kullanıcının faturasını 1 kişiye yükleyip sınır demek ayıptır.
2 yıldır turknet kullanıyorum. bağlanması konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım. o turk telekomun yüzünden.

turknet kullanan arkadaşınız varsa davet etsin 2 ay sonra bir fatura bedava veriyor. Ben bu sene 7 ay fatura ödemişim. turknette 65 olan paket ttnet de 169 tl böyle sçmalık görmedim.

lucky Jackal
13-12-2018, 08:08
Valla superonline ağır saçamaldı. Ben 100mb kullanıyorum 99tl. Geçen gün aradılar. Teklif şu: 100mb 150gb kotalı,kota dolunca internet duruyor ek paket almam lazım ve taahütlü fiyatı 119 lira. Şu an akk dolsada 24 mb de düşüyordu, ben hayatıma devam ediyordum. Şimdi hem duracak diyor hemde 20 lira zam yapıyor.
Diğer tekliflerde hep düşük hız. 100mb kullanacaksınız bunu kullancaksınız diyor veya kotasızı varmış 100mb fiyat yazıyorum hazırsanız :) 299TL

leon45
13-12-2018, 08:12
1 yıldır turknet kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım. Referans kodu isteyen varsa pm göndersin kodu vereyim

ACTPK
13-12-2018, 08:20
Altyapı varsa kablonet 79 liraya 24mbps + tv hizmeti 150gb akn'li 24 ay taahhütlü fiyatı

akko
13-12-2018, 08:34

Bende senin gibiyim sanırım abi :) Dün akşam tv reklamında denk geldi hatta eşime diyorum aa bak iyi olmuş artık hız derdi de olmayacak :) ama yaptıkları reklam da aynen bu şekilde anlamamızı sağlıyorlar.

Ormanci
13-12-2018, 08:40
Türksat henüz tarifeleri açıklamadı. Ben de kullanıcısı olarak merakla bekliyorum. Ama zamanında sınırsız tadında olsun diye 100mbit 500gb kotalı aldım. Yeni tarifelere bakacağım, değiştirme imkanı olursa, bundan daha cazip bişey bulursam değiştiririm, yoksa zaten benimki kotalı, kalır öyle.

Birinin fiber verip diğerinin verememesi, TTNet veya başka bir altyapıyı ortak kullanmaları-kullanmamaları yüzündendir büyük ihtimal. SOL yoktur bölgede, TTnet fiberi vardır, ondan Superonline VDSL verebiliyordur.

Türk Telekom AKN'li tarifeleri BTK'nın isteklerinin "arkasından dolaşarak" çakallık yapmak istedi, ama direkt tepkiler geldi ve sanıyorum BTK da sopayı gösterdi ki, geri adım attılar. Donanımhaber'de konuları falan var, inceleyebilirsiniz.

Bakalım neler yapacaklar, merakla bekliyorum.

Sınırsız tarifeler genelde "kol" oldu, açıklayanlara arasında. Ama kampanya mampanya bişeyler yapacaklar gibi geliyor.

Bir tek SOL'da bi tarife var 80 küsür TL, 25mbit sınırsız, telefon tarifesi falan ile birlikte. O cazip görünüyordu.

CloudGrey
13-12-2018, 08:51
uydunet harici tamamı tatavadır.

ayrıca sınırsız internette , bence ev kullanıcısı için gereksiz.
50 mbps hız 150 gb kota (hayatımda 100'u geçemedim) 79 tl uydunette.

şu çok başıma gelirdi oyun oynarken ;
misal gta 5 indiricem 60 gb , ulan kotanın yarısından çoğu gidecek.

arardım uyduneti bana derdim "nitro" yükleyin.
3 TL 'ye 24 saat 100mbps hız ve bu 24 saatte ne indirirsen indir kota yemiyen internet yüklerledi..

b.arica
13-12-2018, 09:03
1 aydır eve internet bağlatacağım tüm kampanyaları inceledim neredeyse ve neredeyse hepsi mantıksız hepsi uçuk fiyatlar sene başından sonra yapılacak kampanyalara bakacağız artık. Böyle giderse de interet bağlatmayı düşünmem bile telefondaki internetten devam ederim.

darkred
13-12-2018, 09:05
Benide geçen gün superonline müşteri hizmetlerinden aradılar 150 GB AKN - 24 mbit hızda fiber internet için 12 ay taahüt verdim. İlk faturası 74 TL geldi.

Şuan için gayet memnunum. 50GB AKN varken sürekli kota aşımı oluyor ve net hızım düşüyordu.

BARR
13-12-2018, 09:07

3 TL 'ye 24 saat 100mbps hız ve bu 24 saatte ne indirirsen indir kota yemiyen internet yüklerledi..

Netflix UHD ile 1 haftada bütün AKN'ler mokoko. Sınırsız tarife arıyorum şuanda, Superonlinedayım muhtemelen Turknet'e geçicem.

CloudGrey
13-12-2018, 09:09
Netflix UHD ile 1 haftada bütün AKN'ler mokoko. Sınırsız tarife arıyorum şuanda, Superonlinedayım muhtemelen Turknet'e geçicem.

netflixde UHD izlemeye değer hiçbişey yokki :D

razzmatazz
13-12-2018, 09:11
1 yıldır türknet kullanıyorum kurulumdan bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım internetimin kesildiğini dahi hatırlamam. Akn taahhüt limit hiç birşey yok piyasada 350 tl ye satılan asus modemide 200 tl ye verdile. Bulunduğunuz mevkideki altyapı en yüksek hangi hızı destekliyorsa o hızdan veriyorlar. Kullandıkları altyapı türk telekom altyapısı ayrıca her yöne 1000 dk konuşma da var paketin içinde ayrıca telefon faturasıda ödemiyorsunuz. Bana kalırsa şuanda en avantajlı türknet gibi duruyor. Müşteri temsilcisi konusundada söylendiği gibi sözle konuşucak bir müşteri temsilcileri yok. Geçen hafta ev telefonundan ses gelmiyordu bununla ilgili online işlemlerden destek kaydı oluşturdum 2 gün içinde sonuçlandı her adımıda tek tek bildiriyorlar. Online işlemlerden oluşturulan destek kayıtları daha hızlı sonuçlanıyormuş kendileri öyle söyledi zaten türk telekomdan gelip ilgileniyorlar.

Benim anlamadığım adamlar türk telekomun altyapısını kullanıp ayda 65 tl ye akn siz taahhütsüz hız limitsiz internet verebiliyorken türk telekom neden aynı paketi 300 tl ye satıyor ?

BARR
13-12-2018, 09:13
netflixde UHD izlemeye değer hiçbişey yokki :D

Dizilerde fazlasıyla fark oluyor destekliyorsa, TV UHD ise zaten otomatik geçiyor, 4K TV'de gayet keyifli ben bütün içerikleri destekliyorsa o şekilde izliyorum.

Evrenoz
13-12-2018, 09:15

Neden gereksiz?

2 blueray film indirsen 70-80 Gb
Netflixten her gece 1-2 dizi
Bunun çocuk kamerası, cep telefonu var daha.. Telefon bile evden wirelessa bağlamazsan ayda 15 gb yiyor. Misafir gelmediğini varsaysan bile 2 telefon var evde. Notebooklar, tabletler vs hariç..
Oyun oynuyorsan oyun güncellemesi, ps4 güncellemesi
TV'de dizi kaçırdın, digiturkten sonradan izlemek istedin gitti yine kota..

150GB'ın bunlara yetmesi imkansız. Böyle bir kullanımı olanlar için şart sınırsız ya da AKN'li internet..

volume81
13-12-2018, 09:30
Valla superonline ağır saçamaldı. Ben 100mb kullanıyorum 99tl. Geçen gün aradılar. Teklif şu: 100mb 150gb kotalı,kota dolunca internet duruyor ek paket almam lazım ve taahütlü fiyatı 119 lira. Şu an akk dolsada 24 mb de düşüyordu, ben hayatıma devam ediyordum. Şimdi hem duracak diyor hemde 20 lira zam yapıyor.
Diğer tekliflerde hep düşük hız. 100mb kullanacaksınız bunu kullancaksınız diyor veya kotasızı varmış 100mb fiyat yazıyorum hazırsanız :) 299TL

Superonline'da devam eden taahütüm var (8mbit 50gb akn) geçen gün aradım 13 ay daha var 1 ocakdan sonra aynı hız sınırsız internet olarak devam ediyorsunuz dedi.

İptal ettirip turknet'e geçeyim dedim turknet'i aradım 120tl'ye kadar cayma bedelinizi karşılıyoruz dediler (32mbps sınırsız, taahütsüz, kurulum ücretsiz) sonra süperonline'ı aradım cayma bedeli olarak 392tl istediler :D

SinanAdalı
13-12-2018, 09:55
Anlaşılan bu türknet bi benim işimi görmedi sanırım. Yazdıklarınızı okudukça şaşırıyorum :)

altima
13-12-2018, 09:59
İşyerimde bir paket kullanıyorum sabah 7 akşam 7 100mb hız akşam 7 sabah 7 arası hız düşyo (sanırsam 8 ler falan)
aylık 49 lira veriyoruz. şirket için kullanmaktayız.

Telefonsuz Ev İnternet Paketleri ve Kampanyaları | Millenicom (https://www.milleni.com.tr/eviniz-icin/kampanyalar/internet#)

burayı bi inceleyin derim, hizmetten memnunuz

Saygılar
Rıdvan :icon_tup:

_opeth
13-12-2018, 10:10
Kablonet'ten memnunum. Bazen anlık 1-2 dk'lık kesinti olup geri geliyor.

turknet vardı. Fiber olmadığından VDSL verdiler en fazla 10 saat sağlıklı kullandım :D

BARR
13-12-2018, 10:13
turknet vardı. Fiber olmadığından VDSL verdiler en fazla 10 saat sağlıklı kullandım :D

VDSL'de nasıl bir problem yaşadınız?

CloudGrey
13-12-2018, 10:14
Neden gereksiz?

Bunun çocuk kamerası, cep telefonu var daha.. Telefon bile evden wirelessa bağlamazsan ayda 15 gb yiyor. Misafir gelmediğini varsaysan bile 2 telefon var evde. Notebooklar, tabletler vs hariç..

150GB'ın bunlara yetmesi imkansız. Böyle bir kullanımı olanlar için şart sınırsız ya da AKN'li internet..

tabi kişiyelere göre değişir bu.
telefonda 30 gb internet var hiç bir yerde wifiye geçmiyorum.
blueray filmle hiç alakam olmadı...
netflixde en basit üyelikte kullanıyorum , 10 bölün ortalama 3 gb yiyor ...

oyun indirmeleri içinde yazdığım nitro servisini kullanıyorum ;)

berkaym
13-12-2018, 10:18
Bende ttnet 100mbit 300 kotalı kullanıyorum daha 1 ay önce yeniledim kontratı. Kontrat bitene kadar bize dokunmazlarsa sorun yok. Seneyede türknete geçerim herhalde fiyat ve memnuniyet açısından en iyisi yine orası sanırım

Erdem K.
13-12-2018, 10:29
her şeyi bilen adam RS lover ama Q50'ye binen 500X sahibi MuMBar35 turkneti tavsiye ediyorsa, denemeye değer ...

lucky Jackal
13-12-2018, 10:46
Neden gereksiz?

Aynen katılıyorum, biz evde 15 gün içinde falan dolduruyoruz 150gb. Sabah oğlan kalkıp netflix kids açıyor akşama kadar açık. İzlemese de o açık duracak :) ama en azından hızım 24 e düşüyordu. Şimdi 150gb duracak diyorlar, istersem joker paket satın alabilirmişim :) komedi filmi ya, sınırsız 100mb 299 tl istior o da taahütlü. Ya hız düşüp limitsiz bir pakete geçicem ya da servis sağlayıcı değişicem gibi duruyor. AKN kalktı dediler, adamlar kota koydu. Bir .oku düzgün beceremiyorlar.

_opeth
13-12-2018, 10:46
VDSL'de nasıl bir problem yaşadınız?

tüm macera şubat 2018 itibarıyla başlamıştı. taşınmış olduğum evimde fiber internet olmadığından superonline adsl'e çevirmişti ve tahahhüdüm bitince turk.net e geçmek en azından biraz daha hızlı olan 35mbit internetin iyi geleceğini düşünerek geçiş işlemini yapıp superonline modemi iade edip kayınpederin kullanmadığı modemi takarak vdsl'e geçiş yaptım. interneti ev kullanıcısı olarak kullanmam dışında ayda bir gelen ve evde oturarak yaptığım nöbet işim ve hobim olarak ilgilendiğim youtube video upload'u için kullanıyorum.

ilk geçiş yaptığım zaman turk.net'in vermiş olduğu telefon dakikalarını kullanmayı düşünmüyordum ama pakete dahil olan telefon görüşmesini sağlayacağım şekildeki hale gelmesi yaklaşık 3 ay sonra olabildi. ama kesinlikle bunu sorun etmediğimi belirtmem gerekir hatta o 3 ay yaptığım internet kullanımı "telefon hattıyla gerçekten bu kadar iyi olabilir mi?" dahi dedirtti.

turk.net ara ara smsle uğraşıyoruz telefon hattınızı bağlayacağız şeklinde mesajlar geliyor çok da kafama takmıyordum ta kş telefon hattınız bağlandı mesajını duyana kadar. telefon hattı ilk bağlandığında internetin olmadığını görmemle "olabilir nolacak" deyip kayıt bıraktım. sonraki gün modemin 16mbit adsl olarak çalıştığını gördüm ikinci kaydı bıraktım ve sonraki gün vdsle geçtiğini gördüm. bu arada doğal olarak sabah işe gidip akşam dönüyorum ve olduğunu görüp sevinip kullanıyordum.

bir süre devam ettikten sonra fırtınalı yağmurlardan biriyle yine internetimin gittiğini gördüm. tabi o zaman sorunun bölgesel olduğu ve 3-4 gün süreceği söylenmedi komşulardan duydum. neyseki nöbetimin olmadığı bir zamana denk gelmediğini düşündüğümden çok da üzerinde durmadım. önceden indirdiğim filmleri izler geceyi geçiririm dedim.

sonra internet geldi sonra fırtınalı yağmur yine yağdı yine gitti destek kaydı oluştur, internet geldi diye sms mail gelsin. tekrar sorun tekrar diye diye devam eden bir ilişkiyle devam ediyoruz kendisiyle. bu arada destek kaydını telefonla ve bir muhatap bulamadan makineyle otomatize bir şekilde oluşturuyor oluşumdan da iyice irite olmaya da başlamıştım. bu arada "eğer sorunu bulamıyorsanız eski yalın hali ile de interneti kullanabilirim nasıl olsa telefon hattını kullanmıyorum" desemde onunla ilgili bir şey demeyip sorunu muhtemelen derme çatma bir yöntemle giderip devam ettiriyorlar.

bu arada oturduğum ilçe olan maltepe/istanbul'da yaşayan arkadaşlar bilir feyzullah caddesindeki türk telekom şebeke binasının yarısı yıkılıp o yarısına "gurme kent" adında nargile, cafe ve şarküteri tarzı bir dükkan açıldı. sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. yani turk.net'in ana dağıtıcı olan türk telekomdan hat ve port alıp bana sattığını biliyorum. belki de türk telekom veya superonline vdsl alsam da aynı sorunlarla boğuşuyor olacaktım.

neyse sonuç olarak bugün evde olduğum süre içerisinde gördüğüm kadarıyla 3 kere internet kesintisi yaşadım. saat 11 civarında olan uzun sürdü 2 saat civarı; saat 22:03'te yaklaşık 2dk 22:11 yaklaşık 7 dk kesildi. sorunun yaşandığı ve düzeldiği saat içerisinde tekrar destek kaydı oluşturup sorunun yaşandığını belirtirken bile internetin gidip gelmesi ise trajikomik gerçekten. haftaya da nöbetimin geliyor oluşu ve internetin elzem hale gelecek oluşu ise stres katsayımı arttırıyor.

şöyle arkadaşa yazdırmıştım ekşi de 29 eylul 2018 turknet rezaleti - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/29-eylul-2018-turknet-rezaleti--5800044)

EnesAksu
13-12-2018, 12:55
şöyle arkadaşa yazdırmıştım ekşi de 29 eylul 2018 turknet rezaleti - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/29-eylul-2018-turknet-rezaleti--5800044)

Turknete bende talep açıyorum. Turk telekom ekibi geliyor. Turk telekomdan turknete geçtim boşa çıkan turk telekom portunu turknete yok diyip kayıtlarımı yaptırmak için bende çok uğraştım.
Bu konuda turknetin yapacağı çok birşey olmuyor. Turk telekoma mecbur oldukları için böyle memnuniyetsizlik yaratığını bende gördüm. Taahhüt yok en fazla memnun olmam diyip kapatırım diye abone oldum 2 ,5 senedir kullanıyorum.

onursumer
13-12-2018, 13:54
Bende ttnet 100mbit 300 kotalı kullanıyorum daha 1 ay önce yeniledim kontratı. Kontrat bitene kadar bize dokunmazlarsa sorun yok. Seneyede türknete geçerim herhalde fiyat ve memnuniyet açısından en iyisi yine orası sanırım

bende ona geçicektim bizim burda maksimum 75 veriyorlar haliyle oyle pakette yok 50 kulanıyorum kontratımda yılbaşından sonra 3. ayda bitiyor

ne yapsam bilemedim :D

banada en az 200gb akn olmalı minimum oda

Evrenoz
13-12-2018, 14:15
Turk.Net veya vodafone düşünüyorum ben.

Turk.net'in avantajı, aynı telefon hattı üzerinden devam edecek. Eve hem daire dışından hem daire içinden kablo çekmek zorunda kalmayacağım. Ayrıca taahhüt yok, istersem iptal ederim. 1 ay da ücretsiz.
Dezavantajı, muhattap yok. Muhtemelen herkes Turk.Net'e yığılacak, talebi karşılayamama durumları var. Ayrıca kampanya aralık sonuna kadar geçerli, yeni yılda fiyat artarsa avantaj ortadan kalkar. Taahhüt olmadığından istendiği anda iptal edilse de 2 defa iş, iptal prosedürü ile uğraş.

Vodafone'un avantajı hem fiber hem de problem esnasında konuşabileceğin bir muhattap var.
Dezavantajı, ev içinde az da olsa yeni kablo çekilecek. Evi sıfırdan dizayn ederken tüm kabloları ( alarm sisteminin hareket sensörüne giden kablosu dahil ) duvar içinden geçirmiştim. Şimdi az da olsa ortada bir kablo / kanal görünecek.

berkaym
13-12-2018, 14:37
bende ona geçicektim bizim burda maksimum 75 veriyorlar haliyle oyle pakette yok 50 kulanıyorum kontratımda yılbaşından sonra 3. ayda bitiyor

ne yapsam bilemedim :D

banada en az 200gb akn olmalı minimum oda

300gb akn dolunca internet kesilcek diyenler falan varda o doğruysa geçmeye yok. Aynı şekilde devam edicekse zaman kaybetmeden yapmak lazım :D

kiraccemal
13-12-2018, 14:47
4 yıldır doping 2 Aydır da doping Adsl kotasız kullanıyorum. 24 mbps hız ve 69,99 TL faturam var. Gayet başarılı.

cihan
13-12-2018, 14:50
Turknet'i 2 senedir kullanıyorum, oldukça memnunum. hattım 35 mbps destekliyor görünüyor ancak 42 mbps alıyorum. ping dalgalanması yok denecek kadar az oluyor.

olumsuz:
- ayın 1 ve 10'unda hızda net düşüş ve dalgalanmalar yaşıyorum bunu bi' düzeltmediler.
- müşteri hizmetleri oldukça zayıfladı. kısın ama bitirmeyin be arkadaş.

isteyene 1 ay ücretsiz kullanım için link gönderebilirim.

rebelh
13-12-2018, 14:58
benim turknetten yeni haberim oldu
dsmart kullanıyorum 56 lira dizi film paketi de var yeni taahhğt yaptırdım taahhütüm başlamadı başlamadan iptal edebilir miyim?

onursumer
13-12-2018, 15:21
300gb akn dolunca internet kesilcek diyenler falan varda o doğruysa geçmeye yok. Aynı şekilde devam edicekse zaman kaybetmeden yapmak lazım :D

akn hız duşuruyor olması gerek ozaman kotalı olur

ben 200 u hep dolduruyorm hız duşuyor oda bazen

Evrenoz
13-12-2018, 15:45
3 tip tarife var,

Sınırsız, kotalı, akn'li.

Kotalıda belirtilen kapasiteye ulaşınca internet duruyor veya gb başı para kesiliyor.
AKN'lide ise belirtilen kapasiteye ulaşınca sadece hız düşüyor.
Sınırsızda bu dertler yok..

Paketleri karşılaştırırken dikkat edin.

ES353
13-12-2018, 17:02
Bende şunu sorucam,

Yeni taşınacağım sitede turkcell superonline fiber altyapısı var. Site yönetimi superonline'a başvurun dedi. Araştırdığımda 24 mbps hız sınırsız ve tv pluslı. 6 ay 39 tl sonra 54 tl olarak 24 ay taahhütlü. Sizce mantıklımı? 24 mbps hızı görebilir miyim? Netflixde falan 4k yayın donmadan izletirmi? Başka seçenek olarak önerebiliceğiniz bi internet var mı?

Schumi
13-12-2018, 19:57
Turk.net çok başarılı fiyat tarifesine sahip. Ama bunu da çok az sayıda personel çalıştırıp masraf düşürerek yapıyorlar. Zaten Türk Telekom'un alt yapısını kullandıkları yerde arıza ve kurulum hizmetlerini TTNET veriyor ama resmen rakip firma diye işleri ağırdan alıp insan çıldırtıyorlar. Bütün müşterilerime ikinci hat olarak Türk.net aldırdım. Hem hızlı hem kota derdi yok. Ama olurda ihtiyaç duyarsanız telefonda birisine ulaşmak ölüm. 10 dan fazla firmada senelerdir sorunsuz kullanıyorlar. Ama eş dostumdan arıza durumunda kimseye ulaşamamaktan şikayetçi olanlar var. Bir tanesi bir AVM'de kendilerine ait bir büro / çözüm ortağı / başvuru merkezi gibi bişi keşfetmiş. Gitmiş orayı basmış işini orada halletirmiş. :D Historia yada Astroia AVM olabilir burası.

Kendim evde FTTH (Fiber to the Home) olarak eve kadar fiber kılı (fiber core) çekilmiş hat üstünde Türk Telekom 100 Mbit 200GB AKN ve telefonsuz yalın internet için 24 ay taahhüt ile 109 TL ye geçen mart başlattım.

Hatta 12 ay taahhüt vereyim dedim nasılsa 1 Ocak 2019'da AKN kalkacak dedim. Cevap şu. "Siz sanıyor musunuz ki Telekom size ucuza sınırsız internet verecek. Bence siz 24 ay verin. Taahhüt bitene kadar kanunun izin verdiği AKN'siz kullanırsınız. Bitince taahhüt keşke daha uzun olsaydı dersiniz." Hakikaten öyle olacak galiba.

blumenberg
13-12-2018, 20:32
ben de turknetteyim ağustos 2018 den beri. 3-4 defa internet arıza kaydı açmışım, arada bi gidiyor internet, kablolarda sıkıntı olabilir dedi türk telekomdan gelen, adama para karşılığı elektrik kablosu çektirttim, sorun yine devam ediyor 2 gündür. tekrar kayıt açtık, bakalım ne zaman gelecekler, fiyat uygun ama düzeni oturtamadık daha. internet olduğu zamanlarda da 32 mbps den alıyorum baya iyi bence.

sword
13-12-2018, 21:06
Turknet 1,5 yıl oldu 75mbit hız sınırsız kotasız +1000dk ev telefonu 69tl şuan bana

Runo
14-12-2018, 00:47
Turknet telefonsuz internet sağlıyor mu ? Ttnet yalın internet gibi örneğin

EnesAksu
14-12-2018, 06:49
turk telekom çektiği fiyatların arkasından yenisini yayınlamış, çok birşey değişmemiş.

4mbps 60 TL
6mbps 70 TL
8mbps 80 TL
16mbps 93 TL
24mbps 120 TL
35mbps 150 TL turknette 65 TL
50mbps 250 TL
100mbps 335 TL

_opeth
14-12-2018, 10:16
Turknet telefonsuz internet sağlıyor mu ? Ttnet yalın internet gibi örneğin

yok tek paket. telefonu bağlamazsın olur biter.

BARR
14-12-2018, 10:18
35mbit 150tl nedir ya...

b.arica
14-12-2018, 10:29
yok tek paket. telefonu bağlamazsın olur biter.

Peki Türk Telekom'a hat açılacağı için ekstra oraya da telefon faturası ödüyor muyuz? yani 69 + atıyorum 8 tl telefon faturası gibi.

Ormanci
14-12-2018, 10:31
Herkesi kotalıya çekecek. Sınırsız çok istiyorsanız al aha diyor kısaca. Tok satıcı modunda.

Aslında millet yok yurtdışında şöyle yurtdışında böyle diyor da, yurtdışındaki çoğu uygulamada da kota var genelde. 100mbit diyor, bilmemne kadar kota diyor, 10 Euro diyor mesela. Birkaç defa yurtdışında reklamlara denk geldim böyle. Çok ucuz çok cazip tarifeler genelde böyle.

Daha önce de yazmıştım, Türksat'ta 100 güldüren tarifeye geçtim, telefon, televizyon üst yayın, 100mbit bağlantı 500gb kota ile zaten sınırsız modundayım.

Sınırsız yerine böyle tarifeleri tercih etmek daha mantıklı duruyor ki, bunların da yapmak istediği bu sanıyorum.

Ha ama Turkcell daha güzel hamle yaptı 25mbit, telefon bilmemne bişeyler de dahil, 80 küsür TL.

Amaç şerefsizlik mi, müşteri çekmek mi, niyet anlaşılıyor zaten kolayca.

TTnet güya kampanyalı fiyat bilmemne açıklayacağını söylüyor, göreceğiz.

kelalper
14-12-2018, 10:36
Benim kullanmadığım ama parasını ödediğim Vodafone fiber 50mbit 50gb im var. Aylık 47 lira. İsteyen varsa kendisine devredebilirim. Kota dolunca hız 16mbit düşüyor. Oyunlarda sıkıntı olmuyor.

ahmet3425
14-12-2018, 10:43
dun turksat kablonette taahhut'umu dun yeniledim eski tarifem 25gb akn 25 mbit hız akn dolduktan sonra 16mbit e dusuyordu ''2 yıldır hiç sorun yasamadım'' + olarak 150 kanallı tv paketi vardı 43 lira oduyordum. ben aynı tarifeden devam etmek istedim o tarifeyi kaldırmıslar.

dun itibariyle yeni tarifem su sekilde 50 gb akn 25 mbit hız akn sonrası 8 mbite dusuyor ''insallah sorun yasamam'' + tv ust paket ve 6 adet sinema kanalı 2 yıl boyunca acık olacakmıs. yeni fiyat 56,9 lira.

arastırdım hem tv hem internet daha ucuza bulamadıgım icin el mahkum kabul ettim :)

_opeth
14-12-2018, 10:50
Peki Türk Telekom'a hat açılacağı için ekstra oraya da telefon faturası ödüyor muyuz? yani 69 + atıyorum 8 tl telefon faturası gibi.

telefon internet tek paket hepsini turk.net e tek fiyatla ödüyorsunuz.

BARR
14-12-2018, 10:56
Kablonette durum bu:

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

berkaym
14-12-2018, 12:44
https://i.hizliresim.com/8agROk.png

Türk telekom böyle mesaj attı. Benim akn şimdi iptal mi oluyo? Hemde ttnet ek ücret almadan

rain man
14-12-2018, 12:56
Bu işin böyle olacağı belliydi. Aklı olan tt harici çözüm arar.

Yaklaşık 6 ay önce ben de türk telekomdan vodafone.nete geçtim. Maşallah hiç olmadığım kadar memnunum. Paketim 64 mbite kadar 240 gb aknli paket. Kota bitince 24mbite düşüyor. Tun oyun ve telefon güncellemelerini gece 02.00 08.00 arasına ayarlıyorum. Torrent vs indireceksem de yine o aralıkta iniyor. Haliyle akn'ye yansımıyor. 2 veya 3 telefon tv ve 2 pc var. Ve sürekli video vs izleniyor. Şu an için yeterli.

Anıl E.
14-12-2018, 13:16
berkaym

bana da aynı mesajdan geldi,şu konularla ilgili olan arkadaşlar bilgi verebilir mi ? Daha taahhütümün bitmesine 1.5 sene var.

100 gb sınırsız 35 mps tarifem var, ne değişecek şimdi ?

onursumer
14-12-2018, 13:37
https://i.hizliresim.com/8agROk.png

Türk telekom böyle mesaj attı. Benim akn şimdi iptal mi oluyo? Hemde ttnet ek ücret almadan

aynen banada mesaj geldi şuan keyfim yerine geldi valla

aynı para sınırsıza donucek diye :D

akko
14-12-2018, 13:40
aynen banada mesaj geldi şuan keyfim yerine geldi valla

aynı para sınırsıza donucek diye :D

Bende de aynı durum var. Anladığım kadarı ile AKN kalkıyor direk. ek bir ücret vs. olmayacak
sürekli aynı hızda devam :) güzel haber.

Anıl E.
14-12-2018, 13:42
O zaman punisher'ın yeni sezonunda bir keyif viskisi açarız :D

hddsheriff
14-12-2018, 13:57
berkaym

bana da aynı mesajdan geldi,şu konularla ilgili olan arkadaşlar bilgi verebilir mi ? Daha taahhütümün bitmesine 1.5 sene var.

100 gb sınırsız 35 mps tarifem var, ne değişecek şimdi ?

35mps ile gazdan ayağını çekme 1.5 sene diyor mesajda :D

Ormanci
14-12-2018, 13:59
Kablonette durum bu:

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

Ben de bekliyorum bakalım ne olacak diye.

Bu durum mevcut durum.

weST.27
14-12-2018, 14:17
Ben superonline kullanıcısıyım, bu ay sonu 2. yılım doluyor, gelen giden bir mnesaj yok arama yok,

50 mb 75 gb kullanıyorum telefon hattı ve tv plus ile birlikte 99 tl, tecavüze uğramak istemiyoırum en kötü bu paketle bi 2 sene daha gidebilir miyim acaba

hddsheriff
14-12-2018, 14:24
Ben superonline kullanıcısıyım, bu ay sonu 2. yılım doluyor, gelen giden bir mnesaj yok arama yok,

50 mb 75 gb kullanıyorum telefon hattı ve tv plus ile birlikte 99 tl, tecavüze uğramak istemiyoırum en kötü bu paketle bi 2 sene daha gidebilir miyim acaba

Onlar aramıyorsa sen ara işini şansa bırakma.

_opeth
14-12-2018, 15:20
14 aralık 2018 turk.net rezaleti - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/14-aralik-2018-turk-net-rezaleti--5876130?a=popular&p=1)

gün geçmiyor ki yeni turk.net rezaleti yaşanmasın.

bahaceliks
14-12-2018, 15:31
Turknet kalitedir. Altyapısı olsa çok temiz olacaklar ama ne yapalım...

_opeth
14-12-2018, 16:05
sorun yaşamayan için kalite de sorun yaşayınca comolokko.

R.I.P
14-12-2018, 19:15
Hazirana kadar taahhüt devam ediyor ve az önce ttnetten gelen mesaj:
Degerli musterimiz, 1 Ocak'tan itibaren mevcut hiziniz degismeden ve ek bir ucret odemeden, evde/iste internet paketinizden artik limitsiz olarak faydalanacaksiniz. Limitsiz internetinizi iyi gunlerde kullanmanizi dileriz. B001

Silence45
14-12-2018, 19:16
O mesaj banada geldi. Daha kontrat yapalı 7 ay olmuştu, 20 ay limitsiz aynı paraya vereceklerse benim için efsane olur aynı kalitede :)

Yigit-Y
14-12-2018, 22:49
Bunların kesin bir hesabı var

Yakında kokusu çıkar

2Fast4Me
14-12-2018, 22:59
Bende şunu sorucam,

Yeni taşınacağım sitede turkcell superonline fiber altyapısı var. Site yönetimi superonline'a başvurun dedi. Araştırdığımda 24 mbps hız sınırsız ve tv pluslı. 6 ay 39 tl sonra 54 tl olarak 24 ay taahhütlü. Sizce mantıklımı? 24 mbps hızı görebilir miyim? Netflixde falan 4k yayın donmadan izletirmi? Başka seçenek olarak önerebiliceğiniz bi internet var mı?

superonline fiber varsa düşünme. eski evimde superonline fiber ilk çıktığında pilot ilçe olarak geldiğinde bağlatmıştım. pingsiz stabil çok güzel hızlar alıyordum. başka eve geçtiğimde bırakmak zorunda kalmıştım. şu an ttnet fiber kullanıyorum ama superonline fiberin hala tadı damağımdadır.
24 mbps ile 4k yayın için bir şey diyemem. fakat vaad edilen hızı görüp göremediklerini komşulara sor. altyapıda bir sıkıntı yoksa genelde stabildir.

hddsheriff
14-12-2018, 23:24
Bunların kesin bir hesabı var

Yakında kokusu çıkar

Kontrat bitince nasıl geçireceklerse artık şimdiden kıyak yapıyorlar.

BARR
17-12-2018, 15:44
Beyler Vodafone ile görüştüm 50Mbit Fiber 150GB AKN ile 74tl diyor. Şimdi 1 ocaktan sonra AKN devam edicekmi diye sordum sizi 1 Ocaktan sonra arayıp o konu hakkında farklı seçenekler sunacaklar vs vs dedi. Bu durum hakkında bilgi olan var mı?

Ormanci
17-12-2018, 15:49
Beyler Vodafone ile görüştüm 50Mbit Fiber 150GB AKN ile 74tl diyor. Şimdi 1 ocaktan sonra AKN devam edicekmi diye sordum sizi 1 Ocaktan sonra arayıp o konu hakkında farklı seçenekler sunacaklar vs vs dedi. Bu durum hakkında bilgi olan var mı?

Kimin altyapısını kullanıyorlarsa ona göre davranacaklar tahminen. Örneğin TTnet altyapısı kullanıyorlarsa, TT'nin son yaptığı açıklamaya göre güya 50mbit fiber öyle devam edecek, AKN'siz olarak. Ama muhtemelen diyecek ki, atıyorum normalde 300 TL, 24 ay taahhüt verirsen 80 TL...

Gerçi mesela DH'de diyorlar ki TTNet, diğer hizmet verdiği servis sağlayıcılardan aldığı komisyon oranını da artıracak... Bu yüzden de bekliyor olabilirler şimdilik.

Türksat enteresan, hiç bi şekilde ser verip sır vermiyor. La bi nolacağını bileydik :) Merakla bekliyorum ne yapacaklar diye.

BARR
17-12-2018, 16:04
Hayır ona göre 100mbit /200gb kotayı seçicem DH'deki okuduğuma göre bir yetkili bizde AKN kalkacak demiş.

Ormanci
17-12-2018, 16:07
Hayır ona göre 100mbit /200gb kotayı seçicem DH'deki okuduğuma göre bir yetkili bizde AKN kalkacak demiş.

E iyi de hepsinde AKN kalkacak zaten? :)

Sınırsızları da TTNET gibi "kol" yapacaklar gibi duruyor.

2018 Mart gibi falan 100mbit 500gb kotalıya geçmiştim sınırsız gibi olsun diye. Bundan cazip bi sınırsız bulunabilirse ne ala. Gerçi bu sefer geçirtmezler beni kontratım var diye :D

BARR
17-12-2018, 16:11
Valla bugün bayiye gidip konuşacam 500TL'ye kadar cayma bedelini de karşılıyorlarmış benim Mart ayında bitiyor taahüt.

kunteper
17-12-2018, 16:13
Zamaninda kota vardi, kotayi kaldirdilar akb geldi, simdi akn kalkiyor kota geliyor. neyin pesinde bunlar :D

Ormanci
17-12-2018, 16:16
Yok kota halen var isteyene... Gerçek sınırsızlar "kol" olunca birçok kişi kotalıya geçecek gibi geliyor bana ama du bakalım, sağları solları belli olmaz.

TTNET gelen tepkilere göre kaç kere hamle yaptı. Bakalım ne olacak.

.::EmrE::.
17-12-2018, 19:38
Superonline hakkında bilgisi olan var mı? Tahaaütlü 100MBit kullanıyorum 250GB kotalı, bu durumda ne olacak :)

EOZDAG
17-12-2018, 20:03
Zamaninda kota vardi, kotayi kaldirdilar akb geldi, simdi akn kalkiyor kota geliyor. neyin pesinde bunlar :D

İlkinde kota kalktı diyip 3e katladılar + akn koydular, şimdide akn kalktı ama isteyene fiyat kalkmaz diyene kota koyuyorlar :D

blumenberg
17-12-2018, 21:22
turknet kullanıyorum ve saha ekipleri geldi, asus marka vdsl modem almıştık bağlatmadan önc turknetten fakat bana arızalı olduğunu söylediler, arka girişinde sorun varmış, kablonun ucu tam oturmuyor, turknet müşteri hizmetlerine de ulaşamıyorum, mesaj attım, beni bugun caldırıp kapattılar, şaka gibi :) modemi değiştirirler mi bilmiyorum

Vtec21
19-12-2018, 22:03
Daha önce Ttnet zımbırtısını kullanıyordum bende fakat daha sonra Ttnet'i iptal edip TürkNet'e geçişimi yaptım.
Yaklaşık 6 ay oluyor kullanalı. Gayette memnunum, gram düşme,kopma,yavaşlama,kasma vs. olmadı. Tek bir kötü durumu söz konusu; o da TürkNet online işlem merkezinden yaşadığınız sorun ile ilgili "Destek Kaydı" oluşturup, cümlenizin sonunda "En kısa zamanda müşteri hizmetleri tarafından aranılmak istiyorum, konu ile ilgili geri dönüşünüzü mesaj olarak değil; arama olarak yapmanızı talep ediyorum."Gibisinden bir yazı yazarsanız bizzat sizi arayıp konu ile ilgili dönüş yapıyorlar.
35 Mbps hız alabileceğimi söylemişlerdi daha önce. Pc'yi her açtığımda hız testi yaparım, o şekilde işime koyulurum. 30'un altında hiç görmedim. Ping sayısı ilk aylarda 6 ile 8 arasında gösteriyordu fakat son zamanlarda 45 - 50 - 65 arasında göstermeye başladı. Online oyun oynamadığım için bu benim için bir sorun olmaz herhalde? :)
Upload hızım da 5 Mbps ile 7 Mbps arasında gidip geliyor. Ayrıca 1000 dk heryöne konuşma hediyesi bir hayli iyi.. Şimdi bu referans kodu dediğiniz şey "Arkadaşını Getir" kampanyasını mı kastediyorsunuz? 6 ay oldu TürkNet kullanalı fakat her ay tıpış tıpış faturalarımı düzenli şekilde ödüyorum. :) Referanstan kastınız nedir? 1 aylık ücretsiz kullanım hakkına mı sahip oluyoruz? Aydınlatırsanız sevinirim. :)

Suleyman
19-12-2018, 22:16
Bu zamlardan dolayı kaldırmasalar daha iyiydi.

yusufcan_k
20-12-2018, 07:05
Ofiste 35mbit e kadar destekli 100gb akk lı ttnet kullanıyordum 2 sene taahütlü dün aradılar işte biliyorsunuz akk kalkacağı için insanlae nete yüklenebilir hızınızda yavaşlamalar gerçekleşecektir yüksek ihtimalle gelin size 5 tl farkla 50mbit verelim deneyin 1-2 ay beğenmezseniz tekrar 35e dönersiniz giden en fazla 5 er tl olur dedi bende ilk başta kabul etmedim ama sonrasında dedim deneyelim bakalım.. bi dümen mi var işin içinde telekomun bi ipneliği mi anlıcaz :D

dragstar
20-12-2018, 14:00
AKN kalkıcak deniliyor ama websitelerinde hala akn kotalı tarifeler mevcut

b.arica
21-12-2018, 14:33
Bugün Dsmart'ı aradım TV + internet ile ilgili bilgi aldım, telefonda söylediklerine göre AKN kalkacakmış ve kota da olmayacakmış. 35 Gb akn 24 Mbit internet, mega paket tv ve modemim olmadığı için + modem ücretiyle beraber 101 tl. araştırmalarım doğrultusunda en mantıklı ve makul rakam gibi geldi. Yılbaşından sonra kotasız ve AKN'siz 24 mbit kullanmaya devam edeceksiniz dediler. İnternet + TV araştıran falan var ise sizde bir bakın.

melihyilmaz
21-12-2018, 14:36
Bugün Dsmart'ı aradım TV + internet ile ilgili bilgi aldım, telefonda söylediklerine göre AKN kalkacakmış ve kota da olmayacakmış. 35 Gb akn 24 Mbit internet, mega paket tv ve modemim olmadığı için + modem ücretiyle beraber 101 tl. araştırmalarım doğrultusunda en mantıklı ve makul rakam gibi geldi. Yılbaşından sonra kotasız ve AKN'siz 24 mbit kullanmaya devam edeceksiniz dediler. İnternet + TV araştıran falan var ise sizde bir bakın.

ben eski kullanıcıyım fiyat biraz afaki gelebilir ama. dsmart bütün kanallar acık 16 mbit 100gb + modem kirası+ yalın internet 58 lira. yeni kullanıcı diye bukadar fiyat farkımı olur

b.arica
21-12-2018, 15:01
ben eski kullanıcıyım fiyat biraz afaki gelebilir ama. dsmart bütün kanallar acık 16 mbit 100gb + modem kirası+ yalın internet 58 lira. yeni kullanıcı diye bukadar fiyat farkımı olur

Muhtemelen yeni kullanıcı olduğum içindir. Üzüldüm şuan siz 58 tl deyince :D

25-12-2018, 10:25
Tam olarak AKN değil ama ben böyle bir s**iş görmedim arkadaş bu ne ya?
Umarım tepki alır bu uygulama da.

Artık mobil internet paylaşımı ucretli olacak (Hotspot internet paylaşımı) - Haberler (https://www.haberturk.com/artik-mobil-internet-paylasimi-ucretli-olacak-2270656-teknoloji)

b.arica
25-12-2018, 10:30
Tam olarak AKN değil ama ben böyle bir s**iş görmedim arkadaş bu ne ya?
Umarım tepki alır bu uygulama da.

Artık mobil internet paylaşımı ucretli olacak (Hotspot internet paylaşımı) - Haberler (https://www.haberturk.com/artik-mobil-internet-paylasimi-ucretli-olacak-2270656-teknoloji)

Ben zaten kullanmıyorum diyecekler ve kimse tepki göstermeyecek.

BARR
25-12-2018, 10:44
"Abi Amerikada da AT&T'de zaten böle yaaaa"

diyecek çocuklarımızı sahneden alalım.

b.arica
25-12-2018, 10:47
Vodafone'da ücretsiz olacakmış. Turkcell'den vazgeçecek bir çoğu.

gokhankenar
26-12-2018, 23:56
Türk Telekom da geri adım attı bugün

27-12-2018, 02:54
Turkcell'in sitesinde fiyatlar açıklanmış bile. 6GB 29 TL aylık.

Hotspot 6 GB Paketi | Sıkca Sorulan Sorular - TURKCELL (https://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/4-5-g-hizinda/hotspot-6-gb-paketi/sikca-sorulan-sorular)

27-12-2018, 02:55
Düzeltiyorum, 4GB 29 TL'miş. Bir de utanmadan "Kampanya!" yazmışlar.

Hotspot 4 GB Paketi - TURKCELL (https://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/4-5-g-hizinda/hotspot-4-gb-paketi)

ES353
01-12-2019, 18:47
Hort gibi olacak ama, 15 aralıkta superonline ile 24mbit kotasız fiber internetimin taahhütü bitiyor. 70 liraya faydalanıyordum. taahhüt bitince fiyat 90 liraya çıkacak. daha ucuz, aynı hız ve kotasız tavsiye edeceğiniz firma var mı ?

CloudGrey
01-12-2019, 18:55
Hort gibi olacak ama, 15 aralıkta superonline ile 24mbit kotasız fiber internetimin taahhütü bitiyor. 70 liraya faydalanıyordum. taahhüt bitince fiyat 90 liraya çıkacak. daha ucuz, aynı hız ve kotasız tavsiye edeceğiniz firma var mı ?

apartmanda kablolu yayın varsa uydunet , yoksa gerisi hep aynı teranee

sword
01-12-2019, 22:02
Ben 75mbit sınırsız Turknet kullanıyorum 3 sene gecti sıkıntı yok 75tl

Enes-x
01-12-2019, 22:21

Ben yeni araştırma yaptım şuanda hem kablonet hem superonline fiber kullanıyorum.

Türktelekom en pahalısı
Kablonet daha fazla hız ve tv sunuyor 80 tl.Ama ping var oyun oynatmaz.
Vodafone daha ucuz ama sorun yaşarsan günlerce netsiz kalabilirsin.
Turknet milenium bunların riskine hiç girilmez muhattap bulunmuyor.
Bence en iyi en hızlı müşteri hizmetleri superonlineda.

Dragger
01-12-2019, 22:48
Superonline hizmet olarak en iyisi, fiyatı yüksek ama yapacak birşey yok.

Ben 100mbit 200gb kotalı paket kullanıyordum, 100 TL idi. Her ay doğal olarak 200gb aşınca sürekli joker paket alıyordum, sıkıldım 125 liraya 50mbit komple sınırsıza geçtim, kafa rahat artık. Zaten 100mbit ve 50mbitin farkını çok anlayamıyorsunuz.

ruudvan
01-12-2019, 23:37
Ben yeni araştırma yaptım şuanda hem kablonet hem superonline fiber kullanıyorum.

Türktelekom en pahalısı
Kablonet daha fazla hız ve tv sunuyor 80 tl.Ama ping var oyun oynatmaz.
Vodafone daha ucuz ama sorun yaşarsan günlerce netsiz kalabilirsin.
Turknet milenium bunların riskine hiç girilmez muhattap bulunmuyor.
Bence en iyi en hızlı müşteri hizmetleri superonlineda.

kablonetteki ping diğerlerinden herzaman daha düşüktür.

Superonline hizmet olarak en iyisi, fiyatı yüksek ama yapacak birşey yok.

Ben 100mbit 200gb kotalı paket kullanıyordum, 100 TL idi. Her ay doğal olarak 200gb aşınca sürekli joker paket alıyordum, sıkıldım 125 liraya 50mbit komple sınırsıza geçtim, kafa rahat artık. Zaten 100mbit ve 50mbitin farkını çok anlayamıyorsunuz.

abi sen sanırım kablonet hiç tecrube etmemişsin. değilsuperonline alayı gelse kablonetin ne hızını ne stabilitesini nede fiyatını yakalayabilir.

9 senedir kablonet kullanıcısıyım.
şuan akşam 7 ile 12 arası 24 e düşen diğer zamanlarda 100mb olan internet kullanıyorum. sınırsız.
genelde gecenet kullandığımdan hız sorunu hiç yaşamıyorum.
100mb tanımlı internet zaman zaman 100ü bile geçebiliyor.
https://i.hizliresim.com/4pvBWJ.jpg (https://hizliresim.com/4pvBWJ)

80tl ödediğim internetin 6 tl si modem kirası
3 tl si kablo tv alıcı kirası.

fthdrn
02-12-2019, 00:11
Forumda tavsiye üzerine Türknet e geçmiştim. Geçmez olaydım 3 ay sonra kapattım. Müşteri hizmetleri diye bir şey yok. Uygulamadan sorun bildir diyorsun sıkça sorulan sorulara yönlendirip gevezelik yapıyor :D
Bi de kablonet i deneyelim bakalım 50mbs 70 tl

_opeth
02-12-2019, 09:19
kablonetin geceleri biraz yavaşlaması dışında memnunum

CloudGrey
02-12-2019, 09:28
ben kablonette cs-go avrupa serverlarında 10-15 ping ile oynuyordum.
100 mbit hız (sürekli sabit) 150gb akn ile 90 tl ödüyorum , modem kirası tv dahil.

hayatımda bir kere gittini görmedim.
15 yılda 1 kere modemi bozuldu, geldi yenisi taktılar.

tek sorunu upload ; oyun oynayayım birde twitchten yayın yapayım derseniz hüsrana uğrarsınız.
simetrik tarifleride var fakat download 20 upload 20 paket 500 TL :D

TÜRKNETE ASLA BULAŞMAYIN ELİNİ VEREN KOLUNU ALAMIYOR

B16
02-12-2019, 09:56
Türk.net pişmanlıktır. Müşteri hizmetleri yok arıza olduğunda kimseye ulaşamıyorsunuz ve fiber altyapı veremiyor.
Millenicom'a da bakın kablonet heryerde olmayabiliyor.
D-Smart, Superonline, Türk.net ve son olarak Millenicom'a geçtim. Superonline fiyatları pahalı alternatif olarak Millenicom'a bakılabilir.
35mbps paket 23 mbps net hız alıyorum.

Ormanci
02-12-2019, 10:25
Kablonet beni arayıp Şubat 2020'de bitecek taahhüt için yeni taahhüt oluşturtmaya çalıştı. Ben de işkillendim, ula bunlar yılbaşına doğru yeni tarife-fiyat vs açıklayacaklar da kitlemeye mi çalışıyorlar diye. Yeni açıklanacakları beklemeyi planlıyorum dedim, ama 2019 başında fiyatları Türksat değiştirmemişti, bu sene büyük ihtimal artış olacak falan dedi... Yine inanmadım :) Bakalım ne olacak merak ediyorum.

Bunun yanında ben de Türksat Kablo'dan aşırı memnunum, 4 senedir kullanıyorum, 2 defa arıza ya yapmış ya yapmamıştır. Öncesinde eski evde SOL kullanıyordum, o da problemsizdi... Bu iki firmadan şaşmamak lazım bence. Türksat'ın teknik servisi efsane çalışıyor bizim orada (Bostancı).. Pazar günü oluşturduğum arıza kaydı için "kimbilir ne zaman gelirler" derken elemanın biri öğlene doğru aradı "yolumun üzerindesiniz, müsaitseniz geçerken size uğrayayım" dedi, 1 saat içinde geldi çözdü gitti...

Online oyunlarda ping mevzusu geçiyor ama genelde pek sorun yaşamıyorum bu konuda. Bazen yavaşlama-lag vs. oluyor ama yarış oyunu da oynadım, arkadaşlarla PUBG de attık, online başka oyunlara da girdim, öyle "oynatmıyor, lanet olsun" modunda bişey yaşamadım.

Asıl olarak SOL'a geçmek istiyorum ama apartmana altyapıyı getiremiyorlar bir türlü, apartman ve yönetim pek istemiyormuş... Ne alakaysa. Apartman yapılırken Türksat ve TT'yi almışlar bunları almamışlar... Yılbaşına doğru SOL'dan elemanlar gelip yönetici ile görüşmeyi planlıyor, Ocak'taki apartman toplantısında da gelip anlatıp, ikna edebilirlerse altyapıyı kurma planı yapmışlar. Bakalım ne olacak.

ES353
02-12-2019, 13:19
Herkese teşekkürler, büyük ihtimal kablonet bağlatıcam. 50mbit sınırsız ve tv kanalları olan. 79 lira diyor. akşam 19.00-24.00 arası 20 mbit e düşüyormuş hız. f/p sa göre bence diğerlerinden daha iyi.

Ormanci
03-12-2019, 08:40
Vodafone'da guzel bir kampnaya var 100 Mbit 100 TL, taahhut bozarsanızda 500 tl ye kadar karsılıyorlar.

Bu çok iyi de, SOL altyapısı istiyor. Bizim oralarda yok.

Bir de taahhüt edilen hızı sağlama ve problem çözme hususunda Netspeed, Türknet, Milleni vb. firmalar gibi "sıfır" olduklarını, milleti çıldırttıkları gibi şeyler dillendirilmeye başlamış bile.

Netspeed konusunda da yazmıştım, bu ülkede daha hizmet sağlayıcının "kendisi" adam gibi yardımcı olamazken, "aracı"dan hizmet almak... Düşünülmemeli bile. Ama böyle fiyat miyat bilmemne ile cezbetmeye çalışıyorlar işte.

Şu Türksat'ın "akıllı sınırsız" aldatmacası da gıcık. Ben zaten 19:00-00:00 arası evdeyim, en fazla net kullanılan saatler. Geçsem mi diyorum arada ama 100mbit 500gb kotalıyı bırakamıyorum. Ama fiyatı da yüksek gelmeye başladı... Karar veremedim bi türlü, yılbaşını bekliyorum bakalım farklı bişeyler açıklayacaklar mı...

coyote
03-12-2019, 08:52
NETSPEED'in adının geçtiği yerde, bu güzide firmanın marifetlerini anmamak olmaz ;)

www.techturkey.com/forum/sohbet/238249-netspeed_internet_saglayicisi_hakkinda.html

TolgaEsentepe
03-12-2019, 09:04
superonline bu işin vakkosu :)

TolgaEsentepe
04-12-2019, 11:25
Kapima kadar gelen fiberden 25 mbit hiz saglayamadan, 10. Aramamda zorla evime teknik servis yollayan, takla atarak kullandigim paketi bir alt pakete geciren bir firma bence vakko degil LCW olabilir ancak

valla yıllardır sorunsuz kullanıyorum, hız neyse onu veriyor. servis bile aynı gün geldi :) sizin şanssızlığınız olmuş bu

altugkocer
04-12-2019, 11:33
valla yıllardır sorunsuz kullanıyorum, hız neyse onu veriyor. servis bile aynı gün geldi :) sizin şanssızlığınız olmuş bu

85'den 120'ye çıkaracakmış benim tarifeyi, mecbur başka bişeye geçicem ama 2 yıldır 1 kere bile arıza vermedi cidden.

TolgaEsentepe
04-12-2019, 12:29
85'den 120'ye çıkaracakmış benim tarifeyi, mecbur başka bişeye geçicem ama 2 yıldır 1 kere bile arıza vermedi cidden.

sen bilirsin vala kanka sıkıntı çekmezsin umarım :)

Kadyr
04-12-2019, 13:11
Bu akn kalkmadı mı Superonline dan aradılar 200gb akk var yılbaşından sonra 200 ü geçince para yazacak diyor. Dedim burda limitsiz yazıyor nasıl oluyor. Anlaşamadık kapattı telefonu

golgeoyunu03
04-12-2019, 15:37
Bu akn kalkmadı mı Superonline dan aradılar 200gb akk var yılbaşından sonra 200 ü geçince para yazacak diyor. Dedim burda limitsiz yazıyor nasıl oluyor. Anlaşamadık kapattı telefonu

532 00 00 harici numaralardan ararlarsa hiç yorulmayın kapatın..

CloudGrey
04-12-2019, 15:56
Herkese teşekkürler, büyük ihtimal kablonet bağlatıcam. 50mbit sınırsız ve tv kanalları olan. 79 lira diyor. akşam 19.00-24.00 arası 20 mbit e düşüyormuş hız. f/p sa göre bence diğerlerinden daha iyi.

akn ile derdiniz yok ise aknli bağlatın.
ben 100 bit hız 150 akn'ye 90 tl ödüyorum.

19-24 saatları baya baya prime time çünkü tam işten eve gelion net 20bit. :(

BARR
04-12-2019, 16:14
Netfilx kullananlar AKN kullanasın 2 günde doldurursunuz :)

Ben 25mbit sınırsınız kullanıyorum sadece işten sonra ve haftasonu Netflix var ona rağmen aylık 350gb civarı kullanım oluyor.

ES353
05-12-2019, 21:32
akn ile derdiniz yok ise aknli bağlatın.
ben 100 bit hız 150 akn'ye 90 tl ödüyorum.

19-24 saatları baya baya prime time çünkü tam işten eve gelion net 20bit. :(

akn derdim var ne yazık ki. netflix ve youtube kullanıyorum ayrıca xbox var oyun indir, güncelle falan akn li bana göre değil :(

onursumer
06-12-2019, 08:29
ben taşınmadan once vodafone net e geçmiştim bakırkoyde , alt yapı direk uydunet çok sorunsuz zaten servis vs bile uydunetten geliyorlar

şimdi taşındığım yerde ise turk telekom dışında kullanmam çünkü sıkıntılı bolge ama şuan vdsl 35mbit + tivibu kullanıyorum sıfır sorun aylık 140tl toplam odediğim rakam

fthdrn
11-12-2019, 22:25
100’unuzu Gulduren Kampanya | Turksat İnternet (https://www.turksatinternet.net/kablonet-kampanyalari/yuzunuzu-gulduren-kampanya/)

Bu kablonet değil dimi ? Replika site mi kurmuşlar ?

fthdrn
11-12-2019, 23:38
Kablonet kullananlar baksın. Arkadaşını getir kampanyası vs varsa söyleyin yararlanalım.

ruudvan
12-12-2019, 00:09
öyle bi kampanya yok.

fthdrn
12-12-2019, 00:36
öyle bi kampanya yok.

Bu yukarıdaki linkini biraktigim site offical değil dimi ?

ruudvan
12-12-2019, 02:25
turksat devletın bır kurulusu. kablonet suan guncel turksat bunyesındekı ınternet saglayıcı.
daha oncede uydunet adında ıdı sonradan kablonet e dondu. hepsı offıcıal guvenebılırsın.

Ormanci
12-12-2019, 09:16
Bu yukarıdaki linkini biraktigim site offical değil dimi ?

Değil..

https://www.turksatkablo.com.tr

ES353
12-12-2019, 09:29
Taahhütümün bitmesine 3 gün vardı superonline da. Beni arayıp 74.99 liraya sınırsız, kotasız 25 mb hız, 12 ay taahhütlü ve ilk 1 ay 100mb hız verelim dediler. Kabul ettim. Taahhüt biterken güzel kampanyalar veriyolar.

fthdrn
12-12-2019, 12:31
Değil..

https://www.turksatkablo.com.tr

2 farklı site olunca güvenemedim bu siteden başvuru yaptım.

fthdrn
16-12-2019, 15:19
Cuma günü kurulum yaptılar. Modemim eski olduğu için modem de kiralamak zorunda kaldım. Bu kadar kısa sürede gelip kuracaklarını tahmin etmedim şimdilik her şey güzel gidiyor. Modem de 5g ve 2.4g olmak üzere 2 farklı kablosuz kanal çıktı bunları anlayamadım biri yakın için biri uzak için midir ?

Zorbey
16-12-2019, 18:30
Cuma günü kurulum yaptılar. Modemim eski olduğu için modem de kiralamak zorunda kaldım. Bu kadar kısa sürede gelip kuracaklarını tahmin etmedim şimdilik her şey güzel gidiyor. Modem de 5g ve 2.4g olmak üzere 2 farklı kablosuz kanal çıktı bunları anlayamadım biri yakın için biri uzak için midir ?

Türksat'ın en güzel yanı arıza durumunda karşınızda muhattap olabilecek birisini bulabiliyorsunuz. 2 kere sözleşme yeniledim.Şuan için tek sıkıntı mahallede başka bir evin interneti sorun yaşayıp, arıza için müdahale edilirse benim internetim de ping sorunu oluyor. Salı ya da çarşamba geceleri saat 1 veya 2 de kısa süreli kesilme sorunu yaşıyoruz. Bunun harici sorun yok.
5g kısa mesafede temiz yayın yüksek hız, 2.4 g uzak mesafe düşük hız şeklinde bir açıklama yapmışlardı

fthdrn
16-12-2019, 18:36
Türksat'ın en güzel yanı arıza durumunda karşınızda muhattap olabilecek birisini bulabiliyorsunuz. 2 kere sözleşme yeniledim.Şuan için tek sıkıntı mahallede başka bir evin interneti sorun yaşayıp, arıza için müdahale edilirse benim internetim de ping sorunu oluyor. Salı ya da çarşamba geceleri saat 1 veya 2 de kısa süreli kesilme sorunu yaşıyoruz. Bunun harici sorun yok.
5g kısa mesafede temiz yayın yüksek hız, 2.4 g uzak mesafe düşük hız şeklinde bir açıklama yapmışlardı

Kral peki şimdi modemden biraz uzaklaşınca 2.4g ye kendi mi geçicek yoksa biz manuel mi kablosuz ağlardan seçeceğiz.

ruudvan
16-12-2019, 22:04

2.4g hepımızın kullandıgı 5g ıse ılerıde kullanacagımız bir sistem. 5g telefon gıbı dusun daha yuksek ınternet hızları. suan senın tek kullanacagım 2.4ghz

fthdrn
16-12-2019, 22:14
2.4g hepımızın kullandıgı 5g ıse ılerıde kullanacagımız bir sistem. 5g telefon gıbı dusun daha yuksek ınternet hızları. suan senın tek kullanacagım 2.4ghz
Abi ben direk kro gibi 5g olanına bağlandım :D

ruudvan
17-12-2019, 00:19
Abi ben direk kro gibi 5g olanına bağlandım :D
baglanamazsın ki .telefon vs desteklemez .

ErkanCanS
17-12-2019, 03:00
Yıllardır superonline kullanıyorum.Taahhüt bitti fiyatlar uçmuş. Önerilere açığız

TarikS
17-12-2019, 07:51

iPhonelar bağlanıyor. Sanırım Macler de. PCler 2.4'ü görüyor. Androidler de 5G görmüyordu eskiden, şimdi bilmiyorum

Amerika'dayken öyleydi 2-3 yıl önce bu şekilde bağlanıyordum hep. 2.5ghz ve 5ghz bunlar aslında, 5G ile LTE ile alakası yok diye biliyorum

basektr
17-12-2019, 11:52
Bugün kablonetten aradılar ocaktan sonra fiyatlar çok yükselecek isterseniz taahhüt yenileyelim dediler. 50mb fiber + kablotv (sinema ve belgesel dedi) 80 tl gibi bir teklif verdiler fazla geldi ama arayan numara da 532liydi işkillendim yarın bidaha arayin dedim.

ocaktan sonra fiyatların cok artacağını söylüyorlar sizce yenilemeli miyim? suanki taahüt 2020 7. ayda bitiyor.

fthdrn
17-12-2019, 20:17

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
“O olmazsa yaşayamam.†demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü...