Orijinalini görmek için tıklayınız : Bagaja 5 Lt ayçiçek Yağı Döküldü!!
crazyngagerz
13-12-2018, 15:51
Bagaja 5 Lt ayçiçek Yağı Döküldü!!
Stepne havuzuna yağ doldu, bagaj taban halısı yağ oldu kendimce ilk müdahaleyi yaptım fakat hala yağ hissedilir derecede hem kabortada hemde halıda var.
Temizlik için öneri bekliyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler...
Burak Mehmet
13-12-2018, 16:14
merhaba
araç nediir.. ona göre çözüm yolunuzu söyleyim...
Bagaj halısının ve stepne havuzunun ıslandığını varsayarsak. Halı mecburen yıkanacak. Hatta önce tazyikli suyla yıkanıp sonra halı yıkamayla defalarsa suyu çekilecek. Sonra makineyle tekrar yıkanabilir.
Stepne is tahliye deliği varsa suyla yıkanabilir yoksa , bezle yağı alıp apc ve fırça ile temizlenir. Önemli olan halı kısmın temizliği yoksa yıllarca kokusu geçmiyor haberiniz olsun.
crazyngagerz
13-12-2018, 17:47
merhaba
araç nediir.. ona göre çözüm yolunuzu söyleyim...
Araç Golf 5 hocam.
crazyngagerz
13-12-2018, 17:49
Bagaj halısının ve stepne havuzunun ıslandığını varsayarsak. Halı mecburen yıkanacak. Hatta önce tazyikli suyla yıkanıp sonra halı yıkamayla defalarsa suyu çekilecek. Sonra makineyle tekrar yıkanabilir.
Stepne is tahliye deliği varsa suyla yıkanabilir yoksa , bezle yağı alıp apc ve fırça ile temizlenir. Önemli olan halı kısmın temizliği yoksa yıllarca kokusu geçmiyor haberiniz olsun.
Tahliye deliği göremedim, 4 tane siyah yuvarlak tıkaç gibi plastik var onalar olabilir mi bilmiyorum.
Güçlü yağ çözücü olarak pril veya fairy geliyor aklıma ama çok fazla kullanırsanız durulamada sıkıntı çekersiniz hocam
Kendiniz yapacaksanız öncelikle vakum gerekiyor. Bagaj içini evde kullanmadığınız kötü atıl durumda temiz bezler ile emdirin. Sonrasında piyasada genel temizleyici adı altında satılan şipşak tarzı ürünler var. Sık sil ıslak bezle üzerinden geçip temizlersiniz. Bagaj halısına apc sıkıp fırça ile köpürtüp çektirin. bu işlem temizlenene kadar yapılabilir
overblack
13-12-2018, 20:22
yağın markası ne
crazyngagerz
13-12-2018, 20:55
yağın markası ne
Markasının önemi var mı?
Year One
13-12-2018, 20:56
detay işini gerçekten severek yapan birine teslim edin bence. koltuklar ve alt taban halısı komple sökülerek temizlenmeli. 5 litre az bir miktar değil. emin olun yağ pedalların oraya kadar ulaşmıştır. (bende detailing yaptığım için söylüyorum). taban halısına ulaşınca tüm zemine yayılıyor zaten ufak kanallardan sızıyor. hem daha rahat ve güzel sonuç alacağınız temizlik olur. yağ zemin halısından iyi arındırılamazsa, zamanla bakteri toplayacak yapış yapış bir hal alacaktır. geçmiş olsun
crazyngagerz
13-12-2018, 21:04
detay işini gerçekten severek yapan birine teslim edin bence. koltuklar ve alt taban halısı komple sökülerek temizlenmeli. 5 litre az bir miktar değil. emin olun yağ pedalların oraya kadar ulaşmıştır. (bende detailing yaptığım için söylüyorum). taban halısına ulaşınca tüm zemine yayılıyor zaten ufak kanallardan sızıyor. hem daha rahat ve güzel sonuç alacağınız temizlik olur. yağ zemin halısından iyi arındırılamazsa, zamanla bakteri toplayacak yapış yapış bir hal alacaktır. geçmiş olsun
Teşekkür ederim, uzman bir şekilde detaylı temizlik yapan birinin elinin değmesi şart oldu.
imprezaWRC
14-12-2018, 10:08
Geçmiş olsun. Başıma gelmedi ama ilk aklıma gelen giysilerden yağ lekesini çıkaran ve aşağı yukarı her migrosta bulunan spreyler geldi.
Google'da bu leke nasıl çıkarılır diye aratınca sodyum bikarbonat önerisi geldi. (sodyum bikarbonat'da marketlerde bulunabiliyor)
Geçmiş olsun. Başıma gelmedi ama ilk aklıma gelen giysilerden yağ lekesini çıkaran ve aşağı yukarı her migrosta bulunan spreyler geldi.
Google'da bu leke nasıl çıkarılır diye aratınca sodyum bikarbonat önerisi geldi. (sodyum bikarbonat'da marketlerde bulunabiliyor)
Benim de aklıma ilk giysiye falan sıçrayınca tuz ve limon dökerim abi,
tuz önerisi geldi sonrasında apc falan ile güzelce temizlenebilir.
Eğer yağ sadece bagaj bölmesinde kaldıysa kendiniz temizleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Halıyı araçtan çıkarıp, tercihen hiç ıslatmadan önce porçöz ya da başka bir markanın yağ çözücüsü ile fırçalayın. Dikkat edin Porçöz deyince direkt kireç çözücüsünü vermesinler, size lazım olan bu:
http://www.porcoz.com.tr/images/3.png
Sonrasında halıyı basınçlı su ile yıkayın. Yağ tamamen gidene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Havuzun tabanındaki plastikler muhtemelen tahliye deliğinin tapasıdır. Eğer öyleyse Porçöz ve fırçayla yıkayın gitsin.
crazyngagerz
14-12-2018, 14:38
Benim de aklıma ilk giysiye falan sıçrayınca tuz ve limon dökerim abi,
tuz önerisi geldi sonrasında apc falan ile güzelce temizlenebilir.
Apc herkesin ortak önerisi, haftasonu detay yapan yerler ile görüşeceğim ilk müdahaleyi yaptım ama hala yağlı tabaka duruyor.
kelalper
14-12-2018, 15:40
Alkooool. Al abi en dandik kolonyayı Havuzluğa komple dök. İyice fırçala. Sonra detailing yapan bir yerde süpürge ile çektir. Durulamana gerek kalmaz.Deterjan vs de durulaman gerekir. Sonra da ıslak bezle üzerinden geç pırıl pırıl. Halı içinde arkadaşlar söylemiş. Yıkamacıda iyice su vur. Sonra şampuanla fırçala. Sonra yine su tut. Bir iki kere yap bitti gitti.
yağı sadece çözücüler çıkarır. izopropil alkol, m600 boya tineri vb. deneyin
Talaş da aklınızda bulunsun. Sanayi usulu. İş görür.