Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 3.20i Almalı mıyım ?

mhatch
17-12-2018, 18:25
Selamın aleyküm,
Hali hazırda bir aracım var 206 ancak benim içimde yatan acayip bir bmw aşkı var ve sevdiğim e36 3.20i almak istiyorum.
Sizce ne kadara almalıyım almalı mıyım? alırsam ne kadar harcarım. Ocağıma incir ağacı diker mi ? Bu gibi sorular aklımı kurcalıyor.
Sizlere danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden.

YAS
17-12-2018, 18:41
Aractan araca cok degiskenlik gosterebilir kimi araç kozmetik ister kimi motor yürüyen.Malesef bunu uzulerek belirtiyorum mecburen fiyatları yüksek araçlar almaya bakın neden diye sorucak olursanız ucuz bmw = incir ağacı gibi bir denge var.Kumar oynamak yerine iyi fiyata iyi araç alın bence.Favoriniz de ilanlarda gözlemlediğiniz araçlar var ise buraya link atın yardımcı oluruz :)

16EC813
17-12-2018, 18:42
yaşına bakarak cevaplıyorum , ögrenciysen eyer babanın da cüzdanı kalın ise eyer bmw ye deger :D

mhatch
17-12-2018, 18:43
Aractan araca cok degiskenlik gosterebilir kimi araç kozmetik ister kimi motor yürüyen.Malesef bunu uzulerek belirtiyorum mecburen fiyatları yüksek araçlar almaya bakın neden diye sorucak olursanız ucuz bmw = incir ağacı gibi bir denge var.Kumar oynamak yerine iyi fiyata iyi araç alın bence.Favoriniz de ilanlarda gözlemlediğiniz araçlar var ise buraya link atın yardımcı oluruz :)

Peki sizce ortalama ne kadar vermeliyim ? Ortalama şu kadar verirse iyi bir araç olur gibi bir fiyat dengesi var mı ?

mhatch
17-12-2018, 18:44
yaşına bakarak cevaplıyorum , ögrenciysen eyer babanın da cüzdanı kalın ise eyer bmw ye deger :D

Malesef değilim çalışıyorum. :D

YAS
17-12-2018, 18:48
Peki sizce ortalama ne kadar vermeliyim ? Ortalama şu kadar verirse iyi bir araç olur gibi bir fiyat dengesi var mı ?

30 bin lirayı bir gözden çıkarın (yanlız hava parası değil cidden 30 bin liralık araca 30 lira bin tl ) Aracın renk/iç renk kombinasyonu opsiyonları ve evveliyatı belirler fiyatı.Ama dediğim gibi kafam rahat olsun marş bastığımda gidicem diyorsanız 30 lirayı bir kere hazırlayın fiyat konusu önü açık temiz bmw pek kalmadığı için (21-28-30-34-36) değerli oluyorlar.

mhatch
17-12-2018, 18:53
30 bin lirayı bir gözden çıkarın (yanlız hava parası değil cidden 30 bin liralık araca 30 lira bin tl ) Aracın renk/iç renk kombinasyonu opsiyonları ve evveliyatı belirler fiyatı.Ama dediğim gibi kafam rahat olsun marş bastığımda gidicem diyorsanız 30 lirayı bir kere hazırlayın fiyat konusu önü açık temiz bmw pek kalmadığı için (21-28-30-34-36) değerli oluyorlar.

Peki gerçekten bu araçlar bu kadar sorun çıkartan araçlar mı ?

16EC813
17-12-2018, 18:57
Malesef değilim çalışıyorum. :D

o zaman çokkk çalışman lazım çok :D

Yigit-Y
17-12-2018, 19:03
Gereksiz olur senin için

mhatch
17-12-2018, 19:06
o zaman çokkk çalışman lazım çok :D

Gereksiz olur senin için

O kadar sıkıntılı yani

Birkan61
17-12-2018, 19:49
Biraz para çokomel ilişkisi

Arabayı uygün fiyata alırsın ama bmw binmek sadece yakıtı koyayım gezeyimle olamıyor ne yazık ki elinden 4 kez 99 ila 2003 model arası bmw geçmiş biri olarak söylüyorum

Asgari ücret ile çalışan bir arkadaşım E46 aldı bitane evlendikten sonra takıları bozdurdu falan fıstık. Başlarda aracı kullanıyor iyi güzel hoş araba radyatör hortumu patlattı 50 liralık hortumu değiştirecem diye ucuz fiyat arıyor 40 yerden

Yaz günü kış lastiğiyle gezen bi adam :D böyle olup kullanamamaktansa masrafsız bildiğin bir aracı kullanmak daha iyi bence.

Ha şöyle emsalsiz bir E36 bulursun piyasası 30 liradır sen 37 lira verip çiçek gibi bitane alırsın o şekilde gir derim ancak bu arabaya..

Her ne kadar bende bmw aşığı olsamda adı gibi benimle masrafa var mısın diyen araçlar eski bile olsa bir çok sensörü özelliği bulunan araçlar( yaşından dolayı.. )

hddsheriff
17-12-2018, 19:58
Hazırda paran varsa çok temiz bir şey bulursan al. Paran yoksa, kredi çekeceksen, eşten dosttan el borcu alacaksan 206 ya binmeye devam et. Bu konunun sene-i devriyesinde işsiz kalmış / batmış olabilirsin borca girmeden alacaksan al.

Zorbey
17-12-2018, 20:31
Masrafsız diye bir araç yok. Maalesef. Ben aldıktan sonra 8.000 civarı harcadım. Ortada gözle görünür bir tek jant lastik değişti.

Parçacılara bmw ile gidince rakamlar malesef yükseliyor. "Bu arabayı kullanıyosan paradan gaçmayacan yiğenim" diyen ... ile çok karşılaşırsın. Usta çevren yok ise işin zor. Usta arabandan parça çalar, seni parça almaya yollar değiştirdim dediği parçayı değiştirmez. Örnek luk marka kullan dersin. Fiyatı ona göre konuşursun ,onlar gider balata çaktırır. Test sürüşüne çıkar normalde sen arabanı düzgün kullanırsın, köşeyi döndükten sonra usta arabana ne zulümler eder.
Böyle şeyleri o kadar çok duyuyoruz ki.

Bir bmw sahibi olarak e36 sedan 95-98 arası araç alıyorsan 40k-45k arası
e36 coupe 95-98 arası araç alıyorsan 45k- 55k arası araçlara bak. Aldığın taktirde cebinde minimum 10 lirada bulunsun. :) Hayırlı akşamlar

mhatch
17-12-2018, 20:42
Biraz para çokomel ilişkisi

Arabayı uygün fiyata alırsın ama bmw binmek sadece yakıtı koyayım gezeyimle olamıyor ne yazık ki elinden 4 kez 99 ila 2003 model arası bmw geçmiş biri olarak söylüyorum

Asgari ücret ile çalışan bir arkadaşım E46 aldı bitane evlendikten sonra takıları bozdurdu falan fıstık. Başlarda aracı kullanıyor iyi güzel hoş araba radyatör hortumu patlattı 50 liralık hortumu değiştirecem diye ucuz fiyat arıyor 40 yerden

Yaz günü kış lastiğiyle gezen bi adam :D böyle olup kullanamamaktansa masrafsız bildiğin bir aracı kullanmak daha iyi bence.

Ha şöyle emsalsiz bir E36 bulursun piyasası 30 liradır sen 37 lira verip çiçek gibi bitane alırsın o şekilde gir derim ancak bu arabaya..

Her ne kadar bende bmw aşığı olsamda adı gibi benimle masrafa var mısın diyen araçlar eski bile olsa bir çok sensörü özelliği bulunan araçlar( yaşından dolayı.. )

Masrafsız diye bir araç yok. Maalesef. Ben aldıktan sonra 8.000 civarı harcadım. Ortada gözle görünür bir tek jant lastik değişti.

Parçacılara bmw ile gidince rakamlar malesef yükseliyor. "Bu arabayı kullanıyosan paradan gaçmayacan yiğenim" diyen ... ile çok karşılaşırsın. Usta çevren yok ise işin zor. Usta arabandan parça çalar, seni parça almaya yollar değiştirdim dediği parçayı değiştirmez. Örnek luk marka kullan dersin. Fiyatı ona göre konuşursun ,onlar gider balata çaktırır. Test sürüşüne çıkar normalde sen arabanı düzgün kullanırsın, köşeyi döndükten sonra usta arabana ne zulümler eder.

e36 coupe 95-98 arası araç alıyorsan 45k- 55k arası araçlara bak. Aldığın taktirde cebinde minimum 10 lirada bulunsun. :) Hayırlı akşamlar

Abi öyle dediniz ki tırsmaya başladım araçtan :D

Birkan61
17-12-2018, 20:47
Abi öyle dediniz ki tırsmaya başladım araçtan :D

Tecrübe bebeğim

Sana bu satırları yazarken station E36 ve E39 ilanlarını inceliyorum halen :D ama gerçeklerde böyle ne yazık ki

mhatch
17-12-2018, 21:01
Tecrübe bebeğim

Sana bu satırları yazarken station E36 ve E39 ilanlarını inceliyorum halen :D ama gerçeklerde böyle ne yazık ki

Kesinlikle saygı duyuyorum. :D Yaşanmışlıklarınız var edindiğiniz tecrübeler var. Ama hiç sorunsuzu yok mu meretin yada ne biliyim alıpta doğru dürüst yağdan mağdan başka para harcamayan. Ne biliyim abi görüyorum bazen içim gidiyor böyle hasta oluyorum döt atmasına aracın yanlamasına gerek yok araba bir döt atıyor içim gidiyor ya :D

Birkan61
17-12-2018, 21:14
Kesinlikle saygı duyuyorum. :D Yaşanmışlıklarınız var edindiğiniz tecrübeler var. Ama hiç sorunsuzu yok mu meretin yada ne biliyim alıpta doğru dürüst yağdan mağdan başka para harcamayan. Ne biliyim abi görüyorum bazen içim gidiyor böyle hasta oluyorum döt atmasına aracın yanlamasına gerek yok araba bir döt atıyor içim gidiyor ya :D

Ankarada yaşıyor olman Bmw bakan bir insan için kesinlikle +

Hiç sorunsuzu yok mu elbette var, ben en son edirnede amcadan bi e39 buldum 2002 sadece yazlıktan evine gidip gelmiş amca ama direklerde ve tavanda vernik yanıkları vardı kuş pisliğinden ondan dolayı güzel rakama aldım diyebilirim. Arabayı alıp sattığım sürece sadece oksijen sensörlerini yeniledim başka bir derdi olmadı

Ama ilk alınan bmw genelde hevesle alındığı için sonra yaptırırım diyip göz ardı ediyorsun, bende ilk aldığımda öyle yaptım ve yarım motor yaptırmanın bana maliyeti neredeyse zorbeyin dediği rakam olarak 8000 lirayı buldu :D

Memleket böyleyken efendi sorunsuz araban varken bence en azından bu araban 1 yıl daha bin dert sahibi olma derim nacizane tavsiyem

Bende senin gibiydim rüyalarıma giriyordu bmw yıllar sonra sahip oldum ama az daha bekle

mhatch
17-12-2018, 21:19
Ankarada yaşıyor olman Bmw bakan bir insan için kesinlikle +

Hiç sorunsuzu yok mu elbette var, ben en son edirnede amcadan bi e39 buldum 2002 sadece yazlıktan evine gidip gelmiş amca ama direklerde ve tavanda vernik yanıkları vardı kuş pisliğinden ondan dolayı güzel rakama aldım diyebilirim. Arabayı alıp sattığım sürece sadece oksijen sensörlerini yeniledim başka bir derdi olmadı

Ama ilk alınan bmw genelde hevesle alındığı için sonra yaptırırım diyip göz ardı ediyorsun, bende ilk aldığımda öyle yaptım ve yarım motor yaptırmanın bana maliyeti neredeyse zorbeyin dediği rakam olarak 8000 lirayı buldu :D

Memleket böyleyken efendi sorunsuz araban varken bence en azından bu araban 1 yıl daha bin dert sahibi olma derim nacizane tavsiyem

Bende senin gibiydim rüyalarıma giriyordu bmw yıllar sonra sahip oldum ama az daha bekle

Abi sorma rüyalarına girmek ne demek içim gidiyor. Hislerimi anlaman gerçekten güzel birşey :D Şöyle bir duyumda aldım misal bmw alıpta binen insan tadını aldıktan sonra başka bir araç alınca da bu arabamı falan da dediği oluyormuş pişmanlıkta oluyormuş sattıysa. Ne kadar doğru tabi.
Olmadı bekleyecem abi biraz daha birikim falan nasip :D

uniquel
17-12-2018, 21:48

kelimesi kelimesine katiliyorum. ki artik mevcut piyasada cepte 10 degil 15 tutmak lazim. tutmasak bile zink diye bulabilmek lazim.
yan sanayi parca sevmez.
ici acik renk ise kot pantolon sevmez.
tup sevmez. tupte bineceksen 45 liralik arabalara bakmaya gerek yok ve oksijen sensorleri, ziklon valfi gibi parcalari her zaman yedekte bulundur.
her ustayi sevmez.
18 janti gectim, 17 janti bile pek sevmez.
2lt diye cok gider sanma. stock motor tekerde 130hp alirsan op basina koy.
apaci olmakla olmamak arasindaki cizgiyi iyi tutturman lazim.

ama butun bu olumsuz yorumlarin yaninda tabi tam bir 90lar aracidir. 90lar retrosunu dibine kadar yasatir.
o bol tuslu konsolu
icindeki kendine has kokusu
donanimini istedigin gibi sekillendirebilmen

cok sey sayarim.. ozledim galiba E36 yi :)

uniquel
17-12-2018, 21:52
Abi sorma rüyalarına girmek ne demek içim gidiyor. Hislerimi anlaman gerçekten güzel birşey :D Şöyle bir duyumda aldım misal bmw alıpta binen insan tadını aldıktan sonra başka bir araç alınca da bu arabamı falan da dediği oluyormuş pişmanlıkta oluyormuş sattıysa. Ne kadar doğru tabi.
Olmadı bekleyecem abi biraz daha birikim falan nasip :D

ben bu durumu bizzat yasadim.
E36 dan sonra leon sc aldim. 1 ay surmedi sogumam. sonra E46 alinca dunya varmis dedim, kendimi buldum tekrardan

ruhlu arabalar bunlar, tabi para harcicaksin ki ruhunu hissedebilesin :D

mhatch
17-12-2018, 21:53
kelimesi kelimesine katiliyorum. ki artik mevcut piyasada cepte 10 degil 15 tutmak lazim. tutmasak bile zink diye bulabilmek lazim.
yan sanayi parca sevmez.
ici acik renk ise kot pantolon sevmez.
tup sevmez. tupte bineceksen 45 liralik arabalara bakmaya gerek yok ve oksijen sensorleri, ziklon valfi gibi parcalari her zaman yedekte bulundur.
her ustayi sevmez.
18 janti gectim, 17 janti bile pek sevmez.
2lt diye cok gider sanma. stock motor tekerde 130hp alirsan op basina koy.
apaci olmakla olmamak arasindaki cizgiyi iyi tutturman lazim.

ama butun bu olumsuz yorumlarin yaninda tabi tam bir 90lar aracidir. 90lar retrosunu dibine kadar yasatir.
o bol tuslu konsolu
icindeki kendine has kokusu
donanimini istedigin gibi sekillendirebilmen

cok sey sayarim.. ozledim galiba E36 yi :)

Evet abi özlemişsin sona doğru bir duygusal his aldım çünkü :D
Alıyorsan ucuzuna kaçmayacaksın. Masrafından korkmayacaksın gibi bir sonuç çıkıyor karşıma.

mhatch
17-12-2018, 21:54
ben bu durumu bizzat yasadim.
E36 dan sonra leon sc aldim. 1 ay surmedi sogumam. sonra E46 alinca dunya varmis dedim, kendimi buldum tekrardan

ruhlu arabalar bunlar, tabi para harcicaksin ki ruhunu hissedebilesin :D

Şuan kullandığınız araç nedir peki

uniquel
17-12-2018, 22:00
suan facelift manuel e46 318ci kullaniyorum. gecen sene 77bin km'de aldim. :)

dedigim gibi, temiz araba alcaksin, cok masrafin olmaz. ama masraf actiginda da orj parca ve dogru ustadan sasmaman lazim.

mhatch
17-12-2018, 22:03
suan facelift manuel e46 318ci kullaniyorum. gecen sene 77bin km'de aldim. :)

dedigim gibi, temiz araba alcaksin, cok masrafin olmaz. ama masraf actiginda da orj parca ve dogru ustadan sasmaman lazim.

Güle güle kullanın abi kazasız belasız ben en iyisi yavaştan biriktireyim :D

osmanaydo
17-12-2018, 22:09
İlanlarda 50 bin altı düzgün araba göremiyorum.
Onlar bile en kötü 10 bin masraf istiyodur.
Hayırlısı.

mhatch
17-12-2018, 22:12
İlanlarda 50 bin altı düzgün araba göremiyorum.
Onlar bile en kötü 10 bin masraf istiyodur.
Hayırlısı.

50 bin mi vay ben nerelere gidem

osmanaydo
17-12-2018, 22:39
50 bin mi vay ben nerelere gidem

Yallah Symbol'e :)

16EC813
17-12-2018, 22:50
Evet abi özlemişsin sona doğru bir duygusal his aldım çünkü :D
Alıyorsan ucuzuna kaçmayacaksın. Masrafından korkmayacaksın gibi bir sonuç çıkıyor karşıma.

yanii bir capon atasözü der ki
aslan besleyen yemini düşünmez :D

mhatch
17-12-2018, 22:58
Yallah Symbol'e :)

Yok kalsın abi sağolasın symbol falan nefret ederim. :D

EOZDAG
17-12-2018, 23:15
Yok kalsın abi sağolasın symbol falan nefret ederim. :D

Valla bmw iyi güzelde, az ucuza kaçtın mı e60 - e90 - f10 bile madam ediyor adamı :D Hiç sıkıntısız tertemiz bir e60 530i vardı yakın arkadaşımda, alan adam Ankara'da 3 farklı expertize sokup aldı, bizde 2 yıldır sıkıntısız biniyorduk sadece boru çatlaması, su haznesi vs. gibi ufak masraflarla. Adam aldığı gün kendi şehrine varmadan şanzumanı kırdı mesela :D

16EC813
18-12-2018, 00:29
Valla bmw iyi güzelde, az ucuza kaçtın mı e60 - e90 - f10 bile madam ediyor adamı :D Hiç sıkıntısız tertemiz bir e60 530i vardı yakın arkadaşımda, alan adam Ankara'da 3 farklı expertize sokup aldı, bizde 2 yıldır sıkıntısız biniyorduk sadece boru çatlaması, su haznesi vs. gibi ufak masraflarla. Adam aldığı gün kendi şehrine varmadan şanzumanı kırdı mesela :D

tabii yaa biz arabanın canını aldık yanlaya yanlaya şanzıman çatlattık adam da patladı demiyonuz da :D

EOZDAG
18-12-2018, 00:42
tabii yaa biz arabanın canını aldık yanlaya yanlaya şanzıman çatlattık adam da patladı demiyonuz da :D

Hahaha yok abi, ayrıca üç kere ekspertize sokarak almış olmasına rağmen iki tarafında zararı olsun dedik, bölüştük :D

coyote
19-12-2018, 14:43

BMW camiası pek değişmemiş demek ki :) Yalanım olmasın, yıl 99 ya da 2000, E30 320 var o zaman bende. Trigeri kopardık, neyse Allahtan hemen durabildik. Attık arabayı çekiciye, çektik Kadosan'a. Usta tanıdık hesapta. Neyse ertesi gün haber gönderdi, açmış kapağı. Gittim, dedi durum kötü, senin bütün sübaplar vurmuş. Motorun yanına da koymuş sübapları. Baktım bütün sübaplar birbirinden farklı. Eleman elinde ne kadar eğik, kırık sübap varsa, hesapta benim arabadan çıkmış gibi koymuş tezgaha. Ben durumu farkedince de, hesapta bana şaka yapıyormuş ayağına yattı. Ben de bozuntuya vermedim ama, bir daha da dükkanının önünden geçmedim. Allah korkusu olmayan usta her markada var da, BMW'de biraz daha fazla var galiba.

mhatch
19-12-2018, 18:00
BMW camiası pek değişmemiş demek ki :) Yalanım olmasın, 99 ya da 2000, E30 320 var o zaman bende. Trigeri kopardık, neyse Allahtan hemen durabildik. Attık arabayı çekiciye, çektik Kadosan'a. Usta tanıdık hesapta. Neyse ertesi gün haber gönderdi, açmış kapağı. Gittim, dedi durum kötü, senin bütün sübaplar vurmuş. Motorun yanına da koymuş sübapları. Baktım bütün sübaplar birbirinden farklı. Eleman elinde ne kadar eğik, kırık sübap varsa, hesapta benim arabadan çıkmış gibi koymuş tezgaha. Ben durumu farkedince de, hesapta bana şaka yapıyormuş ayağına yattı. Ben de bozuntuya vermedim ama, bir daha da dükkanının önünden geçmedim. Allah korkusu olmayan usta her markada var da, BMW'de biraz daha fazla var galiba.

İnsanın şerefsizlik içine işlememiş olacak şu yapılır mı yani şaka maka değilmiş bu evet deseymişsin kitleyeceklermiş. Şakaymış çocuk kandırıyorlar herhalde. Sorsan bunlardan namuslu şerefli usta yoktur. Hele bazıları olaya din korkusu allah korkusu karıştıran insanlar. Neyse :) İyi yırtmışsın

Günkut
19-12-2018, 23:08
Aradığın araba bende hemde masrafsız sunroofu saymazsak :D :D
Düzgün almadığın sürece gerçekten çok üzülürsün.

Yigit-Y
19-12-2018, 23:46
BMW camiası pek değişmemiş demek ki :) Yalanım olmasın, yıl 99 ya da 2000, E30 320 var o zaman bende. Trigeri kopardık, neyse Allahtan hemen durabildik. Attık arabayı çekiciye, çektik Kadosan'a. Usta tanıdık hesapta. Neyse ertesi gün haber gönderdi, açmış kapağı. Gittim, dedi durum kötü, senin bütün sübaplar vurmuş. Motorun yanına da koymuş sübapları. Baktım bütün sübaplar birbirinden farklı. Eleman elinde ne kadar eğik, kırık sübap varsa, hesapta benim arabadan çıkmış gibi koymuş tezgaha. Ben durumu farkedince de, hesapta bana şaka yapıyormuş ayağına yattı. Ben de bozuntuya vermedim ama, bir daha da dükkanının önünden geçmedim. Allah korkusu olmayan usta her markada var da, BMW'de biraz daha fazla var galiba.

Öyle çok kansız var piyasada

Allah usta şansı versin derim hep

coyote
20-12-2018, 06:26
Öyle çok kansız var piyasada

Allah usta şansı versin derim hep

Hani insan çoluğu çocuğu için hayırlı kısmet diler ya, işte usta olayı da aynen öyle :) Şahsen ben, memnun olduğum bir usta bulduysam, bindiğim markayı bile değiştiresim gelmiyor. Yeni marka demek yeni usta macerası demek çünkü.

16EC813
20-12-2018, 07:45
Aradığın araba bende hemde masrafsız sunroofu saymazsak :D :D
Düzgün almadığın sürece gerçekten çok üzülürsün.

sanrufsuz bmw , kalçasız hatuna benzer :D sanrufsuz bmw mi olur

uniquel
20-12-2018, 08:29

:) for example,

https://i.hizliresim.com/EmpEJ9.jpg

https://i.hizliresim.com/V96yYq.jpg

https://i.hizliresim.com/r5RdEM.jpg

YAS
20-12-2018, 08:57
uniquel sigara kullanmıyorum ama şunun karşısında ne yakılır,maşallah

mhatch
20-12-2018, 09:02
uniquel sigara kullanmıyorum ama şunun karşısında ne yakılır,maşallah

Hahaha Sağlığa zararlı. Arabayı görünce iç çektim ya hey maşallah :D

uniquel
20-12-2018, 09:18
masallah evet, alan arkadas da aynı kondisyonda koruyor

BurakYozgat.
20-12-2018, 09:53
Boyaya değişene takılma 20 küsür yaşında araba.

Dıştan ok gibi dursun içi, elektrik tesisatı, motoru ellenmemiş ellendiyse de özenli iş yapılmış arabayı alırsan üzülmezsin.

Ne değişensizler gördük kapıyı açınca döşemesi sonradan gelen, içindekiyle şasesindeki tutmayan, stroker diyip 3ü farklı 3 farklı pistonla çıkan :)

powERS
20-12-2018, 10:36
Bir E36 hayranı olarak.

Bu başlık 'hadi elbirliğiyle e36 piyasasını arşa çıkarıyoruz' düşüncesiyle açılmış gibi bi hal almış.

en genci 20 yaşındaki bir arabadan bahsediyoruz tamam e36 cidden cok guzel ama en nihayetinde 20+ bir araba.. 40 lar 50 ler.. ki m3 almıyorsun.. biraz sakin olunmalı bence..

ha e36 sonucta tbıkı degerlı makına ayrı konu, piyasaya bakıp 25 lira apaçilikten ölen yatmış kalkmış bi boyaya girip çıkmış cayır cayır yanan bir e36 ya vermektense 40 lira değeri bilinmiş güzel kullanılmış e36 ya verilmezmi verilir.

forumumuzda örnekleri var.. ama boyasız değişensiz diyip düzgün kullanılmışta olsa bakımdan bakıma gidilmiş pek özen gösterilmemiş arabayada orjinal diye 40 50 verilmez bence.

Tr şartlarında paranın ne denli kıymetli kazanıldığını düşünürsek f/p açısından 35 lira üstü e36 fantezi bence.

ha alırsan cepte minimum 5 - 10 olmalı ki birşey çıkartırsa şevkin kırılmadan yaptırıp binmeye devam edesin.

Utku85
20-12-2018, 11:41
Yazılanların neredeyse ya tümü abartı ya da kuş grubu parça fiyatları ile kıyaslanıyor.
Tamam parçalar çok ucuz değil ama abartılacak kadar da değil.

Tavsiye, ki bu her ikinci el araba için geçerli, çok ucuzuna kaçma, ekspertiz veya iyi bir boya kaporta ve motor ustası arabayı incelesin.

Cebinde eğer araba için 35 varsa 30'dan pahalı arabalara bakma ki sürpriz olursa 5'i masrafa harcarsın alacağın arabada.

BurakYozgat.
20-12-2018, 13:43
Ederini etmezini tartışmam ama şu piyasada 30-35lik araba -minimum- 10 bin yer.

Ben 2-2.5 sene öncesinin 35 binlik arabasını aldım söylediğim rakamdan fazlasını harcadım, harcamaya devam ediyorum ordan biliyorum.
(ki bu harcamalar motor kırma vs değil çok şükür)

Tüm parayı asla arabayı satın almaya ayırmayın. Bütçe kısıtlı alayım bineyim diyosanız almayın sıkıntılar yaşadıkça yatması dert olur.
2. araç ya da hobi aracı kafasındaysanız alın evlat edin düzgün iyi bakılmış 36 her zaman para eder.

Ha bu arada harcamadan binemez misin ? tabii ki binersin ilanlardaki 30binlik arabalara bakınca örneği çokça mevcut.

mhatch
20-12-2018, 18:01
Ederini etmezini tartışmam ama şu piyasada 30-35lik araba -minimum- 10 bin yer.

Ben 2-2.5 sene öncesinin 35 binlik arabasını aldım söylediğim rakamdan fazlasını harcadım, harcamaya devam ediyorum ordan biliyorum.
(ki bu harcamalar motor kırma vs değil çok şükür)

Tüm parayı asla arabayı satın almaya ayırmayın. Bütçe kısıtlı alayım bineyim diyosanız almayın sıkıntılar yaşadıkça yatması dert olur.
2. araç ya da hobi aracı kafasındaysanız alın evlat edin düzgün iyi bakılmış 36 her zaman para eder.

Ha bu arada harcamadan binemez misin ? tabii ki binersin ilanlardaki 30binlik arabalara bakınca örneği çokça mevcut.

O ilanlardakinden düzgün 30-35 bin bandında alsak sonuçta yürüyor. Motor kısmından sorun çıkmadığı sürece zamanla yaptırsak olmaz mı ? Yoksa yine mi sakat oluyor.

dragstar
20-12-2018, 20:56
fiyatlatı çok yüksek, ben olsam compact bakardım

0M42
20-12-2018, 21:22
Selamın aleyküm,
Hali hazırda bir aracım var 206 ancak benim içimde yatan acayip bir bmw aşkı var ve sevdiğim e36 3.20i almak istiyorum.
Sizce ne kadara almalıyım almalı mıyım? alırsam ne kadar harcarım. Ocağıma incir ağacı diker mi ? Bu gibi sorular aklımı kurcalıyor.

Çalışıyor olman güzel birikimini yap al içinde ukde kalmasın.Temizini al üç beş fazla ver keyifle bin 90 lı yılların arabaları bir başkadır şimdiki arabaların hiç biri onların verdiği tadı vermez.

mhatch
20-12-2018, 21:40
Çalışıyor olman güzel birikimini yap al içinde ukde kalmasın.Temizini al üç beş fazla ver keyifle bin 90 lı yılların arabaları bir başkadır şimdiki arabaların hiç biri onların verdiği tadı vermez.

Eski arabalarda ruh var abi ben bunu bu yaşımda farkediyorum.

kunteper
21-12-2018, 00:40
valla ben de e46 alacagım gibi gorunuyor, sen de gozunu karart al bir tanesini derim.. dertsiz basa dert almak olacak belki ama, en kotu ihtimalle aldık, zarar ettik sattık deriz.. dertsiz de yasanmıyor bu hayat :)

E46
27-12-2018, 20:06
Selamın aleyküm,

Dostum selamlar eski bir Bmw kullanicisi olarak 2 senedir 206 kullanıyorum. Bmw masrafli araba arızada yapıyor ki benim araclar gerçekten temizdi. e36 çoğunlukla bilincsiz ellerde hirpalandi ucuza kacildi yan sanayi parcalar kullanildi. 20 yasin üzerinde araçlar temizi artik yavaş yavaş kolleksiyonluk olmaya aday. O nedenle temizleri iyi para ucuzuda cok riskli. Keyf icin 2 arac olarak alirim restore ederim dersen tamam al . 206 dan sonra masraf olarak üzer. Keyfli araç guzel arac çokta büyütmemek lazim. M serisi gibi özel araclar ayri tabi . 206 ya devam et derim. Sunroofsuz Bmw alinmaz fikrine katilmiyorum ben sunroofu adam akilli kullanmadim sayilir. yazin güneşten acamazsin kışın soğuktan acamazsin yolda açsan araç icinde gürültü oluyor vs. Deri koltuksa koltuk isitma olsun. 39. mesajdaki de cok hoşmuş :)

Günkut
29-12-2018, 17:59

sunrof var ihtiyar edirnede usta yok :D

16EC813
29-12-2018, 18:17
sunrof var ihtiyar edirnede usta yok :D

bursaya gel motorda var usta da var :D