PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E46 320ci Tekleme Sorunu (m54 )

ferad
18-12-2018, 18:56
İyi akşamlar arkadaşlar.Aracım yaklaşık 15 gündür benzin bitimine yakın gaz yememeye başlıyordu fakat benzin aldığım zaman düzeliyordu.Geçen gün yine böyle oldu fakat benzin alınca düzelmedi.İlk başta pis benzinden olduğunu düşündük fakat aracı cihaza bağlayınca bobin arızası çıktı.Bob
nleri tek tek soketini çıkarıp korntrol ettik sanırım sorun bobin değil diyerek bujileri değiştik.Hafif düzelme oldu gibi sanki fakat ilk çalıştırma da rölanti dalgalanıyor hatta 30 saniyeden sonra gaz vermezsem sönüyor.3 bin devire kadar gazı düzgün almıyor.Motor ısındıktan sonra da rölanti dalgalanması devam ediyor.Akışmetre sorunu diye düşündük fakat makinistim akışmetre sorunu böyle olmaz diyor.Ayrıca bobin arızalı olduğunda motor sarsıntılı çalışır bende öyle bir problem yok sizce sorun ne olabilir ? teşekkürler

KOSEREN
18-12-2018, 19:29
Sorun yakıt hattında gözüküyor.Yakıt filtresi,pompa üzerinde durulmalı gibi.

ghibli06
18-12-2018, 20:18
pompa muhtemelen...

E46
18-12-2018, 21:14
Bobinler değişti mi

ferad
18-12-2018, 21:19
Bobinler değişti mi

Hayır fakat bobin fişleri tek tek denendi motorun işleyişinde değişiklik olmadı

Rawr
19-12-2018, 17:40
Benzin regulatorune giren hortumda kaçak olabiliyor , ona da bakın . ulaşması da cok kolay

ferad
23-12-2018, 15:57
Bu arada bazen 1. viteste tutututu diye ses geliyor o nedendir arkadaşlar ?

0M42
23-12-2018, 19:06
Hayır fakat bobin fişleri tek tek denendi motorun işleyişinde değişiklik olmadı

Böyle bir kontrol şekli olmaz ki bobin arızalıdır ateşleme yapmıyor yada zayıf yapıyordur fişini çıkarsanda bir şey değişmeyebilir.Ecu hata olarak neyi kaydetmişse öncelikle onun üzerinde durun ecular kolay kolay yanılmaz belki sorun başka yerdedir ama bobinle ilgili bir hata vermişse ve sildiğiniz halde vermeye devam ediyorsa bobin yada bobinler yada düşük ihtimal tesisat sorunludur.

Dalgalanmaya genel olarak vakum kaçağı neden olur fakat soğuk motorda (jikle de) bu sorun pek gözlemlenmez. Sıcak motorda vakum kaçağı kaynaklı dalgalanma çok daha fazla olur. Bazı durumlarda maf sensörü hatasıda buna sebebiyet verebilir (dalgalanma) hatta bir devire kadar düzensiz çalışma gaz yememe sorunları kuvvetle ihtimal mafla ilgilidir.

Ayrıca benzin basıncınızı ölçtürmeyi deneyin sonucuna göre o ihtimalde ortadan kalksın.

ferad
26-12-2018, 17:43
Arkadaşlar bugün benzin aldıktan sonra gayet farkedilir düzeyde tekleme azaldı.Fakat bu sefer de trafikte araç kendi kendine stop etmeye başladı.Özellikle 2. vitesteyken gazı bırakırsam stop ediyor.En az 5-6 defa stop etti.Sizce bu neye işaret ?

ghibli06
26-12-2018, 17:46
Arkadaşlar bugün benzin aldıktan sonra gayet farkedilir düzeyde tekleme azaldı.Fakat bu sefer de trafikte araç kendi kendine stop etmeye başladı.Özellikle 2. vitesteyken gazı bırakırsam stop ediyor.En az 5-6 defa stop etti.Sizce bu neye işaret ?

pompa sorunu bu, yarın sabaha da çalışmayabilir, benzin koyduğunda hacimden kaynaklı olarak basınç-debi artar bir miktar... genelde kutsal kırmızı ışıkla yani boş depoyla gezilmesinden kaynaklanır...

ferad
21-01-2019, 19:20
Arkadaşlar 3 bobin ve bujiler değiştikten sonra araç düzelmişti hatta gayet performanslıydı fakat yeniden teklemeye başladı :(

300E
22-01-2019, 01:29
Arkadaşlar 3 bobin ve bujiler değiştikten sonra araç düzelmişti hatta gayet performanslıydı fakat yeniden teklemeye başladı :(

Benim E39 525i de buji değişimi sonrası tekleme oluştu, 6 adet hella bobin aldım düzelmedi, iade edip bosch marka aldım aracım düzeldi, fakat aradan 1.5 ay geçti yine teklemeye başladı ve problemin LPG regülatörü olduğunu buldum, su kaçağı vardı, diyafram iyice gitmiş araç soğutma suyuna lpg basıyor, yakıt beslemesi düzensiz olunca araç bobin kapatıyor hafta içi değiştireceğim.

İlk problemim bobinlerden dolayıydı o kesindi ama bu seferde regülatör başa bela oldu, sizde LPG var mı?

Bu arada bobin ve bujiler takım olarak değişmeli bilginiz olsun.

ferad
27-01-2019, 11:08
Arkadaşlar konuyu fazla uzattım biliyorum ama, maddi durumum kısıtlı olduğundan dolayı deneme yanılma yöntemine gidemiyorum.Sorunu tam olarak tespit edip çaresine bakmam lazım.

Şöyle ki, benzin alınca tekleme hissedilir düzeyde azalıyor fakat aracı rölantide beklentince tekleme aşırı derece artıyor.Sizce bunların bobinle bir alakası var mı ? Teşekkürler

Birkan61
27-01-2019, 11:46
Benzin pompanızı ve rölesini yenilerseniz büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Benim E39 M52'de aynısı oluyordu, hatta lpg'de kullandığımda bu sorun vardı. Bütün bobinleri ve bujileri değiştirmiştim ama sorun yine vardı.

Pompa ve röleyi değiştim sorunum düzeldi. Umarım farklı bir sebebi yoktur

ghibli06
27-01-2019, 14:29
Benzin pompanızı ve rölesini yenilerseniz büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Benim E39 M52'de aynısı oluyordu, hatta lpg'de kullandığımda bu sorun vardı. Bütün bobinleri ve bujileri değiştirmiştim ama sorun yine vardı.

Pompa ve röleyi değiştim sorunum düzeldi. Umarım farklı bir sebebi yoktur

pompa sorunu bu, yarın sabaha da çalışmayabilir, benzin koyduğunda hacimden kaynaklı olarak basınç-debi artar bir miktar... genelde kutsal kırmızı ışıkla yani boş depoyla gezilmesinden kaynaklanır...

başından beri söylüyoruz ama...

GökhanO
27-01-2019, 14:34

tatmin olmuyor sizin cevaplarınızdan sanırım :)

ghibli06
27-01-2019, 14:36
tatmin olmuyor sizin cevaplarınızdan sanırım :)

sakal yok ya ondandır :)

drago
27-01-2019, 16:17
Siz bu arabayi cihaza baglamiyor musunuz?

Pompa olmasi yuksek ihtimal, yazmislar zaten ki Ghibli Bulent abi Bmwlerden birazcik anlar. :)

ferad
27-01-2019, 17:20
Abiler yorumlar için çok sağolun, benim aklıma başından beri pompa ve yakıt filtresi geliyor fakat 2 makiniste gittim ikiside pompa olmadığını söylüyor.Şimdi sorun pompa ise bujileri mahvetme ve bobinleri bozma ihtimali var mı ? çünkü bujiler simsiyahtı.

Bu arada araç bilgisayara bağlanıp tüm hata kodları silindikten sonra, çalıştırıp gaz verince bobin arızası çıkmıştı.

Birkan61
27-01-2019, 19:26

Abi inceden bi kirli sakal bırakırsan, seninde sorununu çözmüş oluruz :D

Abiler yorumlar için çok sağolun, benim aklıma başından beri pompa ve yakıt filtresi geliyor fakat 2 makiniste gittim ikiside pompa olmadığını söylüyor.Şimdi sorun pompa ise bujileri mahvetme ve bobinleri bozma ihtimali var mı ? çünkü bujiler simsiyahtı.

Bu arada araç bilgisayara bağlanıp tüm hata kodları silindikten sonra, çalıştırıp gaz verince bobin arızası çıkmıştı.

Hoca Bmw'de farklı arızalar farklı sebeplerden olabiliyor. Örneğin yağ lambası yanıp söner gaz basarken, halbuki sorun şarj dinamosudur. Gibi..

Ben bu sorun için aracı ilk aldığım dönemde sözde bmw'ci iki servise gitmiştim ikisi çözememişti. En son şehir dışındaki mercedes servisi olan akrabamı aradım, benzin pompanı değiştir ve Trabzona gelirken bana bi şişe chivas getirmiş demişti :D Chivas

ferad
27-01-2019, 22:20
Bu arada önemli bir örnek vermeyi unuttum.Bobin ve bujilerin değiştiği gün araç eski halinden bile iyi gidiyordu,biraz gezdikten sonra markete durdum ve araç yaklaşık 3-4 dakika rölantide bekledikten sonra hafif teklediğini fark ettim.Söndürüp tekrar çalıştırınca tekleme kaybolmuştu.Şimdi bunun bobinle mi alakası olabilir yoksa pompa mı ? Araç benzinli

Emirhancakir
27-01-2019, 22:26
Yüksek devirlere mi çıkmıştın? Rolantide dalgalanma yüksek devire çıkarak kullandığında mı oldu? Öyleyse eğer sebebi belli. Kontağı kapatıp açınca düzeliyordur da.

ferad
27-01-2019, 22:35
Yüksek devirlere mi çıkmıştın? Rolantide dalgalanma yüksek devire çıkarak kullandığında mı oldu? Öyleyse eğer sebebi belli. Kontağı kapatıp açınca düzeliyordur da.

Pek sayılmaz ama evet aracın eski halini özlediğim için biraz basıyordum :D şu an bile aşırı tekleme varsa söndürüp tekrar çalıstırınca bir miktar azalıyor teklemesi.Sebebi belli derken nedir hocam ?

Emirhancakir
28-01-2019, 08:47
Pek sayılmaz ama evet aracın eski halini özlediğim için biraz basıyordum :D şu an bile aşırı tekleme varsa söndürüp tekrar çalıstırınca bir miktar azalıyor teklemesi.Sebebi belli derken nedir hocam ?

Eksantrik sensörü ve ya ateşleme. Eksantrik sensörü zaten ateşlemeyi düzenliyor. Sana şu desem boş, ISTA ile diagnoz yaptırman lazım bir yerde ya da DIS ile. Ama ISTA daha teferruatlı.

300E
28-01-2019, 15:55
E39 525i M54 aracımda da bakımda buji değişimi sonrası tekleme oldu, hemen 6 adet sıfır hella bobin aldım araç sıkıştırınca yine teklemeye başladı, 6 adet sıfır bosch bobin ile değişim yaptık araç düzeldi, aradan 1.5 ay gibi bir süre geçti aracım yine teklemeye başladı, nedir ne değildir derken aracım LPG ye geç geçmeye başladı, su kapağını soğukken açtım çok keskin LPG kokusu geldi, araştırdığım kadarıyla sıkıntımız LPG regülatörüydü, zaten regülatörden su kaçağıda vardı ama acelesi yok diyerek ertelemiştim, cumartesi günü regülatör diyafram değişimi için sanayiye gittim, regülatörü söktük bildiğin çürümüş, gaz ile suyun birbirine karışması çok muhtemel, bu da aracı tekletiyor haliyle. Aracımda antfriz yoktu, koyduğum antfriz de tuzu biberi olmuş, regülatörün su girişi pastan kirden tıkanmış zaten.

Hemen sıfır regülatör ile değişim yaptık 2 gündür sıkıştırıyorum rölantiye bırakıyorum vs herhangi bir tekleme sıkıntım olmadı şükür. Aracınızda LPG var ise enjektör, regülatör vs kontol edin, LPG yok ise sıkıntı büyük ihtimal üst kapak contanızda ya da subaplardan biri tam kapanmıyor. Belki de siglon valfi denen parçada delik varsa ondan dolayı da motora hesaplanandan çok hava girip aracı tekletir.

Senin burda kontrol etmen gereken cihaza bağlayıp arıza veren silindir hep aynı silindir mi.

ardicli2000
01-02-2019, 15:35
Rolantideyken uzunları yakınca tekleme yapıyor mu?

ferad
14-02-2019, 17:37
E39 525i M54 aracımda da bakımda buji değişimi sonrası tekleme oldu, hemen 6 adet sıfır hella bobin aldım araç sıkıştırınca yine teklemeye başladı, 6 adet sıfır bosch bobin ile değişim yaptık araç düzeldi, aradan 1.5 ay gibi bir süre geçti aracım yine teklemeye başladı, nedir ne değildir derken aracım LPG ye geç geçmeye başladı, su kapağını soğukken açtım çok keskin LPG kokusu geldi, araştırdığım kadarıyla sıkıntımız LPG regülatörüydü, zaten regülatörden su kaçağıda vardı ama acelesi yok diyerek ertelemiştim, cumartesi günü regülatör diyafram değişimi için sanayiye gittim, regülatörü söktük bildiğin çürümüş, gaz ile suyun birbirine karışması çok muhtemel, bu da aracı tekletiyor haliyle. Aracımda antfriz yoktu, koyduğum antfriz de tuzu biberi olmuş, regülatörün su girişi pastan kirden tıkanmış zaten.

Hemen sıfır regülatör ile değişim yaptık 2 gündür sıkıştırıyorum rölantiye bırakıyorum vs herhangi bir tekleme sıkıntım olmadı şükür. Aracınızda LPG var ise enjektör, regülatör vs kontol edin, LPG yok ise sıkıntı büyük ihtimal üst kapak contanızda ya da subaplardan biri tam kapanmıyor. Belki de siglon valfi denen parçada delik varsa ondan dolayı da motora hesaplanandan çok hava girip aracı tekletir.

Senin burda kontrol etmen gereken cihaza bağlayıp arıza veren silindir hep aynı silindir mi.

Araç benzinli zaten burda lpg yok :D yorumunuz çok bilgilendirici teşekkürler fakat regülatörde herhangi bir sorun yok,dediğiniz gibi enjektör veya subaplardan şüphe ediyoruz.

Son işlemlere gelecek olursak manifold sökülüp çatlayan hortumlar yenilendi,arızalar sıfırlanıp tekrar çalıştırdık fakat bu sefer de 5. silindir arızası gibi bir uyarı verdi cihaz

serhadocak
14-02-2019, 20:12
Contaya doğru gidiyorsun, yağına suyuna baktınızmı?

ferad
10-04-2019, 05:41
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden selam ...

Yaklaşık 2.5 aydır beklemenin ardından aracın beyin + ews değişti,immoblizer iptal edildi,tam aracıma kavuştum diye seviniyordum ki 1 gün sonra araç yine teklemeye başladı.3500 lira masraf edildi fakat elde yine kocaman bir hiç var ...

Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var

Baris
10-04-2019, 07:12
Silindir kompresyonlarını ölçün büyük ihtimalle bobin arızası veren silindirlerde komp. eksik çıkacak, kapak, conta vs. bi yerden komp kaçırıyor olma ihtimali yüksek.

ferad
10-04-2019, 16:01
Dün benzin aldıktan sonra tekleme kesildi.Kompresyon ile yakıtın alakası varmıdır acaba ? Bu arada beyini vs boşuna değiştirmişiz gibi geliyor bana

ghibli06
10-04-2019, 16:22
Dün benzin aldıktan sonra tekleme kesildi.Kompresyon ile yakıtın alakası varmıdır acaba ? Bu arada beyini vs boşuna değiştirmişiz gibi geliyor bana

pompa, yakıt hattı, regülatör ve rölelere baktırdınız mı diye tekrar tekrar sorayım...