Orijinalini görmek için tıklayınız : Mk3 FR Downpipe sorunsalı
Oguz Ozturk
19-12-2018, 10:03
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Mk3 Leon FR 2013 aracımda şuanda düz boru, son susturucudan önce cutout kumandalı sistem var. Sonu aktif edince orjinal sesinden hiçbir farkı olmuyor. Benim sormak istediğim şu; araca downpipe yaptırmayı düşünüyorum fakat bu egsoz sistemiyle ihtiyacım olduğu zaman sonu aktif edince, son susturucu yine tüm sesi tutabilir mi? Bunu tecrübe eden varsa benle paylaşabilir mi?
Bir diğer merak ettiğim konu ise yazılım meselesi. Geçmiş aracımdan kötü bir tecrübe yaşadığım için fazlaca korkuyorum ama bir o kadar da yazdırmak istiyorum. Dp+Stg1 soft bir setup ile sorun yaşayan bir arkadaşım oldu mu hiç ?
Şimdiden herkese teşekkürler.. Bu arada araç manuel ve 140 bg lik model.
derviscapaci
19-12-2018, 12:02
Ben tsi de dp+komple borunun performans açısından arabayı geri düşürdüğünü tecrübe ettim. Bence dp yapılmamalı ..E haliyle alt devirlerinde cansızlaştığını gördüm
i-vtec07
19-12-2018, 13:45
Ben tsi de dp+komple borunun performans açısından arabayı geri düşürdüğünü tecrübe ettim. Bence dp yapılmamalı ..E haliyle alt devirlerinde cansızlaştığını gördüm
Yazılım var mıydı ?
Yazılım yoksa stock araca dp yaparsanız evet performans düşer.
Fakat yazılımlı araçda, dp yaparsanız tabi yazılım da ona gore yapılıcak hızlanır diye biliyorum. Ve tabi egt yi düşürür diye biliyorum.
Konuya dönersek sen anladığım kadarıyla dp sesi etkiler mi diye soruyosun dimi kardeşim?
Cevap: Etkiler .
Oguz Ozturk
19-12-2018, 14:39
İlla ki etkileyecektir ama benim sorum son susturucunun egsoz kapalıyken tüm sesi tutabilir mi tsi araçlarda dp düz boru varken
Oguz Ozturk
19-12-2018, 14:40
Alt devirlerde geriye düşüreceğini duymuştum teyit etmem güzel oldu dikkate alıcam teşekkür ederim
onursumer
19-12-2018, 14:45
İlla ki etkileyecektir ama benim sorum son susturucunun egsoz kapalıyken tüm sesi tutabilir mi tsi araçlarda dp düz boru varken
ses illaki artar onceki gibi olmaz
derviscapaci
29-12-2018, 01:05
Yazılım var mıydı ?
Yazılım yoksa stock araca dp yaparsanız evet performans düşer.
Fakat yazılımlı araçda, dp yaparsanız tabi yazılım da ona gore yapılıcak hızlanır diye biliyorum. Ve tabi egt yi düşürür diye biliyorum.
Konuya dönersek sen anladığım kadarıyla dp sesi etkiler mi diye soruyosun dimi kardeşim?
Cevap: Etkiler .
Evet yazılımdan önce işlemler yapıldı yazılım ona göre hazırlandı. Bende sizinle aynı fikirdeydim tecrübe edene kadar ama galiba tsi de işler farklı yürüyor olabilir. Benim gözlemlediğim bu.
derviscapaci
29-12-2018, 01:08
Evet sesi tutuyor ama bu işlerle haşırneşir olan biri ise, yani arabacı biri :) , kapalı dahi olsa eksoz olduğunu anlıyor. Ama bu işlere yabancı birine sordugun zaman hayır eksoz yoktur diyecektir. O şekilde oldu.
Oguz Ozturk
30-12-2018, 21:22
Evet sesi tutuyor ama bu işlerle haşırneşir olan biri ise, yani arabacı biri :) , kapalı dahi olsa eksoz olduğunu anlıyor. Ama bu işlere yabancı birine sordugun zaman hayır eksoz yoktur diyecektir. O şekilde oldu.
Beklediğim cevap buydu teşekkürler :)
derviscapaci
03-01-2019, 19:39
Beklediğim cevap buydu teşekkürler :)
Rica ederim :)