PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğuş'un yeni DSG kararı?

kifoz
20-12-2018, 09:38
Yeni başlık açmak istemedim ama yazacak konuda bulamadım kusura bakmayın. yine yeni yeniden 7 ileri DSG araç alma arefesindeyiz ancak sorgulamalarımda yeni bir şey öğrendim onu sizle paylaşmak istedim. öğrendiğime göre artık DSG nin 7 yıl garanti süresi olayı kalkmış aracın eğer garanti süresi (uzatılmış garanti dahil) bitmişse istediği kadar yetkili servis bakımlı olsun DSG yi iyi niyette dahil garanti kapsamına alınmıyormuş. söylenenlere göre iş emri dahi açılmıyormuş. bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı?

oğuz
20-12-2018, 10:43
2018 martta bizim araca iyi niyet kapsamında kavrama değiştirdiler.
böyle bişey duymadım şimdiye kadar

63owen63
20-12-2018, 10:49
İyi niyet zaten çok göreceli bir kavram, urfa 'da hiç servise girmemiş arabamızı bile iyi niyete alıp değiştirmişlerdi. Başka bir arkadaşım full servis bakımlı aracını, kişisel kötü kullanım deyip garantiye almadılar,süresi bitmemiş olmasına rağmen..

CenKeR
20-12-2018, 11:19
işlem şöyle iyi niyet olsa dahi bir tane bakımı atlarsa yapmıyorlar :) bizzat vag grubunda çalışan arkdaşım söyledi

dragstar
20-12-2018, 12:53
dsg şanzımanlar bu kadar bozuluyorken bence dsg şanzımanlı hatta çift kavramaları otomatik vitesi olan araba almayın bence

Ahmetfikri
20-12-2018, 13:01
bence yanlış bir kanı çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanan pek çok marka var insanlarda dsg sorunlu algısının sebebi satış adedi en çok olan marka olduğu için diğer markalarda bu kadar çok satış yapabilse onların şanzımanlarına da sorunlu yaftası yapışacak :)

oğuz
20-12-2018, 18:42
işlem şöyle iyi niyet olsa dahi bir tane bakımı atlarsa yapmıyorlar :) bizzat vag grubunda çalışan arkdaşım söyledi

3-4 bakımı dışarda yapılan 2 aracımız son bakımı yetkili serviste yapılarak iyi niyet garantisine sokuldu. bu bayiyle sizin aranızdaki diyaloga bağlı birazda

leon45
20-12-2018, 19:35
3-4 bakımı dışarda yapılan 2 aracımız son bakımı yetkili serviste yapılarak iyi niyet garantisine sokuldu. bu bayiyle sizin aranızdaki diyaloga bağlı birazda

aynen böyle oluyor, başka forumda okumuştum, hiç servise gitmeyen araç tek bakım ile iyi niyete sokulmuş

dqn
20-12-2018, 20:19
Torpil ülkenin her yerinde oldugu gibi dogustada baş etmen. Torpil varsa iyi niyet her turlu isler :)

dragstar
20-12-2018, 20:51
bence yanlış bir kanı çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanan pek çok marka var insanlarda dsg sorunlu algısının sebebi satış adedi en çok olan marka olduğu için diğer markalarda bu kadar çok satış yapabilse onların şanzımanlarına da sorunlu yaftası yapışacak :)

sadece dsglerde sorun yokki edclerde benzer, tüm çift kavrama otomatikler bence istanbul şartlarına uygun değil

997TT
20-12-2018, 21:14
Sonucta her sanzıman hata verebılır. Onemlı olan bunun servıslere nasıl yaklastıgı. Bıraz ıkılı ılıskıler onemlı rol oynuyor. Keske standartı olsa,magdur ınsan cok.
7 yıl kalkmıs olması kotu ama ben duymadım.

Sert@ç
21-12-2018, 03:48
Gecenlerde sigortadan ikame arac 4 tane hyundai accent blue 1.6 dizel dct degistirdim
Daha soguk motor yokus cikarken kavrama isinir mi ?
Yagmurlu hava dik yokus cikcam patinaja dusunce debriyaja basiyo yari kavriyo derken 10 saniye sonra pat sanziman isindi uyarisi...
Ozellikle dik yokusta 2-3 kere dur kalk yapinca 5-6 dakika gaz yemiyo vitesi bosa atiyo.
Daha kotusu 5-6 dakika hareket edememesi degil bunu yokusta bi anda yapmasi tam cikarken geri geri gitmeye basliyosunuz...
En korkuncu sanziman sogurken bi anda vitesleri kafasina gore secebilmesi trafikde isindi ve geriye takti arkadakine vuruyodum.

Su zamana kadar onca vw dsgli araba kullandim hic birisi bu kadar olay yasatmadi bana gun icinde...
Hyundai dctnin tek begendigim yani downshift yapabilmesiydi geri kalan vw tirnagi etmez

Bence bu 7 olayida hikaye. Boyle bi sey olsa sadece TRde degil butun dunya en azindan avrupada olurdu.

gcapraz
21-12-2018, 09:57
manuel candir :)

sagi
21-12-2018, 12:24
Valla bu dsg korkusuna 2 adet passat aldım ikisinide manuel aldım :)

kalipson
21-12-2018, 12:29
Manuel candir. Yaklasik 3,5 aydir Belcikadayim. Her ne kadar ehl-i keyif ve hayat standartlari yuksek insanlar olsalar da arabalarinin %80'i (o da benim gorebildigim) manuel.

cookies
21-12-2018, 17:21
İnsanlar debriyajla muhatap olmamak için otomatik tercih ediyor genelde refah seviyesi yüksek ülkede trafik olsa bile lokal olur yada hiç olmaz trafiği bile düzenli olur..
Bizde ki trafiği söylemeye gerek yok zaten..

1 senedir 2010 1.4 DSG7 polo kullanıyorum hiç ısınma aşınma uyarısı almadım.. Bazı kullanıcılarda debriyaj balata değişimini arıza olarak algılıyor.. Yani bu zaten aşınan ve periyodik olarak değişmesi gereken bir ekipman..
Genel olarak aracımdan çok çok memnunum sadece bu internette ki bozuk/arızalı yaftası nedeniyle aracı kullanırken tedirgin oluyorum :)