PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : | Muayene Ağır Kusurları | POV | Gözle Kontrol |

brkkksln
21-12-2018, 05:52
Araçlarımızı muayeneye götürmeden önce gözle kontrol edebileceğimiz,
bizi bir çok külfetten kurtarmaya yarayacak bir içerik hazırladık.
Umarım işinize yarar. İyi seyirler.

https://youtu.be/JfAYjuvYV_c

Link: YouTube (https://youtu.be/JfAYjuvYV_c)

_opeth
21-12-2018, 07:34
selam hocam. :)

denizhandinc
21-12-2018, 07:42
Öncelikle emege saglık.
GTI kullanıp hangi modifiye aksamların muayeneden kalabilecegini söylememek olmus mu :D
- Arac basıksa ve bu basıklık aracı lifte kaldırdıkları zaman, yayların amortisörlerden kurtulup bosa cıkacagı kadarsa arac muayeneden gecemez. Pres yapılmamıs spor yay gecer.
- Egzozda susturucu iptali vs. varsa gecemez. Egzozda oynama yoksa egzoz ucuna sorun cıkarmıyorlar.
- Sonradan Xenon far takılır ve far yıkama baglantısı tampona yapılmazsa yine gecemez. Led farlarda sorun yok.
- Aynı dingil üzerindeki jant ve lastik ebatları bire bir aynı olmak zorundadır.

brv
21-12-2018, 14:23
Öncelikle emege saglık.

- Sonradan Xenon far takılır ve far yıkama baglantısı tampona yapılmazsa yine gecemez. Led farlarda sorun yok.

Bugün gözümün önünde xenonlu, merceksiz, yıkamasız bir getz muayeden geçti :)

Ben sol rot kolundan kaldım :)

brkkksln
23-12-2018, 12:17
Öncelikle emege saglık.
GTI kullanıp hangi modifiye aksamların muayeneden kalabilecegini söylememek olmus mu :D
- Arac basıksa ve bu basıklık aracı lifte kaldırdıkları zaman, yayların amortisörlerden kurtulup bosa cıkacagı kadarsa arac muayeneden gecemez. Pres yapılmamıs spor yay gecer.
- Egzozda susturucu iptali vs. varsa gecemez. Egzozda oynama yoksa egzoz ucuna sorun cıkarmıyorlar.
- Aynı dingil üzerindeki jant ve lastik ebatları bire bir aynı olmak zorundadır.

Bu Vol.1 seriler devam edecek. Bir muayeneyi birlikte tamamlayacağız sizlerle. Ama bu kısım gözle kontrol bölümünün bir parçası. Hepsini tek videoda anlatırsam 40dk olur oda beni bile bunaltır. Daha değişik mekanlarda kusurları anlatmaya devam edicem.

selam hocam. :)

Selam.valla kusuruma bakma tanıyamadım?

_opeth
23-12-2018, 19:45
Selam.valla kusuruma bakma tanıyamadım?

imzamdan anlarsın diye düşündüydüm :)

brkkksln
24-12-2018, 05:20
imzamdan anlarsın diye düşündüydüm :)

Bakmayınca. Kusura bakma ��

Şikayetini o anda istasyon yönetimine iletseydin keşke.

akko
24-12-2018, 13:45

Abi, gerçekten xenon olduğuna emin misin :) yanlış anlama çok şaşırdım.
Led olma ihtimali yok dimi abi

brv
24-12-2018, 14:47
Bakmayınca. Kusura bakma ��

Şikayetini o anda istasyon yönetimine iletseydin keşke.

Abi, gerçekten xenon olduğuna emin misin :) yanlış anlama çok şaşırdım.
Led olma ihtimali yok dimi abi

Led falan değildi bildiğin 8k xenonlar ile çatır çatır geçti :)

akko
24-12-2018, 15:21
Led falan değildi bildiğin 8k xenonlar ile çatır çatır geçti :)

Helal olsun vallahi abi, ben eski aracımda sol far ayarından kalmıştım ne diyim..

.::EmrE::.
24-12-2018, 18:02
Folyonun ruhsata işletilmesi nasıl acaba açıklayabilecek var mıdır :)

brkkksln
04-01-2019, 13:37
Folyonun ruhsata işletilmesi nasıl acaba açıklayabilecek var mıdır :)

Folyo kaplayan yerden aldığın fatura ile aracını muayene istasyonuna götürüp faturayıda ibraz ederek muayeneye sokuyorsun.işlem sırasında sisteme yeni rengin işleniyor ve notere gidip ruhsat bastırıyorsun.
Önceden renk tespiti ile işlem bitiyordu ama şu an muayeneye girme şartı var.

CemBerk
04-01-2019, 14:32
Mayısta benim de aracın muayenesi var. Bakalım aracı lifte alacaklar mı çünkü lifte alınınca yaylar yerinden çıkıyor :D

Emeğine sağlık bu arada.

denizhandinc
04-01-2019, 15:07
Mayısta benim de aracın muayenesi var. Bakalım aracı lifte alacaklar mı çünkü lifte alınınca yaylar yerinden çıkıyor :D

Emeğine sağlık bu arada.

kardesim yaylar cıkıyorsa hicbir sekilde gecme sansın yok :)

akko
04-01-2019, 15:17

Emeğine sağlık bu arada.

Yaylar yerinden çıkıyor derken? Neden böyle bir şey oluyor tam anlamadım :)

SinanAdalı
04-01-2019, 18:00
Benim ledlerden dolayı arıza ışığı yaktı ona kafayı takarlar mı

denizhandinc
04-01-2019, 20:11

Aslında yaylar yerinden cıkmıyor tam olarak. Yayları 4-5 cm den fazla pres yaparsan ya da kestirirsen, amortisörün boyuna göre kısa kalıyor. Aracı lifte kaldırınca lastikler asagı salındıgında yayların amortisöre sarılı halde uzaması gerekirken preslendigi icin boyu kısa kalıyor ve uzayamayıp saga sola kayıyor. Arabayı liftten indirirken 2 kisi ile her iki taraftanda yayları el ile sabit tutarak indirmezsen yaylar oturmaz ve yolda giderken amortisör takozuna vurur. Kısacası cok sakat iş :)

akko
04-01-2019, 22:00
Aslında yaylar yerinden cıkmıyor tam olarak. Yayları 4-5 cm den fazla pres yaparsan ya da kestirirsen, amortisörün boyuna göre kısa kalıyor. Aracı lifte kaldırınca lastikler asagı salındıgında yayların amortisöre sarılı halde uzaması gerekirken preslendigi icin boyu kısa kalıyor ve uzayamayıp saga sola kayıyor. Arabayı liftten indirirken 2 kisi ile her iki taraftanda yayları el ile sabit tutarak indirmezsen yaylar oturmaz ve yolda giderken amortisör takozuna vurur. Kısacası cok sakat iş :)

Teşekkürler bilgi için. Ama cidden bu çok sıkıntılı bir durum. Bence amortisörubde değişmesi gerekir. Allah korusun bu işler sanıldığı kadar hafife alınacak bir işlem değil.

CemBerk
05-01-2019, 12:30

Arkalarda sıkıntı yok ama ön yaylar amortisör tablasından çıkıyor. Araç megane 2 orjinalde çok yüksek e 5cm yay yetmeyince önceki sahibi kesmiş yayları şu an kafadan 8-9 cm kadar basık haliyle lifte alınca yaylar yerinden oynayabiliyor. Ayakları yere basınca sıkıntı yok ama arada beklemediğin çukura düşmediğin sürece :D

kadireren
07-01-2019, 19:43
Xenon farlar mercek + otomatik yükseklik ayarı (içeriden değil arkanın yükseklik durumuna göre yükselip alçalan ) + far yıkama olursa geçiyor

Xenon ampuller olmasa bile balastı gördüklerinde bırakıyorlardı (halen aynımı bilmiyorum)

Plakadaki vidadan dolayı kalmamak için mavi siyah beyaz renkli vida kapakları var bmw vida kapağı olarakta geçiyor onu takarsanız vidayı sorun etmiyorlar

Geri vites ampulleri normal ampulden daha sarı olursa ağır kusur (osram diadem ampuller ile kaldım)

Ön sislerin yanmaması hafif kusur forumda yoktur sanırım sislerde xenon kullan varsa balast gözükmediği sürece soketleri çekerek hafif kusur geçebilirler

brkkksln
18-01-2019, 14:47
egzoz emisyon ölçümleri artık hafif kusur oldu arkadaşlar. Ne zamana kadar geçerli olur bilgim yok ama.

Frid
19-01-2019, 00:54
eksik hatalı bilgiler mevcut. kurumun kendi sitesinde bulunan bilgilendirmelere göz atmanızda fayda var.

akay
20-01-2019, 11:38
Madem bilenler burda bir soru da benden. Aracım lpgli. Eski sistem bozuldu ben de komple sistemi yeniledim. Eskisi zavoli silindir tank yenisi atiker stepne yerine simit tank. Şimdi ben muayeneden geçemem dimi? Yeniden hiç lpg yokmuş gibi işletmek mi gerekecek?

brkkksln
20-01-2019, 18:15
Madem bilenler burda bir soru da benden. Aracım lpgli. Eski sistem bozuldu ben de komple sistemi yeniledim. Eskisi zavoli silindir tank yenisi atiker stepne yerine simit tank. Şimdi ben muayeneden geçemem dimi? Yeniden hiç lpg yokmuş gibi işletmek mi gerekecek?

Tankı değiştiren yer montaj tespit raporu vermiş olmalı sana.bir kaç sayfalık o evrak.
Muayeneye gidince veriyorsun para ödediğin yere onlar sisteme işliyorlar seri nosunu markasını bitiyor.

brkkksln
20-01-2019, 18:16
eksik hatalı bilgiler mevcut. kurumun kendi sitesinde bulunan bilgilendirmelere göz atmanızda fayda var.

Mesela?

Kusurların hepsini anlatmadım onlar diğer bölümlere.
Hatalı olanları merak ettim ama.

kadireren
24-01-2019, 18:19
egzoz emisyon ölçümleri artık hafif kusur oldu arkadaşlar. Ne zamana kadar geçerli olur bilgim yok ama.

Bugün Tüvtürkü aradık 21 Ocak tarihinde tekrar ağır kusur olmuş , pazartesi egzoz emisyonu hafif kusur yazılıp başka ağır kusurdan kalan araca bugün emisyon yaptırdık yarın muayene tekrarına gidecez

_opeth
25-01-2019, 07:27
Bugün Tüvtürkü aradık 21 Ocak tarihinde tekrar ağır kusur olmuş , pazartesi egzoz emisyonu hafif kusur yazılıp başka ağır kusurdan kalan araca bugün emisyon yaptırdık yarın muayene tekrarına gidecez

niye hafif yaptınız diye sordun mu?

kadireren
26-01-2019, 20:19
niye hafif yaptınız diye sordun mu?

Ben görüşmedim yetkili ile yanımdaki abim konuştu sormadı. Sorulduğunda da cevap alabileceğimizi sanmıyorum bize verilen bilgi bu yönde diyerek geçiştireceklerdir

brkkksln
01-03-2019, 06:09
Çevre bakanlığındaki bir bağlantı probleminden ötürü vatandaş üzülmesin diye geçici olarak yapıldı diye bir duyum aldık egzoz muayenelerinin hafif sayılması. Ölçüm yapılamıyormuş falan bir süre sanırım.

denizhandinc
01-03-2019, 07:45
Çevre bakanlığındaki bir bağlantı probleminden ötürü vatandaş üzülmesin diye geçici olarak yapıldı diye bir duyum aldık egzoz muayenelerinin hafif sayılması. Ölçüm yapılamıyormuş falan bir süre sanırım.

nasıl bir sistemleri varsa haftada bir banko sorun var

TEKSAS
01-03-2019, 12:54
3. fren lambasında çakar olması ağır kusur mu?

brkkksln
08-03-2019, 12:31
3. fren lambasında çakar olması ağır kusur mu?

aynen ağır kusur

Black_Eagle
09-03-2019, 01:02
Valla arkadaşlar oralarda da muameleciler vizeciler bu işi kovalayanlar var. Benim subaruda gürül gürül komple egzos var motor desen herşeyin yeri farklı intercooler falan önde hava filtresini blow çuflamasını falan hiç söylemiyorum ama ne oldu 5 de gittim yarım saat sonra hafif kusurlu olarak çıktım.

CemBerk
11-04-2019, 21:35

Emeğine sağlık bu arada.

Update edeyim hazır muayeneden geçmişken.

5cm sportline yay + 1'er bakla ön arka kesik. Önler liftte yerinden çıkıyor ve bu şekilde muayeneden geçtim hafif kusur bile yok.