PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : XT yayları aldım, ama

izmirlicem
22-12-2018, 19:36
Yaylar geldi, ama resimdeki gibi aynı yerlerde vuruntu izi gibi bir şey var. Takılmış sanki bir aracada ora vurmuş gibi.Normal mi sizce?
https://i.hizliresim.com/k9JDYD.jpg (https://hizliresim.com/k9JDYD)

CemBerk
22-12-2018, 20:02
Merdiven altı üretim yay sonuçta pek de bişey beklemeye değmez. Ayrıca araca takılsa bu halinden çok daha kötü durumda olması gerekir.

izmirlicem
22-12-2018, 20:10
Takılıp söküldü belkide bilmiyorum. Forumda hiç xt yay kullanan yok mu acaba?

CemBerk
22-12-2018, 20:12
Takılıp söküldü belkide bilmiyorum. Forumda hiç xt yay kullanan yok mu acaba?

Dediğim gibi yay takıldıysa eğer amortisör tablasıyla temas eden yüzeyde aşınma olur. Ama eğer hortum geçirip kullandılarsa o da olmaz böyle iç kısımda hele hele hiç olmaz. Tek bir nedeni olabilir taşınma esnasında diğer yayın ucu buraya denk gelip boyasını kaldırmıştır. Kafaya takılcak bir sıkıntı değil.

Gökhan Bilgin
22-12-2018, 21:21
Merdiven altı üretim yay sonuçta pek de bişey beklemeye değmez. Ayrıca araca takılsa bu halinden çok daha kötü durumda olması gerekir.

Merdiven altı derken ? Nerden biliyorsun böyle olduğunu firmayla ilgili hiç bilgin var mı veya arayıp bilgimi aldın merak ettim açıkçası

izmirlicem
22-12-2018, 21:28
4 yaydada aynı yerlerde bu iz olunca kıllandım biraz. Daha henüz takamadım ama yay sert belli :)

overblack
22-12-2018, 22:31
boyamak için asılan yerleri gibi duruyor.

izmirlicem
22-12-2018, 22:38
Evet olabilir, bunu hiç düşünmemiştim :)

ruudvan
22-12-2018, 22:59
boyamak için asılan yerleri gibi duruyor.
statik boyada malzeme havada durur. bantta önce spreylenir sonra fırına girer.bunuda raya kanca takarak yapıyorlar.tam oraya denk gelmiş .

arkadaşın söylediğine bendende +1

Redfish16V
23-12-2018, 00:27
Uretim | XT Springs | XT Spor Yay (https://www.xtsprings.com/uretim/) belki bir eibach değil ama merdiven altı da değil :)

serkansozen
23-12-2018, 13:18
Yayların boyanması esnasında asıldığı noktanın izi ..

CemBerk
23-12-2018, 20:36
Üretilmiş çelik çubukları alıp merdaneler yardımıyla bükerek araca göre yay üretiyorlar gibi duruyor. Ürettikleri her yayı araca takıp yol tutuş, güvenlik gibi ar-ge çalışmalarını yaptıklarını pek sanmıyorum. Ha eğer yapıyorlarsa bir sonraki aracıma yay alacak olursam eibach yerine buradan alırım maksat ülkemizdeki firmalar gelişsin.

Ayrıca biraz daha inceledim ve plastik şekil verme sonucu oluşan gerilmeleri giderecek herhangi bir tavlama işlemi yapılabilecek fırınları falan da yok gibi gözüküyor. Almışlar çelik çubuğu büküp boyayıp veriyolar. Benden daha bilgilileriniz vardır elbet ama 4 senedir metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum üretim şartları bana merdiven altı geldi yine de.

onur_si
23-12-2018, 20:58
ben bu yaylardan astra 2017 1.4 t de kullandim bursa extreme tuning satiyor. bildigin insaat demiri araba orjinden daha yumusak oldu yol tutus falan yok 2 ay sonra soktum. hic takmadiysan direk iade et. eibach falan al. git yaylarini preslet bundan iyidir. viraja falan girilmez bunla. hersey goruntu degil sonucta

izmirlicem
25-12-2018, 18:21
Yaylar takıldı, suan icin biraz sertleşti, ses yada her hangi bir sıkıntı yok şuan. güzel düştü 4 parmak yere 2 parmak giriyor şuan

denizhandinc
25-12-2018, 19:25
XT de iyidir Ultra Racing de iyidir. Eibach ın 1500 lira oldugu yerde bu iki marka her türlü is görür ki 1500 liralık Eibach ın hic bir esprisi yok bana göre

izmirlicem
25-12-2018, 22:38
Ultra racing de bakıyordum ama takılan araçların genelde hep arkaları yüksek kaldığı için istemedim. Şu an 3 cm düştü ön, aslında 4 lük ön yaylar zamanla 1 parmak daha düşer diye tahmin ediyorum. Ön yayların yarım baklasına hortum taktık, arkalar çok dardı takamadık ona rağmen ses yok umarım olmaz da :)

denizhandinc
26-12-2018, 08:15
Ultra racing de bakıyordum ama takılan araçların genelde hep arkaları yüksek kaldığı için istemedim. Şu an 3 cm düştü ön, aslında 4 lük ön yaylar zamanla 1 parmak daha düşer diye tahmin ediyorum. Ön yayların yarım baklasına hortum taktık, arkalar çok dardı takamadık ona rağmen ses yok umarım olmaz da :)

Sciroccoda daha önce 5 lik eibach kullandım beton gibi oldugu icin orjinal yaya döndüm preslettim onunda konforu sarmayınca ultra racing e gectim ön 5 arka 3.5 civarı düsüyor. Ben cok memnunum sert degil yol tutusuda güzel. 1500 liralık eibach ın yada vogtland ın da bundan fazla getirisi olmayacaktı :)

izmirlicem
26-12-2018, 13:05
XT de beton gibi olmadı normal sertlikte şuan oda alçaldığı için normal bence o kadar sertleşme. Ben eşit düşmesini seviyorum ön ve arkanın. Ön aşağıda arka havada hoşuma pek gitmiyor E30 a binmediğim sürece :)

YunuscanVg
26-12-2018, 13:16
Bu markaların doğan slx e uyan modeli var mı acaba ? biraz bakındım bulamadım. Tipo,Tempra için var onlar uyar mı doğana

izmirlicem
26-12-2018, 13:19
Amortisör çapları önemli, onu bilmek lazım uyup uymayacağı için. Ararsanız xtreme tuning i size söylerler zaten uyup uymadığını.

izmirlicem
26-12-2018, 13:21
Fiat Tofaş Coil Ex Spor Yay | X-treme Tuning (https://www.x-tremetuning.com/coil-ex-spor-yay-helezon-fiat-tofas-1988-sonrasi-45-45mm/) Şundan var düşünürseniz, ama nasıl bir yay bilemiyorum.

YunuscanVg
26-12-2018, 13:24
Fiat Tofaş Coil Ex Spor Yay | X-treme Tuning (https://www.x-tremetuning.com/coil-ex-spor-yay-helezon-fiat-tofas-1988-sonrasi-45-45mm/) Şundan var düşünürseniz, ama nasıl bir yay bilemiyorum.

buna baktımda biraz mantar tuning gibi geldi bana

Ahmetfikri
26-12-2018, 14:19
Sitesine baktım da uyduruk çin malı yaylardan almaktansa xt mantıklı geldi eibach hr gibi markalarla arasında yarı yarıya fiyat var nerdeyse

overblack
26-12-2018, 14:21
https://www.youtube.com/watch?v=jGbbmMyu8U0

bu video genelde 5 senede bir yayınlanır bu forumda.ucuzcu arkadaşlar için

coyote
26-12-2018, 14:36
"Yaylarımız nervürlü demirden yapılmakta olup, depreme dayanıklıdır" :) :)

onurc
26-12-2018, 15:05
yorumlar efsane gercekten.
"eıbach ın esprısı yok" yorumu ozellıkle :(

neye gore ıyı ? nerde denedınız de ıyı acıklar mısınız bılelım bızde.2 dıreksıyon cekmeyle otomobılın arkası kopmuyorsa ıyı mı oluyor ?

izmirlicem
26-12-2018, 19:42
Eibach, HR, Vogland sağlam kaliteli ürün ama bu kadar pahalı olmasının sebebi kur farkı malesef. Almanya'da 200 euro olan yay burada 1200 TL, oranın parasına göre 200 TL yani. E yani parasına göre muamele yapılıyorsa Almanyada o yaylar o zaman çöp. İnsanlarda haklı olarak biraz daha ucuz yaylara yöneliyor. Yoksa kim istemez ki arabasına marka yay, coilover takmak? XT xtreme tuning in ürünü. Eğer yerli ürünler kötüyse kimse arabasına başaranda vs yerlerde coilover yaptırmasın mesela. Ben ürün çok iyi mükemmel demiyorum ama kötü olduğu anlamınada gelmez bu.

denizhandinc
26-12-2018, 21:21
yorumlar efsane gercekten.
"eıbach ın esprısı yok" yorumu ozellıkle :(

neye gore ıyı ? nerde denedınız de ıyı acıklar mısınız bılelım bızde.2 dıreksıyon cekmeyle otomobılın arkası kopmuyorsa ıyı mı oluyor ?

Napıcaz kardesim baska Sciroccoyla dag tepe mi kovalayalım? Yaylarım nasılsa Eibach diyip 240 la makasa mı girelim? Ben Eibach kötü demedim babam üretmiyor sonucta ama 1500 lira veripte extra bir özellik sunmuyor bana. Belki bir nebze daha uzun ömürlü olabilir o kadar.

onurc
27-12-2018, 08:06
bahsettıgımız marka yaylar,

alman markalarından yola cıkalım,sadece almanyadamı satılıyor ? adamlar dünyanın her ülkesine satıyorlar o malzemeyi.

bıraz kurcalanırsa nasıl marka coılover getırılıyor herkes bulur. denizhandinc bende sana soruyorum ıste, ekstra bi özellik sunmuyor dıyosun nerde ne denedın paylas bızde bılelım,uyandıralım ınsanları bosuna kerız gıbı cok para vermesınler.

Redfish16V
27-12-2018, 12:33
bahsettıgımız marka yaylar,

alman markalarından yola cıkalım,sadece almanyadamı satılıyor ? adamlar dünyanın her ülkesine satıyorlar o malzemeyi.

bıraz kurcalanırsa nasıl marka coılover getırılıyor herkes bulur. denizhandinc bende sana soruyorum ıste, ekstra bi özellik sunmuyor dıyosun nerde ne denedın paylas bızde bılelım,uyandıralım ınsanları bosuna kerız gıbı cok para vermesınler.
iyi hoş diyorsunda,kimsenin senin gibi tanıdığı yok ki yarı fiyatına getirsin marka coili :) Biraz herkesin açısından bak kankacım.

mikelazi
27-12-2018, 14:24
şimdi bu xt nedir??? iyimi-kötümü kullanılırmı-kullanılmazmı

haaa fiyatı ucuz hemen alalımmı.
yoksa testi,onayı varmı

kendimi bildim bileli eibach kullanırım.şuanki aracımda H&R kullanıyorum.

eğer voglantta dahil bu 3 markadan aracıma yay bulamazsam riske girmezdim herhalde.

coyote
27-12-2018, 14:53

yoksa testi,onayı varmı

eğer voglantta dahil bu 3 markadan aracıma yay bulamazsam riske girmezdim herhalde.

Büyük markalar, sattıkları her ürün için, ürün koduna özel TÜV sertifikasını, ürünün internet sayfasında sergiliyor. Ne zaman yerli bir üretici çıkar, güvenilirliği tartışılır TSE filan değil (kaldı ki bu piyasadaki bir çok ürünün TSE belgesi bile yok), yurtdışındaki güvenilir bir kalite kontrol firmasından ürününü belgelendirir o zaman o ürün alınır. Yoksa, dediğiniz gibi, imkanlar dahilinde yabancı ürüne devam.

mikelazi
27-12-2018, 15:12
Büyük markalar, sattıkları her ürün için, ürün koduna özel TÜV sertifikasını, ürünün internet sayfasında sergiliyor. Ne zaman yerli bir üretici çıkar, güvenilirliği tartışılır TSE filan değil (kaldı ki bu piyasadaki bir çok ürünün TSE belgesi bile yok), yurtdışındaki güvenilir bir kalite kontrol firmasından ürününü belgelendirir o zaman o ürün alınır. Yoksa, dediğiniz gibi, imkanlar dahilinde yabancı ürüne devam.

yeri geliyor 1000km-yeri geliyor evden,işe ailece bindiğim araca yay takıcaksam güvenilir olmak zorundadır...

xt dediğiniz marka belirli onayları,sertifikaları alsın.gönül rahatlığıyla kullanalım.sonuçta made in turkey :)

GokhanRS
27-12-2018, 15:37
XT sitelerinde ısrarla iso9001 ve TUV onaylıdır diyor. sertifikaları neden siteye koymazlar anlamam. aslında talep edenler olsa belki gönderirler.

BARR
27-12-2018, 16:04
https://www.youtube.com/watch?v=jGbbmMyu8U0

bu video genelde 5 senede bir yayınlanır bu forumda.ucuzcu arkadaşlar için

Yok ya nolucak zaten 240 la gitmiyorum ben makas atmıyorum vs vs..

100 le girdiğin virajda bi gitse yay sen de diğer tarafa dip basık gidersin... Tabi anlamazlar o ayrı.

onurc
27-12-2018, 16:25
iyi hoş diyorsunda,kimsenin senin gibi tanıdığı yok ki yarı fiyatına getirsin marka coili :) Biraz herkesin açısından bak kankacım.

Kankacım ben herseyı arastıra arastıra buldum,kımse bana yol gostermedı kı , en ıyı sen bılıyosun benı spor gazetesı :D :D

valla Türkiye'de bunca zamandır bu amacla bir calısma yapılmadı ise su zamandan sonrada yapılmaz bence.
Ama bazı uzmanlık alanları var Türkiye'nin bu konuda,mesala soğuk/sıcak press.az kavrulmus veya cok kavrulmus,kafayı bı tık daha yerde gostersın yeterlı.
kım oper yol tutusunu (: .Yine de tabi bütçe meselesi biraz.Herkes özgür netıcede.

STP
27-12-2018, 16:25
XT de iyidir Ultra Racing de iyidir. Eibach ın 1500 lira oldugu yerde bu iki marka her türlü is görür ki 1500 liralık Eibach ın hic bir esprisi yok bana göre hemen ıletıyoruz fırmaya denızhan esprısız yay ıstemıyor dıye

mikelazi
06-09-2019, 12:36

yoksa testi,onayı varmı

riske girdim ve bugün c1 için XT sipariş verdim.kullanalım test edelim bakalım.

E90
24-04-2020, 11:48
Konuyu hortlatacağım. Ultra racing gergi üreten bir firma ben hiçbir zaman yay ürettiğini görmedim. Köpekbalığı lancer aracıma, zamanında evo kule gergisi almıştım ve üzerinde orijinallik belirten etiket ve seri numarası vardı. Lancera aynı şekilde amazon.de üzerinden 130euro + gümrük(20euro) 150euro'ya eibach pro kit almıştım. tabi euro o zaman 5.25 mi neydi 780-800tl gibi bir fiyata mal olmuştu 1hafta-10günde geldi. 30bin km çok memnundum o aracımı satıp m sport süspansiyonlu e90 almıştım ona hiçbir şey ihtiyaç duymamıştım stoktan yay amortisörü iyiydi. onu satıp şimdi f30 320d aldım, ne lancer ne e90 gibi güvenebiliyorum çok fazla balon hissi ve yana yatma eğilimi var. Yay bakayım deyince eibachın yarı parasına ultra racing gördüm ancak tr siteleri dışında bir kaynak yok. Kendi resmi sitesinde de f30 ile ilgili yay bilgisi yok. Hadi eibach alayım dedim 200euro'luk ürün oluyor bizde vergi ve kurlarla 2000TL. Bu durumda alternatif bilindik yaylara yöneleyim dedim de en son yay almayarak vazgeçeceğim bu işlerden ve aracı satacağım gibi duruyor zaten dizel motoruna alışamadım gitti :D

Ultra racing yay alan varsa orijinallik etiketleri kutuda veya bir yerde var mı bakabilirler mi? UR-TW diye başlayan ürün kodu var mı?

Ayrıca e46'larda orijinal yay dahi kırılabiliyorken jinyu marka lastik alan tayfa gibi bu işleri basite indirgemek tuhaf...

aRSLaN
24-04-2020, 15:51
Konuyu hortlatacağım. Ultra racing gergi üreten bir firma ben hiçbir zaman yay ürettiğini görmedim. Köpekbalığı lancer aracıma, zamanında evo kule gergisi almıştım ve üzerinde orijinallik belirten etiket ve seri numarası vardı. Lancera aynı şekilde amazon.de üzerinden 130euro + gümrük(20euro) 150euro'ya eibach pro kit almıştım. tabi euro o zaman 5.25 mi neydi 780-800tl gibi bir fiyata mal olmuştu 1hafta-10günde geldi. 30bin km çok memnundum o aracımı satıp m sport süspansiyonlu e90 almıştım ona hiçbir şey ihtiyaç duymamıştım stoktan yay amortisörü iyiydi. onu satıp şimdi f30 320d aldım, ne lancer ne e90 gibi güvenebiliyorum çok fazla balon hissi ve yana yatma eğilimi var. Yay bakayım deyince eibachın yarı parasına ultra racing gördüm ancak tr siteleri dışında bir kaynak yok. Kendi resmi sitesinde de f30 ile ilgili yay bilgisi yok. Hadi eibach alayım dedim 200euro'luk ürün oluyor bizde vergi ve kurlarla 2000TL. Bu durumda alternatif bilindik yaylara yöneleyim dedim de en son yay almayarak vazgeçeceğim bu işlerden ve aracı satacağım gibi duruyor zaten dizel motoruna alışamadım gitti :D

Ultra racing yay alan varsa orijinallik etiketleri kutuda veya bir yerde var mı bakabilirler mi? UR-TW diye başlayan ürün kodu var mı?

Ayrıca e46'larda orijinal yay dahi kırılabiliyorken jinyu marka lastik alan tayfa gibi bu işleri basite indirgemek tuhaf...

Ben de senin durumundaydım. Eibach fiyatlarının aşırı yükselmesi (1700-2600 Tl arası) ve stokta dizel yayları bulunmaması sebebiyle alternatif markalara yöneldim. Ultra racing için konuşursam sert karakterli olmadığından bahsediyorlar ama sizin de yurtdışındaki marka sahiplerinde belirttiğiniz gibi yay üretimleri yok. Tahminimce Türkiye'de marka tescilini almışlar ve dışarıda ürettiriyorlar. Türkiye sınırları içinde isim hakkı tescilini alırsanız, firma üzerine düşmediği sürece istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz.

Extreme tuning firmasının markasını görüyordum ama güvensiz gelmişti. Bir arkadaşımın Eibach da Bursa'da üretim yapıyor, belki aynı yere ürettiriyordur lafı üzerine biraz araştırdım. Passat için konuşursam sitelerinde motor ve kasa tipi Eibach'daki sınıflandırma ile aynı. Kargo bugün elime ulaştı. Üzerindeki etiketteki kasa kodu da 3g2 ve motor sınıflandırmasında 1,8 2,0 tsi/tdi olarak geçiyor. Önümüzdeki hafta taktıracağım, o yüzden konfor vs gibi tecrübem yok. Sizinde ilgili markadaki kasa/motor sınıflandırmaları Eibach ile aynı ise bir değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Yay kırılması konusunda ise; şuana kadar sahip olduğum 4 aracıma da farklı markalarda spor yay kullandım. Hatta, bir tanesinde 4 farklı yay kullandım(Opel Astra H dizel için 10 sene önce benzinli dizel aynı yayı takmaları üzerine deneme yanılma yapmıştım). Şu ana kadar sadece, H&R markasında sağ arka helezonu kırdım. Belki de üretim hatası sebebiyle yaşandı. Üzerinde işlem yapılmadığı sürece bir yayın kırılma olasılığının fabrikasyonlardan farklı olmadığını düşünüyorum.

Grimlord
24-04-2020, 16:02

Ultra racing yay üretimi yok, merdiven altı üretim.memnun da var olmayan da. Ben sıfır alıp taktım araba aşırı alcaldi, 2 ay sonra sert bir çukura girince tövbe edip söktüm. Memnun kalmadım, şimdi en baştan yapmam gereken şeyi yapacağım, o da eibach yada vogtland almak.Ucuzuna kaçtım ve bana 2 adet amortisöre mal oldu maalesef.

ottoman32
24-04-2020, 17:32
Ben de senin durumundaydım. Eibach fiyatlarının aşırı yükselmesi (1700-2600 Tl arası) ve stokta dizel yayları bulunmaması sebebiyle alternatif markalara yöneldim. Ultra racing için konuşursam sert karakterli olmadığından bahsediyorlar ama sizin de yurtdışındaki marka sahiplerinde belirttiğiniz gibi yay üretimleri yok. Tahminimce Türkiye'de marka tescilini almışlar ve dışarıda ürettiriyorlar. Türkiye sınırları içinde isim hakkı tescilini alırsanız, firma üzerine düşmediği sürece istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz.

Extreme tuning firmasının markasını görüyordum ama güvensiz gelmişti. Bir arkadaşımın Eibach da Bursa'da üretim yapıyor, belki aynı yere ürettiriyordur lafı üzerine biraz araştırdım. Passat için konuşursam sitelerinde motor ve kasa tipi Eibach'daki sınıflandırma ile aynı. Kargo bugün elime ulaştı. Üzerindeki etiketteki kasa kodu da 3g2 ve motor sınıflandırmasında 1,8 2,0 tsi/tdi olarak geçiyor. Önümüzdeki hafta taktıracağım, o yüzden konfor vs gibi tecrübem yok. Sizinde ilgili markadaki kasa/motor sınıflandırmaları Eibach ile aynı ise bir değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Yay kırılması konusunda ise; şuana kadar sahip olduğum 4 aracıma da farklı markalarda spor yay kullandım. Hatta, bir tanesinde 4 farklı yay kullandım(Opel Astra H dizel için 10 sene önce benzinli dizel aynı yayı takmaları üzerine deneme yanılma yapmıştım). Şu ana kadar sadece, H&R markasında sağ arka helezonu kırdım. Belki de üretim hatası sebebiyle yaşandı. Üzerinde işlem yapılmadığı sürece bir yayın kırılma olasılığının fabrikasyonlardan farklı olmadığını düşünüyorum.

yorumlarınızı bekliyorum bende aynı çıkmaza girdim superb de

denizhandinc
24-04-2020, 17:56

ultra racing yaylar ile ilgili bu forumda benden fazla arastırma yapan oldugunu sanmıyorum :D Kimi tuningci mavi renkli ultra racing yayların Malezyali Roll Bar firması Ultra Racing e ait oldugunu kimi firmada milleti kolay kafalamak icin ürünün Eibach fabrikalarında üretildigini iddaa ettiler. Üsenmedim Malezya Ultra Racinge de, Almanya Eibach a da ürünün fotograflarını mail attım ve böyle bir ürün üretip üretmediklerini sordum. İki firmada böyle bir ürünü ilk kez gördüklerini söylediler. Fakat bu arastırmayı yapmadan önce ürünü bir proje aracımızda kullanmıstık(Leon FR MK3). Mecbur sebeplerden degistiremeyince yayları 1 sene boyunca kullandık ama sıkıntı yasamadık. Hatta burda Eibacha 1500-2000 ler vermek mi yoksa 400-500 e UR kullanmakmı diye tartısmıstık. Sonuc kafamız rahat etmedi elimize para gecincede Eibach takıp yolumuza baktık. Ürün icin kendi sahsi yorumum merdiven altı kadar dandik olmasada fason üretim bir mal ama kim kime nerede ürettiriyor bilmiyorum.

Dragger
24-04-2020, 19:06
Ultra Racing markasının ürettiği herhangi bir yay yok, DP Tuning ismindeki Eibach dist. firmanın uydurma markası bu.

Zaten o rakamlara yurtdışından gelebilecek bir yay yok, sağda solda ürettirip yalan dolanla satıyorlar. Garip olan modifiye sektöründeki satıcılar da buna inanıyor. Bu arabadan, tuning işinden çok iyi anladıklarını söyleyen dükkan sahipleri ile çok tartıştım bu konuyu, körü körüne inanıyorlar bir ürünü fazla sattıklarında. Yalana ortak olup insanlara çakma mal satıyorlar.

XT de tavsiye etmem, onun da ne olduğu belli değil. Zamanında birlasın getirdiği red eagle yaylar ile aynı fabrikada üretildiği söyleniyor ama benim için birşey ifade etmiyor.

Yay alacaksanız eibach, hr ve vogtland üçlüsü iyidir, gerisini tavsiye etmem. Eibach da bu dist. firmanın çakallığı yüzünden alınmaz.

denizhandinc
24-04-2020, 19:14
Ultra Racing markasının ürettiği herhangi bir yay yok, DP Tuning ismindeki Eibach dist. firmanın uydurma markası bu.

Zaten o rakamlara yurtdışından gelebilecek bir yay yok, sağda solda ürettirip yalan dolanla satıyorlar. Garip olan modifiye sektöründeki satıcılar da buna inanıyor. Bu arabadan, tuning işinden çok iyi anladıklarını söyleyen dükkan sahipleri ile çok tartıştım bu konuyu, körü körüne inanıyorlar bir ürünü fazla sattıklarında. Yalana ortak olup insanlara çakma mal satıyorlar.

XT de tavsiye etmem, onun da ne olduğu belli değil. Zamanında birlasın getirdiği red eagle yaylar ile aynı fabrikada üretildiği söyleniyor ama benim için birşey ifade etmiyor.

Yay alacaksanız eibach, hr ve vogtland üçlüsü iyidir, gerisini tavsiye etmem. Eibach da bu dist. firmanın çakallığı yüzünden alınmaz.

abi ben dükkan ismi verecektim ama emin olamadım uygun olmaz diye vermedim. Eline saglık :D

_opeth
24-04-2020, 19:18
Valla herşey paraya dayanıyor XT aldım memnunum 3 ay olacak

Tunacan
24-04-2020, 19:31
Superb mk3 için eibach aldım.
Bu hafta takacağım.

E90
24-04-2020, 21:00
Arkadaşımın e46 aracında orijinal arka yayı kırık. En son orijinal yay arıyordu. Parçacılarda hep yan sanayi mal var maalesef.

Hatta "e46 broken rear spring symptoms" diye aratırsanız kronik bir şey olduğunu görürsünüz.

Bu yorumlar neticesinde UR olayını siliyorum, Eibach kullandım, eibach'tan devam ederim. corona sebebiyle amazon avrupa sitelerinden TR'ye kargo kısıtı getirmiş, olaylar düzelince duruma göre yurtdışından alırım aynı paraya geliyor nasılsa. Şu al satcı komisyon düzenine ortak olmam.

Tunacan
24-04-2020, 21:13
Eibach için ankara özen performansa bakabilirsiniz.
Fiyatlar gayet uygun piyasaya göre..

Hyrenayt
29-04-2020, 20:58
Golf mk7 aracımda Ultra racing yay var aldığımda üzerindeydi. Galiba 3.5cm olan modeli 4500 kilometre yaptık olumsuz bir yanını göremedim tersine aracın yol tutuşu saçma sapan bir şekilde iyi, kafadan kaymalar azaldı bu sebepten değiştirmeyi düşünmüyorum beğendim :D 235/45/17 jant lastik ile kullanmaktayım.

Opsh34
25-01-2021, 15:55
Şimdi sonuç olarak XT ray coiloverden iyimi kötümü ? (başaran, Hedef Amortisör gibi ) :)

SpeedlinE™
26-01-2021, 14:09
Bende şunu sormak istiyorum. Aracımın ön tarafını jant lastik takınca oluşacak paydan sebep alçaltmak istiyorum(arabanın arkası şuan bir nebze daha alçak zaten oda ayrıca göz yoruyor) fakat sert olup arabaya da zarar vermesini istemem.

mikelazi
26-01-2021, 17:10
Şimdi sonuç olarak XT ray coiloverden iyimi kötümü ? (başaran, Hedef Amortisör gibi ) :)

15 aydır kullanıyorum

ne sert,ne yumuşak.konforundan memnunum

2x20dk pistte gazladım bile.

mikelazi
26-01-2021, 17:12
Bende şunu sormak istiyorum. Aracımın ön tarafını jant lastik takınca oluşacak paydan sebep alçaltmak istiyorum(arabanın arkası şuan bir nebze daha alçak zaten oda ayrıca göz yoruyor) fakat sert olup arabaya da zarar vermesini istemem.
Elimde kaliteli bir yay seti var ama eski kullanan abilerime sordum çok sertti ama yol tutuşu olumlu olarak değişiyordu demişlerdi. Onları şuanlık kenarda depomda saklamak istiyorum çünkü sert olması sebebiyle araca zarar vermek istemem asla. 28 yaşında araç genç sayılmıyor maalesef. Custom coilover olup bir nebze yumuşak araca zarar vermeyecek firma var mı? veya XT marka yaylar bir nebze yumuşak mı? fikir almak istedim

ne yay var sezi elinde ;)

SpeedlinE™
26-01-2021, 19:55
ne yay var sezi elinde ;)

........ inşallah nasip olur bir yay abi :)

_opeth
26-01-2021, 21:48
Valla otoparka girip çıkarken ortayı vurmam bazen de tumseklerde tamponu vurmam dışında problem yok. Hatta orijinal yaylarda sogukla gelen durur vaziyette direksiyon cevirince gelen yay sesi yok, amortisorler de maşallah uzun zamandır patlatmadim.

mikelazi
27-01-2021, 10:45
arabada 2 hafta takılı kalmış KingDragon kutulu şekilde abi ;)

oofff offf anılarım depreşti.

direk pist yayı.kütük gibi gidersin,taş düşürmek bonus olur

zOnstyLe
27-01-2021, 13:13
Valla otoparka girip çıkarken ortayı vurmam bazen de tumseklerde tamponu vurmam dışında problem yok. Hatta orijinal yaylarda sogukla gelen durur vaziyette direksiyon cevirince gelen yay sesi yok, amortisorler de maşallah uzun zamandır patlatmadim.

Merhaba, yaylar ne marka ?

_opeth
27-01-2021, 14:14
Merhaba, yaylar ne marka ?

biraz üstte yazmıştım xt var

zOnstyLe
27-01-2021, 15:23
biraz üstte yazmıştım xt var

gozden kacırmısım tesekkurler, suanda fiyatlar patlamıs durumdayken alternatif arıyorum bende.

_opeth
27-01-2021, 16:20
gozden kacırmısım tesekkurler, suanda fiyatlar patlamıs durumdayken alternatif arıyorum bende.

valla benim aldığım fiyatlara göre de 3 katı arttı xt'ler

Grimlord
28-01-2021, 08:27

208 için düşünüyorsan vogtland eibach h&r şaşma. İlanlarda var h&r.

Ultra racing taktım ben araba takir tukur oldu, zaten 208 orjinalde de sert.

zOnstyLe
28-01-2021, 11:43
valla benim aldığım fiyatlara göre de 3 katı arttı xt'ler
Oyle valla eibach fiyatına xt falan bakıyoruz şaka gibi :D

208 için düşünüyorsan vogtland eibach h&r şaşma. İlanlarda var h&r.

Ultra racing taktım ben araba takir tukur oldu, zaten 208 orjinalde de sert.
Gordum ama arkalarda pres varmıs ondada bi arayacagım bugun bakalım.

Grimlord
28-01-2021, 12:35
Oyle valla eibach fiyatına xt falan bakıyoruz şaka gibi :D

Gordum ama arkalarda pres varmıs ondada bi arayacagım bugun bakalım.

Yok o değil abi. 207 h&r yay yaz , o çıkanı al. Onda işlem yoktu. 207 yayı aynı zaten.

zOnstyLe
28-01-2021, 13:14
Yok o değil abi. 207 h&r yay yaz , o çıkanı al. Onda işlem yoktu. 207 yayı aynı zaten.

bunu gormemiştim tesekkur ederim :)