Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik vites titreme
CloudGrey
24-12-2018, 12:48
merhabalar
megane 2 cc otomatik aracım var 2009 model.
problemim araba 40-50 km yol yaptıktan sonra bile ışıklarda dururken vites D'de iken titreme yapıyor.
süper bir titreme değil ama hissediliyor.
N ' de beklersiniz sorun olmuyor.
araba 40bin km'de ve sanıyorum al4 otomatiğe sahip.
biraz araştırdım , aks kafası diyen var motor yada şanzıman kulağı diyen var ?
başına gelen varmıdır böyle bi sorun ?
Burak K.
24-12-2018, 18:13
2 tane arabamı bu yüzden sattım, en son 308 CC'de aynı şeyi yapmaya başlamıştı.
Çok aşırı sinir bozucu bi durum, çaresini bulamadım motor kulağı, şanzıman kulağı vs sağlamken de yapıyordu özellikle Cerato Koup aracımda deli ediyordu beni.
Çare olarak şanzıman yağı değiştirin bi 500-1000 km kullandıktan sonra tekrar değiştirin. Ama benim tecrübe ettiğim kadarıyla, titreme tam olarak giderilmiyor sadece azalıyor.
Aracınızın şanzımanı AL4 tam otomatik tork konvertörlü 4 ileri şanzıman.
merhabalar
megane 2 cc otomatik aracım var 2009 model.
problemim araba 40-50 km yol yaptıktan sonra bile ışıklarda dururken vites D'de iken titreme yapıyor.
süper bir titreme değil ama hissediliyor.
N ' de beklersiniz sorun olmuyor.
araba 40bin km'de ve sanıyorum al4 otomatiğe sahip.
biraz araştırdım , aks kafası diyen var motor yada şanzıman kulağı diyen var ?
başına gelen varmıdır böyle bi sorun ?
Ben 2005 freelander'da şanzuman kulağıyla çözmüştüm bende de vardı aynı sıkıntı. Motor kulağıda olabilir ama motor kulağının eskiyip eskimediğini anlamak için; araç çalışır vaziyettetken kaputu kaldırıp bakın motor bağımsızlığını ilan etmek istercesine sallanmıyorsa motor kulağı sağlamdır. Yani en azından bana böyle göstermişlerdi.
CloudGrey
24-12-2018, 22:14
Ben 2005 freelander'da şanzuman kulağıyla çözmüştüm bende de vardı aynı sıkıntı. Motor kulağıda olabilir ama motor kulağının eskiyip eskimediğini anlamak için; araç çalışır vaziyettetken kaputu kaldırıp bakın motor bağımsızlığını ilan etmek istercesine sallanmıyorsa motor kulağı sağlamdır. Yani en azından bana böyle göstermişlerdi.
birde bugün şunu fakettim sanki rölantide düşüyor..
araba lplgli falanda değil..
çok kullanmıyorum acaba ondan olabilirmi ? kışında ayda 1 belki biniyoruz..??
2 tane arabamı bu yüzden sattım, en son 308 CC'de aynı şeyi yapmaya başlamıştı.
Çok aşırı sinir bozucu bi durum, çaresini bulamadım motor kulağı, şanzıman kulağı vs sağlamken de yapıyordu özellikle Cerato Koup aracımda deli ediyordu beni.
Çare olarak şanzıman yağı değiştirin bi 500-1000 km kullandıktan sonra tekrar değiştirin. Ama benim tecrübe ettiğim kadarıyla, titreme tam olarak giderilmiyor sadece azalıyor.
Aracınızın şanzımanı AL4 tam otomatik tork konvertörlü 4 ileri şanzıman.
yaşından dolayı bakıma soktuğumda sanzıman yağını değiştirin dedim , al4'lerde 100 bine kdr değişmeye gerek yok denildi.
araba 10 yaşında ve genelde sokakta yatıyor banada kulaklar daha büyük ihtimal geldi.
sonuçta lastik ve mukavemetini belli bir süre sonra kaybeder gibime geliyor...
Burak K.
24-12-2018, 22:19
yaşından dolayı bakıma soktuğumda sanzıman yağını değiştirin dedim , al4'lerde 100 bine kdr değişmeye gerek yok denildi.
araba 10 yaşında ve genelde sokakta yatıyor banada kulaklar daha büyük ihtimal geldi.
sonuçta lastik ve mukavemetini belli bir süre sonra kaybeder gibime geliyor...
AL4 Şanzuman Hakkında Bilmemiz Gerekenler ! (http://www.peugeotteam.com/309-al4-sanzuman-hakkinda-bilmemiz-gerekenler.html)
Benzinli araçtan hiç anlamam, dizel olsa enjektör derdim sizde. Belki buji veya ateşlemenin başka organıyla alakası olabilir fakat tamamen farzı misal yazıyorum.
CloudGrey
24-12-2018, 22:37
AL4 Şanzuman Hakkında Bilmemiz Gerekenler ! (http://www.peugeotteam.com/309-al4-sanzuman-hakkinda-bilmemiz-gerekenler.html)
çok teşekkür ederim mükemmel bir linkti keşke 10 kere şuku verebilsem :)
okuduklarıma göre ilk yapmam gereken şey ; YAĞ
hala devam ederse selonoid..
ama şöyle bişeyde var ben bu arada hala al4 olduğuna %100 eminde değilim :D
Titremenin selenoid ile alakası olduğunu sanmıyorum.
Kulaklar iyi kontrol edilmeli. Yan sanayi tercih edilmemeli. Mutlaka servisten orjinal alınmalı.
CloudGrey
24-12-2018, 22:50
Titremenin selenoid ile alakası olduğunu sanmıyorum.
Kulaklar iyi kontrol edilmeli. Yan sanayi tercih edilmemeli. Mutlaka servisten orjinal alınmalı.
teşekkürler.
zaten sanayi işine hiç girmiyorum arabayı sadece istinye renault mais servis elliyor :D
has onlarada on üzerinden on veremem :D
bi cam olayında beni çıldırtmışlardı :D
gemsazr9
24-12-2018, 23:28
Şanzıman dpo olmasın . İstanbul da iseniz Kemal tepretoglu servis merdan usta servis şefi danışın çözer bence yetkili servis biraz fiyatlar fazla olabilir
Burak K.
25-12-2018, 16:21
çok teşekkür ederim mükemmel bir linkti keşke 10 kere şuku verebilsem :)
okuduklarıma göre ilk yapmam gereken şey ; YAĞ
hala devam ederse selonoid..
ama şöyle bişeyde var ben bu arada hala al4 olduğuna %100 eminde değilim :D
Aynı megane hb baktım otomatik, onlar da AL4 emin olabilirsiniz :) selenoid olsa basınç arızası verir, o da titremeye sebep olur evet ama arıza kaydı oluşturur. Araba yarım marştayken vitesi P R N D arasında değiştirirken alttan ince bi tiz ses geliyor mu denediniz mi hiç?
CloudGrey
25-12-2018, 16:41
Aynı megane hb baktım otomatik, onlar da AL4 emin olabilirsiniz :) selenoid olsa basınç arızası verir, o da titremeye sebep olur evet ama arıza kaydı oluşturur. Araba yarım marştayken vitesi P R N D arasında değiştirirken alttan ince bi tiz ses geliyor mu denediniz mi hiç?
hayır hiç denemedim.geliyorsa ne olmalı ?
ama dikkatimi çeken başka bazı sesler oldu.
Misal ayak frende vites D iken dışardan izledim arabayı ;
ön tekerlerde baya titriyor.
bide sürekli iiiiii diye ince bir ses var.
(bu ses araba içindeyken duyulmuyor tabiki)
Burak K.
25-12-2018, 18:47
hayır hiç denemedim.geliyorsa ne olmalı ?
ama dikkatimi çeken başka bazı sesler oldu.
Misal ayak frende vites D iken dışardan izledim arabayı ;
ön tekerlerde baya titriyor.
bide sürekli iiiiii diye ince bir ses var.
(bu ses araba içindeyken duyulmuyor tabiki)
Ses geliyorsa eğer selenoidler yeni nesildir, sorunsuz olan iyi bişey yani. Ses gelmiyorsa eğer ilerleyen km'lerde selenoid arızası verecektir.
CloudGrey
25-12-2018, 19:34
Ses geliyorsa eğer selenoidler yeni nesildir, sorunsuz olan iyi bişey yani. Ses gelmiyorsa eğer ilerleyen km'lerde selenoid arızası verecektir.
bunu deneyeceğim.
yarım marş derken "motor calışmaz durumda ama elektrik var" konumdan bahsediyorsun değilmi ?
Burak K.
25-12-2018, 20:19
bunu deneyeceğim.
yarım marş derken "motor calışmaz durumda ama elektrik var" konumdan bahsediyorsun değilmi ?
Aynen o konumdan bahsediyorum
tuncayakyz
02-02-2019, 22:06
Sorununuz büyük ihtimal ile TORK KONVERTÖRÜ
D'de yapıyor N'de yapmıyorsa sanki frene basmanıza rağmen motor-şanzıman tam ayrılmıyor gibi.