Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ boşaldı! Ne yağı olduğunu anlamadım yardım
Arkadaşlar merhaba;
Eve dönerken araç eve varmadan 50mt öncesinde yağ boşalttı. Sitenin otoparkına girdim. Arkama bi baktım komple yağ akmış.
Yağ çubuğunu çektim, eksilme yok.
Direksiyon hidroliğini kontrol ettim eksilme yok.
Araç çalışırken daha öncesinde olmayan bir vızıltı sesi var.
Geriye bir tek şanzıman yağı kalıyor. Park yerinde ileri geri yaptım anormallik yok gibi. Daha fazla da kurcalamak istemedim.
Videoları ekliyorum.
Pazartesi veya salı çekici ile çektireceğim. Ancak içim rahat değil. Fikir verebilecek olan var mı? Bu bölgede yağ nereden gelmiş olabilir?
Akan yağ motor yağı değil motor yağı çok kara oluyor. Bu da kirli ama hafif yeşil veya mavimsi gibi. Şanzıman yağına da benziyor direksiyon yağına da.
Aracı durduğu yerde çalıştırdım direksiyonda sertlik yok.
YouTube (https://youtu.be/yGvU_fYnM7c)
YouTube (https://youtu.be/UleEXK93YD8)
onursumer
29-12-2018, 22:21
yağ olabilicek yerler belli
siyah olmasa fren hidroliği dicem ama değil , bence motor yağı yağ filitresinden vs olabilir
Soğutma suyu değilse şanzıman yağı olabilir.
Bazı arabalarda aks körüğü içinde şanzıman yağı oluyor, körük patlarsa şanzıman yağı dökülüyor.
Gündüz gözü ile daha rahat bakarsınız.
http://www.techturkey.com/forum/yol_tutus_and_aktarma_ve_frenler/235446-hidrolik_direksiyon_tamiri_kayseri_usta_tavsiyesi. html
diye konu açmışsın, buldun mu yani sorunu?
Geçmiş olsun marikan altına girince belli olur nerden olduğu. otopark a yakın olması büyük şans
snan1910
29-12-2018, 23:06
Mazot olabilir mi?
yag sogutucu var mı ?
radyatörede bi baksana
yağ olabilicek yerler belli
siyah olmasa fren hidroliği dicem ama değil , bence motor yağı yağ filitresinden vs olabilir
Fren hidroliği değil hocam. Motor yağında eksilme yok.
Soğutma suyu değilse şanzıman yağı olabilir.
Bazı arabalarda aks körüğü içinde şanzıman yağı oluyor, körük patlarsa şanzıman yağı dökülüyor.
Gündüz gözü ile daha rahat bakarsınız.
Şu an en büyük şüpheli. Yağın geldiği yerde iç aks var. Körüğün ucundan geliyor olabilir mi bilmiyorum. Nette böyle bir şey yaşayan görmedim.
http://www.techturkey.com/forum/yol_tutus_and_aktarma_ve_frenler/235446-hidrolik_direksiyon_tamiri_kayseri_usta_tavsiyesi. html
diye konu açmışsın, buldun mu yani sorunu?
Önce direksiyon sandık ama komple boşaldı bi an yağ.
Geçmiş olsun marikan altına girince belli olur nerden olduğu. otopark a yakın olması büyük şans
Saol hocam. Nereden geldiğini bilirsem ona göre çektirecem aracı. Sanayide gezdirmek istemiyorum.
Mazot olabilir mi?
Mazota hiç benzemiyor hocam koku da almadım. Renk hafif siyah.
yag sogutucu var mı ?
radyatörede bi baksana
Radyatörde yok hocam soğutucu. Yağında geldiği yer motor ve şanzımanın birleştiği yere yakın sol tarafında.
gemsazr9
30-12-2018, 15:10
Aks körüğü patlamış olabilir
Aks körüğü patlamış olabilir
Aks körüğü içinde şanzıman hidroliği var mı bu araçlarda?
Hakan Girginer
31-12-2018, 15:19
Başka bir araçtan akmış yağın üzerinden geçmiş olabilir misin?
Bu durum sanılandan daha fazla yaşanıyor.
Mesela, otoparka girip aracı bırakıyorsun, geldiğinde bir bakıyorsun, aracın altı yağ içinde.
Ama, yerde o yağ zaten varmış, sen girişte fark etmemişsin.
livaneli
31-12-2018, 15:31
Mesela, otoparka girip aracı bırakıyorsun, geldiğinde bir bakıyorsun, aracın altı yağ içinde.
Abi, bizim merakımız "Bişey oluyo komtanım..."daki olan şey.
Yok abi araçtan aktı zaten motorun yan kısmında da yağ var.
Yağ baya bi aktı. Ben geçerken geçtiğim yerde yağ yoktu :)
snan1910
31-12-2018, 18:32
Sonuç ne oldu? Kaynağı belli oldu mu?
Sonuç ne oldu? Kaynağı belli oldu mu?
Otomatik şanzıman ustama videoları yolladım. Büyük olasılıkla şanzıman dedi.
İşten dolayı bugün çektiremedim.
Kaskoyu aradım, sabah çekici gelecek çekeceğiz.
Yarın detaylı bilgi veririm.
Bugün şanzımancıya bırakıp geldim aracı.
Tork konvertör burcundan yağı bırakmış.
Şanzıman inip konvertör revizyon görecek. Tamir takımı değişecek.
Diğer kısımlar kontrol edilip tespit yapılacak. Uygun görülürse değişecek.
Sonuç olarak revizyon görecek. Min 4500, max 8500TL gibi bir maliyet çıkabileceği söylendi.
Dağıtınca tutar netleşecek.
onursumer
01-01-2019, 14:17
geçmiş olsun şansızlık olmuş inş en ucuz maliyetle çıkarabilirsiniz
Geçmiş olsun hocam. Bu arızayı neden yapar peki. Yaşına göre normal mi?
geçmiş olsun şansızlık olmuş inş en ucuz maliyetle çıkarabilirsiniz
Teşekkürler. Nasip böyleymiş.
Geçmiş olsun hocam. Bu arızayı neden yapar peki. Yaşına göre normal mi?
Yaşından dolayı olsa gerek. Yoksa bakımsız değildi. Sadece bendeyken 3 kez yağ değiştirdim.
Hatta usta sordu başka bir sıkıntı var mıydı diye. Yağ boşaltana kadar en ufak problemim yoktu. Yağ tork konvertör keçesinden geldiği için şanzıman mecbur inecek. İnmişken de tertemiz olsun istedim.
aykutsafakyaman
01-01-2019, 21:08
Geçmiş olsun üzüldüm adınıza. İnşallah minimum masrafla atlatırsınız.
Geçmiş olsun masraf baya çıkmış. can sıkıcı seyler oluyor bazen umarım tahmin edilen ucuza hallolur
Teşekkür ederim.
Haber geldi nihayet. 5500TL civarı bir hesap çıkmış.
Hidrolik beyin hariç. Şanzıman içi bitince denenecek. Sorun çıkmazsa 5500 ile kalacağız. Hidrolik beyinde sorun çıkarsa 2000’de o yiyecek :)
Teşekkür ederim.
Haber geldi nihayet. 5500TL civarı bir hesap çıkmış.
Hidrolik beyin hariç. Şanzıman içi bitince denenecek. Sorun çıkmazsa 5500 ile kalacağız. Hidrolik beyinde sorun çıkarsa 2000’de o yiyecek :)
ZF şanzıman senide şukulamış :(
Inşallah beyinde sorun çıkmadan kapatırsınız konuyu
livaneli
02-01-2019, 15:05
ZF kolay ölecek bir şanzıman değil, kaldı ki yağ değişimlerini de yapmışsınız.Yerinizde olsam keçeyi değiştirtir devam ederim.
ZF şanzıman senide şukulamış :(
Inşallah beyinde sorun çıkmadan kapatırsınız konuyu
Beklediğimden erken oldu biraz.
ZF kolay ölecek bir şanzıman değil, kaldı ki yağ değişimlerini de yapmışsınız.Yerinizde olsam keçeyi değiştirtir devam ederim.
Aslında yağ kaçağı problemi haricinde harcanan bir meblağ yok şuan. Fazladan tamir takımı var 1000₺ civarı olduğu söylendi.
Öncesinde şanzımanda problemim olmadığı için hidrolik beyin muhtemelen sorunsuzdur diye düşünüyoruz. Balatalarda sağlam çıkmış.
Para tutan kısım; tork konvertör, tamir takımı, radyatör ve işçilik.
Yazın olsaydı muhtemelen 3500TL gibi bir rakama kapatırmışız ustanın söylediğine göre.
İyi dilekler için teşekkürler.
UĞUR_GSI
02-01-2019, 16:24
Ustalara guvenmiyorum hic ufacik masraflar büyütülüyor, olmiyan seyleri değişiyor bencede kaçağı çöz oynatma başka yerleriyle hatta başka yere de sor durumu.
Kaç km'de şuan ?
242.700km
Ustalara guvenmiyorum hic ufacik masraflar büyütülüyor, olmiyan seyleri değişiyor bencede kaçağı çöz oynatma başka yerleriyle hatta başka yere de sor durumu.
Kaçak tork konvertörden kaynaklandığı için sadecs revizyon ve işçiliği minimum 3500 tutuyordu.
İnmişken elden geçsin istedim. Maliyet o yüzden 5500’lere ulaştı.
Daha öncede araç götürdüm 3-4 tane. Ustadan memnunum
242.700km
Kaçak tork konvertörden kaynaklandığı için sadecs revizyon ve işçiliği minimum 3500 tutuyordu.
İnmişken elden geçsin istedim. Maliyet o yüzden 5500’lere ulaştı.
Daha öncede araç götürdüm 3-4 tane. Ustadan memnunum
Aşağı yukarı aynı km'de sıkıntı yaşattı bana da ZF