Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Anadolu Yakası -BMW Turbolamak hk. (e36 veya e46)
Safe Zone
04-01-2019, 21:12
Arkadaşlar merhaba,
E36 veya E46 kasa coupe araç alıp günlük kullanım için turbolamak istiyorum fakat aklımda bi ton soru var :)
E36 Coupe ye daha yatkınım. M50B25 motorlu E36 çok daha sağlıklı olup daha ucuza bulma şansım yüksek.E46 kasada fiyatlar uçuk durumda,M52 veya M54 motorların hararete gelmediğini biliyorum.
40-45 bin liralara eli yüzü düzgün sunroof'lu recaro'lu coupe e36 bulunabilir.Asıl mesele bundan sonra başlıyor.
1) Anadolu yakasında bu işi yıllardır yapan DM works - Doğa BMW ikilisi var. Maliyetten ziyade bu ustaların müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiğini öğrenmek istiyorum.
2) M50B25 motor için tekerde 300-350hp güç ve sağlıklı bi setup ne kadar tutar.Kit,işçilik vs herşey içinde olarak ? Dolar kuruda belli :(
3) Turbo işleminden önce forged yapılmalı mı ?
4) Yakıt olayında ş.içi atmosferik 15 Litre yakan bi araç, turbolandıktan sonra ortalama kaç litre yakar ?
Saygılarımla,
Arkadaşlar merhaba,
E36 veya E46 kasa coupe araç alıp günlük kullanım için turbolamak istiyorum fakat aklımda bi ton soru var :)
E36 Coupe ye daha yatkınım. M50B25 motorlu E36 çok daha sağlıklı olup daha ucuza bulma şansım yüksek.E46 kasada fiyatlar uçuk durumda,M52 veya M54 motorların hararete gelmediğini biliyorum.
40-45 bin liralara eli yüzü düzgün sunroof'lu recaro'lu coupe e36 bulunabilir.Asıl mesele bundan sonra başlıyor.
1) Anadolu yakasında bu işi yıllardır yapan DM works - Doğa BMW ikilisi var. Maliyetten ziyade bu ustaların müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiğini öğrenmek istiyorum.
2) M50B25 motor için tekerde 300-350hp güç ve sağlıklı bi setup ne kadar tutar.Kit,işçilik vs herşey içinde olarak ? Dolar kuruda belli :(
4) Yakıt olayında ş.içi atmosferik 15 Litre yakan bi araç, turbolandıktan sonra ortalama kaç litre yakar ?
Saygılarımla,
Selamlar ,
yakın zamanda ben turboladım aracımı m50b25 var bendede .
Mekanik işçiliğini bmw ustası biladerim yaptı. Turbo parçalarının %90 ı ben kendim piyasadan topladım diğer kısmını DMWorks'ten aldım .
Arabanın ayarını ve fikir alışverişini neyi nasıl yapacağımı mert bilaloğlu ile çözümledik . yaklaşık 6 aydır kullanıyorum . uzun yol yaptım . 2 seans istanbul park'a çıktım çok şükür sıkıntım yok çok keyifli biniyorum .
Dolar kurundan dolayı düzgün bir turbo setup. motor işçiliği hariç 17/18 bin min. tutar gibime geliyor .
ben stok motora bastım turboyu ama basmadan önce komple motor sıfırladım orj. parçalarla . motor sağlıklı değilse sizede tavsiyem motor yapıp turbolamanız .
yakıt olayına girmeyin gavur gibi benzin yakıyor 1 saat keyif yapıcam dersen 100 tl benzinin gider.
kolay gelsin .
Safe Zone
12-01-2019, 22:02
Arkadaşlar merhaba,
Saygılarımla,
Hocam teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
1 saat 100tl ise çok iyi.GO-KART olmuş 15 dakikası 40 tl :)
Çok şanslıymışsınız mekanik işçilik kısmında. Anlıyorum ki piyasayada hakimsiniz. Bu şartlar bende olmayacak maalesef. Bütün işlemleri Mert Bey ile halledicez sanırım. Yakın zamanda uğrayacağım dükkanına zaten.
Forged motor + turbo setup + mekanik işçilik olarak toplam maliyet aşağı yukarı ne olur peki ? Gazlayacağım zaman kafamın rahat olması,uzun ömürlü olması her şeyden daha çok önemli benim için.
Hocam teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
1 saat 100tl ise çok iyi.GO-KART olmuş 15 dakikası 40 tl :)
Çok şanslıymışsınız mekanik işçilik kısmında. Anlıyorum ki piyasayada hakimsiniz. Bu şartlar bende olmayacak maalesef. Bütün işlemleri Mert Bey ile halledicez sanırım. Yakın zamanda uğrayacağım dükkanına zaten.
Forged motor + turbo setup + mekanik işçilik olarak toplam maliyet aşağı yukarı ne olur peki ? Gazlayacağım zaman kafamın rahat olması,uzun ömürlü olması her şeyden daha çok önemli benim için.
Selamlar,
forget motor Kol,Piston : 2500$ , Topmount 1200$ , turbo 6/7bin , beyin 1500Tl , 800cc enjektör 2500TL , intercooler 2500TL, egzoz sis.cooler borulama dp,slikon borular 2500TL , aem afr 1200TL, w.g 1000TL,BlowOf 1000TL, Benzin pompası 1250TL ,BKR7/8 Buji 500TL , Athena conta yada cometic conta JDM Mert orj elring kullanabilirsin diyor. 1850TL , Silindir kapak saplaması arp 1200TL , Methanol kit 1250TL, Motor anayatak kol yatak 2000TL , Orj. logolu yağ pompası 2500TL , motor rektefiye mekanik işçilik yağı ıvırı zıvırı 6000TL, beyin ayarı vs 1000TL ,
Aklıma gelen parçalar bunlar . aşşağı yukarı fiyatlarınıda yazdım altı/üstü değişir . Rakamları Kafanda max canlandır ki aşşağısına topladığında mutlu olabilesin :)
Son tavsiyem aracının yürüyenini güçlendir coilover ve fren sistemini %100 güçlendir.
büyük kafa dif vs demiyoum zaten yoksa ilk gazlamada kırarsın .
Hadi kolay gelsin. :):)