Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu dönemde ne iş yapılır?
Ekonomi kötü, seçim yaklaşıyor, maliyetler artıyor farkındayım.
Çalıştığım yer mddi açıdan tatmin etmiyor.
Kendi işimi kurma niyetim var.
Ofisim var. Tüm teknolojik alt yapım var. Hatta adıma şirket dahi var.
2 aydır düşünüyorum ancak ne iş yapsam mutlu ve tatmin olurum bulamıyorum.
Sermaye sıkıntım yok sayılır.
Önerileri alabilirim..
Gıda sektörü krize rağmen canlı sayılabilir.
Yazılım sektörü / servis ihracatı ama kendiniz yazılımcı olmadıktan sonra çok sürdürülebilir değil, bence kendi işiniz/bildiğiniz sektör neyse onun civarında kalın sonuçta bu kriz bir gün bitecek(2-3 sene de olabilir), piyasalar normalleşecek vs. vs.
free-hifi
09-01-2019, 21:43
Boşta olsam sermaye m olsa yumurta işi yapardım güzel para birakiyor 1 lira 1.25 lira
RafetAraç
09-01-2019, 22:10
Ne kadar paran var?
300bin diyelim
Ihracat harici hic bir is su devirde surdurelebilir degil.
Burak K.
09-01-2019, 22:29
Daire alır bekler satardım, arsa olur dükkan olur kriz dönemi en çok etkilenen sektör inşaat oldugu için pazarlık payı daha fazla oluyor
300bin diyelim
Konuyu acan arkadasım mesaj atmıs,cevapladım.
Sızlere de tavsıyem tarım sektorudur. Cıddı buyuk kar marjı var.
i-vtec07
09-01-2019, 23:26
Merhaba abi tarım da ne tavsiye edersin ? Biz dede mesleği olarak seracılık ve tarla(pamuk-bugday-mısır) yapıyoruz kar yok gibi bişey.
Ciddi olarak yönelirim tavsiye edeceğin şeye çünkü artık sıkıldım/bıktım artık aynı şeylerden ...
Bu arada konu sahibi kusura bakmasın balıklama daldım.
Herkese hayırlı işler .
sekizsilindir
10-01-2019, 03:31
Köpek oteli,
GokhanRS
10-01-2019, 08:05
şuanda benim batmaz diye gördüğüm sektör, burger king ve dominos pizza franchising leri gibi hissediyorum. hatta biraz birikimimi arttırıp kredi çekmeden açabilecek duruma gelirsem açmayı düşünüyorum. zira 100k usd gibi rakamlardan bahsediyorlar basit bir semtte bile.
CloudGrey
10-01-2019, 08:12
300-500le iş yapıp ne stress alıyorsunuz.
kdv, muhtasar , işci alsan skksi ,senin bağkurun ...
at faize 300'ün net getirisi ayda 4-5 bin tl.
bak keyfine..
AhmetKadir
10-01-2019, 08:37
Ilce tarimda calisan biri olarak koyde yaşamıyorsaniz, isin basinda durmayacaksaniz, tarlaniz yoksa tahmin edildigi gibi bir kar olmayabilir. Biraz kumar gibidir. Lahana yaparsiniz bir yil para eder bir yil tarladan kesmeye adam tutsan parasini çıkarmaz. Fidesi, mazotu, gubresi sana girer. Köyün içinde olanlari bile eskisi gibi güldürmüyor ziraat ve hayvancılık. Bugdayin tohumunu 1 liradan alıyorsun senden bugdayini 80 kurusa aliyorlar. Hayvancılık icin paranin geri dönüşünü en rahat aldigin besiciliktir. Yine koyde durup yemlik bitki ekmen lazım. Hayvanlara bakip iscilik masrafini dusmen lazim. Yoksa karin 3te 1i yemciye 3te1i bakiciya gidiyor.
Vadeli Mevduat İşi derim bende
Vadeli Mevduat İşi derim bende
Biz de Faktoring işindeyiz babacım, elhamdülillah işlerimiz çok iyi.
Biz de Faktoring işindeyiz babacım, elhamdülillah işlerimiz çok iyi.
Fucktoring zaten Türkiye nin en çok para kazanan sektörünün kafasında gelir
Bist de en çok yükselen sektördür mesela
Hayırlı işler
Tarım olacaksa kesinlikle bu iş süper olacak
ReyiS de destekliyor
Dunya kenevir pazarı 4 milyar dolar buyukluğunde - Haberler (https://m.haberturk.com/dunya-kenevir-pazari-4-milyar-dolar-buyuklugunde-2286754-ekonomi)
M U R A T
10-01-2019, 10:00
aynı cevabı banada atar mısınız merak ettim
aynı cevabı banada atar mısınız merak ettim
Kiwi diyecektir ben size direkt söleyim.
Benim içi iş yapmak ayrı, para kazanmak ayrı, iş yaparak para kazanmak apayrıdır.
İsterse 10m paranın faiziyle yaşayım yine de bir iş sahibi olayım isterim.
Sadece faiz getirisiyle yaşamam mümkün olmaz maalesef.
Ozel mesajlarda yazdım.
Kivi-hurma-limon-hunnap. Bu urunlerde cıddı kar var.
Dogru urunu secmek gerek,pıyasayı okumak ıcınde ılgılenmek lazım.
Buarada bunlar benım tavsıyem,sızler daha farklı urunler bulabılırsınız,mesela balık ıcın soguk hava deposu yapmak...
Yada baska seyler....
SinanAdalı
10-01-2019, 11:07
Belki basitmiş gibi görünebilir ama telefon aksesuarı diyorum. Çokça aliamca'dan alışveriş yaparım bu gibi ürünleri.. Bir marka var ciddi manada aksesuar kablo kap vs gibi telefon ürünleri kaliteli. Şans eseri tahtakale'de aynı markaya denk geldim. Benim 5TL'ye aldığım kabloyu adam 25-30a satıyor.
aliexpress vs yerlerin ekmeğini yiyenler çoktan yediler diye düşünüyorum. Benim kayıpederim teraryum malzemesi ve yapay çiçek getiriyorlar Çin'den geçenlerde gezmeye gittiler oyuncak olarak çok çeşit ve model var o iş belki yapılabilir diyordu :D
kivi işini Bursa'da arkadaşım yapıyor senede 1 kere oluyor (bu konuda emin değilim) ve ciddi kar bırakıyor diye laf arasında konuşmuştuk.
Benim içi iş yapmak ayrı, para kazanmak ayrı, iş yaparak para kazanmak apayrıdır.
İsterse 10m paranın faiziyle yaşayım yine de bir iş sahibi olayım isterim.
Sadece faiz getirisiyle yaşamam mümkün olmaz maalesef.
İlla iş yerim olsun dersen
Bir tane kenef yaptırırdim
İstanbulda bazen mesele oluyor bu iş
10 milyonun
1 milyonunu kenefe bağlandım
Vergi mükellefi olur ülkeme yarar sağladım
Millete en büyük hizmet rahatlatuyorsun
Miss gibi iş
3000 konutluk , aynı zamanda dışarıya açık olan çevreden geliş gidişin serbest olduğu bir sitenin çarşı bölgesindeki sınırlı sayıdaki dükkanların birini yatırım maksatlı aldım.
Oturum daha yeni başlayacak , ne yapılabilir konusunda fikir verecek olan var mı ? Kendim zaten çalışıyorum dükkanın başında sürekli durma şansım yok.
Atm için kirayamı versem diyorum internetten bulduğum bir kaç firmaya mesaj attım ama pek geri dönüş olmadı atmlere yerini kiraya veren var mı hiç nereden bağlantıya geçmek gerekir ? Sizce mantıklı mı ?
Little Caesars Pizza için franchise'ye bakmıştım 475.000 lira + KDV istiyorlar benim için fazla.Başka önerisi olan var mı ?
CloudGrey
10-01-2019, 11:20
10 milyonun
Miss gibi iş
o işi özel söktüründen elinden alıp "sağlık aş" diye kanki bir şirkete devrettiler, helalarada tek tek el koydular.
kısaca artık boktan bile para kazanamazsınız.
(karaköy yeraltı geçitindeki helalar müşterim idi)
3000 konutluk , aynı zamanda dışarıya açık olan çevreden geliş gidişin serbest olduğu bir sitenin çarşı bölgesindeki sınırlı sayıdaki dükkanların birini yatırım maksatlı aldım.
Oturum daha yeni başlayacak , ne yapılabilir konusunda fikir verecek olan var mı ? Kendim zaten çalışıyorum dükkanın başında sürekli durma şansım yok.
Atm için kirayamı versem diyorum internetten bulduğum bir kaç firmaya mesaj attım ama pek geri dönüş olmadı atmlere yerini kiraya veren var mı hiç nereden bağlantıya geçmek gerekir ? Sizce mantıklı mı ?
Little Caesars Pizza için franchise'ye bakmıştım 475.000 lira + KDV istiyorlar benim için fazla.Başka önerisi olan var mı ?
Ben ekmek fırın ürünleri satan bir yer yapardım
En fakiride en zengini de yiyor sonuçta
o işi özel söktüründen elinden alıp "sağlık aş" diye kanki bir şirkete devrettiler, helalarada tek tek el koydular.
kısaca artık boktan bile para kazanamazsınız.
(karaköy yeraltı geçitindeki helalar müşterim idi)
Devletten büyük çete yok ahanda *** işinede girmişler
Pehhhh breeemenn
AhmetKadir
10-01-2019, 11:24
Luks bir semt ise gerçekten kaliteli dogal ve organik besinlerin satisi güzel olur bence. Sade pazar, geleneksel pazar, mayakoy, naturalive, moms green gibi firmalarin urunlerini mesela
Ben ekmek fırın ürünleri satan bir yer yapardım
En fakiride en zengini de yiyor sonuçta
Alt ve orta gelir grubunun genellikle memur diyebiliriz yaşadığı bir yer burası dediğiniz mantıklı , fakat fırın sanatı , paşa fırını , back house , kara fırın tarzı bir yerin burada pek şansı olmaz gibime geliyor.Kendi fırınımı açsam işin başından durmak gerek ve fırıncılıkla alakalı hiç bilgim yok muhtemelen zarar edip kapatırım.
Yillik net %25 ten fazla kazanc saglayan her is yapilir. Geri kalan hersey icin oturdugun yerden mevduat faizleri cazip.
Herhangi bir is onerim acikcasi yok cunku tum dunya piyasalarinda bir daralma soz konusu. Yerli imal edilen bir urun icin ithali zorlastirilip uzun vadede kazanc saglanir tabiiki uzun bir sure dayanip bekleyebilen icin.
50 yildir elektronik sektorunde imalat ithalat ihracat yapiyoruz. Boyle bir donem icin ne ic piyada ne de dis piyasada karsilasmadik.
Krizler ayni zamanda firsat demektir. Firsatlar cok fakat gozunu kestirip firsati degerlendirebilmek zor is.
Alt ve orta gelir grubunun genellikle memur diyebiliriz yaşadığı bir yer burası dediğiniz mantıklı , fakat fırın sanatı , paşa fırını , back house , kara fırın tarzı bir yerin burada pek şansı olmaz gibime geliyor.Kendi fırınımı açsam işin başından durmak gerek ve fırıncılıkla alakalı hiç bilgim yok muhtemelen zarar edip kapatırım.
Bir fırınla anlaşırsan bence o sorun olmaz
2 elemanla dükkan döner
Bence araştır
Özellikle pastada çok karlilik var
mikelazi
10-01-2019, 11:44
kadıköyde 1 tinercinin günlük cirosunu duysanız tinere başlarsınız.
pastane işi derim.poça 2tl,çay 2tl
poça maliyeti yarı yarıya(istenirse daha düşükte yapılabilir),çay su zaten :)
10 milyonun
Miss gibi iş
Hayırlı işlerin olsun..
Hayırlı işlerin olsun..
Cümlemizin inşallah
Ciddi tavsiye vereyim
O 300.000 TL şuan o kadar değerli ki
Ben senin yerinde olsam
100.000 euro
100.000 gram altın
100.000 tl
Hepsi vadeliye atarım
Gelen para ilede geçinirdim
Bu havada iş yapmak gerçekten büyük CESARET
Bir telefon ticaretimiz olmuştu sizle. HAtırladığım kadarıyla altın işindeydiniz. Bence orta gelir seviyesiyse altın işi olabilir. Gıda hazır gıda olmadıkca vs bilgi olamadan girilmesi büyük bi risk geliyor bana. (babam 13 yaşından beri gıda sektöründe onu bile ikna edemiyorum ben) :)
en güzel yapılıcak işler
1.Futbolcu
2.Oyuncu
3.Şarkıcı
4.Youtuber
Diğer işlerle hiç zaman kaybetmeye gerek yok
yigitblr
10-01-2019, 12:33
Üniversite yakınına lazer kesim yapabilen bi fotokopici çok güzel kazandırır bence.
CloudGrey
10-01-2019, 12:39
en güzel yapılıcak işler
1.Futbolcu
2.Oyuncu
3.Şarkıcı
4.Youtuber
Diğer işlerle hiç zaman kaybetmeye gerek yok
şu youtube işinde aslında bir kommün korucaksın.
misal bir facebook grubu...
100k-200k üye herkes birbirini favlıcak izlicek sub yapıcak vs vs
ulan digital saadet zinciri yaptım az önce ahahah :D
hddsheriff
10-01-2019, 12:40
10 milyonun
Miss gibi iş
Yenibosna dan e5 e bağlanırken hemen sağda benzinci var po yada total , adamlar helanın önüne bariyer koymuş 1 lira atmadan açılmıyor. Işığı görmüş adamlar
Aslında bir sayfa dolusu reklam izletip reklam başına dolar bazında ödeme yapan siteler var :D
Not: Tavsiye niteliğinde değildir. Örnek niteliğindedir; Viewing payed advertising sites ohmoney.host - Welcome! (https://ohmoney.host/)
Ödeme yapılıp yapılmadığı hususunda bir bilgim yok.
Yenibosna dan e5 e bağlanırken hemen sağda benzinci var po yada total , adamlar helanın önüne bariyer koymuş 1 lira atmadan açılmıyor. Işığı görmüş adamlar
Kabataş PO da öyle
Bıkmış turistlerden iyi yapmışlar
Yakında hepsi paralı olur bence
Bisey uretip yurtdisina satmak. Legen uret sat yani bu duruma geldi ulke.
şu anki şartlarda ihracata yönelik bir ürün değilse hiç bir işe girilmez. neredeyse bütün sektörlerde piyasalar çalkalanıyor. İç pazar bitik halde.
Yani ya ihracat , yada perakendecilik , bunun dışında şu an yatırım yapılacak pek ortam yok.
Hiçbir iş yapılmaz çünkü verdiğini alamıyorsun geriye.
bu gün 10'a aldığın 12 ye sattığın ürün yarın 11 oluyor yine 12 ye satıyorsun.
Nacizane çorap da satsan başında duracağın ve bildiğin işi yap.
Ağzı yanan ve yanmakta olan birisi olarak söylüyorum.
Valla biz bu sene fuarlara bile katılmıyoruz iç piyalardaki, dergi kapakları için bile ki arıyorlar planlama yapmıyorum.
İhracat bütün fuarlara gidiyoruz %60 onunla dönüyor. O yüzden iç piyasaya yönelik sadece ana tüketim yapılan kalemlerde karlılık oranına göre para yatırılabilir. O da bence ancak yemek ve yan dalları.
Yorumlar için teşekkür ederim.
Canselmo
10-01-2019, 15:23
şuanda benim batmaz diye gördüğüm sektör, burger king ve dominos pizza franchising leri gibi hissediyorum. hatta biraz birikimimi arttırıp kredi çekmeden açabilecek duruma gelirsem açmayı düşünüyorum. zira 100k usd gibi rakamlardan bahsediyorlar basit bir semtte bile.
valla benim arkadaşım açtı burger king antalyanın bir ilçesine. 3 sene olucak ilk seneler nerdeyse zarar etti. Şu an bile verdiği paraları cıkaramadı belki 6-7 sene sonrada cıkaramıcak.
Ayrıca kurulum maliyeti isim hakkı vs vs 2.5 milyondan fazla para harcadılar diye biliyorum
Canselmo
10-01-2019, 15:31
böyle birşey yapmak zaten yasak ve durmadan takıpciler bile denetlendiği için. 1 ay ı geçmeden sayfanız kapanır :D
Don ve Çorap al sat yapılabilir.
Aşağıdaki dükkan Merter'de millet siyah poşetlere, çuvallara doldurup doldurup götürüp satıyor.
Gross İstanbul (http://grossistanbul.com/tr/store/juan-raul-underwear)
5'e aldığı donu 10'a çakıyor farklı semtlerde. Çoraplarda keza aynı şekilde son derece kaliteli ve uygun fiyatlı.
Ben perakende 7'den alıyorum :) yolu düşen olursa alsın kalitesi şahanedir :)
Pasajın google maps görüntüsünü paylaşıyorum donlar görünüyor zaten :) sol dükkan çorap sağ dükkan don
Atakan Yazgan Çarşısı Mehmet Nesih Özmen mah. Kasım Sokağı No:54
http://i66.tinypic.com/29d9509.jpg
CloudGrey
10-01-2019, 16:18
Don ve Çorap al sat yapılabilir.
Aşağıdaki dükkan Merter'de millet siyah poşetlere, çuvallara doldurup doldurup götürüp satıyor.
Gross İstanbul (http://grossistanbul.com/tr/store/juan-raul-underwear)
5'e aldığı donu 10'a çakıyor farklı semtlerde. Çoraplarda keza aynı şekilde son derece kaliteli ve uygun fiyatlı.
Ben perakende 7'den alıyorum :) yolu düşen olursa alsın kalitesi şahanedir :)
abi 12 çiftine 7 dolar diyor 38.5TL yapıyor tane 3.20TL yapıyor.
tanesini kaça satacazda taşıdımıza bağırdığımza değecek :D
abi 12 çiftine 7 dolar diyor 38.5TL yapıyor tane 3.20TL yapıyor.
tanesini kaça satacazda taşıdımıza bağırdığımza değecek :D
Yahu o fiyatlara bakma sen :) 1,5-2 lira arasına veriyorlar ananaslı, muzlu AVM de 25 e satılan çorapları :D
https://img.zet.com/products/26512/374921_26512_1486568943_1000.jpg
Bir telefon ticaretimiz olmuştu sizle. HAtırladığım kadarıyla altın işindeydiniz. Bence orta gelir seviyesiyse altın işi olabilir. Gıda hazır gıda olmadıkca vs bilgi olamadan girilmesi büyük bi risk geliyor bana. (babam 13 yaşından beri gıda sektöründe onu bile ikna edemiyorum ben) :)
Hatırladım şimdi herhalde 4-5 sene olmuştur ama :)
Altın biraz daha cadde , meydan , dükkanların bol olduğu hareketin fazla olduğu bölgelerde olabilirdi ama burası tam olarak öyle değil.Bakayım araştırmalarım devam ediyorum , değişik fikirler çıkabilir buradan
CloudGrey
10-01-2019, 16:24
Yahu o fiyatlara bakma sen :) 1,5-2 lira arasına veriyorlar ananaslı, muzlu AVM de 25 e satılan çorapları :D
https://img.zet.com/products/26512/374921_26512_1486568943_1000.jpg
çıkıp pazar pazar gezeriz bağırırz diyorsan veriyorum istifayı
Hatırladım şimdi herhalde 4-5 sene olmuştur ama :)
Altın biraz daha cadde , meydan , dükkanların bol olduğu hareketin fazla olduğu bölgelerde olabilirdi ama burası tam olarak öyle değil.Bakayım araştırmalarım devam ediyorum , değişik fikirler çıkabilir buradan
Belkide daha eskidir. :) Siz havacıydınız, ben de 2014te kabine girdim, telefonu aldığımız vakitler öğrendiydim hala diye aklımda kalmış :)
ben olsam 300 bin tlyi sermaye yapar ankara anlaşmasıyla iş kurup birleşik krallığa göçerdim
araştırsanız çok fırsat bulabilirsiniz ingilterede
hem türk çok hem iş olanağı güzel
hukuk bitiren bir kuzenim daha getirili diye market işletiyor şu an
çıkıp pazar pazar gezeriz bağırırız diyorsan veriyorum istifayı
Yok yahu ben işimden memnunum.
Uçak dışında farklı bir ulaşım aracı çıkana yada insanlar Amerika Istanbul arasında uçak olmadan uçabilecek hale gelene kadar benim sektör ölmez :D
Yok yahu ben işimden memnunum.
Uçak dışında farklı bir ulaşım aracı çıkana yada insanlar Amerika Istanbul arasında uçak olmadan uçabilecek hale gelene kadar benim sektör ölmez :D
Çoraplarını ifşa etmicektin yaşlı kurt.
Çoraplarını ifşa etmicektin yaşlı kurt.
Valla baya trend şu aralar. Paçaları içine sokup geziyor millet ortalıkta :)
Gözlükçü açardım ya da eczane. Tabi ilgili bölümü okur ya da güveneceğim birini bulurdum. Getirisi güzel,bende açacağım nasipse
meblag 600-700k bandındaysa napardınız ?
Tekirdağ'a cafe bar vs ne olursa açardım. Saçma sapan da bir isim olması lazım ama baron, reis, gaddar 5xl vs.
Önüne mutlaka gençlerimiz arabaları göstersin diye bir otopark.( en önemlisi bu)
Bi de sınırsız instagramlık wifi olursa tadından yenmez.
Karlı olacağını %100 iddia ediyorum. Her gittiğimde yeni bir cafe görüyorum ve hepsi tıklım tıklım.
ben olsam 300 bin tlyi sermaye yapar ankara anlaşmasıyla iş kurup birleşik krallığa göçerdim
Abi Ankara anlaşması süresizden 1 - 3 yıla çevrildi geçen yıl :)
İbrahim33
10-01-2019, 18:50
benim kafamda bi iş var , 1 e 1 veriyor. hemde 6 ay içerisinde hemde %99 gibi birşey. ama her coğrafi bölgede olmaz.
CloudGrey
10-01-2019, 20:32
yeni zelandaya yerleşirim.
Üniversite yakınına lazer kesim yapabilen bi fotokopici çok güzel kazandırır bence.
15 yıldır bu sektördeyiz, kur bizim sektörü bitirdi. Makine maliyetleri çok yüksek, makineyi alsan kağıt ve boya maliyetleri uçtu. Laser kesim dediğin makineler 20k 30K euro civarlarında. Çarptığında çılgın rakamlar yapıyor.
Milyonluk adamların "Vay ben nirelere gidem..!" dediği bir zamanda zor bir karar.Lakin Pelinsugillere kriz vurmadığından ve memleketin büyük bir çoğunluğu İnstagram için yaşadığından janjanlı bir kafe açılabilir.
Canselmo
10-01-2019, 21:42
benim kafamda bi iş var , 1 e 1 veriyor. hemde 6 ay içerisinde hemde %99 gibi birşey. ama her coğrafi bölgede olmaz.
özel değilse açıklamak istermisiniz ?
Şaka amaçlı :D
https://www.youtube.com/watch?v=dMO3JOlbAAo
Abi Ankara anlaşması süresizden 1 - 3 yıla çevrildi geçen yıl :)
zaten önce 1 yıl sonra 3 yıl sonra süresiz oturum en sonda da vatandaşlık veriyorlar
geçen sene bir ara askıya aldılar ama işlemleri askıya aldılar yine sıkıntı yoktu
Her sektörün daralması hammadenin sürekli artması, talebin düşmesi, gelirin düşmesi, gelecek kaygısı, dövizin artması, siyasibelirsizlik vb sebrplerden benim için en iyisi maaşlı olarak bir yerde çalışmak ve sermamyeyi korumak olacak sanırım.
Bu konuyu nisan mayıs 2019 da tekrar konuşmak sanırım en iyisi.
Beyin cimnastiği iyidir.
Her sektörün daralması hammadenin sürekli artması, talebin düşmesi, gelirin düşmesi, gelecek kaygısı, dövizin artması, siyasibelirsizlik vb sebrplerden benim için en iyisi maaşlı olarak bir yerde çalışmak ve sermamyeyi korumak olacak sanırım.
Bu konuyu nisan mayıs 2019 da tekrar konuşmak sanırım en iyisi.
Beyin cimnastiği iyidir.
Mantıklı olmuş kararınız. Maaşlı çalıştığınız yerde de firmanın karlılığını maksimumda korumak için özveri göstermek gerekiyor mevcut dönemde.
Zira karlılığı düşen firmalar maalesef kıyıma başlıyor :/
Arkas Lojistik dün 478 kişinin işine son verdi mesela
Dahada çıkacaklar
Adamlar küçülmeye gittiler
Gidişat hiç iyi değil
Nakit kraldır şu dönemde
Arkas Lojistik dün 478 kişinin işine son verdi mesela
Dahada çıkacaklar
Adamlar küçülmeye gittiler
Gidişat hiç iyi değil
Nakit kraldır şu dönemde
Linkedin'de şov yapıyorlar ama arka planı gören yok çok yazık
https://media.licdn.com/dms/image/C4D22AQErzKN3qob7gQ/feedshare-shrink_8192/0?e=1547280000&v=beta&t=FxuPuHwzgs8cQ-3ecXtiITKGJC6edFWB43ZpDl72_5A
Linkedin'de şov yapıyorlar ama arka planı gören yok çok yazık
https://media.licdn.com/dms/image/C4D22AQErzKN3qob7gQ/feedshare-shrink_8192/0?e=1547280000&v=beta&t=FxuPuHwzgs8cQ-3ecXtiITKGJC6edFWB43ZpDl72_5A
Amaç kârlılığı korumak işçiyi değil :)
parası olan bankaya yatırsın faiz maiz. ülkede ne olacağı belirsiz. Yabancı yatırımcı kaçıyor. Arkada devlet büyüklerinden gırla iş alma garantisi yoksa gittiği yere kadar beyaz yaka işine devam.
Gıda işi devam eder diyorsunuz da sektörde çok turnover olduğundan dükkanın sürekli başında olmanız gerek. 6 ayda dükkana yaptığım harcamalar dahil 200bin lira batırmış biri olarak işi bilmiyorsanız önermem. daha az riskle ve dükkana hiçbirşey yapmadan çiğköfteci açmak ve sırf paket servis çalışmak daha karlı diyebilirim. Komagene bayiiliği iyi gözüküyor.
https://www.youtube.com/watch?v=sFImDMCg2dw
https://www.youtube.com/watch?v=6_Q4aBzExUw
https://www.youtube.com/watch?v=rvK71sPUILI
140 Journos kafe açmak serisi çok güzeldi tavsiye ederim izleyin görün neler olduğunu
Şu an benim içinde bulunduğum sektör en iyisi sanırım.
Tüm spor dalları :D
SekoLive
11-01-2019, 12:13
nakit varsa elde,
ege köylerinden birinde haklı ikna edip muhtar olmak naktin faizi ve muhtarlık maaşıyla huzurlu bi hayat denenebilir.
onun dışında şu dönemde iş yapmak taksimde çıplak gezmek gibi... her an her şey olabilir zevkte alabilirsin, acıda çekebilirsin denk geldiğin duruma göre
hakkında hayırlısı neyse o olsun .
Journos'taki Berkant aynı zamanda Dj. Çok da seveerek takip ederim sayfayı. Çoğu zaman Tr gerçeklerini gözler önüne seren videolar paylaşıyorlar.
CloudGrey
11-01-2019, 12:37
parası olan bankaya yatırsın faiz maiz. ülkede ne olacağı belirsiz. Yabancı yatırımcı kaçıyor. Arkada devlet büyüklerinden gırla iş alma garantisi yoksa gittiği yere kadar beyaz yaka işine devam.
Gıda işi devam eder diyorsunuz da sektörde çok turnover olduğundan dükkanın sürekli başında olmanız gerek. 6 ayda dükkana yaptığım harcamalar dahil 200bin lira batırmış biri olarak işi bilmiyorsanız önermem. daha az riskle ve dükkana hiçbirşey yapmadan çiğköfteci açmak ve sırf paket servis çalışmak daha karlı diyebilirim. Komagene bayiiliği iyi gözüküyor.
Son dakika: Komagene ciğ koftenin sahiplerinden FETO firarisi Murat Sivrikaya'nın İzmir'de sahte ... (https://www.sabah.com.tr/gundem/2019/01/11/komagene-cig-koftenin-sahiplerinden-feto-firarisi-murat-sivrikayanin-izmirde-sahte-kimlikle-yakalandigi-aciklandi)
phoenixs
11-01-2019, 13:07
Arkadaşlar bende e ticaret işine giriyorum her türlü yorum eleştiriye tavsiyeye açığım
e.sezgin
11-01-2019, 14:35
eski bir arkas lojistik çalışanı olarak, iyiki hala orada değilim diyorum :)
işlerin pek de yolunda gitmediğini arkadaşlardan duyuyorum arada, ama 478 ciddi bir rakam ve büyük ihtimal tüm arkas grubunu kapsıyordur. yoksa sadece lojistik kısmı için 500 kişi çok fazla.
individual
11-01-2019, 14:38
birde arkadaşlar işin başında olmanız lazım.yoksa çok sıkıntılar yaşıyorsunuz.
(benim çevremde gördüğüm)
onun haricinde şuan bir ticarete girmek çok riskli.avcılar e5 üzerinde bundan 1-2 önce aktif olan mobilya yemek lastik üzerine açık olan dükkanların yarısı kapandı.
bu seneyi az zararla atlatıp ona göre karar vermek gerekiyor.
Mantıklı hamlelerden birisi olur. Buna ilave olarak az buçuk turizm tecrübesi olanlar için Karadağ'a yatırım yapmak da güzel bir alternatif. Otel kiralayıp işletme v.s. gibi...
aslanneron
11-01-2019, 17:20
Arkadaşlar bende e ticaret işine giriyorum her türlü yorum eleştiriye tavsiyeye açığım
Bunu bende düşünüyorum . Temizlik malzemeleri üreten bir işletmesi var babamın onun ürünleri bu şekilde daha geniş bir pazara yaymak istiyorum . Neler yapılır bu konu ile ilgili.
ghibli06
11-01-2019, 17:34
dolar al, net! şantiyelerimin 6 aylık bütün malzemesini al diye talimat geldi yukarıdan, daha da detay veremiyorum maalesef...
free-hifi
13-01-2019, 17:55
Tayyip başkan emretti kenevir e yol veriyor Heme n tarla felan yapistirsak mi . Arabistan a döneceğiz derken road To Amsterdam mi oluyoruz
Tayyip başkan emretti kenevir e yol veriyor Heme n tarla felan yapistirsak mi . Arabistan a döneceğiz derken road To Amsterdam mi oluyoruz
Road to Amsterdam olduğu günleri bizler sağ iken göremeyiz ama road to harlem olacağı kesin. :D :)
İbrahim33
14-01-2019, 06:42
fazla aktif olamıyorum , yeni yazabildim. özür dilerim. toptan klima işi.
şimdi en kötü klima 2500 3000 tl den başlıyor. ve herkesin sıfır alma imkanı yok. yani anlayacağın mersinde yazın 2.el klima kara borsa. ankara istanbul antep büyük şehirlerden otel pansiyon hastane çıkması klimaları toptan alacağım. oralarda para etmiyor hele ki kışın. 9 luk 12 lik 500 - 600 e alıp 1000 liraya , 18 likleri 1000 liraya alıp 2000 liraya satacağım. ve müşteriyle uğraşmak yok. spotçu esnaf gelip tiko para mal alacak. çünkü yazın bulunmuyor. 6-7 aylık bir periyor içerisinde hangi iş 1 e 1 verbilir ? çok mantıklı geliyor bana.
CloudGrey
14-01-2019, 09:00
tr'de kenevir ekimi "izne bağlı kültür bitkisi" olarak birçok ilde zaten serbesttir.
ama üretici para kazanamıyor.
şimdide şöyle böyle diyerek şov peşindeler..
Çocuk doktoru olun
Muayane başı 250 tl şuan
Çocuğu getirdim ofiste 10 kişi var daha da gelen giden olur ana baba günü
Keşke çocuk doktoru olabilseydim
Bıçak yok ameliyat yok
Gunluk 10.000 cok rahat basiyordur burasi
Pehhhh
Çocuk doktoru olun
Muayane başı 250 tl şuan
Çocuğu getirdim ofiste 10 kişi var daha da gelen giden olur ana baba günü
Keşke çocuk doktoru olabilseydim
Bıçak yok ameliyat yok
Gunluk 10.000 cok rahat basiyordur burasi
Pehhhh
Burda 100 lira :D
mikelazi
14-01-2019, 11:20
kuruyemiş-tekel-mahalle arası bakkalara çakmak satılabilir.
kurumsal bir firmada pazarlama bölümündeki bir arkadaşım işten çıkarılınca.elimdeki sermaye ile kendi işimi yapmak istiyorum demişti.git dedim çakmak sat.
5-6 senedir yapıyor.polosunun bagajı envayi çeşit çakmak kaynıyordu.arabayı parkediyor,sırt çantasına çeşitleri doldurup bütün gün dolaşıyor.2 seneye yakındır görüşmüyoruz ama kendi işimin patronuyum kanka diyordu.
gene böyle hem işinden,hemde eşinden gol yiyen bir tanıdığım.rivada gezen tavuk çiftliği açtı.hem çiftlikte yaşıyor hemde işini yapıyor.oda baya memnundu.
CloudGrey
14-01-2019, 11:48
pek erkeklere uygun değil ama genede yazayım ; pilates dalgametresi..
toplamda 5 kere pilates yapmış kızlar (5 kere yapınca prof oluyosun,çünkü olayın kendisi başlı başına tatava) evlerinin bi odalarına 2 direk 2 lastik 2 top 2 kaydıraklı bilmemne koyup "özel pilates" dersi diye sağa sola ilan koyuyorlar...
1 saatlik ders başına 70-100TL arası istiyorlar , fatura yok , kdv yok , gecici yok , bağkur yok...
Şaka olarak söylemiyorum.Köpeklerle aranız iyiyse köpek gezdirme işi yapılabilir...
Carmageddon
14-01-2019, 13:35
Şu dönemde en azından çevremden gördüğüm kadarıyla sadece yeme-içme sektöründe aşırı bir düşüş yaşanmıyor. İnsanlar, evlerini, arabalarını, telefonlarını, bilgisayarlarını değiştirmezler veya yazın, kışın tatile gitmezler ama illaki dışarıya çıkıp bir kahve, bir çorba içerler.
Kendi sektörüm olan altyapı inşaat sektörüyle(tünel) ilgili açıkcası birçok olumsuz durum olmasına rağmen açıkcası ben krizi bir fırsat olarak görüyorum. Bu dönemde irili ufaklı birçok taşeron veya yüklenici firma battı. Tünel işleri konut işlerinden farklı, konutta fazlalık olmasına rağmen, tünel bakımından büyük eksikliklerimiz var.(metro, demiryolu, baraj tüneli vb.)
Şu an gözle görülür bir duraksama olmasına rağmen seçim sonrası süreçte altyapı inşaatlarının yeniden canlanacağını düşünüyorum.
Canselmo
14-01-2019, 14:02
Şu an bende yaptığım işi söyliyim. Dropshipping ve sosyal medya danışmanlığı strateji analizi yapıyorum. Son 7 8 ayda amerika bir şirket açtım ve türkiye'de de bir şirket açmayı düşünüyorum. Özellikle eğitim alıp sosyal medya danışmanlığına adım atılabilir. Tabi ilgi alaka cok iyi bir pixel ve facebook reklamları bilmek gerekiyor.
Şu an istanbulda ki bir arkadaşım daha 2.ayın da 8 iş yeri bağladı yaklaşık 30.000 tl net gidersiz geliri var. :)
volume81
14-01-2019, 14:39
Şu an bende yaptığım işi söyliyim. Dropshipping ve sosyal medya danışmanlığı strateji analizi yapıyorum. Son 7 8 ayda amerika bir şirket açtım ve türkiye'de de bir şirket açmayı düşünüyorum. Özellikle eğitim alıp sosyal medya danışmanlığına adım atılabilir. Tabi ilgi alaka cok iyi bir pixel ve facebook reklamları bilmek gerekiyor.
Şu an istanbulda ki bir arkadaşım daha 2.ayın da 8 iş yeri bağladı yaklaşık 30.000 tl net gidersiz geliri var. :)
Bana biraz şey gibi geldi :D
free-hifi
14-01-2019, 14:43
kuruyemiş-tekel-mahalle arası bakkalara çakmak satılabilir.
kurumsal bir firmada pazarlama bölümündeki bir arkadaşım işten çıkarılınca.elimdeki sermaye ile kendi işimi yapmak istiyorum demişti.git dedim çakmak sat.
5-6 senedir yapıyor.polosunun bagajı envayi çeşit çakmak kaynıyordu.arabayı parkediyor,sırt çantasına çeşitleri doldurup bütün gün dolaşıyor.2 seneye yakındır görüşmüyoruz ama kendi işimin patronuyum kanka diyordu.
gene böyle hem işinden,hemde eşinden gol yiyen bir tanıdığım.rivada gezen tavuk çiftliği açtı.hem çiftlikte yaşıyor hemde işini yapıyor.oda baya memnundu.
valla çakmak işini çok yapan oldu son bir senedir bana geliyorlar ordan biliyorum
atıyorum ucuz çakmak 65 kr veriyorlar biz 1,5 2 ye satıyoruz
bir üst kalite 1,35 gibi istasyon 3 e satıyor
onalara çakmak başına en fazla 20 25 kr kalıyor olabilir ama rakipleri çok. sigara firmasi dilek grup bile gelip çakmak satmaya çalışıyor
Merak ettim bu geliri neyle yapıyor , dropshoppingle mi , sosyal medya danışmanlığıyla mı , yoksa dropshopping danışmanlığıyla mı ?
mikelazi
14-01-2019, 15:29
valla çakmak işini çok yapan oldu son bir senedir bana geliyorlar ordan biliyorum
atıyorum ucuz çakmak 65 kr veriyorlar biz 1,5 2 ye satıyoruz
bir üst kalite 1,35 gibi istasyon 3 e satıyor
onalara çakmak başına en fazla 20 25 kr kalıyor olabilir ama rakipleri çok. sigara firmasi dilek grup bile gelip çakmak satmaya çalışıyor
bic satıyor dilek grup iyide para çekiyor.
benim çevrem %50 öğrenci olduğu için ucuz yollu çakmak bulunduruyorum.gençler al/at cı zaten
Canselmo
14-01-2019, 20:35
Merak ettim bu geliri neyle yapıyor , dropshoppingle mi , sosyal medya danışmanlığıyla mı , yoksa dropshopping danışmanlığıyla mı ?
sosyal medya ile sadece bu rakamlar ekibin olursa 100 200 gider .. Droptan cok ise tamamen parana göre para kazanıyosun.
Canselmo
14-01-2019, 20:36
Bana biraz şey gibi geldi :D
ne gibi anlayamadım ?
volume81
14-01-2019, 20:46
ne gibi anlayamadım ?
Dropshipping vs biraz baktım ama feci yalan dolan şeyler gibi geliyor bana :)
Benim aklıma yatmayan da bir iş modeli olduğu için 2. haftasında 30K TL çok inandırıcı gelmiyor bana :)
Canselmo
14-01-2019, 21:10
Dropshipping vs biraz baktım ama feci yalan dolan şeyler gibi geliyor bana :)
Benim aklıma yatmayan da bir iş modeli olduğu için 2. haftasında 30K TL çok inandırıcı gelmiyor bana :)
Ben 8 aydır dropshipping yapıyorum. Daha fazla da kar elde edebilirsiniz daha az da tamamen parayı ve işleri döndürmek ile alakalı.
Ayrıca sosyal medya danışmanlığı kursu aldığımız grupta bu 2 aydan az sürede daha fazlada para kazanan var. Bu herkesin kazancağı anlamına gelmiyor tabi ki. Ama inanın kazanılıyor
İbrahim33
14-01-2019, 21:48
benim bi çakmaçkı tanıyorum. harbi çakıyor. gecede 250 - 300 buluyor. 2-3 saat içerisinde. sattığı çakmakta 30 - 40 tane falandır. :D
Ben 8 aydır dropshipping yapıyorum. Daha fazla da kar elde edebilirsiniz daha az da tamamen parayı ve işleri döndürmek ile alakalı.
Ayrıca sosyal medya danışmanlığı kursu aldığımız grupta bu 2 aydan az sürede daha fazlada para kazanan var. Bu herkesin kazancağı anlamına gelmiyor tabi ki. Ama inanın kazanılıyor
umarım danışmanlığı aldınığız yerle birlikte çalışmıyordur ayda 30 bin tl kazanan. zebil gibi sosyal medya google adwords bilmem ne danışmanlık şirketleri var ortalıkta. bana pek mantıklı ve doğru gelmedi. Dropshoppingin bildiğim kadarıyla reklam dışında bir sermayesi yok. zaten sizin olmayan malı satıyorsunuz.
bu ara bu hayali satmak yeni iş kolu oldu her yerde ferrari lamboyla poz veren eğitim programcıları var.
Canselmo
14-01-2019, 23:28
umarım danışmanlığı aldınığız yerle birlikte çalışmıyordur ayda 30 bin tl kazanan. zebil gibi sosyal medya google adwords bilmem ne danışmanlık şirketleri var ortalıkta. bana pek mantıklı ve doğru gelmedi. Dropshoppingin bildiğim kadarıyla reklam dışında bir sermayesi yok. zaten sizin olmayan malı satıyorsunuz.
bu ara bu hayali satmak yeni iş kolu oldu her yerde ferrari lamboyla poz veren eğitim programcıları var.
piyasada o kadar cok açık var ki bu konuda.. İşletme sahiplerine gidip bir sunum yaparak işi kapabilirsiniz. Her konuda uzman olmanıza da gerek yok outsource çalışarak bilmediğin konularda yardım alabilirsiniz.
Ayrıca dediğim o ücret 8 işletmeden gelen toplam gelir.
Drop işi cok farklı kazanıyosun ama rakamlar tamamen parayı döndürmeye göre değişiyor. Ayrıca herkes danışmanım diye geziyor. Türkiye burası biri bişey yapınca hemen türüyolar.
300-500 bin lira para varsa şuanda kesinlikle faize yatırılmalı , sermayeli girilen her iş batar gibi şu dönemde
piyasada o kadar cok açık var ki bu konuda.. İşletme sahiplerine gidip bir sunum yaparak işi kapabilirsiniz. Her konuda uzman olmanıza da gerek yok outsource çalışarak bilmediğin konularda yardım alabilirsiniz.
Ayrıca dediğim o ücret 8 işletmeden gelen toplam gelir.
Drop işi cok farklı kazanıyosun ama rakamlar tamamen parayı döndürmeye göre değişiyor. Ayrıca herkes danışmanım diye geziyor. Türkiye burası biri bişey yapınca hemen türüyolar.
Valla ben de şöle bir açıklama yapayım;
60+ yıllık kurumsal, yaklaşık 500 kişinin çalıştığı, sektöründe lider bir firmada pazarlama departmanında yöneticiyim,
Geçen sene İzmirin en iyi ve büyük dijital ajansların biri ile aylık bazda (yıllık anlaşma ile) bütün sosyal medya (facebook-instagram-twittter-linkledin) hesaplarının takibi, postların hazırlaması, geri dönüşler, reklam hizmetleri gibi aklınıza gelcek bütün konularda anlaştım ve aylık verdiğimiz rakam 4500TL + KDV.
Danışmanlıkla 8 firmadan 30 lira toplamak bana fazla iddialı geldi... Tabi serbest piyasa diyip işin içinden çıkıyor, arkadaşınıza başarılar diliyorum.
60+ yıllık kurumsal, yaklaşık 500 kişinin çalıştığı, sektöründe lider bir firmada pazarlama departmanında yöneticiyim,
Geçen sene İzmirin en iyi ve büyük dijital ajansların biri ile aylık bazda (yıllık anlaşma ile) bütün sosyal medya (facebook-instagram-twittter-linkledin) hesaplarının takibi, postların hazırlaması, geri dönüşler, reklam hizmetleri gibi aklınıza gelcek bütün konularda anlaştım ve aylık verdiğimiz rakam 4500TL + KDV.
Danışmanlıkla 8 firmadan 30 lira toplamak bana fazla iddialı geldi... Tabi serbest piyasa diyip işin içinden çıkıyor, arkadaşınıza başarılar diliyorum.
yani bende fiyatları ve bütçeleri biliyorum az çok da ondan sordum , bu arkadaş 8 tane büyük şirkete holdinge mi gitmişte 30 bin bırakıyormuş ayda anlamadım. Belki 30 bin lira ciro yapıyordur ayda , kar değil.
ahmetordu132
22-11-2021, 12:11
Para kazanma işi sadece beceri değil fırsatları iyi değerlendirmek ile de ilgili bir durumdur. Teraryum sektöründe ilerlemek istiyorsanız kendi websiteniz üzerinden niş bir hizmet olarak devam edebilirsiniz. Yine pazar yerleri ile de satışa devam edebilirsiniz. Bir kaç yıl önce ki kadar boşluk olmasa da teraryum (https://www.iyifikir.gen.tr/teraryum-minyatur-bahce-yaparak-para-kazanmak/) ticaretinde her zaman gelir elde edebilirsiniz.
tarım ve hayvancılık yapılabilir. girdi maaliyetleri oldukça yüksek ama nüfus artıyor.
4.500 + KDV'ye sudan ucuz. Globalde 350-400$'a bu isi yapacak kimse yok. Latin Amerika'sindan Afrikasina kadar konusuyorum. Ajans'in gram akli varsa y.disindan is kovalar.
Bu arada, saka degil, 30-40k tl'ler dijitalde cidden para degil hem global, hem tr icin.
4.500 + KDV'ye sudan ucuz. Globalde 350-400$'a bu isi yapacak kimse yok. Latin Amerika'sindan Afrikasina kadar konusuyorum. Ajans'in gram akli varsa y.disindan is kovalar.
Bu arada, saka degil, 30-40k tl'ler dijitalde cidden para degil hem global, hem tr icin.
Dolar 10TL+ olduğu için yurtdışı için para değil. TR'de Dijitale 30-40+ veren firma TR bazında ana akım şirketler olabilir ancak. Onlar bile sürekli konkur vs. farklı şirketlerle çalışıyor onları kapmak için altan gelenler fiyat kırıyor vs. Bugün video çekimi yaptırıyorum günlük bana maliyeti 9000TL+KDV. Buna kurgu da dahil. Yurtdışına iş kovalamak ayrı dolar bazında kıyaslamak, şirketlerin ve şahısların bu işlere ülke bazında ayırabildikleri veya ayırmak istedikleri apayrı bir olay.
tarım ve hayvancılık yapılabilir. girdi maaliyetleri oldukça yüksek ama nüfus artıyor.
hayvancılığı yaklaşık 15 sene yapmış ve yeni bırakmış bir aile olarak bu işe bir girerken birde çıkarken sevineceğinizi hatırlatmak isterim.
Gerek süt gerekse kırmızı ve beyaz et üretimi yapmış bir aile olarak bu iş için sadece iştah kabartan ve dışarıdan oldukça basit görünen bir sektör olduğunu belirtmek istiyorum.
Çalışma şartları ve maliyetlerden üstü kapalı olarak biraz bahsedeyim.
Süt işi yaparsanız hayvanı saati geçirmeden sağmanız gerekiyor sabah 07:00 akşam 19:00 saati geçerse alacağınız süt miktarı azalır ama hayvan aynı yemi tüketmeye devam eder zarar yazar.
Her sağım öncesi hayvandan süt alabilmek için yem vermeniz gerekir ki bu işin en meşakatli kısmı budur. Önden saman ve sılaj karışımı hazırlamak gerekir lafta bu iş kolay gözüksede fiiliyatta epey zordur saman karma makinesine bir balya saman atarsınız ve üzerine gereken miktarda sılaj desteklersiniz. Sılajı hazır alırsanız girdi maliyeti yükselir ve karlılık azalır bu yüzden sılajı kendiniz ekip biçmeniz gerekir. Bunu basit bir işlem olarak yazdım ama sılaj hava sıcaklığına göre günde 2 defa sulanmak ister ve tabii kaynakların yok olmasına sebep olur. Peki nedir bu tabii kaynak ? SU evet sudan bahsediyorum su dünya genelinde giderek azalan ve bu sene içinde ege ve diğer tarım yapılan bütün bölgeleri başta olmak üzere neredeyse bütün türkiye'de azalan bir tabii kaynağımız. Bu sene kuraklık yaşandı ve hiç bir haber ajansı bunu olması gerektiği gibi ciddi bir şekilde dile getirmedi. (şaşırılacak bir durum değil bu esasen). Şebeke suyu kullanamazsınız hem yasak hemde çok pahalı bu yüzden dalgıç pompa ile yer altı su kaynağı buldurmanız gerek. Su arama yapılan nokta başına ödenen parayı duysanız dudaklarınız uçuklar 1-2-3 deneme şansınız kalmadı nokta atışı gerekli. Şanslısınız suyu buldunuz dalgıç pompa ile suyu çekiyorsunuz ay sonu gelen elektrik faturasını görmeden önce bir adet XANAX içmenizde fayda var.
Sılajı ekmek için tarlayı sürmek gerekli bunun için traktör lazım bu traktörüde beslemek gerek burayı fazla detaylandırmıyorum artık herkes anlamıştır. Hasat zamanı geldi sılajı biçtik bitmedi bu sılajı öyle açık alanda yada ambarda muhafaza edemezsiniz yoksa kurur ve besin değerini kaybeder toprak altına gömmek gerekiyor düz bir alana önce kalın naylon serdik ve tuzladıktan sonra üstünü kalın naylon ile örttük en üstünede yağmurla akıp gitmesin diye mil serdik. Bunlar hep beden işi eller patlamış diz ve bel artık kendinden geçmiş. Irgat tutup günlük yevmiye öderseniz ayrı ama kimse sizin çalıştığınız gibi çalışmıyor.
Saman ve sılajı harmanladık kasalara doldurup hayvanın olduğu yere ahıra (bizde dam denir) taşıdık ve hayvanın yesin diye yem yalağına döktük bu karışım üstüne süt arttırıcı yem ilave etmeniz gerek yoksa süt yağsız olur ve verim alamazsınız ve sadece günü kurtarırsınız. Sütü sağdık ve sabah süt toplayan mandıra alsın diye süt kazanına aktardık. Süt kazanı devasa bir buz dolabı gibi elektrik tüketir çünkü sütü sabaha kadar muhafaza etmek gerekli yoksa bozulur.
Eğer kesim hayvancılığı yapılacaksa işler biraz daha kolay ama paranız varsa kolay. Dana yada düve alır beslersiniz zamanı gelince bıçağa verir paranızı şanslıysanız 3 ay içinde değilseniz 5 ay içinde alırsınız. Etinizi şarküteri sektöründe öncülük eden bilindik firmalara çek karşılığı verirseniz 3 ayda parayı alırsınız ama bu öncü sektörlerin fiyat politikaları sektörde öncü oldukları kadar bol kese değildir. Bu yüzden kasap, mezbağa gibi yerlere yönelirsiniz bu firmalar parayı hayvanları kesip etini satmadan ödemezler. Bu yüzden vade araları biraz uzundur.
Kesim için besleme yapmak gerek çünkü hayvanın kilo alması gerekiyor ki kantarda ağır çıksın. Dayanıyoruz besi yemine ama süt besiciliğindeki gibi sılaj ve saman karışımının üstüne eklenen yem miktarı gibi değil daha çok vermemiz lazım yoksa hayvan kilo almaz ve kantarda sizi üzer. En bilinen yöntem yem çuvalını hayvanın önüne açmak ve hayvan acıktıkça bu yemden yemesini sağlamak. 400-600kg arası devasa işkembesi olan hayvanlardan bahsediyorum o yem çuvalından ahırda kaç tane hayvan varsa günde nekadar gideceğini hesaplayın artık.
Unutmadan yazın sıcaklarda hayvanlar telef olmasın diye ahıra devasa vantilatörler koymanız gerek bu vantilatörler günde en az 10-12 saat çalışacak eve elektrik tüketecekler.
Son olarak bütün bu yazdıklarım eğer kendi ahırınız olması durumunda olası giderleri hesaplamak için geçerlidir. Eğer kendi ahırınız yoksa seçenek teke düşüyor yem besiciliği yapmak çünkü süt işi yapacaksanız hem tarla hemde tarlayı sulamak için su gereklidir. Su her iki iş içinde elzem ama kesim işinde su tankerleri ile tanklara taşıyacağınız su ile idare edebilirsiniz.
Yukarıda bazı noktaları koyulaştırarak hem dikkat hemde gider hesabı yapmanızı sağlamaya çalıştım. Biz yaklaşık 15 sene yaptığımız bu işi hayvanlarımızı ve bütün ekipmanımızı satıp ahırıda kiraya vererek sonlandırdık çünkü gelir gideri karşılamıyor ve sürekli borçlanıyorduk. Şimdi en azından kira gelirimiz var ve satışı yapılan hayvan ve ekipmanların parasının değer kaybetmemesi için ticaret işleri yapıyoruz.
ghibli06
23-11-2021, 08:50
ben de Anamurluyum, ailemin çok büyük kısmı da seracılık yapıyor çilek ve de muz... evet güzel para kazanılıyor ama 2.80 den muz, 2 tl den çilek satılınca pek bir kıymeti kalmıyor... haa en güzel tarafı Anamur'da hayat ucuz, hava güzel, huzur var...
Udemy’den sosyal medya danışmanlığı, amazon dropshipping videosu izleyen sosyal medya uzmanı e-ticaret danışmanı, gmail hesabı açabilen google ads reklam danışmanı, crackli adobe ps ai ae indirp onu açan grafik tasarımcı oldu. Gerçi artık o bile yok Picsart kullanan grafik tasarımcıyım diyor. Türkiyede yapılan işlerin kalitesi ortada.
1 yıl oldu google premier iş ortağıyım. Şu kadar ahkam kesemedim, iş bağlayamadım ona yanıyorum. :)
hayvancılığı yaklaşık 15 sene yapmış ve yeni bırakmış bir aile olarak bu işe bir girerken birde çıkarken sevineceğinizi hatırlatmak isterim.
Gerek süt gerekse kırmızı ve beyaz et üretimi yapmış bir aile olarak bu iş için sadece iştah kabartan ve dışarıdan oldukça basit görünen bir sektör olduğunu belirtmek istiyorum.
Çalışma şartları ve maliyetlerden üstü kapalı olarak biraz bahsedeyim.
Süt işi yaparsanız hayvanı saati geçirmeden sağmanız gerekiyor sabah 07:00 akşam 19:00 saati geçerse alacağınız süt miktarı azalır ama hayvan aynı yemi tüketmeye devam eder zarar yazar.
Her sağım öncesi hayvandan süt alabilmek için yem vermeniz gerekir ki bu işin en meşakatli kısmı budur. Önden saman ve sılaj karışımı hazırlamak gerekir lafta bu iş kolay gözüksede fiiliyatta epey zordur saman karma makinesine bir balya saman atarsınız ve üzerine gereken miktarda sılaj desteklersiniz. Sılajı hazır alırsanız girdi maliyeti yükselir ve karlılık azalır bu yüzden sılajı kendiniz ekip biçmeniz gerekir. Bunu basit bir işlem olarak yazdım ama sılaj hava sıcaklığına göre günde 2 defa sulanmak ister ve tabii kaynakların yok olmasına sebep olur. Peki nedir bu tabii kaynak ? SU evet sudan bahsediyorum su dünya genelinde giderek azalan ve bu sene içinde ege ve diğer tarım yapılan bütün bölgeleri başta olmak üzere neredeyse bütün türkiye'de azalan bir tabii kaynağımız. Bu sene kuraklık yaşandı ve hiç bir haber ajansı bunu olması gerektiği gibi ciddi bir şekilde dile getirmedi. (şaşırılacak bir durum değil bu esasen). Şebeke suyu kullanamazsınız hem yasak hemde çok pahalı bu yüzden dalgıç pompa ile yer altı su kaynağı buldurmanız gerek. Su arama yapılan nokta başına ödenen parayı duysanız dudaklarınız uçuklar 1-2-3 deneme şansınız kalmadı nokta atışı gerekli. Şanslısınız suyu buldunuz dalgıç pompa ile suyu çekiyorsunuz ay sonu gelen elektrik faturasını görmeden önce bir adet XANAX içmenizde fayda var.
Sılajı ekmek için tarlayı sürmek gerekli bunun için traktör lazım bu traktörüde beslemek gerek burayı fazla detaylandırmıyorum artık herkes anlamıştır. Hasat zamanı geldi sılajı biçtik bitmedi bu sılajı öyle açık alanda yada ambarda muhafaza edemezsiniz yoksa kurur ve besin değerini kaybeder toprak altına gömmek gerekiyor düz bir alana önce kalın naylon serdik ve tuzladıktan sonra üstünü kalın naylon ile örttük en üstünede yağmurla akıp gitmesin diye mil serdik. Bunlar hep beden işi eller patlamış diz ve bel artık kendinden geçmiş. Irgat tutup günlük yevmiye öderseniz ayrı ama kimse sizin çalıştığınız gibi çalışmıyor.
Saman ve sılajı harmanladık kasalara doldurup hayvanın olduğu yere ahıra (bizde dam denir) taşıdık ve hayvanın yesin diye yem yalağına döktük bu karışım üstüne süt arttırıcı yem ilave etmeniz gerek yoksa süt yağsız olur ve verim alamazsınız ve sadece günü kurtarırsınız. Sütü sağdık ve sabah süt toplayan mandıra alsın diye süt kazanına aktardık. Süt kazanı devasa bir buz dolabı gibi elektrik tüketir çünkü sütü sabaha kadar muhafaza etmek gerekli yoksa bozulur.
Eğer kesim hayvancılığı yapılacaksa işler biraz daha kolay ama paranız varsa kolay. Dana yada düve alır beslersiniz zamanı gelince bıçağa verir paranızı şanslıysanız 3 ay içinde değilseniz 5 ay içinde alırsınız. Etinizi şarküteri sektöründe öncülük eden bilindik firmalara çek karşılığı verirseniz 3 ayda parayı alırsınız ama bu öncü sektörlerin fiyat politikaları sektörde öncü oldukları kadar bol kese değildir. Bu yüzden kasap, mezbağa gibi yerlere yönelirsiniz bu firmalar parayı hayvanları kesip etini satmadan ödemezler. Bu yüzden vade araları biraz uzundur.
Kesim için besleme yapmak gerek çünkü hayvanın kilo alması gerekiyor ki kantarda ağır çıksın. Dayanıyoruz besi yemine ama süt besiciliğindeki gibi sılaj ve saman karışımının üstüne eklenen yem miktarı gibi değil daha çok vermemiz lazım yoksa hayvan kilo almaz ve kantarda sizi üzer. En bilinen yöntem yem çuvalını hayvanın önüne açmak ve hayvan acıktıkça bu yemden yemesini sağlamak. 400-600kg arası devasa işkembesi olan hayvanlardan bahsediyorum o yem çuvalından ahırda kaç tane hayvan varsa günde nekadar gideceğini hesaplayın artık.
Unutmadan yazın sıcaklarda hayvanlar telef olmasın diye ahıra devasa vantilatörler koymanız gerek bu vantilatörler günde en az 10-12 saat çalışacak eve elektrik tüketecekler.
Son olarak bütün bu yazdıklarım eğer kendi ahırınız olması durumunda olası giderleri hesaplamak için geçerlidir. Eğer kendi ahırınız yoksa seçenek teke düşüyor yem besiciliği yapmak çünkü süt işi yapacaksanız hem tarla hemde tarlayı sulamak için su gereklidir. Su her iki iş içinde elzem ama kesim işinde su tankerleri ile tanklara taşıyacağınız su ile idare edebilirsiniz.
Yukarıda bazı noktaları koyulaştırarak hem dikkat hemde gider hesabı yapmanızı sağlamaya çalıştım. Biz yaklaşık 15 sene yaptığımız bu işi hayvanlarımızı ve bütün ekipmanımızı satıp ahırıda kiraya vererek sonlandırdık çünkü gelir gideri karşılamıyor ve sürekli borçlanıyorduk. Şimdi en azından kira gelirimiz var ve satışı yapılan hayvan ve ekipmanların parasının değer kaybetmemesi için ticaret işleri yapıyoruz.
Çok güzel yazmışsınız affınıza sığınarak sormak isterim:
Anlattığınız modelleme anladığım kadarıyla tamamıyla verimlilik odaklı. Günün sonunda para kazanmak için yapılan bir iş olduğu için normal, ama gerçekten sürdürülebilir olmadığını siz de söylemişsiniz. Üstüne bir de hayvan yetiştiriciliği değil de hayvan otelciliği gibi değil mi bu konsept?
Yani demem o ki, eski usül, anam babam usülü otlatayım geri getireyim sütünden faydalanayım, vakti gelince etinden faydalanayım tarzı bir modelleme, sürümü olmadığı için, yatırımın geri dönüşü geç olacağı için mi tercih edilmiyor artık? Kışın tabi ki yem ihtiyacı fazla olacaktır, sıfır yem manasında demiyorum tabi, sadece bu iş daha sürdürülebilirlik odaklı ama hala daha az da olsa kazançlı yapılamaz mı onu merak ediyorum.
Çok güzel yazmışsınız affınıza sığınarak sormak isterim:
Anlattığınız modelleme anladığım kadarıyla tamamıyla verimlilik odaklı. Günün sonunda para kazanmak için yapılan bir iş olduğu için normal, ama gerçekten sürdürülebilir olmadığını siz de söylemişsiniz. Üstüne bir de hayvan yetiştiriciliği değil de hayvan otelciliği gibi değil mi bu konsept?
Yani demem o ki, eski usül, anam babam usülü otlatayım geri getireyim sütünden faydalanayım, vakti gelince etinden faydalanayım tarzı bir modelleme, sürümü olmadığı için, yatırımın geri dönüşü geç olacağı için mi tercih edilmiyor artık? Kışın tabi ki yem ihtiyacı fazla olacaktır, sıfır yem manasında demiyorum tabi, sadece bu iş daha sürdürülebilirlik odaklı ama hala daha az da olsa kazançlı yapılamaz mı onu merak ediyorum.
Biz ege bölgesinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu işi yaptık bu kısımda mera alanı olmadığı için hayvanları salıp otlamasını sağlayacak araziler mevcut değil. Bu yüzden tek alternatif olan ek-biç-yemle yönteminden başka alternatif kalmıyor maalesef. İşe ilk başladığımızda kazanç vardı evet fakat 2012 itibariyle yapılan iş kar getirmemeye başladığı gibi son zamanlarda artık zarar yazmaya başladı içinde bulunduğumuz dengesiz siyasi politikaların getirdiği saçma döviz kurlarından ve dışa bağımlılıktan dolayı. Samanı dahi ithal eden bir yönetim anlayışı içinde bu işleri yapmak üreticiyi değil ithalatı yapan firmaların kazancı haline geldi. Üstüne üstlük çiftçi için sağlanan devlet desteklerinin vaadden öteye gidemeyişi son zamanlarda iyice yıkıma sebep oldu.
Ben yukarıda kısa bir özet geçtim işin içine girildiğinde daha veteriner masrafları, yeni doğan buzağılar için harcanan yüklü paraları yazmadım bile. Dediğim gibi dışarıdan ağız sulandıran ama gerçekte hiçbir getirisi olmayan bir uğraş haline geldiğini üzülerek belirtmek isterim. Olayı çok dramatize etmek istemiyorum söyleyebileceğim daha çok şey var fakat burası ne yeri ne de zamanı.
abi çilek 25tl muz 5tl şuan abi ama demir 11,5tl naylon 41tl oldu maliyette arttı. muz mantıklı olmaktan çıktı ama çilek her zaman mantıklı erken ekilebilirse güzel paralar alınabilir.
ghibli06
24-11-2021, 10:25
abi çilek 25tl muz 5tl şuan abi ama demir 11,5tl naylon 41tl oldu maliyette arttı. muz mantıklı olmaktan çıktı ama çilek her zaman mantıklı erken ekilebilirse güzel paralar alınabilir.
çileğin de toplaması bakımı vs zor... işçi bulmak dert, her sene tekrar ek dik falan... hazır yapılı muz en azından aynen devam ediyor ama şu an yeni yapma maliyetleri çok arttı elbette...
dulger007
24-11-2021, 12:00
Konu eski ama +1 leyelim.
Bende bu ara iş arayışı içindeyim. Kontraplaktan sandalye, zigon sehpa, aydınlatma ürünleri, dekoratif eşyalar yapmayı düşünüyorum satışı direk internet siteleri üzerinden yapmayı planlıyorum. Mevcutta kontraplak işi ile uğraşıyoruz zaten babadan dededen marangozlukta var biraz. Ne düşünürsünüz bu konuda?
ardicli2000
24-11-2021, 16:00
dolar al, net! şantiyelerimin 6 aylık bütün malzemesini al diye talimat geldi yukarıdan, daha da detay veremiyorum maalesef...
Mesaj tarihi: 11 Ocak 2019
MB Dolar Kuru: ABD DOLARI 5.6665 5.6767
Meblağ: 300.000
Bugün: 24 Kasım 2021
MB Dolar Kuru: ABD DOLARI 12.6082 12.6309
Meblağ: 667.512,8
Dolar 10TL+ olduğu için yurtdışı için para değil. TR'de Dijitale 30-40+ veren firma TR bazında ana akım şirketler olabilir ancak. Onlar bile sürekli konkur vs. farklı şirketlerle çalışıyor onları kapmak için altan gelenler fiyat kırıyor vs. Bugün video çekimi yaptırıyorum günlük bana maliyeti 9000TL+KDV. Buna kurgu da dahil. Yurtdışına iş kovalamak ayrı dolar bazında kıyaslamak, şirketlerin ve şahısların bu işlere ülke bazında ayırabildikleri veya ayırmak istedikleri apayrı bir olay.
Video cekim vs. fiziksel isler, pure-dijital degil. Ben sadece internet/digital/channel odakli teknoloji/danismanliktan bahsediyorum.
2-3 Turk ajans/girisimci ile y.disina acilmalari icin fikir alisverisi yapiyorum. Y.disinda kesinlikle tutacak teknolojileri/hizmetleri olsa da bunun satis/pazarlamasini yapacak yetkinlikte satisci ve/veya know-how hic yok ve/veya cok az var. TR'nin ekonomik kurtulusu teknoloji/hizmet ihrac etmesiyle olacak.
GokhanRS
25-11-2021, 09:01
Video cekim vs. fiziksel isler, pure-dijital degil. Ben sadece internet/digital/channel odakli teknoloji/danismanliktan bahsediyorum.
2-3 Turk ajans/girisimci ile y.disina acilmalari icin fikir alisverisi yapiyorum. Y.disinda kesinlikle tutacak teknolojileri/hizmetleri olsa da bunun satis/pazarlamasini yapacak yetkinlikte satisci ve/veya know-how hic yok ve/veya cok az var. TR'nin ekonomik kurtulusu teknoloji/hizmet ihrac etmesiyle olacak.
Maalesef olamayacak. Türkiye de yazılım adına gelişmiş bir eğitim yok, bakkal için basit bir crm yazamayacak adamların isminin başında prof. takısı var. Kendi çabasıyla kendini geliştirmeyi başaran sayılı insan/firma var. Onlar da bir yerde tıkanıp kalıyor. Bahsettiğin yetkinliğe ulaşan zaten yurtdışına kaçıyor. Örneğin abd de şuan çok fazla bu sektörde yüzlerce milyon dolarlık hale gelmiş Türk var. Hiç biri de dönmeyi düşünmüyor. Bir kaçı göstermelik Türkiye ye ofis açtı ama yakın zamanda kapatırlar/kapattılar. Bırak yazılım hizmet işlerini, gıda sektöründe bile sonradan iyi birşey yaparak büyüyemiyorsun, hemen ayağına basıyorlar. Örneğin chobani Türkiye de başlayıp, danoneyi torkuyu sütaşı geçicem dese başaramazdı. Arkasında büyümesi durumunda çökülmesini engelleyecek baronlar olması gerekirdi.
Örneğin ben Türkiye de rüşvet vermeden sadece fiyat/performan ürünü olduğumuzu ispatlayıp led teknolojileri satamadım, her ihalede mutlaka birilerini yemlememiz gerekti(özel sektör yatırımlarında bile). Rüşvetsiz iş dönmez dedikleri rusya da bu güne kadar en fazla iphone vs gibi basit hediyeler vermişimdir. Öyle 100 dolarlık malı 200 dolara satıp yarısını aracılara dağıtmak gibi konulara hiç maruz kalmadım. En fazla dökümantasyonel işlerde zorluk çektiğimizde hızlansın diye viski votka filan yanımıza alıp gitmişizdir memurlara. Direk para vererek iş yürütmüyoruz ve bu duruma çok şaşırıyorum.
Demem o ki, bu işler bizde başarılamaz değil, başartmazlar. Çünkü önündeki engel ekonomi bile değil, direk siyasilerin kendisi. Bu ülkede şansı yaver gidip başarılı olan bir kaç teknoloji firması sırf para için yabancılara satmadılar hisselerini, çoğu çökülememesini garantiye almaya çalıştı.
Benim chpden de umudum yok. Belki ekonominin biraz toparlanmasını sağlarlar ama onların da içinde yiyici dolu. Umarım yanılırım da şöye dünyanın imreneceği firmalarımız çıkar (inşaat hariç).
ghibli06
25-11-2021, 14:14
Maalesef olamayacak. Türkiye de yazılım adına gelişmiş bir eğitim yok, bakkal için basit bir crm yazamayacak adamların isminin başında prof. takısı var. Kendi çabasıyla kendini geliştirmeyi başaran sayılı insan/firma var. Onlar da bir yerde tıkanıp kalıyor. Bahsettiğin yetkinliğe ulaşan zaten yurtdışına kaçıyor. Örneğin abd de şuan çok fazla bu sektörde yüzlerce milyon dolarlık hale gelmiş Türk var. Hiç biri de dönmeyi düşünmüyor. Bir kaçı göstermelik Türkiye ye ofis açtı ama yakın zamanda kapatırlar/kapattılar. Bırak yazılım hizmet işlerini, gıda sektöründe bile sonradan iyi birşey yaparak büyüyemiyorsun, hemen ayağına basıyorlar. Örneğin chobani Türkiye de başlayıp, danoneyi torkuyu sütaşı geçicem dese başaramazdı. Arkasında büyümesi durumunda çökülmesini engelleyecek baronlar olması gerekirdi.
Örneğin ben Türkiye de rüşvet vermeden sadece fiyat/performan ürünü olduğumuzu ispatlayıp led teknolojileri satamadım, her ihalede mutlaka birilerini yemlememiz gerekti(özel sektör yatırımlarında bile). Rüşvetsiz iş dönmez dedikleri rusya da bu güne kadar en fazla iphone vs gibi basit hediyeler vermişimdir. Öyle 100 dolarlık malı 200 dolara satıp yarısını aracılara dağıtmak gibi konulara hiç maruz kalmadım. En fazla dökümantasyonel işlerde zorluk çektiğimizde hızlansın diye viski votka filan yanımıza alıp gitmişizdir memurlara. Direk para vererek iş yürütmüyoruz ve bu duruma çok şaşırıyorum.
Demem o ki, bu işler bizde başarılamaz değil, başartmazlar. Çünkü önündeki engel ekonomi bile değil, direk siyasilerin kendisi. Bu ülkede şansı yaver gidip başarılı olan bir kaç teknoloji firması sırf para için yabancılara satmadılar hisselerini, çoğu çökülememesini garantiye almaya çalıştı.
Benim chpden de umudum yok. Belki ekonominin biraz toparlanmasını sağlarlar ama onların da içinde yiyici dolu. Umarım yanılırım da şöye dünyanın imreneceği firmalarımız çıkar (inşaat hariç).
hocam misal veriyorum, Bilgisayar Mühendisliği nedir? bizim okulda 90lı yılların sonunda bilgisayar bölümünde okuyanlara soruyorduk, ne yapıyorsunuz diye? mühendislikte ilk senenin tamamı 2. senenin çoğu ortaktı zaten geriye kalıyor 2 yıl... adamlar windows fortran77 biraz visual basic bolca office le okulu bitirdi.. sonradan zaten onlar herkesin bildiği şeyler haline geldi... hocalar yırtındı hardware ile software i ayıralım diye, nerede o vizyon... 90 lı yıllarda bilgisayarla tanışan ülkemizde o yıllarda bile hocalar 50+ tı...hiç biri görmedikleri teknolojileri anlattılar... şimdi deniyor ki, şu kadar maaşla çalıştıracak adam bulamıyoruz... çok doğru, bulamazsın... çünkü herkes Çemişgezek iktisat mezunu, adam kaynakçılıkla ne yapsın? tornayla ne işi olur?sen adamı bankaya en kötü şube müdürü yapmalısın ki çalışsın...
bu ülkede eskiden DPT vardı, kısa orta ve uzun vadeli programları vardı, meclis onaylardı, yatırımlar kim gelirse gelsin çoğunlukla buna göre yapılırdı.. şimdi akşam BAE düşman diye yatıyoruz ertesi sabah 'büyük buluşma, 10 milyar usd geliyor' diye uyanıyoruz... akıllı adam kaza yaparken bile en az nasıl görürüm diye saliselik bir plan yapar ve direksiyonu ona göre kırar, biz ise bodoslama devam...
GokhanRS
26-11-2021, 10:18
hocam misal veriyorum, Bilgisayar Mühendisliği nedir? bizim okulda 90lı yılların sonunda bilgisayar bölümünde okuyanlara soruyorduk, ne yapıyorsunuz diye? mühendislikte ilk senenin tamamı 2. senenin çoğu ortaktı zaten geriye kalıyor 2 yıl... adamlar windows fortran77 biraz visual basic bolca office le okulu bitirdi.. sonradan zaten onlar herkesin bildiği şeyler haline geldi... hocalar yırtındı hardware ile software i ayıralım diye, nerede o vizyon... 90 lı yıllarda bilgisayarla tanışan ülkemizde o yıllarda bile hocalar 50+ tı...hiç biri görmedikleri teknolojileri anlattılar... şimdi deniyor ki, şu kadar maaşla çalıştıracak adam bulamıyoruz... çok doğru, bulamazsın... çünkü herkes Çemişgezek iktisat mezunu, adam kaynakçılıkla ne yapsın? tornayla ne işi olur?sen adamı bankaya en kötü şube müdürü yapmalısın ki çalışsın...
bu ülkede eskiden DPT vardı, kısa orta ve uzun vadeli programları vardı, meclis onaylardı, yatırımlar kim gelirse gelsin çoğunlukla buna göre yapılırdı.. şimdi akşam BAE düşman diye yatıyoruz ertesi sabah 'büyük buluşma, 10 milyar usd geliyor' diye uyanıyoruz... akıllı adam kaza yaparken bile en az nasıl görürüm diye saliselik bir plan yapar ve direksiyonu ona göre kırar, biz ise bodoslama devam...
Şu kadar maaş dedikleri de geyik. İnan dedim ki masa başı işlerden kurtulayım şantiye işlerine başvurayım, hiç biri dönmüyor, beyaz yaka iken aldığımı alabileceklerimden. Tornacı bulamıyorum diyor, maaşlar iyi olsa tornacılar çoğalır herkes gidip aof kamu yönetimi okuyup masa başı iş aramaz.
En basit örnek aramızda işte, adam akademisyen aldı green kartı gitti abd ye oto galeri tamir işine girdi, belki de değerli olan mesleğinden fazlasını kazanıyordur. emeğe saygı olsa, işçilik küçümsenmese, kimse iş beğenmemezlik yapmaz. Aramızda o kadar yetenekli adamlar var, duvar boyamak yaptığım işten değerli olsa ben niye rahat masa başı iş bakayım ki? Türk insanı çalışkandır hakkını alabildiğinde. Yurtdışında şantiye de çalışan türkler mesai v.s gıkını çıkarmıyor. Niye? Çünkü adam ay sonunda temiz 2bin usd yi cebine koyacak masraflar düştükten sonra.
Şu kadar maaş dedikleri de geyik. İnan dedim ki masa başı işlerden kurtulayım şantiye işlerine başvurayım, hiç biri dönmüyor, beyaz yaka iken aldığımı alabileceklerimden. Tornacı bulamıyorum diyor, maaşlar iyi olsa tornacılar çoğalır herkes gidip aof kamu yönetimi okuyup masa başı iş aramaz.
En basit örnek aramızda işte, adam akademisyen aldı green kartı gitti abd ye oto galeri tamir işine girdi, belki de değerli olan mesleğinden fazlasını kazanıyordur. emeğe saygı olsa, işçilik küçümsenmese, kimse iş beğenmemezlik yapmaz. Aramızda o kadar yetenekli adamlar var, duvar boyamak yaptığım işten değerli olsa ben niye rahat masa başı iş bakayım ki? Türk insanı çalışkandır hakkını alabildiğinde. Yurtdışında şantiye de çalışan türkler mesai v.s gıkını çıkarmıyor. Niye? Çünkü adam ay sonunda temiz 2bin usd yi cebine koyacak masraflar düştükten sonra.
Bu konu tamamen bizim toplumsal kast sistemimizden kaynaklaniyor.
Herkes universite okumali diye bir dusunce var, cunku universite 'kazanilan' bir yer. Okumazsan kastin alt sisteminde kalirsin gibi dusunuyoruz. (Benzer sekilde teknik/meslek liseleri icin).
Mesleki egitim, fiziksel isler toplumsal saygi kazandigi zaman kimse masabasi ic diye istemez. Ikincisi de, universiteler is ve isci bulma kurumu degildir, her uni okuyan is bulacak/bulmali diye bir algi olmamasi lazim. Universiteler kisiye vizyon katar, teorik bilgi ogretir, otesi yok.
Ben mesela, muhendislik okudum, mezun oldum ve bile-isteye dijital alana yoneldim, muhendislik egitiminde kazandigim, gorgu,vizyon, 3 boyutlu dusunme yetenegi ile yurudum gittim. Su an 7-8 sene oncesine donsem, yine muhendislik okurum, yine ayni yolu secerim.
immortalboss
26-11-2021, 18:09
Bu konu tamamen bizim toplumsal kast sistemimizden kaynaklaniyor.
Herkes universite okumali diye bir dusunce var, cunku universite 'kazanilan' bir yer. Okumazsan kastin alt sisteminde kalirsin gibi dusunuyoruz. (Benzer sekilde teknik/meslek liseleri icin).
Mesleki egitim, fiziksel isler toplumsal saygi kazandigi zaman kimse masabasi ic diye istemez. Ikincisi de, universiteler is ve isci bulma kurumu degildir, her uni okuyan is bulacak/bulmali diye bir algi olmamasi lazim. Universiteler kisiye vizyon katar, teorik bilgi ogretir, otesi yok.
Ben mesela, muhendislik okudum, mezun oldum ve bile-isteye dijital alana yoneldim, muhendislik egitiminde kazandigim, gorgu,vizyon, 3 boyutlu dusunme yetenegi ile yurudum gittim. Su an 7-8 sene oncesine donsem, yine muhendislik okurum, yine ayni yolu secerim.
Doğru diyorsunuz. Ben de jeoloji mühendisiyim. Kömür madenlerinde çakışmak için 3-4 yere başvuru yaptım ama dayı amca yoksa bu ülkede işler gerçekten zor. Bir de babamın 15 sene önce meslek lisesine git demesine tekrar geri dönebilsem. Tamirat, mekanik işleri gerçekten elimden gelir. Şu anda alanımda hiç alakası olmamasına rağmen sırf hobim olarak kaynak işlerini öğrendim. Bana göre bu devirde yapılacak işler zanaat ile ilgili işlerdir. Örnek vermek gerekirse (hesapları sallıyorum.)
profil demirin metresi 5 lira ise bunu bir demir kapı yapmak istediğinizde 10 lira olarak masrafa işlersiniz. %100 civarında bir kâr ile çalışıyor metal ustaları. Mekanik tamir ve kaporta ustaları da bu ustalardan kat kat fazla kazanır. Ama artık32 yaşındayım ve benim için çok geç. Şarküteride tavuk satıyorum. :)
bluestain
26-11-2021, 21:15
Doğru diyorsunuz. Ben de jeoloji mühendisiyim. Kömür madenlerinde çakışmak için 3-4 yere başvuru yaptım ama dayı amca yoksa bu ülkede işler gerçekten zor. Bir de babamın 15 sene önce meslek lisesine git demesine tekrar geri dönebilsem. Tamirat, mekanik işleri gerçekten elimden gelir. Şu anda alanımda hiç alakası olmamasına rağmen sırf hobim olarak kaynak işlerini öğrendim. Bana göre bu devirde yapılacak işler zanaat ile ilgili işlerdir. Örnek vermek gerekirse (hesapları sallıyorum.)
profil demirin metresi 5 lira ise bunu bir demir kapı yapmak istediğinizde 10 lira olarak masrafa işlersiniz. %100 civarında bir kâr ile çalışıyor metal ustaları. Mekanik tamir ve kaporta ustaları da bu ustalardan kat kat fazla kazanır. Ama artık32 yaşındayım ve benim için çok geç. Şarküteride tavuk satıyorum. :)
Hiç bir şey için geç değil sen yapmak istedikten sonra yeteneğin varsa yaparsın ben 34 yaşında farklı bir meslek öğrendim ve 3 senedir kendi işimi yapıyorum biraz zorluk çektim ama şu an çok rahat ve mutluyum