Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Fiesta 1.4 tdci Van Alınır mı?
DorukBasa
14-01-2019, 16:35
Selamlar,
Gündelik olarak binebileceğim, ufak, kullanması zevkli, can sıkıntısında ufak oynamalara elverişli yazılım falan amatörce bir araç almak istiyorum. Normalde kullandığım 4x4 Nissan Navara aracım var ama hem yakıtı, hem büyüklüğü olarak şehir içi kullanımında pek keyif almıyorum. Hatta cumartesi akşamları kadiköye ineceğim zaman park sorunu yüzünden lanet olsun diyip taksiyle iniyorum. :) Bu aracı satmayacağım çünkü çok fazla kamp ve doğa aktivitesi yapan birisiyim. Araba alma fikrim geçen hafta geldi ve bütçem çok fazla değil. O sebepten 2 seçenekte takılı kaldım. Birisi Ford Fiesta Van 1.4 Dizel diğeri ise Opel Corsa 1.7 Dizel internette baktığım zaman Opelin temizleri zor bulunuyor bulunsa bile uçuk fiyatlar isteniyor. O sebepten B planı yaptım Opeli. İlk planımda Ford var ama Fordların da dezavantajı var, mesela vergisi gibi her yıl muayne gibi. Bu konularda bana yardımcı olur musunuz? Bilmediğim bir şey var mı? Almamak için bir sebep var mı? Opel mi Ford mu?
baskan96
14-01-2019, 17:17
Yazılım, turbo, cooler vs. gibi bir şeyin yapılmadığı, motoru sağlıklı ve masraf çıkarmayacak bir Corsa 25-26 bin lira. Bu paraları şahsen vermezdim. Doğan olmuş 24-25 lira diyebilirsiniz ama söz konusu araç kamyonetten bozma bir Opel. Tavsiye etmiyorum bu piyasada. Ha 18-19 bin lira civarlarında da alınabilir ama akıbeti belirsiz olur..
hddsheriff
14-01-2019, 17:23
24-25 bin tl bir bütçe söz konusu ise c2 1.4 hdi dan ötesi yalan olur
EfeTopcu
14-01-2019, 17:32
2014 senesinde hatasız boyasız 2006 makyajlı fiesta van ı 11000TL ye almıştım :D 1 sene kadar bindim sonra pert oldu kaskodan 14000TL ödeme yapıldı ve sonrasında 2006 1.4HDI C2 almıştım. şuan aynı ayardaki fiesta vanlar 22-23binden aşağı değildir diye tahmin ediyorum ve kesinlikle o paralara fiesta van yerine c2 tercih ederdim. fiestada vergi, muayene, kasko, sigorta vs panelvan olduğu için ona göre rakam veriliyor. c2 hem yakıt olarak, görünüm olarak vs genel anlamda kıyaslandığında benim gözümde fiesta'dan ağır basıyor. C2 ile şehirler arası sabit 110kmh ile 100km/2.7LT gittiğimi bilirim :D
DorukBasa
14-01-2019, 17:35
Valla bende neredeyse aynı fikirdeyim sizinle ama benim bu araçlar için verebileceğim maks. bütçe 18-20 bin tl. Bu paralara alınabilecek en güzel araç bunlar gözüküyor. Temiz bulmak zor olduğundan Fiesta ya çevirdim okları zaten.
DorukBasa
14-01-2019, 17:38
evet 24-25 e güzel c2'ler var ama ben bi anda karar verdim ve krediye vs. pek bulaşmak istemiyorum. O sebepten bütçe 18-20 bin tl gibi. Bu fiyatlara da temiz c2 bulmak çok zor gibi. O sebepten fiesta düşünüyordum ama yorumlara bakılırsa bir kaç ay bekleyip c2 ye döneceğiz gibi. :D
DorukBasa
14-01-2019, 17:42
Valla o kadar güzel C2 yi anlattın ki hocam fiestadan vazgeçeceğim galiba. Normalde C2 ler bütçemin 3-5 bin tl üstünde ama sanırım 2-3 ay bekleyip C2 alacağım gibi.
Ben de vergiden dolayı fiestadan soğudum..
EfeTopcu
14-01-2019, 17:45
sadece vergi de değil, arkaya koltuk taksan işletmek dert (ayrıca artık işletilmiyor diye biliyorum), işletmesen polise denk geldiğinde ayrı bir dert, hız sınırı kamyonet olarak geçtiği için şehir içi 50 şehirler arası 88 vs vs vs :) Ama yazılım vs ufak tefek oynamalarla keyifli hale geliyor, yakışıklı araba o paralara göre, ona lafım yok çok kahrımı çekti :D
Emre-Dylan
14-01-2019, 17:46
2014 senesinde hatasız boyasız 2006 makyajlı fiesta van ı 11000TL ye almıştım :D 1 sene kadar bindim sonra pert oldu kaskodan 14000TL ödeme yapıldı ve sonrasında 2006 1.4HDI C2 almıştım. şuan aynı ayardaki fiesta vanlar 22-23binden aşağı değildir diye tahmin ediyorum ve kesinlikle o paralara fiesta van yerine c2 tercih ederdim. fiestada vergi, muayene, kasko, sigorta vs panelvan olduğu için ona göre rakam veriliyor. c2 hem yakıt olarak, görünüm olarak vs genel anlamda kıyaslandığında benim gözümde fiesta'dan ağır basıyor. C2 ile şehirler arası sabit 110kmh ile 100km/2.7LT gittiğimi bilirim :D
250lik scooter motoru var galiba maşallah rakam çok iyi:D
DorukBasa
14-01-2019, 17:53
sadece vergi de değil, arkaya koltuk taksan işletmek dert (ayrıca artık işletilmiyor diye biliyorum), işletmesen polise denk geldiğinde ayrı bir dert, hız sınırı kamyonet olarak geçtiği için şehir içi 50 şehirler arası 88 vs vs vs :) Ama yazılım vs ufak tefek oynamalarla keyifli hale geliyor, yakışıklı araba o paralara göre, ona lafım yok çok kahrımı çekti :D
Peki hocam soruyu şöyle değiştireyim; C2 1.4 hdi alınır mı? :D eksi yönleri neler acaba?
razzmatazz
14-01-2019, 18:06
bütçeyi zorlamak istemiyorsanız 14-15 bin civarı palio 1.3 multijet van alıp kalan paraylada makyaj yapardım ben olsam. ama beklerim dersen tabiki c2 1.4 hdi daha iyi olur
Ahmetfikri
14-01-2019, 18:13
c2 ve fiesta aynı motoru kullanıyor ama c2nin otomobil olması avantaj
fiesta van alanlar eşşek niyetine kullandığı için c2 çok daha mantıklı
fiesta ların 1.6 TDCI S modeli vardı çok güzel araba ama bu fiyatlara bulmak çok zor olur sanırım. Focus motorlu 1.6 90ps stok verisi biraz kurcalamayla hem yakıtta hem güçte güzel değerler alınıyor diye biliyorum
DorukBasa
14-01-2019, 18:26
Corsa ile başladık fiestaya geçtik. Şimdi C2 oldu. Acelem yok zaten kış ayındayız vaktim var açıkcası. O zaman hedefi C2 yapıyorum. Ne dersiniz? :D
Corsa 1.3cdti Van düşünülebilir 1.7 yerine daha uyguna
Her yıl muayene hız sınırı ve aynı modeldeki otomobile kıyasla yüksek vergi eksileri
Cam sorun değil ama koltuk ve cam işli bulunabilir.
Tamamının ticari kullanıldığını ama gündelik kullanmak için çok makul araçlar olduğunu unutmamak lazım
KGüneyli
14-01-2019, 21:27
1.7 corsa alacagıma kesinlikle fiesta alırdım.
Yeni kasa fiesta jantı koyup binerim. Masrafsız araba. Arkadasında var 200.000 de aldık 277.000 oldu yag bakımı haricinde anahtar vurmadı daha motora. Yakıt olarakta güzel. Susturucu falan söktü attı arabanın üstünde güzel bi hırıldak sesi var. O tarz araç düşünüyo olsam temiz bitane bulup alırım. Başka marka bakmam.
DorukBasa
14-01-2019, 22:56
1.7 corsa alacagıma kesinlikle fiesta alırdım.
Yeni kasa fiesta jantı koyup binerim. Masrafsız araba. Arkadasında var 200.000 de aldık 277.000 oldu yag bakımı haricinde anahtar vurmadı daha motora. Yakıt olarakta güzel. Susturucu falan söktü attı arabanın üstünde güzel bi hırıldak sesi var. O tarz araç düşünüyo olsam temiz bitane bulup alırım. Başka marka bakmam.
Benimde aklımda fiesta vardı ama yıllık vergisinin 1000 tl olduğunu duyunca biraz soğudum.
Fiestalar 15-18 arasına bulunabiliyor
C2ler 18-24 arasına bulunuyor
biraz kafam karıştır açıkcası.
Oguz Ozturk
15-01-2019, 15:20
2005 model Fiesta Van kullandım 2013 yılına kadar. Aracımda arka koltuklar monteliydi ama ruhsata işletmedim. Polis çevirdiğinde koltuğu görmüştü ama ses bile etmemişti. Muayeneye giderken de koltukları söküyordum 10 dakikalık iş bir ingiliz anahtarı ile. Muayenesi her yıl yapılır ve normal araçlardan biraz daha tuzlu bi fiyatı vardır.
Yürüyen olarak ise gerçekten çok eğlenceli bir arabaydı. Gücüne göre çok güzel gidiyordu 1.4 TDCI. 17 inch ST jant bi soğuk press ve amerikan park modülü ile çok tatlı bir görüntü elde etmiştim. Hoşnut olmadığım şeyi diğer dizel vanlara nazaran bir tık daha fazla yakıyordu corsa ve 206 ya göre. Ama can sıkacak kadar aşırı değil. EGR sinin dolu olduğuna yordum bu yakıtı da temizlettikten sonra yakıtın düşebileceğini düşündüm ama hiç yaptırmaya fırsatım olmadı
Ben olsam 1.3 dizel 4 kapı palio alır coil ve yazılım yapar binerdim. o paralara da var.
DorukBasa
16-01-2019, 00:19
2005 model Fiesta Van kullandım 2013 yılına kadar. Aracımda arka koltuklar monteliydi ama ruhsata işletmedim. Polis çevirdiğinde koltuğu görmüştü ama ses bile etmemişti. Muayeneye giderken de koltukları söküyordum 10 dakikalık iş bir ingiliz anahtarı ile. Muayenesi her yıl yapılır ve normal araçlardan biraz daha tuzlu bi fiyatı vardır.
Yürüyen olarak ise gerçekten çok eğlenceli bir arabaydı. Gücüne göre çok güzel gidiyordu 1.4 TDCI. 17 inch ST jant bi soğuk press ve amerikan park modülü ile çok tatlı bir görüntü elde etmiştim. Hoşnut olmadığım şeyi diğer dizel vanlara nazaran bir tık daha fazla yakıyordu corsa ve 206 ya göre. Ama can sıkacak kadar aşırı değil. EGR sinin dolu olduğuna yordum bu yakıtı da temizlettikten sonra yakıtın düşebileceğini düşündüm ama hiç yaptırmaya fırsatım olmadı
güzel bir bilgilendirme oldu benim için çok teşekkürler... peki sence 206 mı fiesta mı hocam?
hayır anlamadın nedir yaa bu corsaya karşı linç eylemi :D her ne olursa olsun her ne denirse densin turşusu çıkmış feleğin çemberinden 2 kere geçmiş ler hariç bana göre güncel durumda hem zevkle hem azçok ekonomiyle binilecek tek hızlı dizel corsadır başkası hikaye bende de corsa var tamamen duygusala bagladın demeyin haa :D
hem ayranım dökülmesinn hem .... yok öle bi dünyaa