PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa-206-Fiesta Dizel Van Alınır mı?

DorukBasa
16-01-2019, 20:31
Merhabalar,
Aslında benzeri bir konuyu ford fiesta olarak açmıştım ama listeyi biraz çoğalttım o sebepten tekrardan konu açarak sizden yardım istiyorum. :)
Kısacası; Ufak bir araç almak istiyorum, 4x4 aracım var ama gündelik kullanımda hem çok büyük hem çok yakıyor. (km'de 1 tl gibi)
Param baya kısıtlı aslında, bu kısıtlı para ile (16-20 bin tl arası) aklıma gelen araçlar şunlar;

1. Ford Fiesta 1.4 Dizel Van
2. Opel Corsa 1.3 Dizel
3. Opel Corsa 1.7 Dizel
4. Peugeot 206 1.4 Dizel Van
5. Citroen C2 1.4 Dizel

Siz eğer alacak olsanız hangini tercih edersiniz ve neden? Kesinlikle bulaşma dediğiniz araç var mı? Ya da bunları boşver şunu al diyebileceğiniz araç var mı? Teşekkürleer.

Van araçların her yıl muayneye girdiğini, vergilerinin normal araçlardan daha fazla olduğunu biliyorum. Bunlar hariç bir şey var mı?

Grimlord
16-01-2019, 21:48
Köprülerden geçişte de sıkıntı var sanırım vanların, bazı illerde şehir merkezine giremiyor vs.
Sırf yıllık muayeneden dolayı bile bulaşılmaz bence vana. Ticari olarak kullanıldıkları için eşek muamelesi görüyor çoğu.
C2 hdi hepsinden az yakar sanıyorum, tüketimde mutlu eder. Göreceli belki ama yumurta gibi, sempatik bir araç. Kesinlikle tercihim bu yönde olurdu.

KAYA
16-01-2019, 23:00
Aynı durum bende de söz konusu 4*4 aracım var cokkeyifle biniyorum ancak ufak bir araçta lazım oluyor, benim için tek kriter yakıt/masraf en minumum tutabilecek bir araç lazim, onerileri takipteyim.