PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avukat olan var mı?

Lee-on!
24-01-2019, 03:16
Arkadaşlar bir konu için bilgili bir arkadaştan akıl isteyeceğim.

Bundan 3 yıl önce bir dosta verilen araçla çevirmede araçta sigara yakalatıldığı için olay mahkemeye taşınmış. Araç da bizim üzerimize olduğu için biz de davalık olmuştuk ve mahkeme araca hak mahrumiyeti koydurmuştu. Dava görüldü düştü olayı gerçekleştirenler çoktan unuttu gitti fakat araba hala hak mahrumiyetli görülmekte olduğu için satışı yapılamıyor. Haksız bir durum değil mi bu? 3 yıl geçti üzerinden adliyeye sordurmaya gittiğimizde ise dava görülmüş fakat arşivden ne zaman düşer bilemeyiz takip edeceksiniz, düşünce araçta boşa çıkar dendi. Bunun bir zaman aşım süresi yok mu? Böyle oturup beklemek mi gerekiyor? Güya çevremizde tonla avukat arkadaşımız da var fakat para almayacakları işe kem küm cevaplar veriyorlar sağolsunlar. Bir de size danışmak istedim. Tarih bilgilerini yazıyorum aşağıya.

İlgili Yargıtay Dairesi
Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi

Geliş Tarihi
11/02/2016

Mahkemesi
Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi

Mahkeme Karar Tarihi
10/12/2015

Savcılık Tarihi
27/01/2016

Dava/Suç Türü
5607 sayılı yasanın 3/18.maddesine muhalefet

Durum
Arşiv Bölümü Teslim Aldı

Emre Akçay
24-01-2019, 09:23
Davanın esas numarasını biliyor musunuz? Halen Yargıtay incelemesinde anladığım kadarıyla. Gerekçeli karara bakmak lazım.

TarikS
25-01-2019, 00:15
En büyük kiralama firmalarından birinde çalışıyorum, bizim de elimizde buna benzer müşterideyken davalık mevzulara karışıp satılamadığı için şirkette personel aracı olarak kullanılan araçlar var. Şirket içinde ve dışında avukatlarımız olsa da bu mevzulara bir çözüm bulunamamış, bekliyor arabalar

SekoLive
25-01-2019, 07:07
hocam hangi marka sigarada bu olay yaşanıyor.

ben kullanmıyorum da bundan sonra aracıma binenlerin de sigara markasına bakayım.

geçmiş olsun.

GokhanRS
25-01-2019, 07:15

ben kullanmıyorum da bundan sonra aracıma binenlerin de sigara markasına bakayım.

geçmiş olsun.

sigara dediği ot esrar muhtemelen. :) markalı sigara suç değil.

denizhandinc
25-01-2019, 07:54
haha millet mevzuya uyanamamıs :)

mehmetRS
25-01-2019, 15:23

geçmiş olsun.

Senin masumiyetini yerim ben, mary jane mary jane mary jane :))

SekoLive
25-01-2019, 16:05
Senin masumiyetini yerim ben, mary jane mary jane mary jane :))

Burda uyusturucu yakalatıp yardim isticek yoktur diye düşünüyorum ��

Belki kaçak sigaradir diye umut ediyorum :))

yıldırımbyzt
25-01-2019, 17:03
En büyük kiralama firmalarından birinde çalışıyorum, bizim de elimizde buna benzer müşterideyken davalık mevzulara karışıp satılamadığı için şirkette personel aracı olarak kullanılan araçlar var. Şirket içinde ve dışında avukatlarımız olsa da bu mevzulara bir çözüm bulunamamış, bekliyor arabalar

Peki bu dava sürecinde aracı şirket içi kullanmanın yani kiraya vermediğiniz için edilen zarar müşteriye yansıyor mu?

fthdrn
25-01-2019, 17:16
Esrar kişinin üzerinde mi yakalanıyor araç içerisinde zula halindeyken mi yakalanıyor.

Lee-on!
26-01-2019, 07:25
Olay şöyle gerçekleşiyor bu araç bizim ortakta o da arkadaşına kiraya veriyor aracı. Alan kişiyi de ceviriyorlar yoldan ve emniyetten biz araniyoruz. Inanin detayini bilmiyorum kaçak sigara da olabilir esrar da olabilir. Ama şunu biliyorum elemanlar serbest bırakılmış adamlar çoktan unutup gitmiş olayı. Ancak araç hâlâ delil niteliğinde sanırım ve hak mahrumiyetli. Düşmüyor da bir türlü kaç yıl geçmesine rağmen...

TarikS
27-01-2019, 22:15
Peki bu dava sürecinde aracı şirket içi kullanmanın yani kiraya vermediğiniz için edilen zarar müşteriye yansıyor mu?

O konuda bilgim yok ama başıma gelen bir durum var benzetmek doğru olursa; başka bir kurumsal firmadan kiraliık F30 320i ile arkadaşım alkollü kullanırken kaza yaptık, araba otoparka çekildi. Kiraladığımız şubenin müdürü "arabayı otoparktan çıkarana kadar kira yazar, otoparktan çıkarıp kendi parkımıza çektiğimiz zaman kira özleşmesini kapatacağım" demişti. Araba tamir edilmeden kiraya verilecek durumda da değildi, sonra anlaşıldı arabayı arkadaşım o şekilde satın aldı

individual
28-01-2019, 12:43
Bizim sistem sever.Cezayı kişiye değil mala keser.Yapan yaptığı ile kalır.Adamın deli gibi vergi borcu olur arabalar hacizlenir yedieminde 5- 10 sene cürür.Kiralama firması araba kiralar ticaret yapar hakkıyla adam arabada uyuşturu ile yakalanır serbest kalır araba ceza alır.

İşiniz zor dava kapanmadan zor benim bildiğimde.

onursumer
28-01-2019, 13:12
Olay şöyle gerçekleşiyor bu araç bizim ortakta o da arkadaşına kiraya veriyor aracı. Alan kişiyi de ceviriyorlar yoldan ve emniyetten biz araniyoruz. Inanin detayini bilmiyorum kaçak sigara da olabilir esrar da olabilir. Ama şunu biliyorum elemanlar serbest bırakılmış adamlar çoktan unutup gitmiş olayı. Ancak araç hâlâ delil niteliğinde sanırım ve hak mahrumiyetli. Düşmüyor da bir türlü kaç yıl geçmesine rağmen...

benim miniyi alırken alıcağım kişinin bi davası yüzünden araca bu tarz bi satılamaz koyulduğunu farketmiştik notere gittiğimizde eski olay kapanmış gitmiş sonuçlanmış ama işleme almamışlardı

gidip dosyanın kapandığı yazısını gondertip rehini kendimiz kaldırtmıştık 2 saatimizi almıştı hepsi toplamda
aynı şeyler değil ama bireysel olarak takip edilmesi gerekiyor

rebelh
29-01-2019, 08:15
aramızda ankarada avukatlık yapan var mı?
bir hırsızlık mevzusu var da kuyumcuyu mahkemeye vericez tanıdık biri olsun istedik bizimkilerde pek peşine düşmediler zaman geçiyor
bu işle ilgilenecek birisi varsa iletişime geçerse sevinirim

Yigit-Y
29-01-2019, 11:45
İstanbul da esnaf boşanma avukatı varsa bende bir ozel mesaj alırım :)

gokhankenar
29-01-2019, 15:48
O konuda bilgim yok ama başıma gelen bir durum var benzetmek doğru olursa; başka bir kurumsal firmadan kiraliık F30 320i ile arkadaşım alkollü kullanırken kaza yaptık, araba otoparka çekildi. Kiraladığımız şubenin müdürü "arabayı otoparktan çıkarana kadar kira yazar, otoparktan çıkarıp kendi parkımıza çektiğimiz zaman kira özleşmesini kapatacağım" demişti. Araba tamir edilmeden kiraya verilecek durumda da değildi, sonra anlaşıldı arabayı arkadaşım o şekilde satın aldı

Akılsız başın cezası epey masraflı olmuştur :(