PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 Q7 3.0TDI Alınır mı?

Carmageddon
26-01-2019, 15:15
Arkadaşlar merhaba,

Bir tanıdığımız 2007 model Q7 3.0TDI aracını satıyor. Zannediyorum Türkiye'nin en temiz Q7'si. Zira araç 57000km'de, boyasız. Sürekli şoförlü kullanılmış. İçi dışı gerçekten temiz bir araç.

Alırsak büyük ihtimalle 2013 E180'i satacağız. Yakıt ve konfor olarak bizi aldığımız günden beri hiç memnun etmemişti açıkcası.

Q7 yakıt tüketimi olarak nasıldır? Kilometresi az olmasına rağmen 12 yaşında bir Q7'de olası ne gibi sorunlar olabilir?

Teşekkürler şimdiden.

Yigit-Y
26-01-2019, 19:49
Alınmaz mı?

Birde makyajlı ya cevrilirse

İçi siyah s line ise pehh diyorum

Aldığım en iyi arabalardan biriydi.

Ben çok memnun kaldım.

Km den ötürü benim başıma

Yakıtin enjektör hattında bir ufak sızıntı yaşamıştım

O da normal dediler 245.000 km de idi

Çok iyidi ozel yolda airmatic filan

Cok konforluydu

E180 den sonra ohh diyeceksiniz.

Yakit e180 den bir çıtır az olacaktır.

2 ton arac 4*4 de eklenince yakıt normal olacaktır

Ben kesinlikle temiz bakımlı bir q7 her türlü alınır

Makyajlisi ile ömürlük yaşanılır diyorum

Carmageddon
27-01-2019, 01:22
Alınmaz mı?

Birde makyajlı ya cevrilirse

İçi siyah s line ise pehh diyorum

Aldığım en iyi arabalardan biriydi.

Ben çok memnun kaldım.

Km den ötürü benim başıma

Yakıtin enjektör hattında bir ufak sızıntı yaşamıştım

O da normal dediler 245.000 km de idi

Çok iyidi ozel yolda airmatic filan

Cok konforluydu

E180 den sonra ohh diyeceksiniz.

Yakit e180 den bir çıtır az olacaktır.

2 ton arac 4*4 de eklenince yakıt normal olacaktır

Ben kesinlikle temiz bakımlı bir q7 her türlü alınır

Makyajlisi ile ömürlük yaşanılır diyorum

Tesekkurler cevabiniz icin, icim rahatladi hevesim artti. Ici bej, bol ahsapli, koltuklarda, goguste en ufak bir deformasyon yok. E180’den az yakarsa zaten sahane olur.

Tunacan
27-01-2019, 08:49
E180 ne yakıyor merak ettim..

Suleyman
27-01-2019, 10:02
Ben olsam o temizlikteki aracı alırdım.

Yigit-Y
27-01-2019, 10:23
Ben ahşap bej sevmedigimden

İçi full siyah seviyorum

Ama çok temiz km yok

Yani direk al derim

Öyle bir q7 tr de bulmak büyük mesele

Yok gibi birşey

Shadow_Dancer
27-01-2019, 10:25

İçi full siyah seviyorum

Ama çok temiz km yok

Yani direk al derim

Yok gibi birşey

Mal iyide fiyatta önemli.. Hele bi de yüzü güncellenirse bana göre çogu suv'u ezer.

berkaym
27-01-2019, 11:31
O kilometrede ve bildiğiniz araçsa direk alınır. Yaştan dolayı motordaki plastik borular kayış vs hepsini değiştirmek iyi olur ekstra bir masraf çıkarmaz o km’de zaten. Yakıt olarak kullandığınız yollara göre vs fark eder en az 10-11 olur istanbulda

Carmageddon
27-01-2019, 12:00
E180 ne yakıyor merak ettim..
1 depo(60lt) ile sakin kullanımda yaklaşık 400-450km yapıyor şehir içi. Aynı yolda 3.20ied ile 600km'nin altına düşmedim ben. Ayrıca araç AMG olduğu için bir E serisi konforu hissedemedik biz. Hızlanmasına girmek dahi istemiyorum, mercedes hala nasıl yeni kasalarda bu motoru E serilerinde kullanıyor anlamak mümkün değil.

Carmageddon
27-01-2019, 12:02

İçi full siyah seviyorum

Ama çok temiz km yok

Yani direk al derim

Yok gibi birşey

İlk lastiklerine baktım ben aracın değişmesi gerekirse çok masraf olur diye onlarda yepyeni çıktı, zannediyorum 1000km kadar yapmış.

Carmageddon
27-01-2019, 12:05
Mal iyide fiyatta önemli.. Hele bi de yüzü güncellenirse bana göre çogu suv'u ezer.

Fiyat olarak onların söylediği fiyat civarı teklif ettim ki bu galeri fiyatına eşit gibi bişey. İşin zorluğu bu kilometrede araç olmadığı için insan ne fiyat söyleyeceğini de bilmiyor. Açıkcası piyasa sahibindenden yazanların çok çok altında. 1.5 aydır boyasız 50binde Giulietta'yı satamadım ki sitenin en ucuz arabası gibi bir şey. Bu sebeple yüksek fiyat vermek istiyorum.

Carmageddon
27-01-2019, 12:08
O kilometrede ve bildiğiniz araçsa direk alınır. Yaştan dolayı motordaki plastik borular kayış vs hepsini değiştirmek iyi olur ekstra bir masraf çıkarmaz o km’de zaten. Yakıt olarak kullandığınız yollara göre vs fark eder en az 10-11 olur istanbulda

Dediğiniz gibi 12 yaşında bir araç olduğu için her ihtimale karşı iyi bir kontrol ettireceğim aracı.

Şu devirde ihtiyaç yokken araç almak biraz saçma ama böyle temizi de gerçekten çok nadir denk gelir. Umarım alırım da size de göstermek nasip olur.

Yigit-Y
27-01-2019, 14:29
https://i.hizliresim.com/JZO0dJ.jpg

Facelift yediği gibi başka birşey oluyor bu

Ben yapamadım inş sen yapıp güzel güzel binersin

Yaştan dolayı tüm plastikler elden geçme

Muhabbeti doğrudur.

Ama lastik bile yenisi ise ki iyi para tutar

O adam o arabaya iyi bakmıştır bence

Carmageddon
27-01-2019, 14:35
https://i.hizliresim.com/JZO0dJ.jpg

Facelift yediği gibi başka birşey oluyor bu

Ben yapamadım inş sen yapıp güzel güzel binersin

Yaştan dolayı tüm plastikler elden geçme

Muhabbeti doğrudur.

Ama lastik bile yenisi ise ki iyi para tutar

O adam o arabaya iyi bakmıştır bence

Facelift gerçekten modern bir hava katıyor araca, uygun bir rakama alabilirsem ilk yapılacaklar arasına yazıyorum.

bkaraca
27-01-2019, 16:03
Bence kaçırmayın sonra çok üzülürsünuz , al sat bile yapsanız tahmininizden çok para kazanırsınız. Bence ufak tefek değişecekleri değiştirip , facelift yapıp uzunca yıllar kullanın.

Almaktan vazgecerseniz haber verin illaki forumdan alacak birileri çıkar .

Carmageddon
27-01-2019, 18:07
Bence kaçırmayın sonra çok üzülürsünuz , al sat bile yapsanız tahmininizden çok para kazanırsınız. Bence ufak tefek değişecekleri değiştirip , facelift yapıp uzunca yıllar kullanın.

Almaktan vazgecerseniz haber verin illaki forumdan alacak birileri çıkar .

Al-sat olayını ben de düşündüm fakat, zannediyorum bütçeme uygun bu sınıfta bu kilometre de bir araç hiçbir zaman bulamayabilirim. O sebeple binmek daha mantıklı olabilir.
Ben alamazsam araç ilana düşmeden buradan bilgilendiririm.

Eworen
27-01-2019, 18:21
Ben x1 ile sehir icinde 10 lt yakiyorum q7 15 lt nin alti hayal alemi olur fabrika verisi 12.8 lt yaziyor yogun trafikte 4x4 ve agirlik tuketim olarak rahatsiz edebilir eski nesil motor ve sanziman etkiside mevcut bu q7 ye has bir durum degil yeni nesil araclarda tuketim konusu bi hayli asagilarda ama teknoloji iste..
E180 den net bicimde fazla yakarsiniz onu bi kenara koyalim pembe tablodan siyrilmak gerekli
Ama bu dezavantajinin yaninda eski olmasina ragmen fiyat fayda orani harika km dusuk tertemiz diyorsunuz daha ne olsun e180 zaten cok basarili bir arac degildir sadece motor olarak degil konfor surus konforu vb konulardada vasat denilebilir.
Ben olsam alirdim..

Shadow_Dancer
27-01-2019, 18:32
Ben x1 ile sehir icinde 10 lt yakiyorum q7 15 lt nin alti hayal alemi olur fabrika verisi 12.8 lt yaziyor yogun trafikte 4x4 ve agirlik tuketim olarak rahatsiz edebilir eski nesil motor ve sanziman etkiside mevcut bu q7 ye has bir durum degil yeni nesil araclarda tuketim konusu bi hayli asagilarda ama teknoloji iste..
E180 den net bicimde fazla yakarsiniz onu bi kenara koyalim pembe tablodan siyrilmak gerekli
Ama bu dezavantajinin yaninda eski olmasina ragmen fiyat fayda orani harika km dusuk tertemiz diyorsunuz daha ne olsun e180 zaten cok basarili bir arac degildir sadece motor olarak degil konfor surus konforu vb konulardada vasat denilebilir.
Ben olsam alirdim..

E serisi gerçekten vasat mı üstad? Motor hantal eyvallah ama.

Carmageddon
27-01-2019, 18:36
Ben olsam alirdim..

Teşekkürler cevabınız için. Yakıt konusunda katılıyorum size, en azından Q7 atikliğiyle yakıtını unutturacaktır diye düşünüyorum.

Yigit-Y
27-01-2019, 18:47
E180 fabrika verisi 8.3lt

Ama arkadasim 11lt altına dusemedim dedi :(

Hem gitmiyor hemde yakıyor diyordu

E180 elite 2015 modeldi

Q7 ile e180 cok farklı segment

Q7 ile yaktığı helal derim
E180 nin yaktigina haram derdim.

:)

Yakıt konusu kullanima yazilima herşeye bağlı

Q7 kullandığım zamanlarda 11.5lt ortalamam vardı mesela benim

Ssamet
27-01-2019, 19:02
Yakıt e180 ile aynı seviyelerde olaracaktır ama çok daha keyifli ve performanslı kullanımda. Bence her türlü değer :)

Erk@n
27-01-2019, 21:30
Hep aklımdaki araç ama km den korkuyorum bende. Sizde bu risk de yok bence alınır, aslanlar gibi de binilir. Hayırlısı olur inşallah.

Eworen
27-01-2019, 22:00
E serisi gerçekten vasat mı üstad? Motor hantal eyvallah ama.

5 sene once yazdigim zaman topa tutuluyorduk 520i nasil daha konforlu olurmus nasil cok daha sessiz olurmus nasil cok daha iyi motora sahip olurmus. bla bla..
Sene 2019 ikinci el ve "0" km arac fiyatlarina bakinca bu laflar geride kaldi 520i evet daha iyi ama e180 su an neden alinmasin ki imaji hala cok yuksek motoru TR sartlarinda mecburiyet kim min e250 istemezde..passatdan ucuza golf fiyatina e180
Ben alirdim..

Carmageddon
28-01-2019, 00:21
Kimsenin olumsuz bir sey yazmamasi sevindirici acikcasi ayni ozelliklerde bir Land Rover’i konusuyor olsaydik bircok sorun yazilacagina eminim.

Korkum bu tarz ust sinif bir aracta olusabilecek herhangi bir sorunun bana yuklu bir sekilde geri donmesi fakat gordugum kadariyla Q7 ile ilgili fazla kronik sorun yok.

DOHC
28-01-2019, 07:45
Kimsenin olumsuz bir sey yazmamasi sevindirici acikcasi ayni ozelliklerde bir Land Rover’i konusuyor olsaydik bircok sorun yazilacagina eminim.

Korkum bu tarz ust sinif bir aracta olusabilecek herhangi bir sorunun bana yuklu bir sekilde geri donmesi fakat gordugum kadariyla Q7 ile ilgili fazla kronik sorun yok.

Kronik sorunda E180'de ucuz olacağını sanmıyorum :).
Görünüş, haşmet olarak Q7 çok iyi. İçinde orta boy biri ayakta durabiliyor.
Ama aynı model-motor X5 biraz daha performanslı yanılmıyorsam.
Hiç seçenek olmasa X5 derdim ama Q7 bu kadar temizse hayırlı olsun.

M3CSL
28-01-2019, 07:54
E180 Motoru aslında yeni kasada canavar gidiyor, eski kasada şanzıman ve yazılımsal kaynaklı vasat gider, 10.5 civarı yakar şehir içi ağırlıklı.
Onun dışında hiçbir konuda çok iyi değil, kötüde değil. Q7 alınır temizse her türlü..

997TT
28-01-2019, 09:13
E kasa her ne kadar keyıflı olsa da 180 skandal motor....
Q7 tabıkı cok ıyı secenek ancak 12 yasında bır otomobıl alıyorsunuz,bunu unutmayın.
Bır cok parcanın km omru kadar yıl omrude vardır....

Anti
28-01-2019, 09:27
2016 sonu makyajlı kasa E180'imiz, peder sağ ayağını esirgemez sağolsun ve yokuş gidip geliyor. Ş.içi ortalaması 8.9 lt.

Ben Ankara-Bodrum 7.0 lt git gel yaptım ortalama 110 km/h ile. Tam bir depo ile gitti. Yakıt ve konfor konusunda asla bir eksiği olduğunu düşünmüyorum.

Q7 gösteriş, daha fazla güç ve konfor için düşünülebilir tabi ona da itirazım asla yok ama E180'i gömmek doğru değil. Modele göre farklı olabilir tabi.

bosporuss06
28-01-2019, 11:18
1.6 motorlu f10 5 serisi ve e180 mercedeslerin kaderi bu.İlk fırsatta gömülmek.Yalnız yapacak bişi yok,bizimkiler premiumdan eksik kalmasınlar diye mercedes ve bmwnin yaptığı bi güzellik bu satış politikası.Yoksa bu araçlara 3litreden altı binmemek lazım.

Carmageddon
28-01-2019, 14:25
Kronik sorunda E180'de ucuz olacağını sanmıyorum :).
Görünüş, haşmet olarak Q7 çok iyi. İçinde orta boy biri ayakta durabiliyor.
Ama aynı model-motor X5 biraz daha performanslı yanılmıyorsam.
Hiç seçenek olmasa X5 derdim ama Q7 bu kadar temizse hayırlı olsun.

Haklısınız E180'de parça olarak pahalı bir araç fakat çok yaşlı olmadığı için şu ana kadar bu konuda üzmedi bizi. Zaten çok kullanamadık yakıt yüzünden. :)

E180 Motoru aslında yeni kasada canavar gidiyor, eski kasada şanzıman ve yazılımsal kaynaklı vasat gider, 10.5 civarı yakar şehir içi ağırlıklı.
Onun dışında hiçbir konuda çok iyi değil, kötüde değil. Q7 alınır temizse her türlü..

Dediğinizin doğru olduğunu düşünüyorum, eski kasanın vasat performansına rağmen yenisi bu kadar satılıyorsa illa ki bir iyileştirme yapılmıştır.

E kasa her ne kadar keyıflı olsa da 180 skandal motor....
Q7 tabıkı cok ıyı secenek ancak 12 yasında bır otomobıl alıyorsunuz,bunu unutmayın.
Bır cok parcanın km omru kadar yıl omrude vardır....

E180'den sonra 3.20ied'ye binince araba uçak gibi geliyor. Q7'nin sıfırına binebilecek bütçem şu an yok, bu kadar düşük kilometreli ikinci el paranız olsada yok. Amacım alıp en azından 1-2 yıl kadar binmek, satarsam bir daha böyle bir araba bulamayabilirim. Perşembe kesinleştireceğiz, alamazsam buraya yazarım, forumdan birine gitsin.

2016 sonu makyajlı kasa E180'imiz, peder sağ ayağını esirgemez sağolsun ve yokuş gidip geliyor. Ş.içi ortalaması 8.9 lt.

Ben Ankara-Bodrum 7.0 lt git gel yaptım ortalama 110 km/h ile. Tam bir depo ile gitti. Yakıt ve konfor konusunda asla bir eksiği olduğunu düşünmüyorum.

Q7 gösteriş, daha fazla güç ve konfor için düşünülebilir tabi ona da itirazım asla yok ama E180'i gömmek doğru değil. Modele göre farklı olabilir tabi.

Yanlış anlaşılma olmasın kimseyi kırmak istemem. E serisi gerçekten çok güzel bir araç, benim sorunum performans ve AMG paket olması sebebiyle konforuyla alakalı biraz. Sizin aracınızın paketi nedir?

Anti
28-01-2019, 15:02
Yanlış anlaşılma olmasın kimseyi kırmak istemem. E serisi gerçekten çok güzel bir araç, benim sorunum performans ve AMG paket olması sebebiyle konforuyla alakalı biraz. Sizin aracınızın paketi nedir?

Estafurullah, Edition paket kullanıyoruz. AMG ile kıyaslamak doğru olmaz muhtemelen

997TT
28-01-2019, 22:37
Arac q7 yada s kasa...
12 yasinda. Tabiki sifirini alamiyoruz,cokk pahali. O zaman daha genc ama daha alt sinif tercih etmek gerek. Ben olsam oyke yapardım.
Ustanizi iyi secin,man heryerine baksin.
İlani varsa bende yorum yapabilirim.

Yigit-Y
28-01-2019, 22:43
E180 elma
Q7 armut

Armut daha ağır daha lezzetli

Konunun özeti...

Yeni kasa e dersek işler değişir o ayrı bir konu

Carmageddon
28-01-2019, 23:00
Arac q7 yada s kasa...
12 yasinda. Tabiki sifirini alamiyoruz,cokk pahali. O zaman daha genc ama daha alt sinif tercih etmek gerek. Ben olsam oyke yapardım.
Ustanizi iyi secin,man heryerine baksin.
İlani varsa bende yorum yapabilirim.

Abi aslında hata bizde efendi gibi binmiyoruz arabalarımıza, heyecan arıyoruz. :)
İlana koymadılar, biz anlaşamazsak koyacaklar tahminimce.

E180 elma
Q7 armut

Armut daha ağır daha lezzetli

Konunun özeti...

Yeni kasa e dersek işler değişir o ayrı bir konu

Valla senin yüzünden araba çok aklımda yokken Q7 ile yatıp onunla kalkıyorum 3 gündür. :)

Teşekkürler bilgiler için.

Yigit-Y
29-01-2019, 09:02
Q7 ile bir yere giderken anlayacaksın ne demek istediğimi

Sen onu makyajla bir de öff diyorum

3 harfli birde plaka koy

Hee beni çok polis çevirdi

Emanet varmı abi diye :):):)

Carmageddon
31-01-2019, 13:56
Arkadaşlar arabayı biz almadık, benim bütçemi biraz aştı, bu ay da yüklü ödemelerim var, alfayı da satamadım. İstedikleri fiyat 180.000TL ama biraz daha pazarlık edilebilir belki. İlgilenen olursa yardımcı olabilirim.

Aytacd
05-02-2019, 16:37
180 bi tık fazla imiş , 2006 model gümüş renk var bende doğuş çıkışlı, panoramik tavan-airmatik-bose-elekt. bagaj vs. düşünürseniz çok uyguna veririm :)