PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Borusan Samandıra

DOHC
29-01-2019, 09:42
Borusan Samandıra kapanmış diye duydum.
Var mı bilgisi olan?

öskür
29-01-2019, 09:44
Sıfır satış vs. kapandı doğru...

ONURRBAKI
29-01-2019, 09:49
Satış ve servis faaliyetlerine bir süre ara verdiklerini okumuştum...

free-hifi
29-01-2019, 11:56
yan yolla alakası olabilir mi bir senedir yol yapacaklar değildir ama etken olabilir

GökhanÖzkan
29-01-2019, 12:31
Bende oranın personeliydim işten çıkarıldım. Benim le beraber epey kişi çıkarıldı düşen satışlar vs vs vs. kapandığı doğru ama ne zaman tekrar faaliyete girer bilinmez..

halili
29-01-2019, 12:36
Şimdi otobandan önünden geçtim.Yemekhane de baya kalabalık oturuyolardı.

Mutu
29-01-2019, 12:37
Şimdi otobandan önünden geçtim.Yemekhane de baya kalabalık oturuyolardı.

O kadar büyük bir tesisi tamamiyle kapatamazlar bence. Servis kısmı vs. aktiftir. Bir de 3-4 aya tekrardan aktif olabilir, döviz ve kredi oranlarına bağlantılı olarak.

VETTE
29-01-2019, 13:10
Borusan Ankara da da küçülmeye gitti baya personel çıkarttı.

öskür
29-01-2019, 13:18
O kadar büyük bir tesisi tamamiyle kapatamazlar bence. Servis kısmı vs. aktiftir. Bir de 3-4 aya tekrardan aktif olabilir, döviz ve kredi oranlarına bağlantılı olarak.

sadece filo satış ve 2.el olarak devam edicekler.

_opeth
29-01-2019, 14:39
Borusan bildiğim kadarıyla baya zor durumda. daha yazın Adana'ya gittiğimde hissettirmeye başlamıştı. Cafelerinde bizim sistemlerden var.

tequila818
29-01-2019, 16:44
Doğru. Maalesef durum kötü. Çok ciddi sayıda personel çıkarıldı ve bir o kadar da 2019'da çıkarılacak. Bir sürü departman birleştirildi ya da kapandı.

Tedarikçi toplantıya geldiğinde laktozsuz sütlü latte yaptırıyorduk şimdi karton bardakta çay veriyorlarmış. Çok üzücü bu hale gelmesi.

bilalMW
29-01-2019, 21:21
Turkiye'de luks otomobil dendiğinde ilk akla gelen Borusan Otomotiv (https://otoajanda.com/borusan-52-milyon-euroluk-bmw-ussunu-kapatiyor-mu/?fbclid=IwAR31WoqwgSyNeuFw_uq0y7sI9K3zQp8Oby4ldXZc s4M8ZFSahzSCpOkn3AA)

Haberlere düşmüş... İşinden ayrılmak zorunda kalmış arkadaşlara adına üzüldüm. Umarım kısa sürede daha iyi imkanlara sahip firmalarda pozisyon sahibi olurlar. Borusan'a iyi olmuş fakat çok yüksekten uçuyorlardı.

Mehmetmert
29-01-2019, 21:33
Böyle durumlar üzüyor beni , bir sürü insan işten çıkartılıyor ayrıca bir firma eriyor ...

Ekonmik durumlar kötü olunca , kemeri sıkmak için lüksten uzaklaşmak gerekiyor.Örnekte olduğu gibide kapatılıyor...Bakalım bu sene bu durumlar devam ettikçe ne olacak otomotiv firmalarının durumu özelliklede borusanın merak ediyorum

Can's
29-01-2019, 21:38
Evet maalesef otomotiv sektoru ciddi anlamda sıkıntıda bende yılda filo dahil 16000 araç satan bir firmada çalışıyordum gecen hafta ayrılmak durumunda kaldım neredeyse 0 a duştu satışlar 20 yıllık çalışan kişileri tazmınat nedeni ile ellerinde tutmak zorunda kaldılar sektör değiştirip devam edeceğim.

kalipson
29-01-2019, 22:59
İşten çıkarılan personel adına ister istemez üzülüyor insan.
Ama yeri geldiğinde bi 250 TL. indirim bile yapmayan Borusan'a da ne desem bilemedim. :/

Yigit-Y
29-01-2019, 23:22
Borusan gibi daha bir çok firma var.

Hergun yeni haberler gelecek henüz değil

1 nisan itibaren çok daha bu tarz şeyler duyacağız

mert_can 41
29-01-2019, 23:29
Daha halen ekonomik kriz yok diyenler var ama anlamıyorlar işte kdv yi ötv yi borusan kendi koyuyor zanedenlerde varmış onlarıda gördü bu gözler. Ticaret yapıpta yüzü gülen kimse yok her gün bir iflas her gün bir intihar allah sonumuzu ayır etsin...

free-hifi
29-01-2019, 23:43
Borusan gibi daha bir çok firma var.

Hergun yeni haberler gelecek henüz değil

1 nisan itibaren çok daha bu tarz şeyler duyacağız

Haber izliyorum senin dediğin tarzda haberler yok...

free-hifi
29-01-2019, 23:44
Pardon a haber yazacaktim

bilalMW
29-01-2019, 23:45
Haber izliyorum senin dediğin tarzda haberler yok...

a haberden duyamazsın tabii..

mbulur
30-01-2019, 00:28
Borusan Otomotiv'e yada Borusan Oto'ya birşey olduğu, maddi sıkıntıda olduğu filan yok. Aynısını 2008 yılı kasım ayında ve 2009 yılı şubat ayında yaptılar. Amaçları yıllar önce şirkete girmiş ve güne göre yüksek maaş alan çalışanlardan kurtulmaktı bu nedenle krizi bahane ettiler. Bu arada 2001 yılı krizinde de personel çıkarmamak adına çalışanların birçok hakkını gasp ettiler ve işler düzelince tekrar vermediler aldıkları hakları.
Aynı senaryo tekrar ediyor, yine birçok çalışanla yollarını ayırıyorlar. Zaten son 10 yılda şirketin kalitesi ve çalışanına verdiği değer dibe vurdu, buna bağlı olarak çalışan kalitesi her geçen gün geriye gitti. Aslında yöneticiler hariç hatta C sınıfı yöneticiler ve altındaki tüm çalışanları güvenlik görevlileri gibi outsource elemanlardan oluştursunlar onlar için en temizi budur.
Yazmayım daha fazla, etik olmaz.

mert_can 41
30-01-2019, 02:16
Pardon a haber yazacaktim

Abi a haber - Atv - Trt den bu haberleri duyamazsın onlar ülkemizden bahsetmiyorlar nerden bahsediyorlar bilmiyorum ama orda yaşamak isterdim hiç bir kötülük yok o diyarda.

_opeth
30-01-2019, 07:34
Mazda Derya'nın instagram sayfasını takip ediyorum. Adamlar müşteriye cx3 sattı diye konfeti ve şampanya patlattılar.

bilalMW
30-01-2019, 08:02
Borusan Otomotiv'e yada Borusan Oto'ya birşey olduğu, maddi sıkıntıda olduğu filan yok. Aynısını 2008 yılı kasım ayında ve 2009 yılı şubat ayında yaptılar. Amaçları yıllar önce şirkete girmiş ve güne göre yüksek maaş alan çalışanlardan kurtulmaktı bu nedenle krizi bahane ettiler. Bu arada 2001 yılı krizinde de personel çıkarmamak adına çalışanların birçok hakkını gasp ettiler ve işler düzelince tekrar vermediler aldıkları hakları.
Aynı senaryo tekrar ediyor, yine birçok çalışanla yollarını ayırıyorlar. Zaten son 10 yılda şirketin kalitesi ve çalışanına verdiği değer dibe vurdu, buna bağlı olarak çalışan kalitesi her geçen gün geriye gitti. Aslında yöneticiler hariç hatta C sınıfı yöneticiler ve altındaki tüm çalışanları güvenlik görevlileri gibi outsource elemanlardan oluştursunlar onlar için en temizi budur.
Yazmayım daha fazla, etik olmaz.

etiklik durum olmaz bence abi olumlu olumsuz bilgi paylaşımı.

GökhanÖzkan
30-01-2019, 10:03
buraya yazsam roman olur :)
kısa özetle ne beklentilerle, ne ümitlerle gitmiştim.. gittiğimde de gerçekten dedim ki bunca zaman neden bu arayışa girmemişim.. harika insanlar tanıdım.. harika dostluklarım oldu.. ama gözardı edilemeyecek bir şey var... 55.000 metrekare alana günde 5 kişi bile gelmiyorsa ne yapsanız boş.. en ucuzu 80.00 euro olan arabayı elinizde bröşürle kapı kapı gezip su arıtma cihazı satar gibi satamayacağınız için kaçınılmaz son..
son 3 ay bildiğiniz çalmayan telefonlar hiç ziyaret almayan showroomlar.. ama ekranın sağ alt tarafından gelen bildirim borusan sanat vs vs vs :)
satış ekibi kendi kendimize derdik bize çam ağacı girmiş s.k.ndirik departmanlar kozalağın peşinde.. bunlar da lazım tabiki ama doğru yer doğru
100 euro yüzünden kaçan satışınız için saatlerce belki haftalarca emekleriniz mahvolmuş geri bildirimler yapılmış dinleyen yok 1 hafta sonra 5.000 euro indirim gelmiş adamı arayıp biz o gün muayyer günümüzdeydik bugün 5.000 euro tersine sizin kucağınıza oturalım ne dersiniz diye aramak gibi birşey..
satış yapan arkadaşlar vardır aramızda bilirler.. O masadan geçmeyip isim gücü yüksek ünilerin mühendisleri (ağırlıklı) pro seviyede excel kullanan, ingilizcesi iyi, plaza dili olan adamların sıcak satışı bilmeyip excel tablolarından satış raporlarından hayatı kontrol etmesi sizinle aynı dili konuşamayıp aynı pencereden görememesi.. hoş buna kızmamak lazım onları alt yapıları herşeyi raporlardan okumaya yüzdelik hesaplarla konuşmaya el verişli...Günün sonunda 15 kişi işten ayrılıyor bakın o 15 kişiye hepsimi çöp? hepsimi kötü? hepsinin mi ailesiyle hayatıyla derdi varda çalışamıyor? yada hepsi mi iş görüşmesinde kendini çok iyi sattı da yönetim o gölü yedi??
benim ayrıldığım gün ayrılan ekibi başka bir shworooma alsanız benide sallayın bi kenara diğerlerini düşünün açar bilgisayarını verin önüne arabayı/ ürünü satamayacağı başaramayacağı birşey yok.. fenalaşanlarmı dersiniz, borcu harcı yüzünden ailesi dağılanlarmı... neler neler... benimde psikolojim alt üst oldu.. 2018 yılı kariyerim için önce harika başlayıp daha sonrasında akıl sağlığımı yitiriyordum..
bi yandan da hayat tabiki devam ediyor... nasıl olsa yerine en rahat koyabileceği ekip satış ekibi.. ilanlar yine açılsa insanlar kendini keser girmek için..
kriz mriz yok ülkede herşey yolunda hiiç kasmamıza da gerek yok.. 100 lerce insan işsiz kaldı.. sağlığından oldu.. durmak yok durmadan parçalanmaya kırılmaya mücadele etmeye kaybetmeye devam...

Eworen
30-01-2019, 10:20
Hiç bir firma için kolay değil çalışanlar için ise hiç ama hiç kolay değil
Borusan orayı açalım iş olmazsa herkesi kovarız mantığını güdecek değildir elbet severiz sevmeyiz orası ayrı ama yazık gerçekten yazık
Harcanan paraya emeğe ayrı yazık, çalışanların işsiz kalmaları işini kaybetmeleri ise ayrı yazık..
Ülkenin durumu kötü gerçekten kötü ve herhalde daha da kötüsü umut ışığının hiç olmaması nasıl düzelecek neyle düzelecek ne zaman düzelecek sorularının hiç ama hiç cevabı yok..

GökhanÖzkan
30-01-2019, 10:47
Hiç bir firma için kolay değil çalışanlar için ise hiç ama hiç kolay değil
Borusan orayı açalım iş olmazsa herkesi kovarız mantığını güdecek değildir elbet severiz sevmeyiz orası ayrı ama yazık gerçekten yazık
Harcanan paraya emeğe ayrı yazık, çalışanların işsiz kalmaları işini kaybetmeleri ise ayrı yazık..
Ülkenin durumu kötü gerçekten kötü ve herhalde daha da kötüsü umut ışığının hiç olmaması nasıl düzelecek neyle düzelecek ne zaman düzelecek sorularının hiç ama hiç cevabı yok..

mutlaka kimse istemezde.. yukarda bahsettiğim detaylarda işler iyi iken sorun yok.. işe frasnız birinide getirseniz zaten alım olunca bizler sadece işlemi yapan kişi oluyoruz.. işler kötüyken ekiple yönetim aynı dili konuşamayınca excel tablosundan takip yemiyor işte..
sonra altın kapılarımız kan oldu tayfuuuuuuuun :)

Yigit-Y
30-01-2019, 11:06
1 serisi 87.000 tl
3 serisi 117.000 tl

Satıldığı zamanlar borusan fena kazanıyordu

Şuan millet showroom gezmeye bile korkar oldu :)

VTec_king
30-01-2019, 12:59
3 ü 112 bine almıştım koltuk ısıtmalı cruise lu full dolu hemde granit gri idi, sonra 103 2 ay bekleyerek satmıştım

1 serisi 87.000 tl
3 serisi 117.000 tl

Satıldığı zamanlar borusan fena kazanıyordu

Şuan millet showroom gezmeye bile korkar oldu :)

bilalMW
30-01-2019, 13:17
buraya yazsam roman olur :)
kısa özetle ne beklentilerle, ne ümitlerle gitmiştim.. gittiğimde de gerçekten dedim ki bunca zaman neden bu arayışa girmemişim.. harika insanlar tanıdım.. harika dostluklarım oldu.. ama gözardı edilemeyecek bir şey var... 55.000 metrekare alana günde 5 kişi bile gelmiyorsa ne yapsanız boş.. en ucuzu 80.00 euro olan arabayı elinizde bröşürle kapı kapı gezip su arıtma cihazı satar gibi satamayacağınız için kaçınılmaz son..
son 3 ay bildiğiniz çalmayan telefonlar hiç ziyaret almayan showroomlar.. ama ekranın sağ alt tarafından gelen bildirim borusan sanat vs vs vs :)
satış ekibi kendi kendimize derdik bize çam ağacı girmiş s.k.ndirik departmanlar kozalağın peşinde.. bunlar da lazım tabiki ama doğru yer doğru
100 euro yüzünden kaçan satışınız için saatlerce belki haftalarca emekleriniz mahvolmuş geri bildirimler yapılmış dinleyen yok 1 hafta sonra 5.000 euro indirim gelmiş adamı arayıp biz o gün muayyer günümüzdeydik bugün 5.000 euro tersine sizin kucağınıza oturalım ne dersiniz diye aramak gibi birşey..
satış yapan arkadaşlar vardır aramızda bilirler.. O masadan geçmeyip isim gücü yüksek ünilerin mühendisleri (ağırlıklı) pro seviyede excel kullanan, ingilizcesi iyi, plaza dili olan adamların sıcak satışı bilmeyip excel tablolarından satış raporlarından hayatı kontrol etmesi sizinle aynı dili konuşamayıp aynı pencereden görememesi.. hoş buna kızmamak lazım onları alt yapıları herşeyi raporlardan okumaya yüzdelik hesaplarla konuşmaya el verişli...Günün sonunda 15 kişi işten ayrılıyor bakın o 15 kişiye hepsimi çöp? hepsimi kötü? hepsinin mi ailesiyle hayatıyla derdi varda çalışamıyor? yada hepsi mi iş görüşmesinde kendini çok iyi sattı da yönetim o gölü yedi??
benim ayrıldığım gün ayrılan ekibi başka bir shworooma alsanız benide sallayın bi kenara diğerlerini düşünün açar bilgisayarını verin önüne arabayı/ ürünü satamayacağı başaramayacağı birşey yok.. fenalaşanlarmı dersiniz, borcu harcı yüzünden ailesi dağılanlarmı... neler neler... benimde psikolojim alt üst oldu.. 2018 yılı kariyerim için önce harika başlayıp daha sonrasında akıl sağlığımı yitiriyordum..
bi yandan da hayat tabiki devam ediyor... nasıl olsa yerine en rahat koyabileceği ekip satış ekibi.. ilanlar yine açılsa insanlar kendini keser girmek için..
kriz mriz yok ülkede herşey yolunda hiiç kasmamıza da gerek yok.. 100 lerce insan işsiz kaldı.. sağlığından oldu.. durmak yok durmadan parçalanmaya kırılmaya mücadele etmeye kaybetmeye devam...

En büyük hatası bu zaten herkes müh. Borusan oto ne üretiyor ? Bir civata bile üretmiyor. Bu kadar mühendis çıkışlı insan niye. Teknik bir ürün satmıyorsun ki ? Mühendis sıcak satıştan ne anlar (kendini yetiştirmiş kısımlar ayrı)

Servisde servis müh. olur arıza diagnoz için ayrı. Ben Renault'da satış VAG grubunda servis danışmanlığında çalıştım bu kadar müh. bi arada görmedim. Excel tabloları sama müşteri bağlamaz sana müşteri kazandırmaz bunu bilmiyorlar. Muhtemelen anlamayacaklarda. Herşey'e 1010100101 bakıyorlar ama satış da böyle işler yürümez. Serviste de yürümez müşteri yönetmeyi bileceksin idare etmeyi bileceksin ortak noktada buluşmayı bileceksin. Daha kötüsü buradan geçmeyen bunları yapmayan insanlar bu işleri yapanların üstünde yönetici olunca olan yine alt kademeye oluyor. Hele şuan ki sosyo-ekonomik durumda birleşince söyleneck birşey kalmıyor.

GökhanÖzkan
30-01-2019, 13:29
En büyük hatası bu zaten herkes müh. Borusan oto ne üretiyor ? Bir civata bile üretmiyor. Bu kadar mühendis çıkışlı insan niye. Teknik bir ürün satmıyorsun ki ? Mühendis sıcak satıştan ne anlar (kendini yetiştirmiş kısımlar ayrı)

Servisde servis müh. olur arıza diagnoz için ayrı. Ben Renault'da satış VAG grubunda servis danışmanlığında çalıştım bu kadar müh. bi arada görmedim. Excel tabloları sama müşteri bağlamaz sana müşteri kazandırmaz bunu bilmiyorlar. Muhtemelen anlamayacaklarda. Herşey'e 1010100101 bakıyorlar ama satış da böyle işler yürümez. Serviste de yürümez müşteri yönetmeyi bileceksin idare etmeyi bileceksin ortak noktada buluşmayı bileceksin. Daha kötüsü buradan geçmeyen bunları yapmayan insanlar bu işleri yapanların üstünde yönetici olunca olan yine alt kademeye oluyor. Hele şuan ki sosyo-ekonomik durumda birleşince söyleneck birşey kalmıyor.

aynı dili konuşmak güzelmiş :)

Yigit-Y
30-01-2019, 13:41
3 yılda kendi çapında 80 tane araba almış satmış galericimi kardeş mi daha iyi araba satar müşteri ile iyi ilgilenir

Yada Türkiye'nin en iyi üniversitesi mezunu herhangi bir bölümden olsun o arkadaş mı daha verimli olur

Tecrübe dünyanın her yerinde para kazanmana yardımcı olur.

Ben okumustan çok işi bilen adamı tercih ederim

Zaman = Para mantığı ile

Borusan İK sı açtığı lokasyon ben ne zaman temden gecsem hangi vatandaşın akliyla buraya borusan açmış derdim.

Bugün boomlamis konusunda yaziyoruz.

Birşeyi bilmek için tecrübe ve görmek gerek.

Sadece lisans eğitimi ile iş yaparsab cuvallarsin.

Sekil a da ki ornek.

Baska firmalarda var eşim dünyanın en büyük kargo şirketinde çalışıyor.

Ona gecen sene ne dediysem aynısı oldu.

Alman ceo geldi tüm turk yöneticileri suçladı.

Disiplinsiz, iş bilmeyen adamları ve arge yapılmamış bir yatırım sonu bugünden belli olur.

Kain olmaya gerek yok

bilalMW
30-01-2019, 15:43
Sessiz sedasız borusan otomotiv ve borusan oto internet sitesinden de borusan oto samandıra kaldırmış hiçbir resmi açıklama v.s yapmadan Borusan Oto - Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı (http://www.borusanoto.com/satis-noktalarimiz.aspx?ID=4) Borusan Otomotiv | Hakkımızda (http://www.borusanotomotiv.com/satici-servis-arama.aspx?city=istanbul)

207_TR
30-01-2019, 19:15
Anlatacak o kadar şey var ki :)

Şuan ilişiğim kesilmediği için detay veremiyorum.

Mart sonunda detaylandıracağım.

Mercedes tarafında da işler aynı bozuklukta...

Kapanan şubeler, işten çıkartılan personeller vs. vs.

Heleki bazı bayilerde Genel Müdür seviyesinde işten çıkartılmalar yaşanıyor..

Mart sonu romanı yazacağım :)

bilalMW
30-01-2019, 20:04
Anlatacak o kadar şey var ki :)

Şuan ilişiğim kesilmediği için detay veremiyorum.

Mart sonunda detaylandıracağım.

Mercedes tarafında da işler aynı bozuklukta...

Kapanan şubeler, işten çıkartılan personeller vs. vs.

Heleki bazı bayilerde Genel Müdür seviyesinde işten çıkartılmalar yaşanıyor..

Mart sonu romanı yazacağım :)

biseyi merak ediyorum neden borusan bmw ve mercedes benz turk a.s herkese peynir ekmek gibi servis dağıttı. abarti diyen sitelerinden baksindan maslak ta 3 mercedes yetkili servisi esenyurtta 2 bmw servisi anadolu da 15 km icinde 4 bmw servisi var.

Anıl E.
30-01-2019, 20:17
Mart kapıdan baktırır , kazma kürek yaktırır :)

beklemede kalalım.

Siyah
30-01-2019, 20:20
Lisede sbs ye hazırlandım, sınav sistemi son 9 ayda değişti. Üniversite sınavına girdim tercih döneminde darbe oldu birçok okul kapandı,açıkta kalan öğrenciler sınava girmeden nakil ile ikame okullara geçiş yaptı e haliyle puanım yettiği halde istediğim üniversiteye yerleşemedim. Tam yapacak bir şey yok dedim üniversiteye alıştım ve barıştım, yolumu çizmeye başlayayım sektöre giriş yapayım dedim, dönem tatilindeyiz renault'ta staj yapıyorum şimdi de ekonomik nedenlerle sektör batıyor *mk...
(bkz: 6 milyar yıllık evrende ***** partinin dönemine denk gelmek)

Anıl E.
30-01-2019, 20:47
Lisede sbs ye hazırlandım, sınav sistemi son 9 ayda değişti. Üniversite sınavına girdim tercih döneminde darbe oldu birçok okul kapandı,açıkta kalan öğrenciler sınava girmeden nakil ile ikame okullara geçiş yaptı e haliyle puanım yettiği halde istediğim üniversiteye yerleşemedim. Tam yapacak bir şey yok dedim üniversiteye alıştım ve barıştım, yolumu çizmeye başlayayım sektöre giriş yapayım dedim, dönem tatilindeyiz renault'ta staj yapıyorum şimdi de ekonomik nedenlerle sektör batıyor *mk...
(bkz: 6 milyar yıllık evrende ***** partinin dönemine denk gelmek)

Annemlerin kader isminde bir arkadaşları vardı.

'' Adın kader olacağına,kaderin kader olsaymış.'' derlerdi .. Kadın da biraz mahsun bir insandı,garipti..

harbiden öyle keşke kaderi güzel olsaymış.

hepimiz için geçerli

207_TR
30-01-2019, 21:55
biseyi merak ediyorum neden borusan bmw ve mercedes benz turk a.s herkese peynir ekmek gibi servis dağıttı. abarti diyen sitelerinden baksindan maslak ta 3 mercedes yetkili servisi esenyurtta 2 bmw servisi anadolu da 15 km icinde 4 bmw servisi var.

Bu soruyu bana yakın zamanda soran 3.kişisin.

Servisler-bayiler neden bu kadar çoğaldı diye.

Artan satış trendi gereği çoğaldılar.

Fakat şuan satış trendi 7 sene önceki adetlere geri döndü.

2015-2016 daki yükselişe göre aksiyon almışlardı.

2011 adetlerine geri döndü ülke.

207_TR
30-01-2019, 21:56

Tabi neden bu bayi sahiplerine verdiler dersende burada para ve güç konuştu. Ama buda balondu ve söndü.

livaneli
30-01-2019, 22:10
Algı yönetiminden vaz geçin. Hökümet iyi yönetiyor, a habere baksın inanmayan.Ararun 155'i.

ChtArdARSL
30-01-2019, 22:20
Kredi dusukken kimse ikinci el almadi elde olan parasini 20.000 verdi bmw mercedes audi aldi. Borclu olamayan varmi evinde koltuk yok adam akilli camasirmakinesi yokken sifir araba aldi bindi. Bunu gorenler ooo dedi adamsin bmw biniyor dedi o bunu bu onu poh pohladi herkez yatirim yapti tezgahlari
Kurdu sonuc ortada allah isten cikartilara issiz olanlara yardim etsin.
Biz borusan holding cok is yapiyoruz/yaptik cogu yatirimini yavaslatti,kirli para degil ise kimse kaybetmek icin bu ise girmez arkadaslar. Suan tahsilat yapamadigim cok buyuk firmalar var bazilari varda vermiyor o ayri bi dunya.
Sadece bu sektor degil malesef her sektor bu sekilde aldiginiz biskuviler ekmek ler yaglar hepsinin grami az satiliyor ayni paradan daha fazlasina.

Yigit-Y
30-01-2019, 22:21
Algı yönetiminden vaz geçin. Hökümet iyi yönetiyor, a habere baksın inanmayan.Ararun 155'i.

http://www.youtube.com/watch?v=nTSXGUwgn7o

_opeth
31-01-2019, 07:41
Hiç bir patron kendisi batsın istemez o yuüzden alt kademelerden çıkarmaya başlar. üstteki her zaman karından feragat etmeyecektir. Borusan da bunlardan biri işte

CloudGrey
31-01-2019, 09:02
bende cıtırdan bu sektördeyim birkaç çözümleme yapayım ;

yabancı sermaye yok.
olmama sebebi ise basit ; hukuk yok. (monarşilerde böyle olur)
yabancı burda yatırım yapsa , yarın "el koyduk anam" denilebilir. adamlarda bundan korkup gelmiyor.
haliyle elde döviz yok.

sektör dövizle dönüyor çünkü yerli paranın kredi faiz yükü çok.
olmayan dövizle kredi verilemiyor,bankalar vermesin diye baskı yapılıyor.
ee rölantide beklemek zorunda kalıyoruz ama rölantide de benzin yiyor bu melet...

ama bunların hiç biri umrumda artık değil.
16 yıldır anlatmaya çalışıyoruz ama nafile..
müstehak bu topluma..

iyi şeyler olmuyormu , oluyor ; beşiktaş kagawa almış,hatta almamış çalmış :)

bilalMW
31-01-2019, 10:08
Sessiz sedasız borusan otomotiv ve borusan oto internet sitesinden de borusan oto samandıra kaldırmış hiçbir resmi açıklama v.s yapmadan Borusan Oto - Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı (http://www.borusanoto.com/satis-noktalarimiz.aspx?ID=4) Borusan Otomotiv | Hakkımızda (http://www.borusanotomotiv.com/satici-servis-arama.aspx?city=istanbul)

Bu soruyu bana yakın zamanda soran 3.kişisin.

Servisler-bayiler neden bu kadar çoğaldı diye.

Artan satış trendi gereği çoğaldılar.

Fakat şuan satış trendi 7 sene önceki adetlere geri döndü.

2015-2016 daki yükselişe göre aksiyon almışlardı.

2011 adetlerine geri döndü ülke.

Tabi neden bu bayi sahiplerine verdiler dersende burada para ve güç konuştu. Ama buda balondu ve söndü.

Satışta Mercedesde gelecek ve has açıldı istanbulda. Ama Mercedes ve BMW herkese fazla bayilik verdi. Otomotiv ile alakası olmayan insanlara bile servislik verdi. Sırf yerimiz mekanimiz olsun diye. Mesela Çekmeköy'de BMW servisi var ufacık servis ama şuan kursan en az 10 milyon euro. Zaten onlarda patlayacak dağın başına Borusan servislik vermiş.

halili
31-01-2019, 12:28
Hiç bir patron kendisi batsın istemez o yuüzden alt kademelerden çıkarmaya başlar. üstteki her zaman karından feragat etmeyecektir. Borusan da bunlardan biri işte
Direk bu aklıma geldi.Benmi batıyım abbas..

https://www.youtube.com/watch?v=Qu4Y8ezLyGI

mkerim
31-01-2019, 13:03
rekabet kanunu yolu ile de servislik alan yerleri unutmayalım.
telaffuzu bile zor olan paralara servis kuran firmaların bir kısmı inşaat sektöründe iş yapan firmalar.
tüm servisleri yatırım yapmaya zorlanıyor. bir çoğuda ağlaya sızlaya yatırımı yapıyor.
günde 120 araç girişi olan bir vw servisi sizce para kazanmakta zorlanıyor olabilir mi?

bilalMW
31-01-2019, 13:43
rekabet kanunu yolu ile de servislik alan yerleri unutmayalım.
telaffuzu bile zor olan paralara servis kuran firmaların bir kısmı inşaat sektöründe iş yapan firmalar.
tüm servisleri yatırım yapmaya zorlanıyor. bir çoğuda ağlaya sızlaya yatırımı yapıyor.
günde 120 araç girişi olan bir vw servisi sizce para kazanmakta zorlanıyor olabilir mi?

Rekabet kanunu yolu ile nasıl servis alınıyor bilmediğimden soruyorum abi ?

Günde 120 değil 500 araçta girse işlemler garantidense kar bırakmaz dip iskonto çalışıyorsa para bırakmış ek iş balata disk silecek seti kuaför satamazsa yine ekmek yiyemez.

mkerim
31-01-2019, 14:12
Rekabet kanunu yolu ile nasıl servis alınıyor bilmediğimden soruyorum abi ?

Günde 120 değil 500 araçta girse işlemler garantidense kar bırakmaz dip iskonto çalışıyorsa para bırakmış ek iş balata disk silecek seti kuaför satamazsa yine ekmek yiyemez.

en basitinden hesaplarsak.

120 x 5lt yağ 600lt. litresi 30tl den 18,000
120 x hizmet (boya koruma. yakıt katkısı paspas koku ) ortalama 150 tl 18000 eder
120 x 2 saat işcilik. (110 tl den ) 26400 tl
ve aklıma gelmeyen ıvır zıvır işler ..
toplam 62400 yapar.
yanlış yaptık diyelim 40,000 tl + kdv günde.
garanti işi ise bence iki ile çarpmak gerekir.
kaporta boyayı hesap bile etmedim.

mert_can 41
31-01-2019, 14:16
bende cıtırdan bu sektördeyim birkaç çözümleme yapayım ;

yabancı sermaye yok.
olmama sebebi ise basit ; hukuk yok. (monarşilerde böyle olur)
yabancı burda yatırım yapsa , yarın "el koyduk anam" denilebilir. adamlarda bundan korkup gelmiyor.
haliyle elde döviz yok.

sektör dövizle dönüyor çünkü yerli paranın kredi faiz yükü çok.
olmayan dövizle kredi verilemiyor,bankalar vermesin diye baskı yapılıyor.
ee rölantide beklemek zorunda kalıyoruz ama rölantide de benzin yiyor bu melet...

ama bunların hiç biri umrumda artık değil.
16 yıldır anlatmaya çalışıyoruz ama nafile..
müstehak bu topluma..

iyi şeyler olmuyormu , oluyor ; beşiktaş kagawa almış,hatta almamış çalmış :)

Müstehak diyoruz battık diyoruz ama bu adamlar artık beyin kullanmıyorlar düşünmüyorlar yine anlamıyorlar. Adam iyi oldu battı 15 milyarlık arabaya 400 milyar fiyat koyuyorlar parçaya 4 katı fiyat koyuyorlar diyor. Adamın gümrük vergisinden lojistik fiyatlarından en önemlisi ötv ve kdv yi kimin aldığını bile bilmiyor. Vallah söylim biz aç kalıcaz sürünücez bunlar çıkıp dış güçlerin oyunu diye savaş açarlar.

CloudGrey
31-01-2019, 14:38
Müstehak diyoruz battık diyoruz ama bu adamlar artık beyin kullanmıyorlar düşünmüyorlar yine anlamıyorlar. Adam iyi oldu battı 15 milyarlık arabaya 400 milyar fiyat koyuyorlar parçaya 4 katı fiyat koyuyorlar diyor. Adamın gümrük vergisinden lojistik fiyatlarından en önemlisi ötv ve kdv yi kimin aldığını bile bilmiyor. Vallah söylim biz aç kalıcaz sürünücez bunlar çıkıp dış güçlerin oyunu diye savaş açarlar.

artık konuşmanın hiçbir manası yok , öyle noktaya gelindiki reformlar yaparakta kurtulunamaz..
ben dünyanın herhangi bir bi yerinde küba devrimi dışında hiçbir ideolojinin 40 yıl sürdüğü okumadım..
bu referans alırsak 2030 gibi kurtulunur, sistemi düzeltmek o rayına oturtmak 2070.

tahminim 2080 sonrası Türkiyede doğan cocuklar şanslı olacak.
olan bizim ülkenin Y ve Z kuşaklarına oldu. (-ki tamamı potansiyel mucit)

ne yapalım 200.000 yıllık insanlık tarihinde bizede bu denk geldi.
auschwitz kampında gazlanadabilirdik ...

Yigit-Y
31-01-2019, 15:40
auschwitz kampında gazlanadabilirdik...

Silivride neden olmasın

Coming soon 2023 :)

Vlkn-fb
31-01-2019, 16:11
Birçok otomotiv firması için geçerli bir durum bu artık yüksek kredi oranları devletin vermiş olduğu tesfikin yetersiz oluşu müşterilerin borçlanma kaygısı döviz hareketleri vs derken otomotiv malesef bitme noktasına geldi pazardaki%40 lik gerileme büyük bir oran ve sonuç olarak bahcivan- çoban mantığında en alt kademeye kadar geldi işten cikarmalar en iyi senaryo su an aktif olarak otomotiv sektöründe olup sektör değiştirmek zorunda kalacak birçok arkadaş olacak ancak su anki piyasa şartları hiçte kolay değil ve maaşlar yeterli değil prim usulü artık kazandırmıyor allah herkese kolaylık versin bende sektör degistirenlerdenim aktif olarak 8 sene otomotivde idim

baskan96
31-01-2019, 16:45
Merak ettiğim bir husus var bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

1- Pek çok yap-işlet-devret model inşaatlarında devlet garantör ve ciddi miktarlarda döviz karşılığı olan tl miktarı firmalara ödeniyor. Bunlar sabit Ocak 2018 kuruyla tl'ye dönüştürüldü mü?

2- Memur tanıdığı olanlar denk geldiler mi bilmiyorum ama öğretmen olan bir akrabam maaşların devamlı geciktirilerek yatırıldığını söylüyor ki bu da hazinenin boş olduğunu gösteren milyon tane etmenden bir diğeri. Devlet ekonomik olarak kendisine konkordatovari bir anlaşma ilan etse, bu garantör olduğu firmalara ödemese ne olur? Direk al kardeşim ödemiyorum değil de bitmişliğin sebebiyle ödenmeme olursa ne olur diye merak ediyorum.

Aydınlatabilecek biri varsa sevinirim..

207_TR
31-01-2019, 19:43

1- Pek çok yap-işlet-devret model inşaatlarında devlet garantör ve ciddi miktarlarda döviz karşılığı olan tl miktarı firmalara ödeniyor. Bunlar sabit Ocak 2018 kuruyla tl'ye dönüştürüldü mü?

2- Memur tanıdığı olanlar denk geldiler mi bilmiyorum ama öğretmen olan bir akrabam maaşların devamlı geciktirilerek yatırıldığını söylüyor ki bu da hazinenin boş olduğunu gösteren milyon tane etmenden bir diğeri. Devlet ekonomik olarak kendisine konkordatovari bir anlaşma ilan etse, bu garantör olduğu firmalara ödemese ne olur? Direk al kardeşim ödemiyorum değil de bitmişliğin sebebiyle ödenmeme olursa ne olur diye merak ediyorum.

2 numarayı öğretmen eşi olarak cevaplayayım : hiç yaşanmadı, aksine erken yattığı oluyor bayram seyran zamanı

baskan96
31-01-2019, 20:53
2 numarayı öğretmen eşi olarak cevaplayayım : hiç yaşanmadı, aksine erken yattığı oluyor bayram seyran zamanı

Ağabey emin olamadığım için genelleme yapmaya cesaret edememiştim zaten. Akrabamız son 5 aydır devamlı geç yattığını ve devamlı karta yüklendiği için döndüremeyecek seviyelere geldiğini söylemişti ondan yazdım..

207_TR
31-01-2019, 21:12
Ağabey emin olamadığım için genelleme yapmaya cesaret edememiştim zaten. Akrabamız son 5 aydır devamlı geç yattığını ve devamlı karta yüklendiği için döndüremeyecek seviyelere geldiğini söylemişti ondan yazdım..

Tabi bu durum her ilin kendi milli eğitiminin düzensizliğine göre değişir.

220T
31-01-2019, 22:01

Maaşta gecikme olmaz,ek derstir o.Ek dersin de yatırılma tarihi gibi bir şey söz konusu değildir.İlçe Milli Eğitimin uygun gördüğü tarihte yatar.Bazı ilçeler tüm okulların bildirim yapmasını bekler,ondan sonra yatırır.Bazı ilçeler de bildirimler yapıldığı hâlde bekletebilir.Yani düzen bu şekilde.

M3CSL
01-02-2019, 08:11

120 x hizmet (boya koruma. yakıt katkısı paspas koku ) ortalama 150 tl 18000 eder
toplam 62400 yapar.
+1500
Serviste bakıma gelen arabaların haddi hesabı yok, yağın maliyeti neki 2500tllere 15bin bakımı yapılıyor, temiz iş..Zaten çoğu bayi servisten kazanır parayı.Sistem ona göre kurulmuştur.

bilalMW
01-02-2019, 12:21

toplam 62400 yapar.

o paralara tutturduuğun tek şey koruma ürünleri distribütör öyle kaymak kar marjı ile parça vermiyor. Ciddi düşük iskontolarda içinde olduğum içni söylüyorum. Ayrıca kuaförü geçtim. Milelt polen filtremi değiştirme diyor artık. ek işleri geçtim.

mkerim
01-02-2019, 12:54
benim hesapta sadece ıvır zıvır var.
yedek parçada kar 30% zaten bunu yazmadım
ayrıca yetkili servislerde kaporta dan kazanılan miktar küçümsenecek gibi değil.
örnek verirsek. araç alt taraftan kazalı. hemen rot tezgahına bağlanır. tüm toleranslar sıfır yapılmış ise sağlam parçalarda değişir. hangi marka ise parça fiyatlarını ve işçilikleri bilen hesaplar.
görünürde bir şey olmayan ve özel bir yerde rot ölçümünde sağlam bir japon yetkili serviste 15bin liralık oluverir.
böyle yüzlerce örnek var.

bilalMW
01-02-2019, 13:22
benim hesapta sadece ıvır zıvır var.
yedek parçada kar 30% zaten bunu yazmadım
ayrıca yetkili servislerde kaporta dan kazanılan miktar küçümsenecek gibi değil.
örnek verirsek. araç alt taraftan kazalı. hemen rot tezgahına bağlanır. tüm toleranslar sıfır yapılmış ise sağlam parçalarda değişir. hangi marka ise parça fiyatlarını ve işçilikleri bilen hesaplar.
görünürde bir şey olmayan ve özel bir yerde rot ölçümünde sağlam bir japon yetkili serviste 15bin liralık oluverir.
böyle yüzlerce örnek var.

sigorta şirketleri su bazlı boyaya bile normal boya parası yazmaya çalışıyoruz parça başı 300 zor alınıyor

kullanılan parçadan %1 ya da %2 kar anlaşmalı sigorta şirketlerinde. Demek istediğim şu koruduğumu ya da zor durumdalar diye ağlama gibi düşünmeyin. Cidden büyük kar yok.

Sağlam parça değişirse ya da servis art niyetli tamam da bu hasar dosyanın eksperi yok mu? Bir o kadar da eksperin suçu var. Eksper onay vermeden ekstra değiştiremez. Ön ekspertiz yaptın, onarıma başladın söktün aracı ekstralar çıktı fotoğraflayıp ekspere atıp ya da yüksek maliyetli ise eksper tekrar geliyor velahut direksiyon kutusu, kontrol üniteleri ise diagnostik arıza çıktısı kanıt ister. Tüm bunlara rağmen eğer ki eğer ki servis sğalam değiştirip takıyorsa alanında iyiymiş valla.

mkerim
01-02-2019, 13:33
su bazlı boya ve sorunları bildiğine göre işin yakınındasın
o zaman
su bazlı boya fiyatı alıp akrilik boya yapanlar.
ppg ile anlaşması olduğu halde ppg kullanıyoruz dediği halde piyasadan boya alanlar.
rot tezgahının ayarlarını kurcalatıp her araçta ekranın kırmızı çıkması için özellikle bu işi yapanlara yalvaranlar.
yada petrol ofisinden bedavaya yağ alıp an pahalı sentetik yağ parasına yağ satanlar.
bunlar görüp de hayretler içerisinde seyrettiklerim.
daha çok var.
para kazanamayan yetkili servis yok ağlayan çok.

bilalMW
01-02-2019, 14:07
su bazlı boya ve sorunları bildiğine göre işin yakınındasın
o zaman
su bazlı boya fiyatı alıp akrilik boya yapanlar.
ppg ile anlaşması olduğu halde ppg kullanıyoruz dediği halde piyasadan boya alanlar.
rot tezgahının ayarlarını kurcalatıp her araçta ekranın kırmızı çıkması için özellikle bu işi yapanlara yalvaranlar.
yada petrol ofisinden bedavaya yağ alıp an pahalı sentetik yağ parasına yağ satanlar.
bunlar görüp de hayretler içerisinde seyrettiklerim.
daha çok var.
para kazanamayan yetkili servis yok ağlayan çok.

petrol ofisi basıp castrol parası alan var.

akrilik boya japon grubunda var almanda daha denk gelmedim.

ya da şöyle diyim benim çalıştığım yer ve tanıdığım işinini düzgün yapan servisler için durum iyi değil.

mkerim
01-02-2019, 14:21
yanlış bir şey yapıyorsunuz derim. ben göbeğindeyim o yüzden bir hata var diye düşünüyorum.
ya servis müdürü bir konuyu atlıyor. sadece kapıdan gelecek olana hizmet ise sistem kazanç az olabilir. ama çevrede kiralama şirketler falan mutlaka potansiyel müşteriler arasında olmalı.
konuştukça hatırlıyorum. geçen sene bir yetkili servis bir kiralama şirketinin kaporta işini almıştı. yoğunluktan gece vardiyası vardı. çevredeki sanayi ustalarını işe almışlardı.

bilalMW
01-02-2019, 14:45
yanlış bir şey yapıyorsunuz derim. ben göbeğindeyim o yüzden bir hata var diye düşünüyorum.
ya servis müdürü bir konuyu atlıyor. sadece kapıdan gelecek olana hizmet ise sistem kazanç az olabilir. ama çevrede kiralama şirketler falan mutlaka potansiyel müşteriler arasında olmalı.
konuştukça hatırlıyorum. geçen sene bir yetkili servis bir kiralama şirketinin kaporta işini almıştı. yoğunluktan gece vardiyası vardı. çevredeki sanayi ustalarını işe almışlardı.

kurumsal kiralamalar v.w skoda adına konuşuyorum kiralamacılar, dışarı yaptırıyor hasar onarım merkezlerine gönderiyor. leaseplan yetkili servis gönderiyor vdf filo gönderiyor. rahmetli fleetcorp gönderir birde. Hedef ise hasarın boyutuna göre.. Fakat geri kalan hepsi özel hasar onarım merkezi.

Ahmetfikri
01-02-2019, 15:06
mkerim

Sağlam filo mu kaldı otoparkta 3 tane büyük filo şirketinin aracı yatıyor 1i kazalı ne alıyorlar ne yaptırıyorlar :)

Faruk'S
02-02-2019, 12:52
fleetcorp ne oldu araçları satıldı mı ?

G.U.Z.
02-02-2019, 21:35

Maaşlar 1 günü bırak 1saat bile sektirilmedi, görev için talep ettiğim avans bile zamanında yatti

Kahn23
02-02-2019, 22:47
Samandıranın açılmasında büyük emeği olan Borusan Gm Uğur Sakarya bile ayrıldı. Enteresan bişeyler dönüyor Borusan'da.

baskan96
02-02-2019, 23:21
Maaşlar 1 günü bırak 1saat bile sektirilmedi, görev için talep ettiğim avans bile zamanında yatti

Art arda 3 forum üyesi 1 gün dahi sektirilmedi deyince akrabamı arama ihtiyacı hissettim. Acaba ek dersler olabilir mi geç yatanlar dediğimde, bu eğitim döneminde ek ders vermediğini dolayısıyla ek ders geliri olmadığını söyledi.. Ankara'ya özel bir durum mu acaba diye merak ettim açıkçası..

mbulur
03-02-2019, 09:52
Samandıranın açılmasında büyük emeği olan Borusan Gm Uğur Sakarya bile ayrıldı. Enteresan bişeyler dönüyor Borusan'da.

Uğur Sakarya ayrılmadı, şirket ona teşekür etti. En nazik üslupla böyle yazabildim.

Yigit-Y
03-02-2019, 10:02
Borusanın yönetimi

Samandıra için ilk fikri verenden

Kapisinda nöbet tutan kadar ki tüm kişilerin işine son vermiş olması gerekirdi.

Şirketin tarihindeki en büyük başarısızlık projesi olduğu için

Öyle plaketle gondermemislerdir

M3CSL
03-02-2019, 10:14
fleetcorp ne oldu araçları satıldı mı ?

İhalede satılıyor bu ara parti parti.

rahmi
03-02-2019, 11:46
Uğur Sakarya ayrılmadı, şirket ona teşekür etti. En nazik üslupla böyle yazabildim.

Şirkete yakın olan kişiler daha iyi bilir ama, petrol ofisine geçti diye duymuştum, tabi bu geçiş, transfer mi yada başka nedenlerden mi bilemiyorum.

G.U.Z.
03-02-2019, 17:31
Art arda 3 forum üyesi 1 gün dahi sektirilmedi deyince akrabamı arama ihtiyacı hissettim. Acaba ek dersler olabilir mi geç yatanlar dediğimde, bu eğitim döneminde ek ders vermediğini dolayısıyla ek ders geliri olmadığını söyledi.. Ankara'ya özel bir durum mu acaba diye merak ettim açıkçası..

Esim de Ankara'da, sonradan Kahraman olan ilçede, maasta herhangi bir gecikme olmadi

bilalMW
03-02-2019, 19:01
Borusanın yönetimi

Samandıra için ilk fikri verenden

Kapisinda nöbet tutan kadar ki tüm kişilerin işine son vermiş olması gerekirdi.

Şirketin tarihindeki en büyük başarısızlık projesi olduğu için

Öyle plaketle gondermemislerdir

c.tesi olduğu için işten erken çıktım aramızda 1 km olduğu için uğradım baktım. Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı Borusan Oto Samandıra'da Land Rover, Jaguar sıfır araç kalmamıştı. BMW Motorrad Motosikletleri ve Aksesuarları bir tane yoktu. Mini'de bomboştu. BMW Showroom'da 1 tane sıfır km araç yoktu. Sıfır km araçların olduğu yerde 2.el araçlar vardı. Satış danışmanların olduğu yerde 2.el satış danışmanlarını yerini almıştı. Koskoca tesisde 1-2 kişi gördüm. Güvenlik hariç. Bir kişiye sordum ne oldu burada kapandı mı diye? Bilgi vermekten kaçındı şuan böyle. Sadece satış ve servis kapandı dedi. Geriye ne kalıyorsa artık...

Vanquish
07-02-2019, 10:00
Şirket sahibime ait Range Rover'ı servis için sürekli oraya götürüyordum. Bu sefer aradığımda, hizmet vermediklerini belirttiler. Aracı, Vadi İstanbul'daki servise götürdüm geçen gün.

DOHC
07-02-2019, 10:12
Ataşehirde Ulugöl'ler vardı citroen pejo bayisi (Hyundai'de vardı galiba). Kapatmış gitmiş.

bilalMW
07-02-2019, 12:00
Şirket sahibime ait Range Rover'ı servis için sürekli oraya götürüyordum. Bu sefer aradığımda, hizmet vermediklerini belirttiler. Aracı, Vadi İstanbul'daki servise götürdüm geçen gün.

Kosifler'de JLR var Anadolu yakasındaysan oradan da hizmet alabilirsin.

bilalMW
07-02-2019, 12:08
Ataşehir bir işyerini daha kaybetti: Ulugol Otomotiv kapandı | Haberci Gazete (http://habercigazete.com/2019/01/26/atasehir-bir-isyerini-daha-kaybetti-ulugol-otomotiv-kapandi/)

ulugöl en azından kapatıyorum durum bu demiş. Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı ve Servisi Borusan Oto'da sessiz kapatmış.

mkerim
07-02-2019, 12:35
Ataşehir bir işyerini daha kaybetti: Ulugol Otomotiv kapandı | Haberci Gazete (http://habercigazete.com/2019/01/26/atasehir-bir-isyerini-daha-kaybetti-ulugol-otomotiv-kapandi/)

ulugöl en azından kapatıyorum durum bu demiş. Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı ve Servisi Borusan Oto'da sessiz kapatmış.

mülk adamın kiraya verse çok daha fazla kazanır.
yerin altına doğru beş kat var. orası çok büyük bir yer.
peugeot u da daha yeni almıştı.
sebep olarak para kazanamıyorum demişti.
durum bu.

KÖROĞLU
07-02-2019, 12:40
Arkadaşıma kazalı arabayı sadece boyalı diye sattı bu arkadaşlar, ticari ahlakı benim nazarımda sıfırdır.

Mekanlarının lokasyonu çok iyi, mkerim'in dediği gibi kiraya verse daha iyi kazanır.

otomotiv %59 gerilemiş geçen yıla göre ciddi bir oran.

ötv+ kdv + ötv nin kdv si ve kur patlaması ile birlikte sıfır araç fiyatları (c sınıfı sıradan bir sedan) ütopik seviyelere geldi, satılmaması gayet normal.

Satılsın istiyorsa devlet ötv yi sıfırlayacak ya da çok çok düşürecek, onu da yapar mı ? Sanmam.

hondafit
07-02-2019, 13:16
2017'de bmw sıfır araç satışında çalışmıştım.8 ay sonra performansı bahane ederek çoğu personeli çıkardılar tek satış danışmanıyla çalışmaya devam edicez diye de açıklama yaptılar.iyi ki çıkarmışlar yoksa şehir değiştirip on katı daha iyi bir iş bulamayacaktım.Borusan'da değildim bu arada yerel bir bayii.

mkerim
07-02-2019, 13:33
kosifleri unutmayınız.
bu arada açılan başka bmw yetkili servisleride var.

bilalMW
07-02-2019, 14:58
kosifleri unutmayınız.
bu arada açılan başka bmw yetkili servisleride var.

Başka hangisi var en son Trend Oto vardı oda fellik fellik imeste hasarlı BMW arıyor.

mkerim
07-02-2019, 15:25
Başka hangisi var en son Trend Oto vardı oda fellik fellik imeste hasarlı BMW arıyor.

tuzlada ve piyalepaşada var.

Mehmetmert
07-02-2019, 15:40
Simdi satislar %60 dustu okey.Satislar dustugu icin aldıkları vergide ciddi oranda dustu diyebiliriz.
Otvyi cok cuzzi miktara dusurseler, yada kaldirsalar.%40 hizlansa simdiye gore daha cok gelirleri olur mu acaba?
Gerci otv sifirlansa bile fiyatlar hala cok fazla kaliyor ya

BARR
07-02-2019, 15:43
Simdi satislar %60 dustu okey.Satislar dustugu icin aldıkları vergide ciddi oranda dustu diyebiliriz.
Otvyi cok cuzzi miktara dusurseler, yada kaldirsalar.%40 hizlansa simdiye gore daha cok gelirleri olur mu acaba?
Gerci otv sifirlansa bile fiyatlar hala cok fazla kaliyor ya

ÖTV'yi sıfırlasa ancak kurtarır şu anda piyasayı altı hareketlendirmez.

bilalMW
07-02-2019, 15:52
tuzlada ve piyalepaşada var.

Musluoğlu eski servis zaten piyalepaşa eğer ki 3-4 sene açılsaydı lokasyon olarak deli bir mebla kaldırabilirdi.

baskan96
07-02-2019, 16:00
Kosifler de yıllardır bu işi yapıyor daha internette veya basında ekonomik bir haber duymadım ben. Duyan varsa yazarsa sevinirim bu işin kompedanlarından bir firma nihayetinde..

mkerim
07-02-2019, 16:12
Musluoğlu eski servis zaten piyalepaşa eğer ki 3-4 sene açılsaydı lokasyon olarak deli bir mebla kaldırabilirdi.

musluğlu ford ve mazda ile bmw yapıyor bölgesi iyi ama onarım yapmayı tercih ediyorlar. parça değişimi pek yaptıkları bir iş değil. ayrıca tek servislik alanda üç markaya hizmet olduğu için alanları biraz küçük kalıyor.

bilalMW
07-02-2019, 16:13
Kosifler de yıllardır bu işi yapıyor daha internette veya basında ekonomik bir haber duymadım ben. Duyan varsa yazarsa sevinirim bu işin kompedanlarından bir firma nihayetinde..

Türkiye'ye BMW'yi sevdiren bayiidir Kosifler. Bostancı'da ki yeri kendi yeri. Üstü plaza iş merkezi zaten. Borusan gider Kosifler'e bişi olmaz.

_opeth
07-02-2019, 16:15
Türkiye'ye BMW'yi sevdiren bayiidir Kosifler. Bostancı'da ki yeri kendi yeri. Üstü plaza iş merkezi zaten. Borusan gider Kosifler'e bişi olmaz.

Borusan'ın yerleri de kendi yerleri bir tek dolmabahçe değildi. oradan da çıktılar zaten

bilalMW
07-02-2019, 16:19
Borusan'ın yerleri de kendi yerleri bir tek dolmabahçe değildi. oradan da çıktılar zaten

Geçen sene sanırsam boşalttılar istinye'ye kaydırdılar personeli. Zaten istinye'de askerlikte ki dağıtım merkezi.. yeni bayii açılınca ordan personel gider bayii kapanınca oraya gider. Bu arada düzeltme yapayım borusan oto olarak söylüyorum. Yoksa Borusan Holding yani. :D

mkerim
15-02-2019, 08:24
balgat kapandı
tüm personel çıkartıldı. Fakat hak edişleri fazlası ile verilip kendi istekleri ile işten çıkmış gibi gösterildi. teknik personelin bir kısmı otomol de.

mbulur
15-02-2019, 10:55
Kazanılmış hakların daha fazlasının ödenerek çalışandan istifa yazısı istenmesinin sebebi şirketin çalışanına iyilik yapmak istemesi değil, çalışanın şirkete işe iade davaları açmasını önlemektir.
Borusan Oto bu durumu daha önce yaşadı. Finansal sıkıntıları olduğu gerekçesiyle Balgat şubesinde yada Samandıra şubesinde yaptığı gibi toplu işten çıkarmalar yaptı. Çalışanlar işe iade davaları açtı mahkemeler ve mahkemeler çalışanları haklı buldu. Şirket en az 8 maaş, yargılama giderleri ve dava açanın avukatlık ücreti olmak üzere ciddi ödemeler yaptı. Şimdiyse çalışanına belki iki maaş fazladan vererek istifa ettiriyor ki açılacak davalar sonucunda daha ağır yaptırımlarla karşılaşmasın.
Yaptıları telkinler klasiktir:
"Dava açarsan kazanacak olsan bile 5 yıl sürer, mahkemede kazanacağının garantisi yok zaten. Avukat parasıda vereceksin" (Al şu iki maaşı uğraştırma bizi)
"Yarın yine aynı sektörde iş arayacaksın, Borusan senin için iyi bir referans, bize arayıp sorduklarında iyi bir referans çok önemlidir" (Dava açarsan kötü olur)
"Senin eşin, nişanlın Borusan .......'da çalışıyor bak onu çıkarmadık" (Dava açarsan onuda çıkarırız)

Birde çıkarmalar başlamadan önce fısıltı gazetesiyle yayılan laflar vardır.
"Şirketin durumu çok kötü, çok kredi borcu var. Ortaklık bitti bitiyor" Sebep? Her yıl sonu karları şirketin içinden çeker, krediyle dönmeye çalışırsın. Sonra çok borcum var dersin, sen dolu dolu karlarla yılda 38000 adet BMW satarkende aynıydın, yılda 2000 adet hatırlı satışlar yaptığında da aynıydın.

Çıkarılan herkese geçmiş olsun, umarım nasıl olsa her ay ...... kadar geliyor diye kendini lale devrinde sanıp saçma harcamalar için aşırı borçlanmamışlardır. 12 yıllık kıdem tazminatını ve ihbar tazminatını alıp, sadece tüketici kredisi ve kredili mevduat hesabı borcunu kapatmayanlarıı gördük.

bilalMW
15-02-2019, 12:27
balgat kapandı
tüm personel çıkartıldı. Fakat hak edişleri fazlası ile verilip kendi istekleri ile işten çıkmış gibi gösterildi. teknik personelin bir kısmı otomol de.

balgat ankara otomol istanbul nasıl ya?

kalipson
15-02-2019, 12:30
vaayyy bee...
Balgat kapandi hee :/
Isten cikarilanlara Allah daha iyilerini nasip eder insallah.