Orijinalini görmek için tıklayınız : Donanımhaber Hesap Çalınması ve Dolandırıcılık
Merhaba; donanımhaber’de aktif bir hesabım var. İkinci el kısmında da baya referansım var.
Bazı kişiler donanımhaber’de referansı yüksek kişilerin hesaplarını çalmışlar bunlardan biri de benim.
Benim adıma konuşup 5 kişiyi dolandırmışlar. Toplamda 8500TL gibi bir rakam. Dolandıran arkadaşlardan birinin bana ulaşması ile haberim oldu. Hesabıma girdim şifrem değişmemiş. Ne olur ne olmaz diye şifremi değiştirdim ama hesap zaten bloke edilmiş forum yönetimi tarafından.
Savcılığa gibip şikayett bulunmak istedim. Siber suçlara yönlendirdi. Ancak sorun şu ki oradaki memur bey eğerki hesap çalınırsa sen giriş yapamazsın diyor. Bende sabah girdiğimi, şifremi değiştirdiğini ve konuşmaları çıktı aldığımı söyledim. Ancak hesabıma giriş yapabiliyor olmam beni birinci şüpheli yapıyor.
Siber suçlarda hesabım çalındı şikayetçiyim diye başvurdum ama bu iş baya canımı sıkacak sanırım.
Konu hakkında bilgisi olan var mı? Avukat arkadaşlar konu hakkında ne düşünür?
Hesabınla hangi IP adresinden girilmiş vs. onlara bakılarak belki bir ilerleme kaydedilir ama bu işi yapan adam onu da düşünmüştür sanıyorum. şifreyi sen farketme diye değiştirmemişlerdir. belki içeriden biri bile olabilir senin ve diğerlerinin bilgilerini sızdıran.
Memur bey şifre kısmında ikna olmuyor. Dediğinizi bende söyledim kendisine.
Dolandırıcılae eft’leri bitcoin satışı yapan bir siteye yaptırmış. Arkadaşların tuttuğu avukat ulaşmış. Eft’lerin açıklamasına farklı şeyler yazdıranların paralarına bloke koyduğu için site, o paralar iade edilecekmiş. İki kişi kurtardı parayı.
Diğer paraları sisteme aktarmışlar ve adamlar bitcoin almış.
Avukata zararın yarısını karşılayalım demişler. Avukat tamamını istemiş. Büyük ihtimal çözülecek gibi görünüyor şu an olay.
SerkanKurt
30-01-2019, 16:36
o sitede baya açık var bu konuda. Bende az daha patlıyordum, ucuz bilet satışı diye bir topic vardı. Anlaştım parayı gönderecekken düşündüm bu adam bukadar indirimi nasıl yapıyor diye... sonra dedim boşver kendin al uğraşma :) daha sonrasında zaten hesabın kendi sahibi mesaj atmış bana... Abi hesabımı çalmışlar para gönderme sakın dolandırıyolar milleti diye. İşin aslına gelirsek sanırım forumlarında büyük bir açık var.
Ya açık var yada içeriden biri sızdırıyor. Bu kadar çok olamaz.
o sitede baya açık var bu konuda. Bende az daha patlıyordum, ucuz bilet satışı diye bir topic vardı. Anlaştım parayı gönderecekken düşündüm bu adam bukadar indirimi nasıl yapıyor diye... sonra dedim boşver kendin al uğraşma :) daha sonrasında zaten hesabın kendi sahibi mesaj atmış bana... Abi hesabımı çalmışlar para gönderme sakın dolandırıyolar milleti diye. İşin aslına gelirsek sanırım forumlarında büyük bir açık var.
Çalıntı kredi kartlarıyla alıyorlarmış o biletleri.O sitedeki bilet kampanyalarına inanmayınız.
İki gündür bizim siteye girdiğimde sağ altta içi boş reklam kutusu çıkıyor. Sizde de var mı?
https://i.hizliresim.com/grOELQ.png
Toplamda 3 kişi parayı avukat vasıtası ile kurtardı. 2 kişi de savcılığa şikayette bulunmuş.
Para yolladıkları hesaplar Muğla’da olduğu için soruşturma orada devam edecekmiş sanırım.
Avukat arkadaşların konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.
forumda nickiniz neydi sakıncası yoksa ? bende eski bir üyeyim fakat alışverişlerim referans sisteminden önceydi.
bana hiç gelmedi.ABP'de engellenen reklam bende sıfır gözüküyor. bence bir antivirus ve malware tarama yapın.
mert_can 41
01-02-2019, 16:10
Telefonunuzda virüs var bende bu zamana kadar gündüzleri hep telden girdim daha bir kere çıkmadı. Belkide bu yolla şifrenizi çalmışlardır heran gibi bir yere giriş yapmayın özel bilgilerinizle bankacılık sistemlerine falan aman dikkat edin.
forumda nickiniz neydi sakıncası yoksa ? bende eski bir üyeyim fakat alışverişlerim referans sisteminden önceydi.
marikanwap
Telefonu sıfırladım ancak el-mecbur eski yedeği geri yükledim.
Üzerine iki tanede antivirüs yükledim tarattım bir şey çıkmadı. Aklım almadı bu işi.
[QUTE=marikan;8547486]https://i.hizliresim.com/grOELQ.png[/QUOTE]
Chrome ayarlar, gelişmiş ayarlar, içerik ayarları, bildirimler
bu menü altından bu tarz bildirimleri kapatabilirsiniz.
Safari kullanıyorum. Youtube’dan baktığım bir kaç önlemi aldım. Geçmiş ve tüm verileri de sıfırladım. Takip edeceğim umarım bir daha gelmez.
Siber suçların yorumu cok sacma olmus. İlla parolaniz degisti ise hacklenmissiniz diye bir bakış açısındaki insanlari nasil oralarda çalıştırıyorlar anlamak zor. Sizin olayiniz üç sekilde olmus gibi görünüyor,
1-(%10) bilgisayariniza bir trojan yuklenmis ve parolaniz calinmis
2- (%80) donanimhaberde kullandığınız parolayı baska bir sitede kullandi iseniz, o kullandiginiz siteler hacklenerek parolalar public olarak internette dolaşıyor. Kontrol etmek icin Just a moment... (http://www.ghostproject.fr) adresinden teyit edebilirsiniz. Birçok büyük sitenin veritabanlari sizdirilarak email ve şifreler ele ayaga düştü. Bu yüzden her platformda farklı parola kullanmak gerekiyor.
3- (%10) donanimhaberde bir güvenlik açığı ile hesaplarin parolalari degistirilmeden baska bir hesaba login olunabiliyor
İkinci madde genelde olandir. Sizde birkac platformda ayni parolayi kullaniyor iseniz bunun ustunde durabilirsiniz
Geçmiş olsun.
Şu an siber suçların ip kovalamasından öte ne yapılabilir bilemedim.
Bu arada yaşlı kurtlar whatsapp tan devam ediyor artık hocam
kunteper
01-02-2019, 22:55
Gecen ay paypaldan mail aldim. Mail adresim ve sifrem, acikta dolasan bir listede kayitliymis. Sifremi de bircok yerde kullanirim. Paypal bu listeye ulasmis bir sekil. Listede oldugum icin sifremi sifirlamislar. kimbilir hangi site hacklendi de sifrem aciga cikti. Sizin de basiniza boyle birsey gelmis olabilir belki.
Siber suçların yorumu cok sacma olmus. İlla parolaniz degisti ise hacklenmissiniz diye bir bakış açısındaki insanlari nasil oralarda çalıştırıyorlar anlamak zor. Sizin olayiniz üç sekilde olmus gibi görünüyor,
1-(%10) bilgisayariniza bir trojan yuklenmis ve parolaniz calinmis
2- (%80) donanimhaberde kullandığınız parolayı baska bir sitede kullandi iseniz, o kullandiginiz siteler hacklenerek parolalar public olarak internette dolaşıyor. Kontrol etmek icin Just a moment... (http://www.ghostproject.fr) adresinden teyit edebilirsiniz. Birçok büyük sitenin veritabanlari sizdirilarak email ve şifreler ele ayaga düştü. Bu yüzden her platformda farklı parola kullanmak gerekiyor.
3- (%10) donanimhaberde bir güvenlik açığı ile hesaplarin parolalari degistirilmeden baska bir hesaba login olunabiliyor
İkinci madde genelde olandir. Sizde birkac platformda ayni parolayi kullaniyor iseniz bunun ustunde durabilirsiniz
Muhtemelen 2.maddedeki gibi bir durum oldu. Zaten tek hesabı çalınan ben değilim. Daha öncede bir çok insanın başına gelmiş.
Aradan 2.5 yıl geçti. Soruşturma yeni tamamlandı. Kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş. Sadece bir iban sahibi hakkında kamu davası açılmış. Saçma bir ifade vermiş o da zaten. İbanın kendine ait olmadığını filan söylemiş. :)
Artık forum whataspp gruplarında açıkçası :)
Uçak bileti konusunda özet: 1000TL'lik bileti 500TL değerinde banka puanı ile alıyor (bknz poarafly) sonra sana 750ye satıyor. Sen 250 ucuza alırken o 500TL puanı 750TL nakite çevirmiş oluyor. Win&Win :)
Donanımhaber suçun işlendiği, yani dolandırıcılığın yapıldığı yazışma esnasında login olunan IP'yi verecek.
o IP'nin kime ait olduğu tespit edilecek
bitti gitti.
edit : eski tarihli konuymuş, iş bitmiş :)
Donanımhaber suçun işlendiği, yani dolandırıcılığın yapıldığı yazışma esnasında login olunan IP'yi verecek.
o IP'nin kime ait olduğu tespit edilecek
bitti gitti.
edit : eski tarihli konuymuş, iş bitmiş :)
IP’ler tespit edilmeye çalışılmış, girilen IP’lerin bana ait olmadığı yazıyor kararda sadece. Kimin girdiği tespit edilememiş sanırım.