Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep/Nurdağı Araç Alımı ve Ekspertizi Hakkında (Biraz Acil)
Merhabalar, babam emekli olunca tutturdu Mercedes alıcam diye, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde W204 C180 komp. bulduk araç hatasız deniliyor, tramer kaydında ön tampon değişimi var sadece ama esnaftan olunca (al-satçı ve galerici arkadaşlar kusura bakmasın) biraz şüphe ettik tabi.
Sizden ricam bu bölgede ekspertiz tavsiyesi ve genel olarak Gaziantep civarı oto esnafına neden önyargı ile yaklaşılıyor bu konuda varsa bilgilerinizi paylaşmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim.
AhmetKadir
07-02-2019, 08:37
Sonu kötü bitmeyebilir ama macera arıyorsunuz. Doguda kalip aracina ozenen arkadaslar alinmasin ama doguda genel olarak kimse arabasina ozenmiyor. Cogu usta is bilmiyor. Kendim suan igdirda oldugum icin eskiden duydugum seyleri burda yaşıyorum. 4.5 litre yag alan arabama usta 4.5 alan 5te alir abinsorun olmaz diyip doldurdu. Geri bosaltana kadar resmen yalvartti kendine. Memlekette baska mercedes mi kalmadi gidin 1000 2000 fazla verin onu alin
turboman
07-02-2019, 09:00
Nurdağı bölgesi küçük ve merkezden uzak biryer exper o bölgede olmayabilir tam emin değilim ama aracın orjinal olma olasılığı yüksek o bölgede araçlar genelde garajda muhafaza edilir (apartman olan bölgeler) yani giderseniz aracı merkeze götürüp göstermeniz gerekebilir
galerici arkadaşlar da pek önermiyo doğudan araç almayı kimse alınmasın da size yakın yerden bakın daha iyi yol masrafı vs verene kadar azcık fazla verin temiz bakın
Biraz yanlış anlattım sanırım, araç Nurdağı aracı değil İstanbul aracı. Kayıtlarını sorgulattım 2009'dan 2018 kasım ayına kadar ilk sahibinde ve kasım ayında Has otomotive takasa bırakılıyor ondan öncesi bakımları da burada yapılıyor. Şu an satanlar da Has otomotivden aralık ayında alıyorlar. Biz de zaten buna heveslendik.
nurdağı kmaraş arası 50 km buraya gelirseniz expertiz konusunda yardımcı olurum nurdağında aracı gösteremezsiniz buraya geliyorlar hep.
battalgazi
07-02-2019, 10:49
Nurdağında taksi olarak genelde temiz araç zor bulunur,ford transit satışında merkez bir yer olduğu için çoğu taksi transit takasında alınıyor yada diğer illerden çok uyguna getirilebilecek ekmeklik araçlar galerileri dolduruyor iyi araştırıp alın derim
baskan96
07-02-2019, 15:57
Gezenadam'la iletişime geçmenizi tavsiye ederim maraşa da götürürler aracı bakarlar 250 lira civarında hizmet bedeli olması lazım.. İnstagramdan bir bakın derim.
kunteper
07-02-2019, 18:41
Gezenadam'la iletişime geçmenizi tavsiye ederim maraşa da götürürler aracı bakarlar 250 lira civarında hizmet bedeli olması lazım.. İnstagramdan bir bakın derim.
Gezenadami biraz inceledim de 250TLnin hakkini fazlasiyla veriyorlar cidden. Motor-sanziman mekanik hasari ne kadar tespit edebilirler bilemem ama aracin heryerini fotolamislar resmen. Ben kendim alirken o kadar detayli bakmiyorum :)
facebookta takip ediyorum adamları muhtemelen 2-3 kişi vardır en az. epey inceliyorlar ama arabanın sürüşü nasıl içeride ses varmı yok mu bakmıyorlardır muhtemelen :)
Valla bundan sonra şu gezenadam olayıyla araç bakacağım. Son gittiğim araç dolu hasarlı çıktı arabanın heryeri çukur,adam yok bunda öyle şey diyor. Boşa gittiğim 600 km yi başka araba alarak döndüm son anda
Bi macera gideceğiz bakalım, en ufak bir şüphe ya da beğenmeme durumunda çıkıp geri geleceğiz. Hayırlısı bakalım.
Hiç uğraşmayın gezenadam'ı arayın. Farklı şehirlerde araç baktırdığımız oldu, hep de araçtan anlayan arkadaşlar denk geliyor. Çok memnun kaldık her seferinde
nurdağı kmaraş arası 50 km buraya gelirseniz expertiz konusunda yardımcı olurum nurdağında aracı gösteremezsiniz buraya geliyorlar hep.
Maraş'ta nereyi tavsiye edersiniz, sakıncası yoksa iletişime geçsek.
Maraş'ta nereyi tavsiye edersiniz, sakıncası yoksa iletişime geçsek.
pm attım...
sokakta kasaplar var. güveçte et yapıyorlar. pekmezli cevizli sucuk. ilginizi çekerse acı biber. vakit varsa kılavuzlu barajı. dondurma ise mado yada yaşar usta olandan değil diğerlerinden tavsiye ederim.
Eveeet, bir kez daha oto al-sat, galerici esnafına güvenilmeyeceğini teyit ederek elimiz boş bir şekilde Ankara'ya döndük ekspertize bile gerek kalmadan. Yazan ilgi gösteren herkese çok teşekkürler, başta ikuybu kullanıcı adlı arkadaşa.
driver_can
08-02-2019, 19:14
Ne sorun çıktı peki onca yolu gitmeniz kötü olmuş maddi zararınızda oldu bu durumda sanırım.
kalipson
08-02-2019, 19:18
Ben de Izmir Gaziemir galericilerinden tiksinmistim... :/
İbrahim33
08-02-2019, 20:24
Eveeet, bir kez daha oto al-sat, galerici esnafına güvenilmeyeceğini teyit ederek elimiz boş bir şekilde Ankara'ya döndük ekspertize bile gerek kalmadan. Yazan ilgi gösteren herkese çok teşekkürler, başta ikuybu kullanıcı adlı arkadaşa.
konuyu ilk gördüğüm anda uzak durun diyecektim ama yeni gördüm. geçmiş olsun. o taraflardan araba maraba alınmaz. anca transit. türkiyenin transit merkezi. illa ki düzgünü de vardır tenzih ederim ama genel olarak sıkıntılı tipler.
Merak ettim ne çıktı araçta? Bunla geçmiş olsun diyelim
konuyu ilk gördüğüm anda uzak durun diyecektim ama yeni gördüm. geçmiş olsun. o taraflardan araba maraba alınmaz. anca transit. türkiyenin transit merkezi. illa ki düzgünü de vardır tenzih ederim ama genel olarak sıkıntılı tipler.
Siz de bu işi yapıyorsunuz bildiğim kadarıyla lütfen alınmayın ama ben daha bu işi dürüstçe yapan görmedim o yüzden de bu zamana kadar ne esnaftan araba aldım ne de esnafa araba sattım. Biz biraz da bile bile gittik aslında, babam; "gidip bakalım beğenirsek alırız beğenmezsek canımız sağolsun, bilet paramız gider en fazla" dediği için çıktık yola.
Merak ettim ne çıktı araçta? Bunla geçmiş olsun diyelim
Babam gençliğinden beri araba aldı sattı, toplattı ama 12 senedir yapmıyor o da tiksindi insanlardan, ben de onun yanında pazarda, sanayide büyüdüğüm için iyi kötü anlarız arabadan o yüzden ekspere bile gitmeye gerek kalmadı.
Üstüne basa basa telefonda sağında solunda sürtük, çizik, ezik var mı diye sormama rağmen arabanın hatalarını bana söylemedi arkadaş. Sağ tarafta ön çamurluk hariç sürtük ve ezik mevcut, sol arka çamurluk ve tamponun birleştiği kısım sürtük, ezikler boyasız düzeltilmeye çalışılmış, dalga dalga. Bir diğer konu ise km, günahını almayaım ama araç sanki km'sinden daha fazla yıpranmış gibiydi.
Mercedes - Benz / C / C 180 / Komp. BlueEfficiency AMG / İLK EL HATASIZ BOYASIZ 1.6 AMG FULL+FULL CAM TAVAN sahibinden.comda - 654412264 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-el-hatasiz-boyasiz-1.6-amg-full-plusfull-cam-tavan-654412264/detay)
boya yok ama boyancak yer çok yani..anlamıyorum söylesen ne olacak ama görmeyecekmi gelince. o şekilde alacak olan zaten alır. ne olacak bizim bu insanların halii
İbrahim33
09-02-2019, 20:11
var. gerçek anlamda dürüstçe yapan var bu işi. birçok şehirde şimdi isimleri yazmaya vaktim yetmez ama var. ama % 80 i o.cocuğu olduğu bir gerçek.
var. gerçek anlamda dürüstçe yapan var bu işi. birçok şehirde şimdi isimleri yazmaya vaktim yetmez ama var. ama % 80 i o.cocuğu olduğu bir gerçek.
Fırsat bulunca bildiklerini liste atabilirsen iyi olur.galeriden bakınca yada temiz araba arayınca bakarız en azından
İbrahim33
09-02-2019, 20:15
Fırsat bulunca bildiklerini liste atabilirsen iyi olur.galeriden bakınca yada temiz araba arayınca bakarız en azından
kafam yelli. ayıkınca yazayım :)
kafam yelli. ayıkınca yazayım :)
Tamamdır 👍
Trabzon autobank
Zonguldak korkmaz,ergül,mer,hatta haricen araç arayan olursa merkezde yardımcı oluruz.
SÖYLENEN HARİCİNDE BİRŞEY ÇIKARSA DIŞARDA GELEN ARKADAŞIN MASRAFI KARŞILANACAKTIR
Bu mevzuya ne diyorlar peki?
Aynı araç için antep’e gitme düşüncem vardı, yalnız ben kendi kendime vazgeçmiştim, konuyu okuyunca iyikide vazgeçmişim dedim.
Arkadaş banada telefonda kesinlikle en ufak çizik göçük dahi yok dedi.
Km’si orjinaldir ama zannımca full servis bakımlı bir aracın km’sini zannetmiyorum düşürsünler
Ucuz etin yahnisi 2. elde başa çok geliyor, 2-3 bakmayın biniciden almaya çalışın yapılan masrafla aynı yere gelir zaten.
Ucuz etin yahnisi 2. elde başa çok geliyor, 2-3 bakmayın biniciden almaya çalışın yapılan masrafla aynı yere gelir zaten.
işini ne kadar düzgün yapmayan galerici varsa aracını satarken kusurlarını gizlemeye çalışan masrafını yaptırmayan çok binici de var.
Biniciler genel de nasıl olsa satıcam diye bakımını bile aksatıyorlar.
temiz titiz kullanmış biniciden araç almak tabiki de mantıklı ama bana göre işini düzgün yapan esnaftan araba almak daha karlı, düzgün esnaf aracın eksiği varken ilana koymaz masrafı neyse yaptırır öyle satışa çıkartır.