Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eagle F1 Assymetric 3 memnuniyetsizliği

AlwaysFast
07-02-2019, 11:16
Genelde sormak için konu açılır ama ben memnuniyetsizliğim için konu açacağım. Belki de bana mahsus bir durum bilemiyorum ama lastik alacakları uyarmış olayım.

2015 Audi A3 Sedan 1.6 TDI aracım var. Üzerinde eibach yay ve spacer da var. 225/45/17 ebadındaki eagle f1 ile yol tutuşum ancak vasat seviyedeydi. Ben acaba araçta mı problem var diye düşünürken kış gelince Sotto Zero 3'leri taktım. 215/50/17 ebadında. Şu an ilginç şekilde kuruda yol tutuşum Good Year'dan bariz daha iyi. Hergün kullandığım güzergahta F1 ile kaydığım süratlerde sotto zero tutunuyor. F1 uzun virajlarda aşırı şekilde kafadan açma yapıyor ve hızlanmalarda daha çok patinaja kalıyordu.

Eski aracımda A3 sedan idi. Onda da aynı eibach yayı kullanıyordum, üzerinde aynı ebatta CSC5 vardı. Yola zamk gibi yapışıyordu. Fakat çukurlarda küt diye vuruyordu, eagle f1 ile şu ana kadar hiç vurma yaşamadım. Spor seri lastik alınca beklentimiz yol tutması. Benim lastiğimde mi sıkıntı var bilmiyorum F1 ASSY3'ten hiç memnun değilim, tavsiye etmiyorum.

Oznsrl
07-02-2019, 11:40
Aynı şikayetten forumda konular açılmıştı aynı lastik için yanlış hatırlamıyorsam demek ki genel olarak sıkıntılı bi model değiştirmekte fayda var :)

Mehmetmert
07-02-2019, 11:48
Lastiik ilk alindiginda ve ilk 6 ay cok guzel sonra resmen karekteri degisip dunyanin en kotu lastigi oluyor.

cnzdmr
07-02-2019, 14:02
İstanbulda hava sıcaklıkları 7 derecenin altında bu şartlarda kış lastiklerinin daha iyi tutması normal bence

dqn
07-02-2019, 14:15
Ben 1 yıldır kullanıyorum bu lastiği sessizliğinden ve yol tutuşundan çok memnunum.(mk7 golfte)

Ben aldığımda tam f/p lastiğiydi, aynı ebat csc5 veya michelin ps4 ile tanesinde 200 lira civarı fark vardı. Açıkçası ben negatif bir yönünü görmedim.15bin km civarıda bir yol yaptım.

Kış lastiği konusu ise kış koşullarında saçma bir kıyas bence.En kötü kış lastiği bile benim nazarımda yazlık lastikten iyidir.

sagi
07-02-2019, 14:34
Assymetric2 kullandım ben s2000'de 3 sene ve herkese de önerdim muhteşemdi düşününki s2000 yanlayamıyor bu lastik ile tutkal gibiydi :)
assymetric3 temi sorun var acaba kullanmadım ilginç geldi

ottoman32
07-02-2019, 14:37
ben 2. takımımı da f1 den yana kullandım sessizliği ve yol tutuşu bence güzel nokian vardı önceden, aracım skoda superb 1.6 tdı spacer ve yay bendede mevcut

OrcunInce
07-02-2019, 14:39
as300 rezalet bir lastik, csc5 - ps4 evet pahalı ama çok çok başarılı lastikler. Hatta ps4>csc5 diyebilirim.

ghibli06
07-02-2019, 19:46
bu lastiğin hamuruyla alakalı, çok çabuk sertleşip mika gibi oluyor ama adamlar sırf bu yüzden F1 eklemişler sanırım modele, lastikleri çalıştıramıyorsanız Vettel gibi ağlamayı diyorlar sanırım :)

erh
07-02-2019, 20:52
Assym 2 veya 3 farketmiyor.. daha kotu lastik gormedim malesef.. kimse almasin

AlwaysFast
07-02-2019, 20:59
Yurtdışı forumlara da baktığımda en büyük artısı konfor ve sessizlik olarak gözüküyor. Hatta yol tutuş assy2’den daha kötü demiş ikisini de kullanan herkes.

Lastiği 1.5 senedir kullanıyorum, 2017 hamur. Kış koşullarında değil yazın da yol tutmuyordu. Acaba diyorum bizim memleketin asfaltına mı uyum sağlamıyor? Koskoca good year bu kadar kötü lastik yapamaz, yapmamalı.

Csc 5 balon yapmıştı hemen. Assy3te balon yok ve 25.000kmde doğru düzgün aşınma da yok. Bunlar da artısı. Ama yol tutmadıktan sonra koymeti yok malesef.

Mehmetmert
08-02-2019, 00:51
Ben asymetric 2 kullandim 25-30.000km civari.Fiyati rakiplerine gore gore cok cok uygundu ve o zaman fiyatlar bu kadar pahali degilken hepsiburada.com dan tanesini 250 liraya almistim.(225/45/17)

İlk 6 ay islakta ve kuruda cok cok iyiydi.Sonea bir kis gecirdikten sonra yazin yemin ediyorum 80e kadar orjinal 105hp dizel golfu gecemiyordum sadece yazilimli aracimda.Gecerkende 3. Vitestin baslarinda hala adana asfaltinda asr devrede geciyordum.

Lastik asla ve asla bitmiyor, dis derinligi azalmiyor ama karakteri gercekten cok ama cok degisti.Halbuki testlerde cok iyi puanlar aldigi icin almistim...Evet basta oyleydi ama sonrasi fiyasko

Ardindan continental sportcontact5’i yaklasik 39.000km sonuna kadar kullandim diyebilirim.Artik yanaklarinda dis kalmamisti , ilk gunku kadar olmasada (dis derinligi azaldigi icin) sonuna kadar gorevini yerine cok guzel getirdi.

Su an bayadir pilot sport 4 kullaniyorum , contiden bir tik yanaklari daha dayanikli gibi benim surusume.Karakterinde degisme yok , guzel gerçekten.

Alakasiz sinftalar ama ilk olarakta araba pirelli p7ler ile gelmisti,o bile sonlara dogru gercekten asymetric2 den cok daha iyiydi...

Ben basta Adana asfaltina bagladim, continentali alirken gercektn denemek icin aldim gicik kapmistim lastikten.Gercekten o zaman arabanin kaderinin degistigini anladim.Ya uretimde bir kararlilik yok bazi seriler bizimkiler gibi yada ... anladiniz :)

M3CSL
08-02-2019, 07:57
Mehmet haklı, ben 2 sene assy2, ondan sona 1 senede assy 3 kullandım,
İKİSİDE İLK Senesinden sonra performansını kaybetti. Karda kışta kullandım,oda etkilemiş olabilir belki, sertleşmiştir.
Assy 3 konfor ve sessızlık olarak çok başarılı assy 2den çok iyi. ASSY 2DE Yanağın üzerine yatmıyor,güven veriyordu.

erh
08-02-2019, 18:53
Hicbirzaman iyi degil bu lastik. Taktigim gun acabahenuz uzerindeki koruma tabakasi gitmedi sifir henuz dedim ama malesef hicbir zaman iyi olmadi. Petlas muhtemelen daha iyidir. Yada hic adi duyulmamis cin mali lastikler daha iyidir

M3CSL
09-02-2019, 08:30
Hicbirzaman iyi degil bu lastik. Taktigim gun acabahenuz uzerindeki koruma tabakasi gitmedi sifir henuz dedim ama malesef hicbir zaman iyi olmadi. Petlas muhtemelen daha iyidir. Yada hic adi duyulmamis cin mali lastikler daha iyidir

Abartmasakmi bilemedim Erhan:) o kadar kullanan memnun olan kişilere ayıp olmasın.. İnternette testlerde mevcut.

AlwaysFast
09-02-2019, 11:30

Al benden de o kadar. İçimi rahatlattın:) Kış lastiklerini takana kadar araba yol tutmuyor ne problem var acaba diye bakıp bakıp duruyordum.
Acaba bize hamuru defolu lastik mi yolluyorlar, bu kadar kötü olmamalı.

erh
09-02-2019, 11:42
Abartmasakmi bilemedim Erhan:) o kadar kullanan memnun olan kişilere ayıp olmasın.. İnternette testlerde mevcut.bi lastige para veripte sonrasinda karsiligini hicbirzaman alamayinca malesef ister istemez yaziyorum. Emin ol abartmiyorum. Kuruda 225/40r18 assym 2 leri cikarip 205 55 16 boktan bi lstik takinca bile oha arabanin abs simi bozuldu hic girmiyo devreye dedirten, hatta sifirdan kalkis yaptiginda 1.3 cdti astra easytronic ten 130 kmh ye kadar 3 boy yedigim 1.6 turbo 180 hp aracimdan hic bahsetmemistim bile :) bir kere iyi tuttu simdi hakkini yemiyim pardon bodrumdan yola cikti sivrihisarda bi fren yapmak zorunda kaldim iyi tutmustu lastikler. Ama 500 km yol yaptiktan sonra.. yani olme essegim olme :))
Bir de su yandan dusunelim, bu kadar kisibu kadar sikayetciyse bi sikinti yokmudur sence de ?

AlwaysFast
09-02-2019, 14:41
Otopark Sinan Assy3'ler için sponsorlu test yapmıştı Audi TTS ile İstanbul Park'ta. Araba her virajda niye kafa açıyor diye yazanlar bile olmuş yorumlara :)

Bu arada fren performansı ilginç şekilde iyi. Frenden yana şikayetim olmadı. Şu an SottoZero 3'lerimle baya baya iyi viraj alıyorum, bana mısın demiyor. Assy3 olsaydı kafası ayrı arkası ayrı oynardı.

Artık lastiğe para vermek de istemiyorum. Çıkmacılardan Pilot 3-4 veya CSc5 kovalayacağım, 215-50-17 daha makbul benim için.

driver_can
09-02-2019, 14:44
Daha önce goodyear asymtrc 3 kullandım konforundan memnun kalmıştım ama aracı zorlayan biri değilim birde birkaç ay kullanmıştım.Potenza s001 nasıldır 2018 üretimi çok kısa süre kullanılmış lastik takımı aldım ama henüz araca takmadım.Dışarıda kontrol ettiğime göre sert bir yapısı var çok mu gürültülü ve serttir?

AlwaysFast
09-03-2019, 11:44
Hergün ***** sitelerde çıkma Ps4 kovalıyordum. Manisa’da 225/45/17 ps4 görünce hemen atladım. Gözümle görmeden aldık lastikleri. Satıcı ikisi iyi ikisi orta demişti ama orta dedikleri neredeyse bitmiş çıktı. Fiyatı zaten uygun olduğu için pek ses etmedim. Üretim tarihleri 5216. Yama bile yok üzerlerinde.

İstanbul trafiğinde iyi bir test imkanı olmadı, 1-2 ay sonra daha net konuşurum ama şu ana kadar izlenimlerim;
-Lastiğin kendisi çok hafif. İlk defa bu kadar hafif bir lastik görüyorum.
-önlere 34 arkalara 31 bastım, şu an araba yumuşadı, kışlık sotto zerolara göre. Assy3’ü Sökeli baya zaman olduğundan tam karşılaştırma yapamayacağım.
-Şu an önlerde yol tutuşum bariz iyileşti ama arka yanıma gelmek için can atıyor�� Tabi yine de yorum yapmak için çok erken, daha havayı bile tutturmuş değilim. Fakat hergün tırmandığım rampada gaza asılınca assy3 sarardı, ps4 sarmıyor. Assy3’ten iyi olduğu kesin.

Şu an benim arabada amortisör kulesinden ses geliyor, bilya ve takoz değişmeli. Onu da yaptırıp yorum yapmak daha sağlıklı olur.

Özgür Güneş
11-03-2019, 17:26
Assymetric 3'ten aynı ebadda bende hiç memnun kalmadım. Hatta Bodrum'a girerken virajlı parlak asfaltlı yolunda hızlı girmememe rağmen arkadan çok kontrolsüz bir şekilde kopmuştu araba. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Pilot Sport 4 dışında lastik almamak lazım.

erh
11-03-2019, 21:11
Asymmetric 2 sokup ps4 taktim, abs artik daha az mesai yapiyor ve aracimin aslinda bir gemi degil yerle temas eden bir otomobil oldugunu hatirladim. Bu arada ps4 muhtesem degil, asymmetric cooook kotu :)

tuFAN
11-03-2019, 22:01
Asymmetric 5 çıkmış hayırlı olsun

Özgür Güneş
12-03-2019, 13:50
Asymmetric 5 çıkmış hayırlı olsun

bi an şaka sandım, harbiden çıkmış :) hatalarını anladılar heralde. Bi sorum olcak, assy 4 e noldu? :D

tuFAN
12-03-2019, 15:20
bi an şaka sandım, harbiden çıkmış :) hatalarını anladılar heralde. Bi sorum olcak, assy 4 e noldu? :D
Conti sport contact 4 de yoktu 3 ten 5e geçtiler
Goodyear da böyle yaptı asymmetric 3ten 5e geçtiler

İlk testleri olumlu asymmetric 5 in

kalipson
12-03-2019, 15:47
PS 4 iyidir. Onlarca set lastik yakmadan, sirf tavsiyeler ve yorumlar uzerine almistim. Son derece memnunum. :)
Ass3'un yurtdisi forum yorumlari da berbat maalesef. :/

AlwaysFast
12-03-2019, 20:12
PS4leri sıfır almadığım için yorumlarım çok doğru olmayabilir, bunu da gözönünde bulundurun okurken. Assyleri sıfır almıştım. PS4'lerin aşınması biraz düzensiz gibi. Benim arabada biraz daha alışması lazım.

Yaylarım sert olduğu için şehiriçinde nispeten düşük basınçla kullanıyorum. Önler 33 arkalar 30. Fabrikanın konfor kullanımı için verdiği değerler. bu halde lastiklerim baya baya konforlu. Bu çok büyük bir artı benim için. Sırf bu sebeple almış olsam kardayım.

Diğer yandan bu lastiklerle güzergahım üzerindeki virajlarda daha iyi tutunma elde ettim. En önemli artısı direksiyon hakimiyeti, hissiyatı kesinlikle daha iyi. Assy3 ile ne olduğunu anlamadan kaymaya başlıyordum bu da beni korkutuyordu.
Düz gidiş kararlılığı bariz arttı. Hızlandıkça direksiyon daha çok sertleşiyor eskiye göre, ilginç.

Frenlemede Assy3'den memnundum, düşük hızlarda ps4 daha çok kayıyor, assy ile abs devreye girmezdi nerdeyse. Bunu 1 ay sonra tekrar yazarım.
Hızlanırken assy3 gibi bu da sarıyor, düşük hızlarda 2de 3te gazı verince kafayı açıyor. Basıncı biraz daha yükseltip denemeliyim.

Benim kullandığım en iyi spor lastik CSC5 idi. Ama kolay balon yapan, kolay biten bir lastik. Bence ideal lastik PS4 gibi görünüyor. Pirelli'leri denemedim, onlar da iyidir herhalde.

Bir de ilginç bir durumum oldu. ps4 ile yol çizgilerinin üzerinden vs geçerken çok hafif bir çekme yapıyor. Bilmiyorum lastiklerde bir sıkıntı mı var, normal midir, amortisör kule takozlarını değiştikten sonra yine bir bakacağım.

Düzenleme: Hızlanırken patinaja kalma ve drenajda absnin devreye girmesi Assy3'ten daha fazla. Okuduğum yorumlara göre 20 binden sonra PS4 sertleşiyor, ses yapmaya başlıyor vs şeklinde şikayetler var. Muhtemelen o şekilde satan birinin lastiğini aldım:) Yol sesi de daha fazla. Fakat herseye rağmen yol hissi ve tutuş daha iyi. Benim için en önemlisi de müthiş konforlu, sırf bu sebepten sökmeyi düşünmüyorum. İstanbul parkta tur niyetim olursa CSC5 alıp kenara koyacağım.