Orijinalini görmek için tıklayınız : Vernik atması ?
Merhabalar aracımın bagaj kapağında yazın oluşan 2 küçük vernik atması can sıkıcı boyutlara ulaştı her yıkamada dahada büyüyor bu sorunun boya haricinde bir çözümü varmıdır konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum
https://i.hizliresim.com/16Zolp.jpg (https://hizliresim.com/16Zolp)
https://i.hizliresim.com/r5NDoN.jpg (https://hizliresim.com/r5NDoN)
Benim 500'de aynı durumda. Doludan sonra boyasız düzelttirdiğim bazı yerlerde aynı sorunla karşı karşıyayım.
Yıkamada su vurdurmuyorum ki yürümesin. Benim araba beyaz olduğundan bu seviyede sinir bozucu değil ama kırmızıda tatsız olmuş Ersinim :(
Benim 500'de aynı durumda. Doludan sonra boyasız düzelttirdiğim bazı yerlerde aynı sorunla karşı karşıyayım.
Yıkamada su vurdurmuyorum ki yürümesin. Benim araba beyaz olduğundan bu seviyede sinir bozucu değil ama kırmızıda tatsız olmuş Ersinim :(
valla abi hakkaten çok sinir bozucu araba ilanda zaten satıcam diye boyatmakta istemiyorum yok orasıdamı boyalı falan olmasın diye
yıl olmuş 2019 hala şu vernik tamiri yokmu ya :)
valla abi hakkaten çok sinir bozucu araba ilanda zaten satıcam diye boyatmakta istemiyorum yok orasıdamı boyalı falan olmasın diye
yıl olmuş 2019 hala şu vernik tamiri yokmu ya :)
Keşke kaportalar da telefon gibi olsa :D
Çok üzerine düşmedim bende ama bakalım bu konu sayesinde gaza gelip yaptırabilirim :)
Vernik yanığını boyasız düzelttiklerini söyleyenler var ancak bu şekilde bir sorunu düzelten görmedim.
Benim araçta da var. Ancak ben boyatacağım. Hem yanık var hem hem böyle atma.
tahiminimce lokal boya yerine lokal vernik atılarak kurtarılabilir gibi ama lokal vernik atacak tutacak mı sorusuda mevcut tutsa uzun müddet dayannacak mı
Vernik yanığını boyasız düzelttiklerini söyleyenler var ancak bu şekilde bir sorunu düzelten görmedim.
Benim araçta da var. Ancak ben boyatacağım. Hem yanık var hem hem böyle atma.
Benim tavanda olduğu için elletmem boya olması gerekiyorsa. Satarken dert anlatması zor olur :)
iyi bir zımpara 2000 yapılacak
iyi bir selülozik tiner ile silinecek.
akzo nobel vernik atacaksın üzerine.
04 tabanca ile en incesinden olacak
tahiminimce lokal boya yerine lokal vernik atılarak kurtarılabilir gibi ama lokal vernik atacak tutacak mı sorusuda mevcut tutsa uzun müddet dayannacak mı
eğer lokal vernik atılırsa üzerine koruma filmi çektiririm atmasın diye :)
Benim tavanda olduğu için elletmem boya olması gerekiyorsa. Satarken dert anlatması zor olur :)
Satarken dert anlatma durumu olmasa bugün komple boyatırım aracı. :)
SinanAdalı
19-02-2019, 15:37
Aynı durum benim kaputta vardı taş izinden dolayı.. daha fazla büyümeden boyattım şu an çiçek gibi, fotolarını çektim. Satarken sorun olacak düşüncesiyle hareket ediyordum önceden şimdi umrumda değil. Ben mis gibi binemedikten sonra... Lokal vernik vs çok araştırdım ustalar o işe girişmiyor tanıdık olsa bile... uğraşamayız diyenide çok.. bence boyatın.
Restorfx mi ne öyle bir firma var. Bi kaç ilde mevcut yerleri. Baya iddialı paylaşımları var. Ama sanki yaptırmaya gidince bu olmaz abi boyayalım deyip ikna edecek gibiler :D Yine de bi uğrayın. İnstagramdan bakın önce hatta. İstanbulda var heralde yerleri.
boyatmadan zımpara vs yapıldı ok,
tekrar vernik atıldğında o vernikte atmayacak mı ?
bu tür çözümler geçici çözüm gibi olsa gerek.
Restorfx mi ne öyle bir firma var. Bi kaç ilde mevcut yerleri. Baya iddialı paylaşımları var. Ama sanki yaptırmaya gidince bu olmaz abi boyayalım deyip ikna edecek gibiler :D Yine de bi uğrayın. İnstagramdan bakın önce hatta. İstanbulda var heralde yerleri.
Hatta burdan müşteri giderse bana komisyon isteyin :D
SULTANOGLU
19-02-2019, 16:32
Vernik soyulmasini sadece vernik atarak tamir edilmesini nasil onerirsiniz ya :) cidden komigime gidiyor. Yanlis yapilan yonlendirmeler ve bilgilendirmeler. Kusura bakmayın ama vernik atmasini boyayip tekrar vernik atmadan cozemezsiniz.
Ersin mutlaka parcanin boyanmasi lazim.
Vernik soyulmasini sadece vernik atarak tamir edilmesini nasil onerirsiniz ya :) cidden komigime gidiyor. Yanlis yapilan yonlendirmeler ve bilgilendirmeler. Kusura bakmayın ama vernik atmasini boyayip tekrar vernik atmadan cozemezsiniz.
Ersin mutlaka parcanin boyanmasi lazim.
abim işin mühendisi piri olarak noktayı koydun burda bu restorfx firmasına yazdım resimleri attım hallederiz dediler ama tabiki nekadar düzgün olur bilemem artık detaylı fotoları çekip boyatıcam mecbur
kaputtada küçük bir atık var ortada kaputa komple koruma filmi çektireyim bari yürümesin yıkamada falan
M U R A T
19-02-2019, 16:47
evet doğru öneri en sonunda gelmiş böyle durumlarda boya harici çözüm yok maalesef
SULTANOGLU
19-02-2019, 16:55
abim işin mühendisi piri olarak noktayı koydun burda bu restorfx firmasına yazdım resimleri attım hallederiz dediler ama tabiki nekadar düzgün olur bilemem artık detaylı fotoları çekip boyatıcam mecbur
kaputtada küçük bir atık var ortada kaputa komple koruma filmi çektireyim bari yürümesin yıkamada falan
Abi sadece aciklamak icin yaziyoeum, vernik soyulmasi basladiysa burada kimse o soyulan parcanin baska bir kisminin soyulmayacaginin garantisini veremez. O parcada komple boya ile vernigin tutunmama problemi var. Sirf soyulan kisima air bir problem degil yani.
Film kaplat abi ama sonra emin ol sokerken buyuk ihtimal vernik folyo ile gelicek.
Day Walker
19-02-2019, 17:01
Ersin satacaksan sakın boyatma alan öyle alsın kendi boyatsın.
Ben tavanı kaplatayım en mantıklısı :D
Geçenlerde kötü bir folyo sökerken vernik kalkti . Lokal vernik yaptım üzerine (Kalkma durumunu sahibine işin en başında söylemiştim. Düşündüğüm gibi de oldu /Araç sahibinin vernik kalktığından ve tamir olduğundan haber var )
Araç beyazdı. Baya bi toparladı. Yeri belli. ancak vernik kalkan yerin matlığı gitti. Uzaktan (100-150 cm ) çok göze batmiyor
Ppf kaplama denen şey vernikte işe yararmı acaba ?
2019 un güngöreninde muhabbete bak. Vernik atti diye boyatinca arac deger kaybediyor. Keşke böyle şeyler olmasa hayatta. Sırf bu yüzden diğer ülkeleri kıskanıyorum. Dert yok ip.elerde
İnşallah çocuklarım yeni boyandığı için arabaların değerinin arttığı bi piyasada araç sahibi olurlar
restorfx işlemi için baya bi araştırma yaptım. bu şekilde kalkma ve yanma olan tarzda yerler için toz boyama diye bi işlem yapıyorlar. yani oraya renk verecek kadar ince bi boya sıkıyorlar diye anlıyorum ben bu durumu artık ne kadar doğru ne kadar yanlış boya işi yapan arkadaşlar daha iyi bilirler bunu. sonrasında kendi ürünlerini aracın üzerine sürünce o malzeme bi şekilde boya ile tepkimeye girerek vernik gibi bir görev görüyor. işlem sonrasında araç hiçbir boya makinesinde, mikron farkı olmadığı için, boyalı çıkmıyor. fakat işlem yapılan 1 2 aracı incelediğim zaman ve kaporta boya ustası tanıdıklar incelediği zaman araca boya yapıldığını söylüyorlar. gözle görünen bir boya farklılığı oluyor çünkü. ha direk boya makinesi ile ekspertiz yapan bi yer asla boyalı diyemez ama mikron farkı kesin olarak çıkmıyor.
SULTANOGLU
26-02-2019, 00:46
Arkadaslar tekrar yazmak istedim :) boyasiz moyasiz diyorlar ya boyle vernik yaniklarini su videodaki gibi bir allahin kulu boyamadan yapamaz.
https://youtu.be/aYvNCAXK31Q
Dostlar vernikli boyama islemlerinde boya katmani 10 - 15 mikron, vernik katmanı ise 50 - 70 mikrondur. Yani soz konusu arkadas ben ugrastim soyulan vernigi kazidim ve BOYA atmadim diyor ise seve seve yine o 50 70 mikron kalinliginda verniği uygulamak zorunda. Sadece soyulan kısıma bir vernik atma yada duzeltebilme ihtimali yok. Boyle birsey mumkun degil lutfen su videoya bakin, boyle bir yüzeyde bu imkansiz!
Hadi diyelim vernigi kazidi kaldirdi. Yuzeydeki Baz boyanin ustunede vernigi atti mis gibi videodaki sonucu elde etti. Buradaki sıkıntıda şu olur. Normalde Boya katmanini uyguladiginizda vernigi uygulamak icin boyanin flash off suresini beklersiniz. Bu sure yuzeyin matlasmasi Fakat tamamen kurumamasidir. Matlasinca uzerine vernik atarsiniz ve iki yuzey aslinda birbirinin icine gecerek yapisir. Bu boya uygulamasindaki en onemli noktalardan biridir. Bu asama duzgun olmazsa ilerde vernik soyulmasi ile karsilasirsiniz.
Yani bence ne olursa olsun duzgun uygulama yaptirin. Oncesinde de uyulama yapmadan fotograf video cekin.
Zaten 2 yıl garanti veriyorlar. Muhtemelen 2 yıl sonra bahsettiğiniz gibi yine soyulmalar başlayacak.
Arkadaslar tekrar yazmak istedim :) boyasiz moyasiz diyorlar ya boyle vernik yaniklarini su videodaki gibi bir allahin kulu boyamadan yapamaz.
https://youtu.be/aYvNCAXK31Q
Dostlar vernikli boyama islemlerinde boya katmani 10 - 15 mikron, vernik katmanı ise 50 - 70 mikrondur. Yani soz konusu arkadas ben ugrastim soyulan vernigi kazidim ve BOYA atmadim diyor ise seve seve yine o 50 70 mikron kalinliginda verniği uygulamak zorunda. Sadece soyulan kısıma bir vernik atma yada duzeltebilme ihtimali yok. Boyle birsey mumkun degil lutfen su videoya bakin, boyle bir yüzeyde bu imkansiz!
Hadi diyelim vernigi kazidi kaldirdi. Yuzeydeki Baz boyanin ustunede vernigi atti mis gibi videodaki sonucu elde etti. Buradaki sıkıntıda şu olur. Normalde Boya katmanini uyguladiginizda vernigi uygulamak icin boyanin flash off suresini beklersiniz. Bu sure yuzeyin matlasmasi Fakat tamamen kurumamasidir. Matlasinca uzerine vernik atarsiniz ve iki yuzey aslinda birbirinin icine gecerek yapisir. Bu boya uygulamasindaki en onemli noktalardan biridir. Bu asama duzgun olmazsa ilerde vernik soyulmasi ile karsilasirsiniz.
Yani bence ne olursa olsun duzgun uygulama yaptirin. Oncesinde de uyulama yapmadan fotograf video cekin.
abi tamam :) varmı peki istanbulda düzgün boyacı aklında kalanlardan :)