Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Frene sert basınca gelen ses

denizhandinc
22-02-2019, 19:39
Arac 1.4 Scirocco. Özellikle sogukken frene sert basınca araba salınım yaptıgı an gıcırdama sesi geliyor. Yorumu olan var mıdır?
Ses linki asagıda

IMG_3671.MOV - Google Drive (https://drive.google.com/open?id=1lEScRZUekC4QDzEKjZzmeoJgvMCOHkVe)

Balata, disk, kampana aklıma ilk aklıma gelenler.

Oznsrl
22-02-2019, 19:43
egzoz falan sallanıyor muhafazaya sürtüyor falan olabilir mi baktınız mı çok aşırı ses çünkü vede çok kötü geçmiş olsun

denizhandinc
22-02-2019, 19:59
egzoz falan sallanıyor muhafazaya sürtüyor falan olabilir mi baktınız mı çok aşırı ses çünkü vede çok kötü geçmiş olsun

yok egzozlar sabit. zaten frene sert basınca yapıyor sadece. disk balata kampana civarında var bi sıkıntı ama cözemedim :D

turboman
22-02-2019, 23:09
Balatadan olabilir içinde metal parçası olabilir bi söküp kontrol edin

Hakan Girginer
23-02-2019, 01:00
Bence sorun frenlerde değil.
Aracı fren yapılınca sallandığı gibi sallamayı dener misiniz?
Bu şekilde sallayınca da aynı ses geliyor mu?

Aykut106
23-02-2019, 01:31
aynı sekilde setlerden gecerkende olabiliyorsa on takım burcları olması yuksek ıhtımal.

denizhandinc
23-02-2019, 12:07
Bence sorun frenlerde değil.
Aracı fren yapılınca sallandığı gibi sallamayı dener misiniz?
Bu şekilde sallayınca da aynı ses geliyor mu?

ustama gösterdim bu sabah balata diyor. gecici süre mecburiyetten dandik bisey takmıstık. zaten aracı sallayınca ses yok. yagıslı havada iyice ses kesiliyor cünkü balata ıslanıyor haliyle. artık önlü arkalı ferodo disk-balata sekli yapıcaz ufaktan :)

207_TR
04-03-2019, 21:37
Polo Gti ile aynı alt takım düzenine sahipse eğer;
Son sustrucunun orta susturucuya giden kısmındaki boru fren hortumlarını tutan bir mekanizmanın üstünden geçiyor olmalı.

Benim polo gti da boru çapı büyüdüğü için oraya sürtme sesi yapıyordu.

Arabayı kaldırdığında bir bak derim.