Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyota Corolla hybrid hk.

Hondafatih
05-03-2019, 10:03
Merhaba, arkadaşlar.

Yeni çıkan corolla hybrid modelini çok beğendim ve incelemek istiyorum bir bayii ile iletişim kurdum ve hafta sonu için yerinde gidip inceleyeceğim.

Burda test için bir araç alabilirmiyim?

Aldığımda dikkat etmem ve ödemem gereken bir tutar var mı? Sürüş deneyimi yapmak ve akabinde belkide satın almak istiyorum. Daha önce araç almak isteyip alan yada almayanlardan fikir alışverişi yapmak isterim yardımcı olabilirmisiniz?

i-vtec07
05-03-2019, 10:13
Bayide üst düzey tanıdık yoksa test aracını vermezler, yani sizde kalmaz öyle bi kaç gün . Ama ben 2 saat test etmek istiyorum derseniz ve ciddi alıcı olduğunuzu hissettirirseniz tabiki saatlerce bile test edebilirsiniz. Ben daha önce çalıstım bayide ordan biliyorum.

Hatta uzun yol yapıcam uzun yoldaki sessizliğini begenirsem alıcam derseniz bursa-istanbul yapmanıza bile izin verebilirler .

Bayiden bayiye değişkenlik gösterir durum. Ama kaba olarak durum bu şekilde .

KÖROĞLU
05-03-2019, 10:33
Bayide üst düzey tanıdık yoksa test aracını vermezler, yani sizde kalmaz öyle bi kaç gün . Ama ben 2 saat test etmek istiyorum derseniz ve ciddi alıcı olduğunuzu hissettirirseniz tabiki saatlerce bile test edebilirsiniz. Ben daha önce çalıstım bayide ordan biliyorum.

Hatta uzun yol yapıcam uzun yoldaki sessizliğini begenirsem alıcam derseniz bursa-istanbul yapmanıza bile izin verebilirler .

Yolda kişinin hatası olmadan karşıdan uçan bir araba gelip çarparsa deneyen arkadaşa, yasal sorumluluk kimin üzerinde oluyor ?

Bayi bunu karşılıyor mu ? Bu iş baya riskli göründü bana açıkçası. Ama test etmeden de mal almak kesinlikle manasız zira tonla para vereceksin.

Alana da satana da zor.

CloudGrey
05-03-2019, 10:41
ben bu pillerin belirli kmlerde (ne bilim 100bin km) gibi sarpa saracağı , sonra 40-50 bin masraf acağı gibime geliyor.

yada benim gibi düşünenler 2. ele yönelmeyecek ve elde kalıcakmış gibi.

Hondafatih
05-03-2019, 10:53

Bayinin bana söylediği şu gelip yerinde inceleyebilir aracıda test edebilirsiniz yönünde idi ayrıca elbette günlerce kalmasını gibi bir düşüncem olsa yada olmasa bile vereceklerini düşünmüyorum böyle bir durum normalde kiralama gibi olur düşüncesindeyim. Tabii bilemiyorum

Ahmetfikri
05-03-2019, 10:58
daha önce alışveriş yada tanıdık yoksa değil saatlik belirlenmiş test güzergahından bile çıkmazlar :)

Hondafatih
05-03-2019, 10:58
ben bu pillerin belirli kmlerde (ne bilim 100bin km) gibi sarpa saracağı , sonra 40-50 bin masraf acağı gibime geliyor.

yada benim gibi düşünenler 2. ele yönelmeyecek ve elde kalıcakmış gibi.

2.el hybrid için ülkemiz de çok yeni bir durum tercih edilmeyecek tek yönü piller ama tam elektirikli kadar olmayacağı yönündeyim.

Hondafatih
05-03-2019, 11:04
daha önce alışveriş yada tanıdık yoksa değil saatlik belirlenmiş test güzergahından bile çıkmazlar :)

bayinin söylediği ile bende açıkçası çelişkideyim yani alacağım arabanın hazırlanması getirlmesi vs tamamlanan kadar belkide iyi niyet anlamında bir test aracı olur gibime geliyor.

R.S.C
05-03-2019, 11:49
gerçek tüketimini merak ediyorum. test sonrası yorumlarsanız sevinirim.

ardicli2000
05-03-2019, 13:54
Piller sıkıntı illa kideğişecek. Pirius'lar 5 yılda bitiyordu ve değişimi pahalıydı. Garanti konusunu detaylıca sorun. Süreci bitince uzatma veriyorlar mı öğrenin.

1.8 motor olması hasebiyle MTV si yüksek çıkıyor. Değeri nedeniyle sigorta+kasko maliyeti de yüksek olacak.

Az yakıtı MTV ve diğer giderleriyle gölgelenebilir. Fabrika çıkışlı Corolla çok daha performans ve yakıt ekonomisi sunabilir. 1.6 motor nedeniyle vergisi de düşük olacaktır.

Bunları da hesaba katın derim.

_opeth
05-03-2019, 15:12
bayiiye gidin 1 günlük test olmaz basın test aracını bile zorla veriyorlar. beni sürekli öteleyip duruyorlar. ehliyet fotokopini alıyorlar test ettiriyorlar.

pil konusunda ise 10 yıl uzatılmış garanti alınabiliyor.

_opeth
05-03-2019, 15:17
Bir de bence corolla hb'i beklemeye değer bence daha agresif

i-vtec07
05-03-2019, 16:19
Yolda kişinin hatası olmadan karşıdan uçan bir araba gelip çarparsa deneyen arkadaşa, yasal sorumluluk kimin üzerinde oluyor ?

Bayi bunu karşılıyor mu ? Bu iş baya riskli göründü bana açıkçası. Ama test etmeden de mal almak kesinlikle manasız zira tonla para vereceksin.

Alana da satana da zor.

Bu test araçlarında farklı bi durum yok abi normal trafikte herhangibi bi araç gibi yani, sadece sahibi bayi oluyo yani sigortası kaskosu var, müşteri arabayı hatalı olarak bile çarpsa bişey diyemezler. Ama son zamanlarda trafik cezası işini müsteriye yıkmaya çalışan bayiler var olmaya başladı. Normalde radar cezası bile gelse bayi öder-di :)

i-vtec07
05-03-2019, 16:21
Bayinin bana söylediği şu gelip yerinde inceleyebilir aracıda test edebilirsiniz yönünde idi ayrıca elbette günlerce kalmasını gibi bir düşüncem olsa yada olmasa bile vereceklerini düşünmüyorum böyle bir durum normalde kiralama gibi olur düşüncesindeyim. Tabii bilemiyorum

Siz ciddi alıcı olduğunuzu hissettirin, gerisi kolay bunun icin önce pazarlık sonra test sürüşü talep edin bakın nasıl test ettiriyolar hatta ayagınza test arabasını bile getirirler dediğim gibi sadece sizde kalması mümkün olmaz.

R.I.P
05-03-2019, 20:08
ikili ilişkiye bakıyor biraz. 3008 de standart güzergah dışına çıkarmadı max 15-20dk insignia da 1,5 saat otoban trafik dahil güzel deneme imkanı tanımışlardı

tylan
06-03-2019, 05:33
Çanakkale de ilk en full hybrid corollayı bizim tanıdık aldı. Ondan öncede 2016 dizel corollası vardı yakıt 6-7 arası gidip geliyormuş dizel corollası 5 lt yakıyordu.15.000 km den sonra düşer demişler. Bende bayide test arabası kullandım pek hoşuma gitmedi açıkcası araç 1.8 motor olmasına rağmen gitmiyor. Aynı motormu bilmiyorum ama oda 1.8 ti prius kullanmıştım o bayağı kaçıyordu elektrik motoru uzun süre devrede o hoşuma gitti gaza abandığında bile benzin elektrik aynı anda harcıyor. Chr gibi gaza dokununca hemen elektiğe geçmiyor. Sunroof sonunda geldi ama biraz on koltuğun gerisinde normalde sunrooflu araba ferah olur ama bu değildi tavanı basık araç sessiz değil elektrikte bile ses çıkarıyor içerden duyuyorsun.Klasık japon yol sesi alıyor. Ama sürüşü keyifli hoşuma gitti kullanması. Fazla elektronık şeritin ortasında gidince seni sağa atıyor virajları erken donuyor, takip mesafesını o belirliyor yanı hata yaptırmıyor neredeyse arabayı o kullanıyor. Ben o kadar elektroniğe karşıyım şahsen hata yapma özgürlüğünü kısıtlıyor. Bayi tanıdık olduğu için 1 saati geçik kullandım tahmını 20 km yol yaptım range i binmeden sıfırlamıstım 6.6 yaktı ama hıc sıkısık trafiğe girmedim benzin hiç düşmedi. Babam 97 den beri sıfır toyotaya biniyor.kasa değiştimi gidip alır.Corolla bizim ailede bambaşka yere sahip ama bu kasayı almıcaz dizeli olsa belki alırdık ama hybridin çok tasarufflu olduğuna inanmıyorum. Kaskosuz binilmez allah korusun kaza yaptın şasesi düzelmiyormuş. Benzinli hybrıd motor aynı yerde.bi yere kafadan girdin motor aşağıya indi kasko karşılamadı kime motoru toplatıcan pil 5 sene sonra arıza verdi ya da servis kullanıcı hatası dedi kaç paradır o piller Allah bilir. Bi de 2. Elde tutacağınıda hiç sanmıyorum aynı paraya 1.6 dizelini satsalardı kapış kapana giderdi ama 5 sene sonra kimse hybrıd 2. El arabaya yanaşacağını sanmam. Yalnız benzinlisi alınır onuda kullandım güzel kaçıyor. Cvt şanzıman olmasına rağmen hondalardaki gibi bayılmıyor saçma sapan vites atmıyor. Bi de benim için bi eksik tam hafızalı koltuk yok şofor koltuğunda bile yarı elektrikli koymuşlar. Isıtmalı koltuk en fullunde bile yok

turkerrr
08-03-2019, 10:28
Ch-r almıştım birkaç ay kullandım, teknoloji ile haşır neşir olmayı sevenler için güzel araçlar ama benim tarzım değil ben sevmedim.

onursumer
08-03-2019, 14:38
Piller sıkıntı illa kideğişecek. Pirius'lar 5 yılda bitiyordu ve değişimi pahalıydı. Garanti konusunu detaylıca sorun. Süreci bitince uzatma veriyorlar mı öğrenin.

1.8 motor olması hasebiyle MTV si yüksek çıkıyor. Değeri nedeniyle sigorta+kasko maliyeti de yüksek olacak.

Az yakıtı MTV ve diğer giderleriyle gölgelenebilir. Fabrika çıkışlı Corolla çok daha performans ve yakıt ekonomisi sunabilir. 1.6 motor nedeniyle vergisi de düşük olacaktır.

Bunları da hesaba katın derim.

yeni corolla 1.6

onursumer
08-03-2019, 14:41
ardicli2000

yazarken yanlışlıkla gonderdim devamını yazıyım edit yok

yeni corolla 1.6 olduğundan hem günlük yakıtta hemde otv mtv gibi şeylerde avantajlı

sadece uzun donemi sorgulamak lazım bende çok niyetliyim ama o yönde çekincelerim var , ikinci eldeki 1.8 aurisler ilgimi çok çekiyor biryandan fiyatlar uygun km ler çok duşuk

ardicli2000
09-03-2019, 13:30
ardicli2000

yazarken yanlışlıkla gonderdim devamını yazıyım edit yok

yeni corolla 1.6 olduğundan hem günlük yakıtta hemde otv mtv gibi şeylerde avantajlı

sadece uzun donemi sorgulamak lazım bende çok niyetliyim ama o yönde çekincelerim var , ikinci eldeki 1.8 aurisler ilgimi çok çekiyor biryandan fiyatlar uygun km ler çok duşuk

Yeni Coralla 1.6, Yeni Corolla Hybrid 1.8 :)

onursumer
09-03-2019, 14:12
Yeni Coralla 1.6, Yeni Corolla Hybrid 1.8 :)

olaya bak ben ilk web sitesinde 1.6 gormuş hatta çok ilgimi çekmişti yanlış araca bakmışım demekki :D

yigitblr
09-03-2019, 15:02
Toyotanın hybrid sistemli 1.8 motorları hükümetle yapılan anlaşma sonucu 1.6 hacim üzerinden vergilendiriliyor diye bir haber okumuştum sanki?

_opeth
10-03-2019, 17:50
Toyotanın hybrid sistemli 1.8 motorları hükümetle yapılan anlaşma sonucu 1.6 hacim üzerinden vergilendiriliyor diye bir haber okumuştum sanki?

ötv'de öyle de MTV'de değil halen. Birde olmamasının sebebi ise hükümet değil de bastıran üreticilerden olduğu bilgisini gördüm.

Dernekler de artık vizyon değiştirmeli - Emre OZPEYNİRCİ (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/emre-ozpeynirci/dernekler-de-artik-vizyon-degistirmeli-40783892?fbclid=IwAR1LD3w3PxW_7uD7AVuTZqGpnbC9zq56 c8Y8qG5wr9pdXK6IfY3aqR-_TM0)

ardicli2000
11-03-2019, 10:09

Bu konu bence çok tartışmalı bir durum.
"Benim araç 1.8 ama elektrik bataryası, motoru var" demek çevreci demek. E başka biri de çıkar "benimki 2.0 ama daha çevreci benden de vergi alma" der o zaman. Kanun ve yönetmelik bu yönde düzenlenmeden 3-5 firma baskısına yenik düşmek eziklik göstergesi olur. Emisyona gelince de milletin nasıl kandırdığı ortada.. Devlet TUBİTAK, Üniversite bilmem ne merkezli bir emisyon merkezi kuracak. Çıkacak her aracı alacak. Ölümüne kullanacak, test edecek, her türlü yağla, dağda bayırda yağmurda çamurda kullanım senaryoları simule edilecek sonra emisyon değeri belirlenecek ona göre de vergi konacak.... Çok mu zor? Değil. Yapılır mı? Mümkün değil....

Mutu
11-03-2019, 10:26
Enterprise da kiralama imkanı varmış. Reklamlarını görmüştüm havalimanına girerken sağda solda. Bir arayıp sor derim :)

kado
11-03-2019, 10:49
Enterprise da kiralama imkanı varmış. Reklamlarını görmüştüm havalimanına girerken sağda solda. Bir arayıp sor derim :)

Daha önce kiralaman yoksa havalimanından araç vermiyorlar, sadece havaalanı müşterisine araç veriyorlar. Şehir içi ofislerden kiralamayı yapın.

yigitblr
11-03-2019, 10:54
Bu konu bence çok tartışmalı bir durum.
"Benim araç 1.8 ama elektrik bataryası, motoru var" demek çevreci demek. E başka biri de çıkar "benimki 2.0 ama daha çevreci benden de vergi alma" der o zaman. Kanun ve yönetmelik bu yönde düzenlenmeden 3-5 firma baskısına yenik düşmek eziklik göstergesi olur. Emisyona gelince de milletin nasıl kandırdığı ortada.. Devlet TUBİTAK, Üniversite bilmem ne merkezli bir emisyon merkezi kuracak. Çıkacak her aracı alacak. Ölümüne kullanacak, test edecek, her türlü yağla, dağda bayırda yağmurda çamurda kullanım senaryoları simule edilecek sonra emisyon değeri belirlenecek ona göre de vergi konacak.... Çok mu zor? Değil. Yapılır mı? Mümkün değil....

Bir kaç yerde elektrikli araçların akülerinin yapımının doğaya daha zararlı olduğunu okumuştum hatta forumda da bir konuda bahsi geçmişti bu durumun. Toyotanın durumu Türkiyede üretilmesinden dolayı kaynaklanıyor galiba.

ardicli2000
11-03-2019, 15:33
Bir kaç yerde elektrikli araçların akülerinin yapımının doğaya daha zararlı olduğunu okumuştum hatta forumda da bir konuda bahsi geçmişti bu durumun. Toyotanın durumu Türkiyede üretilmesinden dolayı kaynaklanıyor galiba.

Yıllardır en yüksek yerlilik oranı sunan araç Honda Civic manueldi. Ne Fiat ne de Renault bunu sundu. Honda'ya ne ayrıcalık geçilmiş de Toyota'ya geçiliyor. Toyota hangi patentini hediye etmiş de vergiden indirim istiyor.

Yerli otomobil yapacağım diyorsun. Versin hayati patentleri 10 yıl vergisiz üretsin,y.dışına satsın. Orta Doğu'nun tamamı Toyota... Yapar mı? Yapmaz. Sen de yapma...

hondafit
12-03-2019, 12:53

opel ve bmw'de çalıştım nedense bu söylediklerinize hiç denk gelmedim ki genelde ben testlere çıkartırdım müşteriyi.Test alanının dışına asla çıkamazsınız,hız yapamazsınız aracı tehlikeye atamazsınız.Bu tarz davranıslarda bulunduğunuz zaman kibarca sağa çekmeniz söylenir.

BARR
12-03-2019, 13:04
opel ve bmw'de çalıştım nedense bu söylediklerinize hiç denk gelmedim ki genelde ben testlere çıkartırdım müşteriyi.Test alanının dışına asla çıkamazsınız,hız yapamazsınız aracı tehlikeye atamazsınız.Bu tarz davranıslarda bulunduğunuz zaman kibarca sağa çekmeniz söylenir.

Ben BMW'de Manisaya kadar bile gittim test arabasıyla hatta virajlarda daha da bas bas diye temsilci beni zorlamıştı :)

EOZDAG
12-03-2019, 14:27

Bence bu birazda temsilciyle gelişen anlık iletişime de bağlı, tanıdık kullanmadan gidip amarok için dar sokaklardan çekiniyorum diyince (güzergala çok alakasız) trafiğe/dar sokaklara girmişliğim var. Yada civic rs ilk çıktığında crv için fiyat teklifi alıyorduk bayide temsilciye yürümez aq edebiyatı yapınca zorla denettirmişti bu tarz davranışları. Yada 240lık passat, test aracı değildi rica edip randevuyla denemiştim. Tabi kapıda mx5 olmasına rağmen denettirmemişlerdi vs. gibi durumlarda başıma geldi ama kibarca sağa çekme durumunu hiç yaşamadım.

i-vtec07
12-03-2019, 18:52

Bende fiat ta test sürüş asistanlığı yaptım şuan çalışmıyorum ama aram iyi hayla bayiyle, buyrun gelin test güzergahının dışına çıkalım . Kendim gittiğim başka markalarda testlerde hep güzergahtan fazla kullandım. Aracı tehlikeye tabiki atamaz müşteri öyle bişey yazmadım ? Onu nerden çıkardınız ?

Hondafatih
22-03-2019, 14:29
Arabayı görselden çok canlısı beni açıkçası çok demolize etti önden görüntü çok basit ve söför mahalli bana rahat gelmedi açıkçası kullanılan malzeme segmentinin aşağısında kalıyor yani açıkçası beğenmedim birde şu vergi dilimi ile ilgili yıllık 2500 tl gibi bir rakam olduğunu söylediler açıkçası hem hybrid olması ve bir dolu vergi ödemesiyle çevreyemi yoksa devletemi duyarlı olmam gerektiğini çözemedim :) bu sebepten dolayı vazgeçtim.