Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda kavuştuk (rover 216 coupe)
Merhaba:heyoo:;
Cok uzun ugraslar ve ıkna suresı sonunda(3 yıl) cok degerlı bir abımden -kendılerı kuzenım olur- evladını almıs bulunmaktayım. Bu forumu bıldım bılelı buraya kendı arabamın konusunu acacagım gunu hep iple çektim ve sonunda zamanı geldi.
Sıkmadan hikayesini de anlatayım kısaca. Araç çocukluk hayalleri ile alınmış ve yıllardır kendisinin gözü gibi baktığı, binmeye kıyamadığı ancak garajda yattığı için de içinin razı olmadığı, dolu dolu yaşanmışlıkları nedeni ile de satmaya bir türlü yeltenemediği bir araç. Arabayı ilk görüp bindiğimden beri hep bana satması için ikna etmeye çalıştım ve en sonunda ikna ettim sözünü aldık konuştuk anlaştık derken sonrasında kıyamadı ve vazgeçti. Derken tesadüfi bir konuşmada ben tekrar şansımı denedim ve sonunda ikna ettim ve hayırlısı ile aldım. Araç için her konuşmamızda gözlerinin dolması ve en sonunda binip ben gözleri önünden uzaklaşırken bakışları da araca her bindiğimde gözümün önündedir.
Aracım 97 model ve 163.000 km 'ye yeni adım atmış 216 coupe ve yürüyeni, motoru, şanzumanı, kaportası pırıl pırıl.
Araba konusunda takıntılı biri olmamdan sebep yapmak/düzeltmek istediğim şeyler var yaşı dolayısı ile. Vakit-nakit doğrultusunda bunları tek tek düzeltip uzun zaman zevkle binmeyi planlıyorum(Sadece hafta sonları ve geri kalan zamanda su geçirmez çadır altında tabii).
Rover konusunda bilgi alabileceğim, parça konusunda paslaşacağım sizlerden desteklerinizi beklemekteyim.
Öncelikli yapılacaklar listem ise;
- Güneş yanıklarından kurtulup pırıl pırıl iç yakan bir görüntü,
- Yolda iken benimle hırıltılı hırıltılı konuşacak tatlı sert ve çok gürültü yapmayacak tadında ve tok sesli bir egzoz.
Başta bu kısacık liste ve zamanla uzayıp gidecek mis gibi listeler için yardım ve desteklerinizi bekliyorum. Aranıza da hoş geldim ;)
Dahası da can sağlığı artık...
https://i.hizliresim.com/v6DYLp.jpg (https://hizliresim.com/v6DYLp)
https://i.hizliresim.com/16ojkG.jpg (https://hizliresim.com/16ojkG)
https://i.hizliresim.com/nQDYgR.jpg (https://hizliresim.com/nQDYgR)
Bu da aldığım gün fabrika otoparkında yüzümdeki gülümseme ile maymuna dönmüşken, heyecan el titremesi ve bir sürü hayal ile çektiğim ilk fotoğrafı:o
https://i.hizliresim.com/ADbZOv.jpg (https://hizliresim.com/ADbZOv)
Güle güle kullanın. :)
Çok teşekkür ederim hocam :)
SpeedlinE™
10-03-2019, 08:16
hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın
lütfen satmayın onu dip not düşeyim maşallah evlada
hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın
lütfen satmayın onu dip not düşeyim maşallah evlada
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bu kadar güzel ve özenle bakılmış bir araca sahip olduğum için çok sanslı hissediyorum kendimi. Umarım şartlar uygun olur ve bu güzellik hep benimle kalır :angel:
-Murat Özcan-
10-03-2019, 15:37
Maşallah ender temizlikte bulunan araçlardan.
Bunları saklamalı zamanı gelince müzeye falan koymalıyız.. :)
serkan_2120
10-03-2019, 19:27
Uzun süredir 820 kullanıcısıyım bende usta konsusunda kocaelinde dadaş ayhan var tek geçerim işi para değil telefonla ustana işi tarif eder bıkmaz usanmaz parça konusunda dinç otoomotiv erdinç abi var ben tüm işlerimi bu ustalarla çözüyorum numaralarını istersen özelden msj at yollarım bu arada iyi denk gelmiş temiz bildik araç olmuş güle güle bin eski 220 turboculardanım bende
Maşallah ender temizlikte bulunan araçlardan.
Bunları saklamalı zamanı gelince müzeye falan koymalıyız.. :)
Eyvallah hocam umarım herkese nasip olur böyle temiz, ender araçlar..
dediğinize de kesinlikle katılıyorum, maalesef memleketimiz araçları hiç etme konusunda çok başarılı.
Uzun süredir 820 kullanıcısıyım bende usta konsusunda kocaelinde dadaş ayhan var tek geçerim işi para değil telefonla ustana işi tarif eder bıkmaz usanmaz parça konusunda dinç otoomotiv erdinç abi var ben tüm işlerimi bu ustalarla çözüyorum numaralarını istersen özelden msj at yollarım bu arada iyi denk gelmiş temiz bildik araç olmuş güle güle bin eski 220 turboculardanım bende
Hocam allah yolladı seni. Numaralarını özelden yollarsan çok mutlu olurum. Zira rover için ne usta ne de parça bulmak deve-hendek misali memlekette.
büyük bir tutkuyla anlatmışsınız. kazasız belasız keyifli sürüşler geçirmenizi dilerim.
vlknyldrm
10-03-2019, 23:34
Maşallah. Güle güle kullanın
Erdem K.
11-03-2019, 08:09
kocaman maşallah, parça ve usta bulunabilirsen mükemmel güzel araçlardır ...
büyük bir tutkuyla anlatmışsınız. kazasız belasız keyifli sürüşler geçirmenizi dilerim.
Uzun süre peşinden koştuğumdan mıdır, yoksa şahsıma ait ilk araç olduğundan mıdır bilmiyorum ancak dediğiniz gibi tutku, sevgi, bağımlılık namına ne varsa günlerdir üst noktalarda yaşıyorum kendisi sayesinde. Yıllardır almaya paramın değil hayalimin bile yetmediği derecede arabalara binmişliğim çok var ancak bu başka bir şey oldu :D
Maşallah. Güle güle kullanın
çok teşekkür ederim :)
kocaman maşallah, parça ve usta bulunabilirsen mükemmel güzel araçlardır ...
Evet parça konusunda biraz çekincelerim var aslında ancak forum sayesinde bunu aşabileceğimi düşünüyorum. Usta konusunda da aracı aldığım kuzenim her civatasına kadar kendisi onardı bu güne kadar. Zaten elinin altında dükkanı ve ustaları da var. Ama umarım yolum sık sık düşmez :D
arabasını seven herşeyi sever :D araba hayaline kavuşman umarım hayattaki diger hayallerine de kavuşman da sana şans getirir kardeşim
maşallah kazasız belasız
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
FaikYILMAZSOY
11-03-2019, 14:32
Offf makinaya bak... hep derim ne cevher mg roverlar var şu memleketimizde. Hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin büyük bi hevesle almıssınız anlasılan bizde sen gibi 10 yıldır aynı heyecanla Mg-Rover binicisiyiz :) öncelikle allah kaza bela vermesinden sonra büyük uyarımı yapacagım ki heyecanın sakın kursagında kalmasın. Bu aracın üst kapak contası degişti mi ne zmn degişti oldu bu degişim eger yapıldıysa Rover K serisi motorların üst kapak conta ömrü 80k kmdir senınkı ıkıncı contayi eskitmiş olması gerekirdi eger daha önce bu yapılmadıysa tavsiyem sakın sıkıstırma ve üst kapk contasını degişitip kafan rahat bi sekılde devam et. Conta degişimi türkiyedeki Roverlar için bi dönüm noktasıdır :)) bu noktada sahipleri bilgili ilgili insanlarsa bakımları yapılıp güzel ve keyifle binilmeye devam ederken digerleri 80.000 km den snra motor rektefe ettirp onunda gömlek seviyesini ayarlayamayan ustalar yüzünden 9000-10000 gibi rakamlara el den ele gezip gelmişlerdir günümüzde hala ocak batırmaya devam ederler .
Suan güncel olarak 75 sahibiyim Roverla ilgili Tün sıkıntılarında ihtiyaclarında MGRoverTürk kardeşligi adına arkandayız sakın korkma keyfini cıkar bol bol ve arabana lütfen iyi bak.
Ankarada Rmg servis var elimde türkiye içi servis listesi vs bişeyler var gereken yönlendirmeyle parca tedarigini vs yaparsın sıkıntı olmaz.
Benım K serisi motoru bilen kurcalamıs olan birisi olarak tavsiyem
1. Tüp yoksa ve bütcen el veriyorsa Tüp taktırma taktıracaksan Rmg servisin calıştıgı bi lpg ci var ona taktır lpg iiciligi önemli Roverda lpg ye karsı hassas
2. Üst kapak contandan emın degilsen mutlaka ve mutlaka degişimi yaptır sonra yag su birbirine karıstı tüh deme. Payen marla contayı mutlaka kullandır.
3. 200 vi emme manıfoldu tomcat kelebek( 220 turbo ) ve düzboruyla arabann dünyası degişir mutlaka tavsiyemdir :)
Tekrardan hayırlı olsun. Facebook/MGROVERTÜRK grubumuzada beklerim.:)
GökhanÖzkan
11-03-2019, 15:14
Maşallah.. gönülden istediğinize kavuşmak harika bir duygu.. :) güzel günlerde keyifle binin..
Offf makinaya bak... hep derim ne cevher mg roverlar var şu memleketimizde. Hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin büyük bi hevesle almıssınız anlasılan bizde sen gibi 10 yıldır aynı heyecanla Mg-Rover binicisiyiz :) öncelikle allah kaza bela vermesinden sonra büyük uyarımı yapacagım ki heyecanın sakın kursagında kalmasın. Bu aracın üst kapak contası degişti mi ne zmn degişti oldu bu degişim eger yapıldıysa Rover K serisi motorların üst kapak conta ömrü 80k kmdir senınkı ıkıncı contayi eskitmiş olması gerekirdi eger daha önce bu yapılmadıysa tavsiyem sakın sıkıstırma ve üst kapk contasını degişitip kafan rahat bi sekılde devam et. Conta degişimi türkiyedeki Roverlar için bi dönüm noktasıdır :)) bu noktada sahipleri bilgili ilgili insanlarsa bakımları yapılıp güzel ve keyifle binilmeye devam ederken digerleri 80.000 km den snra motor rektefe ettirp onunda gömlek seviyesini ayarlayamayan ustalar yüzünden 9000-10000 gibi rakamlara el den ele gezip gelmişlerdir günümüzde hala ocak batırmaya devam ederler ��.
Suan güncel olarak 75 sahibiyim Roverla ilgili Tün sıkıntılarında ihtiyaclarında MGRoverTürk kardeşligi adına arkandayız sakın korkma keyfini cıkar bol bol ve arabana lütfen iyi bak.
Ankarada Rmg servis var elimde türkiye içi servis listesi vs bişeyler var gereken yönlendirmeyle parca tedarigini vs yaparsın sıkıntı olmaz.
1. Tüp yoksa ve bütcen el veriyorsa Tüp taktırma taktıracaksan Rmg servisin calıştıgı bi lpg ci var ona taktır lpg iiciligi önemli Roverda lpg ye karsı hassas
2. Üst kapak contandan emın degilsen mutlaka ve mutlaka degişimi yaptır sonra yag su birbirine karıstı tüh deme. Payen marla contayı mutlaka kullandır.
3. 200 vi emme manıfoldu tomcat kelebek( 220 turbo ) ve düzboruyla arabann dünyası degişir mutlaka tavsiyemdir :)
Hocam öncelikle büyük bir heycanla okudum yazınızı ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Araç yıllardır kuzenimde idi ve aile hatırası olarak hep sakladı sakındı. Üst kapak contasını kendi elleriyle değiştirdi ancak ömrünün 80k olduğunu bilmiyordum. Ufak bir konuşma sonrasında onu da gün yüzüne çıkarırız. Tüpe gelince kuzenim tüpü de kendisi taktı(kendisinin ivedik'te dükkanı olmakla beraber atiker yetkili servisi). Onun bu kadar özendiği ve satarken ağladığı araçta lpg dönüşümü yaparken yanlış bişey yapmaz diye umuyorum :)
Araca kıyamadığım için çok sıkıştırmıyorum hatta sadece üç kere gaz açtım diyebilirim, gerisi sağdan sağdan 50-60, 50-60 :D
Önerilerinizi dikkate alacağım, çok teşekkür ederim :)
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
çok çok teşekkür ederim :)
Çok çok teşekkür ederim :)
Maşallah,çok temiz görünüyor.Kazasız belasız kullanın inşallah
Offf makinaya bak... hep derim ne cevher mg roverlar var şu memleketimizde. Hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin büyük bi hevesle almıssınız anlasılan bizde sen gibi 10 yıldır aynı heyecanla Mg-Rover binicisiyiz :) öncelikle allah kaza bela vermesinden sonra büyük uyarımı yapacagım ki heyecanın sakın kursagında kalmasın. Bu aracın üst kapak contası degişti mi ne zmn degişti oldu bu degişim eger yapıldıysa Rover K serisi motorların üst kapak conta ömrü 80k kmdir senınkı ıkıncı contayi eskitmiş olması gerekirdi eger daha önce bu yapılmadıysa tavsiyem sakın sıkıstırma ve üst kapk contasını degişitip kafan rahat bi sekılde devam et. Conta degişimi türkiyedeki Roverlar için bi dönüm noktasıdır :)) bu noktada sahipleri bilgili ilgili insanlarsa bakımları yapılıp güzel ve keyifle binilmeye devam ederken digerleri 80.000 km den snra motor rektefe ettirp onunda gömlek seviyesini ayarlayamayan ustalar yüzünden 9000-10000 gibi rakamlara el den ele gezip gelmişlerdir günümüzde hala ocak batırmaya devam ederler ��.
Hocam Oncelikle buyuk bir heycanla okudum yazınızı ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Araç yıllardır kuzenimde idi ve aile hatırası olarak hep sakladı sakındı. Üst kapak contasını kendi elleriyle değiştirdi ancak ömrünün 80k olduğunu bilmiyordum. Ufak bir konuşma sonrasında onu da gün yüzüne çıkarırız. Tüpe gelince kuzenim tüpü de kendisi taktı(kendisinin ivedik'te dükkanı olmakla beraber atiker yetkili servisi). Onun bu kadar özendiği ve satarken ağladığı araçta lpg dönüşümü yaparken yanlış bir şey yapmaz diye umuyorum.
Araca kıyamadığım için çok sıkıştırmıyorum hatta sadece 3 kere gaz açtım diyebilirim, gerisi sağdan sağdan 50-60, 50-60 :D
Önerilerinizi dikkate alacağım, çok teşekkür ederim.
Maşallah,çok temiz görünüyor.Kazasız belasız kullanın inşallah
Çok teşekkür ederim güzel dileklerinize :)
arkadaşım sen insanı Rover'cı yaparsın. İçimizdeki 220 turbo aşkını körükledin resmen :)
Araç sahibine de maşallah :) kazasız, belasız..
FaikYILMAZSOY
13-03-2019, 14:53
arkadaşım sen insanı Rover'cı yaparsın. İçimizdeki 220 turbo aşkını körükledin resmen :)
Araç sahibine de maşallah :) kazasız, belasız..
Bütün gayem degerini bilecek insanlara Rover i sevdirmek aldırmak :)))
Rover bu ara sıkı takibimde, 620ti çok kafa karıştırıcı gerçekten. Rover sayfalarının tümüne üye ol ve bahsi geçen bakım onarımlara kulak as derim.
Renk efsaneymiş bu arada, araba da gerçekten çiçek gibi duruyor.
Okurken heyecanını hissettim resmen, saçma sapan adamlara elletip bu heyacanını kaçırtma. Maşallah.
Gerçekten güzel bir makine görüntüsü çok hoş. Ben olsam ilk önce tamponu boyatır ızgaralarda değiştirirdim yani fotolarda kötü görünüyor canlıda nasıl bilemem birde farları temizletip karartırdım.
Kazasız belasız sürüşler
Kazasız belasız binersiniz inşallah. Bir zamanlar rover 216 Si niyetlenip almak istemiştim fakat cesaret etmemiştim tebrik ederim :)
Rover bu ara sıkı takibimde, 620ti çok kafa karıştırıcı gerçekten. Rover sayfalarının tümüne üye ol ve bahsi geçen bakım onarımlara kulak as derim.
Renk efsaneymiş bu arada, araba da gerçekten çiçek gibi duruyor.
Okurken heyecanını hissettim resmen, saçma sapan adamlara elletip bu heyacanını kaçırtma. Maşallah.
10 gün içerisinde bütün rover site/forum/kişi/kuruluş hepsine gerekli baskınları düzenledim. Rover konusunda ciddi tecrübeleri olan bir kaç da arkadaş edindim.
Aracım cidden çok çok temiz ve sonunda ikna edip aldığım için hala ayaklarım yere basmıyor ;)
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, var olun...
Gerçekten güzel bir makine görüntüsü çok hoş. Ben olsam ilk önce tamponu boyatır ızgaralarda değiştirirdim yani fotolarda kötü görünüyor canlıda nasıl bilemem birde farları temizletip karartırdım.
Kazasız belasız sürüşler
Teşekkür ederim hocam var olun. Araç fiziki ve kondisyon olarak gayet tatmin edici dediğiniz gibi ancak yılların yorgunluğu var tabii üzerinde.
Yaza kadar pek değişiklik yapmayı düşünmüyorum ancak yapılması gerenlerin farkındayım ve listem hazır yazla beraber listeme başlayacağım bir sıkıntı olmazsa. Bişeyler yapıp gelişmeleri sizlerle paylaşmak için can atıyorum ;)
Kazasız belasız binersiniz inşallah. Bir zamanlar rover 216 Si niyetlenip almak istemiştim fakat cesaret etmemiştim tebrik ederim :)
Hocam ben de 4 sene önceye kadar Rover a hep ön yargılı idim. Belki aracın temizliği belki de aracın kuzenimde olup da 3 senedir arabayı tanıyıp bakım onarım gibi işlerine kendim de bulaştığım için bütün korkularım gitti.
Aracı aldıktan sonra da gerek buradan, gerekse diğer forumlardan edindiğim arkadaşlarım iyice cesaretlendirdi beni. Az biraz yapılacak listem vardı aldığım gaz cesarete dayanarak listeyi uzattım gittim ;)
Fark ettim ki aracın iç kısım fotoğrafları hiç yok. Bunlar da iç kısım.
Ufaktan bir güncelleyelim :o
https://i.hizliresim.com/XMGMr0.jpg (https://hizliresim.com/XMGMr0)
https://i.hizliresim.com/5a0a1D.jpg (https://hizliresim.com/5a0a1D)
https://i.hizliresim.com/bV1VdG.jpg (https://hizliresim.com/bV1VdG)